sweikos wel
laukiu ir as pasisakymu, kurios dare. ar negali pazeisti beduriant stuburo nervus?
as ta pati girdejau kad jei ne ten pataiko paralizuoti gali
Na as epidurinio nesu dariusi, (tiesiog nespejome), bet gulejau palatoje kartu su moterimi kuri gimde su epiduru. Tai kaip ji visoms draugems pasakojo kad gimde kava gerdama
as gimdziau su epiduru. Is 12 val. saremiu su juo buvau 4 paskutines valandas. Negaliu nieko blogo pasakyti...Duris i nugara tai buvo nulis jausmo, lyginant su tuo metu kankinusiais saremiais...Neisivaizduoju, koki skausma butu reikeje iskesti "naturaliai", bet pries epidura jau rekavau (visai to nenoredama), o saremiu stiprumas pagal tuos ju aparatus buvo tik puse imanomo...Viena aisku, kad buciau labai, labai isvargusi be nuskausminimo. Gydytojai sake, kad nuo epiduro labai pagreitejo mano gimdymo veikla. Ir, aisku, tas atsiputimas, pailsejimas pries stumima buvo labai i tema. Tai va, gera ta mano epidurine patirtis. Vaikiukas smagus gime, energingas, galvos neskaudejo, kojas jauciau (visa laika). tik nugara tai paskaudejo keleta dienu, durio vieta.
o kokioj pozoj reikia sedeti ,guleti kai duria adata i nugara juk reikia nejudeti kad pataikytu... manau kai tokie skausmai kankina nelabai imanoma issedeti ramiai ?
As, pamenu, sedejau ant lovos, ir berods liepe susiriest (?) Dure tarp saremiu, tai ta sekunde ramiai sedejau. Kazkaip greitai ten viska sutvarke.
Mano ginekologe patare man darytis epidura. Sake, kad yra moteru kurioms gimdymai buna neskausmingi ir jos labai greit pagimdo, bet mano atveju, tikrai labai skaudes, nes mano stiprus raumenys. todel tam kad netraumot nei saves nei vaikiuko ir gimdymas netruktu labai ilgai patare darytis epidurinni nuskausminima ir as jai visai pritariu.
paziuresim kaip viskas vyks praktikoje
kadaNGI AS ANGLIJOJ DABAR TAI ZINAU KAD EPIDURAS CE NEMOKAMAI . kaip ir dauguma kitu proceduru pvz isvalymai,abortai,net kontraceptines daktarai nemokamai duoda
QUOTE(geda @ 2009 05 30, 23:08) Na as epidurinio nesu dariusi, (tiesiog nespejome), bet gulejau palatoje kartu su moterimi kuri gimde su epiduru. Tai kaip ji visoms draugems pasakojo kad gimde kava gerdama raktikaulis luzta kai moteris neklauso akuseriu. kai galvyte islenda, viena stanga reikia nestumti, kol vaikiukas pasisuka, petukus persuka, akuseres visada perspeja, o kai kurios mamos vis tiek stumia, tada luzta mazuciams man paskutines dvi valandas padare epidua. reikejo sedeti susirietus ant lovos ir psakyti paciai gydytojui, kada man nuslugsta saremis, nes mane tiek priskatino, kad tu tarpu nelabai bebuvo, prigrasino, kad nesujudeciau, vyras laike mane is visu jegu nu ir pati stengiausi. po to nieko neskaudejo, jokiu komplikaciju nebuvo, kojas pajutau po poros valandu . dar labai gerai epiduras pasitarnauja, kai siuva po gimdymo, man labai daug siuti reikejo, tai po paprasto nuskausminimo buciau prisikentejus, o cia lafa
taip niekas ir nepasakys kiek tas epiduras kainuoja?
Siap epiduras turetu but nemokamas,as nemokejau.o ir neprasiau kad darytu,patys padare.tik vat poza tai nekokia.ir taip sunku su tais saremiais,o cia dar reikia galva iki keliu lenkti,ir dar jokiu budu nejudeti.tikrai sunku,bet iskentet imanoma.ir dar,tuos vaistukus neleidzia kaskart su svirkstu i stubura.tiesiog iveda i stubura toki daikta,kaip kateteri,ir prireikui i ji leidzia vaistus.man sake kad nejautra veikia 2 val,bet man jos uzteko tik 40 min.cia matyt kiekvienai skirtingai
Primakliavojau visko,gal suprasit QUOTE(geda @ 2009 05 30, 21:08) Na as epidurinio nesu dariusi, (tiesiog nespejome), bet gulejau palatoje kartu su moterimi kuri gimde su epiduru. Tai kaip ji visoms draugems pasakojo kad gimde kava gerdama Kaip tai nuo nejautros luzo raktikaulis vaikeliui?? Papildyta: QUOTE(faraimeida @ 2009 06 01, 16:14) kadaNGI AS ANGLIJOJ DABAR TAI ZINAU KAD EPIDURAS CE NEMOKAMAI . kaip ir dauguma kitu proceduru pvz isvalymai,abortai,net kontraceptines daktarai nemokamai duoda vaistineje kainuoja nepilnus 39 litus....
Na gan daug informacijos jau ir taip prikalbėjot senojoj temoj
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...271&hl=epid Aš bandysiu gimdyti su epidūru, bent jau tarsiuos su gydytoju, nes nenoriu traumuoti nei savęs, nei mažiaus.
Kaip idomu, kad kitoms liepe sedet "ikisus galva tarp koju"
Siaip nieko nejauciau kai dure, nes jau buvau tiek isvargus ir saremiu iskankinta, kad tas durimas i stubura buvo vienas juokas. Ir man epidura pati gydytoja patare darytis, nes po 28 val. saremiu atsidarymas buvo dar tik 3 cm ir ji sake, kad iki kol reikes gimdyt as jau tikriausiai neturesiu jegu ir tada gali tekt maziuka traukt su vakuumu... Tai patare daryt epidura, kad bent kiek pailseciau... Labai po to dziaugiausi, kad bent siek tiek galejau atsipalaiduot Po vaistuku suleidimo labai daznai man matavo spaudima, nes daug kam krenta spaudimas, ir tada man atrodo lasina kazkokius vaistukus, kad pakeltu spaudima. Bet man viskas buvo
poza nelabai patogi bet tik tai ir yra diskomfortas.. kadangi duria per saremi tai ir neskauda pats durimas, lyg musite ikastu ir wiskas daugiau jokiu saremiu guli sau ramiai kai aparatas rodo 100
Gimdziau pries tris menesius. VGN. Su epiduriniu. Nezinau, kaip buciau istverusi be epidurinio. Tiesiog ejau is proto, taip skaudejo. Gimdziau 25 val., dvi paskutines su epiduriniu. Kai epidurini padare, pasijutau kaip rojuje. Gimda greit pradejo atsidarienti, nes atsipalaidavau. Ir pagimdziau su sypsena. jau trys menesiai praejo, nugara siek tiek skauda, bet manau cia del to, kad raumenys silpni, nes nesportuoju visai. Del to tikrai gali skaudeti. o siaip skausmai prasidejo ne iskart po gimdymo, o kai pradejau maudyti mazyli, nes reik pasilenkti, jokiu pagalbiniu prietaisu neturim. Tai va, man asmeniskai epidurinis labai padejo
QUOTE(spero_meliora11 @ 2009 08 04, 16:10) Gimdziau pries tris menesius. VGN. Su epiduriniu. Nezinau, kaip buciau istverusi be epidurinio. Tiesiog ejau is proto, taip skaudejo. Gimdziau 25 val., dvi paskutines su epiduriniu. Kai epidurini padare, pasijutau kaip rojuje. Gimda greit pradejo atsidarienti, nes atsipalaidavau. Ir pagimdziau su sypsena. jau trys menesiai praejo, nugara siek tiek skauda, bet manau cia del to, kad raumenys silpni, nes nesportuoju visai. Del to tikrai gali skaudeti. o siaip skausmai prasidejo ne iskart po gimdymo, o kai pradejau maudyti mazyli, nes reik pasilenkti, jokiu pagalbiniu prietaisu neturim. Tai va, man asmeniskai epidurinis labai padejo panasiai kaip as, 21 valanda, 2 paskutines su epiduriniu
o man nuo epiduro tai nieko neskauda.. tik kojas labai skaudedawo kol ligoninei guledajau bet turbut del to kad tos lowos gelezines tai ir pritraukdawo.. atwaziuawus namo wiskas ok buwo. Bet wa isgirdau kad del epiduro waikiukai atsilieka biski na pvz galwute pradeda weliau kelt negu kiti arba sedet weliau pradeda.. nzn kiek tame tiesos
QUOTE(spero_meliora11 @ 2009 08 04, 16:10) Gimdziau pries tris menesius. VGN. Su epiduriniu. Nezinau, kaip buciau istverusi be epidurinio. Tiesiog ejau is proto, taip skaudejo. Gimdziau 25 val., dvi paskutines su epiduriniu. Kai epidurini padare, pasijutau kaip rojuje. Gimda greit pradejo atsidarienti, nes atsipalaidavau. Ir pagimdziau su sypsena. jau trys menesiai praejo, nugara siek tiek skauda, bet manau cia del to, kad raumenys silpni, nes nesportuoju visai. Del to tikrai gali skaudeti. o siaip skausmai prasidejo ne iskart po gimdymo, o kai pradejau maudyti mazyli, nes reik pasilenkti, jokiu pagalbiniu prietaisu neturim. Tai va, man asmeniskai epidurinis labai padejo Na nezinau, o man atvirksciai Antra irgi butinai gimdysiu su epiduru
Mano nuomonė apie epidurinę nejautrą visapusiškai teigiama
Kam kentėti, jei galima nekentėti. Arba jei gresia komplikuotas gimdymas, kuris gali užsibaigti tik operacinėje (kaip buvo mano atveju) geriau pasidaryti epidūrą. Iškart dingsta įtampa, dėl minties apie tai kas bus jeigu.... O kadangi aš puikiai jaučiau stūmimą, tai man leido nuskausminamuosius per epidurinį kateterį visą gimdymo laiką ir net po jo, kai siuvo tarpvietę Jei epidurinį nuskausminimą darys nepatyręs gydytojas (kartais pasitaiko ir patyrusiams ypač jei pacientės nepaklauso nurodymų) tikrai gali būti komplikacijų, pvz. galvos skausmai,pykinimas,atminties praradimas ar dar kitokių. Nieko bendro epidurinis nuskausminimas su kūdikio raktikaulio lūžimu neturi, tai - mamytės kaltė- jei pasakyta "NESTUMK" taip reikia ir daryti,nors ir sunku susitvardyti. Jei nėra numatytas komplikuotas gimdymas ar Cezario pjūvis, epidūras yra gimdyvės pageidavimu daromas kiekvienai, tačiau pagal kai kuriose gimdymo įstaigose galiojančias taisykles gali būti mokamas epidūrinis rinkinys. Jei gimdymas užbaigiamas Cezario pjūviu- epidūras geriausia alternatyva tiek motinai tiek jos kūdikiui. Bendrinėje narkozėje mama nedalyvauja vaikelio gimime, sunkiai atsigauna po narkozės,vėliau pradeda maitinti mažylį. (Šį atvejį taip pat patyriau). Yra situacijų, kuomet epiduras net esant būtinybei bus pakeistas bendrine narkoze, pvz.,jei stėnų srityje ant kryžkaulio puikuosis graži tatuiruotė Jei moteris gimdo antrą, trečią ar dar n kartą, epiduras - netikslingas, nes kiekvienas sekantis vaikelis gimsta lengviau. Niekam neperšu savo nuomonės, tačiau kartais gimdymo veikla pasunkėja dėl paprasčiausios įtampos, baimės, nežinios, o jei epiduras padės to atsikratyti nors iš dalies tikrai manau verta Na va, pasidalinau savo nuomone QUOTE(Katukė @ 2009 08 05, 15:10) Niekam neperšu savo nuomonės, tačiau kartais gimdymo veikla pasunkėja dėl paprasčiausios įtampos, baimės, nežinios, o jei epiduras padės to atsikratyti nors iš dalies tikrai manau verta Na va, pasidalinau savo nuomone super nuomone Epiduralinės analgezijos negalima atlikti kai: - Pacientė alergiška Bupivakainui arba Ropivakainui.)..........................(.................................................................................................................. - Infekuota nugaros oda, arba sunkios infekcijos pažeistas visas organizmas. - Blogai kreša kraujas. - Yra kai kurie sunkus vidaus organu susirgimai (pvz. ženklus širdies vožtuvu susiaurėjimas). Epiduralinės analgezijos negalima atlikti labai greitai- tai techninis, reikalaujantis tam tikro pasiruošimo metodas. Kartais (pvz. labai nutukusioms moterims), epiduralinio tarpo rasti nepavyksta. Kartais (1 -2 atvejai iš 100), dėl pacientės kūno sudėjimo ypatumu arba dėl netaisyklingos kateterio padėties analgezija numalšina tik dalį skausmo. Epiduralinė analgezija silpnina gimdymo veiklą (dažniau prireikia skatinamųjų vaistų) ir reikalauja sudėtingesnės gimdymo priežiūros. QUOTE(Evelinuke @ 2009 08 06, 04:09) super nuomone Pas mane atopinis dermatitas, tik nugaros niekad neberia - as gimdziau su epiduru. Kaip pati liga, tikrai nera priezastis, kad nedarytu, o jei pas tave toj vietoj ant stuburo labai isberta- tai nezinau, konkreciu atveju gydytojas paskys.. QUOTE(coco5 @ 2009 08 06, 10:20) Pas mane atopinis dermatitas, tik nugaros niekad neberia - as gimdziau su epiduru. Kaip pati liga, tikrai nera priezastis, kad nedarytu, o jei pas tave toj vietoj ant stuburo labai isberta- tai nezinau, konkreciu atveju gydytojas paskys.. pagaliau nors viena mamyte atsiliepe kas su sia liga susije
sakykite patirusios epidura, o kai tas kateteris buna jau nugaroje ar gali vaikscioti, guleti ant nugaros, galu gale stumti?
Sveikos Mielosios
QUOTE(dianu5ka @ 2009 08 18, 17:00) Sveikos Mielosios tai gal tiesiog pasirink kitus gimdymo namus? pvz VGN tai tikrai daro jei praso gimdyve ir jaigu galima, daug mano draugiu ten gimde ir neiviena nesiskundzia
Gimdziau KMUK ir kai jau nebegalejau kentet pasiprasiau nuskausminimo,man psake kad yra trys variantai ir as pasirinkau epidura ,vyras vaistinej nupirko rinkini (70lt) ir padare epidura,bet tik trims valandoms ,nes paskui nuo jo suletejo gimdymo veikla ir teko dar kelias valandas pasikankint be jo. Nemanau ,kad gydytojas gali atsisakyt daryt epidura jeigu pti nori,as klausiau anesteziologo ,tai sake kad beveik visos su epiduru,nebent negalima daryt del stuburo traumu ar tatuiruociu...
QUOTE(eglute544 @ 2009 05 31, 00:53) QUOTE(faraimeida @ 2009 05 31, 20:01) o kokioj pozoj reikia sedeti ,guleti kai duria adata i nugara juk reikia nejudeti kad pataikytu... manau kai tokie skausmai kankina nelabai imanoma issedeti ramiai ? Man anesteziologas sakė, kad stuburo nervų pažeidimas galimas (nors pasitaiko labai retai), jei dūrio metu (kai adata įvesta tarp stuburo slankstelių) pacientė smarkiai pasimuisto. Todėl ir liepia sėdėt ramiai surietus nugarą, viską pasiruošia ir procedūrą atlieka tarpe tarp sąrėmių. Man nekilo jokių problemų - gydytojas greitai viską atliko, viskas buvo čiki
Gimdžiau ir su epiduru, ir be, tai galiu palyginti. Pirmą kart pagimdžiau be epidūros, viskas vyko 13val. Antrą kart nebuvo neikiek lengviau, kaklelis atsidarinėjo lėtai, 9val jau vyko gimdymas, kentėt jau buvo sunku, be to žinojau kad virkštelė vaikiukui apsisukusi apie kakliuką, tai paprašiau epidūro... reikėjo gulėt ant šono susirietus kiek įmanoma, įdūrė tik iš penkto karto... sąrėmius gal tris teko iškęst nejudant ir žiauriai nepatogioj pozoj... paskui aišku suveikė nuskausminimas, bet nebuvo kaip sakė anesteziologė - "gimdysi, kaip karalienė", pradėjo skaudėt galvą, kojos rodos tirpo, beveik nejaučiau jų. bet epidūra paskatino gimdymo veiklą ir dar nepraėjus poveikiui gyd pradėjo klausinėt ar nėr noro stumt, bet aš nesupratau, nejaučiau, žodžiu buvau pasimetus... o gimdžiau tai antrą kart... kai epidūra nustojo veikt, išstumiau labai greit. jei bučiau žinojusi, kad liko dvi valandos, būčiau gimdžius be epidūros, parą laiko dar labai skaudėjo galvą, labai sunkus miegas buvo. o po pirmo gimdymo jaučiausi puikiai. tokia mano patirtis, jei kada gimdysiu trečią, tai tikrai be epidūro.
Vaikščioti kaip ir neįmanoma, nes nelabai kojas jauti, o kada stumti pasakys gyd, jei poveikis nebus praėjęs. Mažylyje kainuoja 250 Lt šitas malonumas. Kateteris netrukdo gulėti, tokia plonytė šlangytė būna priklijuota per nugarą ir per petį, išima jau palatoj, kartais net kitą dieną.
Epidurini nuskausminima dariausi ir pirma, ir antra karta. Nesigailiu, jokiu pasaliniu reiskiniu po to nebuvo. Verta darytis vien tam, kad pataupyt jegas stumimui, kurio metu, epidurinis jau nebeveikia
man klausimas kilo. Ar tiesa, kad epiduro veikimas baigiasi prasidejus stangoms? Jei taip, tai mamytei tenka iskesti ziauriausius saremius pries stumima, kaip ir be nuskausminimo. Be epiduro palaipsniui saremiai stipreja, o epidurui pasibaigus pajunti stipru suoli nuo sunkiu saremiu, prie labai LABAI sunkiu is karto. Ar as neteisi? pataisykite jeigu klystu
QUOTE(ANOUK @ 2009 08 30, 17:34) man klausimas kilo. Ar tiesa, kad epiduro veikimas baigiasi prasidejus stangoms? Jei taip, tai mamytei tenka iskesti ziauriausius saremius pries stumima, kaip ir be nuskausminimo. Be epiduro palaipsniui saremiai stipreja, o epidurui pasibaigus pajunti stipru suoli nuo sunkiu saremiu, prie labai LABAI sunkiu is karto. Ar as neteisi? pataisykite jeigu klystu viskas bicki kitaip, jei gydytoja laiku nutraukia epidiura (taip man su pirma buvo), tai jauti stangas ir stumi pati, juk pagimdyt paciai reikia ir tai yra geriau nei, kad stangos yra o ju nejauti, tada pagal komanda gydytojo stumi, taip gimdziau antra, pirmakart buvo lengviau stumt, nes jauciau aratejanti saremi ir stumiau, antrakart del per ilgo epidiuro veikimo stumimas vyko vangiau QUOTE(Deganti @ 2009 08 30, 18:50) viskas bicki kitaip, jei gydytoja laiku nutraukia epidiura (taip man su pirma buvo), tai jauti stangas ir stumi pati, juk pagimdyt paciai reikia ir tai yra geriau nei, kad stangos yra o ju nejauti, tada pagal komanda gydytojo stumi, taip gimdziau antra, pirmakart buvo lengviau stumt, nes jauciau aratejanti saremi ir stumiau, antrakart del per ilgo epidiuro veikimo stumimas vyko vangiau aciu uz atsakyma. Bet kaip del skausmo skirtumo jusu pirmu atveju, kai staiga po nuskausminimo tampa ziauriai sunku ir stipru. Aisku, kad gal ir lengviau paciai jausti stangas. Bet pakelti skausma staiga tai Dar norejau paklausti, po nuskausminimo nutraukimo prie stangas, ar greitai grizta skausmas?
Sveikos. Gal jus padesit man apsispresti
QUOTE(Zavinga @ 2009 08 31, 17:27) Sveikos. Gal jus padesit man apsispresti Sunkiai tau kas patars, cia jau labai asmeninis reikalas. As buvau labai nusistacius pries epidura, buvau tikra, kad jos man neprireiks, deja abu kartus ja naudojau Pirmoji buvo nerami, antra taip pat gimdziau su epidura, rami kaip belgas, kaip, kad ramumas manau nelabai nuo to priklauso
Gimdziau su epiduru, ir matyt epiduras pagreitino visa gimdymo veikla, tad po jo padarymo po 20 min prasidejo stangos, kurias jauciau kuo puikiausiai. Saremiai po epiduro padarymo buvo neskausmingi. Kaip jau minejau stangas jauciau kuo puikiausiai, o kai reikejo stumti per saremius tai kuo puikiausiai atskyriau kad tai saremis, nes anesteziologe viska paaiskino, koks tai jausmas ir kada reiks stumti. Tad pagimdziau be skausmu, taciau jau kai siuvo epiduras nebeveike. PO epiduro nesijauciau blogai, nebuvo jokiu problemu su koju tirpimu ar galvos skausmais, taip pat ir jokiu nugaros ar koju skausmu.
QUOTE(Šardonė @ 2009 09 05, 21:44) Gimdziau su epiduru, ir matyt epiduras pagreitino visa gimdymo veikla, tad po jo padarymo po 20 min prasidejo stangos, kurias jauciau kuo puikiausiai. Saremiai po epiduro padarymo buvo neskausmingi. Kaip jau minejau stangas jauciau kuo puikiausiai, o kai reikejo stumti per saremius tai kuo puikiausiai atskyriau kad tai saremis, nes anesteziologe viska paaiskino, koks tai jausmas ir kada reiks stumti. Tad pagimdziau be skausmu, taciau jau kai siuvo epiduras nebeveike. PO epiduro nesijauciau blogai, nebuvo jokiu problemu su koju tirpimu ar galvos skausmais, taip pat ir jokiu nugaros ar koju skausmu. tai kaip jums siuvo? be nuskausminimo? QUOTE(acte @ 2009 08 29, 00:39) Gimdžiau ir su epiduru, ir be, tai galiu palyginti. Pirmą kart pagimdžiau be epidūros, viskas vyko 13val. Antrą kart nebuvo neikiek lengviau, kaklelis atsidarinėjo lėtai, 9val jau vyko gimdymas, kentėt jau buvo sunku, be to žinojau kad virkštelė vaikiukui apsisukusi apie kakliuką, tai paprašiau epidūro... reikėjo gulėt ant šono susirietus kiek įmanoma, įdūrė tik iš penkto karto... sąrėmius gal tris teko iškęst nejudant ir žiauriai nepatogioj pozoj... paskui aišku suveikė nuskausminimas, bet nebuvo kaip sakė anesteziologė - "gimdysi, kaip karalienė", pradėjo skaudėt galvą, kojos rodos tirpo, beveik nejaučiau jų. bet epidūra paskatino gimdymo veiklą ir dar nepraėjus poveikiui gyd pradėjo klausinėt ar nėr noro stumt, bet aš nesupratau, nejaučiau, žodžiu buvau pasimetus... o gimdžiau tai antrą kart... kai epidūra nustojo veikt, išstumiau labai greit. jei bučiau žinojusi, kad liko dvi valandos, būčiau gimdžius be epidūros, parą laiko dar labai skaudėjo galvą, l[COLOR=red]abai sunkus miegas buvo. o po pirmo gimdymo jaučiausi puikiai. tokia mano patirtis, jei kada gimdysiu trečią, tai tikrai be epidūro. Va va, vienintele priezastis, kodel vis mastau- rinktis epidura, ar ne
Gimdžiau du kartus, abu su epidūru, sau pasekmių jokių nejaučiau, o dėl vaikų tai tikrai negali paskyti nieko aiškaus - abu sveiki buvo, o dėl neramumo
Labai geras atradimas tas epiduras. Labai bijojau to durio i stubura, deja jis neskausmingas
QUOTE(Zavinga @ 2009 08 31, 17:27) Sveikos. Gal jus padesit man apsispresti Maniškė ir po epidūro ir po CP, ir vistiek rami kaip belgas. O po epidūro mums bant jau jokių pašalinių poveikių nebuvo. Pirmą savaitę vaikščiojau sunkiau, bet ne dėl epidūro, o dubens kaulai išsiderinę buvo nėštumo metu, tai kol susiderino atgal. |