Akinomra
2009 08 29, 11:55
QUOTE(daiva_z @ 2009 08 29, 12:40) Labas, gal kieno vaikas lanko Azuoliuką? Mano sūnui 5m. Ar jau galima būtų tokio amziaus leisti, ar priima? Būčiau dėkinga už bet kokią info  Peranksti dar tokio amžiaus leisti į tokio tipo muzikos mokyklą vaiką. Geriausia vaikus į tokiam muzikos mokyklas kaip ąžuoliukas, liepaitės, Dvarionas leisti tuo pačiu metu kaip ir į paprastą mokyklą. O jei norit kur leisti dainuoti tai moksleivių rūmuose yra specialūs būreliai tokio amžiaus vaikams
daiva_z
2009 08 29, 12:43
Labai aciu uz patarima
Akinomra
2009 08 29, 14:49
QUOTE(daiva_z @ 2009 08 29, 14:43) Labai aciu uz patarima  Nėra už ką jei tik padėjau.
Ar girdejote, kad Balio Dvariono desimtmete muzikos mokykla zada kitu metu pavasari uzdaryti? Jau nuo sio rugsejo sumazino pamoku skaiciu, o juk ir taip tik dvi savaitines pamokos budavo. Mokytojos su asarom praso tevu protestuoti pries valdzios shmikius, kurie jau perzenge visas ribas.
audra05
2009 09 11, 07:37
QUOTE(PVSH @ 2009 09 10, 22:36) Ar girdejote, kad Balio Dvariono desimtmete muzikos mokykla zada kitu metu pavasari uzdaryti? Jau nuo sio rugsejo sumazino pamoku skaiciu, o juk ir taip tik dvi savaitines pamokos budavo. Mokytojos su asarom praso tevu protestuoti pries valdzios shmikius, kurie jau perzenge visas ribas.  o kaip jau istoje mokiniai, ar leis jiems pabaigti ?
QUOTE(audra05 @ 2009 09 11, 08:37) o kaip jau istoje mokiniai, ar leis jiems pabaigti ?  Papildyta:Audra 05 Ar leis pabaigti, nezinau, Turbut kad ne. neformaluji ugdyma atseit perkels i vidurines mokyklas, cha! Labai nesvarus politiniai zaidimai - vieniems politikams seniai niezti nagus prikisti prie Dvariono mokyklos pastato. Tai jau buvo bandyta padaryti pries du metus. Keslu, kaip matosi, neatsisakyta. Labai gaila - sauni mokykla. Gaila mokytoju ir vaiku
audra05
2009 09 11, 10:33
bus tėvų susirinkimas šiuo klausimu, gal sugalvosim kaip išspręsti šią problemą, juk negalima uždaryti lengva ranka visko, kas per tiek metų pasiekta ir sukurta
Raganiūkštė
2009 09 11, 10:40
QUOTE(PVSH @ 2009 09 11, 11:29) Papildyta:Audra 05 Ar leis pabaigti, nezinau, Turbut kad ne. neformaluji ugdyma atseit perkels i vidurines mokyklas, cha! Labai nesvarus politiniai zaidimai - vieniems politikams seniai niezti nagus prikisti prie Dvariono mokyklos pastato. Tai jau buvo bandyta padaryti pries du metus. Keslu, kaip matosi, neatsisakyta. Labai gaila - sauni mokykla. Gaila mokytoju ir vaiku  Siaubas, dabar perskaičiau, tai net persigandau  Pati kažkada baigiau šią mokyklą, dar mąsčiau kitąmet vesti savo atžalą  Va še tau, tikra nesąmonė, neįsivaizduoju kur, kur tada vaikams įgyt normalų muzikinį prasilavinimą? Lieka Čiurlionio mokykla ir visokios regioninės mikrorajonuose...Neįsivaizduoju.Jei dėl pastato, tai galima kitur bent jau perkelt, bet uždaryt  Ką apie tai Švietimo skyrius mano
audra05
2009 09 11, 10:47
Dar pavasarį girdėjau, kad nuo kitų metų žadama nebepriiminėti naujų mokinių, bet maniau kad tai tik kažkokie nesamoningi gandai  siaubas, kur ritasi pasaulis
Baltupyte
2009 09 11, 19:13
Įkišiu ir aš savo trigrašį Pati dirbu muzikos mokykloje "Lyra",kuri beje kažkada buvo Dvarionkės filialas,ir pas mus nuotaikos tokios pačios,krūvis mažėja perpus,vaikams 1-3 klasių taip pat,šįryt darėm profsąjungos susirinkimą,eisim,bandysim kažką daryt,parašus taip pat renkam ir tt. Taigi,jei panaikins Dvarionkę tai tik po to kai panaikins visas kitas,mažesnes,bet tikrai ne mažesnės reikšmės mokyklas.Dirbam mes irgi pagal tas pačias programas,ruošiam vaikus koncertams,festivaliams ir konkursams taip pat sėkmingai,o ir norinčių muzikuoti vaikų šiame rajone labai daug,bet priimti galime labai nedidelę dalį,nes patalpos mažos. Beje Vilniaus mero pavaduotojas pasakė,kad muzikos mokyklos nereikalingos,jam matot pasistojo klausimas - ką mes ruošiam,profesionalus? Taip gali kalbėt tik trumparegis ir visai be kultūros žmogus,deja tokių valdžioje dauguma Ai,gal nebesiplėsiu daugiau,nebėra nuotaikos visai...
Akinomra
2009 09 11, 19:18
Kadangi užvedėt kalbą pasisakysiu. Mokausi aš dvarionkėj vis dar. Šiemet 10klasę baigsiu. Tik nuėjus rugsėjį mokytojai tiesiai šviesiai visam chorui pasakė, kad valdžia visoms Vilniaus (pabrėžiu tik Vilniaus) muzikos mokykloms nuėėmė lygiai puse finansavimo. Nuo mokytojšų algų todėl nuėmė trečdalį kas buvo, aš kadangi su choro mokytoja labai gerai sutariu tai sakė 1000 Lt nuėmė, dabar 2000 vos gauna, o dirba tikrai daug ir su dideliu virš 100 vaikų turinčiame chore. Man šiemet egzaminai bus ir va paliko tik po 20min. per savaitę specialybės ir fortep[ijono pamokų. Čia juk patys svarbiausi egzaminai kurių pažymiai į baigimo pažymėjimą bus įrašyti. Nesuprantu kaip valdžia negalvoja, paleika po 20min pamokos, kai po pusmečio reiks egzaminus laikyti jau. Antras dalykas. NUėmė teoretikams valandų su mažiukais, užtat va vyresniems nuo šių metų padarė privalomas teoretines pamokas. ir va dabar kai 8-9kl nelankiau jokių solfedio ir kitų teoretinių pamokų šiemet privalėsiu lankyti.  Na vienu žodžiu vyksta didelės nesąmonės ten šiuo metu. Visi pasimetę ir niekas nežino kaip baigsis. Bent jau patys mokytojai pakolkas dar nekalba apie mokyklos uždarymą, bet pačioj mokykloj tikrai vyrauja liūdnos nuotaikos. Jeigu kam mano kalba padėjo tai džiaugiuosi padėjus.
QUOTE(PVSH @ 2009 09 10, 22:36) Ar girdejote, kad Balio Dvariono desimtmete muzikos mokykla zada kitu metu pavasari uzdaryti? O iš kur toks gandas atėjo
QUOTE(Akinomra @ 2009 09 11, 20:18) Bent jau patys mokytojai pakolkas dar nekalba apie mokyklos uždarymą, bet pačioj mokykloj tikrai vyrauja liūdnos nuotaikos. Jei patys mokytojai nekalba, tai iš kur tokios kalbos????
Akinomra
2009 09 11, 21:36
QUOTE(Treja @ 2009 09 11, 22:40) Jei patys mokytojai nekalba, tai iš kur tokios kalbos????  [/color] Galimas daiktas, kad mokinių gązdinti nenori kol dar niekas neaišku. Šiemet dirbam, o apie kitus metus dar per anksti galvoti.
Amžina studentė
2009 09 13, 15:56
Oho, kokios nesąmonės?  Gal vieną Čiurlionkę paliks per visą Lietuvą?...  Iš kitos pusės finansavimas visur sumažėjo, gal tik dėl to tokios kalbos...  Baigsis krizė, ir gal viskas susitvarkys...
zarazna
2009 09 13, 18:44
Nelabai norisi tikėti tokiomis kalbomis...
zarazna
2009 09 14, 06:59
QUOTE(zarazna @ 2009 09 13, 20:44) Nelabai norisi tikėti tokiomis kalbomis... Man tenka atsiimti savo žodžius - tokios kalbos iš mokytojos lūpų pasiekė ir mane. Šiuo klausimu šaukiamas visuotinis mokyklos tėvų susirinkimas. Kažkaip į galvą netelpa - taupyti naikinant Muzikos Mokyklas...
Raganiūkštė
2009 09 14, 07:12
QUOTE(zarazna @ 2009 09 14, 07:59) Man tenka atsiimti savo žodžius - tokios kalbos iš mokytojos lūpų pasiekė ir mane. Šiuo klausimu šaukiamas visuotinis mokyklos tėvų susirinkimas. Kažkaip į galvą netelpa - taupyti naikinant Muzikos Mokyklas... Taigi...liberalų sąjūdžio proto bokštų su Švietimo ministru priešakyje genialus projektas ,,kam mums reikalingos muzikos mokyklos"?
Akinomra
2009 09 15, 20:16
QUOTE(Raganiūkštė @ 2009 09 14, 09:12) Taigi...liberalų sąjūdžio proto bokštų su Švietimo ministru priešakyje genialus projektas ,,kam mums reikalingos muzikos mokyklos"?  Nejaugi negirdėjot? Juk nori visus popamokinius užsiėmimus perkelti į mokyklas, ir nepalikti specialiuzotų muzikos, sorto, šokių ir t.t. būrelių. Todėl tokie dalykai ir vyksta. Nors man visai taip nepatinka, panika mokykloj tiek mokytojų tiek mokinių veiduos
QUOTE(Akinomra @ 2009 09 15, 21:16) Nejaugi negirdėjot? Juk nori visus popamokinius užsiėmimus perkelti į mokyklas, ir nepalikti specialiuzotų muzikos, sorto, šokių ir t.t. būrelių. Todėl tokie dalykai ir vyksta. Nors man visai taip nepatinka, panika mokykloj tiek mokytojų tiek mokinių veiduos  Užtat reikia per ateinančius mokslo metus aktyviau tėveliams reikštis Mūsų mokyklloj tėveliai sukruto kaip reikiant, rinko parašus ant raštų, kurie bus siunčiami aukščiausiom instancijom. Padėkit mums, mokytojams ir savo vaikams, kad nebūtų sugriauta šitiek metų gyvavus ir puoselėta ugdymo sistema
Amžina studentė
2009 10 06, 11:05
Kas naujo?
Marijona121
2009 11 10, 12:38
QUOTE(Amžina studentė @ 2009 10 06, 12:05) Kas naujo?  Geriausi linkejimai VIVA VOCE chorui, jie parsiveza pirma vieta is konkurso Antalijoje vykusio 2009 11 04-2009 11 08d. grista po keliones 2009 11 12d. Nuostabiai dainuoja vaikai, puikūs mokytojai Katinai
perfekta
2009 11 24, 06:50
Gal kas gero girdet? Pas mus zadejo kad pavasari bus atranka i Balio Dvariono muzikos mokykla, turetu atvaziuot i musu darzeli, bet dabar kai tokia situacija..
Raganiūkštė
2009 11 24, 09:51
QUOTE(perfekta @ 2009 11 24, 07:50) Gal kas gero girdet? Pas mus zadejo kad pavasari bus atranka i Balio Dvariono muzikos mokykla, turetu atvaziuot i musu darzeli, bet dabar kai tokia situacija..   Pirmąsyk girdžiu, kad į darželius važiuoja  Nei mano laikais (pati beveik prieš 20 m. 10-metę baigiau) kas važiavo, nei pas mano dukrą į darželį  . O kokiu principu renkasi darželius, į kuriuos važiuos?
perfekta
2009 11 24, 10:04
QUOTE(Raganiūkštė @ 2009 11 24, 11:51)  Pirmąsyk girdžiu, kad į darželius važiuoja  Nei mano laikais (pati beveik prieš 20 m. 10-metę baigiau) kas važiavo, nei pas mano dukrą į darželį  . O kokiu principu renkasi darželius, į kuriuos važiuos? Na gal tada ne taip supratau  mums sake kad bus atranka o del to ar i darzeli atvaziuos ar patys turesim vaziuot negaliu garantuot, gal ir ne taip supratom
rimante2
2009 11 26, 20:51
QUOTE(Raganiūkštė @ 2009 11 24, 09:51)  Pirmąsyk girdžiu, kad į darželius važiuoja  Nei mano laikais (pati beveik prieš 20 m. 10-metę baigiau) kas važiavo, nei pas mano dukrą į darželį  . O kokiu principu renkasi darželius, į kuriuos važiuos? Mūsų darželyje kiekvieną rudenį duoda gabesniems vaikams pakvietimus i paruosiamaja grupe. Bet cia gal del to kad musu darzelio muzikos vadove ir Dvarionkej dirba
Sveikutes Gal kuri nors galėtų man padėti, nes aš pati su muzika nieko bendro neturiu, bet dukrytei labai patinka ir pagroti ir padainuoti. Klausimas toks: B.Dvarionio mokykloje yra tokie skyriai: 1 Fortepjono sk. 2 Bendrojo fortepjono sk. 3 Chorinio dainavimo sk. 4 Chorinio dainavimo bendrojo fortepjono sk. Kuo skiriasi Fortepjono sk. ir Bendrojo fortepjono sk., Chorinio dainavimo sk. ir Chorinio dainavimo bendrojo fortepjono sk.? Ką reiktų rinktis, jei noriu, kad dukra grotų fortepjonu + dainuotų (fortepjonas svarbiau). Lauksiu atsakymo. Ačiū.
Sveiki, bendrasis fortepijonas, tai kai vaikas tarkim specialybe pasirinkko kokiakoredona, bet jam vis tiek privalomas dar fortepijonas. o kad dainuotu ir grotu, tai reikia rinktis arba vokala arba chorini dainavima. arba fortepijona, nes dainuoja jie ir per chora ir per solfedi.
Tai jei vaikas stoja į chorinį dainavimą - bus tik dainavimas? O jei į chorinio dainavimo bendroojo fortepjono - tai bus dainavimas ir papildomai fortepjonas?  O apie vokalo skyrių nieko nerašo  Kuo toliau, tuo mažiau suprantu Ačiū už pagalbą
snieguolyte 22322
2010 03 14, 22:50
QUOTE(Basha @ 2010 03 14, 16:34) Tai jei vaikas stoja į chorinį dainavimą - bus tik dainavimas? O jei į chorinio dainavimo bendroojo fortepjono - tai bus dainavimas ir papildomai fortepjonas?  O apie vokalo skyrių nieko nerašo  Kuo toliau, tuo mažiau suprantu Ačiū už pagalbą  Jei vaikas stoja į chorinio dainavimo skyrių bus choras, fortepijonas, solfedis, vėliau 4 klasėje dar prisidės muzikos literatūra ir 6 klasėje dirigavimas. Vokalo(solinio dainavimo) skyriuje didesnis dėmesys bus skiriamas soliniam dainavimui ir choro nebus, bus tik fortepijonas ir solfedis
Amžina studentė
2010 03 15, 13:37
Kažkaip nete mažoka info tais visais klausimais...
QUOTE(Basha @ 2010 03 12, 22:57) Sveikutes Gal kuri nors galėtų man padėti, nes aš pati su muzika nieko bendro neturiu, bet dukrytei labai patinka ir pagroti ir padainuoti. Klausimas toks: B.Dvarionio mokykloje yra tokie skyriai: 1 Fortepjono sk. 2 Bendrojo fortepjono sk. 3 Chorinio dainavimo sk. 4 Chorinio dainavimo bendrojo fortepjono sk. Kuo skiriasi Fortepjono sk. ir Bendrojo fortepjono sk., Chorinio dainavimo sk. ir Chorinio dainavimo bendrojo fortepjono sk.? Ką reiktų rinktis, jei noriu, kad dukra grotų fortepjonu + dainuotų (fortepjonas svarbiau). Lauksiu atsakymo. Ačiū.  Atsakant į klausimą ką jums rinktis - fortepijono specialybę. Tuo atveju vaiko pagrindinė specialybė bus fortepijonas, bet lankys ir chorą (yra atskiras fortepijono specialybės choras, kurį lanko visi pasirinkę fortepijoną). T.y. bus kaip norite - fortepijonas pirmam plane, dainavimas antrame. Be šių dalykų reikės lankyti solfedį, vyresnėse klasėse atsiras muzikos literatūra ir kt. (tai galioja visom specialybėm). O jei įdomu dėl tų skyrių: 1 Fortepijono - pasirinkusiem fortepijoną kaip pagrindinę specialybę; 2 Bendrojo fortepijono - pasirinkusiems kitą instrumentą fortepijonas yra kaip antras instrumentas; 3 Chorinio dainavimo sk. - tiems, kas chorinį dainavimą pasirinko kaip pagrindinę specialybę; 4 Chorinio dainavimo bendrojo fortepjono sk. - fortepijonas kaip privalomas instrumentas pasirinkusiems chorinio dainavimo specialybę.
Amžina studentė
2010 03 23, 15:56
Kadangi Dvariono puslapyj jokios info apie priėmimą nėra, tai paklausiu čia  Iki kiek metų priiminėja vaikus į fortepijono specialybę?
neravardo
2010 05 05, 15:32
info apie stojamuosius jau yra bet pritariu, kad informacijos kas kiekvienam skyriui priklauso, kokie dalykai mokomieji - visiskai nera. tik isvardinti destytojai ir baige zymus atlikejai.... na nieko - -teks mokykloje viska susizinoti ir trukdyti brangu rastines laika.
Su info tikrai skurdoka ju saite  . Apie paruosiamaja grupe isvis nieko neraso, lyg ji ir neegzistuotu..
o gal yra kokių atsiliepimų apie jų dailės skyrių?
Labas rytas  esam visai zali sitam reikale  uzsirasem i paprasta mokykla ir dabar planuojam dar i Balio Dvariono, tai jei teisingai suprantu vaikas lankydamas paprasta mokykla eitu i muzikos kaip i papildoma  ir cia kiekviena diena? gal kazkas esat lanke, tai galit papasakoti kaip paskirstomas laikas, buciau labai dekinga
Ir dar iskilo toks klausimas, o tai mokymasis tokioje mokykloje yra mokamas?
QUOTE(loja5 @ 2010 05 07, 14:35) Ir dar iskilo toks klausimas, o tai mokymasis tokioje mokykloje yra mokamas?  Be abejo mokamas, kodel kazkas jus turetu mokyti nemokamai  , argi musu valstybe tokia turtinga
QUOTE(enine @ 2010 05 07, 16:29) Be abejo mokamas, kodel kazkas jus turetu mokyti nemokamai  , argi musu valstybe tokia turtinga  Na, juk kiek zinau paprastose mokyklose dar nera mokescio
zarazna
2010 05 07, 18:01
QUOTE(loja5 @ 2010 05 07, 19:53) Na, juk kiek zinau paprastose mokyklose dar nera mokescio  Paprastose mokyklose mokslas yra privalomas ir valstybės apmokamas  , o muzikos mokykloje - neprivalomas ... Papildyta:QUOTE(loja5 @ 2010 05 07, 10:48) tai galit papasakoti kaip paskirstomas laikas, buciau labai dekinga  Pirmoje klasėje bus viena solfedžio pamoka per savaitę (berods 40 min trukmės) ir dvi specialybės pamokos (berods po 25 min.) . Bent jau maniškiui buvo taip ...
QUOTE(zarazna @ 2010 05 07, 19:01) Paprastose mokyklose mokslas yra privalomas ir valstybės apmokamas  , o muzikos mokykloje - neprivalomas ... Papildyta:Pirmoje klasėje bus viena solfedžio pamoka per savaitę (berods 40 min trukmės) ir dvi specialybės pamokos (berods po 25 min.) . Bent jau maniškiui buvo taip ... O gal tada galit pasakyti kiek mokate  na tiesiog idomu koks tas mokestis, kaip sakoma gyveni ir mokaisi  niekad negalvojau kad muzikos mokykla yra mokama, o tai kazin kaip su Ciurlionio?
QUOTE(loja5 @ 2010 05 07, 19:15) O gal tada galit pasakyti kiek mokate  na tiesiog idomu koks tas mokestis, kaip sakoma gyveni ir mokaisi  niekad negalvojau kad muzikos mokykla yra mokama, o tai kazin kaip su Ciurlionio?  Nuo ateinanciu mokslo metu mokestis bus 75Lt, siais buvo 200Lt pusmeciui.
QUOTE(loja5 @ 2010 05 07, 19:15) O gal tada galit pasakyti kiek mokate  na tiesiog idomu koks tas mokestis, kaip sakoma gyveni ir mokaisi  niekad negalvojau kad muzikos mokykla yra mokama, o tai kazin kaip su Ciurlionio?  Čiurlionio nėra paprasta muzikos mokykla, ten yra menų mokykla, joje vyksta ir bendro lavinimo pamokos
QUOTE(enine @ 2010 05 07, 20:02) Nuo ateinanciu mokslo metu mokestis bus 75Lt, siais buvo 200Lt pusmeciui.  Patikslinsiu, kad 75 lt - mėnesiui
QUOTE(Treja @ 2010 05 07, 20:36) Čiurlionio nėra paprasta muzikos mokykla, ten yra menų mokykla, joje vyksta ir bendro lavinimo pamokos Patikslinsiu, kad 75 lt - mėnesiui Na tikrai daugoka  ar cia man vienai taip atrodo
QUOTE(loja5 @ 2010 05 07, 20:57) Na tikrai daugoka  ar cia man vienai taip atrodo  Na ,kaip pažiūrėsi , privačios pamokos kainuoja daug daugiau
zarazna
2010 05 07, 20:16
QUOTE(loja5 @ 2010 05 07, 20:15) O gal tada galit pasakyti kiek mokate 50 Lt. į mėnesį QUOTE(Treja @ 2010 05 07, 22:07) Na ,kaip pažiūrėsi , privačios pamokos kainuoja daug daugiau Būtent...
QUOTE(zarazna @ 2010 05 07, 21:16) Nuo rugsėjo brangsta ir kainuos jau visose muz. mokyklose po 75 lt mėnesiui
zarazna
2010 05 07, 20:21
Gali būti. Jau geriau tegul pabrangsta šiek tiek, nei išnaikins iš viso muzikos mokyklas, kaip kad gąsdino kažkada...
|
|