Gal,kas lanko,ar lanke Dvariono muzikos mokykla,kokie būtu jūsu atsiliepimai,ar patiko ši mokykla
Pirmiausia, ne Bialo, o Balio.
Esu lankiusi, Vaikas baiges sia mokykla jei nori gali tapti muzikantu, gal i netapti. Svarbu i kokia specialybe norite leisti vaika, ar jam tai bus prie sirdies. Ten nebus vien dainuojama ar grojama. Dar bus mokomasi solfedzio, muz. literaturos, Uzimtumas pakankamai didelis. Siaip visai gera ir smagi ta mokykla. Manau, kad viena geriausiu muzikos mokyklu vilniuje. Dar galima pagalvoti apie Liepaites, ten irgi visko moko. Nemanau, kad turetu labai jau skirtis kazkas. Sekmes apsisprendziant.
As baigiau sitoj muzikos mokykloj chorini dirigavima (gydytoja buvo israsiu chora kaip vaistus del plauciu
Ir nezinau kaip kitose mokyklose, bet sitoj gauni normalu baigimo pazymejima
Siaip tai i muzikos mokyklas priima nuo 2 klases (fortepijona, smuika...), i puciamuosius- nuo 4 kl. Yra paruosiamieji metai, bet jie nera privalomi.
Ir visose valst. muz.m-klose gaunami "normalus" legalus baigimo pazimejimai. Dvarionke yra skaitoma viena geriausiu muz. m-lu Lietuvoje ( lygio atzvilgiu), bet, kaip ir visur, kur to auksto lygio siekiama, yra gana sunku mokytis (atsiliepimai is dabartiniu mano kolegu, bendrakursiu...)
Susiruošiau ir aš saviškę pramokyti muzikos, tačiau rudenį jau buvo per vėlu. Pasirodo muzikos mokyklose stojamieji egzaminai vyksta pavasarį. Gal kas galėtų pasakyti kada konkrečiau ir ko reikalaujama, koks mokestis.
mane kai priiminejo- tai iskart i antra klase- buvau trecioke vidurineje tada.
Mokejau groti paprastus kurinelius, pazinojau natas, kadangi i chorini dirigavima ejau (instrumentas fortepijonas), tai dar padainuoti reikejo. Ko dabar reikalauja, nezinau. Mokesio irgi nezinau.
o gal kas galite palyginti su Azuoliuku? ar verta ten lankyt ar nuo 2kl. eit i dvarionke?
dabar eina vaikas i mazylius azuoliuke, nes dar darzelinukas. kitais metais eis mokyklon ir azuoliukan. bet mastau apie dar kitus m, kai bus antrokas.
Mano dukra siemet istojo i B.Dvariono desimtmete mokykla
Eina 2 kartu per savaite i pamokas: solfedzio, choras ir fortepiono pamokos. Moketi reikia metu gale uz visus metus(po 30 lt/men). Pries koncerta buva pamoku ir sestadieniais. Kol kas dukrai patinka, noriai eina, gal kiek sunkiau solfedis sekasi. Mano nuomone tai stipri mokykla. Musu atveju problema - pianinas, kur ji pastatyti 2 kambariu bute QUOTE(iiinga @ 2005 10 07, 09:48) Susiruošiau ir aš saviškę pramokyti muzikos, tačiau rudenį jau buvo per vėlu. Pasirodo muzikos mokyklose stojamieji egzaminai vyksta pavasarį. Gal kas galėtų pasakyti kada konkrečiau ir ko reikalaujama, koks mokestis. Stojamieji pavasari: kaip ir rase kazkas - padainuoti, atkartoti takta ir dar kazkas. Mes lankom folkloro skyriu. Ten mokam 80 lt uz pusmeti. Uzsiemimai du kartus per savaite: solfedis, specialybe ir ansamblis. Susitvarkem kad tik du kartus per savaite reiktu eiti. Labai esu aptenkinta, pakankamai stipriai reikalauja.
Mano dukra šiais metais pirmokė. Norėjau sužinoti kaip sekasi pirmais metais vaikams, ar neatbaido solfedis?
Na istikruju taj siemet as Dvarionkej jau 8kl mokaus.
Sveikutės, gal lankote šią mokyklą kas nors ir pasidalintumėt įspūdžiais?
Priklauso daug kas turbūt nuo specialybės mokytojo (os). Maniškė lankė šią mokyklą, man patiko, labai nespaudžia, kad kankint vaiką ir lygį išlaiko.
Vertinu teigiamai
Maniškis lankė pusantrų metų, chorinį dainvaimą, bet metė, nes tiesiog nepatiko, o prievarta vesti ir nesinorėjo, nes ir be muzikos mokyklos dar turėjo du užsiėmimus. Šiaip kas dėl dainavimo, tai labai miela mokytoja, bet kartu ir griežta. Dalyvavo jie daugelyje renginių, tai jau teko pavargti, prieš renginius kasdien būdavo repeticijos, nesvarbu, ar darbo metu, ar išeiginės, ar šventės... o žmonės prie meno, tai nelabai organizuotai jos ten vykdavo, užsitęsdavo iki begalybės, bet rezultatai tikrai būdavo
Nepaisant to, kad surijo begales laiko, atsiliepimai tik teigiami, ir labai gaila, kad metė, bet jei ne prie dūšios užsiėmimas, tai ką padarysi...
Radau kelias temas apie atskiras muzikos mokyklas Vilniuje, bet norėtųsi jų tarpusavio palyginimo, daugiau sužinoti atskirų mokyklų stipriąsias ir silpnąsias puses. Tai padėtų apsispręsti kuriuo atveju kurią muzikos mokyklą rinktis.
Mano dukra lanko Dvariono muzikos mokyklą. Viskas puiku - esame patenkinti mokykla, noriai lanko, gerai sekasi. Galvojau ir sūnų kai paaugs leisti į šią mokyklą, tačiau girdėjau labai gerų atsiliepimų apie Ąžuoliuką ir susimąsčiau kas geriau. Žinau, kad Ąžuoliuke vaikai į mažylių grupę priimami nuo 5 metų, tai reiškia galėtumėm eiti nuo kitų mokslo metų... Gal yra gerai žinančių abi šias mokyklas ir galinčių jas palyginti?
Kas del Azuoliuko ir Dvarionkes, tai kiek suprantu Azuoliukas labiau orientuotas i dainavima, o dvarionkeje daug ivairiu specialybiu, kuriose stipriai ruosia. Nors Azuolike irgi vaikai mokomi groti.
Kitas skirtumas - kiek zinau Azuoliuke labiau akcentuojama socialine puse, bendravimas, ne tik muzikavimas.
Na jeigu lyginant Azuoliuko ir Dvariono chorus tai berniukams is tiesu geriau lankyt azuoliuka nes jei vaikas uzsikabins ir jam patiks nores dainuot ilgai o vat Dvoriono m.m. berniu kai po muracijos dainuot negali ir yra priversti pereit i kita specialybe (zinau nes pati dainuoju Dvarionkes chore) na o Azuoliukas yra tik berniuku choras ir ten jie gali ir po mutacijos dainuot
Manau, kad geriausia rinktis tą muz. mokyklą , su kuria yra patogiausias ir arčiausias susisiekimas, tada iškils mažiau patogumo ir laiko suderinamumo problemų. Ir nemanau, kad Dvariono, "Ąžuoliuko", "Liepaičių" mokyklos yra kažkuo geresnės už kitas. Visose muz. mokyklose yra daugybė specialybių, dirba profesionalūs mokytojai, todėl negalėčiau teigti, kad kuri nors viena geresnė už kitą, juolab, kad muz. mokykla nesiekia padaryti iš mokinių profesionalų, tik gabiausius stengiamasi pakreipti ta linkme
Na kadangi dainuoju chore o Lietuvoj tarp ju yra didele konkurencija taj galiu pasakyti, kad vilniuj yra trys labaj stiprus chorai:
1. berniukams "Azuoliukas" 2. "Liepaites" 3. B. Dvariono didysis jauniu choras "Viva Voce" o kiti na jie zemesnio lygio ir sitiems trim bent jau dabar neipatingai dideli konkurentai taigi mamytes jei norit leisti vaika i chora siulau rinktis tarp siu triju
Mes lankom pirmi metai,tai kol kas
Gal kas zinot kada sitoje mokykloje bus atvirų duru diena?
As pati mokinausi ten 7 metus, dainavau didziajame chore, tik geriausi prisiminimai like
Apsilankykit ten rugsejo 1-aja, buna labai grazus koncertai, daug informacijos.
Jeigu vaikai turi laiko mokytis dainas eikit i Viva voce chora. ten biski viskas per griestai, o vat mazasis choras (dvarionkei) yra pats dainavimo malonumas. Pati baigiau 7 klases ir man labai patiko.
nera tam viva voce taip grieztai viskas, tiesiog mes pakankamai rimtai ziurim i varda, kuri jau esam uzsitarnave ir nenorim nuvilti visu pirma saves
o siaip, dvariono mokykla yra geriausia, jei po to stoji i LMTA, nes nebereikia lankyt papildomu teorijos kursu - per 10m gauni viska ko reikia. taip pat ten LABAI stiprus mokytojai. zinoma, kaip ir visur - ne visi, bet bendras vaizdas - vienas geriausiu lietuvoje. siemet baigiau 9klases dvarione ir tikrai neisivaizuoju saves jokioj kitoj muz mkloje tarp kitko, del to, kad repeticijos pries koncertus nepriklausomai nuo to ar savaitgalis, ar svente ar dar kas nors - gryna teisybe
Tik pastebėjimas. Dvarionkės mokytojas savo sūnų tai į Ąžuoliuką leidžia...
Vežiau šiemet į atranką Mažąjį. Turėjo norą groti mušamaisiais. Visų pirma gan keistai nuteikė tai, kad teko pildyti anketą, kurioje trūko tik klausimo apie darbo užmokesčio dydį. Kadangi abiejų darbovietės neprestižinės, gailėjausi, kad neparašiau bent "krūtų" pareigų. - Po to mažų mažiausiai keistai nuskambėjo mokytojo pasakymas, kad "nebėra vietų". O akys tokios gudrios gudrios. Pasiūlė kitus instrumentus, į kuriuos, matyt, nesurenka. Ačiū... Priėmimo tvarką dvarionkėje turiu su kuo palyginti. Todėl ir "putoju" šitaip. Tiek Ąžuoliuke, tiek Karoliniškių muzikos mokykloje procesas vyko visai kitaip. Ten vertino tik vaiko gabumus. Anketos buvo pateiktos tik priimtų vaikų tėvams. Dvarionkė, žinoma, prestižas, muzikantų kalvė ir t.t.. Kažkas jau minėjo, kad siejant gyvenimą su muzika vėliau, mažiau problemų. Bet jei tėvai turi norą, kad vaikas tiesiog gautų muzikinį išsilavinimą, būtų labiau išprusęs, siūlyčiau rinktis kitą muzikinio ugdymo įstaigą. Be to, didesnė tikimybė, kad vaikas baigs 8-metę.. QUOTE(Edvile* @ 2008 06 12, 21:31) Jeigu vaikai turi laiko mokytis dainas eikit i Viva voce chora. ten biski viskas per griestai, o vat mazasis choras (dvarionkei) yra pats dainavimo malonumas. Pati baigiau 7 klases ir man labai patiko. O cia tai neteisybe, kad visas dainas reikia paciam namie mokytis QUOTE(seska @ 2008 06 14, 12:55) nera tam viva voce taip grieztai viskas Seska pritariu tau. Vargstam ir sekmadieniais bet visada tas vargas atsiperka.
O as norejau paklausti, nuo keliu metu galima lankyti Dvarionke? Ar ten igaunamas pagrindinis/vidurinis issilavinimas, ar tik muzikinis issilav?
QUOTE(migrela @ 2008 09 02, 23:05) O as norejau paklausti, nuo keliu metu galima lankyti Dvarionke? Ar ten igaunamas pagrindinis/vidurinis issilavinimas, ar tik muzikinis issilav? Na dazniausiai cia mokosi nuo 6-7 metu bet buna ir vyresniu
Ar į paruošiamąją klasę taip pat yra stojamasis?
QUOTE(Edvile* @ 2008 06 12, 21:31) Jeigu vaikai turi laiko mokytis dainas eikit i Viva voce chora. ten biski viskas per griestai, o vat mazasis choras (dvarionkei) yra pats dainavimo malonumas. Pati baigiau 7 klases ir man labai patiko. Nera tan viskas taip grieztai. Viva voce choras pats geriausias , tikrai, nemeluoju. Mokytojai-viska deda vien tik i chora. jie nori pasiekti didziausia klygi, ir tai jiems tikrai gerai sekasi jei norit, kad jusu vaikas dainuotu vos ne 'prestiziniam ' chore, rinkites VIVA VOCE, taciau norint pakliuti i si chora reikia tureti gera balsa. Jei lankote balio dvariono mokykla, choro skyriou, tai 3 klases pabaigojateis komisija ir jusu vaikas tures vienas padainuoti daina. komisija atsizvelgs i balsa, klausa, ritmo jautima ir t.t. jei jusu vaikas, turi nelabai gera klausa, jis pateks i mazaji chora, o priesingu atveju i viva voce. QUOTE(Magelunda @ 2009 01 24, 16:20) Jei lankote balio dvariono mokykla, choro skyriou, tai 3 klases pabaigojateis komisija ir jusu vaikas tures vienas padainuoti daina. komisija atsizvelgs i balsa, klausa, ritmo jautima ir t.t. jei jusu vaikas, turi nelabai gera klausa, jis pateks i mazaji chora, o priesingu atveju i viva voce. Kokia ten ir komisija
Labai aciu papasakojusiems apie choru skirstyma po 3-ios klases. Mergina pas mane choriniam dainavime mokinasi, sunku man objektyviai pasakyti, kaip jai sekasi, bet nors jau labai noriai eina. Bet labai ji nori keisti chorini dainavima i koki nors instrumenta. Gal kas esate susidure , ar labai tai sudetinga. Kaip del instrumento pasirinkimo, ka dar galima rinktis nuo 4-os klases.
Mokiausi dvarionkėj 8 metus ir labai džiaugiuosi, kad nesugalvojau po 10metų stot tiesiai į LMTA, dabar mokaus J.Tallat-Kelpšos konservatorijoj, džiazinio vokalo spec., ir lygis čia žiauuuriai skiriasi nuo dvarionkės.
Čia per metus būna 2 techninės ir 2 dainų įskaitos, vertina visi vokalo skyriaus mokytojai, o dvarionkėj tai ateidavo kokia mokytoja pusmečio gale, pasėdėdavo, paklausydavo, pagirdavo kad labai gražiai dainuoji, parašydavo 10 ir viskas, jokių pastabų, jokio tobulėjimo... Repertuarą irgi parinkdavo šiuolaikinių pop žvaigždžių lygio, be to labai mažai pratimų dainuodavom, techniškai dirbdavom, žodžiu, jei nori, viską daryk pats. QUOTE(Magelunda @ 2009 01 24, 15:20) jei jusu vaikas, turi nelabai gera klausa, jis pateks i mazaji chora, o priesingu atveju i viva voce. Na, nezinau, ar tikrai taip. Dar turi reiksmes ar vaikas drasus. Mano dukra pateko i Viva Voce be jokiu problemu, o jos drauge nuskyre i mazaji chora, nors pagal solfedzio mokytoja, jos klausa tikrai geresne. Bet mergaite nedrasi. Maniskei choras labai patinka, eina su didziauiu malonumu. I solfedi turbut mielai neeitu, fortepijonas irgi ne fontanai... QUOTE(egmara @ 2009 03 04, 19:10) Na, nezinau, ar tikrai taip. Dar turi reiksmes ar vaikas drasus. Mano dukra pateko i Viva Voce be jokiu problemu, o jos drauge nuskyre i mazaji chora, nors pagal solfedzio mokytoja, jos klausa tikrai geresne. Bet mergaite nedrasi. Maniskei choras labai patinka, eina su didziauiu malonumu. I solfedi turbut mielai neeitu, fortepijonas irgi ne fontanai... Ar vaikui patiks fortepijono pamokos priklauso nuo mokytojos pas kurią pateko, jo darbštumo ir kantrybės. Šiaip jei matot, kad vaikas nesutaria su mokytoja siūlau ją keisti, tai yra įmanoma kaip ir dirigavimo mokytojus aukštesnių klasių mokiniams kuriems jau jis yra.
Fortepijono mok. jau pakeitem. Manau, kad visa problema yra ta, kad namie tingi groti, nueina i pamoka nepasiruosusi, o tada mokytoja neglosto, o nori max padirbti per tas 45 min viena karta per savaite. As pati baigiau dvarionkej 10 klasiu, tai labai gerai prisimenu, kad malonu groti pasidaro tik tada, kai rankos atsipalaiduoja, t.y. kai pasieki tam tikra technikos lygi. O cia kaip sportas, kasdien treniruotis reikia. Tai as su ja pasedziu, kai turiu laiko, bet dabar namie mazas lelius, tai nevisada to laiko uztenka. Bet pati dukra sako, kad groti visai nieko, kai jau pramoksta teksta.
na tokiu atveju tereikia laukt, kol vaikas pats pajus tą malonumą groti, kad ir visiškai naują dalyką su nauju, dar nepažįstamu tekstu
O kada stojimas i pirma klase?
Gal turit komentaru, patirties, info apie Dziazo ir populiariosios muzikos skyriu???!!!
Dukra nori simet stoti....tad noretusi gauti info apie pedagogus, ar galima juos rinktis, kokius rinktis, pati skyriu ir t.t. Gal kas galit padeti??
Labas, gal kieno vaikas lanko Azuoliuką?
Mano sūnui 5m. Ar jau galima būtų tokio amziaus leisti, ar priima? Būčiau dėkinga už bet kokią info |