Sveiki.Dar vis turiu pirmagimi ir vienturti sunu.Kartais pamisliju apie antra bet viska atgraso mintis kad daug kas sako jog sekantis gimdymas vis kaikuom ar net labai skiriasi nuo pirmo....Mano pirmasis gimdymas buvo laaabai greitas.Skausmingiausi buvo tik valanda kuri uzeme spazmai pries gimdyma,o pats gimdymas tai buvo jausmas kaip "uzkieteje viduriai" ir malonu, ir ekstaze bet plisimus jauciau... nes vaikelis gime 4440g....Bet su pirmu tai pries saremisius ir gimdyma atsiguliau i Birzu ligonine(kur dabar akuserinio skyriaus nebera-panaikino), o dabar su antru ir jei vel papultu taspats tai nespeciau net iki Pasvalio( nekalbant apie panevezi...) nuo namu iki pasvalio 100km
Man skyrėsi. Tik tarp mano mažių vos 1,6 m. skirtumas. Abiejų gimdymų trukmė vienoda, bet pirmas buvo labai skausmingas, o antras
Abu mano gimdymai, buvo visiškai vienodi
mano abu skirtingi,skirtumas tarp vaiku 3,3metu
pirmas nestumas buvo lengvesnis o gimdymas-antras
Mano abu skirtingi. Skirtumas tarp vaikų keturi metai. Antras dvigubai greitesnis ir daug lengvesnis. Gydytoja perspėjo jei sumąstysiu trečią tai ligoninėn lėkti su pirmu gimdymo požymiu o tai mašinoj pagimdysiu, na bet pas mus ligoninė už penkų km nuo namų tai manau spėčiau kaip nors.
man pirmas gimdymas buvo ilgas, skausmingas bet skandus, o antars gimdymas buvo laaabai greitas bet irgi skausmingas
pas mane du gimdimai laabai skirtingi
pirmas truko apie 17 val, bes gimda atsidare tik 4 cm ir daugiau niekaip, galu gale gavau epidiura ir pagimdziau, o vat antras gimdymas teuztruko apie 2.5 val daug greiciau ir lengviau pagimdziau
Mano gimdymai buvo labai panašūs, antras ilgesnis kokia 15 min., skaudesnis į pačią pabaigą, bet stūmimas lengvesnis, gal dėl to, kad patyrus jau buvau ir žinojau, ką daryti
cia kaip kam, man visi trys buvo ilgi ir skausmingi ir nelabai kuo skiriantys vienas nuo kito
Pirmas gimdymas truko 13 val. taip kaip pagalvojau, kad ir antras truks panasiai tai visai neskubejau, pagalvojau ko cia skubeti ir trintis toje ligonineje tiek valandu, tai kol susiruosiau, pirma saremi pajutai apie 1.00 val. atvaziavau i ligonine 6.00, tai nuo gydytojos gavau velniu, kad kur bastausi, nes gimda buvo atsidariusi jau 8 cm. 7.10 pagimdziau. O su treciu tai pati bijojau uztrukti tai kai tik pajauciau pirmus pozimius is kart ir vaziavau, bet taip pat prasitryniau gal kokias 4 val. kol pagimdziau.
Du gimdymai naturaliu ir skausmingu budu,pirmas 12val,antras per 6val,o trecias su epidurine nejautra 11val. Trecias gimdymas panasiai laiku,kaip ir pirmas,gal todel,kad po ilgos metu pertraukos...
Abu gimdymai truko 12 valandu nuo saremiu pradzios, tik antras - zymiai sunkesnis ir skaudejo labiau...
Temos autorei noreciau pasakyt, kad cia atsakymo nerasi kaip bus tau,nes kiekvienos musu organizmas yra individualus, taigi negali nuspet, kad tau bus taip, kaip kitai buvo
mano gimdimai skiresi, antras zimei greiciau viko ir lengviau, juk tu viska zinai jau. kai pirma dukriuka gimdziau, pirmi du stumimai buvo neveiksmingi, nes stumiau, kaip gyd issireiske ne tais raumenims, tai gi iseikvojau jiegu biski daugiau ir greiciau pavargau, o antra, vos trys pastenejimai ir jau pupa ant ranku buvo, maziu panokos, daugiau ramibes buvo, o ir nestumai skiresi, su antr maziau priaugau, lengviau nesiojau.
sekmes!
Mano irgi skyresi. Pirmas lengvai gime, antras dar lengviau. Laukiau namie iki paskutiniuju. Butu dar pora valandu ir buciau niekur nebespejus
Pirmaja pagimdziau gana greitai ir lengvai,nuo pirmo saremio iki gimdymo 6val.
Antraja gimdziau sunkiau,nors ir smulkesne buvo,truko 8val.
Labai tikiuosi, kad 2 gimdymas bus lengvesnis
Abu gimdymai identiski, pirmaja skatino ir viskas truko apie 12 valandu, antrasis 17 val, skirtumas, tas, kad nubegus vandenims gydytojai vis lauke saremiu, deja taip pat teko skatint (pralaukem 6 val), o eiga buvo identiska pirmajam ir praktiskai viskas vyko lygiai tiek pat laiko
Man tai sarėmių laikotarpis truko panašų laikotarpį, bet stumimo periodas antrą kartą vyko itin greitai, turbūt praktika padėjo
pirmas gimdymas buvo ilgas ir ne toks skausmingas,o antras- viskas vyko labai greitai,saremiai buvo labai stiprus,skausmas nerealus
gal spesiu i ligonine nuvaziuoti
Na, as nuosirdziai tikuosi, jei kada ir tektu gimdyt antra karta, gimdymas bus lengvesnis... Nes pirmas buvo tiesiog tragiskas.....
abu vaikus gimdziau be nuskausminimo,kai pirmas buvo,tada dar tokio dalyko net nebuvo,o su antru nespejo suleist,nes gime greiciau. Antra baisiau,nes jau zinai ka tai reiskia,bet kai visos dabar gimdo su epidura,tai cia net ner ka lygint su naturaliu gimdymu
Antras gimdymas buvo geitesnis, bet kartu ir sunkesnis, nes gimdziau be nuskausminamuju ir su skatinamaisiais
Pirmas nuo vandenu nuleidimo truko 7,5 val. buvo pernesiota, o antra sumane 2 dienom anksciau pati isvysti pasauli
Matyt pasimokiau kad su pirmaja visa laika gulejau, tai veikla visa buvo sustojus, tai si karta praktiskai visa laika isstovejau kad tik tas kakliukas kuo daugiau prasidarytu
Nors tarp vaiku 8m.skirtumas,bet antras buov greitesnis,lengvesnis,neskatino,todel maziau skaudejo
MAn skiresi, pirma gimdziau 20valandu, antra 5val. Taigi maniskiai skiresi
Mano abu gimdymai buvo gana lengvi. Pirma vaikuti pagimdziau per 3,5 h nuo pirmojo saremio, o antraji per 1,5h. Su antruoju i GN atvaziavau su pilnu atsidarymu
Pirmas ir antras gimdymai buvo per ankstyvi, pagimdžiau du neišnešiotukus. Pati gimiau 32 sav. Mano mama taip pat gimė anksčiau, tokia jau mūsų giminės moterų organų sandara, kad lemia ankstyvus gimdymus. Abu kartus gimdžiau be nuskausminamųjų. Pirmą nėštumą gimda LABAI susitraukinėjo nuo 6-to mėnesio (kas trečią naktį net kas tris-keturias minutes), o antrą nėštumą, deja, nuo 5-to mėnesio. Pirmas gimdymas buvo labai komplikuotas dėl kalio trūkumo, supalerižavo, tiksliau buvo viso kūno mėšlungis (jeigu žinote, ką reiškia kai sutraukia blauzdą, mane suprasite), tiksliau sutraukė viso kūno raumenis. Išsukiojo rankas, pirštus, sąnariai persilenkė į priešingą pusę, sutraukė net veidą, liežuvį, negalėjau kalbėti, absoliučiai nebevaldžiau kūno. Skausmas buvo nežmoniškas. Sąrėmių skausmas pagal tai buvo palyginti mažytis
su pirmu i ligonine atvykau 6 val.ryto, o leliu jau turejau 6.5 tai galvoju labai ilgai, o dar ir skausmingai
Pirmą skatino, epidūras. Antrą kartą nieko. Pirmą pagimdžiau 4 dienom anksčiau termino. Antrą kartą 2 savaitėm. Antras buvo greitesnis, lengvesnis, sekėsi geriua, neplyšau, greičiau išstūmiau.
skiriasi, pirmąjį skatino ir nuskausmino, gimdžiau 9val., antras gimdymas savaime prasidėjęs greitas 5val. lengvas ir be nuskausminamųjų
o man buvo cezaris
ateity nenoriu, bet kaip cia gautus tai neaisku..
pirmas ilgiau apie 11val, sunkiau ir skausmingiau, antras greičiau 4,5val, lengvai ir beveik neskausmingai
QUOTE(Keiti @ 2009 09 02, 21:17) Pirmas ir antras gimdymai buvo per ankstyvi, pagimdžiau du neišnešiotukus. Pati gimiau 32 sav. Mano mama taip pat gimė anksčiau, tokia jau mūsų giminės moterų organų sandara, kad lemia ankstyvus gimdymus. Abu kartus gimdžiau be nuskausminamųjų. Pirmą nėštumą gimda LABAI susitraukinėjo nuo 6-to mėnesio (kas trečią naktį net kas tris-keturias minutes), o antrą nėštumą, deja, nuo 5-to mėnesio. Pirmas gimdymas buvo labai komplikuotas dėl kalio trūkumo, supalerižavo, tiksliau buvo viso kūno mėšlungis (jeigu žinote, ką reiškia kai sutraukia blauzdą, mane suprasite), tiksliau sutraukė viso kūno raumenis. Išsukiojo rankas, pirštus, sąnariai persilenkė į priešingą pusę, sutraukė net veidą, liežuvį, negalėjau kalbėti, absoliučiai nebevaldžiau kūno. Skausmas buvo nežmoniškas. Sąrėmių skausmas pagal tai buvo palyginti mažytis Daug iškentėjai per nėštumą. Stipri moteris esi (turiu omeny emociškai) Aš pirmą gimdžiau 12val, antrą per 1,5val. Antras nepalyginamai lengviau. Be to, ir stumt išmokau
abudu skyresi, pirmas ilgesnis, antras greitas buvo
Skirtingi, bet tuo paciu panasus
Pirmas 3,5 val ir beveik neskausmingas
Kiekvienas gimdymas yra savotiskas ir aisku kad skirsis.
niu va ir as jau galiu palyginti
pirmass gimdymas truko 13 valandu
Abu gimdymai buvo visiškai skirtingi pirmas truko 16,o antrasis 8val.bet pirmas buvo lengvesnis,ir skausmus lengviau ištvėriau ir vaikelis lengviau užgimė vienu stūmimu bučiau išstūmus,bet nžn,kodel sesele liepė sustoti kaip vaikelio galvute jau buvo išlindus,o su antru namie nubego vandenys(su pirmu kirpo)ir jokio skausmo nebuvo ligoninėj suleido vieną dozę skatinamu neskauda,po kurio laiko antrą sakau truputį jaust kažką pradedu,tai po to suleido trečią tai iš skausmo sienom,ten ėjau,davė gulėti vonioje(nes sakė skausmą nuima ir gimda greičiau atsidaro.)tai kol gulėjau tai dar ėjo kentėti po to sako lipk,nes gali nejaust kada gimdymas prasidės,tai kaip išlipau tai nežinau vos nenumiriau.Vaikelis vos neužduso išgirdau kad seselė rekia ,kad ką as darau liepia man stumti,nes vaikas dūsta,aš iš skausmo nebegalėjau stumti,bet sukaupus paskutines jėgas vos vos pagimdžiau,vaikelis buvo priduses, bet ačiū Dievui viskas baigėsi laimingai.Tai cia palyginimui parašiau,kad mano gimdymai skyrėsi vienas nuo kito kaip diena ir naktis,tarp vaikų 3m.skirtumas.
man visi 3 vienodi, nes dideli tarpai tarp vaiku gimimo. Visi buvo kaip pirma karta gimdant, pasak gydytoju. Ta ir as jauciau
Pirmas buvo ilgesnis bet kiek pamenu ne toks skausmingas,truko apie 13val.
Antras truko 4 val buvo daug skausmingesnis ir stumimas buvo sudetingesnis.
aha, yra skirtumas
Man ir pirmas ir antras truko ilgokai, pirmas -14, antras - 16. Antro nėra ką lyginti su pirmu, nes gimdžiau su epidūru
Pirmasis gimdymas truko 14 valandu. Ir plysau, ir dar kirpo
QUOTE(leila02 @ 2009 11 13, 09:36) Pirmasis gimdymas truko 14 valandu. Ir plysau, ir dar kirpo ir man panasiai buvo, per pirma tai beveik 2 paras teko paasikankint vyras po siai dienai nenori prisimint, o antra kai gimdziau buvau viena ir viska vyko labai greit ir jokiu plysimu kirpimu, jau po 2 val namo galejau eit bet buvo nakti 1val tai teko pasilikt nakvot, nes viena buvau
nelabai noriu sutikti,kad tarpas tarp vaiku turi itakos skausmui ar gimdymo trukmei
mano pirmas gimdymas nuo antro buvo kaip naktis ir diena (skirtumas beveik 6 metai ) pirmas gimdymas ir ilgesnis ir skausmingesnis buvo,o antras - tik malonus prisiminimas QUOTE(bvlgari @ 2009 12 23, 01:17) nelabai noriu sutikti,kad tarpas tarp vaiku turi itakos skausmui ar gimdymo trukmei mano pirmas gimdymas nuo antro buvo kaip naktis ir diena (skirtumas beveik 6 metai ) pirmas gimdymas ir ilgesnis ir skausmingesnis buvo,o antras - tik malonus prisiminimas Mano abu vaikuciai nuo to pacio vyro bet antras gimdymas man buvo kosmaras,nors ir trumpesnis.
Mano abu gimdymai buvo +/- vienodi, tik su antru aš "protingiau" susitvarkiau
|