Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gydytojo iškvietimas į namus
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Gydymo įstaigos ir gydytojai
Pages: 1, 2, 3, 4
TheBest
Sveikos mamytės,

Neseniai įvyko nemaloni ir net siaubinga situacija. Susirgo mano mažoji:sloga, kosulys, aukšta temperatūra. Skambinu į Šeškinės polikliniką, kad iškviesti pediatrą į namus. O man registratūros darbuotoja atsako. Pediatrai dabar į namus nevaikšto, nebent koks ekstra atvejis. Po to paklausė kas atsitiko. Viską papasakojau. O ji man atsako: tai ne ekstra atvejis, galite atvažiuoti į polikliniką, gausit papildomą taloną ir pateksit pas gydytoją. Įdomu, ar dabar visur tokia tvarka, kad 38c - tai visai normali temperatūra. Ir kad turi važiuoti su tokiu sergančiu vaiku ir laukti su papildomu numeriuku?
Degutė
QUOTE(TheBest @ 2005 09 08, 14:24)
Sveikos mamytės,

Neseniai įvyko nemaloni ir net siaubinga situacija. Susirgo mano mažoji:sloga, kosulys, aukšta temperatūra. Skambinu į Šeškinės polikliniką, kad iškviesti pediatrą į namus. O man registratūros darbuotoja atsako. Pediatrai dabar į namus nevaikšto, nebent koks ekstra atvejis. Po to paklausė kas atsitiko. Viską papasakojau. O ji man atsako: tai ne ekstra atvejis, galite atvažiuoti į polikliniką, gausit papildomą taloną ir pateksit pas gydytoją. Įdomu, ar dabar visur tokia tvarka, kad 38c - tai visai normali temperatūra. Ir kad turi važiuoti su tokiu sergančiu vaiku ir laukti su papildomu numeriuku?
*

Taip, šitaip elgiasi ir mūsų gydytoja. Ir einam patys pas ją su temp. iki 38.
O jei temperatūra linksta link 39, tai kviečiam greitąją, pas juos dar patiems eiti nereikia smile.gif
bitemajagsm
Mane teisiog siaubas apėmė skaitant tokias naujienas - juk mes irgi šiai poliklinikai priklausome. Tai negi su mažu sergančiu vaikučiu reikia eiti į polikliniką, stumdytis eilėse ir kartu iš jos parsinešti dar keletą ligų iš šalia besistumdančių pacientų?
Jau blogiau ir būti negali. Tai gal iš viso tų valdiškų poliklinikų nebereikia? Juk ir taip vedam vaikus vos ne statistikai - pasverti, pamatuoti, pažymą išrašyti, o esant rimtam atvejui ieškom rimto gydytojo.
Erija
Tiesiog sunku patiketi. Birzeli dar pas mus buvo ateje, o kokia dabar situacija net nezinau. Bet as jiems neateiciau? bash.gif Dar to betruko, kad su karsciuojanciu vaiku as dar grusiuosi i poliklinika. Tikiuosi, kad toks atvejis tik vasaros metu, kai virusu ne taip daug, ziemom sunkiai isivaizduoju tokia situacija, o tokiam Vilniuje neuzteks greituju pagalbu, kai prasideda ligu sezonas.
TheBest
Skambinau siandien vel i poliklinika. Tai pasake ta pati - ateisit, gausit talona. Ir daugiau jokiu kalbu. Tik uzsiroviau ant kitos administratores, tai toji bent man nepradejo aiskinti ar musu susirgimas yra extra ar ne. Na dar vakar spejau apsilankyt pas vaiku LOR'a santariskese. Nes pagalvojau, kad musu poliklinikoje dar teks ir pas LOR'a laukti talonelio neaisku kiek.
Laiza
Tvarka pasikeitė nuo rugsėjo 1-os d. Ir ne tik vaikų,- sau gydytoją irgi vargiai beiškviesim.
Man asmeniškai baisu. Bet matyt, reikia, kad koks nors vaikas numirtų (neduok, dieve, bet taip išeina), kad ši tvarka būtų peržiūrėta. Arba tokiu būdu nori nuvaryti į bankrotą pirminės sveikatos priežiūros įstaigas, kai jos pradės mokėti kompensacijas už ligų recidyvus. Aš sunkiai įsivaizduoju, kaip žiemą, siaučiant pūgai prie -20 reikės vesti vaiką į polikliniką su 38 lpsn, kad gydytojas jį apžiūrėtų. Savo vyresnėlio, pvz, aš jau seniai nebekiloju (sveria tik per pusę mažiau, negu aš). O su tokia temperatūra jis paprastai jau guli kaip lapas. Į dekį nesusuksiu ir nenunešiu. O pabandyk - aprenk, poliklinikoj - nurenk. Prasistumdyk eilėj. Ypač faina bus per, pvz., gripo epidemiją, kai ateisi tik su angina, o parsineši visą puokštę kitų ligų. Arba - pats pasėsi tuntą virusų, kad nebūtų liūdna vienam sirgti. Juk esant -24lpsn. (berods) į mokyklą mažiams galima neiti, o į polikliniką sergantiems ir su temperatūra - privalu.
Man tik įdomu, kodėl spauda tyli. Ar ministras Padaiga jiems dar neužkliuvo kaip reikiant?

Yra buvęs atvejis rudenį (kai vaiką jau reik aprengt šilčiau), kai mažius, visą naktį prasivartęs lovoje, rytą klykė ir ramus buvo tik vienoje padėtyje - susirietęs ant rankų. Temperatūra buvo normali. Poliklinikoj pasakė - atveskit. O kaip? Klykint vaiką, kol jį aprengsi? Ir kiek tai būtų užtrukę? Žinant mūsiškį - tikrai ne mažiau, kaip valandą. Nekalbu apie tai, kad po to reiktų apsirengti pačiai. Jis visą tą laiką klyktų, išiltų, o juk išnešt - į vėją. Gyvenam Pilaitėj, ten arba vėjas, arba stiprus vėjas. O kaip jį paskui nuvesti, jei jis tik susirietęs į kamuolį ir ant rankų? Reiškia, reiktų nešti.
Ačiū gydytojai - paprašiau asmeniškai, atėjo į namus, išrašė siuntimą į Santariškes..
Erija
[quote=Laiza,2005 09 09, 07:54]
Tvarka pasikeitė nuo rugsėjo 1-os d. Ir ne tik vaikų,- sau gydytoją irgi vargiai beiškviesim.
Nu sunkiai as isivaizduoju tokia ju tvarka. Dabar kaip dabar, kol silta, dar gali nuvesti, bet kas desis paskui? blink.gif Nemanau, kad pono ministro patvirtinta tokia tvarka pasiteisins, tuoj plustelejus rudeniniams virusams jau isivaizduoju koks samisis kils doh.gif Idomu, kuo cia viskas baigsis, bet rado kur pinigus taupyti. Negi greitajai pagalbai pigiau atvaziuoti, negu priklausanciam tai apylinkei pediatrui ateiti i ta apylinke? Mano drauge issikviete birzelio menesi pas karsciuojanti vaika greitaja pagalba sestadieni diena, tai ji pareiske, ko i poliklinika nesikreipiat, ko mus kvieciat, juk yra budintis gydytojus ir apziures. Noreciau as ta pasikeitusia tvarka paskaityti pati. Kur butu galima rasti?
TheBest
Stebuklas ivyko.Siandien patekom pas pediatre. Isivaizduoju as kas bus rudeni. SIAUBAS. Nes siomis dienomis buvo pakankamai silta, pagal viska vaikai nuteretu sirgti kol nera salciu, taciau 11 val. poliklinikoje prie kabinetu buvo pakankamai daug tevu su serganciais vaikais. Ir ka Jus manot kiek is tu sedinciu prie duru, laukianciu savo eiles tevu su savo vaikuciais turejo talona pas gydytoja? O gi nei vienas. Isivaizduokit 6 teveliai arba paaugliai visumoje ir nei vienas neturejo talono, net papildomo. "Smagu"... O kas bus per gripo epidemija pvz. Galima tik isivaizduoti kiek bus zmoniu su taloneliais ir kiek bus laukianciu prie duru be ju. Faktiskai tiems, kas be taloneliu bus neimanoma patekti pas gydytoja tol, kol nepasibaigs eile uzsirasiusiu. Tai taip galima sulaukti gydytojos priemimo valadu pabaigos. Vienu zodziu didziausia betvarke. Bet, matyt, tai kazkam yra naudinga.

Linkiu visoms nesirgti
Titia
Sakote, kad prie gydytojos duru buvo didziule eile ir neaisku kada ka priims. Bet jei tai gydytojai butu reikeje visus aplankyti namie? Keik tam laiko ji sugaistu? g.gif
Gyvenu JAV ir tokio dalyko, kaip gydytojo iskvietimo i namus cia visai nera. Jei susirgo vaziuoji pas savo pediatra ir viskas. Jei jau kazkas labai blogo, tai kvieti greitaja. Bet kviesti greitaja, jei temperatura 39 schmoll.gif . Vis tiek turi vaziuoti pas daktara, arba jei jis nedirba ir tikrai nori, kad kas apziuretu vaziuoji i ligonine.
TheBest
QUOTE(Titia @ 2005 09 09, 20:35)
Sakote, kad prie gydytojos duru buvo didziule eile ir neaisku kada ka priims. Bet jei tai gydytojai butu reikeje visus aplankyti namie? Keik tam laiko ji sugaistu? g.gif
Gyvenu JAV ir tokio dalyko, kaip gydytojo iskvietimo i namus cia visai nera. Jei susirgo vaziuoji pas savo pediatra ir viskas. Jei jau kazkas labai blogo, tai kvieti greitaja. Bet kviesti greitaja, jei temperatura 39  schmoll.gif . Vis tiek turi vaziuoti pas daktara, arba jei jis nedirba ir tikrai nori, kad kas apziuretu vaziuoji i ligonine.
*

Sveikatos apsaugos sistema ir sveikatos prieziura Lietuvoje toli grazu nelygi ir neaisku ar kada bus lygi kaip JAV.
Titia
Ir vis delto kiek gi gydytojas gali per diena aplankyti vaiku namuose ir priimti savo kabinete? Jo darbo diena juk irgi turi pabaiga. Tarkime, kad kabinete priims 20, o aplankyti suspetu tik 10. Tai ka tada daryti likusiu 10 tevams?
Erija
QUOTE(Titia @ 2005 09 09, 19:35)
Gyvenu JAV ir tokio dalyko, kaip gydytojo iskvietimo i namus cia visai nera. Jei susirgo vaziuoji pas savo pediatra ir viskas. Jei jau kazkas labai blogo, tai kvieti greitaja. Bet kviesti greitaja, jei temperatura 39  schmoll.gif . Vis tiek turi vaziuoti pas daktara, arba jei jis nedirba ir tikrai nori, kad kas apziuretu vaziuoji i ligonine.
*

Cia ne Amerika, o be to mums Amerika visai ne rodiklis. Pragyvenimo lygis visiskai kitoks, visai kitokia sistema ten veikia, ir greitoji pagalba visai kitus igaliojimus turi nei pas mus. Situacija: serga vaikas, atvaziuoja greitoji, pirma karta mato mano vaika, apsidraudimui iskart skiria antibijotikus, aisku ne kompensuojamus, nes jie neturi teises kompensuojamu israsineti, ka jie zino kokios rusies antibijotikus vaikas pries tai gaves ir aplamai kazkokia nesamone. O jeigu dar reikalingas nedarbingumo pazymejimas? Kas ji israsines? Tikrai nemanau, kad pasitvirtins tokia tvarka, o ta vadinama "extra atveji" manau, kad tevai surezisuoti nesunkiai ziemos metu gales. Jei temp.39, vaika kamuoja stiprus kosulys, galvos skausmas?
bitemajagsm
O kieno įsakymu ši betvarkė įteisinta? Jeigu sveikatos ministro, galima būtų surasti internete.
TheBest
Del sios tvarkos nieko nezinau ir nieko negirdejau. Reiketu SAM puslapiuose panarsyt. Gal rasiu...
Fanta
Pries pora savaiciu mano mazoji susirgo netiketai nakti, veme, temperatura 39. Aisku, kvietem greitaja. Atvaziavo labai maloni gydytoja. Liepe kita diena issikviest savo gydytoja, ir ta atvaziavo be problemu (is Seskines), nors temperatura jau nebebuvo tokia auksta. Irgi labai maloni gydytoja buvo.
Erija
QUOTE(Fanta @ 2005 09 12, 09:11)
Pries pora savaiciu mano mazoji susirgo netiketai nakti, veme, temperatura 39. Aisku, kvietem greitaja. Atvaziavo labai maloni gydytoja. Liepe kita diena issikviest savo gydytoja, ir ta atvaziavo be problemu (is Seskines), nors temperatura jau nebebuvo tokia auksta. Irgi labai maloni gydytoja buvo.
*

Tai gal dar buvo pries rugsejo 1d? O gal cia ne visos poliklinikos taip elgiasi? Net idomu pasidare, nes man tai aktualu. Mano panos labai daznai sirgdavo, uztai sunkiai ir isivaizduoju, ka reiktu daryti, jei gydytoja jau nebevaiksto po namus. Visai nesenai kosejo mano maziuke, kadangi temperaturos nebuvo, tai nutariau pati nuvesti ja i poliklinika, bet uzsiregistruoti nepavyko, nes dviem savaitem i prieki taloneliu jau nebebuvo, papildomo irgi registraturoj nedave, liepe eiti pas pacia gydytoja ir tartis. Gerai, kad nedaug zmoniu tuo metu buvo, tai prieme, o jei ten butu daug lauke, kaip paprastai buna, ka tada reiktu daryti ir dar jei karsciuotu? cry.gif
TheBest
QUOTE(erikaklimav @ 2005 09 12, 10:46)
Tai gal dar buvo pries rugsejo 1d? O gal cia ne visos poliklinikos taip elgiasi? Net idomu pasidare, nes man tai aktualu. Mano panos labai daznai sirgdavo, uztai sunkiai ir isivaizduoju, ka reiktu daryti, jei gydytoja jau nebevaiksto po namus. Visai nesenai kosejo mano maziuke, kadangi temperaturos nebuvo, tai nutariau pati nuvesti ja i poliklinika, bet uzsiregistruoti nepavyko, nes dviem savaitem i prieki taloneliu jau nebebuvo, papildomo irgi registraturoj nedave, liepe eiti pas pacia gydytoja ir tartis. Gerai, kad nedaug zmoniu tuo metu buvo, tai prieme, o jei ten butu daug lauke, kaip paprastai buna, ka tada reiktu daryti ir dar jei karsciuotu?  cry.gif
*

Tai ir as neisivaizduoju kaip bus toliau. g.gif Jei vaikas krasciuoja, vaziuoji su serganciu i poliklinika ir dar eileje reikia laukti. Ir baisiausia, kad nezinai ar pateksi pas gydytoja.
TheBest
Manau, nueisiu i poliklinika ir pasidomesiu kas cia per tvarka tokia.
Fanta
Alia rimtai, pasiziurejau, mano atvejis buvo pries pat rugsejo 1. g.gif
Bekasė
o ar gydytojoms darbo laika pakeite?
Bent jau valdiskose poliklinikose anksciau buvo tokia tvarka, kad gydytoja savo kabinete dirbdavo tik tris valandas.
Tai dabar iseina, kad privales savo kabinete buti astuonias valandas?

Ir kaip tada tie dalykai, kad per tris darbo dienas po israsymo is gimdymo namu kudiki privalo aplankyti gydytoja?
Laiza
Matyt, info galima gauti tik poliklinikoje, nes veikatos apsaugos puslapyje radau tik tokią info:

Puslapis atnaujintas: 2004-06-28
© 2004 Sveikatos apsaugos ministerija
Sprendimas: "ELN"

Titia
kol Lietuvoje taxi nepradės vežioti klientus reikiamu atstumu (pvz, 500 m - mums tiek iki poliklinikos), ir kol tas važiavimas atpigs tiek, kad bet kas galėtų susimokėti, tol naujoji tvarka bus kaip rakštis užpakalyje.
Erija
Nu va, truputi as atsidusau, nes si klausima as uzdaviau savo poliklinikos tinklalapyje. Ir jau gavau atsakyma, kad gydytojo iskvietimas i namus pas serganti vaika tebeegzistuoja ir jei vaikas stipriai karsciuoja, galima drasiai kviestis i namus. Taip pat buvo pazymeta, kad sia paslauga ruosiamasi apmokestinti, bet kol kas tai yra tik svarstymu lygyje ir si paslauga dar teikiama NEMOKAMAI IR TEBEGALIOJA.
TheBest
QUOTE(erikaklimav @ 2005 09 12, 16:34)
Nu va, truputi as atsidusau, nes si klausima as uzdaviau savo poliklinikos tinklalapyje. Ir jau gavau atsakyma, kad gydytojo iskvietimas i namus pas serganti vaika tebeegzistuoja ir jei vaikas stipriai karsciuoja, galima drasiai kviestis i namus. Taip pat buvo pazymeta, kad sia paslauga ruosiamasi apmokestinti, bet kol kas tai yra tik svarstymu lygyje ir si paslauga dar teikiama NEMOKAMAI IR TEBEGALIOJA.
*

Ar tu cia mini Seskines poliklinika? Jei taip, tuomet tikrai keista, kad jie atsisake uzregistruoti iskvietima. Taciau ateity zinosiu, kad paslauga galioja ir tikiuosi sulaukti daktares namuose, o ne poliklinikoje eileje prie kabineto.
TheBest
QUOTE(Silvute @ 2005 09 12, 13:15)
o ar gydytojoms darbo laika pakeite?
Bent jau valdiskose poliklinikose anksciau buvo tokia tvarka, kad gydytoja savo kabinete dirbdavo tik tris valandas.
Tai dabar iseina, kad privales savo kabinete buti astuonias valandas?

Ir kaip tada tie dalykai, kad per tris darbo dienas po israsymo is gimdymo namu kudiki privalo aplankyti gydytoja?
*

Tai kad nezinau. Maciau tik kad dirba po 4 val per diena. Tai manau, darbo valandos liko tos pacios.
Erija
QUOTE(TheBest @ 2005 09 12, 16:33)
Ar tu cia mini Seskines poliklinika? Jei taip, tuomet tikrai keista, kad jie atsisake uzregistruoti iskvietima. Taciau ateity zinosiu, kad paslauga galioja ir tikiuosi sulaukti daktares namuose, o ne poliklinikoje eileje prie kabineto.
*

Ne mes priklausom centro poliklinikai, bet manu, kad tvarka visur vienoda turi buti, juolab, jei tu pagal gyvenama vieta priklausai tai poliklinikai.
Titia
[Titia
kol Lietuvoje taxi nepradės vežioti klientus reikiamu atstumu (pvz, 500 m - mums tiek iki poliklinikos), ir kol tas važiavimas atpigs tiek, kad bet kas galėtų susimokėti, tol naujoji tvarka bus kaip rakštis užpakalyje.
*

[/quote]
O kuo cia detas tas vaziavimas taksi? Galvoji, kad JAV kas nors kviecia taksi, kad pavaziuotu 500 metru. g.gif As pati su keturiu dienu naujagimiu vaziavau pas daktara i ofisa, plius dar i ligonines labaratorija kartoti kraujo tyrimu. Kai vaziavau su keturiu paru naujagimiu vyras vaziavo kartu. Dar po keturiu dienu jau vaziavau viena. Nesakau, kad tai patogu, bet nematau tame ir problemos. smile.gif
TheBest
Siandien as parasiau i Seskines poliklinika - i sekretoriata. Uzdaviau klausima del sios tvarkos. Gaila, bet atsakymo as nesulaukiau.
Erija
kuo cia detas tas vaziavimas taksi? Galvoji, kad JAV kas nors kviecia taksi, kad pavaziuotu 500 metru. g.gif As pati su keturiu dienu naujagimiu vaziavau pas daktara i ofisa, plius dar i ligonines labaratorija kartoti kraujo tyrimu. Kai vaziavau su keturiu paru naujagimiu vyras vaziavo kartu. Dar po keturiu dienu jau vaziavau viena. Nesakau, kad tai patogu, bet nematau tame ir problemos. smile.gif
*

[/quote]

Dar pliklauso, kuriuo metų laiku tau teko važiuoti su 4 mėn kūdikiu ir kas jam buvo nutikę? Ir kitas dalykas, ar reikejo tau laukti prie to daktaro ofiso durų, kol prieis tavo eilė, kas Lietuvoje l.įprasta. Aišku, kai mano mėnesio dukrytė susirgo (pakilo temperatūra), ir aš nieko nelaukusi čiupau vaiką į rankas ir variau i polikliniką daryti tyrimu, bet tada buvo vasara, o visa tai atlikti žiemos metu sunkiai įsivaizduočiau. Beto pagal statistinius duomenis Amerika gerokai lenkia Lietuvą pagal kudikių mirtingumą.
Laiza
O kuo cia detas tas vaziavimas taksi?

Taigi, kad su naujagimiu. Taigi, kad su sveiku (bent as taip supratau). Tik neparasei, ar savo transportu, ar visuomeniniu.
Lietuvoje dar ne visi mašiniukus turi arba vairuoti moka.
Gal aš per daug dramatizuoju, bet paskaityk mano pirmą postą. Su klykiančiu 2 metų vaiku ant rankų per vėją vėlų rudenį. 500 m - man per didelė "prabanga" tokiom sąlygom eiti pėsčiomis (angina po tokio pasivaikščiojimo būtų garantuota), taksi - "fig" išsikviesi tokiam atstumui, o mašinos - nebuvo.
Todėl ir sutariau dėl asmeniško gydytojos vizito.
Todėl ir rašau, kad esamomis sąlygomis Lietuvoje dažnai šeimai gydytojo vizitas į namus yra ne "išpindėjimas", o būtinybė, suteikianti galimybę išvengti papildomų išlaidų, gydant įgytas pasivaikščiojimų po poliklinikas metu ligas, ir nervinių ląstelių žūties. Nes manau, kad vaikų ligų eiga, įsigaliojus naujai tvarkai, bus sunkesnė ir ilgesnė. O kaip jaučiasi tėvai, kai vaikai serga, manau, aiškint nereik. Nekalbant apie finansinę šio reikalo pusę (išlaidos medikamentams, auklėms), problemas, susijusias su nedarbingumo lapeliais, etc.

O dar man tiesiog smalsu - kiek žmonių vienu metu galima rasti gydytojo priimamajame JAV?
Erija
Nes manau, kad vaikų ligų eiga, įsigaliojus naujai tvarkai, bus sunkesnė ir ilgesnė.

Nu tikėkimės, kad neįsigalios tokia tvarka. Čia viskas yra tik svarstymų lygyje, o jei ir įsigaliotų, tai už nustatytą mokestį visvien gydytojai vaikščiotų po namus.Bet kažkaip nerealu, kad įvestų tą mokestį. Juk prieš kelis metus bandė įvesti mokestį už greitosios atvykimą į namus, bet po šei dienai dar nemokama
Titia

Dar pliklauso, kuriuo metų laiku tau teko važiuoti su 4 mėn kūdikiu ir kas jam buvo nutikę? Ir kitas dalykas, ar reikejo tau laukti prie to daktaro ofiso durų, kol prieis tavo eilė, kas Lietuvoje l.įprasta. Aišku, kai mano mėnesio dukrytė susirgo (pakilo temperatūra), ir aš nieko nelaukusi čiupau vaiką į rankas ir variau i polikliniką daryti tyrimu, bet tada buvo vasara, o visa tai atlikti žiemos metu sunkiai įsivaizduočiau. Beto pagal statistinius duomenis Amerika gerokai lenkia Lietuvą pagal kudikių mirtingumą.
*

[/quote]
Mano maziui buvo sunki naujagimiu geltos forma. Is ligonines ji israse (3 paru), tik su mano pasizadejimu, kad kita ryta prisistatysiu pas savo pediatra. O palikti ji ligonineje nenorejau, nes mane jau ir taip pries diena buvo israse sad.gif Taigi pas savo pediatra (Cia kazkas klause, kiek zmoniu gali buti vienu metu priimamajeme: tai atsakysiu, kad daug tiksliai nezinau kiek. KAdangi tame ofise dirba vienu metu 2-3 daktarai, tai pacientu laukianciu tikrai nemazai. ) Pas pediatra pralaukiau (mane ileido i sveikuju vaiku puse: nes priimamaji jie dalina i dvi patalpas: sveikiems ir sergantiems) apie 15 min. (nors ir turejau savo laika) o is cia mus issiunte i ligonines labaratorija (nes pas daktara ofise skubiu kraujo tyrimu nedaro) kraujo tyrimams, kur cia jau bendroje eileje prasedejome apie 35 minutes. Ir niekam buvo neidomu, kad tai naujagimis. Taip as vaziavau savo masina, nes autobusu paprasciausiai ten nenuvaziuosi (autobusai ten nevaziuoja smile.gif ) . Bet ir cia nevisi turi masinas....
As nesakau, kad jei pas mus neissikviesi daktaro i namus, tai nereikia ir jums. Bet kadangi zmones iprate, kad taip yra visada suranda iseiti ir tai neatrodo, taip tragiska. Siaip idomu kaip kitose pasaulio salyse su daktaro iskvietimu i namus? g.gif
Paskaicius (ne butinai sitoje temoje postus) kartais susidaro ispudis, kad gydytojas yra kvieciamus i namus, be dideles butinybes. Pas mus yra populiaru, kad gali pasiskambinti gydytojui ir jis tau atskambins, kad su juo telefonu aptartum kazkokia vaiko liga, gal jam nera visai reikalo vaziuoti pas daktara, na nebent mama labai to nori....Man yra teke skambinti budinciam daktarui 2 nakties net pora kartu, nes maziaus temperatura buvo 39-40. Kiekviena karta gaudavau trumpa konsultacija kokius vaistus kaip duoti. Jei simptomai negereja gali is ryto vezti pas daktara, jei viskas gerau sutaupai vizita pas daktara. smile.gif
TheBest
QUOTE(erikaklimav @ 2005 09 14, 15:38)
As pati su keturiu dienu naujagimiu vaziavau pas daktara i ofisa, plius dar i ligonines labaratorija kartoti kraujo tyrimu. Kai vaziavau su keturiu paru naujagimiu vyras vaziavo kartu. Dar po keturiu dienu jau vaziavau viena. Nesakau, kad tai patogu, bet nematau tame ir problemos.  smile.gif
*

Aha, gerb. nemato problemos. Tikiu. Taciau jei Jums reiketu vykti pas gydytoja ir i ligonine ziema visuomeniniame transporte, po to pabuti perpildytoje poliklinikoje, kur serganciu vaiku minia. Po bendrauti su pavargusia daktare. Ir tokiu pat budu grizti namo... Manau Jus nebutumet laiminga ir patenkinta esama sveikatos prieziuros sistema. O man teko ir ne karta.
Jusu atveju, manau tiek vizitas pas daktara, tiek i ligonine buvo kur kas malonesnis.
Titia
QUOTE(TheBest @ 2005 09 14, 13:47)
Aha, gerb. nemato problemos. Tikiu. Taciau jei Jums reiketu vykti pas gydytoja ir i ligonine ziema visuomeniniame transporte, po to pabuti perpildytoje poliklinikoje, kur serganciu vaiku minia. Po bendrauti su pavargusia daktare. Ir tokiu pat budu grizti namo... Manau Jus nebutumet laiminga ir patenkinta esama sveikatos prieziuros sistema. O man teko ir ne karta.
Jusu atveju, manau tiek vizitas pas daktara, tiek i ligonine buvo kur kas malonesnis.
*

Nesikarsciuok smile.gif As jau rasiau, kad nuvaziuoti visuomeniniu transportu mano gyvenamoje vietoveje neimanoma. Nes paprasciausiai jis ten nevaziuoja. Ir niekam neidomu ar tu turi masina, ar ne. O gal siuo metu ji remonte, tai irgi niekam neidomu. O kaip tu galvoji, jei patenki pas daktara darbo dienos pabaigoje, tai jis tik Lietuvoje pavarges? O jo ofise eileje tik sveiki vaikai? Galvoji, kad as toje eileje niekada nesedejau su serganciu vaiku?
Lietuvoje teko gyventi priemiestyje, tai jei tevai kviesdavo gydytoja (tarkime del puliuojancios anginos) ji ateidavo peskomis. Dabar kai pati turiu vaika, manau, kad del tokios problemos reikia vaziuoti pas gydytoja o ne kviesti ji i namus. Jau bent vien del to, kad jis galetu paimti megini patikrinti ar nera "strep" (atsiprasau,bet nezinau, kaip tai butu lietuviskai). Nes testo atsakymas pasakytu ar butinas gydymas antibiotikais. Taigi kiek serganciu vaiku per diena ji sugedebavo apeiti ir kiek ji sugebetu apziureti pas save kabinete g.gif Idomu ka sakytumei, jei iki tavo vaiko neateitu, nes laiko siandien tam neuztenka, o ir kabinete priimti negali, nes lanko ligonius g.gif
Sutinku, kad daktaro vizitas i namus patogu, bet jei jo nera, tai jau irgi nera tokia didziule tragedija. smile.gif
Laiza
Titia,

"valdiškose" poliklinikose iki šiol laboratorijos dirba iki 11 val. ryto. Tad jokio skirtumo, ar gydytojas ateis į namus, ar nuvesi vaiką į polikliniką. Nėra tokios tvarkos, kad tą - kaip įvardinai - "strep" mėginėlį imtų. Pasižiūri į gerklę, jei ji raudona, temperatūra aukšta, automatiškai antibiotikus išrašo. Skirtumas tas, kad gydantis gydytojas išrašo kompensuojamus, o iškviestus greitąją pagalbą - ne. Kainos vaistų pakankamai įspūdingos, todėl mažas pajamas turinčioms šeimoms yra labai aktualu, kas juos išrašo.
O toks naudingas dalykas, kaip kad atskyrimas sveikų nuo sergančių, būtų labai pageidaujamas, bet niekur to nėra (išskyrus ligoninės Santariškėse infekcinį skyrių, kur vaikus priima į atskirus boksus).

Todėl ir keliam maištą.
Erija
QUOTE(Titia @ 2005 09 14, 21:03)
Nesikarsciuok  smile.gif As jau rasiau, kad nuvaziuoti visuomeniniu transportu mano gyvenamoje vietoveje neimanoma.  Nes paprasciausiai jis ten nevaziuoja. Ir niekam neidomu ar tu turi masina, ar ne. O gal siuo metu ji remonte, tai irgi niekam neidomu. O kaip tu galvoji, jei patenki pas daktara darbo dienos pabaigoje, tai jis tik Lietuvoje pavarges? O jo ofise eileje tik sveiki vaikai? Galvoji, kad as toje eileje niekada nesedejau su serganciu vaiku?
Lietuvoje teko gyventi priemiestyje, tai jei tevai kviesdavo gydytoja (tarkime del puliuojancios anginos) ji ateidavo peskomis. Dabar kai pati turiu vaika, manau, kad del tokios problemos reikia vaziuoti pas gydytoja o ne kviesti ji i namus. Jau bent vien del to, kad jis galetu paimti megini patikrinti ar nera "strep" (atsiprasau,bet nezinau, kaip tai butu lietuviskai). Nes testo atsakymas pasakytu ar butinas gydymas antibiotikais.  Taigi kiek serganciu vaiku per diena ji sugedebavo apeiti ir kiek ji sugebetu apziureti pas save kabinete  g.gif Idomu ka sakytumei, jei iki tavo vaiko neateitu, nes laiko siandien tam neuztenka, o ir kabinete priimti negali, nes lanko ligonius  g.gif
Sutinku, kad daktaro vizitas i namus patogu, bet jei jo nera, tai jau irgi nera tokia didziule tragedija.  smile.gif
*

Sutinku, kad pas jus yra galimybe paimti megini ir nustatyti ar nera streptokoku ir tuo paciu nuspresti ar reikalingi antibijotikai, bet pas mus retai kada tai atliekama, bent mums nei sykio tai nera atlike, o antibijotikus jau 8 kartus per 2 metus teko gerti ir manau, kad nei sykio nebuvo, kad juos isgertumem be reikalo, nes kiekviena liga prasidedavo nuo anginos, o pereidavo i umu bronchita ar ausu uzdegima. Ir tikrai nebuvo man jokio noro, kai vaikui 40 temperaturos,guli, vos akis gali pramerkti, o prabudusi vieno verkimo, vaziuoti i poliklinika ir laukti kol ten kas apziures. Greitosios po vieno apsilankymo kviesti daugiau nebenoreciau, nebent jau nebezinociau ka bedaryti. Pamenu, kai mano vyresnioji keles dienas karsciavo, atvaziavusi greitoji nustate stomatita ir liepe tableciu paciulpt nuo gerkles, o sekancia diena musu gydytoja diagnozavo plauciu uzdegima. Siap tikrai nenoreciau, kad Lietuva pasektu Amerikos pavyzdziu ir nustotu medikai vaikscioti pas sergancius ligoniukus i namus.
Šmigija
Aišku tai ne išeitis, bet taxi išsikviest galima net ir 500 m, tik aišku mokėsit kaip už min 2 km. Dažnai taksi firmose yra nustatytas minimalus mokestis už pravažiavimą. Jei sutinkate ji mokėti problemų nebus. Bet kaip ir sakiau tai ne išeitis. Ką daryti jei tuo metu pinigelių piniginėje nėra?
TheBest
QUOTE(erikaklimav @ 2005 09 15, 10:33)
Sutinku, kad pas jus yra galimybe paimti megini ir nustatyti ar nera streptokoku ir tuo paciu nuspresti ar reikalingi antibijotikai, bet pas mus retai kada tai atliekama, bent mums nei sykio tai nera atlike, o antibijotikus jau 8 kartus per 2 metus teko gerti ir manau, kad nei sykio nebuvo, kad juos isgertumem be reikalo, nes kiekviena liga prasidedavo nuo anginos, o pereidavo i umu bronchita ar ausu uzdegima. Ir tikrai nebuvo man jokio noro, kai vaikui 40 temperaturos,guli, vos akis gali pramerkti, o prabudusi vieno verkimo, vaziuoti i poliklinika ir laukti kol ten kas apziures. Greitosios po vieno apsilankymo kviesti daugiau nebenoreciau, nebent jau nebezinociau ka bedaryti. Pamenu, kai mano vyresnioji keles dienas karsciavo, atvaziavusi greitoji nustate stomatita ir liepe tableciu paciulpt nuo gerkles, o sekancia diena musu gydytoja diagnozavo plauciu uzdegima. Siap tikrai nenoreciau, kad Lietuva pasektu Amerikos pavyzdziu ir nustotu medikai vaikscioti pas sergancius ligoniukus i namus.
*

Visiskai pritariu. Nes kai mano mazoji pernai sirgo, tai gydytoja pas mus apsilanke net 3 kartus. 1 karta pagal iskvietima, o dar 2 kartus be iskvietimo praejus keliom dienom. Ir tada as buvau jai tikrai dekinga, nes kitaip nezinau kaip viskas galejo baigtis. Mat pradzioje vaikui nustate faringita - gerklu uzdegima, toliau jis perejo i umu bronchita, o dar po keliu dienu i plauciu uzdegima. Tad jei ne tas daznas ligonio lankymas - butu oioioi. O dar jei tektu su auskta temperatura vaziuoti i poliklinika g.gif kelis kartus.
O del tyrimu, tai mes visi zinome, jog laboratorija atlieka tyrimus iki 11val. Nebet privaciai, taciau ten irgi reikia vaziuoti su serganciu doh.gif .
Todel dar karta pakartosiu - labai sunku lyginti Lietuvos ir JAV sveikatos prieziuros sistemas.
Laiza
Drambliuk,

aš ir kalbu apie tai, kad tie 500 m tikrai taptų auksiniais (jei tik atsirastų firma, kuri vežtų), nes esu susidūrusi su tokia problema, kaip kad važiavimas iš Zujūnų į Pilaitę. Pabandžius iškviest taksi, sužinojau, kad jiems PER ARTI. Niekas taip nesako, žinoma, bet atsakymas - "ne anksčiau negu po 1-1,5 val."arba - "visos mašinos prie stoties". Padarysiu reklamą "Martonui", - jie vieninteliai mane iš ten išvežė. Iš to džiaugsmo net neprieštaravau, kad vežė ratais. Sumokėjau 12 Lt, kai užtekdavo ir 8-9 Lt. Bet bent išvežė.
O juk ir pinigėlių klausimas yra aktualus. Na, nepagailėčiau aš ir kokių 15-20 Lt, kad nuvežtų tuos 500 m, bet visų pirma juos reik turėti. Ir net ne kortelėje, o piniginėje. O jei jų nei ten, nei ten nėr?

Titia,

Aš savo poziciją grindžiu "vaizdeliais iš natūros". Viduržiemis. Namuose 3 gulintys ligoniai: vyresnėlis su 39+, mažius - analogiškai, tik dar + bėrimas(vėjaraupiai), aš - irgi su maždaug 39. Be to mažius su savo 39+ guli tik ant manes (bandant nukelti - baisingas protestas). KUR mums beeiti/važiuoti? Ir KAIP?
Hilde
QUOTE(TheBest @ 2005 09 14, 20:47)
*

Kai teko gyvent anlijoje, mazius ir sirgo ne viena kart. Ten ir niekas niekada nevaziuoja i ligonio namus. Arba eini pats, arba kvieti greituke. Su visai maziuku vaiku ne viena kart vaziavau i gydytojo ofisa, ten prakaukdavau iki dvieju valandu, nes priimineja ir tik su talonais. taigi turi laukt eiles. tyrimu taip pat jokiu ten neatlieka. taip kad teko su karsciuojanciu vaiku vaziuoti autobusu(tada dar neturejom masinuko) i ligonine sviest plaucius. Ten ir laukem apie valanda.Toje vadinamoje poliklinikoje tik viena kart teko matyt, kai gydytojas kviete greitaja, kad nuveztu vaika i ligonine tyrimams - vaikiukui itare bakterini meningita sad.gif Zodiu transportas tik extra atveju.
Beja gimdyt ir vaziavau autobusu thumbup.gif greituske nevaziavo - nenubege vandenys, taksi neprisiskambinom, nes buvo naktis blink.gif blink.gif O visi, kas galejo nuvest gyveno taip toli, kad nelabai butu speje nuvezt. Tai va. pripranti ir atrodo kad taip ir turi but biggrin.gif
Erija
QUOTE(sparow @ 2005 09 15, 12:47)
Kai teko gyvent anlijoje, mazius ir sirgo ne viena kart. Ten ir niekas niekada nevaziuoja i ligonio namus. Arba eini pats, arba kvieti greituke. Su visai maziuku vaiku ne viena kart vaziavau i gydytojo ofisa, ten prakaukdavau iki dvieju valandu, nes priimineja ir tik su talonais. taigi turi laukt eiles. tyrimu taip pat jokiu ten neatlieka. taip kad teko su karsciuojanciu vaiku vaziuoti autobusu(tada dar neturejom masinuko) i ligonine sviest plaucius. Ten ir laukem apie valanda.Toje vadinamoje poliklinikoje tik viena kart teko matyt, kai gydytojas kviete greitaja, kad nuveztu vaika i ligonine tyrimams - vaikiukui itare bakterini meningita sad.gif Zodiu transportas tik extra atveju.
Beja gimdyt ir vaziavau autobusu thumbup.gif greituske nevaziavo - nenubege vandenys, taksi neprisiskambinom, nes buvo naktis blink.gif  blink.gif O visi, kas galejo nuvest gyveno taip toli, kad nelabai butu speje nuvezt. Tai va. pripranti ir atrodo kad taip ir turi but biggrin.gif
*

Nu ir ka - labai buvai patenkinta tokia sistema? Siaip tai Anglijoj gydytoja i namus gali issikviesti, tik uz tai reik susimoketi. Lietuva ne tokia turtinga, kad kiekvienas galetu susimoketi uz gydytojo vizita. Anglijoj padirbk pusdieni ir jau daug uz ka gali susimoketi, o pas mus? Jau ne karta sioje temoje uzsiminiau, kad visiskai nenoreciau , kad Lietuva pasektu uzsienio saliu pavyzdziu. Man ju sveikatos sistema isvis kraupoka. Mano giminaitis pagal tarptautini kontrakta dirbo Vokietijoje, turejo visas soc.garantijas, taip, kad susirgus galejo bet kur kreiptis ir gauti visas medicinines paslaugas. Taip jau nutiko, kad jam prasidejo ausu uzdegimas, gydytojas prirase kazkokiu lasiuku, taciau po keliu dienu skausmas tik didejo ir ta ausim pradejo neprigirdeti. Vel jis kreipesi pas ta daktariuksti, tai sunku patiketi, ka jis atsake:"ko cia pergyveni, juk dar viena ausi turi". Drauge su seima gyvena Belgijoj, nes jos vyras dirba Lietuvos ambasadoj Belgijoj, kai ju lelius apserga, ji uz vaiko ir i Lietuva skrenda, nes tos salies medicina irgi pakraupusi. Ir dar daug yra kitu pavyzdziu. Sutinku turtingos valstybes sugeba isigyti pacia tobuliausia medicinine iranga, bet tik ne specialistus. Bet cia jau visai kita tema.
Titia
Gryztant prie strep tyrimo. Tam juk nereikalinga veikianti labaratorija. Tyrima atlieka pats daktaras. Tokiu, kaip ausu krapstuku tik bruksteli per gerkle ir viskas. Po poros minuciu gryzes pasako yra strep ar ne. Kita meginuka issiuncia i labaratorija, kad ji patvirtinu dar karta. Atsakymas is labaratorijos paprastai ateina per pora dienu. Sesele (ar daktaras) apie tai informuoja telefonu.
Man teko su mazium sia ziema 4 kartus kreiptis del gerkles. Kiekviena karta testas buvo neigiamas. Antibiotiku nereikejo. Bet jei butume sugere 4 kursus antibiotiku be reikalo blink.gif Tai pasirodo, ta JAV gydymo sistema nevisada ir jau tokia bloga. smile.gif
Ir Lietuvoje gali patekti pas daktara, kuris tave taip nugydys....
Pinigeliu klausimas aktualus, ne tik Lietuvoje, visur jis aktualus smile.gif
Hilde
Niekas ir nesako, kad uzsieny medicina tobula. Nors pragyvenau ten 8 metus,ir musu 4 asmenu seimai gydymas nekainavo ne vieno penco ( jei neskaiciuosim kad mokam 8 proc. nuo pajamu i socialini) Ir pagimdziau be kysio ir ligoninej prieziura buvo ideali. tai gal ir ne taip blogai?
ir kaip ten bebutu bet musu sistema irgi vakareja. niekur nesidesim. Paprasciausiai reiks prie to prisitaikyt. Tikrai pas sunkius ligonius vaziuos greitosios. kitu atveju turesim patys...O kas buvo seniau, reikia pamirs. Anksciau ir darbas buvo PRIVALOMAS biggrin.gif
Erija
QUOTE(sparow @ 2005 09 15, 15:30)
Niekas ir nesako, kad uzsieny medicina tobula. Nors pragyvenau ten 8 metus,ir musu 4 asmenu seimai gydymas nekainavo ne vieno penco ( jei neskaiciuosim kad mokam 8  proc. nuo pajamu i socialini) Ir pagimdziau be kysio ir ligoninej prieziura buvo ideali. tai gal ir ne taip blogai?
ir kaip ten bebutu bet musu sistema irgi vakareja. niekur nesidesim. Paprasciausiai reiks prie to prisitaikyt. Tikrai pas sunkius ligonius vaziuos greitosios. kitu atveju turesim patys...O kas buvo seniau, reikia pamirs. Anksciau ir darbas buvo PRIVALOMAS biggrin.gif
*

As irgi taip ramiai galeciau kalbeti, kad mano mazylei butu bent jau kokie 6-7 metai, bet ka daryti, kai vaikas dar visiskai mazas ir paciam nuspresti kaip pasielgti su tuo vaiku (vesti i poliklinika, kviesti greitaja ar gydyti paciai), kad pasirinktum geriausia varianta su maziausia rizika, kad liga nesikoplikuotu? Netgi toks pavyzdys. Praejusiais metais susirgo dukra: temperatura, gerkle. Galvoju pora dienu praeis, tada ziuresiu. Temperatura nukrito iki 37,3. Pagalvojau, pati nuvesiu i poliklinika, te padaro tyrimus, paklauso gydytoja. Tyrimai rode uzdegima, bet niestipru. Sekancia diena prasidejo kosulys, vel uzkilo temperatura. Keikiau save, kokiam velniui as ja tampiau po lauka ir sekancia diena gydytoja kvieciau i namus. Diagnoze - plauciu uzdegimas. Kazin ar cia komplikacija nuo buvusio viruso, ar ta dovanele neissveikes vaikas pasigavo bevaiksciodamas is kabineto i kabineta?
Hilde
QUOTE(erikaklimav @ 2005 09 15, 16:50)
As irgi taip ramiai galeciau kalbeti, kad mano mazylei butu bent jau kokie 6-7 metai, bet ka daryti, kai vaikas dar visiskai mazas ir paciam nuspresti kaip pasielgti su tuo vaiku (vesti i poliklinika, kviesti greitaja ar gydyti paciai), kad pasirinktum geriausia varianta su maziausia rizika, kad liga nesikoplikuotu? Netgi toks pavyzdys. Praejusiais metais susirgo dukra: temperatura, gerkle. Galvoju pora dienu praeis, tada ziuresiu. Temperatura nukrito iki 37,3. Pagalvojau, pati nuvesiu i poliklinika, te padaro tyrimus, paklauso gydytoja. Tyrimai rode uzdegima, bet niestipru. Sekancia diena prasidejo kosulys, vel uzkilo temperatura. Keikiau save, kokiam velniui as ja tampiau po lauka ir sekancia diena gydytoja kvieciau i namus. Diagnoze - plauciu uzdegimas. Kazin ar cia komplikacija nuo buvusio viruso, ar ta dovanele neissveikes vaikas pasigavo bevaiksciodamas is kabineto i kabineta?
*

Suprantama, kad mums norisi, kaip geriau ir saugiau vaikams. Deja, nedaug nuo musu noru priklauso. sad.gif
Man rodos geriausia iseitis yra susirasti gera seimos gydytoja, kazkokiu budu susigyventi ax.gif ir turet parankiui asmenini telefona. As bent jau taip padariau. Tiesa, pasinaudojau tik karta, pasikonsultavau biggrin.gif Bet esu rami, kad stipriau susirgus, gydytoja tikrai atvyks i namus ir nereikes skambinti i registratura ir isgirst tai, ko nenoriu isgirst blink.gif
Hilde
QUOTE(erikaklimav @ 2005 09 15, 15:21)
Nu ir ka - labai buvai patenkinta tokia sistema? Siaip tai Anglijoj gydytoja i namus gali issikviesti, tik uz tai reik susimoketi. Lietuva ne tokia turtinga, kad kiekvienas galetu susimoketi uz gydytojo vizita. Anglijoj padirbk pusdieni ir jau daug uz ka gali susimoketi, o pas mus?
*

Taip uz pinigus galima issikviest tuos vadinamus privatininkus. O kurie dirba valdiskai, tikrai neissikviesi, nes jiems nepriklauso vaziuoti. Gali paskambint gydytojui, o jis:"prasom apsilankykite ofise,rytoj ryte, o jei nakti labai blogai jausites, kvieskit ambulance" O puses dienos atlyginimo tikrai nepakaks privatininko vizitui schmoll.gif Vieninteli dalyka , kur mokedavom privatininkui, tai stomotologui. Kitos iseities nebuvo, nes valdisku ten praktiskai nera (beja vaikams iki sesiolikos metu,nesciosioms ir mamoms, kuriu vaikams dar nera metuku,stomotologines paslaugas apmoka valstybe - perveda jiems pinigus uz atliktas paslaugas.
Bekasė
siaip tai nei viena is uzsieniniu mamu nepaminejo, kiek valandu per para dirba ju gydytojas? Lietuvoje valstybineje poliklinikoje gydytojo darbo laikas yra KETURIOS valandos i diena, toliau viskas - budintis gydytojas gali atsisakyti tave priimti, nes ir pats turi pacientu, beje jisai irgi dirba 4 val per diena.
Skiriant gydyma beveik niekada nera daromi tyrimai ( nebent po antibiotiku vartojimo) - is viso gydytojas pats neima jokiu tyrimu, o tik israso siuntima jiems.
Titia
Tikrai nezinau kiek valandu dirba per para. Mano vaiko pediatro ofiso darbo valandos 9ryto iki 8. vakaro. Bet jei yra daug serganciu pacientu darbo valandos pratesiamos. Karta man yra pasiule atvezti vaika puse desimtos vakaro. Jei reikia vidury nakties gali visada paskambinti budinciam daktarui. Dirba sestadieni puse dienos, esant didesniam susirgimui priims ir sekmadieni. Kiek daktaru dirba siame ofise tksliai nepasakysiu, gal 6-8 g.gif . Minusas tas, kad kas karta gali patekti pas kita daktara. Pliusas jei reikia pas daktara pateksi ta pacia diena. TAip sakant cia irgi komercija, stengiamsi itikti pacientui. smile.gif . Daktaro algos dydis priklauso nuo pacientu skaiciaus.
Daktaras cia daro tik strep tyrima. Nes megini paima per apziura. Siaip visus kitus testus, skiepus ir tt.. daro seseles.

O dabar jau man iskilo klausimas: Ka gydytojo darbo diena sudaro keturios valandos? TAi gal reiketu piktintis trumpu darbo laiku? Net jei jis isejo, tai po keturiu valandu poliklinikoje nelieka kito pediatro? blink.gif
TheBest
O dabar jau man iskilo klausimas: Ka gydytojo darbo diena sudaro keturios valandos? TAi gal reiketu piktintis trumpu darbo laiku? Net jei jis isejo, tai po keturiu valandu poliklinikoje nelieka kito pediatro? blink.gif
*

[/quote]

Pas kita pediatra patekti labai sudetinga.
Hilde
Gydytojas ofise dirba po 3 val per diena. Kitu laiku jie dirba ar kitoje klinikoje, ar ligonineje. Bet nebutina kreiptis pas savo gydytoja. Tiesiog yra klinikos darbo valandos Nuo 8 iki 11.45 ir nuo 13 iki 18. Per ta laika ir gali kreiptis i bet kuri gydytoja. Tiksliau kuris tave priims.Sestadieni ir kelias valandas dirba. Beja per pietus isvis buna uzrakinta. Neieisi net i patalpas.
Siaip pagal savo patirti, tai jei rimtesnis susirgimas,geriausia paciam vaziuoti i vadinama emergency. Vistiek rimtu tyrimu klinikoje nedaro, vistiek tenka vaziuot i ligonine.
Zinokit, grizus is ten, man lietuviska medicina patogumo atzvilgiu, tiesiog ideali. Tai kas, kad reikia paciam nuvykti i med. istaiga. Atstumai tikrai mazi ir visus tyrimus praktiskai galima pasidaryt vietoj. Aisku apie darbo kokybe, nekalbu. Cia jau atskira tema.
Ausyte1
QUOTE(TheBest @ 2005 09 08, 13:24)
Sveikos mamytės,

*

Ką tik apturėjau analogišką situaciją. Mažei ryte pakilo temperatūra iki 37,6. Paskambinau į mūsų šeimos centrą ir pasakiau, kad norėčiau išsikviesti pediatrą į namus. Seselė, sužinojusi, kad temperatūra 37,6, pasiūlė geriau patiems iki jų atvažiuoti. Man pasirodė, kad su 11 mėn. neturinčiu kūdikiu važinėtis nėra labai gerai... Todėl su sesele sutarėm taip, kad žiūrim, kaip vaikas jausis vėliau ir jei situacija nesikeis, tai po pietų atvažiuojam patys iki šeimos centro, o jei temperatūra kils - pas mus atvažiuoja gydytoja. Beje, visa tai pasiūlė pati seselė, nereikėjo man jos įkalbinėti.
Deja, temperatūra pakilo, ir gydytoją mums teko pasikviesti. Bet niekas net nebandė sakyti, kad pediatrai nevažiuoja į namus. Atvažiavo tą pačią dieną, gal po valandos nuo mano skambučio.
Jei įdomu - taip dirba Baltupių Šeimos Centre. Paslaugos ten nemokamos, ir už iškvietimą mokėti tikrai nereikia.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.