Aš ketvirtą nešiojau ir pagimdžiau labai sunkiom sąlygom - ant skyrybų ribos, o pagimdžius iš karto išsiskjyriau. Daug kas irgi durnino -negimdyk, negimdyk. O dabar atsidžiaugti negaliu, ką būčiau darius, jei nepagimdžius....Trys ar keturi, gal ir keistokai nuskambės, bet skirtumo didleio nėra, panašus erzelis, ligų panašiai
QUOTE(brangute @ 2005 12 23, 22:24) Aš ketvirtą nešiojau ir pagimdžiau labai sunkiom sąlygom - ant skyrybų ribos, o pagimdžius iš karto išsiskjyriau. Daug kas irgi durnino -negimdyk, negimdyk. O dabar atsidžiaugti negaliu, ką būčiau darius, jei nepagimdžius....Trys ar keturi, gal ir keistokai nuskambės, bet skirtumo didleio nėra, panašus erzelis, ligų panašiai QUOTE(brangute @ 2005 12 23, 22:24) Aš ketvirtą nešiojau ir pagimdžiau labai sunkiom sąlygom - ant skyrybų ribos, o pagimdžius iš karto išsiskjyriau. Daug kas irgi durnino -negimdyk, negimdyk. O dabar atsidžiaugti negaliu, ką būčiau darius, jei nepagimdžius....Trys ar keturi, gal ir keistokai nuskambės, bet skirtumo didleio nėra, panašus erzelis, ligų panašiai Saunuole QUOTE(brangute @ 2005 12 23, 23:24) Aš ketvirtą nešiojau ir pagimdžiau labai sunkiom sąlygom - ant skyrybų ribos, o pagimdžius iš karto išsiskjyriau. Daug kas irgi durnino -negimdyk, negimdyk. O dabar atsidžiaugti negaliu, ką būčiau darius, jei nepagimdžius....Trys ar keturi, gal ir keistokai nuskambės, bet skirtumo didleio nėra, panašus erzelis, ligų panašiai Sveikinu už tokį didelį ryžtą. Mes auginame 3 ir tfu tfu tfu, fabrikėlį jau uždarėme.
Sveikos Mamos, auginu 5, kai pagimdziau dvynukus, tai labai ilgai auginau viena labai blogomis salygomis, kas zinojo mano situacija sakydavo tai nerealu, bet nieko, isgyvenamo, ligonineje, gydytoja ilgai ziurejo i mus ir niekaip negalejo daugybe dalyku suprasti, o musu net vystiklai buvo apnerti, po dvynuku sakiau kad niekada daugiau negimdysiu, nors sirdyje visada jauciau kad apie mane visada bus daug vaiku, taip ir budavo tai drauges palieka paziureti, nes mano gyvenama vieta buvo ir yra labai gera, patogi, visada labai laukdavau vaiku, labai nusiteikdavau moraliskai ir fiziskai net i dekreta neturedavau laiko kada iseiti, pvz sausio 22 isejau sausio 29 i ligonine atsiguliau sausio 30 isoperavo. Kas gaila, kad po dvynuku cezario jau operavo visus, taip ir negimdziau. Mes su vyru juokiames, kad mes taip buvome uzsieme, kad nepastebejome, kad jau storeja mama, nes dirbu labai daug, tikrai visada zaidziu zaidima su savimi ir pasauliu, visada stengiauosu uzdibti kiekviem vaikui po 500 lt ir dar sau, vyro pinigai remontams, masinoms, investicijoms ir tt. Visada save modeliuoju taip jei likciau viena kaip tada isgyventi. O penktu vaiku negaliu atsidziaugti tai tikrai likimo pirstas, as jau planavau nors tikrai pries savo valia, daryti karjera biudzetiniame darbe, nors maciau, kad nieko gero is to nebus, bet vistiek visokie sentimentai, bet stai 5 leliukas, kuris viska pakoregavo, ir tikrai negaliu atsidziaugti. O vaiaki jie niekada netrugdo jie labai moko planuoti, jie ismoko labai daug, kai auginau dvynukus pati darydavau viska sakydavau kad nedarau dvieju dalyku pati sau netaisau dantu ir nesiuvu batu, o po to ir batus pasisiuvau.... Perskaiciau visus psl, 5 vaikuti gimdziau jau 41, as isvis ta reikala
Gražu čia paskaityti.
Na o mes nieko neplanavom, nes dažnai būna taip, kad planuok tu neplanavęs, o atsitinka taip kaip atsitinka. Turim keturias atžalėles ir tuo džiaugiamės. Tik trikdydavo kitų žmonių požiūris, mes kaip kokie marsiečiai pasijausdavom nuo kritikos, kam tiek daug vaikų. Vis mūsų klausia, o ką darysit jei penktas ims belstis? Nagi lygiai tą patį ką ir darėm ligi šiol. Gimsta -mylim ,rūpinamės ,džiaugiamės, paverkiam ir gyvenimas į priekį teka.
esu vienisa mama, auginu 3 vaikucius ir laukiuosi ketvirto.daug galvojau gimdyti ar ne.man dar nevelu,dar galiu darytis aborta,bet paskaiciusi forume jusu nuomones vis labiau ir tvirciau mastau,kad gimdysiu.
Taip, stiprybes cia galima paisemti. Dekui Jums
aš labai džiaugiuosi tomis mamytėmis, kurios augina daugiau vaikelių
kai laukiausi ketvirto vaikelio,bijojau zmonem i akis paziuret.bet sirdy labai jo norejau.su pirmu triju vaiku tevu buvau issiskyrus,gyvenau "susimetus"...isivaizduojat kokia pas mus visuomenes nuomone?daug kas man sake "isprotejai"?juk visi laike vienisa mama,juk nesusituokus.zinoma,turejau begalini savo draugo palaikyma,nors tiesa sakant is pradziu jis bijojo,kad gimdysiu jam vaika.....bet tie vyrai,niekada ju nesuprasi iki galo.o dabar -laimingiausias tevas pasauly.o jau kaip tie didieji myli savo sesute
o draugas jau nori dar vieno.....bet man jau tikrai gana QUOTE(Domcė @ 2005 09 14, 11:31) Žinot,apie tą ketvirtą lelių tai mąstau tiesiog iš praktinių pozicijų.Mano panos jau didelės,vienai 17,kitai 13.Mažiukui 18 mėnesių.Kai pamastau,kad jis liks kaip ir vienas,tai kažkaip ir atsiranda tas reikalas dar kokį brolį-sesę nusipirkt. Pas mane irgi panasi situacija: 11m. 7m ir 6men. Sunus labai nori broliuko. Sako jo svajone
turim trys mergaites ir sūnų ir juos begalo visus mylim
o su pasaipom tikrai ne karta teko susidurt, ir dar is daktarų pusės, tipo susilaukėt pagaliau sunaus, tai gal jau uzsidarysit tą savo fabrikėlį
Pas mane keturi. nekeisčiau į nieką, nors nelengva, oi, nelengva
Bus... keturi prieš pat vasarą. Labai džiaugiuos ir net nemanau, kad jų per daug auginsim.
QUOTE(dzeine @ 2007 01 03, 22:54) turim trys mergaites ir sūnų ir juos begalo visus mylim o su pasaipom tikrai ne karta teko susidurt, ir dar is daktarų pusės, tipo susilaukėt pagaliau sunaus, tai gal jau uzsidarysit tą savo fabrikėlį Papildyta: o kas liecia ketvirto leliaus tai nenoreciau(bent kol kas
Kai laukiausi trečio,išgirdau įdomių nuomonių,pvz.:na laiko turit,tai galit sau leisti gimdyti trečią,arba jūs ką,neturit ko vekti,tiek vaikų?
kai nesiojau ir pagimdziau trecia prisiekiau kad TIKRAI NENORESIU ketvirto...na sunkus buvo paskutinis menuo ir pogimdyvine bukle
QUOTE(Ikulia @ 2007 01 12, 14:53) kai nesiojau ir pagimdziau trecia prisiekiau kad TIKRAI NENORESIU ketvirto...na sunkus buvo paskutinis menuo ir pogimdyvine bukle o koks gi jau tas tavo amžius
Laukiuosi trečio ir manau, kad šitas jau bus paskutinis. Nes daugėjant vaikų, labai jau sudėtingi pasidaro išvykimai iš namų, kelionės. Ir pačių namų reikia didesnių, ir šeimyninio mikroautobuso...
Nors... niekada negali žinoti
As ir vis dar noriu ketvirto(slaptai tikiuosi,kad bus ketvirta
Mes tai po kokiu penkiu meteliu,gal dar ir sugalvosim
Sveikutes. As irgi visai noreciau dar vieno vaikelio ir butent dukrytes, nes jau auginu trys vyrukus. Bet kas gi gali taip uzprogramuot, nes vyras jau sunaus nenori, o jei zinotu, kad bus mergyte, tai dar surizikuotu
QUOTE(arbuziuke @ 2005 09 27, 19:10) o kas pas mane priplanavo... visa gyvenimą svajojau apie sūnų ir dukrelę. taigi kažkas pagalvojo,kad man tiek bus mažai,ir davė du sūnus ir dvi dukreles. Oho, va čia tai Dievo dovana, manau tikrai nedažnai būna du kartus po du Keturis vaikus pagimdei, o taip ir neteko sužinoti, ką reiškia nešioti vieną Bet aš baltai pavydžiu QUOTE(jurgixe @ 2006 11 28, 10:23) esu vienisa mama, auginu 3 vaikucius ir laukiuosi ketvirto.daug galvojau gimdyti ar ne.man dar nevelu,dar galiu darytis aborta,bet paskaiciusi forume jusu nuomones vis labiau ir tvirciau mastau,kad gimdysiu. Čia tai viršūnė. Nesuprantu ką tokios moterys galvoja.Nors paskaičius tai matos, kad moteriškė tikrai ne galva galvoja.
O as tai vis pamastau apie vaikeli. Noreciau dukrytes, nes jau auginu trys vyrukus. Ir vyras nepries. Ali kas gali tiksliai pasakyti kad gims mergaite? O jei dar gims dvynukai,nes pirmus turim dvynukus,tai visai noras praeina. Na,dar nepervelu.
Aš pati tai tiek nenorėčiau,vyras tyliai pasvajoja.Bet labai gerbiu tokias šeimas,juk tiek kantrybės ir pastangų vaikučių auginimas reikalauja
mes tvarkom globos dokumentus, tai kaip tik keturi bus
sveikos,
as tai jau ketvirto neatlaikyciau jau dabar sunku prie mazyles naktimis keltis plius visi cezariai na, bet jei jau taip atsitiktu, tai apie jokius kitus sprendimus ne negalvociau. tfu tfu tfu QUOTE(taburete @ 2007 01 29, 13:00) sveikos, as tai jau ketvirto neatlaikyciau jau dabar sunku prie mazyles naktimis keltis plius visi cezariai na, bet jei jau taip atsitiktu, tai apie jokius kitus sprendimus ne negalvociau. tfu tfu tfu
pagimdyciau 4 (nors dar 3 neturiu
QUOTE(oksancik @ 2007 01 30, 16:11) pagimdyciau 4 (nors dar 3 neturiu kai visa tai turėtum sakytum,kam man reikėjo antro,gyvenčiau,ilsėčiaus kur nors ispanijoj... QUOTE(virdzinija 7 @ 2007 01 30, 15:21) o kas sako kad dar neturim,kalba ejo apie ateiti(nes kas zino kas gali atsitikt gyvenime)... galima ir dabar galvot-o kam tu vaiku reikejo,sedetume dabar kanaruose abu ... bet gi negalvojam QUOTE(oksancik @ 2007 01 30, 16:29) o kas sako kad dar neturim,kalba ejo apie ateiti(nes kas zino kas gali atsitikt gyvenime)... galima ir dabar galvot-o kam tu vaiku reikejo,sedetume dabar kanaruose abu ... bet gi negalvojam kas ten dabar zino kaip butu jei nebutu
Tris jau turim, apie ketvirtą MB labai dažnai pradėjo užsiminti po mažiuko gimimo, jeigu gandras užsuks į mūsų namus nevysim šalin, meiliai priimsim.
Man vis skamba akušerės žodžiai pasakyti gimus mažiukui, aš sakau pagrandukas buvo planuotas, ji sako pagrandukai būna neplanuoti, iki susitikimo po keletos metelių gimdykloj QUOTE(Vaidusiukė @ 2007 02 20, 13:37) Tris jau turim, apie ketvirtą MB labai dažnai pradėjo užsiminti po mažiuko gimimo, jeigu gandras užsuks į mūsų namus nevysim šalin, meiliai priimsim. Man vis skamba akušerės žodžiai pasakyti gimus mažiukui, aš sakau pagrandukas buvo planuotas, ji sako pagrandukai būna neplanuoti, iki susitikimo po keletos metelių gimdykloj as pati pirma gimdziu beveik 28,2 ir 3 beveik 30 ir itariu dar vienas bus kai man bus apie 35
Turiu 2 ir labai planavom trečią, o netyčia gavosi 2
Įdomu, kaip reaguoja aplinkiniai pamatę tokią krūvą vaikų. mano vaikų amžiaus skirtumas bus nedidelis, negalejau ilgiau laukti, man jau 34 QUOTE(Ingridaurb @ 2007 02 23, 18:29) Turiu 2 ir labai planavom trečią, o netyčia gavosi 2 Įdomu, kaip reaguoja aplinkiniai pamatę tokią krūvą vaikų. mano vaikų amžiaus skirtumas bus nedidelis, negalejau ilgiau laukti, man jau 34 Reaguoja pagal savo "sugedimo" lygį. Jeigu patys džiaugsitės savo vaikais, tai ir jiems teks prie to priprasti; jei priimsite vaikus,kaip vargą- gailės, reikš užuojautą. O iš tiesų, kam tie aplinkiniai rūpi? Labai sveikinu QUOTE(Ingridaurb @ 2007 02 23, 17:29) Turiu 2 ir labai planavom trečią, o netyčia gavosi 2 Įdomu, kaip reaguoja aplinkiniai pamatę tokią krūvą vaikų. mano vaikų amžiaus skirtumas bus nedidelis, negalejau ilgiau laukti, man jau 34 Tik nebijokite, kas kaip ką vadina. Žmogėniukai dažnai ką nors nušneka, net nepagalvodami ar skaudina, ar ne. Išmokite nekreipti dėmesio. Mums irgi pradžia buvo nelengva, dauguma reaguoja kažkodėl labai jau baisiom akim. Atsakydavau kad mes tuo labai džiaugiamės ir vaikelio labai laukiam.
Nesitikėjau, kad tokia nuostabi visų reakcija darbe bus , kai sužinojo, kad laukiusi trečio ir ketvirto vaiko. Visi tik sveikina ir niekas nesako, kad vargšė ir t.t. Be reikalo prgyvenau, kad visi į mane su užuojauta žiūrės. Aš nustebinta
Labai dėl Tavęs džiaugiuosi, vis dėlto smagiau kai nereikia savo principų ginti nagais ir ragais. Kai aš savo mažylės laukiausi, mus irgi visi sveikino. Matyt, pamatę mūsų išsišiepusius veidus, nebeturėdavo kito pasirinkimo. O ką ir bepaaiškinsi žmonėms, kurie penkto užsimanė
QUOTE(Ingridaurb @ 2007 02 23, 17:29) Turiu 2 ir labai planavom trečią, o netyčia gavosi 2 Įdomu, kaip reaguoja aplinkiniai pamatę tokią krūvą vaikų. mano vaikų amžiaus skirtumas bus nedidelis, negalejau ilgiau laukti, man jau 34 koks skirtumas, ką pasakys - ne jų reikalas
Apie savo vaikelius reikia galvoti, o ne ką pasakys aplinkiniai
sveikos
oi super as uz ketvirta ir,nors siuo metu turiu 4,5 menesiuko.
fainai jum, mergos terbos, kai turit vyrus saunuolius, tai nebaisu tureti ir keturis ir penkis bebenciukus. mylekit saro vyrus ir vyrei jus temyli ir viskas bus ciki piki
as su savo vyru issiskyriau, kad ketvirto negauciau
aš tai jau kažkaip tris nuo skirtingų vyrų turiu,tai apie ketvirtą kažkaip negalvoju
Skaičiau skaičiau ir padaraiu išvadas sau, kad dar du vaikučius pametinukus (jei pavyks ) turėsiu po kokių ... Ai vėl susipainiojau
Beje, labiausiai pasaulyje už viską dabar norėčiau dvynukų
Aš tai taip pat planuoju turėti ketvirtą
QUOTE(Lina444 @ 2007 03 15, 12:11) Aš tai taip pat planuoju turėti ketvirtą Papildyta: QUOTE(lengvute @ 2005 09 08, 14:54)
Žaviuosi ir stebiuosi moterims, kurios po trečio vaiko dar apie dvynukus mąsto:).
Net jei ir galėčiau -daugiau -jokiu būdu |