Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokia maitinimo padėtis jums geriausia?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
SuperMama
Mamos, kaip jums patogiausia maitinti mažylius?
Yra labai įvairių maitinimo krūtimi padėčių, bet man asmeniškai ne visos patogios.
Man geriausia padėtis  - gulint. Tai vienintelė "saugi" padėtis mano krūtims.  :D

Kitaip rizikuoju  būti apkandžiuota.  ;)

Žinau, kad labai daug mamų maitina sedėdamos. Bet man sunku laikyti  7 kg. "svarmenį".  ;D ant vienos rankos.
o kad patogiai atsisėsti, dar ir pagalvėmis apsikamšyti reikėtų.

Nors kai labai reikia, tai įdigudrinu maitindama ir vienu pirštu į chatą atsakymus rašyti.   biggrin.gif
O dabar artėja vasara, tai reikėtų įsigudrinti išmokti bet kurioje padėtyje maitinti, net stovint ar einant.  8)
Puumpaa
Oi Supermama, nedaryk tokios klaidos kaip kad as! Irgi tik gulom maitinau, nes labai patogu - kur gulejo, uzmigo ir ramu. O dabar ant ranku rieciasi, sukiojasi, niekad ramiai nepabuna, zodziu, nepripratom kitaip ir vargstam dabar. Tenka net is vezimo istraukiama nesiokle naudot, kai nera galimybes atsigulti ar ruosiames kur isvaziuoti - ant keliu pasidedu, pamaitinu, uzmigdau ir ramu. Tiesa, kai pradejo sedeti, labai nebloga poza - pasisodinu priesais ant kelio ir valgom, galvyte pati pasuka taip, kad patogiau butu kvepuoti.
Skirkiene
Man asmeniskai irgi pati patogiausia padetis gulint, ir vien tik ja ir naudojam. Kartais kai buna sveciu, ar kai esi kur kitur (bet taip retai buna) tenka pasinaudot ir sedima padetim. Bet pastebejau, kad tada maziukas kazkoks neramesnis, maziau lyg ir privalgo, o apie uzmigima tai nei pasvajot neina, kad uzmigtu tokioj padety.  :smile.gif
Ambro
Maniskiui nuo pat pradziu geriausia padetis buvo ant keliu: pasiguldau, dabar jau pasisodinu ant keliu, ir maitinu. Bandziau gulom maitinti, tai nei sis, nei tas gavos - abu su vaikiu nepatenkinti buvom.... [img]http://www.handykult.de/plaudersmilies.de/bounce/1syellow1.gif[/img]
Ambro
Labai patogi padetis, ypac kai mazyliui tik keli men: mama atsiremia i atlosa (kedes), o kojas pasikelia priesais save ant mazesnes kedutes (as dar pasidedavau dar pagalvele, kad miksciau butu wink.gif ). Tokia poza nepervargsta mama, gali kiek atsipalaiduot. [img]http://www.gamers-forums.com/smilies/otn/blobs/multi.gif[/img]
Board
As aitinu atsigulus dazniausiai, nes taip daug patogiau ir lengviau (nebeislaikau as tu beveik 9kg prie kruties sededama ar stovedama). Kartais aisku prireikai ir atsisedus pamaitint (del ivairiu priezasciu), bet gulint musu megstamiausia padetis. (o be to ir uzmiega tik prie kruties, ta atsigulam abidvi ir parpiam kiek norim) wink.gif
Vasara
O as taip ir neismokau normaliai guledama maitinti. Maitinu tik sededama, pasiguldzius vaika ant keliu. Dabar jau priprato nugara, neskauda. O kai guledama maitinau, viskas nutirpdavo, kaklas, rankos ir t.t. Maza to, vaikas sukandziojo viena kruti, nes turbut blogai paduodavau ir neprivalgydavo.
traliabum
kazkaip niekada nekreipem demesio kaip cia pamaitinus dazniausiai tai as sededama matindavau bet ir kitaip be problemu. jei reikedavo ir nesiodavau, aisku sunku, nakty miegam  tai valgom gulint- mama itngetu keltis kitaip maitin...
dabar jau kai didelis tuoj metukai  tai dar gudriau padarom ir sedom, ir jam stovint ir tarp zaislu salia besedint ir ant pilvo atsigulus( pabandykit jus atsigert ka nors gulint ant pilvo, o jam patogu!) daznai dabar be paciupinejimo maitinimas nepraeina, ir dar paznaibyt labai jau rupi  [img]http://www.supermama.com/baby/yabbimages/smilies/cwm34.gif[/img]... o jei paslepi kruti po rubais tai kelia i virsu ir iesko  :smile.gif
Alinella
Galiu maitinti visaip, bet patogiausia - gulint.  Atsipalaiduoji, pienas lengviau isteka.  Dar ir nusnaudziu bemaitindama, tai visuomet esu pailsejus. 8)  O be to, maziukas gulom iskart pavalges kietai uzmiega.  Kai pakeliu atsirugti, net neprabunda...
Puumpaa
Didesni vaika, kad nereiktu laikyti, galima atsisesti "turkiskai" pasiguldyti ar pasisodinti ant keliu ir maitinti. Arba sedint ant sofos ar kedes, pasikisti koja po sedimaja - irgi panasiai gaunasi, tik siuo atveju koja kartais nutipsta.
Ambro
Galiu maitinti visaip, bet patogiausia - gulint.  Atsipalaiduoji, pienas lengviau isteka.  Dar ir nusnaudziu bemaitindama, tai visuomet esu pailsejus. 8)  O be to, maziukas gulom iskart pavalges kietai uzmiega.  Kai pakeliu atsirugti, net neprabunda...

Ir kiek laiko zadi taip gulom maitinti? O ar nepripras miegoti kartu? Kad paskui nekiltu problemu...

As nuo 6 men pripratinau miegoti maziu lovytej, tai dabar zino savo miegojimo vieta.
Board
o ar duodat mamos ciulptuka vaikams (bent nakciai)? Ar tai sumazina maitinimu skaiciu nakti?
Skirkiene
Duodam ciulptuka, tik pries uzmiegant , kada jau buna pavalges, bet zyzia dar ir niekaip negali uzmigt..po to istraukiam. Bet bent jau maniskiui, jei ir paliktume visai nakciai ciulptuka, maitinimu skaiciaus tikrai nesumazintu...zino beibiukas, kad yra tikras papas, ir jokie soskiai nepadeda, reikalauja TIKRO DAIKTO .  ;)
ICE-T
na, ciulptukas-geriausias draugas-pries uzmiegant visada turim ikist bet nakti vistiek valgo kaip reikiant.... jau mieganti pamaitinu, o jis vistiek issiziojes kaip varniukas lieka- tada soske ir sapnelis nenutrauktas 8)
o del maitinimo padeties- sedint man gerai, tik nugara iskausta, maitinu pasidejus ant grikiu pagalves pailgos, tai auksciau gaunas, o kai patinget noriu ir migdau-tai guledami, ant sono.[img]http://smilies.sofrayt.com/%5e/f/wiggle.gif[/img]
Ingute
As tai iki kokio 1 men. maitindavau vien guledama. Paskui tiesiog buvau priversta keisti maitinimo padeti, nes maniskei pusdavo labai pilvuka. Tai kai pridedavau prie kruties is karto pradedavo raitytis ir spjaudavo kruti. Taigi, tekdavo maitint ir sedint ir net stovint maitindavau, supuodama. Vienu metu tai ji taip tik ir pavalgyt vargsiuke galedavo.
O dabar tai jau maitinu ivairiai. Ir sededama pripratau, dabar man diena taip patogiausiai, atsiremiu kur nors, kojas uzsikeliu, arba koja ant kojos ir nesijaucia to svorio, vaikas gaunasi padetas ant keliu. O nakti, tai aisku, maitinu guledama, kitaip tai tikrai tingeciau. :smile.gif
O del ciulptuko, tai as irgi duodu nakciai, bet manau, kad jis tikrai nesumazina maitinimu skaiciaus. wink.gif
Riva
ir kaip tik mes nevalgem... Kol buvo visai mazutis, iki kokio menesio tai irgi - tik gulomis, primaitindavau ir pabegdavau, o jis sau ir likdavo parpti ant lovos. Paskui kai prasidejo pilvaskausmiai tai dazniausiai diena valgydavo tik nesiojamas, bent jau is pradziu, kol isikibdavo kaip reikiant. O dabar tai labai fainai istaisem - sedziu ant zemos kedutes, nugara i dideli Gymnic kamuoli atremiu o lialius ant keliu taip pusiau guli. O kur nors sveciuose tai sunku sedomis maitinti - nugara ziauriai pradeda skaudeti kai nera kur patogiai atsiremti.
spygle
[color=Blue][/color] jei reiketu balsuoti, tai tik uz gulima padeti buciau, nes atsisedus, man kazkaip skaudziai nugrauzia  :-[, o nesiojant ant ranku kazkaip nebandziau, reiks ismeginti  8)
zuikelee
savo beibiu maitinu siaip sededama,bet rytais pasiguldau pas save,tai tuomet maitinu gulint.kartais pasiguldau ant pilvo ir maitinu,bet taip kolkas nelabai dar patogu,nes beibis dar mazas 2.5men.o pries nakti pavalgius ciunkia soske,bet pati issjauna!
zivile
mamytes,jei maitinat atsisedus labai patogu pagalve ant keliu pasideti,o ant jos leliuka,daug patogiau taip ;)pabandykit biggrin.gif
manu
tik gimusi (pirmasias 2 sav) maitinau guledama ant sono. bet maniskis taip godziai pieneli siurbdavo, kad pienukas pro nosi vaikeliui begdavo. todel gydytoja uzdraude tokia padeti.
pradejom valgyti sededami. pripratau ir man taip patogu.
pora kart maitnau ant ranku. bet taip reik raumenis itempus buti, pavargstu.
asfaltuota
mamytes,jei maitinat atsisedus labai patogu pagalve ant keliu pasideti,o ant jos leliuka,daug patogiau taip ;)pabandykit biggrin.gif

Bėda ta, kad visai maži lėliukai valgydami daug prakaituoja, nes sunkiai dirba. Aš irgi taip maitinau, nes buvau po cezario, tai nuo tos pagalvės mažylę spuogiukai buvo užpuolę. Kai gydytojos paklausiau,kas tai per spuogiukai, ji iškart paklausė ar tik nemaitinu ant pagalvės...
Ajuss
o man patogiausia maitinti sėdint (tiesą sakant kitaip ir nemoku :smile.gif), tai paskutiniu metu naktimis kaip ir nemiegu :'(, bo mažei užėjo valgymo manija - siurbliuoja kas 1-2val. tai tik užsnūstu ir vėl tenka keltis, o atsigulus nepatinka nei jai nei man, kažkaip neįsitaisom patogiai - visą krūtinę sukramto. Tai taip ir vargstam naktimis :-/.
O nuo čiulptuko manau, kad maitinimų kiekis visiškai nepriklauso, miega maniškė ir su ir be čiulptuko - vistiek vienodai dažnai keliasi sad.gif
Taurė
man patogiausia maitinti sedint. ispradziu kazkaip nugara paskausdavo, bet jauciu cia del issitempimo, o dabar tirkai tokia padetis pati geriausia. dar kartais maitinu guledama (kai miegu su maze) bet si padetis man visai nekokia  :-/
LIUDAL
As nakti maitinu miegodama [smiley=000308.gif], kartais iduodu papa trecia, o ketvirta vyras pabunda ir nunesa dukra i lovyte  ;D ;D ;D, o diena maitinu sededama ir pati valgydama  :D
pushis
smagiausia (abiems) padetis - atsigulus. Niekad nemaniau, kad tiek knygu galima perskaityti maitinant: kol akeles atmerktos, tai nepatogu skaityt, bet kai po keliu minuchiu uzsimerkia (mergiote megsta siurbti ilgai, pasimegaudama  ;D ), tada jau ininku i literatura...  o visos kitos padetys ne tokios komfortishkos, bet geros - ir sedom, ir stachiom... smile.gif nors pirma savaite maniau, kad tik gulom imanoma wink.gif
manu
ne is vienos mamytes girdejau, kad maitina guledama ir skaito.  mane tai stebina. pabandyciau as skaityt ir maitint vienu metu smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif
mano mazius tikrai nevalgytu. koks ten dar valgymas, reik issiaiskin ka cia mama daro smile.gif  o dabar , kuomet dievina popieriaus maigyma, tai net nebandyk rodyti knyga ar zurnala.
ir isvis, jeigu maitinu maziu, tai tik matint galiu, nei telika ziuret nei su vyru kalbet, apie kitus uzsiemimus net nesvajoju. smalsutis jis pas mane smile.gif
kajuka
Pirmus du mėnesius maitinau tik gulėdama o vėliau teko išmokt ir sėdint ir vaikštant ir linguojant tik jau labai nukramtydavo ohmy.gif Dabar tai vel perėjom prie gulimos padėties nes sunku išlaikyt 9,5kg ir nei aš nei mažius nesiskundžiam mums patogiausia ;D Mažius pavalgęs dar ir pieno dainą uždainuoja  :D
gnyte
o mes pirma savaite valgem guledami, antra stovedami - nes itariau jog gulint viena kruti blogai paduodavau, guzai pradejo rinktis, pastarasias dvi savaites diena sedint valgom, o nakti - tai sedint tai gulint.. gulint rankos ir petys nutirpsta, sedint nugara skauda, bet ka jau padarysi... ziuriu cia daug kas maitina ir dar soske duoda pries uzmiegant. tai gal ner taip blogai.. nenorejau tu ciulptuku, minusu prisiklausius, bet kai maniske pavalgius dar valanda pazisti nori, mano speneliai neatlaiko, pradejau duot uzsimigdymui..
Indrukas
Mano bambliui vienodai, kaip valgyti. Man irgi beveik vienodai. Nakti guledami valgom ir uzmiegam abu. O diena, tai sededami, tai guledami. Tiesa is pradziu, zindama kruti skaudedavo, kai maitindavau sededama. Itariu, kad del to, jog as pirmas tris savaites sedeti negalejau, tai ir ismokom maitintis abu kartu guledami. Bet dabar jau prie visko iprate smile.gif
Skorpione
Pirmas dvi savaites po gimdymo, kai dar negalejau sedeti sad.gif , tai valgydavom guledami. Dabar pagrinde valgom sededami arba siek tiek prigulus mazyle man ant pilvuko ( tada ne taip springsta). Manau, kad sedima padetis geriausia, taip visur galima pamaitint (ir masinoj, ir sveciuose ir t.t.)
happy
Pries keleta dienu maciau pardej toki spec. stora porolono
gabala aptraukta medziaga, kuri tipo pasidedi ant keliu ant jo
2.gif ir maitini. Gal kas turit? Kazin verta toki daikta isigyti? g.gif
Taurė
QUOTE (eglek @ 2004 05 23, 00:50)
Pries keleta dienu maciau pardej toki spec. stora porolono
gabala aptraukta medziaga, kuri tipo pasidedi ant keliu ant jo
2.gif ir maitini. Gal kas turit? Kazin verta toki daikta isigyti? g.gif

as turiu toki daikta. tik pas mane tokia apvali pagalve. naudojau ja iki 3 menesiu kazkur. dabar maze sodinu i jos viduri smile.gif
ex-balionas
As tai maitinu ant paprastos pagalves. Ar apsimoka pirkt ta spec. pagalve? g.gif
delfinas
As turiu tokia spec. maitinimo pagalve, apie kuria TauRe kalba. Man ji patiko, naudojau ja. Taciau maitinimui ji tikrai tinka tik mazam vaikiukui (as turbut maitinau ilgiau nei iki 3 menesiu su ja, nepamenu kiek, bet nedidelis vaikiukas turi buti, kad su ja galetum maitinti). Ta pagalve dar naudojau vaikui, gulinciam ant pilvuko, "pakelti", kad galetu su kokiu daiktu taip pakeltas zaisti. Dar veliau sodindavau jos vidury Pauliu kaip ir TauRe.

Zodziu, man ji patiko, bet be jos apsieiti irgi puikiausiai galima rolleyes.gif.

Atrodo ta pagalve stai taip:

--Resize_Images_Alt_Text--
bsgess
QUOTE (ex-balionas @ 2004 05 23, 04:49)
As tai maitinu ant paprastos pagalves. Ar apsimoka pirkt ta spec. pagalve? g.gif

man ji - tikra pagalba thumbup.gif jei pas jus yra tjmaxx, as ten maciau perpus pigiau nei visur kitur wink.gif bet nezinau, gal ir su paprasta patogu rolleyes.gif
Papildyta @ [mergetime]1085281744[/mergetime]
http://www.boppy.com
Taurė
QUOTE (ex-balionas @ 2004 05 23, 04:49)

as ja naudojau intensyviai pirmais menesiais. mano pana nebudavo lovyteje.miegodavo daznai ir ilgai ant ranku. tai, kad nelikciau visai atskirta nuo pasaulio, pasidedavau ta pagalve, ant pagalves vaika. patogiai isitaisydavau kresle ir chatinausi su mergiotem laugh.gif zodziu, man ji tirkai praverte. dabar , kol maze netvirtai sedi as ja sodinu i tos pagalves viduri thumbup.gif
Papildyta @ [mergetime]1085284254[/mergetime]
kalbant apie maitinimo pozas ... anksciau maitindavau tik sedint. dabar maitinu jei namie tai tik gulint. mano panele isigudrino valgyti guledama ant pilvo blink.gif jauciu iskristumet is koto vaizdeli pamate laugh.gif bet paskutiniu metu tik gulint ji sugeba susikoncentruoti valgymui. jei maitinu sedint, tai kas kokiu 20 sekundziu mergina turi atsisesti ir apsidairyti ar nepraleido ko nors svarbaus, o mama tuo tarpu mataruoja plikais papais laugh.gif blink.gif
MAMA2T&T
QUOTE (ex-balionas @ 2004 05 22, 22:49)

spec pagalve turiu, naudojau viena karta, patogu maitinti ir be jos... neshvaistyk pinigu.. dabar dukra su jai zaidzia tongue.gif

cia mano du centai biggrin.gif
sotto
Maitinu įvairiausiom pozom, jei reikia ir vaikščiodama. Pačioj pradžioj nelabai mokėjau gulėdama, patogiau buvo atsisėdus. Bet kai abi įsicinkinom tai nebeliko jokių problemų. Dar anksčiau, jei maitindavau naktį, tai iš kurios pusės maitindavau tai toj pusėj ir leliuką guldydavau, o dabar pati vartausi kaip ruonis leliui nebereikia nė piršto pajudinti clap.gif .
ragnez
na, bena, kol buvo visai dar naujagimis, maitindavau guledama (sedet kokias 3 sav negalejau po gimdymo), veliau - sededama (dazhniausiai sukryzhiavus kojas turkishkai, kad nereiktu vaiko ant ranku laikyt).
o gustas atpylinedavo, tai visai mazhiuka maitindavau sededama, stengiausi laikyti taip, kad galvyte butu aukschiau. o dabar - jau uzhsiimam aukshtuoju pilotazhu... vaikis sugeba pavalgyti bet kokiom aplinkybem, bet kokioj padety - ir sededamas man ant keliu, ir keturpeschias, ir kniubschias, ir stachias... chia pamatyt reikia biggrin.gif thumbup.gif

tiesa, nakty lovoj apsikamshydavau ish visu pusiu pagalvem, vaika pasiguldydavau ant ranku (po alkune pagalve), ir taip dar ir nusnaust sugebedavau, kol :baby uzhkandzhiaudavo thumbup.gif
Paulina1
Sveikos, o as moku tik sededama. Dabar maniskis jau didelis, kojos tabaluoja, bet kai valgo nusiramina, netabaluoja. As niekada maitindama neuzmigdavau, nes maniskis per 5 minutes pavalgydavo, max.10 ir jis pats neuzmigdavo. Pavalgo, tada jau miegam. Idomu tai, kad taip isigudrinau nakti - pamaitinu, padedu galva ir miegam is karto...

ragnez> kaip jis cia stacias valgo?
ragnez
QUOTE (Paulina1 @ 2004 05 28, 05:27)
ragnez> kaip jis cia stacias valgo?

nu ash sedzhiu ant zhemos lovos, o jis shalia stovedamas pavalgo (jam daba 10 men) thumbup.gif
liusi
Mes tai guledamos valgom, bet dabar kita problema atsirado - mano mergina, jei tik jai pasirodo, kad pienukas per silpnai bega ar siaip kas nepatinka - kad krimsteli savo astriais dantim, tai as net iki lubu pasoku mad.gif Ir ka su ja daryti g.gif Gal kam nors irgi buvo tokia beda, nes as jau bijau pagalvoti apie sekanti maitinima
ragnez
QUOTE (liusi @ 2004 05 28, 10:42)
Mes tai guledamos valgom, bet dabar kita problema atsirado - mano mergina, jei tik jai pasirodo, kad pienukas per silpnai bega ar siaip kas nepatinka - kad krimsteli savo astriais dantim, tai as net iki lubu pasoku mad.gif Ir ka su ja daryti g.gif Gal kam nors irgi buvo tokia beda, nes as jau bijau pagalvoti apie sekanti maitinima

ash nutraukiu maitinima, griezhtai sakau "ne, man skauda". maitinu toliau, jeigu dar alkanas, tik po pertraukeles 10-20 minuchiu.
Juodai
Pirmais mėnesiais maitinau sėdėdama - labai mažutė mano dukrytė buvo, nepatogu būdavo gulint, o ir baisu buvo, kad nenuspausčiau. Iš pradžių labai nugarą skaudėdavo, buvau prisikaišiojus pagalvių... Vėliau pradėjau ir gulėdama maitinti - naktį visada, dieną prieš pietų miegą. Dabar visaip valgo ir sėdomis, ir gulomis, kad tik mamytė duotų pienelio biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Tiesa, kai prieš naktinį miegą, tai pati komanduoja:
mamyte - gulk
tėveli - gulk
pėnelio... smile.gif
SANTA
Mes valgom tik guledamos ,nes taip patogiau .Nakti ir uzmiegam bevalgydamos kartu tongue.gif .O kaip reik ant ranku pamaitint tai jai nepatinka sad.gif
Taurė
QUOTE (buciux @ 2004 05 24, 08:58)
Maitinu įvairiausiom pozom, jei reikia ir vaikščiodama. Pačioj pradžioj nelabai mokėjau gulėdama, patogiau buvo atsisėdus. Bet kai abi įsicinkinom tai nebeliko jokių problemų. Dar anksčiau, jei maitindavau naktį, tai iš kurios pusės maitindavau tai toj pusėj ir leliuką guldydavau, o dabar pati vartausi kaip ruonis leliui nebereikia nė piršto pajudinti clap.gif .

o as maitinu is abieju guldedama ant vieno sono smile.gif tik mano pana isgudrejo velniokiskai blink.gif jai labiau patinka zysti ta kruti, ant kurios sono guliu, tai ranka nustumia ta kur auksciau ir prisitraukia prie zemesnes blink.gif suima rankytemes kaip ragoze kokia ir prisitraukima daro blink.gif g.gif
KV
Aš jeigu atsigulusi maitinu, tai mes abi užmiegam, o kaip tada su atsirūgimu g.gif ... tai dabar geriausia atsisėdu patogiai sofoje, jai pagalvę po galvyte pakišu, tai bent aš neužmiegu rolleyes.gif ...
musmere
QUOTE (manu @ 2003 09 25, 23:21)
tik gimusi (pirmasias 2 sav) maitinau guledama ant sono. bet maniskis taip godziai pieneli siurbdavo, kad pienukas pro nosi vaikeliui begdavo. todel gydytoja uzdraude tokia padeti.

Maniskiui irgi pienas pro nosi bega kai guledama maitinu sad.gif O kodel gydytoja uzdraude - ar tai labai blogai? blink.gif Diena maitinu sededama, bet nakti tai taip tingiu sedeti... Nu ne visada jam tas pienas is nosies bega, bet kartais bega sad.gif As galvoju gal isaugs? Ryte su hummeriu praplaunu nosyte...
Ode
Man patogiausia padetis buvo ta tradicine - sedint, o vaikas kaip supant ant vienos rankos. Ishbandzhiau visas, bet taip tiesiog buvo geriausia.
O kai mazhe paaugo, tai ji pradejo makaluotis aplink, tai tada jau gaudavos visaip - ir vertikaliai, ir horizontaliai, ir stovint, ir sedint... wink.gif
Atize
QUOTE (musmere @ 2004 10 01, 17:04)
Maniskiui irgi pienas pro nosi bega kai guledama maitinu sad.gif O kodel gydytoja uzdraude - ar tai labai blogai? blink.gif Diena maitinu sededama, bet nakti tai taip tingiu sedeti... Nu ne visada jam tas pienas is nosies bega, bet kartais bega sad.gif As galvoju gal isaugs? Ryte su hummeriu praplaunu nosyte...

Išaugs tikrai wink.gif Maniškei per nosį atpilinedavo unsure.gif bet nuo 5 mėnesio po truputį praėjo kai ivedziau ir kita maista ne tik piena rolleyes.gif O su humeriu nepiknaudziauk nes kiek man zinoma dziovina nosies gleivine g.gif g.gif na nepamenu tiksliai reiktu pasiklaust kitu mamyciu pasakytu daugiau apie tai rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.