forumiečių virtuvių nuotraukytės
mano, tikiuosi naudingi, patarimai Jums
patarimai, projektuojančioms virtuvę
virtuvės prietaisų instaliacijų rekomendacijos
virtuvinių stalviršių palyginimo lentelė
tai tęsiam toliau
senoji tema čia
forumiečių virtuvių nuotraukytės mano, tikiuosi naudingi, patarimai Jums patarimai, projektuojančioms virtuvę virtuvės prietaisų instaliacijų rekomendacijos virtuvinių stalviršių palyginimo lentelė tai tęsiam toliau QUOTE(edituke @ 2009 06 02, 20:57) o jus jei turetumet pinigini limita, ar sau pirktumete Nardi? ir dar (is kart atsiprasau jei klausymai cia mano jau pasikartoja kadangi stengiuosi būti natūralistė, sveikuolė ir t.t. ir pan, tai indukcinės nė už ką nesirinkčiau. užtenka vien to fakto, kad ja negalima naudotis žmonėms, nešiojantiems širdies stimuliatorių. indukcinės veikimo metu susidaro labai didelis elektromagnetinis laukas, kas tikrai kenkia sveikatai. bet - kiekvienam savo o dėl buitinės technikos - panaršykite internete, daug akcijų dabar, galima ir papildomai pasiderėti, rašė merginos, kad vos ne pusę kainos nuderėjo. QUOTE(Dovis @ 2009 06 02, 21:51) na, jei numatytas Egger, tada mano siulytas variantas netinka, storis per mazas (nors Thermopal jau turi 60 mm storio stalvirsi), ir tavasis variantas sunkiai gausis, jei nori nuleisti zemyn stalvirsio gabala, juk kitoje puseje jo yra paprastas popierius, tada reikia kazkaip suktis is padeties, ar tai tokio pacio dekoro plokste dviguba pasirinkti (bet vistiek siek tiek skirtumas bus matyt), ar tai stalvirsio virsutinio nupjauti uzapvalintas briaunas ir klijuoti PVC stora briauna (bet užapvalinimas tai praktiškiau del stalciu - manau, kad vis delto geriau nei 1200 butu daryti po 600, nes tokio plocio stalcius jau butinai reikia daryti su Blum ar Hettich guoliniais mechanizmais, niekas kitas neatlaikytu, ir apskritai virtuve daug graziau atrodo ir tvarkingiau ziurisi, kai joje kuo maziau spinteliu plociu primaisyta - "zingsniu" vadinamu QUOTE(Dovis @ 2009 06 02, 22:51) kad kainuoja tai zinau, bet net BLUM'o atstovai nesugebejo paaiskinti kaip sureguliuoti Papildyta: O tai jai kelis stalvirsius sudeti Uzbaigimams tiktai, o jai nera pasirinkimo, tai per visa) kad ir tris ir is sono uzdeti HPL, tai jie sugeba labai kokybiskai, gal toks variantas yra iseitis QUOTE(Tadūnas @ 2009 06 02, 22:12) O tai jai kelis stalvirsius sudeti Uzbaigimams tiktai, o jai nera pasirinkimo, tai per visa) kad ir tris ir is sono uzdeti HPL, tai jie sugeba labai kokybiskai, gal toks variantas yra iseitis nelabai supratau, kaip cia taip?.. tris po 39 mm? ta prasme, kojos nuleidimui? QUOTE(Lillita @ 2009 06 02, 22:06) na, jei numatytas Egger, tada mano siulytas variantas netinka, storis per mazas (nors Thermopal jau turi 60 mm storio stalvirsi), ir tavasis variantas sunkiai gausis, jei nori nuleisti zemyn stalvirsio gabala, juk kitoje puseje jo yra paprastas popierius, tada reikia kazkaip suktis is padeties, ar tai tokio pacio dekoro plokste dviguba pasirinkti (bet vistiek siek tiek skirtumas bus matyt), ar tai stalvirsio virsutinio nupjauti uzapvalintas briaunas ir klijuoti PVC stora briauna (bet užapvalinimas tai praktiškiau del stalciu - manau, kad vis delto geriau nei 1200 butu daryti po 600, nes tokio plocio stalcius jau butinai reikia daryti su Blum ar Hettich guoliniais mechanizmais, niekas kitas neatlaikytu, ir apskritai virtuve daug graziau atrodo ir tvarkingiau ziurisi, kai joje kuo maziau spinteliu plociu primaisyta - "zingsniu" vadinamu Kai baldinikui parodziau ta "marmurini", tai jo pirmi zozdziai ir lenkiskas vaizdelis Destyk destyk ta minti. O gal bus pati paciausia O tie guoliniai mechanizmai daug brangesni? QUOTE(Dovis @ 2009 06 02, 22:28) Kai baldinikui parodziau ta "marmurini", tai jo pirmi zozdziai ir lenkiskas vaizdelis Destyk destyk ta minti. O gal bus pati paciausia O tie guoliniai mechanizmai daug brangesni? na tie guoliniai ir yra tie Blum tandembox, tik gal ju taip niekas nevadina
Tai ok, diskutuokit. Tik kai "keikiates" savo terminais nepamirskit isversti
Perziurejau visas virtuvytes forumieciu, tai tiek chaoso pas visas. Rankeneles ir stacios ir gulscios. Stalciai, tai du, tai visa kruva. Tokios idealios ir neradau O pati rankeneliu nenoriu. Darysim siek tiek nupjauta krasta,kad butu kur pirstus uzkisti. Rygoj viena toki virtuvini ciupinau, tai labai patiko. O va kur buvo ileistos metalines rankenos, tai fe, visai nepatiko. QUOTE(Dovis @ 2009 06 02, 22:33) Tai ok, diskutuokit. Tik kai "keikiates" savo terminais nepamirskit isversti Perziurejau visas virtuvytes forumieciu, tai tiek chaoso pas visas. Rankeneles ir stacios ir gulscios. Stalciai, tai du, tai visa kruva. Tokios idealios ir neradau O pati rankeneliu nenoriu. Darysim siek tiek nupjauta krasta,kad butu kur pirstus uzkisti. Rygoj viena toki virtuvini ciupinau, tai labai patiko. O va kur buvo ileistos metalines rankenos, tai fe, visai nepatiko. tai su tokiom nusklembtom rankenom kaip minejai, galima padaryti 2 sujungtus fasadus, bet pasikartosiu gal n-taji karta - tai yra labai nepatogu... pries 2 metus Milane, pasaulinio lygio parodoje, viename garsiame italu virtuviu gamintoju stende su tokiom rankenom ziauriai skaudziai nusilauziau naga QUOTE(Lillita @ 2009 06 02, 23:25) o kaip spresti stalvirsio uzapvalintas briaunas, jei laminatas, juk koja bus su HPL ar PVC briauna (t.y. tiesia)? negrazu.. mes jau cia ir be Dovis diskutuojam Nemanau, kad pas chalturisikus uzsisakines ir stakvirsi ims kazkoki prasta, termopalas deda HPL (bent mes toki uzsisakom), tai tokio pat HPL tikrai tures ir jis bus pardavime, negi problema HPL uzdeti? Koja pasirinkti galima dublinant ir pasiekti tinkama kvadratura is plokstes, jas jungiant kiliukais ir klijuojant pasiausus, tai tikrai tvirtai gausis, o jai pageidaja stalvirsine tegul deda QUOTE(edituke @ 2009 06 02, 22:36) patarimas - issirink viena gamintoja, pvz. Electrolux, issiaiskink apie modelius, ju funkcijas, pasirink ko reikia ko nereikia, ir ieskok visose parduotuvese tik tu modeliu ar labai panasiu modeliu butent Electroluxo, nes kitaip pasimesi juroje tos buitines, kadangi net ir viena ir ta pati funkcija pas skirtingus gamintojus gali netgi skirtingai vadintis
Sveiki,
Planuojame įsigyti virtuvės baldus. Buvome užsuke į "Nabuko" baldus, bet išgirde apie jų ekonomine situacija pradėjome ieškoti kitur. Aptikome Čekiškus virtuvės baldus "koryna". Gal kas girdėjote apie jų kokybę? QUOTE(Dideja @ 2009 06 02, 13:28) o kodel nenorit gamintis? man atrodo taip paprasciau
QUOTE(Tadūnas @ 2009 06 02, 22:42) Nemanau, kad pas chalturisikus uzsisakines ir stakvirsi ims kazkoki prasta, termopalas deda HPL (bent mes toki uzsisakom), tai tokio pat HPL tikrai tures ir jis bus pardavime, negi problema HPL uzdeti? Koja pasirinkti galima dublinant ir pasiekti tinkama kvadratura is plokstes, jas jungiant kiliukais ir klijuojant pasiausus, tai tikrai tvirtai gausis, o jai pageidaja stalvirsine tegul deda ne taip supratai mano klausima, Tadunai, as klausiu, kaip isspresti sujungima kojos su stalvirsiu? 45 laipsniu kampu? ar tiesiai? kaip su uzapvalinimais tada?
Auuuuu, as ir noriu virtuviu imesti
Kaip tik nuziurejau be rankeneliu kompiuteryje yra QUOTE(Lillita @ 2009 06 02, 22:31) na tie guoliniai ir yra tie Blum tandembox, tik gal ju taip niekas nevadina Snekejom apie Bliumus. O kas kaip nieko nesigilinau. Cia kalbi apie baro krasto uzapvalinima? Speju,kad jo nebus. Juk stalvirsis ta apvalu krasta turi tik viena? QUOTE(Dovis @ 2009 06 02, 22:46) Snekejom api Bliumus. O kas kaip nieko nesigilinau. Cia kalbi apie baro krasto uzapvalinima? Speju,kad jo nebus. Juk stalvirsis ta apvalu krasta turi tik viena? blum gali buti paprasti viengubi (metabox vadinasi), su paprastu ratuku, jokie pritraukimai nesideda, ![]() ir gali buti tandembox (tai jau cia tie guoliniai, gerieji), kaina skiriasi beveik 3 kartus. ![]() prie virykles nupjauta stalvirsio briauna nelabai praktiska QUOTE(Tadūnas @ 2009 06 02, 22:42) Nemanau, kad pas chalturisikus uzsisakines ir stakvirsi ims kazkoki prasta, termopalas deda HPL (bent mes toki uzsisakom), tai tokio pat HPL tikrai tures ir jis bus pardavime, negi problema HPL uzdeti? Koja pasirinkti galima dublinant ir pasiekti tinkama kvadratura is plokstes, jas jungiant kiliukais ir klijuojant pasiausus, tai tikrai tvirtai gausis, o jai pageidaja stalvirsine tegul deda Isvers ka, nieko nesuprantu. Stalvirsis bus is Egerio. Ar gali buti toks ar maisau gamintojus Atsiusk man i pasta,info yra emeilas, idesiu foto. Arba pats per Fotki.com bandyk deti. Papildyta: Tai ka jei as pasakiau noriu Bliuminiu stalciu, tai dar nereiskia,kad jie prisitraukines Kaip vertintumet Whirlpool ir Siemens gamintojus. Renkuosi dvidurius saldytuvus. Ir siu kaina prieinamesne pasirode. QUOTE(Dovis @ 2009 06 02, 22:56) Isvers ka, nieko nesuprantu. Stalvirsis bus is Egerio. Ar gali buti toks ar maisau gamintojus Atsiusk man i pasta,info yra emeilas, idesiu foto. Arba pats per Fotki.com bandyk deti. Papildyta: Tai ka jei as pasakiau noriu Bliuminiu stalciu, tai dar nereiskia,kad jie prisitraukines Kaip vertintumet Whirlpool ir Siemens gamintojus. Renkuosi dvidurius saldytuvus. Ir siu kaina prieinamesne pasirode. vienareiksmiskai SIEMENS. Egger, tikrai yra toks gamintojas Blum nereiskia pritraukimo sorry, jei subalamutinau
Nors baldininkas rode savo virtuvini, tai pas ji su prisitraukimu. Nemanau,kad man kitokius sudes. Manau,kad suprato ko as noriu.
QUOTE(Tadūnas @ 2009 06 02, 22:59) oi, ne, man cia kvepia chaltura Papildyta: QUOTE(Dovis @ 2009 06 02, 23:01) Nors baldininkas rode savo virtuvini, tai pas ji su prisitraukimu. Nemanau,kad man kitokius sudes. Manau,kad suprato ko as noriu. tai ok tada QUOTE(Lillita @ 2009 06 02, 22:06) siaip tai sugalvojau viena minti, bet jei pasirinkti mano siulyta varianta, na, jei bus idomu, parasysiu.. Ka cia turejai omeni? Speju tau nenaudinga tom idejom metytis QUOTE(Lillita @ 2009 06 02, 23:42) patarimas - issirink viena gamintoja, pvz. Electrolux, issiaiskink apie modelius, ju funkcijas, pasirink ko reikia ko nereikia, ir ieskok visose parduotuvese tik tu modeliu ar labai panasiu modeliu butent Electroluxo, nes kitaip pasimesi juroje tos buitines, kadangi net ir viena ir ta pati funkcija pas skirtingus gamintojus gali netgi skirtingai vadintis aciu, supratau jau ta zaidima ir dar ar yra saldytuvu kurie butu nemontuojami, bet nesimatytu tu nugariniu griauciu QUOTE(Dovis @ 2009 06 02, 23:08) na, galima butu padaryti toki varianta, kad pastorinti stalvirsi su pvz aliuminio ar metalo briauna ir atsparu ir galima butu be kojos padaryti: http://www.furnitanas.lt/katalogas/aliuminis/1/pdf/stalv.pdf arba po visu stalvirsiu padaryti siaura aliuminio remuka (igilinta siek tiek uz fasado) ir uzdet storesni stalvirsi. dar galima padaryti stalvirsio "sumustini"
Aciu, Lillita, tau uz idejas. Issiunciau laiska baldininkui, ziuresiu ka ryt pasakys. Kai turesiu ka parodyt, butinai parodysiu kas gavosi
Kuo daugiau foto ziuriu, tuo labiau nezinau ko noriu QUOTE(Lillita @ 2009 06 02, 23:43) ne taip supratai mano klausima, Tadunai, as klausiu, kaip isspresti sujungima kojos su stalvirsiu? 45 laipsniu kampu? ar tiesiai? kaip su uzapvalinimais tada? Mes darėm stalą iš stalviršio, tai jungėm 45 laipsnių kampu. Kampą nupjovė Termopalas, mums liko tik sutvirtinti ir suklijuoti. Užapvalintą briauną nupjovė, kad būtų simetrija. Kolkas atrodo tvarkingai, stovi tvirtai. Derinom prie apatinių spintelių, jas užbaigėm (atvirą šoną) irgi nuleisdami stalviršį iki grindų, t. p. jungėm 45 laipsnių kampu QUOTE(Muli@ @ 2009 06 03, 11:07) Mes darėm stalą iš stalviršio, tai jungėm 45 laipsnių kampu. Kampą nupjovė Termopalas, mums liko tik sutvirtinti ir suklijuoti. Užapvalintą briauną nupjovė, kad būtų simetrija. Kolkas atrodo tvarkingai, stovi tvirtai. Derinom prie apatinių spintelių, jas užbaigėm (atvirą šoną) irgi nuleisdami stalviršį iki grindų, t. p. jungėm 45 laipsnių kampu Gal galima būtų foto QUOTE(Muli@ @ 2009 06 03, 11:07) Mes darėm stalą iš stalviršio, tai jungėm 45 laipsnių kampu. Kampą nupjovė Termopalas, mums liko tik sutvirtinti ir suklijuoti. Užapvalintą briauną nupjovė, kad būtų simetrija. Kolkas atrodo tvarkingai, stovi tvirtai. Derinom prie apatinių spintelių, jas užbaigėm (atvirą šoną) irgi nuleisdami stalviršį iki grindų, t. p. jungėm 45 laipsnių kampu aha, butu gerai nuotraukyte
nu as vel cia
ziurekit pradejau galvot, jei baisiai brangs elektra, ar nevertetu man pastatyt tokios kombinuotos kaitlentes, kad butu kokie 2 dujiniai ir 2 elektriniai degikliai (name kol kas dujos neatvestos, nu bet Mb sako pastatytu man tipo baliona i garaza, tada slangute nuvestu (tipo graziai pasleptai) iki kaitlendes ir verdu arba dujom arba elektra paprotinkit kas nors mane QUOTE(edituke @ 2009 06 03, 17:00) nu as vel cia ziurekit pradejau galvot, jei baisiai brangs elektra, ar nevertetu man pastatyt tokios kombinuotos kaitlentes, kad butu kokie 2 dujiniai ir 2 elektriniai degikliai (name kol kas dujos neatvestos, nu bet Mb sako pastatytu man tipo baliona i garaza, tada slangute nuvestu (tipo graziai pasleptai) iki kaitlendes ir verdu arba dujom arba elektra paprotinkit kas nors mane kiek reikia virti, kad neisimoketi uz elektra o kur duju kainos garantija, kad taip bus pigiau Juolab turinitem elektrines tarifai mazesni Nedryciau taip QUOTE(Daisy @ 2009 06 03, 17:05) kiek reikia virti, kad neisimoketi uz elektra o kur duju kainos garantija, kad taip bus pigiau Juolab turinitem elektrines tarifai mazesni Nedryciau taip mane visos papildomos kalbos, kurias as sulaukiu rinkdamasi technika tik balamutina jau nebezinau kaip ir atsilaikyt uzsikimsiu ausis ir darysiu kaip esu sumascius bet aisku pamastymai idomus aciu jums
Sveikos, as irgi neuzilgo isijungsiu i jusu gretas, kai pradesim virtuve daryti
Bet paskaitineju jusu patarimu jau senai Sakykit, ar yra kokia programike, su kuria galeciau pati pasipaisyti schemute? Imeciau ir as savo pamastymus apie virtuvini QUOTE(edituke @ 2009 06 03, 15:00) nu as vel cia ziurekit pradejau galvot, jei baisiai brangs elektra, ar nevertetu man pastatyt tokios kombinuotos kaitlentes, kad butu kokie 2 dujiniai ir 2 elektriniai degikliai (name kol kas dujos neatvestos, nu bet Mb sako pastatytu man tipo baliona i garaza, tada slangute nuvestu (tipo graziai pasleptai) iki kaitlendes ir verdu arba dujom arba elektra paprotinkit kas nors mane As ta pati masciau, bet pas mus dujos atvestos netoli, kad atvestu i musu gatve, reikia parasus rinkti bla bla bla - tai masciau irgi apie tokia kombinuota ir laikinai duju baliona laikyti sklepe, bet MB pasake griezta ne, nes man aiskino, kad duju balionas negali buti apatineje patalpoje, del rizikos neuzuosti duju nuoteku ir neduok dieve, namo supleskejimui Pripaisciau, gal suprasit apie ka Tai galvojau tada apie maza balioniuka spinteleje, bet as taip nenoriu jos uzgriozdinti + dujas pildyti daznai tektu Tai va, esu pasimetes. QUOTE(oksankaa @ 2009 06 03, 17:17) ir as progara cia http://www.ikea.com/ms/en_GB/complete_kitc...load/index.html
Mes svarstom dujų balioną ateityje pasistatyti lauko pavėsinėj
QUOTE(Lillita @ 2009 06 03, 16:40) aha, butu gerai nuotraukyte Nuotraukyčių neturiu. Gal kada nors prisiruošiu Spintelės įgilintos, ten kur durelės, popieriaus nesimato, nes kraštas iš apačios dar stalviršio medžiagos, o ten kur plintusas taip, matosi, bet man iki šiol akių nebadė, gal kad giminingos spalvos. Įdomu, kaip būtų atrodę, jei iš apačios būtume klijavę HPL Kampas tai tikrai gražiai sujungtas, nesimato broko. Stalviršio užapvalinimą nupjovėm tik stalui, jis stovi prie kitos sienos. Stalas gana siauras, bet vietos pas mus mažokai , tai tiko. QUOTE(edituke @ 2009 06 03, 15:26) dekuj QUOTE(edituke @ 2009 06 03, 17:00) nu as vel cia ziurekit pradejau galvot, jei baisiai brangs elektra, ar nevertetu man pastatyt tokios kombinuotos kaitlentes, kad butu kokie 2 dujiniai ir 2 elektriniai degikliai (name kol kas dujos neatvestos, nu bet Mb sako pastatytu man tipo baliona i garaza, tada slangute nuvestu (tipo graziai pasleptai) iki kaitlendes ir verdu arba dujom arba elektra paprotinkit kas nors mane oi ne. be to, tie dujų balionai teršia namų aplinką, kam nuodytis be reikalo? manau čia kažink kiek nepritaupysi, juoba, kaip čia rašė, tarifas kitas. QUOTE(oksankaa @ 2009 06 03, 17:17) O vien elektrines nenoriu, o fdurg elektros nera ir sakes, nei kavos nieko nebeisiverdi Tai va, esu pasimetes. na kiek tų vdrug dingstančių elektrų būna? pagalvokit, jei ruošiate didesnius pietus: verdat sriubą, kepat mėsytę ir norit padažiuką padaryt - tai ką? dvi ant elektrinės, vienas - ant dujinės? nu mistika...
Iškilo klausimas: Prie ko derinti virtuvinių spintelių rankenėles? Prie kėdžių rėmų ? O gal visai jų neakcentuoti ir spintelių spalvos daryti ? Patarkit.
QUOTE(Žanė @ 2009 06 03, 21:44) oi ne. be to, tie dujų balionai teršia namų aplinką, kam nuodytis be reikalo? manau čia kažink kiek nepritaupysi, juoba, kaip čia rašė, tarifas kitas. na kiek tų vdrug dingstančių elektrų būna? sutinku Papildyta: QUOTE(Muli@ @ 2009 06 03, 16:53) Nuotraukyčių neturiu. Gal kada nors prisiruošiu Spintelės įgilintos, ten kur durelės, popieriaus nesimato, nes kraštas iš apačios dar stalviršio medžiagos, o ten kur plintusas taip, matosi, bet man iki šiol akių nebadė, gal kad giminingos spalvos. Įdomu, kaip būtų atrodę, jei iš apačios būtume klijavę HPL Kampas tai tikrai gražiai sujungtas, nesimato broko. Stalviršio užapvalinimą nupjovėm tik stalui, jis stovi prie kitos sienos. Stalas gana siauras, bet vietos pas mus mažokai , tai tiko. na dekui uz toki issamu atsakyma, as taip ir galvojau, taciau vyliausi, gal kazkoks budas naujas yra, kurio nezinojau
Nezinaukaip didziuosiuose miestuose, bet pas mus pajuryje elektra dingsta pakankamai daznai (kalbu ne tik apie savo namus, bet apie visa gyvenviete)...
O kokio stiliaus virtuvės baldai? Klasikiniai, modernūs?
gal kas turit tokia dujine kaitlente isimontaves su grudinto stiklo pagrindu ir ketaus laikiliais? http://tausa.lt/goods/cat,3210/gid,1143/Du...60455-K---.html
noriu suzinoti kaip valosi tas grudintas stiklas, kai yra dujos, o ne elektra? Ir dar, ar tiesa,kad tik didieji gamintojai Lt gali pasiulyt virtuves baldus su lenktu kampu, o ne kertuotu? Mane sumarazmino, vieni sako: ok, MDF'a isliet eina kokio reikia.. kiti aiskina, kad tik pvz Dalios baldai tokius dalykus siulo..
Sveikos. Mes ka tik isigijom buta
Manau reiktu jau pradet galvot apie virtuve. noriu kad butu sujungta su svetaine. Virtuves kazkodel noriu raudonos Busiu labai labai dekinga. Nes virtuves tai noriu raudonos, o kokios spalvos butu sienos, grindys, ar plytelem ar laminata deti, kaip graziai padaryti svetaine, kokia baldai, sienu spalvos, gal kokia viena siena isryskinti kita spalva...kokiu idomiu detaliu, apsvietima daryt..kolkas nieko neradau interne. tik atskirai virtuve raudona..o kad butu sujungta su svetain, tai ir nerandu.. net nebezinau kas gerai daro tas virtuves..Veiksmas vilniuje Busiu labai labai dekinga uz jusu pagalba |