O aš mažumėlę perfrazuosiu klausimą - o gal kuri pastojo vartodama KT?
as pastojau kontraceptines mercilono gerdama , geriau 7 men ir viena diena suzinojau ,kad laukiuos mazo zmogeliuko
o gerdama KT nevartojai antibiotikų, neviduriavai, ir pan.? Visa tai mažina KT veiksmingumą, tik deja, lietuviškoj instrukcijoj tai nebūna nurodyta
Nepatikejau, tuo ka parasei, ir issitraukia Marvelon instrukcija (lietuviu, latviu ir estu kalbomis, A3 formato lapas, prirasytas is abieju pusiu). Visi atvejai, kai negalima vartoti Marvelon, su kokiais vaistais negalima vartoti, ka daryti isvemus tablete ir dar daug visokios info prirasyta. Tik tiek, kad toki lapeli ne visada duoda, man kazkada tiesiog pasiseke ji vaistineje gauti
Na, kai aš pirmą kartą išgirdau gandus, kad jei vartoji KT ir tuo pačiu geri antibioptikus, būtinai turi saugotis papildomai, pati nepatikėjau. Išsitraukiau savo gracialo instrukciją - lietuviškai apie tai nė žodžio. Pasiėmiau originalą angliškai - o ten dar tiek visko prirašyta, kad ojojoj...
Kai gydytojai skiria vaistus, visada reikia pasisakyt, kad kažkokias tabletes geri.
Papildyta @ [mergetime]1080826017[/mergetime] Kiek skaičiau Kt instrukcijų, tai visi jie reaguoja su tom pačiom medžiagom - tikslaii pamenu, kad visų KT poveikis siplnėja nuo antibiotikų (bet ne visų rūšių - pagrindinai tetraciklininių), taip pat silpnėja, jei vemi, viduriuoji. Tik va didžiulę nuostabą sukėlė man tai, akd iš čia forume esančių yra pastojusių gerdamos KT ir stiprius vitaminus
Tie stiprus vitaminai tai kokie skaitosi? Kad paskui neprisigerciau nezinodama, kad stiprus...
as geriau vitaminus gal jie pakiso koja
Jei ne paslaptis, kokius gerei?
Aha, man irgi rūpi, išduok tuos vitaminus
Aš irgi taip viliuosi Bo mano vyrelis tai matau, kad nori (pvz. vietoj nešiojamas (kompiuteris) skaito "nėščioj...", sesers mažiaus per visas šventes iš rankų nepaleido), bes vis nesiryžta, kol namas dar nepradėtas statyti.
ir as pastojau gerdama mercilona.
O kaip sužinojai? Tiesiog nesusirgai?
nesusirgau ir nujauciau, nes nestumo pozymiai atsirado, drauge aiskino, kad man cia salutinis kontraceptiniu poveikis
VA, VA,
MANO NETYČIUKAS
man kazkaip atrodo jog reikia gerai pagalvoti-ar visada isgerta buvo, ar salia kitu vaistu negerta, nevemta/viduriuota ir dar...
jeigu ne -tai nezinau manau kad kurios vartojo OK sakys kad viskas buvo gerai... as irgi vartojau...tai buvo visko... bet nepastojau
prašau, prašau... pliiizzzz....
pasakykit, kas ten per vitaminai tokie? ir cilesta savo išmesiu, bo nepastoju, kad ir tabletikę kokię "pamirštu" išgerti.... o taip ir mercilona pagerčiau, ir vitaminčikų. mano vyrukas patenkintas bus, kad sveikata rūpinuosi, o aš jam tuo metu tokį surpaiza padarysiu.. tai kokie ten vitaminai?
Jei jau taip norit vaikiuko tai kam tas tabletes geriat, niekaip nesuprantu
Siaip nezinojau kad viduriuojant sumazėja tableciu poveikis, o kaip tik pastaraja savaite viduriavau, tikiuos neuzilgo jokiu naujienu nesulauksiu
Taip šnekam, nes vyriškiai oficialiai "nepasirašo" nutraukti KT, bet akivaizdu, kad mažių jie nori. Tai va ir bandom išsukti, kad ir vilkas būtų sotus, ir avis sveika
Nu jei jau taip tai meskit tas tabletes i kriaukle, jos tikrai jusu busimam vaikuciui gero neduos.
Tai priklauso dar ir nuo to, kurią savaitę viduriavai. Atseit, jeigu antrą savaitę, tai nieko baisaus
matai, man kelis menesius ginekologe liepe gerti tabletes nedarant pertraukos, nes pries tai buvo bedu (daug pasakot), taigi menesiniu neturejau jau kokius keturis menesius, taigi neaisku ar tokiu atveju savaites skaiciuojasi, zinau kad antroji savaite nepavojinga, bet kuri savaite antroji pas mane?
antra puse -nuo 15 tab-sutampa su pokelio antra puse
Nu nelabai supratau
Tai kiek tablečių iš pakuotės jau išgėrus esi?
Nors šiaip jei gėrei prieš tai pakuotę ir kitą be pertraukos kitą pradėjai, tai neturėtum būt nėščia ir viduriuodama.
Zinot as kazko neusprantu
Jeigu seimoje yra du asmenys- tai abu ir sprendzia- negali vienas zmogus daryt kazkokiu sprendimu..... Del ko as taip sakau..... Ar jus pacios norit jau leliuku? Jeigu taip- kalbekit atvirai su savo vyru... sakykit,kad jau labai labai Kita vertus- vyro nuomones irgi reikia paisyt.... apgaudinet negrazu Bet... jei jis uzsispyres kaip ozys, o jus matot, kad leliukas but geriau.... TAI...... Nebegerkit tu OK..... vietoj to kaip kazkas jau minejo- vitaminciku pagerkit...... O jei vyrai "nepasiraso"........ tai ir nesakykit jiems...... Vaidinkit,kad geriat tuos OK..... O pacios su malonumu laukit kas bus P.S. Aisku as cia labai nekrikscioniskai pasielgiau (ir vyrai mane ant lauzo sudegintu
Mano geriausia drauge pastojo gerdama KT. Nuejo pas ginekologe, pasikonsultavo, gerdavo kasdien vos ne sekundziu tikslumu. Jei vemdavo ar pan., tai dar ir kitaip saugodavosi. Zodziu, niekur nenukrypo nuo kurso.
O po mazdaug 4 menesiu - nescia... Turbut vaikeliui jau laikas buvo ateit.
As irgi nesuprantu kodel gerti KT jei norit vaikuciu, as daug esu skaiciusi, kad ilgai vartojus kontraceptines ir jas begeriant pastojus, vaiko apsigimimai jau virsija 50% istirtu
Kartais tam kitam žmogui reikia "padėti" apsispręsti
Net sirdis soktelejo, perskaicius jusu atsiliepimus apie KT. As irgi vartoju Mercilon jau beveik metai. Budavo, kad ir pamirsdavau, paveluodavau apie 12val. Bet nieko naujo. Kaip cia su tais stipriais vitaminais? Pries mazdaug 4 metus is pradziu tai emiausi nuo Cilest, o paskui visokiu nemaloniu salutiniu dalyku buvo, tai mano ginekologe susvelnino iki Mercilon. O apskritai, tai manau, jog tas, kas nesusidures su panasiais sunkumais, kaip kad musu atvejai, tai ir negales musu suprasti, nenuostabu. Cia isizeisti nereiktu, tiesiog mums labai sunku islaviruoti situacija, kuomet jautiesi "tarp kujo ir priekalo". buvo ziema as geiau daug vitamino c , po to geriau women daily pack ,nenorejau susirgti gripu ir stai tapau nestuke po to
Merginos, gal kas nors geret Diane-35, ar jie laabai stiprus. As girdejau kad Silest patys stipriausi.
nu nezinau......atvirksciai kai geri contraceptines tabletes reikia gerti vitaminus...ypac b grupes vitaminus......yra net specialus vitaminai gerti kartu su kontraceptinem tabletem.....
Teisybė, kad geriant Kt reikia gert B grupės vitaminus, nes tada orgaznimas juos sunkiai pasisavina, dažnai jų trūksta, tik turbūt paveikia KT ne B vitaminai, o kokie kiti
Nors iš tiesų nežinau, kaip su tais vitaminais ir KT gėrimu - ar iš tikro kokie nors vitaminai paveikia (ko dar nėra įtraukta į KT instrukcijas), ra tai tiesiog sutapimas, kad tuo metu pastojama (nes gali būti, kad parinktos KT per silpnos), o gal tuo metu dar kažkas buvo papildomai geriama (arba prieš pat pradedant gerti vitaminus buvo gerti kokie vaistai), galbūt buvo vemiama ar viduriuojama.
As geriau diane 35 ir pastojau.Nors tos KT buvo skirtos kaip labai stiprios, nes man menstruacijas issaukinejo mat puse metu buvo dinge.Pasirodo, kai pradejau gerti diane35, jos man suzadino ovuliacija ir pastojau.Cia toki paaiskinima isrutuliojo santariskese genetikai. Mielosios mano, geriau vyrams sumeluokit, kad geriat kontraceptines, nes jos tik padidina apsigimimu rizika.As pora menesiu pas genetikus turejau vaikscioti, kol viska istyre ar vaikelis gerai issivyste, kol geriau KT. Viskas pa kol kas ok, bet rizikos dar yra. Yla is maiso gali islysti bet kada.Geriant KT nestumo metu 1% padideja sirdutes apsigimimu tikimybe, o uzaugusiu vyruku gali laukti nevaisingumas ir t.t. Tad kam rizikuoti? Geriau sumeluoti, o tiksliau nuslepti apie KT
Oj, pas mane tiek nervų dabar... Pagalvojau, kad visiems bus geriau jeigu palauksiu pusmetuką vyro neapgaudinėjusi
Man irgi gydytoja liepe palaikti kelis menesius su vaikeliu po KT gerimo, kad nepakenktu vaikeliui ir per ta laika gerti vitaminus, tai ir laukem, nerizikavom. O dabar jau dziaugiames!
O as geriau jeanine kaip laikrodukas. buvo ant mobiliako zadintuvas uzsuktas, o pries zadintuva dar ir vyras primindavo, kad isgerciau. nevemiau, neviduriavau. mano alkoholis buvo 2 buteliai mixo. ir ka... uz 100 lt nusipirkau savo kliacka
va va as irgi Jeanine geriu ir krutinew vis suskausta ir dar dabar pradejo pilvo apacia skaudet... ir pykina priedo.. nors dasug kas liudija nestumo naudai tikiuosi kad kazkas kita nes mazule dar maza, be to nepakeltu mano sveikata, nes puse nestumo su ja ligoninese gulejau... o gal kuri zinot nuo ko gali prasidet menesines pirma laiko?, nes as turejau 14dieni susiorgt o susirgau dar nebaigus gert 4dieni... ir dar per menesines geriau antibiotikus, bet per ta savaite pabaigiau ir kt kartu nesigavo gert... nebezinau ka ir galvoti...
Puikiausiai suprantu ka norejai pasakyti..... bet isiskaityk i tai,ka as parasiau... Mai sunes.... apgaudinek ta vyra.... bet negerk KT, tik sakyk,kad geri.... Pagalvok apie kudikelio sveikata...... Jei jau reikia padeti "apsisprest" vyrui.... tai padek.... bet nekenk savo leliukui
Viską aš supratau
Tai yra visiska nesamone del padidejusios apsigimimu rizikos. As taip pat pastojau gerdama KT ir vaziavau tirtis i genetikos centra. Genetike paaiskino, kad KT yra tie patys moteriskieji hormonai, kuriu yra moters organizme, tik siek tiek daugiau. Todel apsigimimu rizika visiskai negalima. Juk apsigimimus lemia genetika, alkoholizmas, o ne hormonai.
jezau marija... mielos moterys, pagalvokit ir nekvailiokit Pipone, as pritariu tau. galu gale net serailuose rodo, kaip i kontraceptiku dezute, vitaminu isideda, jei jau norite demonstruoti gerimo rituala...
As jau daug kartu apgalvojau ta minti, kad slapcia nutraukt vartot kontraceptikus, bet vyrui nesisakyt ir pastot. Taciau niekaip negaliu isivaizduoti, kad as ziuriu i akis istiktam soko savo vyrui ir saltai meluoju: "as tikrai geriau KT!"
Dabar nebegaliu, nebemoku, nebesiryztu.
mano pussesere irgi pastojo KT gerdama...ji daznai skraido,nes yra stiuardese,bet nei gydytoja, nei KT instrukcijos apie toki pavoju neuzsimena,o kai pastojo tai gydytoja jai ir pasake,kad del dazno klimato juostos ir pan kaitaliojimosi gali truputi susilnti KT veikla...
as irgi pastojau vartodama KT, jomis dabar nei uz ka nepasitikeciau nenoredama nepageidaujamo nestumo...
Vis paskaitinedavau jusu pasnekesius, bet sikart nutariau paklausti, gal kas zinot? Mano dvasine ir gyvenimiska situacija panasi, kaip Kasiopejos, Katusik ir kitu, kurios labai noretu leliuko jau dabar, bet vyras stabdo "progresa". Tik iskilo man toks klausimas: ar galima kaip nors atsekti, kodel pastojau(tikiuosi, kad nebegerdama KT, pastosiu)? t.y. ar galima nustatyti, geriau as tuo nelemtus KT ar ne, kad pavyko pastoti? Gal kas zinot? Ka jus apie tai galvojate? Aciu.
Sveikute, Saara. Nors apsisprendimas dėl vaiko turėjimo/neturėjimo turėtų būti abiejų tėvų apsisprendimas, bet aš žinok turbūt padarysiu lygiai tą patį. Niu kiek galima tįsti gumą, susitarta buvo jau prieš šimtą metų kas kaip ir kada. Vis ne laikas, ne dabar. Taigi geri atseit kontaceptines, vis jam pasiskundi kad viduriuoji, apsinuodijai ar panašiai, akivaizdžiai lakstai į tuliką dažnai. Kaip žinia kontraceptinės nesuveikia jei vemi/viduriuoji, taigi jei pastosi po mėnesio, tai šis spektaklis jam nebus įtartinas, bet jei metus laiko taip "planuosi", tai bliamba gali ir įtarimas sukilt jam
|