Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žalčiai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > 100 ir 1 patarimas
Pages: 1, 2
elos

Tai vat užpuolė tokia bėda... žalčiai blink.gif . Gal žinote kaip juos išvyti ar išnaikinti. g.gif Gal kokiais nors burtais ar užkeikimais smile.gif Nes šiemet pradėjo maišytis po kojom tiesiogine to žodžio prasme blink.gif Taip sakant pas gimines panika. Sklypas nemažas. Ežiams gyventi vietovė netinkama, pieva+užpelkėję krūmokšniai. Bandys pavasarį prisivilioti gandrą, ale kad jie skrenda medžioti "už savo sklypo" ribų. Katės, šunys negaudo. Gal dar kas yra girdėję kokių nors gudrybių? Variantas jaukinti ir prie židinio leisti, kaip legendose, netinka schmoll.gif
Estrella...
blink.gif baisu net neturiu ką patarti.Jei man taip būtų ,turbūt keisčiau gyvenamą vietą.
BrBk
mama mia doh.gif čia gal tik kokios bobulės su savo senoviškais zababonais (prietarais lietuviškai) galėtų pagelbėti.. g.gif man baisu ir pagalvoti apie tokį gyvenimą kaip kokiam siaubiake.. doh.gif
ida
pastatyt indą su pienu, o kai visa gauja susirinks, susemti ir paleisti į kitą, geriausiai, kaimynų pelkę biggrin.gif
Alexandra.R.
Elos problema nera tokia didele, kaip siuo metu mano. Po musu kieme gyvate sliauziuoja. Maneme, kad zaltys, bet internete nuotrauku paieskojom ir issiaiskinom. Gyvatuke nedidele - gal kokiu 20 cm, bet ir tos nesinoretu sutikt. Geriausia butu nudobt, bet gi nevaiksciosi visa laika su kirviu po kiema (as tai beveik jau visai nevaikstau). Gal zinot, ar kokie gamtos myletojai nepamegintu jos sugaut ir kur issivezt. Kur del to galima butu kreiptis? Gi girdejau, kad gyvaciu naikinti negalima, nors kam cia rupi. As to sliuzo tikrai nenoriu sutikt.

IDAI. Jei zalciai suauge, tai taip lengvai ju neisnaikinsi, gi ir mazu zalciuku jau gali but ar bent jau kiausiniu.
pa_radize
bandykit kreiptis į kokius miškininkus,gamtosaugininkus.gi visur yra visokios urėdijos ir pan-jei ne patys išgaudys,tai bent patars,kur kreiptis.
o šiaip-nėr gi tie žalčiai blogi-gyvenau.kai pripranti,visai smagu
Čili
pas mus prie namų žalčiai malasi pastoviai, ale nebijau aš jų ir kiemo vaikai nebijo schmoll.gif tiesiog gyvenam strateginėj vietoj - už namo upė, drėgmė, miškai.. Vyras miškininkas, nu ir ką jis padarys - nieko schmoll.gif jei jau tokioj vietoj gyvenam, tai žalčiai veisis ir veisis smile.gif
elos
Aišku... Paguodėt, kad nieko padaryti negalima. Šiaip jų 5 metus niekas nematė, o dabar ėmė ir atsirado... Ir man atrodo, kad jeigu atsitiktinai užlipsi ant žalčio, jis vis tiek kąs, tegu ir be nuodų, būtų nemalonu. Ar taip?
ErikaI
QUOTE(elos @ 2005 09 22, 11:04)
Aišku... Paguodėt, kad nieko padaryti negalima. Šiaip jų 5 metus niekas nematė, o dabar ėmė ir atsirado... Ir man atrodo, kad jeigu atsitiktinai užlipsi ant žalčio, jis vis tiek kąs, tegu ir be nuodų, būtų nemalonu. Ar taip?
*

Žaltys ne kas o garsiai ir nemaloniai šnypš. Šiuo atžvilgiu jie daug triukšmingesni už gyvates. smile.gif
O be to dar galiu pašiurpinti . Žalčiai ne tik šliaužioja, jie dar ir laipiot moka.
Pas mus kaime pirtį žaltys įsiveisė, tai naktį miegant antram aukšte kartais girdėdavosi kaip šiurena rūbai, šuo išbėgdavo iš kambario. Stengėmės nekreipt į tai dėmesio, manėm kad pelės, bet kai vieną kartą naktį miegančiam ant grindų dėdei palindo po kaldra, nervai neatlaikė. Buvo viskas schmoll.gif
Mes jį gaudėm pusę metų. doh.gif Gaudėm su pienu. Pagavom. thumbup.gif
Ir nunešėm kaimynui už 3 km tongue.gif Bet jis pats nepreištaravo, jis jų ten visą šeimyną turėjo ir labai džiaugėsi jų kaiminyste. Pas jį tie žalčiai rankiniai. Tai mes jam nunešėm ir savajį, kad būtų linksmiau biggrin.gif

Bet pliusas yra tas, kad ten kur žaltys gyvena pelių nebūna. mirksiukas.gif
elos
QUOTE(ErikaI @ 2005 09 22, 12:31)
Mes jį gaudėm pusę metų.  doh.gif  Gaudėm su pienu. Pagavom.  thumbup.gif
Ir nunešėm kaimynui už 3 km  tongue.gif  Bet jis pats nepreištaravo, jis jų ten visą Bet pliusas yra tas, kad  ten kur žaltys gyvena pelių nebūna.  mirksiukas.gif
*

O tai gal galit pasidalinti gaudymo technologija? Ypač ta vieta kaip jį pamačius sučiupti ax.gif Nes aš vieną su šluota nuo tako šlaviau (ta prasme bandžiau nuvyti), tai jis tik tą šluotą pasipiktinės, pasikėlęs ir šnypšdamas atakavo... Nesinorėtų, kad taip į ranką.

O pelėms gaudyti yra specialūs katinai biggrin.gif
ErikaI
QUOTE(elos @ 2005 09 23, 09:22)
O tai gal galit pasidalinti gaudymo technologija? Ypač ta vieta kaip jį pamačius sučiupti  ax.gif Nes aš vieną su šluota nuo tako šlaviau (ta prasme bandžiau nuvyti), tai jis tik tą šluotą pasipiktinės, pasikėlęs ir šnypšdamas atakavo... Nesinorėtų, kad taip į ranką.

O pelėms gaudyti yra specialūs katinai  biggrin.gif
*

Gaudė kaip gyvatę smile.gif

Pasiruošė tokį pagaliuką kuris gale išsišakoja, bet tik tiek kad galėtų to žalčio galva prispaust prie žemės ir jis nepaspruktų.
O kai jį rado tuomet paėmė maišą ir prispaudus su tuo pagaliuku įgrūdo į maiša. Jei jį paimt rankom rankos ilgokai dvoks wink.gif
Akrila
Istikruju,zmones sako, kad zalciu isvaryt negalima. Neva zalciai i namus pritraukia laime ir pinigus. O varomi prisaukia nelaime... Nors as tikrai tokioj draugijoj nenoreciau gyvent...
Zuika1
Taigi geriau jau aš jums papasakosiu istoriją apie žalčius. Nusipirkom nevisai naują namą ir ėmėmės remonto. Vienam kambaryje grindys buvo medinės bet vietomis jau išpuvę, bet kol neatšilo oras nusprendėm kilimais apdėlioti ir peržiemoti. Tai gi atšilo oras truputi, pakeitėm duris ir vieną dieną darau sau valgyt ir girdžiu kažkas šnypščia. Pasižiūriu, o gi po tom durim (kambaryje) žaltukas, tai aš tik staigiai sriubą išjungiau, kūdikį ant rankų ir iš namų. Bandėm po to ir pienu viliotis, bet taip daugiau ir nebepamatėm mes jo. Br..., bet užtat suskubom grindis išsibetonuot ir susitvarkyt kambarį.
asah
Nesuprantu, kodel jus taip zalciu bijot? blink.gif absoliuciai nekenksmingi ir nepavonijgi jie..
beje, zalciai niekuomet negeria/nelaka pieno. Tai mitas.
klopedija
ErikaI,2005 09 22, 12:31
Bet pliusas yra tas, kad  ten kur žaltys gyvena pelių nebūna.  mirksiukas.gif

Čia tai tiksliai! Sode labai norėjau prisijaukinti žaltį ar ežiuką, nepavyko, gaila...
Gal reikėtų kreiptis help.gif į kokią nors gyvūnų globos draugiją, bet, kiek žinau, ten jie "globoja" kates, šunis ir kitus gyvūnus, kuriuos galima parduoti. Jei neįmanoma pakeisti situacijos, reikia keisti požiūrį į situaciją: pasidomėkite, kuo žalčiai naudingi, koks jų gyvenimo būdas ir pan. Jei kitiems šeimos nariams netrukdo, gal sugebėsite susigyventi su šiuo "nemalonumu".
elos
QUOTE(asah @ 2005 10 12, 11:16)
Nesuprantu, kodel jus taip zalciu bijot? blink.gif absoliuciai nekenksmingi ir nepavonijgi jie..
beje, zalciai niekuomet negeria/nelaka pieno. Tai mitas.
*

Na, yra žmonių kurie nors ir supranta, kad kažkas nekenksmingas, bet grynai nenormaliai, psichoziškai ar pan. to bijo.. iki tokio lygio, kad galvoja gal kreiptis į psichologą..

o tai kodėl juos 'vilioja' su pienu???? blink.gif
Etina
Nu, jau tema doh.gif net nejauku paliko doh.gif biggrin.gif
Keit
Nu esu pasibaisejus. Kaip galim bijot zalcio? Mes vaikai budami labai megom juos ir ant ranku laikydavom ir siaip zaltys juk tas pats kas gandras - nesa laime. Niekada niekam blogo zalciai nepadarys, cia jums ne gyvates. Ir dabar jei salia namu tokie kaimynai atsirastu tikrai nepulciau ju naikint, o ir is namu be baimes su rankom isnesciau i lauka nes jei ju neskriausi nei jie snyps nei kas.
O jei jau taip norit isnaikint tai jokiais budais nezudykit ir kitaip nekankinkit juk tai sventas padaras! nu as tai nors prietarais netikiu bet sventu dalyku vistiek yra.
#Mia#
As dabar pasirodysiu nenormali blush2.gif , bet zalcius galeciau "nuciupineti", fantastiski gyvunai. Zalti paprasciausiai galima suimti uz "kaklo" netoli galvor ir apsivynioti ant rankos ir nesk kur nori. Kvapa labai gerai isnaikinti pasitrynus citrina. Su pagaliuku ji prisausti lengvai tik ant minkstos zemes, kad nesuzeisti.
Paprasciausiai gaudykit ir isvezkit, per kelis metus nusikratysit.
pipima
bijočiau imtis kažkokių priemonių prieš žaltį ne dėl to,kad jo bijočiau(o bijočiau tikrai blush2.gif ),o todėl,kad nors ir nesu prietaringa,kažkodėl labai tikiu,jog žaltys šventas gyvūnas ir skriausti jo nevalia schmoll.gif Mūsų kaime visi iki skausmo žino vienos šeimos istoriją,kuri atsitiko ''šiais laikais'' .Žmonės užmušė savo namuose žaltį ir kaip sutapimas,po to jo jų šeimą užgriuvo baisingos nelaimės blink.gif Šiurpinti per daug nenoriu visko pasakodama,bet vieną savo dukrą visiškai netikėtai susirgusią net palaidojo verysad.gif
Žibambukas
Žaltys tai žaltys irnesakyk.gif O ką daryti, kai pas mus kaime po pamatais angis gyvena???? Ir pavasarį kasant daržus visada jaunikliai pabyra iš po žemių??? blink.gif Turi jos savo vietą po klevu, tai kiek nueisi pažiūrėti, visada atrasi besišildančias saulutėj. scare.gif Svarbiausia, kad šalia to klevo gandrų lizdas. lotuliukas.gif .Vat ką tokioj situacijoj daryti? Baisu vaikus paleisti bėgioti po kiemą, o juk jie nori būtinai basi lakstyti. O mušti gyvačių juk negalima - bėdą prisišauksi. Čia ir joks pienelis nepadęs. schmoll.gif
Va tokia pas mus situacija. blink.gif
Terija:)
quote=pa_radize,2005 09 19, 21:48]
bandykit kreiptis į kokius miškininkus,gamtosaugininkus.gi visur yra visokios urėdijos ir pan-jei ne patys išgaudys,tai bent patars,kur kreiptis.
o šiaip-nėr gi tie žalčiai blogi-gyvenau.kai pripranti,visai smagu
*

[/quote]

Nieko sau,nieko tokio......Pirmą diną manęs nei kvapo ten neliktų fear.gif Eina sau numirciauuser posted image
Papildyta:
QUOTE(zibambukas @ 2006 05 23, 10:07)
Žaltys tai žaltys          irnesakyk.gif            O ką daryti, kai pas mus kaime po pamatais angis gyvena???? Ir pavasarį kasant daržus visada jaunikliai pabyra iš po žemių???        blink.gif          Turi jos savo vietą po klevu, tai kiek nueisi pažiūrėti, visada atrasi besišildančias saulutėj.          scare.gif         Svarbiausia, kad šalia to klevo gandrų lizdas.           lotuliukas.gif           .Vat ką tokioj situacijoj daryti? Baisu vaikus paleisti bėgioti po kiemą, o juk jie nori būtinai basi lakstyti. O mušti gyvačių juk negalima - bėdą prisišauksi. Čia ir joks pienelis nepadęs.        schmoll.gif 
Va tokia pas mus situacija.             blink.gif
*

Gamtosaugininkus,girinius įdarbinkit.Eina sau, šliužai po kiemąuser posted image
Šlovė žalčiams user posted image bet aš nekenčiu visų šaltakraujų.Numirčiau......
luna
Na zalciai namuose, tai kosmaras... blink.gif
Bet kiek zinau, kiek mociute pasakojo, kad jei zalciai gyvena namuose, tie namai yra laimingi, bet jei uzmusi zalti, tai nelaime seimai uzsitrauki.... blink.gif
Pas mano tevus buvo zalciu, bet mes juos kitaip nuviliojom nuo namo, tiesiog uz sodybos prie miskelio sukrovem saku kruva, pridejom akmenu, ten dregna, tai zalciai dabar gyvena ten ir sodyboje nesirodo... Nes ten dregna, ant akmenu silta ir jie megsta sabakstynus (tankias,sakotas vietas).. Na man mociute taip liepe padaryti ir pasiteisino... biggrin.gif
Ugniux
Cia Ugnes vyras Andrejus. NIekaip nesuprantu kaip galima bijot zalcio, juk tai visai mielas gyvunelis. Pats kaip buves biologas, tai galiu pasakyti, kad drasiai galima gaudyti plikomis rankomis. Ka ne karta praktikos metu esu dares. Jei zaltys stambus, tai gali bandyt kast, bet toks zaltys turetu but bent jau 1m ar didesnis, nes kitu atveju jie tik snypscia ir viskas. Zalti reiktu laikyt uz galvos ir saugotis, kad jie neaptaskytu savo ekskrementais, nes tai taip pat vienas is ju ginybos budu.

Jei jau kilo dilema, kur juos deti tai pagavus galima nuvezti i tokia vieta kur yra vandens telkinys ir kur daug zabu, krumu, svendriu ir panasiai. Zalciai puikiai plaukioja ir vandens visai nebijo. Jei prie jusu vandens telkinio yra atokesne vieta, tai pakranteje galite padaryti is saku ir svendriu toki kaip ir takeli ar sabakstyna, ten paleiskite pagauta zalti ir jis kas labiausiai tiketina niekuomet pas jus negrys. Kitu atveju galite kreiptis i Vilniaus universiteto Gamtos mokslu fakulteta ir ten atnese zalti juo turetu pasirupinti.

Blogesnis variantas su gyvatemis. Ji Lietuvelej vienintele ir vadinasi paprastoji angis. Nei ji labai nuodinga nei ka. Bet aisku geriau, kad jau neigeltu. Blogiausia, kad gyvatems nera labai daug tinkamu gyventi vietu. Be to ji irasyta i Lietuvos Raudonaja knyga,tad reiktu saugoti ju gyvenamaji areala, nes ju tikrai nera daug. Kaip apsisaugoti tai sunku ka ir patarti. Bet viena aisku, jei deda kiausinius, tai vadinasi toje vietoje yra ideali vieta. Jei jus tos is tos vietos kur dedami kiausianiai, ir kur kiekvienais metais matatote gyvaciukus, iskasite ir perkelsite zeme ar durpes ar panasiai i kita labai panasia vieta toleliau, kur daugiau saules ir panasiai tai tiketina, kad gyvate des kiausinius i kita vieta.
Agnusha
Kai atsikrausteme gyventi i sodyba, tai cia buvo ne sodyba, o zaltynas. Pilnas sodas zalciu, ziurek, kad ant kokio neuzliptum. Ir svarbiausia tokie dideli ir riebus:bijau2: , tai prie laiptu susirange, tai ant zvirkelio. O lizdas matyt ju buvo po kletimi. Neprisimenu tiksliai, bet po kokiu metu jie patys savaime isnyko essen.gif lotuliukas.gif
*Frezija*
gal ir kvailai nuskambes, bet kaip zinoti zaltys ar gyvate? teoriskai zinau, kad turi buti kazkokios geltonos ausytes, bet kai karta sliauzianti daikta miske pamaciau, tai tikrai nesiemiau ausyciu ieskoti, o tik i kojas dejau blush2.gif o kita karta miske maciau kokiu 30 cm sliauzianti turbut jaunikli, bet jis buvo rausvos spalvos, tai iki siol irgi nezinau, ar ten zaltys buvo ar angis unsure.gif gal galetumet paaiskinti? g.gif
luna
Na kiek man teko susidurti blink.gif tai zaltys yra juodas ir tos geltonos ausytes labai ryskios ir i akis krinta..... o su angim blink.gif tai susidurti neteko, tai kokia ji tai nezinau..... ir labai tuo dziaugiuosi.... smile.gif
jul-ija
ui kaip baisu blink.gif jeigu man taip tai bijočiau iš namų išeiti fear.gif aš net varlių ir įvairių voriukų bijau, o čia žalčiai. tikras siaubo filmas gun_rifle.gif
*KAJA*
QUOTE(elos @ 2005 09 09, 13:28)
Tai vat užpuolė tokia bėda... žalčiai  blink.gif . Gal žinote kaip juos išvyti ar išnaikinti.  g.gif  Gal kokiais nors burtais ar užkeikimais  smile.gif  Nes šiemet pradėjo maišytis po kojom tiesiogine to žodžio prasme  blink.gif Taip sakant pas gimines panika. Sklypas nemažas. Ežiams gyventi vietovė netinkama, pieva+užpelkėję krūmokšniai. Bandys pavasarį prisivilioti gandrą, ale kad jie skrenda medžioti "už savo sklypo" ribų. Katės, šunys negaudo. Gal dar kas yra girdėję kokių nors gudrybių? Variantas jaukinti ir prie židinio leisti, kaip legendose, netinka  schmoll.gif
*

WAW ba cia tai prabangi beda wink.gif wub.gif
Man tai patiktu... o gal kam i sodyba padovanokite. Aisku, kas salygas panasias turi
hederi
pas mus irgi buvo kieme gyvate, bet maciau kad nusliauze pas kaimyna i darza, taip ir neaisku kur ji gyvena. Man pasirode, kad tai nuodinga, pilka, rastuota. Bijojau vakare kieme vaiksciuoti, baisiau negali buti. labai bijau ju.
žemuogienė
Dar būna gluodenai - jie nepikti kaip ir žalčiai, tik spalva kitokia - tokia molio/rausva. bet bijau aš jų lygiai taip pat kaip visų kitų šliaužiančių smile.gif kaime esu mačiusi gluodeną ne kartą, juos darže sunku pamatyti unsure.gif
rubinuolė
tikras siaubo filmas, aš tai vietoj numirčiau iš išgąščio ohmy.gif
nu jau man tai jie nešventi gun_bandana.gif , manau kad tai tik išsigalvojimai, vienintelis šventas tai - Dievas. ir padėk Dieve jums atsikratyt tais nekviestais kaimynais
Versmė
Galit bandyt įsikalbėt, kad jie laimę neša ir panaudoti kaip darbo jėgą - laikyti pieno ąsotyje, kad saugotų nuo sugižimo lotuliukas.gif
O šiaip tai užuojauta, nemėgstu aš tų padarėlių. Bent jau ne gyvatynas 4u.gif
Sagittarius
blink.gif bijau.gif siaubas iskart aparpuoli gauciau, tokiu kaimynu irgi nenoreciau...br
Radvyle
Bet gi geri namai, jeigu žalčių yra rolleyes.gif Jei turėčiau - nevaikyčiau wub.gif
nep
Taigi kaip faina zalciai, kam juos vyti. Jie peles valgo. Kazkada vienam gyvybe isgelbejau.
Papildyta:
QUOTE(jul-ija @ 2008 04 25, 07:27)
ui kaip baisu blink.gif  jeigu man taip tai bijočiau iš namų išeiti fear.gif  aš net varlių ir įvairių voriukų bijau, o čia žalčiai. tikras siaubo filmas gun_rifle.gif
*

voru ir tarakonu tai irgi bijau, o zalciu ne... g.gif
Monrutė
Sveiki,

oi ,pas mus sodyboj, kur sausa, ant kalno, šią vasarą jie ne kartą apsilankė, drėgmė, kintantis klimatas tongue.gif vat ir sulaukiam svečių ax.gif
ruda lape
Geras net negalvojau, kad taip būna.... bigsmile.gif Nors man tai skamba, kaip tikra egzotika. Neprašytų svečių tikriausiai nesulaukiat?? Nors čia ir verslo planas gali būti- rengti ekskursijas žalčiams maitinti arba su jais fotkintis....
MAZULKOS
blink.gif KOSMARAS-AS ZIAURIAI BIJAU ZALCIU IR VISU TU SLAUZIOJANCIU PADARU blush2.gif
panelė J
košmaras doh.gif wacko.gif fear.gif mega_shok.gif scare.gif scare.gif scare.gif

man atsirastu namuose ir dar po kojomis tai isvis nebe zalcius namiskaiai gaudytu o mane psichiatrinej lankytu blink.gif
Bluebell
o kosmare o tu siaube kokia baisybe !
as nuo mazens turiu tiesiog tikra isteriska panika zalciams.. vasarodavom soduose, ten prie pat misko, tai budavo pilna zalciu ir zalciuku, kazkaip nebijojau, o kai paaugau brolis gasdindavo, idedavo i batus, o as klykdavau rekdavau kol man jie sapnuotis pradejo, ir tikrai paskui panika istikdavo pamacius..maniau jau daktaro man reikes !!
ir as net aki stebuklinga turejau, eidavom su draugais, nieks ju nematydavo o as matydavau ir visiems rodydavau, gal delto kad savaime akys ju ieskojo..
nezinau. siaubas. man taip atsitikrtu dabar susikraciau smutkes ir su seimyna kad ir i pasaulio krasta kur zalciu ner..
liaudies pasakose sakoma kad zalciai laime nesa, deja man kojom besvalkiodami nieko neatneese tik stresa.
dar kaip buvo atsimenu ir i namuka isliauze buvo blink.gif ir po lietaus siltnamyje ant agurku apsiraite buvo blink.gif ir siltnamyje kabejo ant tu balkiu palubej o as iejau aisku pries akis zaltys verysad.gif blink.gif
brrrrrr net surpas nukrete..
kai griztu i lietuva i to soda net nenoriu
Eveli`
Sveikos mielosios. Pasiskaiciau, kaip jus sugyvent su tais zalciais ir net saltis mane nupurte. doh.gif As vaikysteje patyriau nemalonia situacija su zalciu, nuo to laiko as bijau buti miskuose, pievose, ne tai kad bijau, bet tiesiog nemalonu... buvo net gi ir taip kad sapnuodavau ir nakty pasokdavau is isgascio. blink.gif tad jei salia manes apsigyventu zalciai - sprukciau, kraustyciausi kuo toliau g.gif
Ledum
QUOTE(Akrila @ 2005 09 28, 14:38)
Istikruju,zmones sako, kad zalciu isvaryt negalima. Neva zalciai i namus pritraukia laime ir pinigus. O varomi prisaukia nelaime... Nors as tikrai tokioj draugijoj nenoreciau gyvent...
*

O aš norėčiau žalčio prie namų, deja pas mus nėra.
wai2te_m
QUOTE(Agnusha @ 2006 08 03, 20:54)
Kai atsikrausteme gyventi i sodyba, tai cia buvo ne sodyba, o zaltynas. Pilnas sodas zalciu, ziurek, kad ant kokio neuzliptum. Ir svarbiausia tokie dideli ir riebus:bijau2: , tai prie laiptu susirange, tai ant zvirkelio. O lizdas matyt ju buvo po kletimi. Neprisimenu tiksliai, bet po kokiu metu jie patys savaime isnyko  essen.gif  lotuliukas.gif
*

o siaube, kaip baisu, bijociau ir i kiema iseiti biggrin.gif svarbiausia, kad patys isnyko
Y2K
QUOTE(*Frezija* @ 2006 08 04, 07:52)
o kita karta miske maciau kokiu 30 cm sliauzianti turbut jaunikli, bet jis buvo rausvos spalvos, tai iki siol irgi nezinau, ar ten zaltys buvo ar angis unsure.gif gal galetumet paaiskinti?  g.gif
*

greiciausiai gluodenas - bekojis driezas, tik truputi trumpesnis turetu buti, bet baimes akys dideles.

Monrutė
sveikos,

dabar skaitau temukę, ir nesuprantu, ar pati pamiršau, ką dar vieną istoriją norėjau papasakoti, ar kaip g.gif
nes aš praeitų metų žiemos pabaigoje sulaukiau svečio daugiabutyje....
ir ne bet kokio....o margo amerikinio žalčio....aišku, tuomet nežinojau, kad tai toks, nes tokias margas kvadrateliais gyvates esu mačiusi tik per TV dykumose....
o mano vaikas tada dar mažas, dar neropojo ir būdavo kartais ant kilimo doh.gif gerai tuomet ant sofos buvo, einu košės virti, žiūriu vidury kambario šliaužia gražuolė.....
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kadangi ne viena, o ir už vaiką reik pagalvoti, griebiau dovanų maišą, tą popierinį, įšliaužė ten ta bjaurybė ir iškračiau per balkoną, šalta dar buvo, sniego buvo...
vyrui paskambinau isterikoj, sakau namie gyvatės rangosi, jis atlėkė namo, o gyvačiukė ant tokio stogelio po balkonu gulėjo, jis per kaimynės iš pirmo aukšto balkoną įlipo, paėmė jį į iddielį butelį
aišku, jau spėjo iki to laiko draugui paskambinti ir nupasakoti, kaip atrodo, tas paaiškino, kad nepavojinga, vaikams žaisti tokias perka, amerikinis žalčiukas.....
nu ir nuvežė jis jį tam savi draugui, nes jis specialistas, prekiauja visokiais gyviais ir moka su jais.....

reziume: klausinėjau kaimynų, kas turėjo tą padarėlį....
kiek ką radau namie pora dienų vakarais, niekas...mamaos visos išisgando, sako mama mijo....
bet poros kaimynų neradau
ir paskui tik po gero mėn. paaiškėjo, kad žaltys pabėgo iš kaimyno priešais, buvo nesandarus terariumas, jis profesorius ar kas ten, ir dar ne vieną jų turi doh.gif
labai atsipašė už moralinę žalą, bet kadangi žalčiukas seniausiai karaliavo kitur, pamaitintas ir sušildytas, mes jo ir negražinom...

bet paskui šia tema buvo ir straipsnis vienam laikrašty, nes vyro draugas sakė, būna tokių nutikimų daugiabučiuose, nes tie šliužai labai vikriai pabėga...
taigi, žurnalistui papasakojau, kad paimtų ir iš to specialisto interviu, nes ką gi daryti tokiu atveju
o db ir pati žinau - jei gyvatė nelaukta va taip, reik užmesti dekį ar kaldrą, jai bus šilta, ji niekur toliau nešliauš, nes visuomet į šilumą šliaužia, ir kviestis specus.....paties gink dieve neliesti.....jei nenusimanai apie juos....

tai tokia istorija...
aišku, jau daug laiko praėjo, bet po to vykio savaitę ramiai miegoti negalėjau, kad vėl koks neįsirangytų, ir velnias žino pro kur, pas mus kapitalinis remontas buvo padarytas, jokių plyšių doh.gif
agnite
QUOTE(Monrutė @ 2009 08 13, 16:15)
sveikos,

*

Nu ir istorija g.gif doh.gif Ačiū už patarimą, ką daryti sutikus žaltį namie blink.gif biggrin.gif
O kokie specams čia reiktų skambinti tokiu atveju? Į ką kreiptis net nežinočiau.. į KIKĄ nepaskambinsi juk biggrin.gif
Wijo
Jokiais budais nevarykit zalciu is namu, dar mano mociute sakydavo, kad jei zaltys namuose gyvena, tai namams laime nesa, ir pieno duodavo jiems ir pan. zodziu ju nebijodavo tikrai, juk jie nieko nedaro, tik siaip nelabai isvaizdus ax.gif

http://www.mokslai.lt/referatai/referatas/30088.html
http://lt.wikipedia.org/wiki/%C5%BDaltys_(mitologija)
http://anastasija.lt/forum/viewtopic.php?f=31&t=1816
aureku
jo idomus cia dalykeliai dedasi, man atrodo irgi negerai zalcius varyti is namu, bet ir su jais gyventi, isivaizduoju menkas malonumas. net nezinociau ka daryt.
RositukasM
Sutikus gyvate tikriausiai į kelnes pridaryčiau labai jau nepatinka visoki graužikai ir šaltakraujai gyvūnai.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.