Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiku lavinimas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Ankstyvasis ugdymas
danika
Man labai idomu nuo keliu metuku galima vaika mokyti raidziu ir skaityti. Mano sunui 3 metai, o jis praso ir praso, kad jam rodyciau raides ir t.t g.gif
armanlila
QUOTE(danika @ 2009 06 03, 14:49)
Man labai idomu nuo keliu metuku galima vaika mokyti raidziu ir skaityti. Mano sunui 3 metai, o jis praso ir praso, kad jam rodyciau raides ir t.t g.gif
*

Na mano vaikas, kai buvo 1,5 metu, dar nemokėjo gerai kalbėti, bet raides visas beveik ištardavo ir pažinodavo, nes mes kiekvieną dieną paimdavome į rankas knygute ir skaitydavome. Dabar jau jam yra 4 metai, Tai po truputi mokinu ir rašyti. Jam labai patinka, tik ne viskas aisku gaunasi.Bet svarbu kad noro turi.
Todėl manau kad pas kiekvieną vaika yra savas laikas kada mokintis.
Vilsen
*

tai ir mokinkite jei prašo.Tik pagirti reikia toki vaikuti kuris pats rodo nora thumbup.gif
rionka
o maniskis nenori nei rasyti nei raides mokyntis.Net neklauso kai jau pasaka skaitau doh.gif
jekaterina.s
mes dar rasyti nerasom, bet raideles po biskuti mokinames vis po viena, po viena i prieki, jis nepriestarauja. o vat su pasakom tai irgi sunku, nenori klausytis schmoll.gif doh.gif , o knygutemis domesi visada isklausineja ko nezino (paveiksliukus) smile.gif
danika
QUOTE(jekaterina.s @ 2009 06 08, 01:16)
mes dar rasyti nerasom, bet raideles po biskuti mokinames vis po viena, po viena i prieki, jis nepriestarauja. o vat su pasakom tai irgi sunku, nenori klausytis schmoll.gif  doh.gif , o knygutemis domesi visada isklausineja ko nezino (paveiksliukus) smile.gif
*

O maniskis tik ir zaidzia su knygom, vaiksto kaip profesorius ir vis su knygom, net i darzeli kiekviena diena nesasi lotuliukas.gif
saulele7
Mano mergina pazysta visas raides, mazdaug puse ju paraso, skaiciuoja ir neapsakomai megsta pasakas bei uzduoteles mazyliam, tik nekaip neismokinu skaiciu pazint,skaiciuot daiktus megsta, bet kur koks skaicius parasytas neismokstam ir taskas schmoll.gif ai, mums 4 metai smile.gif
tytuka
Mano tai daugiau zaist nori, bet ne prie knygu schmoll.gif kai kurias raides pazista, skaicius, moka suskaiciuot iki 10, dabar gal dar biski daugiau. Labai patinka medicinos enciklopedija vaikams, tai ta mintinai moka. Jam 4m.
Kam
Na as savaja 3.6 ir pobiski raidelias mokinu ir skaiciukus, bet matau, kad jai demesi sunku skirt vienam dalykui, kaip sakant sunku susikaupt. O va su pasakojimu tai besansu , perskaitau kokia trumpa pasakele , o ji jauciu isgirsta gal tik kokius 3zodzius nes papasakot isvis nesugeba.
Inge&Ugne
Mano dukryte jau 5 metuku, bet mokytis skaityti nenori, ji geriau padainuoja, pasoka smile.gif smile.gif lotuliukas.gif
Lotyna*
Maniskis (3,5m.) pazista jau daugeli raidziu .. Labai nori mokytis raides rasyti ir skaityti ax.gif
PUPA13
Maniskis dar neturedamas 3m.labai susidomejo raidelemis,nes labai patinka klausytis pasakeliu.Ryte buna kelios perskaitytos knygeles ir vakare po keles knygeles(as cia apie tas plonytes,kur po viena pasakele)O raides sudomino turbut del to ,kad nori prie kompiuterio pazaisti smile.gif Tai va,raides pazystame,skaicius taipogi,uzduoteles vaikuciu su malonumu daro(tik spalvinimas schmoll.gif ),skaiciuoti mokinames po truputi .Bet ziuriu,kad jau noro maziau turi mokslams.Dabar jau daugiau piesia ir bando vienas raideles rasyti.Spaudoimo jokio nedarau,nenori tai nenori,dar laukia daug mokslo metu smile.gif Mum dabar 4m
Tyliu
Neradau jokios panašios temos,todėl klausiu čia(lavinimo tema)....Kokius žurnaliukus skaito Jūsų 6-7 metukų mergytės?
Jolita G
Sveikos gal patarsite kokių priemonių imtis ,kad vaikui butu įdomu mokytis raides niekaip nesudominu ir žaidimo forma bandau,bet niekas jai neįdomu,kada sakau einame mokytis tada būna ašarų pakalnės,arba aš jau noriu miego ar dar ką sugalvoja,mums tuoj bus 5m.
ccicyte
o maniske 3 metuku beveik, nei skaito nei raides pazista.. ir nematau cia nieko blogo, ateis noras ir mokinsiu, bet kol ji sito nenori, per prievarta tikrai nezadu to daryt
(salotiene)
musu mazylis tai pat dar neturi 3metuku bet ir nieko dar nemoka,nera mokus ir nelabai domisi per savo aktyvuma,knygu nemegsta jai bandai ka parodyti tai viska meta ir nueina arba tema nukreipia kitur,bet gerai,kad turime vyresni 4metuku broli,kuris labai viskuo domisi,nori mokintis,praso pasakyti kokios cia raides skaiciai,skaiciuojam dar tik iki 10 bet manau gerai ir tiek,na o abeceles dar tik puse pazystame,bet svarbiausia,kad ne as pati ji mokinu,o pats labai nori,tai ir mazylis mato,kad brolis mokinasi,sako kokia raide tai jis ir atkartoja,va taip kartu gal ir ismoks.
jau antra diena kaip musu 4metis vyrukas nebenori eiti i darzeli,o prasosi i kokykla,as jam pasakiau kad reikia ismokti skaiciuoti rasyti darzelyje tada eis i mokykla,kad dar per mazas,tai jis ryte pasieme dvi knygutes,viena su abecele kita su skaiciais ir prase aukletojos ji mokinti doh.gif smile.gif nes jis eis i mokykla. smile.gif ir ka jus jam. smile.gif tai va taip mes ir mokomes,nereikia manau vaiku nei mokinti,pati aplinka moko,vaikas juk domisi ji supancia aplinka,klausia kas cia,kokia cia spalva,kokia cia raide ir taip toliau,savaime visko ismokstama,na o jai vaikas nenori ir nesidomi tai vel kitas reikalas,tada gal ateina savas laikas kai vaikas susidomi ir nori ismokti pazinti tai ko nezinojo. ax.gif smile.gif
dar manau labai gerai kai yra du vaikai ir vienas vyresnis tai is vyresnelio mazylis daug ka ismoksta,mes daug ko mazylio nemokeme tai ka jis ismoko is brolio ir net mus labai nustebino biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif aisku ir negeru dalykeliu is vyresnio brolio ismokstama biggrin.gif
Tavo_Mano
Lotyniskas raideles mano mazius pazysta nuo 2 metuku, skaiciuoti moka iki 10 be klaidu, o iki dvidesimt kartais praleidzia koki skaiciuka. Labai megsta klausytis kai skaitau pasakas, isnagrinejame visus paveiksliukus, isklausineja mane visko, turi labai gera vaizdine atminti. (Mums 3 metai ir 3 menesiai 4u.gif )

As pati skaityti pradejau nuo 4 metu...nemanau kad gali buti per anksti to mokinti ypac jei vaikas tuo domisi. Teigiama kad 3-5 metu vaikai geriausiai mokosi ir uzsienio kalbu...Tik aisku viskas turi buti su saiku ir zaidymo formoje... 4u.gif
jovute
kai sunui buvo 3.5 metu mes pradejome mokytis raideles, pasidareme abu korteles, as jam leidau tas raideles apvedzioti ivairiom spalvom, tai jis pagal spalvas greitai atsimine, tai raides ismokome per 1 savaite kazkur, bet visas ir z h f ta prasme tas retas raides. o mokemes taip as sakau raide o jis turi surasti kai suranda pasiimam masina - traktoriu, tipo mums ta raide nebereikalinga nes mokam ir ismetam ja, nu taip vaidindavom, ir jam lb patiko. o po koki omenesio ir ismoko skaityti, o dabar 4 metuku jis jau pats sudelioja zodzius ir juos paraso.
orandis
laba diena... noreciau paprasyti pagalbos... jei turite mazameti kuriam yra nuo 3 iki 6 metuku ir nevedate jo i ikimokykline ugdumo istaiga gal sutiktumete atsakyti i kelis anketos klausimus apie vaiku ugdyma namuose? jei taip, prasau parasykite man siuo adresu kornelija.sarliokaite@gmail.com, buciau be galo dekinga smile.gif
elifė
*

manau "galima" nuo gimimo, kai tik vaikas pradeda domėtis tuo
maniškė gan anksti susidomėjo ir prašydavo sakyt kur kokia raidė. tai ir žaidimą tokį nusipirkom kur raidė su paveiksliuku. tai asociacijų pagalba greit išmoko daugumą raidžių. pvz - m - tai mamyte, mociute, t- tetukas, s - sese, saulė ir pan
vieną kartą sako o čia b - kaip "babalas" lotuliukas.gif ta prasme vabalas. ir dabar būdama 3m jau kiekvienai raidei gali prigalvoti daug žodžių, kurie prasideda ta raidele thumbup.gif wub.gif
manau bet koks lavinimas anksti yra gerai, jei tik nėra per prievartą 4u.gif juk kuodaugiau įdėsime į mūsų mažiukų galveles dabar, tuo imlesni ir gudresni jie bus vėliau 4u.gif tereikia tik džiaugtis jei jie tuo domisi wub.gif
Danielle
Mano mergina pažysta kai kurias raides,skaičiuoja iki 20 . Bet su rašymu tai kol kas sunku,bandom mokintis,bet dar nelabai nori ax.gif Jai geriau spalvint smile.gif Knygutes iki 4 metų tik pavartydavo,o jei skaitydavau,tai paklausydavo kokia pora min. ir viskas.Dabar jau pati prašo paskaityt.
jekaterina.s
mano vaikinukas skaiciuoja iki 20, kartais praleidzia koki skaiciuka blush2.gif , raides tik kelias pazystame, nelabai nori mokintis blush2.gif , knygutes pastoviai varto, neseniai gryzo meile ir pasakom, nes anksciau grieztai atsisakydavo, dabar klausosi kiekviena vakara bigsmile.gif 4u.gif
violla
Mano dukra pazysta raides nuo 1,5 metu, dabar jau daugeli ju moka ir parasyti. Bet perskaityt nesugeba net MAMA, tiesiog dar nesugeba sujungti. Bando parasyti savo varda, keleta raidziu pataiko ax.gif dar moka suskaiciuot iki 10(kartais iki15), nors laba i painioja 7ir 9. Siaip megsta visokias knygeles su darbeliais, klijuot lipdukus. Pasaku jau nebeskaitom, bet megsta trumpus dokumentinius filmukus apie gamta,kosmosa, gyvunus ir pan. Viska aiskinam, tai supranta. Uztat visai nemegsta dainuot,sokti, nesimoko eilerasciu.
delfiniux
Raideles pradėjom mokintis gal keturi buvo.Dėjom iš dantų krapštukų nes labai pats norėjo.Po to parodydavau raidę ir pasakydavau žodį kuris prasideda iš tos raidės.Labai greitai išmoko.Pilnai skaitė neturėdamas penkių.Paruošiamojoj skaitė vienintelis,nes auklėtojos nemokino.Sakė čia ne jų darbas,joms nepriklauso.Sutinku tam yra mokykla.Dabar kai viskas praeita tai tikrai žinau nenorėtų mokintis lotuliukas.gif neversčiau.Nėra reikalo.Vaikams-vaikystė,mokiniams-pamokos.Atėjęs į mokyklą tingėdavo skaityti,atseit jis ir taip daug moka.Nusimokino doh.gif dabar lygus su visais.Nepasakysi,kad skaityti pradėjo beveik penkių.
d-krall
QUOTE(Jolita G @ 2009 09 05, 18:11)
Sveikos gal patarsite kokių priemonių imtis ,kad vaikui butu įdomu mokytis raides niekaip nesudominu ir žaidimo forma bandau,bet niekas jai neįdomu,kada sakau einame mokytis tada būna ašarų pakalnės,arba aš jau noriu miego ar dar ką sugalvoja,mums tuoj bus 5m.
*

Nežinau ar vaiką verta prievartauti. Aš pati būdama 5 metų jau laikraščius skaičiau, atėjau į mokyklą ir pirmoje klasėje neturėjau ką veikti. Nu ir ką? Genijus tikrai neužaugau. Ir buvo tokių, kurie atėjo į pirmą klasę visiškai nemokėdama skaityti ir labai greitai mane pasivijo ir net pralenkė. Jei dabar nenori mokytis su mama, mokykloje bus kitaip. Reikėtų stebėti, kgal vaikas turi kokių kitų talentų ir juos ugdyti, o ne prievarta sodinti prie knygų. Viskas turi ateiti natūraliai.
Manoji pati kažkaip domisi, raidžių pažįsta, kelis žodžius parašo, bet dar negeba skaityti. Pati pradėjo domėtis raidelėmsi gal 1,5 metų. Išmokiau pažinti raidę A, nu, ir prasidėjo. Yra mąstymui ugdyti visokių loginių užduotėlių knygučių. Kažkaip blogesnės nuomonės apie savo dukrą buvau doh.gif . Nupirkau keletą tokių knygučių 4-6 metų vaikams ir jai ten nebuvo ką veikti... Pasirodo, užduotys super lengvos. O mokyklinukams skirtos jau pernelyg sudėtingos.
Mes namie labai mėgstame muzikuoti. Paploju jai kokį ritmą ir ji atkartoja. Po to apsikeičiame vaidmenimis. Rimtai jau ganėtinai sudėtingi, reikia turėti dar ir atmintį. Manoji tokių "kreivų" prigalvoja, kad vos pakartoju biggrin.gif Ir visokių kitokių muzikinių užduočių prisigalvojame, bet čia tema ne apie tai. Nors muzikuojančių vaikų motorika geriau vystosi. Jau nekalbu apie estetinį lavinimą.
Rciukas
Turbut nepriklauso toks dalykas, kad penkiu jau skaite-tai garantuotai bus profesorius ax.gif
ruta19
QUOTE(saulele7 @ 2009 06 12, 00:22)
Mano mergina pazysta visas raides, mazdaug puse ju paraso, skaiciuoja ir neapsakomai megsta pasakas bei uzduoteles mazyliam, tik nekaip neismokinu skaiciu pazint,skaiciuot daiktus megsta, bet kur koks skaicius parasytas neismokstam ir taskas schmoll.gif  ai, mums 4 metai smile.gif
*

va, va lygiai kaip mano mergaite, viens prie vieno aprasyta blush2.gif smile.gif Parodo tik kelis skaicius 1 2 3 4 ir viskas
DievoUola
As savo sunu ismokiau visas raides per savaite mirksiukas.gif Buvo tik tik sukake 5 m. Pasidarem patys abecele is google susiradom paveiksliuku prie kiekvienos raideles ir atsispausdinom. jam tai labai tiko ir patiko thumbup.gif

p.s. aisku nuo mazens mes ir darzeli rodydavo ir snekedavvo apie raides
Gabijos mamyte
As neverciu savo mergaites mokytis rasyti. Jai 4 metukai ir laaabai smalsi. Mano darbas susijes su kuryba, tad daznai paisau ir rasau. Tai mano mergaite mane stebi ir kartu su manimi paisalioja. Smagu ziureti ir matau kaip greitai ji mokosi smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.