Maniskei 2 metukai turi prasta apetita buna dienu svenciu kada vaikas valgo kartais tos sventes uzsitese iki sav bet taip buna labai retai
Nesijaudink, darzelyje prades valgyti, visi aplink valgo, tad ir taviskei atsiras apetitas - pamatysi
Mano ir is nevalgiuju, be to dar namuose auginta iki 6 metu, tik siemet i darzeli, tai jai ir viskas neskanu, to ji nevalgo, ano nevalgo, bet vis tiek kazka valgo, is meniu issirenka tai kas jai skanu, koses tik grikiu ar ryziu, na jei kita buna pusryciams tai ji valgo sumustini ir balta kava geria, pietums tai valgo arba sriuba jei skani, arba karsta jei tinka, bet po keliu savaiciu vis po bicki pradeda ragaut ir nors kelis kasnius savo nemegiamu valgiu ( ne tokie kaip namie) suvalgo, tad manau ilgainiui prades viska valgyt
Aš irgi auginu siaubingą nevalgiukę... Maitinau savo pienu iki 15 mėnesių, nes lyg to laiko nieko kito net įkišt negalėjau. Turėjau tiesiai nuo papo atiduoti lopšelin, nes reikėjo dirbti. Taip ir atidavaiau- nieko nevalgančią. Ten pradėjo valgyti. Gal bandos, kolektyvo poveikis, gal nėra prieš ką išsidirbinėti- nežinau kas ir kaip, bet ten valgo. Tiesa, lėtai baigia valgyt paskutinė, bet nėra produktų, kurių visai atsisakytų. kaip, kad namie- nėra produktų, kurios mielai valgytų...Jau maniškei greit trys metai, bet lyg šiol normaliai pavalgo tik lopšelyje... Namie- totalus badmetis... Savaitgaliais paprastai tik pienu vandeniu ir oru gyva...
Blemba, bet vis dar drebu prieš kiekvieną savaitgalį, nes neišmanau kaip tą vaiką pamaitinti....Viena , kas guodžia, kad po sekmadienio ateina pirmadienis ir tada vėl lopšin, kur valgys...
Mūsų sūnelis irgi buvo didelis nevalgiukas.
Iš pradžių ir darželyje nelabai valgė. Bet po truputį darželis išmokė vaiką valgyti. Aš taip pat manau, kaip ir kitos mamos - labai daug ką reiškia aplinka. Visi valgo - tai ir maniškiam įdomu pasidarė.
Maniškis valgo labai gerai, bet dėl kai kurių dalykų tiesiog "išsidirbinėja": sakykim, nevalgo obuolio/slyvos/kriaušės žievelių, nevalgo razinų... Nuo rugsėjo pradžios vaikšto porakart per savaitę į tokią mokyklėlę. Ten jiems būna užkandžių valandėlė. Nu tai toj mokyklėlėj jis ir razinas, ir obuolį su žievele valgo
Mane tai labiau neramina darzelio meniu. Sunus lanko lopseli, tai pasiziurejau ka jie valgo, tai man kraupu pasidare. Isivaizduokit, vakarienei pieniska sriuba su cukrum ir sviestu, duona su sviestu ir puse apelsino. Arba skryliai su sviesto ir grietines padazu ir tarkuotos morkos su cukrum. Pietums burokeliu sriuba su grietine ir koldunai su grietines ir sviesto padazu, o vakarienei bulviu kose su desrelem. Kai paziuriu visos dienos meniu tai vien sviestas ir grietine: pvz. pusryciai- kruopu kose su sviestu, bulka su sviestu ir kava, pietus- sriuba su grietine, duona, koldunai su sviesto ir grietines padazu, vakariene - pieniska sriuba su cukrum ir sviestu, duona su sviestu ir puse apelsino (labai retai buna puse obuolio ar puse banano). man tai atrodo nenormalu. Nuo rugsejo men nera buvo varskes ar jogurto. Nelabai zinau apie sveika mityba, bet man atrodo, kad tai tikrai nera sveika.
idomu ar ir pas jus darzeliuose taip vaikus maitina? QUOTE(bronike @ 2005 11 15, 15:10) Mane tai labiau neramina darzelio meniu. Sunus lanko lopseli, tai pasiziurejau ka jie valgo, tai man kraupu pasidare. Isivaizduokit, vakarienei pieniska sriuba su cukrum ir sviestu, duona su sviestu ir puse apelsino. Arba skryliai su sviesto ir grietines padazu ir tarkuotos morkos su cukrum. Pietums burokeliu sriuba su grietine ir koldunai su grietines ir sviesto padazu, o vakarienei bulviu kose su desrelem. Kai paziuriu visos dienos meniu tai vien sviestas ir grietine: pvz. pusryciai- kruopu kose su sviestu, bulka su sviestu ir kava, pietus- sriuba su grietine, duona, koldunai su sviesto ir grietines padazu, vakariene - pieniska sriuba su cukrum ir sviestu, duona su sviestu ir puse apelsino (labai retai buna puse obuolio ar puse banano). man tai atrodo nenormalu. Nuo rugsejo men nera buvo varskes ar jogurto. Nelabai zinau apie sveika mityba, bet man atrodo, kad tai tikrai nera sveika. idomu ar ir pas jus darzeliuose taip vaikus maitina? Tai jau tikrai kad nera sveika.Ir kodel tik apelsino duoda?
cia toks maitinimas Telsiu darzelyje. Viskas pasikeite po to, kai maitinimas buvo perduotas privatininkui. Laimejo savivaldybes paskelbta konkursa Kretingos grudai, tai dabar taip ir maitina. Pacios aukletojos sako, kad maistas yra labai suprastejes, nekalbant jau apie maisto derinima. Sako, karta net issikviete darzelio vedeja, kad paziuretu ka valgo vaikai (ta diena buvo virtos bulves su suriu). Vedeja pasiziurejo ir pasake, kad tokio maisto ji nevalgytu
Tai dabar ruosiuosi rasyti skunda, ir kiti grupes vaiku tevai zadejo pasirasyti. Tik nelabai tikiu, kad pades
o musu maziukas iki darzelio valge viska ka norejo ir kada norejo.Buvo priprates pats atsidaro saldytuva ir ima tai sureli, ti jogurta koki,sausaini visada rasdavao. O nuejes i darzeli...po 2 men. sukudo tiesiog akyse,net aukletoja dave pastaba
Darželyje kita aplinka, kitoks maistas, kiti žmonės. Galbūt susidomės ir valgys. Bet manau, kad auklėtojos sugebės susitarti su mažąja nevalgytoja.
Mano žmogutis irgi nevalgus irgi nežinau kaip su juo kovoti, bet darželyje lyg tai valgo
Mūsų mažylė šį pavasarį valgė gan prastai, bet darželyje apetitu nesiskundė. Kartais net paprašydavo antros porcijos. Neimiau dėl to į galvą. Kia norėdavo užkrimsdavo kad ir nedaug. Dabar kad valgo tai oho ho. Suvalgo blynų visą keptuvę, visą vištos kumpelį. Na, vienu žodžiu jau pilnavertis šeimos narys. Net prieš pietus pakramto saldainių, bet jei pamato, kad jau verda ar kepa tai rėkdama prie stalo.
QUOTE(vailija @ 2006 08 15, 13:38) Mūsų mažylė šį pavasarį valgė gan prastai, bet darželyje apetitu nesiskundė. Kartais net paprašydavo antros porcijos. Neimiau dėl to į galvą. Kia norėdavo užkrimsdavo kad ir nedaug. Dabar kad valgo tai oho ho. Suvalgo blynų visą keptuvę, visą vištos kumpelį. Na, vienu žodžiu jau pilnavertis šeimos narys. Net prieš pietus pakramto saldainių, bet jei pamato, kad jau verda ar kepa tai rėkdama prie stalo. svajoju, kad mano taip, deja, pas mus atvirkštinis variantas QUOTE(asfaltuota @ 2005 10 10, 09:45) Aš irgi auginu siaubingą nevalgiukę... Maitinau savo pienu iki 15 mėnesių, nes lyg to laiko nieko kito net įkišt negalėjau. Turėjau tiesiai nuo papo atiduoti lopšelin, nes reikėjo dirbti. Taip ir atidavaiau- nieko nevalgančią. Ten pradėjo valgyti. Gal bandos, kolektyvo poveikis, gal nėra prieš ką išsidirbinėti- nežinau kas ir kaip, bet ten valgo. Tiesa, lėtai baigia valgyt paskutinė, bet nėra produktų, kurių visai atsisakytų. kaip, kad namie- nėra produktų, kurios mielai valgytų...Jau maniškei greit trys metai, bet lyg šiol normaliai pavalgo tik lopšelyje... Namie- totalus badmetis... Savaitgaliais paprastai tik pienu vandeniu ir oru gyva... Blemba, bet vis dar drebu prieš kiekvieną savaitgalį, nes neišmanau kaip tą vaiką pamaitinti....Viena , kas guodžia, kad po sekmadienio ateina pirmadienis ir tada vėl lopšin, kur valgys... Lygiai ta pati situacija, tik maniskei dar tik greitai 2 metukai. Jei ne lopselis, nieko nevalgytu. As juokais sakau musu auklytei, kad reiks mums eiti pas ja vakarienes valgyti, nes namie visiskai nevalgo. Tik kartais manu kose. Ir viskas. O jeigu rimtai, tai abu su vyru esame labai susirupine ir nezinom ka daryti, nes normaliai nevalgo jau keli menesiai
Mums 2metai ir 3 mėn. Pradėjom lankyti darželį, bet valgyti jis ten niekaip nepradeda. Jau 3 savaitės lankom. Šiaip ir namie su valgymu problemu buvo. Valgo tik košę, blynus, virtas bulves. Nei mėsos, nei sriubos. Iš darželio atsivedu žvėriuką. Piktą, isterišką. Namuose parejęs išsibliauna, tada kerta košę ir dar antrą porciją ir tampa auksinis vaikas. Akivaizdu, kad jis būna per dieną siaubingai išalkęs, bet daržely vistiek nieko nevalgo tik geria.
Neįsivaizduoju, ką reiks daryti, jei jis daržely taip ir nepradės valgyt. Gal kas yra susidūrę su šia problema?
As dukra leidau i darzeli nuo 4 metu. Irgi yra nevalgiuke, bet darzelyje is vis nieko nevalgydavo tik skystima issiurbdavo is sriubos, isgerdavo arbata, na zodziu tik skysciais gyva budavo
O siaip, as visada pusryciams nesdavau sokoladini sureli i darzeli ir spinteleje palikdavau keleta vaisiu Problema ta, kad imunitetas apsilpo ir pradejo labai sirgti. Tad su darzeliu atsisveikinome. Uzsiiminejame namuose, lankome burelius ir rudeni ruosiames eiti i parengiamaja grupe, bet turbut ne darzelyje, o mokykloje. Dar neapsisprendziau.
Mano vaikas irgi yra nevalgus.Kai lanke darzeli,tai auklytes sakydavo,kad nieko nevalgo.Tai as ji pamaitindavau ryte pati ir pavalgydavo vakare namuose.Idedavau sausainiu pakeli.Kartais sakydavo,kad kazka suvalge.Dabar darzo nelanko,bet namuose valgo labai mazai.
Mamos, mamos! Ka jus darot?
QUOTE(kackac @ 2007 05 24, 08:52) Mamos, mamos! Ka jus darot? Pilnai pritariu, jokio papildomo maisto spinteleje neturi buti. Bet maniskis, kai nevalgo koses namie, darzelyje irgi nevalgo QUOTE(kotrina1 @ 2007 05 24, 09:16) Pilnai pritariu, jokio papildomo maisto spinteleje neturi buti. Bet maniskis, kai nevalgo koses namie, darzelyje irgi nevalgo Matyt jis nera didelis kosiu megejas. Bet tai nereiskia, kad jis visa diena darzelyje bus nevalges. Suvalgys kitus patiekaliukus, juk koses dazniausiai buna tik viena karta dienoje, t.y. pusryciams ar vakarienei. Siaip kruopos yra vertingas maisto produktas, todel patariu visai ju neatsisakyti, o bandyti jei ne kosytes, tai kruopu blynelius ar sriubytes vaikiukui pasiulyti. Gal patiks?
Aš savo mažiukę žadu nuo rugsėjo pradėti vesti į darželį jai bus 1 m. 8mėn. labai bijau kad gali ten pati nepavalgyti, jau dabar duodu šaukštą su maistu kad pradėtų pratintis bet tik žaidžia ir tiek, o jei tai darželyje, kažin ar ten maitins kas
QUOTE(Nicke @ 2007 05 29, 16:43) Aš savo mažiukę žadu nuo rugsėjo pradėti vesti į darželį jai bus 1 m. 8mėn. labai bijau kad gali ten pati nepavalgyti, jau dabar duodu šaukštą su maistu kad pradėtų pratintis bet tik žaidžia ir tiek, o jei tai darželyje, kažin ar ten maitins kas Mano vyresnelis, kai lanke darzeli, taip pat nevalgydavo jokiu silkiu, baisiais gabalais pjaustytu baltu misrainiu... Tikiuosi, kad sie patiekalai is darzeliu meniu jau isgyvendinti, nes dauguma vaiku ju nevalgydavo, o ir tevai daznai del to skusdavosi aukletojoms ir seselei, kuri sudarineja meniu. Svarbiausia, kad vaikas valgo dauguma tradiciniu patiekalu, o jei koki karta nesuvalgys zuvies kotletuko ar saldzios sriubos, manau jokia tragedija...
O gal kas turit ideju arba zinot nuoroda tipo "receptai nevalgiukams"?
Nes mano vaikas (2metai) viena diena eme ir kategoriskai atsisake koshiu : "fu kaka" dabar valgo tik deshreles ir uzkandi "kinder" (tiksliau ta kita paprastesni- be sokolado- varianta, nepamenu pavadinimo)... einam is proto
Mano zuika irgi nevalgiukė
Mano berniuks irgi nera jau toks didelis valgytojas o ypac kosiu,,,bet kai pradejome eiti i darziuka ryte ten ivairi kosyte tau aukletoja sako siek tiek paragauja,o kartais ir truputuka daugiau suvalgo,o kai ateina pietus po lauko tai visa sriubyte suvalgo,ir antro patiekalo puse,nes buna tiek prisikalstes ir isalkes tai ir valgo vaikas,,,,
Maniškė irgi kartais užsispiria. Kartais valgo, kartais ne. Ir kodėl man atrodo, kad nevalgiukams darželis kaip tik gerai
Daržely irgi ne viską valgo. Kad ir šiandien, per pietus nei sriubytės, nei dešrelės, bet košę visą iškabino
Mano nevalgiukas darzeli toks valgiukas, kad niekas netiki. Aukletoja sake - pats valgiausias grupes vaikas
Tikiuosi ir mums puikiai seksis darželyje valgyti, nes aš ir namie neleidžiu užkandžiauti. Pirmiausiai pagrindinis patiekalas, o paskui jau leidžiu ką nors pagriaužti, jeigu lieka skrandukyje vietos
QUOTE(Nuska @ 2008 06 27, 08:27) Mano zuika irgi nevalgiukė Pas mane ta pati problema su mazium...Nuo rytojaus keliaujam i darzeli, tai taip nerimauju kaip jam bus su maistu nes iki siol stengiuosi vaikui duoti tik sveika ir jo amziui tinkanti maista, o pasiskaicius apie silke ir balta misraine plaukai pestu stojasi
[QUOTE]Na as nemanau, kad balta misraine ar silke yra labai nesveika. Juk balta misraine, tai bulves, morkos, zirneliai... Argi darzoves yra nesveika? Na taip majonezas, gal ir nera pats sveikiausias produktas, bet tikrai ne ka nesveikesnis, nei pvz. surelis. Silke irgi yra sveikas produktas, kurio vaikams saikingai rekomenduojama duoti. Nesitikiu, kad darzelyje vaikams tris kartus duos silta ir be galo sveika maista. Svarbu, kad parinktu kuo ivairesnio. Tada mazieji nevalgiukai gales pasirinkti kas jiems skanu.
[quote=olega,2009 08 31, 15:23]
[QUOTE]Na as nemanau, kad balta misraine ar silke yra labai nesveika. Juk balta misraine, tai bulves, morkos, zirneliai... Argi darzoves yra nesveika? Na taip majonezas, gal ir nera pats sveikiausias produktas, bet tikrai ne ka nesveikesnis, nei pvz. surelis. Silke irgi yra sveikas produktas, kurio vaikams saikingai rekomenduojama duoti. Nesitikiu, kad darzelyje vaikams tris kartus duos silta ir be galo sveika maista. Svarbu, kad parinktu kuo ivairesnio. Tada mazieji nevalgiukai gales pasirinkti kas jiems skanu. [/quote] Man, suaugusiam zmogui, uzvalgius tokiu dalyku ir tai skrandis pradeda streikuoti o cia juk mazi vaikai Na va siandien mes pietu dar nepasilikom. bet tevelis mate ka vaikams dave pietums-sriubyte kazkokia ir plovas.. |