Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Po kiek laiko po Cezario įmanoma pastoti?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2
Anzelika.V
[COLOR=fuchsia]Po kiek laiko po cezario galimas pastojimas? 4u.gif labai noriu pastoti nors praejo tik po cezerio 3men,tiesiog vaikelis pas mane mire kazkas buvo su sirdute an kiros dienos po gimdimo mire cray.gif cray.gif cray.gif nakti jam prasidejo komplikacijos taj ryte isveze i santariskes daryti operacija ir neisgiveno o kaip dare skrodima jam taj pasake kad sirdute tokia didele buvo kad net nieko nesimate cray.gif cray.gif cray.gif taj kad noriu suzinoti po kiek laiko galima pastoti su vaikinu bandom jau du men bet neisejna vis nepastoju nors kaip tikrinausi taj pasake kad viskas geraj tik zaizdele yra bet paeme tepineli ir pasake kad nieko rimto ji uzgis ar liks visam givenimuj
dzeine01
Skubėti tikrai nereikia,aš pastojau po cezario 1.3 mėn.ir maniau kad gan greitai.
Anzelika.V
QUOTE(dzeine01 @ 2009 06 03, 21:21)
Skubėti tikrai nereikia,aš pastojau po cezario 1.3 mėn.ir maniau kad gan greitai.
*

taj kad labaj norim leliuko mirksiukas.gif tik kad vis pastoti negaliu du menesius bet kaip tik vaikinas suzino kad susirgau menesinem taj pradeda pikti kad nepastojau schmoll.gif
studentuke
QUOTE(Anzelika.V @ 2009 06 03, 20:14)
taj kad labaj norim leliuko  mirksiukas.gif  tik kad vis pastoti negaliu du menesius bet kaip tik vaikinas suzino kad susirgau menesinem taj pradeda pikti kad nepastojau schmoll.gif
*

na labai idomi tavo draugo reakcija... turetu truputi supratimo ir tavo atzvilgiu kad tu ne robotas koks.... na mano manymu tu gali pastoti bet kada nes nemaitini, kontraceptiku kaip suprantu irgi nenaudoji, tad vienintelis patarimas nedarykit vaiko o megaukites vienas kitu tada ir leliukas uzkibs o jei bus priverstine gamyba nieko nebusss teks ilgai ir nuobodziai laukti is savo patirties sakau....
Anzelika.V
QUOTE(studentuke @ 2009 06 03, 23:03)
na labai idomi tavo draugo reakcija... turetu truputi supratimo ir tavo atzvilgiu kad tu ne robotas koks.... na mano manymu tu gali pastoti bet kada nes nemaitini, kontraceptiku kaip suprantu irgi nenaudoji, tad vienintelis patarimas nedarykit vaiko o megaukites vienas kitu tada ir leliukas uzkibs o jei bus priverstine gamyba nieko nebusss teks ilgai ir nuobodziai laukti is savo patirties sakau....
*

as ir kazkaip manau kad gal negalvoti apie taj tada gal pastosiu nes visada kada galvoji dauk taj nieko nesigauna g.gif biggrin.gif
Laukugelele
Labai uzjauciu del leliuko ..

Pastoti, jei jau yra menesines, turetum jau. Jei nori tiksliai nusistatyti ovuliacija - nusipirk vaistinej ovuliacijos testu - jie veikia/kainuoja/atrodo kaip ir nestumo testai, tik rodo palankiasias dienas. Tada bandymai taiklesni mirksiukas.gif sekmes gaudant gandrus
Anzelika.V
aciu uz patarima smile.gif na o kiek mazdauk tie testaj kainuoja ir kaip juos dariti? 4u.gif
Vaiva.S
man po cezario daktare rekomendavo kita nestuma tureti ne anksciau kaip po dvieju metu blush2.gif sake kad viskas turi ten visiskai sugyti ax.gif
Yny
Na siaip gydytojai rekomenduoja patoti po 2-3 metu. Juk susiuta gimda nejuokas. Ir be to nedavus gerai uzgyti yra didele tikimybe, kad siule neatlaikis ir ivyks prieslaikinis unsure.gif

Tikrai nemanau, kad verta skubeti. As pastojau kai mazei buvo virs dvieju metu ir tai labai sunkiai nesiojosi ir gimdymo veikla anksciau prasidejo nei turejo rolleyes.gif Na gal cia tik mano atveju g.gif
Bluebell
na man tai ginius sake islaukti bent 8 menesius - gerai butu ir metus .. jei gijimas normalus po cezario ir gimda visiskai gerai ir laiku susitraukia...[ nors siaip ziuriu merginos sneka kad du metus geriau islaukti ir dar daugiau... ka zinau..]
nes per anksti pastojus gali siule gimdoj atsiverti ir tada jau ragas...
as ir va dabar galvoju kad butinai saugotis reikia labai atsakingai, juk pastotu,m va taip staiga porai menesiu praejus tai uj net spiurpas krecia..
Raselelyte
Man ginekologe sake kad ne anksciau kaip po 2 ar 3 metu sekantis nestumas....organizmas turi atsigauti.... 4u.gif
cikada
panašiai po pusmečio pastojusios trys draugės sėkmingai išnešiojo vaikėlius,niekas netrūo,nekomplikavosi,po poros mėnesių gal ankstoka,o draugas tai nenormalus truputį <-<
Cobretti
QUOTE(Anzelika.V @ 2009 06 03, 21:14)
taj kad labaj norim leliuko  mirksiukas.gif  tik kad vis pastoti negaliu du menesius bet kaip tik vaikinas suzino kad susirgau menesinem taj pradeda pikti kad nepastojau schmoll.gif
*

svarbiausia stipriai nesinervink ir pastosi,o siap tai geriau leisk savo organizmui atsigauti,dar kokius bent 3men neskubek,aisku geriau butu kad bent metai po ano nestumo butu praeje.as po pirmos Cpo buvau pastojus po 5men,bet persileidau,matyt per mazai laiko dar buvo,po to persileidimo pastojau po pusmecio,ir gime sauni mergaite wub.gif o jei jau nori pastot,tai pabandyk folio rugsti pagert,ar spec.vitaminu ketinancioms pastoti/nescioms/zindyvems
Laukugelele
klausimas buvo ne kada geriausia po cezario pastoti, o kada imanoma... Ir siaip po gimdymo, kad ir ne po cezario rekomenduojama atsigauti, bet mano gyd sake kad jei gamta butu sugalvojusi kad reikia atsigauti - nebutu ir imanoma pastoti mirksiukas.gif aisku gamta nenumate kad zmones susigalvos toki dalyka kaip cezaris... klauskite geriausia savo gyd konkreciai
Papildyta:
be to ar jus esate girdeje kad kazkam kazkas atsitiko del to kad per anksti pastojo? Tikriausiai siaip sunkiau gal buna, bet nieko tragisko.. As tokioj situacijoj jei pati jausciausi uztikrintai - tikrai bandyciau.
O vaikina, tsakant, - i buda... bash.gif
gintagne
Na, man gydytoja po pirmojo cezario patarė pastoti ne anksčiau kaip po 2 metų, po antrojo cezario sako geriausia būtų jau trečio cezario nedaryt, ar bent jau 3 metų minimum pertrauka. Taip esmė yra ,kad operacija ne juokas, siūta gimda.
Labai labai užjaučiu,kad netekote pirmo vaikučio, Či aturbūt ir draugas "spaudžia" todėl, kad tarsi kompensuoti netekt5. Bet linkiu pailsėti, atsigauti, gal net pakeliauti jei išeina ir tik sustiprėjus pastoti.
Nuoširdžiausios sėkmės!
takupaj
labutis,as dar tik menuo po cezario,tai jauciuosi nelabai kaip.nezinau kaip tavo savijauta,bet neskubek su pastojimu,atsigauk,organizmas dar pavarges ir tikriausiai patyres daug streso del leliuko...todel manau palukek,kad susilauktum saunaus ir sveiko maziuko.o pastoti galima tuojau pat,patikek,tik tau dar to nereikia.na o del draugo,nesupyk,bet verta pagalvoti ar jis elgiasi sazininga tavo atzvilgiu... g.gif schmoll.gif
VelDan
Anzelika, užjaučiu dėl netekties verysad.gif 4u.gif
Kaip ir dauguma kitų merginų pritariu, kad visų pirma turėtume atsigauti tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Kūno galimybės neribotos, bet ar reikia jį prievartauti? Nueikite pas ginekologą, pasiklausinėkite, ką jis sako/mano, tegu pažiūri, kaip gyja randas ir pateikia savo rekomendacijas. O dėl moralinės pusės, tai negaliu net įsivaizduoti, kaip sunku, bet gal vyras dėl to ir spaudžia, kad vieno vaikelio netektį nori kuo greičiau kompensuoti nauja gyvybe. Tai tikrai nesąžininga iš jo pusės...
pievu_kamane
QUOTE(Anzelika.V @ 2009 06 03, 20:03)
[COLOR=fuchsia]Po kiek laiko po cezario galimas pastojimas? 4u.gif  labai noriu pastoti nors praejo tik po cezerio 3men,tiesiog vaikelis pas mane mire kazkas buvo su sirdute an kiros dienos po gimdimo mire cray.gif  cray.gif  cray.gif nakti jam prasidejo komplikacijos taj ryte isveze i santariskes daryti operacija ir neisgiveno o kaip dare skrodima jam taj pasake kad sirdute tokia didele buvo kad net nieko nesimate cray.gif  cray.gif  cray.gif  taj kad noriu suzinoti po kiek laiko galima pastoti su vaikinu bandom jau du men bet neisejna vis nepastoju nors kaip tikrinausi taj pasake kad viskas geraj tik zaizdele yra bet paeme tepineli ir pasake kad nieko rimto ji uzgis ar liks visam givenimuj
*

Pastoti gali jau bet kurį mėnesi, jei atsinaujino mmm. Ir jei dar neužkniso patarimai, pasakysiu -neskubėk. Svarbiausia išgydyk žaizdą sieloj, nes antras vaikelis bus antras, visiškai kitas, jis negalės būti kompensacija už pirmojo netektį. Svarbu, kad pati galėtum ramiai, be perdėto rūpesčio ir baimės jį auginti, kas būna nepaprastai sunku praradus savo vaiką. Bet kokiu atveju linkiu tau sėkmės 4u.gif
Vaidasima
as kaip tik po antro cezario, pirmasis buvo pries 2,5 metu. Pati pagimdyti nesugebejau, randas pilnai nebuvo sugijes; aciu dievui, kad bent normaliai nesiojau. Taigi neskubek, operacija ne juokas, tikrai gimda neatlaikys taip greitai, visgi turesi 9 menesius isnesioti vaikuti. Sekmes
Shatura
QUOTE(Vaiva.S @ 2009 06 08, 12:59)
man po cezario daktare rekomendavo kita nestuma tureti ne anksciau kaip po dvieju metu  blush2.gif  sake kad viskas turi ten visiskai sugyti  ax.gif
*

Pazistu moteriske, kuri turi 3 dukras pametinukes ir visos po cezario.
takupaj
abas Vaidasima,noriu kreiptis i tave,cia gal ne i tema pokalbio,bet visgi,jei gali atsakyk.rasai kad esi po antro cezario.pries menesi susilaukiau cp metu dukrytes,tai mano pirma operacija,pries tai turejau 2 naturalius gimdymus.gyvenu uk,totel neturiu galimybes pasitart su lietuviu gydytojais.pas mane didele taip vadinama pilvo rauksle,po ja -randas.buvo prikibusi infekcija,15 para randas supuliavo,geriau antibiotikus.dabar lygtaai viskas eina geryn,bet nedariau jokiu pratimu ir neverziau pilvo,nezinojau ar galiu ir beto keiciau tvarscius kol valesi tai ir negalejau verzti.sakyk,ar ilgai laikysis aptirpimas pilvo apacios,o ir ta kloste-ar ji jau neisnyks,o gal dabar dar nevelu verzt.niekada nebuvau manekenes figuros,bet dabar pilvas atrodo tragiskai... schmoll.gif patarka kanors prasau...o ir kitos mamytes,gal galit pakomentuoti ka is savo patirties...labai buciau dekinga ax.gif
samsam
OI KOKIE GERI PATARIMAI MAMYCIU tapukaj, pievu_kamane.
Jau su psichologine busena tai jau cia siaubingai kaip sunku tokiu atveju, bet jei kalbant apie fizine tai du metai. Mano gydytoja superine, uzima aukstas pareigas po mano pirmo cezario labai grieztai pasake, kad antras vaikas ne anksiau kaip po dvieju metu. Nes kitaip didele rizika neisnesioti. Tektu daryti isvalyma ar aborta, O ISVALYMAS TAI DARBAS TAMSOJE..... TAI PATI SUPRANTI, KAD TUOMET RIZIKA PASTOTI LABAI SUMAZEJA.... Tai man nuo tokiu zodziu siaubas paeme unsure.gif
Po triju metu pas ta pacia gydytoja planinis cezaris..... viskas super thumbup.gif
Sake, kai pasiauginsi siuos du atvaryk padarysim trecia cezari lotuliukas.gif
Papildyta:
takupaj ir po pirmo ir po antro pjuvio pilvas buvo aptirpes apie metus gal ir net ilgiau unsure.gif

Rauksle po pirmo leliaus laikui begant sumazejo, o po antro na pamazejo, bet matosi pakankamai unsure.gif Nors as ir dirzus nesiojau ir kuda esu. Cia manau priklauso nuo kiekvienos individuliai.
pumpotaukslis
takupaj, manau, kad suverzimas tikrai nepakliudys.
man sake, kad gana stiprus pilvoi raumenys, ir nereikia, bet paciai budavo daug patogiau, tai as gal ir tris men nesiojau, kol randas ganetinai sugijo. vaikuzui jau 9 men, o aplink randa dar vis patirpe
Treja
QUOTE(Vaiva.S @ 2009 06 08, 12:59)
man po cezario daktare rekomendavo kita nestuma tureti ne anksciau kaip po dvieju metu  blush2.gif  sake kad viskas turi ten visiskai sugyti  ax.gif
*

Na daktarai visad sako su šiokiu tokiu perdėjimu ax.gif
Anzelika, 2 mėn. po cezario gal kiek ir mažoka unsure.gif , jeigu dar nenusibodo patarimai "neskubėt", tai tokį ir aš duočiau mirksiukas.gif
QUOTE(Shatura @ 2009 06 14, 12:02)
Pazistu moteriske, kuri turi 3 dukras pametinukes ir visos po cezario.
*

Na aš turiu dvi pametinukes, ir abi po cezarių smile.gif
Letaa
QUOTE(Anzelika.V @ 2009 06 03, 20:14)
*

Manau jus turite abu atsigauti psichologiskai ..nes pastojimas neatpirks vaikiuko netekties. O tavo vaikino elgesys siuo atveju man nesuoprantamas.Uzuojauta 4u.gif

Siaip gydytojai ne siaip sau rekomenduoja gimdyti antraji vaikeli po 2 metu- taip islaukdama si perioda mama nerizikuos savo sveikata ir galimybe isnesioti sveika vaika visa nestumo termina.Aisku buna sekmingu atveju kai po Cp susilaukiama vaikelio ir kas metai...bet moteris turi zinoti galima rizika tiek savo, tiek vaikelio atzvilgiu.
*Lyra*
QUOTE(Raselelyte @ 2009 06 09, 12:03)
Man ginekologe sake kad ne anksciau kaip po 2 ar 3 metu sekantis nestumas....organizmas turi atsigauti.... 4u.gif
*

drinks_cheers.gif ir man ta pati gine sake.
Uzjauciu del leliuko verysad.gif console.gif
Bluebell
turbut kad geriau palaukti...
Serniukas
man gydytoja sportuoti leido tik po 5 menesiu, o tu po 3 menesiu jau nori pastoti doh.gif
Nusiramink, ir palauk bent metus. O je draugas taip elgiasi, sulau rimtai pamastyti ar verta su tokiu zmogumi leliu tureti ?
Gal ir ziauriai as cia, bet ....
O del leliuko netekties labai labai uzjauciu
wizija
Gal yra mamyčių kurios pastojo gan greit po cezario (6-12 mėn.) ir galėtų papasakoti kaip sekėsi, kaip praėjo nėštumas, ar sėkmingai pagimdė. Pirmas vaikutis gimė po cezario, deja neišgyveno. Labai norėčiau kuo greičiau pastoti, aišku suprantu kad bent 6 mėn. reikia palaukti (tai sakė keli gydytojai ligoninėje) ir tikrai nežadu pastoti anksčiau kaip po 6 mėn., bet čia prisiskaičiau, kad reikia laukti 2-3 metus, o tiek laukti aš nepasiruošusi, nes ir amžius jau ne tas kai ilgai laukti galėčiau.
Dizaster
QUOTE(Anzelika.V @ 2009 06 03, 20:03)
[COLOR=fuchsia]Po kiek laiko po cezario galimas pastojimas? 4u.gif  labai noriu pastoti nors praejo tik po cezerio 3men,tiesiog vaikelis pas mane mire kazkas buvo su sirdute an kiros dienos po gimdimo mire cray.gif  cray.gif  cray.gif nakti jam prasidejo komplikacijos taj ryte isveze i santariskes daryti operacija ir neisgiveno o kaip dare skrodima jam taj pasake kad sirdute tokia didele buvo kad net nieko nesimate cray.gif  cray.gif  cray.gif  taj kad noriu suzinoti po kiek laiko galima pastoti su vaikinu bandom jau du men bet neisejna vis nepastoju nors kaip tikrinausi taj pasake kad viskas geraj tik zaizdele yra bet paeme tepineli ir pasake kad nieko rimto ji uzgis ar liks visam givenimuj
*

Saulyt, per anksti dar, butina nors 6 menesius islaukti. Tada benkt kazkiek sumazeja rizika, kad randas gali neatlaikyti antro nestumo. Suprantu, kad norisi kuo greiciau, bet paskui bus dar skaudziau, kai pastojusi negalesi visvien vaikelio isnesioti, nes randukas nuo cezario pjuvio gimdoje bus dar nesugijes normaliai...
O kad nepavyksta pastoti, tai normalu -nesvarbu, kad nemaitini, bet hormonine bukle po gimdymo atsistato ne anksciau kaip po 2-3 men. Del sios priezasties, net jeigu besilaukiancia mamyte istinka persileidimas, nestumo testas dar kuri laika po persileidimo rodo teigiama atsakyma (neva nestumas yra). Todel labai nustebciau, jei per pirmsu 3 menesius pavyktu pastoti. Jau nekalbant apie tai, kad gimdoje yra randas, gyja ta vieta, kur buvo isitvirtinusi placenta - todel "leliukas" turi maziau tinkamo gimdos ploto, kur galetu isitvirtinti ir pastoti sunkiau.
Wild Pearl
Uzuojauta gaili del vaikiuko console.gif Dieve kaip sunku jum ir suprantama kad norisi kuo greiciau susilaukti vaikiuko...na as pati po cezario pastojau 7men.po gimdymo taip kad nenuleiskite ranku ir tikrai turetu viskas pasiseksti...kazkaip manau kad gal dar labai anksti norite,nes dar hormonai nesusitvarke ir t.t...pailsekite viena kita menesiuka ir vel bandykite mirksiukas.gif

Linkiu jum didziausios sekmes ir si karteli bus tikrai viskas gerai biggrin.gif Linkiu kantrybes ir tikrai viskas pavyks smile.gif
Papildyta:
QUOTE(wizija @ 2010 02 19, 17:41)
Gal yra mamyčių kurios pastojo gan greit po cezario (6-12 mėn.) ir galėtų papasakoti kaip sekėsi, kaip praėjo nėštumas, ar sėkmingai pagimdė. Pirmas vaikutis gimė po cezario, deja neišgyveno. Labai norėčiau kuo greičiau pastoti, aišku suprantu kad bent 6 mėn. reikia palaukti (tai sakė keli gydytojai ligoninėje) ir tikrai nežadu pastoti anksčiau kaip po 6 mėn., bet čia prisiskaičiau, kad reikia laukti 2-3 metus, o tiek laukti aš nepasiruošusi, nes ir amžius jau ne tas kai ilgai laukti galėčiau.
*

na nestumas nebuvo labai lengvas bet ir ipatingai sunku nebuvo...man paciai gal labiau psichologiskai sunkiau buvo viska istverti(netyciukas,dar maitinau duktyte)...o danesiojau iki galo, aisku irgi dare cezari(kitaip ir nedaro kai yra mazas skirtumas tarp nestumu) bet tas man jau buvo nebesvarbu doh.gif mirksiukas.gif taip kad tikrai viskas bus gerai ir tikekite,jum pavyks smile.gif sekmes!
nepriklausoma
Kažkaip labai susimąsčiau dėl savo gydytojos kompetencijos. Aš irgi buvau ne kartą girdėjus, kad tikrai ankščiau kaip poros metų antras gimdymas nerekomenduojamas. Tačiau mano ginė sakė, kad čia grynai nesamonė, mitas ir pastoti galima nors ir iškart ir jokios rizikos taip greit gimdant blink.gif , kažkaip aš ja nepatikėjau g.gif
sesė ilgakasė
QUOTE(samsam @ 2009 06 16, 18:48)
OI KOKIE GERI PATARIMAI MAMYCIU tapukaj, pievu_kamane.
Jau  su psichologine busena tai jau cia siaubingai kaip sunku tokiu atveju, bet jei kalbant apie fizine tai du metai. Mano gydytoja superine, uzima aukstas pareigas po mano pirmo cezario labai grieztai pasake, kad antras vaikas ne anksiau kaip po dvieju metu. Nes kitaip didele rizika neisnesioti. Tektu daryti isvalyma ar aborta, O ISVALYMAS TAI DARBAS TAMSOJE..... TAI PATI SUPRANTI, KAD TUOMET RIZIKA PASTOTI LABAI SUMAZEJA.... Tai man nuo tokiu zodziu siaubas paeme unsure.gif
Po triju metu pas ta pacia gydytoja planinis cezaris..... viskas super thumbup.gif
Sake, kai pasiauginsi siuos du atvaryk padarysim trecia cezari lotuliukas.gif

*

drisciau nesutikti schmoll.gif jei pastosi po kokiu 6men tai tikrai niekas aborto nedarys - aisku, nebent pati mamyte noretu unsure.gif as pati po CP, mano ginius - R.Jursenas, antakalnio kliniku vieno gimdymo skyriaus vedejas, taip kad jo kompetencija abejoti neverta; butent toki klausima apie ankstyva pastojima po CP ir aborta uzdaviau nuvykusi pirmajai apziurai po gimdymo, jo ats: turint omeny siuolaikine technika, siulus ir visa kita, tikrai jokie randai neprasiskirtu ir pan. tiesiog kuo anksciau pastojama, tuo didesne pakartotinio CP tikimybe.
aisku reiketu islaukti bent jau metus, geriausia 2, bet jei jau angeliukas nusprendzia ateiti anksciau, vadinasi taip reikia 4u.gif

mazuika
QUOTE(sesė ilgakasė @ 2010 02 23, 20:02)
drisciau nesutikti schmoll.gif jei pastosi po kokiu 6men tai tikrai niekas aborto nedarys - aisku, nebent pati mamyte noretu  unsure.gif as pati po CP, mano ginius - R.Jursenas, antakalnio kliniku vieno gimdymo skyriaus vedejas, taip kad jo kompetencija abejoti neverta; butent toki klausima apie ankstyva pastojima po CP ir aborta uzdaviau nuvykusi pirmajai apziurai po gimdymo, jo ats: turint omeny siuolaikine technika, siulus ir visa kita, tikrai jokie randai neprasiskirtu ir pan. tiesiog kuo anksciau pastojama, tuo didesne pakartotinio CP tikimybe.
aisku reiketu islaukti bent jau metus, geriausia 2, bet jei jau angeliukas nusprendzia ateiti anksciau, vadinasi taip reikia 4u.gif
*

drinks_cheers.gif pilnai su jumis sutinku
as pastojau, kai dukrytei buvo 9 men. nors mano gydytojas buvo sakes, kad reiktu islaukti bent 2-3 metus. bet dabar nestuma priziuri kitas gydytojas, tai kai drebancia sirdim nuejau pirmai konsultacijai ir paklausiau - ka dabar daryt, juk tiek nedaug laiko po pirmo CP praejo, jis nuramino, ir sake, kad viskas bus gerai, kad kol ateis laikas gimdyt, po CP jau bus praeje pusantru metu, per ta laika ten irgi viskas gyja ir t.t. zodziu, tada ramiai sau pradejau laukt antro leliuko ir dabar jau mums visai nebedaug beliko (dabar pilvukui 34 sav). iki siol jokiu rimtu problemu nebuvo, isskyrus kad pilvukas sikart didesnis, tai sunkiau man ji nesiot ax.gif tai labai tikiuosi, kad ir per tas likusias savaites viskas bus ok mirksiukas.gif
samsam
QUOTE(sesė ilgakasė @ 2010 02 23, 21:02)
drisciau nesutikti schmoll.gif jei pastosi po kokiu 6men tai tikrai niekas aborto nedarys -
*

Su kuo dristumete nesutikti? g.gif Ar as kur nors sakiau, kad jei po CP greit vel pastojama bus daromas abortas??? bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif As tikrai tap nesakiau doh.gif
mazutesaule
Man daktarai irgi sake,kad kito vaikelio geriau palaukciau nuo 2 iki 3 metu.nes kitaip gali kilti gana dideles komplikacijos,reikia palaukti kol pjuvis uzgis.o as jus suprantu kad labai norite vaikelio.mes irgi su vyru labai norejome,pastojau bet deja ivyko persileidimas 10 savaite,bet po persileidimo praejus 2 menesiam pastojau vel ir viskas baigesi gerai,tiesiog tuo momentu galvojau bus kaip bus,nes kai lauksite ir labai tikesites nieko nebus,tik itampa ir stresas.o jus pabandykite irgi nusiteikt,kad kai ateis laikas bus ir vaikutis,tik aisku nenuleiskite ranku,bet stenkites kuo maziau apie tai galvoti.Sekmes jum 4u.gif o su vaikinu patarciau pakalbeti,nes ne jam vienam skaudu ir sunku.
3 x mama
Visu pirma uzuojauta del leliuko.
O siaip as ir pasakysiu kad neskubekit su pastojimu. Pirma reikia tau atsigauti tiek fiziskai tiek psichologiskai.
As pastojau 8men po CP neplanuotai. Visokiu baimiu, ir minciu buvo bijojau kad neisnesiosiu, bijojau kad randas plys didesniam nestume bet aciu D visas nestuke.gif praejo gerai ir pati pagimdziau. Bet specialiai buciau tikrai nesistengus pastoti praejus tokiam trumpam laikui po CP.
mazuika
QUOTE(samsam @ 2010 02 24, 17:59)
Su kuo dristumete nesutikti? g.gif Ar as kur nors sakiau, kad jei po CP greit vel pastojama bus daromas abortas??? bigsmile.gif  bigsmile.gif  bigsmile.gif As tikrai tap nesakiau doh.gif
*

nesinori kabinetis prie zodziu, nes ne tam tema skirta, bet..... citata is jusu posto: "antras vaikas ne anksiau kaip po dvieju metu. Nes kitaip didele rizika neisnesioti. Tektu daryti isvalyma ar aborta"
samsam
QUOTE(mazuika @ 2010 02 25, 15:37)
nesinori kabinetis prie zodziu, nes ne tam tema skirta, bet..... citata is jusu posto: "antras vaikas ne anksiau kaip po dvieju metu. Nes kitaip didele rizika neisnesioti. Tektu daryti isvalyma ar aborta"
*

Netaip mane supratot doh.gif Pirmas dalykas tai ne mano zodziai, o gydytojos. O antra kuomet greit vel pastoji po CP padideja tikimybe komplikacijoms. O jau kuomet komplikacijos tuomet gali gresti ir isvalymas.

Nemegstu gyvenime rizikos. Tai stengiuosi niekada nerizikuoti. Bet kuomet cia mamos kalba, kad atsitikus nelaimei vel kuo greiciau norisi pastoti tai manau jei nera jokiu problemu ir su sveikata viskas gerai tai ir as nelaukciu tu dvieju metu g.gif

4u.gif
sandrijja1980
QUOTE(samsam @ 2010 02 25, 13:48)
Netaip mane supratot doh.gif Pirmas dalykas tai ne mano zodziai, o gydytojos. O antra kuomet greit vel pastoji po CP padideja  tikimybe komplikacijoms. O jau kuomet komplikacijos tuomet gali gresti ir isvalymas.

Nemegstu gyvenime rizikos. Tai stengiuosi niekada nerizikuoti. Bet kuomet cia mamos kalba, kad atsitikus nelaimei vel kuo greiciau norisi pastoti tai manau jei nera jokiu problemu ir su sveikata viskas gerai tai ir as nelaukciu tu dvieju metu g.gif

4u.gif
*

man gyditoja pasake kad neanksciau nei trys metai,bet geriausia ir maziausias pavojus kai praeis po cezario 5 metai.beto prisiklausiau istoriju baisiu kad tikriausiai nerizikuociau pastoti anksciau.nu nebent netyciukas butu.tada gal ir bandyciau,bet rizika tikrai didele.
Merisa
as pastojau po CP 10menesi, ir juokiu probelmu nejauciau. nestumas lengviau praejo nei su pirmu, nes su pirmu pilvo apcia labai skaudejo. ir nescia budama ta pimra ant ranku nesiojau...ir nieko...ir bemiegios naktys, nes sunus iki 2.6metu blogai miegojo... ir nieko, nesiojau iki paskutines dienos savo dukryte. taip kad nekelkite veju...cia dar priklauso nuo organizmo. zinau moteru kurios po 3kartus is eiles CP dare.
sandrijja1980
QUOTE(Merisa @ 2010 04 05, 12:28)
as pastojau po CP 10menesi, ir juokiu probelmu nejauciau. nestumas lengviau praejo nei su pirmu, nes su pirmu pilvo apcia labai skaudejo. ir nescia budama ta pimra ant ranku nesiojau...ir nieko...ir bemiegios naktys, nes sunus iki 2.6metu blogai miegojo... ir nieko, nesiojau iki paskutines dienos savo dukryte. taip kad nekelkite veju...cia dar priklauso nuo organizmo. zinau moteru kurios po 3kartus is eiles CP dare.
*

taigi kad veju cia niekas nekelia,duok dieve kad tau pasiseke,bet manau atsirastu mamyciu kurioms nebuvo taip gerai kaip jums.beje as zinau viena gyditoja kuri zinojo kokia rizika gimdyti po cezario,bet vistiek rizikavo.ir kas dabar sunelis naslaitis.cia kazkuri uzdave klausima,po kurio laiko po cezario imanoma pastoti.taigi pastoti gali greitai,bet ta mazyti ir isnesioti reikia.as nerizikuociau pastoti taip greitai vien del to kad man per daug brangus sunelis,ir nenoreciau kad jis augtu be mamytes.o del kito stebukliuko tai gali ir pakenteti,palaukti iki tol kol randai uzgis.ir cia galite gincytis iki pamelynavimo,bet nesutiksiu niekada su ta nuomone kad jokios rizikos nera.paieskokite straipsniu ivedusios i google ir pamatysite,kad geriau kartais tiesiog pasisaugoti.
Merisa
QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 04 05, 15:59)
taigi kad veju cia niekas nekelia,duok dieve kad tau pasiseke,bet manau atsirastu mamyciu kurioms nebuvo taip gerai kaip jums.beje as zinau viena gyditoja kuri zinojo kokia rizika gimdyti po cezario,bet vistiek rizikavo.ir kas dabar sunelis naslaitis.cia kazkuri uzdave klausima,po kurio laiko po cezario imanoma pastoti.taigi pastoti gali greitai,bet ta mazyti ir isnesioti reikia.as nerizikuociau  pastoti taip greitai vien del to kad man per daug brangus sunelis,ir nenoreciau kad jis augtu be mamytes.o del kito stebukliuko tai gali ir pakenteti,palaukti iki tol kol randai uzgis.ir cia galite gincytis iki pamelynavimo,bet nesutiksiu niekada su ta nuomone kad jokios rizikos nera.paieskokite straipsniu ivedusios i google ir pamatysite,kad geriau kartais tiesiog pasisaugoti.
*

kam gasdinti zmones as nesuprantu? taip, riekia zinoti kad rizika yra, bet nereikia panikuoti. kodel puoli mane, Sandrijja1980? ne geda? taigi issakiau savo nuomone ir kaip man buvo. geriau paskaitykite ka parasiau! kiekvieno zmogaus skirtingas organizmas! ir kiekvienas turi savo nuomone, beje as TAVES nekritikavau. ir isvis....nemoki bendraut, nerasyk nieko. cia kaip supratau ne tik mano nuomone... prinumerata uzsakei siai temai, tai ir rasyk savo mintis, skaityk kitu mintis, o ne pulk zmones! doh.gif pati pasigooglink sau...
Raudvilė
QUOTE(ceburaska28 @ 2010 02 25, 13:03)
O siaip as ir pasakysiu kad neskubekit su pastojimu. Pirma reikia tau atsigauti tiek fiziskai tiek psichologiskai.
As pastojau 8men po CP neplanuotai. Visokiu baimiu, ir minciu buvo bijojau kad neisnesiosiu, bijojau kad randas plys didesniam nestume bet aciu D visas  nestuke.gif praejo gerai ir pati pagimdziau. Bet specialiai buciau tikrai nesistengus pastoti praejus tokiam trumpam laikui po CP.
*

pati pagimdei? blink.gif kodėl tau cezario nedarė? kiek žinau praėjus tokiam trumpam laikui daro ir antrą cezarį g.gif
Merisa
QUOTE(ceburaska28 @ 2010 02 25, 11:03)
As pastojau 8men po CP neplanuotai. Visokiu baimiu, ir minciu buvo bijojau kad neisnesiosiu, bijojau kad randas plys didesniam nestume bet aciu D visas  nestuke.gif praejo gerai ir pati pagimdziau. Bet specialiai buciau tikrai nesistengus pastoti praejus tokiam trumpam laikui po CP.
*

ir man keista kad cp nedare, mano gydytoja ma pasake...nori-bandyk pati, bet patarciau nebandyti paciai gymdyti, (as antra karta pastojau 10men po cp) todel paklausiau, o siaip labai norejau pati.

ir dar...aciu Dievui, kad neskaiciau cia foume nieko apie pastojima po cp, nes nervinciausi visa nestuma ir isvis kuri laika interneto neturejau, daktarai negasdino, atvirksciai sake viskas bus gerai, gal todel ir viskas gerai buvo. ax.gif
sandrijja1980
QUOTE(Merisa @ 2010 04 06, 22:42)
kam gasdinti zmones as nesuprantu? taip, riekia zinoti kad rizika yra, bet nereikia panikuoti. kodel puoli mane, Sandrijja1980? ne geda? taigi issakiau savo nuomone ir kaip man buvo. geriau paskaitykite ka parasiau! kiekvieno zmogaus skirtingas organizmas! ir kiekvienas turi savo nuomone, beje as TAVES nekritikavau. ir isvis....nemoki bendraut, nerasyk nieko. cia kaip supratau ne tik mano nuomone... prinumerata uzsakei siai temai, tai ir rasyk savo mintis, skaityk kitu mintis, o ne pulk zmones!  doh.gif pati pasigooglink sau...
*

nu zinai as negasdinu zmoniu,as nepuolu taves gink dieve.o bendravimo man pakanka.ir kaip ir tu issakei savo nuomone,taip ir as turiu teise ja issakyti.ar ne taip.ir kaip matau kad tau labiau truksta bendravimo.tai kad kai kurioms pasiseke,nereiskia kad taip bus visoms,ir geriau kartais zinoti kokia rizika gali buti.todel mamytes cia jau jusu paciu pasirinkimas.bet as parasiau kad as neskubeciau niekur,ir nenuskubejau niekur.taip sutinku ir del to ka parasei,kad kiekvienos organizmas skirtingas...tai tas pats kaip ir del nuomoniu...tukstantis zmoniu tukstantis nuomoniu.ir mano nuomones nepainiok puolimu...
Merisa
QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 04 07, 08:53)
nu zinai as negasdinu zmoniu,as nepuolu taves gink dieve.o bendravimo man pakanka.ir kaip ir tu issakei savo nuomone,taip ir as turiu teise ja issakyti.ar ne taip.ir kaip matau kad tau labiau truksta bendravimo.tai kad kai kurioms pasiseke,nereiskia kad taip bus visoms,ir geriau kartais zinoti kokia rizika gali buti.todel mamytes cia jau jusu paciu pasirinkimas.bet as parasiau kad as neskubeciau niekur,ir nenuskubejau niekur.taip sutinku ir del to ka parasei,kad kiekvienos organizmas skirtingas...tai tas pats kaip ir del nuomoniu...tukstantis zmoniu tukstantis nuomoniu.ir mano nuomones nepainiok puolimu...
*

neturiu ka pasakyti, nenoriu veltis i diskusiajas! doh.gif ir ne tau spresti apie mano bendravima, ar man jo truksta. sekmes.
sandrijja1980
QUOTE(Merisa @ 2010 04 07, 09:56)
neturiu ka pasakyti, nenoriu veltis i diskusiajas! doh.gif ir ne tau spresti apie mano bendravima, ar man jo truksta. sekmes.
*

tai nespresk apie mano bendravima,nes tu manes visai nepazisti.sekmes tau taippat 4u.gif
Merisa
QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 04 07, 09:04)
tai nespresk apie mano bendravima,nes tu manes visai nepazisti.sekmes tau taippat 4u.gif
*

niekas cia nesprendzia, baigiam jau gal...
Amri32
Dabar keičiasi tos teorijos medicinoje labai.Juk pasaulis, išradimai, technika juda į priekį, tobulėja - taip ir medicinoje vyksta pasikeitimai g.gif Plius nereikia pamiršti didžiausios tiesos, kad visi organizmai skirtingi, ir skirtingai pakelia ax.gif Vienai užteks kelių mėnesių pertraukos, kita neatsigaus ir po 3metų.Na, ir Likimo rankos nepamirškime...Jei tam vaikeliui bus lemta ateiti, tai jokios ligos, jokios operacijos, nieks nesulaikys 4u.gif
Man taip pat teko susidurti su keliomis nuomonėmis.Pernai žiemą, 6nėštumo mėnesį netekau vaikelio.Infekcija...Turėjau pati dar ir pagimdyti su skatinamaisiais.Sielvartas buvo nerealus, tad natūralu, jog apsivaliusi ašaras pradėjau vėl mąstyti apie pastojimą ax.gif Kauno klinikų ginai patarė pasidaryti reikalingus tyrimus, ir jei viskas ok, tai sakė, jog galima pastoti ir po antrų mėnesinių jau. Gryžus pas apskrities ligoninės ginus, jie piestu stojo prieš tokią(tipo šiuolaikinę)teoriją, ir sakė, kad pusę metų mažiausiai reikia laukti.Man tai nepatiko.Po trejų sulauktų mėnesinių pamačiau du brūkšnelius wub.gif Šysyk buvo viskas gerai, ir nusprendę nerizikuoti natūraliu gimdymu, pasirinkau CO.Išeidama iš ligoninės gino paklausiau apie sekančio nėštumo galimybę - nes svajoju apie pametinukus ax.gif Tai plius minus metus patarė pailsėti, ir papasakojo, jog dabar jau leidžia po vieno cezario bandyti gimdyti natūraliai.Žinoma, viskas turi būti labai gydytojų sekama.
Taip kad mamukai, kiekvienai savo.Ir tikrai neklausykite, kad jei jau vienai kas nutiko, tai būtinai ir tau gali nutikti.Tiesiog įvertinkite savo galimybes, neatmeskite rizikos faktoriaus...Žmogus ir yra Žmogus, kad klumpa - keliasi, vėl klumpa - vėl keliasi...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.