Sveikos, ka manot apie paneles gotes, pankes ar pan. ?
visaip jauni zmones nori isreiksti save, ir tai nieko blogo, jei nenusizengiama istatymams.
ptys stiliai nera blogi, tik panasu, kad ju atstovais dazniau tampa palepe vaikai.
kodel?
Gražiai atrodo gotai ir pankai
Pritariu ;D man labai patinka jie!
kodel palepe? bent jau ka as pastebejau, tai jie dazniausiai padoriu seimu vaikai, viskuo aprupinti, neturintys didesniu rupesciu (nebent pramogu ir nuotykiu stygiu) ir del to kiek nuobodziaujantys. tevai jiems paduoda-atima viska ko reikia, bet galbut ne tai, ko vaikui norisi -- va is to ir kyla konfliktai ("tevai manes nesupranta") ir poreikis maistauti.
cia kalbu ne apie visus pankus/gotus ir t.t., bet apie paauglius, save tokiais laikancius. QUOTE(~Aura @ 2005 09 09, 16:46) Mes, kaip mamos, ne tik apie paneles nuomonę turim Šiaip, mano nuomone, gotai ne gotai, pankai ne pankai, bet jei nepilnamečiai, tada taip: apranga, batai, sijonai, sudraskytos pėdkelnės, mini, maksi, nuogos bambos, šukuosenos, auskarai ir makijažas man netrukdo QUOTE(Dios @ 2005 09 11, 00:29) kodel palepe? bent jau ka as pastebejau, tai jie dazniausiai padoriu seimu vaikai, viskuo aprupinti, neturintys didesniu rupesciu (nebent pramogu ir nuotykiu stygiu) ir del to kiek nuobodziaujantys. tevai jiems paduoda-atima viska ko reikia, bet galbut ne tai, ko vaikui norisi -- va is to ir kyla konfliktai ("tevai manes nesupranta") ir poreikis maistauti. cia kalbu ne apie visus pankus/gotus ir t.t., bet apie paauglius, save tokiais laikancius. Nesutinku. Kategoriškai taip sakyti tikrai negalima. tiesiog tie vaikai ieško savo "veido" ir tiek. Visi (beveik) iš to išauga. Yra tokių, kurie neišauga - tie dažnai nusivalkioja. O likusieji baigia geras mokyklas, geras specialybes ir dar turi ką prisiminti. Nes vaikui svarbu jaustis ,,savu". O tai, jog tarp tokių vaikų nemažai yra vaikų ,,iš gerų šeimų", reikia tik džiaugtis- mažesnė rizika, jog tie vaikai ką nors blogo darys ar ką iškrės, nes turi įskiepytas moralines vertybes. Taigi pažais ir išaugs. beje, čia iš labai asmeniškos patirties QUOTE(bride @ 2005 09 26, 23:53) ... O tai, jog tarp tokių vaikų nemažai yra vaikų ,,iš gerų šeimų", reikia tik džiaugtis- mažesnė rizika, jog tie vaikai ką nors blogo darys ar ką iškrės, nes turi įskiepytas moralines vertybes. Taigi pažais ir išaugs. beje, čia iš labai asmeniškos patirties O ką reiškia - "iš gerų šeimų". Jeigu teisingai supratau, ką reiškia toks pasakymas, tai tokios "geros šeimos" nieko negarantuoja. Netgi rizika didesnė. kalbu irgi iš asmeninės patirties - buvau "geras" vaikas, nesitrinantis gatvėse, lankantis muzikos mokyklą, gerai besimokantis ir kitokie bla-bla-bla. Rūkyti pradėjau 14 metų Visokiems pankams, gotams, metalistams, rokeriams, reiveriams, hipiams ir t.t. - prijaučiu tiek, kiek "tūselis" vyksta proto ribose. Noa labai gražiai viską parašė - pritariu visomis keturiomis. QUOTE(bride @ 2005 09 26, 22:53) Nes vaikui svarbu jaustis ,,savu". Kaip čia pasakius. Apskritai, šis teiginys yra teisingas. Bet imant pankus/gotus, tai, mano nuomone, ši taisyklė ne tokia jau ir teisinga. Štai, kaimynų mergaitė - "gotuoja". Mokykloje jos iš viso trys tokios juodos tėra. Sakė, kad nuomonių prisklauso QUOTE(bride @ 2005 09 26, 22:53) as ne kategoriskai. irgi is asmeniskos patirties. tiesiog teko pazinot vaiku is sunkiau gyvenianciu seimu, tai jiems dazniausia "ne iki to" o norint buti pvz. gotu, reikia sukaupti sau ir nemenka muzikos arsenala, ir aprangos i tema, ir kosmetikos, ir aksesuaru visokiu -- visa tai kainuoja, ir norint tuo apsirupinti, reikia kad teveliai pakankamai uzdirbtu. siaip visokie pankavimai paauglystej yra daugiausia ribu bandymas ir demesio reikalavimas. nes yra pilna pries ka -- tevus, mokytojus, bendraamzius. Kodel veliau isaugama, tai kad nebelieka kieno tas ribas bandyti. jeigu 13-15-meti visi stengiasi aukleti, tai i 20-meti dazniausiai jau nebekreipia demesio. Kam rupi kazkieno skiautere ar ilgi juodi nagai? universiteto destytojui? bendrakursiams? gi niekam. o mokykloj visiems gi rupi aptarti ir pakomentuoti.
Tiesa sakant vaikai is problematisku seimu tampa tikrais pankais, gotais.Pvz as pazinojau panka kurio tevai buvo alkoholikai.
QUOTE(Agony @ 2005 10 23, 15:25) Tiesa sakant vaikai is problematisku seimu tampa tikrais pankais, gotais.Pvz as pazinojau panka kurio tevai buvo alkoholikai. Šiaip, pankų ir gotų labai įdomus aprangos stilius, o jis nemažai kainuoja, tad peršasi klausimas: iš kur alkoholikų vaikai turi pinigų tokiems rūbams, makijažui ir t.t.
Risasi-tas bachuras turejo geru draugu ir pradejo dirbti.Del drabuziu jis nesinervindavo-amznai nesiodavo languota maike ir inkarus.
isimciu, aisku, buna. bet visumoje yra kiek kitaip. siaip maistauti madomis ir stiliais jaunimas pradeda butent tose seimose, kuriose materialiai mazai ko truksta, o ne kur pvz. daugiavaike seima, ir/ar pinigai taupomi MAISTUI ir vienam kitam drabuziui ar batu porai (o ne kelionems i Turkija ar europitiskiems remontams)
QUOTE(Agony @ 2005 10 23, 16:25) Tiesa sakant vaikai is problematisku seimu tampa tikrais pankais, gotais.Pvz as pazinojau panka kurio tevai buvo alkoholikai. Net nežinau kaip atsakyti į tokią kategorišką nuomonę. Tiems, kurie mums prikaišioja kad leidžiame dukrai būti tokia, siūlome pasiskaityti kas yra tie gotai... Liūdna, kad juos vadina ir satanistais ir narkomanais ir visaip kitaip. Ir jų muzika visai nieko, aprangos stilius. QUOTE(Vita333 @ 2005 11 15, 14:29) Net nežinau kaip atsakyti į tokią kategorišką nuomonę. Tiems, kurie mums prikaišioja kad leidžiame dukrai būti tokia, siūlome pasiskaityti kas yra tie gotai... Liūdna, kad juos vadina ir satanistais ir narkomanais ir visaip kitaip. Ir jų muzika visai nieko, aprangos stilius. Esu tikra, kad jūsų duktė suaugus taps nekompleksuotu, puikiai mąstančiu žmogumi
Ačiū už gražų palinkėjimą.
Dukrai 15 metų, klasėje ji viena gotė, mokykloje jų keletas, tačiau artimai nebendrauja. Ji domisi gotų muzika, rengiasi tame stiliuje (skaičiau absurdišką nuomonę forume apie smirdinčius batus, juokinga tikrai, gal geriau lai pauosto forso guminius kedus... O geri "kerzai" tikrai tokie nebūna.. čia ko gero higienos klausimas, o ne apie tai spręsti apie gotus QUOTE(Vita333 @ 2005 11 15, 15:12) Ačiū už gražų palinkėjimą. Dukrai 15 metų, klasėje ji viena gotė, mokykloje jų keletas, tačiau artimai nebendrauja. Ji domisi gotų muzika, rengiasi tame stiliuje (skaičiau absurdišką nuomonę forume apie smirdinčius batus, juokinga tikrai, gal geriau lai pauosto forso guminius kedus... O geri "kerzai" tikrai tokie nebūna.. čia ko gero higienos klausimas, o ne apie tai spręsti apie gotus Tavo dukrą toleruoja, nes ji gabi yra mergaitė, tikriausiai ji dar yra komunikabili, taip pat ir įdomi pašnekovė Na o smirda ne gotai o "tipo gotai", tokie apleisti jaunuoliai kopijuojantys gotų stilių
nu siaip buti panku, gotu ar pan gana sunku yra... nes zinot kiti mokykloj taip kreivai pasiziuri...pasijunti kaip koks zinot...
Faina cia jusu pasiklausyti,tad ir as savo lezuveli kystelsiu.
Pilnai sutinku su Vitos 333 nuomone. As patenkinta ,kad cia pas mus niekas nekreipi jokio demesio i tavo apranga.Turiu dukra 12m ir ji su savo draugais pradejo ieskoti savo stiliaus.Dabar jie visi kopijuoja 1970 metu stiliu.Klausosi ir aptarineja to laiko muzika,stiliu,interjiera ir zinoma perkasi tik to stiliaus rubus (mociutes spintas perkrate kaip reikalas).Bet ka noriu pasakyti,nesvarbu kokoia pakraipa pasirenka vaikas,svarbu,kad jis tai suvoktu is esmes o ne pavirsutiniskai kopijuotu kazkoki rubu stiliu. As tikrai nesiruosiu dukters stabdyti,tegu bando (tuolab,kad ji lanko stipria teatro ir dailes mokykla) manau,kad viso to ka ji suzinos ir patirs tai bus jei tik papildomas bagazas i ateiti. As ir pati buvau gan ilga laika ir hipe ir panke,bet nenusigeriau,nenusivalkiojau,kaip daug kas gali manyti apie tokios isvaizdos zmones.Daugumoj tie visi KITOKIE zmones yra daug gilesni savo vidumi.
Siaip istikruju tai ypac i gotus man baisu net ziuret,nes cia Anglijoj ju pilna ir tai jie baisiai atrodo
QUOTE(swko @ 2005 12 09, 01:49) Siaip istikruju tai ypac i gotus man baisu net ziuret,nes cia Anglijoj ju pilna ir tai jie baisiai atrodo Esu rašiusi, kad mano dukra gotė. Kažkodėl nelabai supratau tavo posakių kad "baisu net žiūrėt" arba "jie atrodo baisiai" Argi pagal tai sprendžiama apie žmogų? Gal mes ir norėtume kad mūsų dukra "negotautų", tačiau aš negaliu jos priversti mastyti kitaip (autis aukštakulniais smailianosiais, rengtis rausvais rūbeliais bei "miniakais", klausytis popso ir pan.) Toks šiuo metu pasirinktas jos stilius. Paprasčiausiai ėmėm ir pasiskaitėm kas tie gotai ir ar jų reikia bijoti. Pasirodo, nieko ten gąsdinančio. Mano manymu, "skustagalviai" yra daug pavojingesni... Nesuprask neteisingai, aš nieko čia nenoriu įrodyti, tik galvoju, kad nežinant gal ir išgąsdina tie juodi gotai.. Tačiau jie taikūs QUOTE(swko @ 2005 12 09, 01:49) Siaip istikruju tai ypac i gotus man baisu net ziuret,nes cia Anglijoj ju pilna ir tai jie baisiai atrodo nu man lietuviski treninguoti forsai daug baisesni. o del gotu ir panku siaip kas gali buti baisu, tai tie zmones, nesvarbu kad jauni, kompanijose nevengia svaigalu. tai dar gerai jeigu tik alkoholis (nors tai visai nera gerai, ypac jei kalba eina apie paauglius), o jeigu kas nors dar? kas del aprangos ar muzikos, tai tegu vaikas pats renkasi, bet su kokia kompanija bastosi ar kuo uzsiimineja, tai cia tevams reiketu prizvelgt.
Siaip as manau,kad ir tavo tai vaikas,bet tai atskira asmenybe.Ir tu negali primesti savo nuomones,gali tik pasiulyti savo pzicija ir pasistengti truputi pakoreguoti. Bet jokiu budu,ne kategoriskai neigti.Tai geriausia as manau.
as noreciau suzinoti truputi daugiau pie pankus ir gotus. gal Jus zinote koki puslapi internete, kur butu aprasyti visi sie stiliai?buciau labai dekinga...
QUOTE(reveka @ 2005 12 17, 11:28) as noreciau suzinoti truputi daugiau pie pankus ir gotus. gal Jus zinote koki puslapi internete, kur butu aprasyti visi sie stiliai?buciau labai dekinga... Mano dukra tau rekomenduoja paskaityti apie gotikinę subkultūrą susipažinimui štai čia Beje, ji pati gotė, kaip jau rašiau.
Man tai atrodo, jei vaikas skiria dėmesį savo išvaizdai, tai jau gerai nors ir pankas, bet turi kažką specialiai pasiruošti, neužtenka šiaip apsileidusiam būti.
Teko kalbėti su moterim, kurios sūnus pasidarė dredus. Apžiūrėjau ir pasakiau, kad gražu stilinga-vaikas pasijuto kaip per teismą:"išteisintas". Taigi jiems iš tiesų labai svarbu kaip vertina jų išorę.
nesigilinau dar per daug kas tai per paukščiai - gotai, bent jau iš pavadinimo sprendžiant kažkuo rišasi su gotika, kiek supratau šitas judėjimas pas mus iš vokietijos ateina- vokiškai "got" - Dievas, tai kažkiek gal ir religinis....
mano panelės kol kas nei gotės nei fifos, mergaitės ir tiek.... gotų puslapio neskačiau,tik perverčiau-matau dominuoja muzikos aptarimas ir apranga, aksesuarai, net figūra...nemačiau niekur jokio idėjinio pokalbio..vien paviršutiniškai kalbama apie bendrą stilių... mano jaunystės laikų pankai tikrai nebuvo vien iš turtingų šeimų- greičiau problematiški vaikai - ir stilius jų gi buvo skarmaliukai - pankas - reikšia"supuvęs"...taip jie save ir traktuodavo- supuvę iš vidaus ir išorės.... o kokia gotų idėja??? ...viduramžių laikų pasekėjai??? QUOTE(Enija @ 2005 12 20, 08:20) Teko kalbėti su moterim, kurios sūnus pasidarė dredus. Apžiūrėjau ir pasakiau, kad gražu stilinga-vaikas pasijuto kaip per teismą:"išteisintas". Mano vyras su dredais (jam 28 metai) Kai vaikas mažesnis buvo ir mano vyrelis toks visas dreduotas languotom kelnem apsimovęs vežimėlį stumdydavo, dažnas praeivis atsisukdavo. Manau, kai mūsiškis bus paauglys, mes tolerantiškai žiūrėsim į jo aprangą. nes bent jau mane mama visada palaikydavo paauglystėje šiuo klausimu. O prieš gerus dešimt metų tokioje provincijoje kaip Marijampolė suplėšyti džinsai jau buvo "pankiškumo" požymis. Dar, pamenu, tik apatinukais tokiais juodais apsivilkusios ir su kerzais į miestą išeidavom. Draugė pas mane ateidavo persirengti, nes jai mama neleisdavo šitaip darkytis. O maniškė pagirdavo, kad šauniai apsirengėm. Brolis tais laikais buvo plaukus žaliai nusidažęs, bet po poros dienų persidažė, nes pernelyg dažnai pasiūlymų į galvą gaut susilaukdavo QUOTE(saulala @ 2005 12 20, 23:32) Mano vyras su dredais (jam 28 metai) Kai vaikas mažesnis buvo ir mano vyrelis toks visas dreduotas languotom kelnem apsimovęs vežimėlį stumdydavo, dažnas praeivis atsisukdavo. Manau, kai mūsiškis bus paauglys, mes tolerantiškai žiūrėsim į jo aprangą. nes bent jau mane mama visada palaikydavo paauglystėje šiuo klausimu. O prieš gerus dešimt metų tokioje provincijoje kaip Marijampolė suplėšyti džinsai jau buvo "pankiškumo" požymis. Dar, pamenu, tik apatinukais tokiais juodais apsivilkusios ir su kerzais į miestą išeidavom. Draugė pas mane ateidavo persirengti, nes jai mama neleisdavo šitaip darkytis. O maniškė pagirdavo, kad šauniai apsirengėm. Brolis tais laikais buvo plaukus žaliai nusidažęs, bet po poros dienų persidažė, nes pernelyg dažnai pasiūlymų į galvą gaut susilaukdavo jei dėl pasiūlymų gaut į galvą atsisakė pankiškumo stiliaus, tai netikras pankas buvo...ir ačiū Dievui... va mano klasėj tikras pankas buvo, priklausė grupuotei klaipėdos, pliekdavosi kaip už tėvynę....čia toks jau tikras pankas iš idėjos buvo.... o kas yra tie dredai?čia grandinės tos čto ly?
Ne, dredai ne grandinės
Nu tokiais makaronais plaukai susukti
QUOTE(Vita333 @ 2005 12 21, 15:33) .. QUOTE(Carla @ 2005 12 21, 10:41) jei dėl pasiūlymų gaut į galvą atsisakė pankiškumo stiliaus, tai netikras pankas buvo...ir ačiū Dievui... va mano klasėj tikras pankas buvo, priklausė grupuotei klaipėdos, pliekdavosi kaip už tėvynę....čia toks jau tikras pankas iš idėjos buvo.... o kas yra tie dredai?čia grandinės tos čto ly? Rodos, niekur ir nepasakiau, kad jis pankas buvo . Tiesiog paaugliskai pakvailiojo. Bet buvo pakankamai protingas, jei nusprende geriau pakeisti plauku spalva, nei del jos snukius su forsais dauzytis. O Marijampoleje pries 10 meteliu 1 ar 2 tikri pankai tebuvo. O dredai - tai spec. budu suvelti plaukai, i tokius ilgus "kaltunus". Neissukuojamai. Man atrodo fantastiskai graziai QUOTE(Carla @ 2005 12 21, 10:41) jei dėl pasiūlymų gaut į galvą atsisakė pankiškumo stiliaus, tai netikras pankas buvo...ir ačiū Dievui... va mano klasėj tikras pankas buvo, priklausė grupuotei klaipėdos, pliekdavosi kaip už tėvynę....čia toks jau tikras pankas iš idėjos buvo.... o kas yra tie dredai?čia grandinės tos čto ly? Vau,koks tavo klasioko vardas ar pravarde buvo. Nes as ir esu kilus is tu Klaipedos pankeliu? Kas del tokiu pakuliniu sukuosenu tai jos dabar visam pasaulyje labai madingos. As manau,kad cia tik dar viena nauja stiliaus bangele.O tai tik VALIO
Man atrodo, akd žmogus bręsdamas tiesiog privalo atradinėti save, atsiskirti nuo tėvų, pradžioje "kovodamas" aprangos srityje, kol vieną naktį liks kitur nakvoti ir praneš kad tuokiasi. Tai kažkokia natūrali asmenybės raidos dalis. Man baisiau atrodo mėnesį nesiprausę bernai, kur kojos šunta, pažastys dvelkia, galvoj baisi nehigiena. Va tokiais atvejais reikia susirūpinti. O jeigu išlaiko kažkokio stiliaus aprangą, tai tuo pačiu ir mokinasi savo kūno higienos, estetikos elementų, išmoksta patraukliai save pateikti.
QUOTE(svajoklis @ 2005 12 22, 19:31) Vau,koks tavo klasioko vardas ar pravarde buvo. Nes as ir esu kilus is tu Klaipedos pankeliu? Kas del tokiu pakuliniu sukuosenu tai jos dabar visam pasaulyje labai madingos. As manau,kad cia tik dar viena nauja stiliaus bangele.O tai tik VALIO turėjo turėjo jis pravardę..tik pravarde jį ir vadindavom....bel bliambočki kaip užkrito juodai...starost ne radost.. toks šviesus vaikinas Žilvinas, zelionke plaukus dažydavo...palangoj ant akmenų vasarą praktiškai gyvendavo...dabar londone išvykęs..vasarą buvau susitikus, jau kitoks, "užaugęs"...bet kažkas iš tų laikų vistiek likę...
Na va, o mes su vyru "nugotėjom" patys per dukrą
Palaikėm gotą Joną iš Dangaus ir net jo fanais patapome QUOTE(Carla @ 2005 12 23, 10:41) turėjo turėjo jis pravardę..tik pravarde jį ir vadindavom....bel bliambočki kaip užkrito juodai...starost ne radost.. toks šviesus vaikinas Žilvinas, zelionke plaukus dažydavo...palangoj ant akmenų vasarą praktiškai gyvendavo...dabar londone išvykęs..vasarą buvau susitikus, jau kitoks, "užaugęs"...bet kažkas iš tų laikų vistiek likę... Su zelionke tai mes kas antras plaukus dazydavom.Gal jis ir bugnais dar grojo? QUOTE(~Aura @ 2005 09 09, 16:46) Visi buvom jauni, kazkuo buvom(hipiais, bitnikais, pankais, metalistai...) Pries kazka maistavom, saves ieskojom. Jei tai neturi itakos mokslui, tarpusavio santykiams, tai nieko cia blogo. Blogiau yra tai ,kad dauguma jaunimo yra kazkuo tik del isorines saviraiskos ir visai nesigilina i tai ka viena ar kita subkultura savyje turi, koia jos atsiradimo istorija, kokie tikslai. KAzkada rasiau kkursini apie jaunimo subkulturas, teko nemazai pasidometi, is kur ir kaip jos atsirado. Taigi liko tik tusti fasadai, be jokiu ideju(nesakau, kad tai visiems, yra zmoniu, kuriems tai yra gyvenimo budas, nors jie gau pusamziai, uzima vienokias ar kitokias pareigas....
Na, man asmeniškai tai kiek liūdna, kad būti neformaliu tapo medinga. Man jie nė kiek netrukdo, bet man nepatinka kaikurių prisiekusių neformalų mąstymas, tarsi alkoholis gerai (baisu, kai trylikametė net dreba ir ima cigaretes nuo žemės, kaip pasakoja apie "haros" gėrimus ir pan), kai visiškai atmeta naivumą ir svajojimą, o vadovaujasi "Šetono biblija". Aišku, ne visi, kai kurie kaip tik - gerai leidžia laiką, tarpusavyje yra atviri, vietoj kompiuterio renkasi lauką, parkus. Visgi, mano klasiokas (aš dešimtokė) susidėjo su neformalais, šventė sau prie vandens telkinio, prisigėrė ir nuskendo. Nekenčiu alkoholio. Todėl man baisu,kad jį visas jaunimas kuo toliau, tuo daugiau vartoja...
QUOTE(DziNNy @ 2006 03 19, 17:02) Na, man asmeniškai tai kiek liūdna, kad būti neformaliu tapo medinga. Man jie nė kiek netrukdo, bet man nepatinka kaikurių prisiekusių neformalų mąstymas, tarsi alkoholis gerai (baisu, kai trylikametė net dreba ir ima cigaretes nuo žemės, kaip pasakoja apie "haros" gėrimus ir pan), kai visiškai atmeta naivumą ir svajojimą, o vadovaujasi "Šetono biblija". Aišku, ne visi, kai kurie kaip tik - gerai leidžia laiką, tarpusavyje yra atviri, vietoj kompiuterio renkasi lauką, parkus. Visgi, mano klasiokas (aš dešimtokė) susidėjo su neformalais, šventė sau prie vandens telkinio, prisigėrė ir nuskendo. Nekenčiu alkoholio. Todėl man baisu,kad jį visas jaunimas kuo toliau, tuo daugiau vartoja... Pilnai pritariu Tad atidziau stebekite atzalas
pažįstu 2 gotes dešimtokes. ka juodai rengiasi tai dar nieko, bet jos ir plaukais riebaluotais ištisai vaikšto. ar čia taip turi būti, ar jos šiaip nevalos?
|