Teveliai, atsiliepkit kas pradejo lankyti si darzeli nuo siu metu rugsejo menesi?
O mes i Varpeli einame:) Irgi va 2 dienas pabuvome. Buvo 7 vaikai ir visi su sloga didziausia...Nesuprantu as tevu-jei is nosies varva ,t ai kaip galima vesti toki vaika???? Nu nors 3 dienas palaikytu namie, kad nosyte nors truputi susitvarkytu. O tai tos aukletojos tik ir laksto su servetelem. Maniskis irgi jau ziuriu greitai prades sloguoti:(
O jus i lietuviu grupe? QUOTE(SoniXXX @ 2011 09 20, 16:34) O mes i Varpeli einame:) Irgi va 2 dienas pabuvome. Buvo 7 vaikai ir visi su sloga didziausia...Nesuprantu as tevu-jei is nosies varva ,t ai kaip galima vesti toki vaika???? Nu nors 3 dienas palaikytu namie, kad nosyte nors truputi susitvarkytu. O tai tos aukletojos tik ir laksto su servetelem. Maniskis irgi jau ziuriu greitai prades sloguoti:( O jus i lietuviu grupe? Jus dabar taip kalbat kaip galima su sloga vesti vaika i darzeli,tikriausiai nedirbat,nes kai reikia eiti i darba ir nera kam vaiko pasaugot del paprasciausios slogos,niekas tau nedarbingumo lapelio neduos.Taip kad kiekvienas ziuri is savo pozicijos
Na suprantu, kai nera nei seneliu, nei tevelis negali pasilikti pora dienu namie, nu tada taip. Bet man taip gaila tu sloguojanciu vaiku...
QUOTE(SoniXXX @ 2011 09 20, 21:50) Na suprantu, kai nera nei seneliu, nei tevelis negali pasilikti pora dienu namie, nu tada taip. Bet man taip gaila tu sloguojanciu vaiku... O man gaila tu sveiku vaiku, kurie 90% uzsikrecia nuo ligoniuku, kuriuos atveda. O is praktikos tai ne tik su slogom palieka, bet ir su bronchiniais kosuliais ir pan., del kuriu biliuteni tikrai imanoma gauti..
as nesakau kad su temperatura ir siaubingu kosuliu reikia vesti vaika,bet jei sloguoja siek tiek ir daugiau nieko rimto tai tada vedu visada.
nu va, mano vaikas trecia diena eina i darzeli ir atsirado sloga:((( Ir ka daryti? vesti nevesti...Ten visi vaikai sloguoja, todel mes jau tikrai nieko neuzkriesime. Sloga nedidele, lygtai nuotaika nepasikeite.
QUOTE(SoniXXX @ 2011 09 20, 17:34) O mes i Varpeli einame:) Irgi va 2 dienas pabuvome. Buvo 7 vaikai ir visi su sloga didziausia...Nesuprantu as tevu-jei is nosies varva ,t ai kaip galima vesti toki vaika???? Nu nors 3 dienas palaikytu namie, kad nosyte nors truputi susitvarkytu. O tai tos aukletojos tik ir laksto su servetelem. Maniskis irgi jau ziuriu greitai prades sloguoti:( O jus i lietuviu grupe? Mes einam i lietuviu grupe ir ten irgi praktiskai visi vaikuciai sergantys buvo, todel ir susirgom. Idomi mamyciu pozicija, del sergancio vaiko, tai gaunasi taip, kad tie tevai kurie neveda vaiku serganciu i darzeli, ima nesvarbu, kad ir del slogos biuletenius, laukia kol vaikas pasveiks, kad vel nuvedus susargdinti. Ka daryti sveikiems vaikams? Manau paprasius gydytojos, ji visada duos biliuteni, nebent tevai nenori jo imti... Visi mes turim vienuokiu ar kitokiu problemu, bet jai butume atsakingesni ir principingesni, tikrai maziau serganciu butu darzeliuose. QUOTE(aureelka @ 2011 09 20, 19:28) Jus dabar taip kalbat kaip galima su sloga vesti vaika i darzeli,tikriausiai nedirbat,nes kai reikia eiti i darba ir nera kam vaiko pasaugot del paprasciausios slogos,niekas tau nedarbingumo lapelio neduos.Taip kad kiekvienas ziuri is savo pozicijos Ir Jus einate i ta pacia grupe.ACIUUU.Gal duoti pinigu auklei Pagal naujus nurodimus negalima vesti vaikus su sluoga ir neturi priimti.Jei pamatisiu sluoguojanti vaika is karto eisiu ir rasisiu skunda.Cia taupymas savo pinigu uz kitu saskaita.Tai gal iškarto paimkite ir pagailekite mano vaika,jei savo ne mylite. QUOTE(jolantamed @ 2011 09 22, 21:05) Ir Jus einate i ta pacia grupe.ACIUUU.Gal duoti pinigu auklei Pagal naujus nurodimus negalima vesti vaikus su sluoga ir neturi priimti.Jei pamatisiu sluoguojanti vaika is karto eisiu ir rasisiu skunda.Cia taupymas savo pinigu uz kitu saskaita.Tai gal iškarto paimkite ir pagailekite mano vaika,jei savo ne mylite. sergancio vaiko niekada nevedu,ir sloga slogai nelygi pas mus tarkim ji lengva,nosis be perstojo nevarva ,keleta dienu pasloguoja ir viskas praeina,nemanau,kad delto reikia cia piktintis.Vaiku organizmus stiprinkit vasaros metu tada maziau sirgsit.... QUOTE(renatulcikas @ 2011 09 21, 15:00) Mes einam i lietuviu grupe ir ten irgi praktiskai visi vaikuciai sergantys buvo, todel ir susirgom. Idomi mamyciu pozicija, del sergancio vaiko, tai gaunasi taip, kad tie tevai kurie neveda vaiku serganciu i darzeli, ima nesvarbu, kad ir del slogos biuletenius, laukia kol vaikas pasveiks, kad vel nuvedus susargdinti. Ka daryti sveikiems vaikams? Manau paprasius gydytojos, ji visada duos biliuteni, nebent tevai nenori jo imti... Visi mes turim vienuokiu ar kitokiu problemu, bet jai butume atsakingesni ir principingesni, tikrai maziau serganciu butu darzeliuose. Reikia pries tai kovoti,nes atrodo paprasta sloga,o kaip medike galiu parasyti n.......komplikaciju,jei vaikas neslauguomas ,o vedamas i darzeli.Vienam bus sloga,nes organizmas taip reaguoja ir kovoja ,o kitas vaikas atsidurs reanimacijoje -nes taip organizmas sureagos.Mano vaikas pasigavo virusa ,vos daveziau iki reanimacijos melyna is darzelio,pasveikom,bet sluoga gydem dar 2 savaites,o gal man reikejo atvesti savo sluogojinti vaika?Dar pora vaiku atsidurtu reanimacijoj,o gal nespetu davezti......Tai pagalvokime O ka sitame darzelije yra lietuviska grupe? QUOTE(jolantamed @ 2011 09 22, 21:16) Reikia pries tai kovoti,nes atrodo paprasta sloga,o kaip medike galiu parasyti n.......komplikaciju,jei vaikas neslauguomas ,o vedamas i darzeli.Vienam bus sloga,nes organizmas taip reaguoja ir kovoja ,o kitas vaikas atsidurs reanimacijoje -nes taip organizmas sureagos.Mano vaikas pasigavo virusa ,vos daveziau iki reanimacijos melyna is darzelio,pasveikom,bet sluoga gydem dar 2 savaites,o gal man reikejo atvesti savo sluogojinti vaika?Dar pora vaiku atsidurtu reanimacijoj,o gal nespetu davezti......Tai pagalvokime O ka sitame darzelije yra lietuviska grupe? yra ir lietuviska,ir rusiska ir lenkiska:) QUOTE(aureelka @ 2011 09 22, 22:12) sergancio vaiko niekada nevedu,ir sloga slogai nelygi pas mus tarkim ji lengva,nosis be perstojo nevarva ,keleta dienu pasloguoja ir viskas praeina,nemanau,kad delto reikia cia piktintis.Vaiku organizmus stiprinkit vasaros metu tada maziau sirgsit.... Mes iki darzelio nesirgom visiskai QUOTE(jolantamed @ 2011 09 22, 22:27) Mes iki darzelio nesirgom visiskai Siaip manau tokias problemas reikia pakelti per tevu susirinkima, jis tarpkitko turetu neuzilgo ir but kiek suprantu. Bet galiu pasakyti del tu slogu taip - mano mergina pvz pasigauna nuo kokio sloguojancio vaiko ta sloga ar kosuli akimirksniu, ir jai visada pereina i kosuli, gylu ir nepraeinanti po 2-3 savaites, tenka kvepuoti visokius hormoninius vaistus kad nereiktu gerti antibiotiku. Tai as tikrai pykstu ant tu mamu kas veda vaikus sergancius i darza. Dabar mes su jaunesniu turim pradet lankyt Laiveli, jau nuo rugsejo 5., bet taip ne karto dar ir nebuvom, nes sese is vyresnes grupes parsinese kazkoki virusa pacioj rugsejo pradzioj, ir uzkrete broli, tai va ir menesiui atsidejo musu ejimas i darzeli pirma karta. O del slogu ir kitu ligu, ir sutarty jei ka parasyta, kad serganciu vaiku i grupe nepriima, ir as siais metais per susirinkima pasakysiu tikrai del sloguojanciu ir serganciu vaiku vedima i grupes, nes musu pernykstis vaiksciojimas 1 savaite darzely - 3-4 namie, manes netenkina. QUOTE(fleer @ 2011 09 23, 11:55) Siaip manau tokias problemas reikia pakelti per tevu susirinkima, jis tarpkitko turetu neuzilgo ir but kiek suprantu. Bet galiu pasakyti del tu slogu taip - mano mergina pvz pasigauna nuo kokio sloguojancio vaiko ta sloga ar kosuli akimirksniu, ir jai visada pereina i kosuli, gylu ir nepraeinanti po 2-3 savaites, tenka kvepuoti visokius hormoninius vaistus kad nereiktu gerti antibiotiku. Tai as tikrai pykstu ant tu mamu kas veda vaikus sergancius i darza. Dabar mes su jaunesniu turim pradet lankyt Laiveli, jau nuo rugsejo 5., bet taip ne karto dar ir nebuvom, nes sese is vyresnes grupes parsinese kazkoki virusa pacioj rugsejo pradzioj, ir uzkrete broli, tai va ir menesiui atsidejo musu ejimas i darzeli pirma karta. O del slogu ir kitu ligu, ir sutarty jei ka parasyta, kad serganciu vaiku i grupe nepriima, ir as siais metais per susirinkima pasakysiu tikrai del sloguojanciu ir serganciu vaiku vedima i grupes, nes musu pernykstis vaiksciojimas 1 savaite darzely - 3-4 namie, manes netenkina. QUOTE(jolantamed @ 2011 09 22, 22:05) Ir Jus einate i ta pacia grupe.ACIUUU.Gal duoti pinigu auklei Pagal naujus nurodimus negalima vesti vaikus su sluoga ir neturi priimti.Jei pamatisiu sluoguojanti vaika is karto eisiu ir rasisiu skunda.Cia taupymas savo pinigu uz kitu saskaita.Tai gal iškarto paimkite ir pagailekite mano vaika,jei savo ne mylite. Pilnai sutinku Papildyta: QUOTE(aureelka @ 2011 09 20, 19:28) Jus dabar taip kalbat kaip galima su sloga vesti vaika i darzeli,tikriausiai nedirbat,nes kai reikia eiti i darba ir nera kam vaiko pasaugot del paprasciausios slogos,niekas tau nedarbingumo lapelio neduos.Taip kad kiekvienas ziuri is savo pozicijos Kuo puikiausiai duos,tai,kad nereikia nesamoniu cia rasyti,istatymai visiems galioja,ir man pvz. visai neidomu kokia ta sloga ten pas Jus buna,sergantis ar sluoguojantis vaikas neturi buti priimtas i grupe ir taskas Papildyta: QUOTE(fleer @ 2011 09 23, 11:55) Siaip manau tokias problemas reikia pakelti per tevu susirinkima, jis tarpkitko turetu neuzilgo ir but kiek suprantu. Bet galiu pasakyti del tu slogu taip - mano mergina pvz pasigauna nuo kokio sloguojancio vaiko ta sloga ar kosuli akimirksniu, ir jai visada pereina i kosuli, gylu ir nepraeinanti po 2-3 savaites, tenka kvepuoti visokius hormoninius vaistus kad nereiktu gerti antibiotiku. Tai as tikrai pykstu ant tu mamu kas veda vaikus sergancius i darza. Dabar mes su jaunesniu turim pradet lankyt Laiveli, jau nuo rugsejo 5., bet taip ne karto dar ir nebuvom, nes sese is vyresnes grupes parsinese kazkoki virusa pacioj rugsejo pradzioj, ir uzkrete broli, tai va ir menesiui atsidejo musu ejimas i darzeli pirma karta. O del slogu ir kitu ligu, ir sutarty jei ka parasyta, kad serganciu vaiku i grupe nepriima, ir as siais metais per susirinkima pasakysiu tikrai del sloguojanciu ir serganciu vaiku vedima i grupes, nes musu pernykstis vaiksciojimas 1 savaite darzely - 3-4 namie, manes netenkina. QUOTE(renite @ 2011 09 24, 19:20) Pilnai sutinku Papildyta: Kuo puikiausiai duos,tai,kad nereikia nesamoniu cia rasyti,istatymai visiems galioja,ir man pvz. visai neidomu kokia ta sloga ten pas Jus buna,sergantis ar sluoguojantis vaikas neturi buti priimtas i grupe ir taskas Papildyta: Na tada prasom reikskites per susirinkima ir paziuresit kaip bus. O as su jumis nesiruosiu gincytis.
Sveiki
mano nuomonė yra tokia, kad auklėtoja neturėtu įleisti į grupę sluoguojančio vaiko.Tada gal tėvai susimąstytų, bet auklėt. yra vienodai, kuo daugiau susirgs, tuo mažiau bus vaikų grupėje. Tėvai netylėkit, o eikit tiesiai pas direktorę, jei kas nepatinka, o Jūs gi bijot, ar kas nors buvot nuėję dėl kažkokių bėdų??????Ne, nes Jūs tik čia kalbėti mokat.Dėl to ir yra "bardakai" darželiuose. O jei direkt. nepadės į savivaldybę ar į švietimo ministerija nubėgti patarčiau, bet ką šnekėti, visi tik tyli, o forumuose labai visi drąsūs. Papildyta: QUOTE(aureelka @ 2011 09 20, 20:28) Jus dabar taip kalbat kaip galima su sloga vesti vaika i darzeli,tikriausiai nedirbat,nes kai reikia eiti i darba ir nera kam vaiko pasaugot del paprasciausios slogos,niekas tau nedarbingumo lapelio neduos.Taip kad kiekvienas ziuri is savo pozicijos Aš manau greitai šita problema bus išspręsta ir Jūsų sergančio vaiko nepriims, aš pasistengsiu tai padaryti. Duokit kyšį gydytojai jei ji neduoda nedarbingumo lapelio (nors abejoju tuo, visada duoda, nes privalo, jei neduoda yra vyr. gyd. surengs konsiliumą ir nedarbingumą greitai gausit, virš kiekvieno gydytojo yra kitas gyd., kurio bijo, kaip ir visur, o jeigu jūs tingit, tai Jūsų problema), bet sergančio vaiko, kad nebūtų darželyje, nes dėl Jūsų snargliuoto vaiko suserga kiti vaikai, o serga vaikai, kenčia tėvai, gydymas brangus, nedarbingumas irgi 85 proc., na o vaiko sveikata iš vis neįkainojama. Aš pasistengsiu pašnekėti su auklę ir išaiškinsiu kuris vaikas serga, nepadės auklė, padės direktorė, jau ji mane gerai pažįsta, ir pokalbiai su ja tik į naudą. Taigi dar kartą tėveliai sakau, eikit pas direkt. tikrai moteris sutvarkys viską.
laba diena,mamytes:)gal kas veda savo vaiga i grupe nykstukai?kaip vaikui sekasi?kaip ten aukletojos?....kazkas sake kad labai maisyta grupe,ir dideli ir mazi vaikuciai kartu....
QUOTE(lopasy @ 2009 06 02, 14:51) Man taip pat idomu, kas vyksta saulegrazos grupeje. Noriu savo dukra vesti i sia grupe. AZ, o jus nemanot, kad geriau pasisneketi su ta griezta aukletoja? Kodel ji rekia ant jusu vaiko? Turi buti priezastis. Kaip ryte jis eina i darzeli, verkia? Mano manymu aukletojai turi buti kartais grieztesni, nes pvz. mano vaikas manes visiskai neklauso. Svarbiausia, kad nemustu. Atsakykit. Sveikos, mamytes, Nuomano ankstesnio posto praejo nei daug, nei mazai - beveik 3 metai Dar cia maciau, kad kazkas klause del priesmokyklines grupes. Siame darzelyje lietuviu kalbos priesmokyklines grupes nera.
laba diena. Uzsukau cia, nes girdejau kad Sveikuoliu darzelis pritaikitas vaikams, kurie daznai serga. kad lyg ten papildomas sveikatos grudinimas.
Gal galite papasakoti kas lanko kokia ten veikla uzsiminejama? Beda ta kad vaikas mano nuolat serga, 3 dienos darzelis, 3 sav gydymas(buna kad keikviena menesi antibiotikai). Tai pagalvoju kad nuo rugsejo pereiti i kita darzeli, kur sveikatai didesnis demesys yra. Nors paskaiciau komentaru, matau ir cia vaikai serga. Matyt, visur taip. Gal isvys neleisti i darzeli? Bet tada teks is darbo iseiti. QUOTE(slavlanta @ 2012 05 17, 11:51) laba diena. Uzsukau cia, nes girdejau kad Sveikuoliu darzelis pritaikitas vaikams, kurie daznai serga. kad lyg ten papildomas sveikatos grudinimas. Gal galite papasakoti kas lanko kokia ten veikla uzsiminejama? Beda ta kad vaikas mano nuolat serga, 3 dienos darzelis, 3 sav gydymas(buna kad keikviena menesi antibiotikai). Tai pagalvoju kad nuo rugsejo pereiti i kita darzeli, kur sveikatai didesnis demesys yra. Nors paskaiciau komentaru, matau ir cia vaikai serga. Matyt, visur taip. Gal isvys neleisti i darzeli? Bet tada teks is darbo iseiti. Grudinimas cia tas, kad nuo 3 metu grupes viena karta i savaite lanko toki mini baseiniuka, kur grudina kojytes. Mes irgi daznai sergam, tai manau cia nuo vaiko priklauso, ne nuo darzelio. QUOTE(slavlanta @ 2012 05 17, 11:51) Nors paskaiciau komentaru, matau ir cia vaikai serga. Matyt, visur taip. Gal isvys neleisti i darzeli? Bet tada teks is darbo iseiti. Mes lankem metus, serga kaip ir visur vienodai. QUOTE(Alezee @ 2012 05 20, 19:59) Mes lankem metus, serga kaip ir visur vienodai. beda ta, kad neturime visai imuniteto. Nes kitaip nesuprantu, kaip galima paeiti i darzeli 3 dienas ir labai sunkiai keikviena karta sirgti, kad net i ligonine vaziuojame. |