Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naujagimio lankytojai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Revla
QUOTE(Bekasė @ 2011 08 01, 15:21)
tai kad jie lauke yra ju reikalas, bet vyro artimieji yra svetimi zmones - taves jie neaugino, su jais tu nemiegojai viename kambaryje, nesiprausei bendroje pirtyje..... Pirmomis dienomis ( ypac po pirmo gimdymu) yra sunku susitvarkyti su savo kunu ir vaiku, tai savo tevai, yra savo tevai - tave jie mate visokia ir to drovumo nera tokio ( na pries teti, broli - gal, bet pries mama ar sese - ne).O kadangi naujagimoi jie ( vyro tevai ir kiti giminaiciai) nelabai gali pasidziaugti netrukdydami mamos, todel ir turi palaukti kol jinai sustipres ir igaus "prekine" isvaizda arba bent jau gales atsistoti nekraujuota "uodega". Nes tikrai ne ju noras pamatyti siuo atveju yra svarbiausias.
*

as irgi taip manau, bet mano vyras to nesupras doh.gif

QUOTE(Nikutė @ 2011 08 01, 15:57)
drinks_cheers.gif pilnai sutinku su kiekvienu zodziu.
kaip pirma diena po gimdymo, nusprende vyro mama aplankyti su jo broliu, tai mano MB grieztai savo mamai pasake, kaip mes sustipresim, tai patys pakviesim.
toks jausmas, kad tos anytos negimde ir neatsimena, kaip pacios jautesi po...
*

kaip gerai, kad jusu MB toks 4u.gif Mano tai jauciu isizeistu, jeigu paprasyciau, kad pasakytu savo tevams atvykti veliau.. verysad.gif verysad.gif Mane tai nervina..Jis visalaik su jais cackinasi... doh.gif

Papildyta:
QUOTE(*Dita* @ 2011 08 13, 09:21)
kai vyro tarpkojis bus isdraskytas, nesvietiskai kraujuos, naktim nemiegos, papus skaudes ir t.t.tai manau mieliau pasirinktu savo artimuosius, o ne uosvius, kurie dazniausiai dar kvarsina galva nereikalingais patarimais...
*

thumbup.gif
o, gerai pasakei. biggrin.gif Reikes vyrui taip ir pasakyti, jeigu nesutiks, kad jo tevai atvaziuotu veliau. drinks_cheers.gif
pheasant
Pirma men tikrai nieko nenorejau matyti schmoll.gif Vaikas kabojo istisai, tai jei dar sveciais reiketu rupintis doh.gif
Eyore
Ligoninej niekas nelanke, tik vyras, o grizus pirmieji sveciai po savaites, draugai. Tevams parvezem parodyti beveik menesio laiko.
Mazena sv.
sveikos .... biggrin.gif
as nebijojau nieko ir pacia pirma diena atvaziavo mano mama, kita diena detis, o vieliau dar keleta semos nariu. trecia diena kai mane israse vakare susirinko arciausi seimos nariai ir nieko neatsitiko , o man buvo malonu nors ir sunkoka
DanyteG
Labas visoms 4u.gif Kai pagimdziau, pati labai norejau, kad tik ateitu kas aplankyti. Tai sekancia diena sulaukiau savo tevu, MB tevu, MB seses su pussere. Gulejom ligoninej 10 paru, tai ir draugai ligonineje aplanke, ir bendradarbe. As labai dziaugiausi, kad mus lanke. Man netrukde lankytojai,juolab, kad po CP labai gerai jauciausi. O grizus namo, priemem visus, kas norejo mus pamatyti. Aisku, su salyga, kad nesloguotu. smile.gif
Jovani
na pirmieji lankytojai buvo mažosios seneliai, bet ir tai jie labai nesiveržė pas mus, laukė kol sustiprėsim, apsiprasim su permainomis. Tiesa, į ligoninę buvo atėjusi mano mama, nes baisiai norėjo susipažint su mažiuke, bet visi draugai nė minties neturėjo būriuotis ten toje palatoje, o ir į namus kai grįžome niekas nesiskubino, priėmėm svečius tada, kad buvom pasiruošę tam... kažkaip vargiai įsivaizduoju draugų apsilankymus namuose iškart po gimdymo, kai visa skersai išilgai susiūta, vos pasėdinti, dar nelabai aplinkoje besiorientuojanti esi blink.gif žodžiu, gerai kad mus supa supratingi žmonės ir niekam nė nereikia aiškintis dėl ko nenorime ankstyvų apsilankymų.
Vivia000
Na man ir gimdymas buvo pakankamai sunkus, bet mama lauke palatoj - mes labai gerai sutariam - buvo smagu, kad salia yra zmogus, kuris zino "ta jausma" ax.gif aisku, MB wub.gif o artimiausi draugai - ne visi is kart smile.gif - uzsuko kita diena - tiesiog atnese geliu, pasveikino, pabuvo truputeli ir viskas. Kunas, aisku skaudus, jautiesi kaip partrenkta, bet psichologine prasme, man buvo smagu ax.gif i namus sveciai pradejo vykti mazdaug po 3-4 sav. jau galejau sedet biggrin.gif
s@mi
Ligoninėj svečiavosi anyta. Namuose pirmą mėnesį svečiavosi mano ir MB seserys su vyrais bei močiutės. O artimiausius draugus pasikvietėm, kai mažajam buvo 1,5 mėn. Pažįstamų kol kas į namus neįsileidžiam biggrin.gif
astarte12
QUOTE(DanyteG @ 2011 09 25, 22:15)
Labas visoms  4u.gif  Kai pagimdziau, pati labai norejau, kad tik ateitu kas aplankyti. Tai sekancia diena sulaukiau savo tevu, MB tevu, MB seses su pussere. Gulejom ligoninej 10 paru, tai ir draugai ligonineje aplanke, ir bendradarbe. As labai dziaugiausi, kad mus lanke. Man netrukde lankytojai,juolab, kad po CP labai gerai jauciausi. O grizus namo, priemem visus, kas norejo mus pamatyti. Aisku, su salyga, kad nesloguotu. smile.gif
*

Aš ir labai norėjau, kad aplankytų, nors ligoninėj su lelium tebuvom 3 paras (prieš tai 2 savaites dar gulėjau)...Ligoninėje niekas nebuvo atėję - tik vyras, o grįžimo dieną močiutės aplankė, paskui mano sesuo, prosenelės, draugai...
Gimdžiau pati, bet jaučiausi fantastiškai - iš gimdyklos parėjau pati thumbup.gif
mamuliukas1
o as kaiptik nenorejau kad mus kas lankytu..pati jauciaus silpnai tai tik vyra pripazinau ligoninej,seneliai atvaziavo gryzimo is ligonines proga po geros sav smile.gif
Pichouette
Kai gimdziau pirmaja,tai pas kaimyne ziema purvinais batais ir paltais suguzejo gal 10 giminaiciu,man pvz. nemalonu buvo guleti lovoj ir maitinti vaika,kai jie prasedejo 1.5 val. net gi noreciau kad personalas neleistu eiti i palata "kupetomis",sedetu neribotai, vis gi yra kazkokia higiena, per ora plintancios ligos,juk vaikas guli kartu,gal kas pasikeite?
Bekasė
QUOTE(Jovani @ 2011 09 25, 22:16)
kažkaip vargiai įsivaizduoju draugų apsilankymus namuose iškart po gimdymo, kai visa skersai išilgai susiūta, vos pasėdinti, dar nelabai aplinkoje besiorientuojanti esi blink.gif
*

na nevisi taip po gimdymo jauciasi kaip tamsta.
Vienus draugus aplankeme praejus dviem savaitem - is pradziu galvojom, kad trumpam uzsuksime su vyru snektelti ir lauktuves is keliones perduosim, bet jie nusprende, kad galima ir pabuti. Kol mes atvaziavome, vyras suvazinejo ir saslyku nupirko. tai ir praleidome taip vietoj planuotu 10 minuciu 4 ar 5 valandas. ( veliau ir dar viena seima atvaziavo) - issikepem saslyku, paplepejom ir apie gimdyma ir apie keliones ispudzius, vaikai aplinkui pasiaute.
Idomu, kaip dabar su kitais draugais bus - gimdymas bet kada gali prasideti. Itariu tenais situacija kitokia bus - vis tik pirmas gimdymas. as ir pati po pirmo jauciausi gan prastai, o po antro jau ant ryto ( nakti pagimdziau) vaiksciojau kaip niekur nieko.
Trikotažas
Manau ligoninej uztenka ir vyro, kad ir kitiem netrukdyt, na dar tevai, o visi kiti jau kai sulauks pakvietimo namuose.
Amade
QUOTE(Pichouette @ 2011 10 07, 13:58)
Kai gimdziau pirmaja,tai pas kaimyne ziema purvinais batais ir paltais  suguzejo gal 10 giminaiciu,man pvz. nemalonu buvo guleti lovoj ir maitinti vaika,kai jie prasedejo 1.5 val. net gi noreciau kad personalas neleistu eiti i palata "kupetomis",sedetu neribotai, vis gi yra kazkokia higiena, per ora  plintancios ligos,juk vaikas guli kartu,gal kas pasikeite?
*

blink.gif blink.gif siaubas mega_shok.gif galima turbut paprasyt tu lankytoju, kad iseitu, arba bent jau sesutems nueit pasakyt, kad pas kaimyne tokia kruva lankytoju g.gif visgi reikia turet proto zmonems tokiais buriais eit i ligonine, juo labiau, kai palatoj ne viena guli doh.gif ir bacilos, ir maitint prie svetimu, ir triuksmas blink.gif
mamyte.lt
Buvau po CP, taip norejau miegoti po narkozes, o jie vis ejo ir ejo doh.gif Tai dabar visas drauges ispeju, kad i gimdimo namus neeisiu schmoll.gif
hugutel22
o as labai laukiau lankytoju, jau i ligonine atejo nemazai..... panesiodavo maze pabudavo, nes jegu nebuvo..... o kitais laiko tarpais vyras buvo jis rupinuosi rolleyes.gif
Gabrieliaus mama
QUOTE(vaidilute_ @ 2009 06 05, 17:55)
Sveikos esamos ir busimos mamytes! soske.gif
Norejau paklausti kada sulaukete pirmuju sveciu gimus kudikui hi.gif . Kokia jusu nuomone, ar verta jau pirmomis dienomis po gimdymo priimineti draugus ir giminaicius nekantraujancius pamatyti mazaji stebukleli. O galbut reiketu palaukti bent keleta savaiciu? poster_ban.gif  Labai daug ivairiu nuomoniu butu idomu isgirsti kiekvienos 4u.gif beabejo i sveciu sarasa neina seneliai kurie patys pirmi atskubes i pagalba biggrin.gif
*

na seneliai tai taip greitai atvaziavo smile.gif nors nepasakyciau, kad as tuo buvau patenkinta - butu buve geriau, jei kelias savaites butu palauke, nes tik izengus pro duris prasidejo nelaukiami patarimai naujai iskeptai mamytei - ta darai ne taip, ana darai ne taip, musu laikas reikejo taip ir taip... o draugai gal po menesio pirmieji atejo - mano nuomone apskritai pirma menesi reiketu visiems, ir seneliams, palikti naujus tevelius ramiai pabuti su maziuku, apsiprasti vieniems su kitais
Žaidėja
Pas mane ir ligoninej ir i namus iskart visi ejo aplankyt mazojo. Istiesu buvo sunku, bet nepasakiau to smile.gif
Juk paciai taip butu smalsu pamatyt artimojo ka tik gimusi vaikuti wub.gif
daivytiaa
Ligoninėje neturėjau jokių svečių, pati prašiau nevažiuoti. Tik grįžus namo tą pačią dieną atvyko tėvai. Po savaitės - sesuo su šeima. O draugai pradėjo lankyti po mėnesio smile.gif
Irikira
mama, sesuo - aplanke ta pacia diena, drauge uzklause ar gali atvaziuoti - leidau, po savaites, pirma diena kai grizom namo - artima teta su seima ir prasidejo maratonas, jauciausi puikiai, tai jokiu problemu ar nepatogumu nebuvo ax.gif
ingsius
Mano nuomone, kiekvieni teveliai nusprendzia, kada geriausia pradeti priimineti lankytojus - juolab kiekviena mama ir jauciasi skirtingai po gimdymo - vienai sunkiau, kitai lengviau.
As asmeniskai jauciausi gerai, todel nei vienam norinciam pamatyti ir susipazinti su musu angeleliu, neuzdraudziau lankyti. I ligonine atvaziavo tik teveliai, visi kiti lanke namuose. O ir man buvo smagiau, kad visi per pirma menesiuka aplanke, kol tetis buvo namuose smile.gif
Delfija
na mes draugus priiminesim tik kai dukrytei bus bent menuo...tegul vos pradejes matyt kudikelis pirmiau pazista tevus, sesyte ir senelius...o draugu seimos (juk ir jie ateina su savo vaikais) ir triuksmas namie palauks...Kol kas MUSU SEIMOS laikas...
o ir esu siek tiek prietaringa blush2.gif
smiltesmamyte
Na manau, kad giminės ir draugai tikrai turėtų neskubėti su vizitais. Aišku visiems knieti mažiuką kuo greičiau pamatyti, bet kol jis toks mažas tikrai naudingiau palaukti.
Rutule
Į ligoninę tikrai nenorėčiau, kad eitų kas-juk po gimdymo tik gulėt, miegot noris. O dar rankos dreba, kai vaiką nešioji biggrin.gif
Mane ligoninėj lankė tik vyras, o kai gimė antroji dukra, dar ir brolis buvo užlėkęs. Daugiau nieko.

O į namus visi pradėjo eit, kai dukrai buvo mėnuo. Gimus antrąjai irgi laikysimės tokios taisyklės. Nes reikia sustiprėti, apsiprasti vienam su kitu, nesvarbu, kad laukei, žinojai, vistiek reikia priprast prie pasikeitusio režimo ir naujo "Boso" biggrin.gif
smiltesmamyte
Savo mažylė spėjau "apsaugoti" nuo lankytojų, tik po savaitės seneliams parodėm. O puskės giminaičiai nesusivaldė ir visi masiškai lankyt pradėjo. Mažoji gimė sausį, tai kažkuris iš svečių sugebėjo sloga užkrėsti. Brrr
*NEA*
po mėnesio...neskaitant tėvų...
jolanta9
seneliai į namus po mėnesio visi kiti po 2
Nadruvė
uošvienė nuo pat pirmos dienos pas mus sukos, tai nežinau ar čia kaip lankytoją skaityt ar kaip savą užskaityt bigsmile.gif

o visus kitus įsileidau gal nuo 2 mėnesio, teisingiau patys pradėjo lankytojai ateit ir buvau labai dėkinga, kad nesiveržė ankščiau
Papildyta:
ai ir dar labai dėkinga buvau visiems lankytojams, kad ilgai neužsisėdėdavo, pabūdavo valandžiukę ir išeidavo biggrin.gif
costela
Čia turbūt tik pas mane tokie nesupratingi lankytojai, brovėsi jau pirmas savaites, nors žinojo, kad prastai jaučiausi, kasdien temperatūra kilo. Net neklausė ar galima aplankyt, atėjo nepranešę, tai teko man kentet, neišvarysi gi doh.gif
dovil14
QUOTE(costela @ 2011 11 22, 17:46)
Čia turbūt tik pas mane tokie nesupratingi lankytojai, brovėsi jau pirmas savaites, nors žinojo, kad prastai jaučiausi, kasdien temperatūra kilo. Net neklausė ar galima aplankyt, atėjo nepranešę, tai teko man kentet, neišvarysi gi  doh.gif
*

doh.gif
jorune32
Musu maziuka tai seneliai ligonineje aplanke o visi kiti po 2 men.nes buvo MB balius ir gimines tada aplanke o draugai dar ne mums 4 men
Lapakrite
Pas mus tevai iskart po gimdymo buvo laukiami, o visi kiti tik suejus 3 menesiam
greta-A
QUOTE(costela @ 2011 11 22, 16:46)
Čia turbūt tik pas mane tokie nesupratingi lankytojai, brovėsi jau pirmas savaites, nors žinojo, kad prastai jaučiausi, kasdien temperatūra kilo. Net neklausė ar galima aplankyt, atėjo nepranešę, tai teko man kentet, neišvarysi gi  doh.gif
*

Atkentėjau ir aš po pirmo, jau antrą savaitę po AK prasidėjo pažiūrėtojų antplūdis, dabar buvau protingesnė smile.gif paskelbėm karantiną 2 mėnesius ir dabar prašom, tik ne visi iškart biggrin.gif
Evey
Tą pačią savaitę aplankė tėvai, o visi kiti buvo laukiami po 3 mėn. smile.gif Vieną savaitgalį padarėm tokį nedidelį mini susiėjimą, kad paskui nelandžiotų kiekvieną savaitgalį smile.gif
Ingakalnis
pas mus pirma sunu aplanke antra para tevai ir uosviai, paskui po savaitikes antros sese su seima.
o visi kiti nebuvo kvieciami ilgai blush2.gif 6men nors nzn kodel, bijojau matyut ligeliu nes prasideje sbuvo ligu periodas.

su siuo kudikiuku irgi tik patiem artimiausiem galima bus pirma meneisuka ar dienas, visi kiti ne anksciau kaip po 2men
Spurgytė
Vieni seneliai aplankė ligoninėje, kitas senelis atvyko beveik po mėnesio, o antroji močiutė dar nesusiruošia atvažiuoti. ax.gif O draugus kviesiu dar po savaitėlės kitos. smile.gif
RytineSaule
Kadangi pagimdžiau vasaros pradžioj, jaučiausi puikiai, tai į pirmuosius svečius - pas senelius vykome 6 savo gyvenimo dieną. Leidau svečius mus lankyt, jei tik patys norėjo ir griežtai jokių slogų ar kitų negalavimų. Tai viskas ko reikalavau iš lankytojų - kad ateitų sveiki. Ir žinokit džiaugiuos dėl to dabar - dukrytė begalo noriai bendrauja savo kalba su visais svečiais, jiems šypsosi, nebijo būt paimta ant rankų svetimo žmogaus ir gali nematyt savo akiratyje mamos ar tėčio. Man tai begalo didelis pliusas, nes vaikas - ne rankinukas. Plius, nesergame. Dukrai dabar 6mėn, o turėjome tik slogą 3is dienas, kurią pernešėme labai lengvai, be temperatūrų ir panašių rimtesnių bėdų.
♥SL♥
Pirmoji lankytoja buvo mano mama ekančią dieną po gimdymo, dar kitą dieną atėjo mano teta su puske, o kiti lankytojai (giminaičiai) buvo 1 mėnesio proga..Draugus priimsim ne anksčiau kaip 3-4 mėn, o planuoju išvis pavasarį mirksiukas.gif
Lars
Labai greitai. Ryte pagimdziau, vakare jau drauge aplanke, bet leliukas inkubatoriuj buvo, tai tik per stikla pamate, o as dziaugaiusi drauges kompanija ir sveziomis emocijomis apie gimdyma pasidalint galejau. Po 2 dienu inkubatoriu atveze i palata, tada atejo ir giminaiciai. Dar kita diena isveze i Vilniu, tai neuzilgo ir kita drauge atejo kartu pasidziaugti musu stebukliuku.
Kai grizinejom is Vilnaius, pati paskambinau giminaitei ir pasakaiu ateikit..ta proga dar veina drauge su vyru uzleke.
Lankymai buvo trumpi, o man labai malonus.
Visi labai supratingi ir net nereikejo sakyti neikit su slogom sirgdami ir t.t.

Gal jus cia apie is vis labai labai tolimus draugus kai kurios kalbat, kad sakot priimsim po 4 mensiu ar dar daugiau..
Nebuciau iskentejus pati taip slepdama leliuka biggrin.gif
INGA000
Mus tai aplanke ligonineje daug draugu,kadangi gulejome tik 2dienas,kas nespejo atejo veliau i namus 4u.gif
Amade
QUOTE(INGA000 @ 2011 12 16, 02:35)
Mus tai aplanke ligonineje daug draugu,kadangi gulejome tik 2dienas,kas nespejo atejo veliau i namus 4u.gif
*

Tikiuosi, tokie lankytojai ligoninej ateina, kai gulima vienvietej palatoj g.gif Nes jei palatoj guli dviese, tai didziausia uzuojauta kaimynei doh.gif doh.gif
MissMartini
QUOTE(Lars @ 2011 12 11, 23:17)

Gal jus cia apie is vis labai labai tolimus draugus kai kurios kalbat, kad sakot priimsim po 4 mensiu ar dar daugiau..
Nebuciau iskentejus pati taip slepdama leliuka  biggrin.gif
*

Visishkai sutinku, ir as negaleciau menesiais slepti leliuko nuo artimuju, vienintelis skirtumas, i ligonine nieko nenorejau priimti tik MB, tas laikas tik musu ir leliuko, bet ligoninej as tik 2 naktis buvau, tai nera labai didele beda mirksiukas.gif
Becel
tą pačią dieną, kai pagimdžiau, vėlai vakare atėjo sesės ir vyro sesuo. Pati labai norėjau, kad ateitų, kad pamatytų, kokį grožį pavyko sukurti ax.gif Daugiau lankytojų nebuvo, nes gyvename užsienyje, tai ir lankyti nebuvo kam
Voveryyte
QUOTE(RytineSaule @ 2011 12 09, 13:33)
Kadangi pagimdžiau vasaros pradžioj, jaučiausi puikiai, tai į pirmuosius svečius - pas senelius vykome 6 savo gyvenimo dieną. Leidau svečius mus lankyt, jei tik patys norėjo ir griežtai jokių slogų ar kitų negalavimų. Tai viskas ko reikalavau iš lankytojų - kad ateitų sveiki. Ir žinokit džiaugiuos dėl to dabar - dukrytė begalo noriai bendrauja savo kalba su visais svečiais, jiems šypsosi, nebijo būt paimta ant rankų svetimo žmogaus ir gali nematyt savo akiratyje mamos ar tėčio. Man tai begalo didelis pliusas, nes vaikas - ne rankinukas. Plius, nesergame. Dukrai dabar 6mėn, o turėjome tik slogą 3is dienas, kurią pernešėme labai lengvai, be temperatūrų ir panašių rimtesnių bėdų.
*

thumbup.gif thumbup.gif as irgi uz sveika prota, o ne perdeta steriluma. Viena - mes juk suteikiame imuniteta mazyliams per savo piena. Antra - kodel bacila gali atnesti tik svetimas zmogus, o ne pvz tevelis, grizdamas po darbo?
Rankas sveciai privalo plautis, serganciu neleidziu, vaiko buciuot irgi nera reikalo.
Tevas mano pediatras kraupsta, kai pasisnekame apie dazniausias mamu baimes ir panikas, dazniausiai aprasomas supermamose. doh.gif
rircik
ligoninej aplanke mus tevai ir sese, i namus po menesio leidom
tigrin
Ligoninėj aplankė patys artimiausi,nes prabuvom 4 su puse dienos. O po 2mėn.padarėm lankynas.
Sunyoung
Artimiausi zmones aplanke ligonineje, o kiti sveciai po 2menesiuku, kai jau patys buvome apsiprate smile.gif
Janushka_
Lankytoju ligonineje visai nenorejau schmoll.gif Nors abiems viskas buvo gerai, bet jauciausi prastai ir nenorejau lankytoju, bet atsirado tokiu izuliu zmoniu kurie ir neprasyti atejo doh.gif
Qwertyio
Jokių lankytojų ligoninėj, išskyrus vyrą. Ir tai, valandėlę kitą, o ne kiaurą dieną smile.gif
laumir
ligoninej tik vyras ir vaikai
draugai i namus po 2men
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.