vaidilute_
2009 06 05, 16:55
Sveikos esamos ir busimos mamytes!  Norejau paklausti kada sulaukete pirmuju sveciu gimus kudikui  . Kokia jusu nuomone, ar verta jau pirmomis dienomis po gimdymo priimineti draugus ir giminaicius nekantraujancius pamatyti mazaji stebukleli. O galbut reiketu palaukti bent keleta savaiciu?  Labai daug ivairiu nuomoniu butu idomu isgirsti kiekvienos  beabejo i sveciu sarasa neina seneliai kurie patys pirmi atskubes i pagalba
erikiuxxx
2009 06 06, 05:03
pirmieji pmate tai zinoma,seneliai tik gryzus is gimdymo namu  o vat visiems kitiems leidom tik po menesio o ir pirmosiom dienom,nieko matyti ir taip nesinorejo
rutixxx
2009 06 06, 08:51
Tikra tiesa is ligonines grizus namo norisi atsigauti,o ne svecius priimineti.Bent keleta savaiciu ,aisku isskyrus pacius artimiausius zmones.Bet i ligonine po didziojo ivikio vaziavau pas visus  .taip norisi ta stebukleli pamatyti ir savo parodyti  .
Maždaug po mėnesio prasidėjo lankymas.
vaidilute_
2009 06 06, 14:45
Na greiciausiai viskas vistik priklauo nuo aplinkybiu, tiesiog labai nustebau kad draugai pradejo sneket, kaip nekantraus pamatyt keliu dienu kudiki. O kaip pacioj ligoninej ar leidzia lankytojus? ar isvis galima duoti kudiki paimt draugam ar giminaiciam kol dar toks traputis ir mazutis? turi tikrai keleta labai artimu draugiu nzn kaip reiks atsakyt jei labai skubinsis lankyt
man-patinka-tyla
2009 06 06, 21:07
Mes tai iki šio esam pasirodę tik porai vyro draugų ir vienai mano draugei ir tai tik neseniai. Aišku tėvai ir seserys atskubėjo anksčiau, o ir mes jau pakeliaujam iki senelių. Tik svečių tai ilgai nesinorėjo priimti, bent jau mums kiekvienas apsilankymas visą dienos planą sujaukia. Pirmom savaitėm ir taip vos spėji suktis, kad viską suspėti - ir į laukutį ir maudytis ir šiaip visos procedūros, o kur dar valgymas be jokios tvarkos... Normalūs žmonės supras, kad reikia laiko su vaikučiu patiems apisprasti QUOTE(vaidilute_ @ 2009 06 06, 15:45) Na greiciausiai viskas vistik priklauo nuo aplinkybiu, tiesiog labai nustebau kad draugai pradejo sneket, kaip nekantraus pamatyt keliu dienu kudiki. O kaip pacioj ligoninej ar leidzia lankytojus? ar isvis galima duoti kudiki paimt draugam ar giminaiciam kol dar toks traputis ir mazutis? turi tikrai keleta labai artimu draugiu nzn kaip reiks atsakyt jei labai skubinsis lankyt  Lankytojus šiais laikais leidžia praktiškai neribotai. Pas mane be vyro buvo atėjusi sesuo su šeima, ir dar vyro tėvai  (nors jų matyti tikrai nenorėjau ir visaip sakiau, kad tik neitų, deja žmonės nesupratingi ...)
QUOTE(vaidilute_ @ 2009 06 06, 15:45) Na greiciausiai viskas vistik priklauo nuo aplinkybiu, tiesiog labai nustebau kad draugai pradejo sneket, kaip nekantraus pamatyt keliu dienu kudiki. O kaip pacioj ligoninej ar leidzia lankytojus? ar isvis galima duoti kudiki paimt draugam ar giminaiciam kol dar toks traputis ir mazutis? turi tikrai keleta labai artimu draugiu nzn kaip reiks atsakyt jei labai skubinsis lankyt  O cia tai jau tik nuo taves pacios priklauso  pvz mano gimdymas buvo lengvas, tai ir lankytojai netrukde  mano ir mb tevai, brolis ir seserys suguzejo is pacio ryto (pagimdziau 23.15)  , dar bunant ligoninej atvaziavo dvi mano drauges, o kai gryzom namo ta pati vakara turejom nemazai sveciu  taip kad pas mus ne taip kaip pas kitus - visi lankytojai praejo per pirma menesi
knielita
2009 06 06, 23:01
I ligonine buvo ateje mano ir vyro tevai, keli giminaiciai ir draugai. Bet apsilankymas trumpas, nevargino ilgai. O namie norejosi patiems i ritma isivaziuoti o tik tada svecius priimineti. Nors galiu pastebet, kad pirmaji menesi musu ir nevargino vizitais, po menesiuko kito tada jau aplanke mus visi
Fairyland
2009 06 07, 10:15
QUOTE(rasras @ 2009 06 06, 14:02) Maždaug po mėnesio prasidėjo lankymas.   Pas mus irgi
Manau, optimaliausias variantas po menesio. Juk jau didesnis buna ir rezimas sioks toks atsiranda, gali pasiplanuoti. Be to, po menesio ir patiems su leliuku galima jau kazkur isvykti  Na pas mus pirma leliu visi pradejo lankyti tik po menesio, o ir antro lankimui visi laukia kada menuo sueis Tad protingi lankytojai ir taip nesiverzia, o vat nesusipratelius tai reik paprotinti, juk reikia ir leliui sustipreti ir mamai atsigauti bei priprasti prie naujo rezimo
*caffe macchiato*
2009 06 08, 17:13
Dar budama nescia zinojau, kad namuose kai grisim su lelium  "bardako" nebus  taigi, norintys galejo ateiti tik po menesiuko, kai buvom jau paskiepyti, pasverti ir pamatuoti pakartotinai  o ir as geriau jauciausi, nes pirmas dvi savaites sunku sedeti, su nauju gyventoju dar reikejo apsiprasti ir tikrai nesinorejo jokiu sveciu  o seneliai atskubejo dar i ligonine paziureti  ir naujai iskeptos mamos
kincioskis
2009 06 08, 17:32
Pirmieji musu lankytojai buvo mano mama ir brolis (vyras kas be ko). Jie mane aplanke dar pooperacineje palatoje (uvo darytas CP),tuo paciu naujagimiu skyriuje aplanke ir maziuka  ligonineje dar gulint aplanke MB mama ir drauge...o jau dvieju savaiciu patys keliavom pas senelius..draugus pradejom priimineti praejus menesiui (na neskaitant mano drauges,kuri dar ligonineje aplanke)
Eva 777
2009 06 09, 13:06
Neisvengemai pirmieji buvo patys artimiausi tai senelei ,na o paskui tik po 3men isileidau visus norincius.nes kazkaip nenorejau nieko matyti.
Jau po menesio sulaukem sveciu...
chiccita_
2009 06 09, 22:00
pirmieji seneliai  o kitus priemiau kazkur po menesiuko
vetruze
2009 06 10, 11:21
pas mane kaip susitare pradejo prasytis po mazdaug 5 savaiciu i svecius
snieguoliuke
2009 06 10, 12:56
pas mus teveliai po savaites atvaziavo, pradzioj labai nenorejau, bet paskui visai smagu buvo
Saulyte555
2009 06 12, 22:23
Pirmieji lankytojai buvo seneliai po gimdymo praejus kelioms valandoms, kadangi pagimdziau 6 val.ryto tai 10 jau buvo cia O visus kitus priemem po menesio  Buvo tokiu kurie norejo is kart atvaziuot kai pagimdziau, tai teko truputi "atsaldyti"
samanta1978
2009 06 12, 22:46
Nakty pagimdziau,o ryte atvyko draugai  O didysis lankymas buvo po men.susirinko visi vienu metu
pukepuke
2009 06 13, 11:31
Nieko neileidau  Sunku buvo be galo, vaikai du, mazuciai, kruties neima  Zodziu pasakiau visiems griezta NE. O kam labai norejosi ateiti, pasakiau, kad laukiu tik lankytoju, galinciu padeti, o linksmiti neturiu sveikatos. Atejdinejo mama ir viena drauge  Nu ir MB aisku visa laika salia buvo, kaipm kitaip
ingusetija
2009 06 13, 22:38
mociutes ir seneliai jau po keliu dienu atejo, o draugus kazkur po menesio priemem, ir tai galejom veliau, kazkaip ne iki vakareliu, kai vaikas toks mazutis
buruliuke
2009 07 11, 09:06
Iskarto po gimdymo aplanke mama ir sesuo,o visi kazkur po 2savaiciu.Buvau geros nuotaikos,pailsejus,o kodel gi ne  Tik prasiau kad sergantys neitu.
joliteee
2009 07 12, 18:15
Iskart kai pagimdziau tai vyras nunese suneli parodyt anytai ir savo seseriai, pagimdziau vakare, o kita diena atejo pussesere, drauges, ir man tai nei kiek netrukde. O sveciai tai po savaites kazkur atejo
ciku_caku
2009 07 12, 18:41
artimiausi ligoninej aplanke ta pacia diena kai gime
Pirmųjų svečių sulaukėme po dviejų mėnesių.
As tai nenorejau isvis nieko priimti nei GN nei menesy kai grysim namo, bet manes niekas neklause  mane veze is gimdyklos y palata, ir atejo pussesere, paskui kita diena aisku atvaziavo tevai, anyta... o gryzus namo, tai atejo kita pussesere, paskui vyro draugai, paskui dar kiti vyro draugai...vienu zodziu, lelius iki pirmo menesiuko sulauke jau begale lankytoju...ir niekam neydomu buvo kad as nenoriu nieko kad ateitu
Aš į ligoninę leidau ateiti tik tėvams, pirmoji atėjo mama 3 parą po gimdymo. O namuose tai jau priėmiau visus kas nori, nes ir pačiai norėjosi su kažkuo pabendrauti su draugais
vaidilute_
2009 07 21, 16:01
QUOTE(ausriukas_ka @ 2009 07 21, 14:19) Aš į ligoninę leidau ateiti tik tėvams, pirmoji atėjo mama 3 parą po gimdymo. O namuose tai jau priėmiau visus kas nori, nes ir pačiai norėjosi su kažkuo pabendrauti su draugais  manau viskas priklauso nuo to kaip jautiesi, jei gerai, nieko pries kad ir i ligonine ateitu aplankut artimiausi,  manau taip ir bus!!  bet mama esu tikra sedes ir lauks kol pagimdysiu,  nes paskutines savaites gyvensiu pas ja, tai ji jau dabar juokauja kad bus "atsarginiu suoleli" jei netycia vyras neatlaikytu  labai dziaugiuosi mamos begaliniu palaikymu ir noru buti salia
Ligonineje mane lanke tik vyras  . O kai grizom i namus, prasidejo draugu klausimai: kada lankymo valandos? Pasakem, kad anksciausiai po 2 savaiciu. Bet abejoju, ar isileisim, nes pati jauciuosi ne kaip, "sokineja" temperatura nuo krutu. Dar teks jiems palaukti. Nors atsirado tokiu, kurie paskambino ir pasake: "Mes uzleksim trumpam, neuzilgo, nes vaikas labai nori pamatyti leliuka"  .
Luttuke
2009 07 22, 14:06
Ligonineje buvo aplankyti vyro tevai kita diena po gimdymo ir vyro mociute (nes kaip tik buvo atvaziavusi is gana toli), na ir mano brolis uzsuko. Tuo metu kai buvo vyro tevai, as palatoje buvau viena, o siaip... netgi 3 lankytojai ienu metu yra perdaug. Anksciau niekada nesiverziau i ligonines lankyti naujagimiu (esu buvusi 2 kartus), o dabar eiciau tik, jei labai kviestu. Uzteko iki soties ko prisiziurejau... I mano palata atvaziavo is gimdyklos jauna mamyte. Kaip supratau gimdyme dalyvavo jos vyras ir mama. Po valandos atguzejo dar uosviai. Palata pilna zmoniu, o mergina katik po gimdymo nusikamavusi, norinti miego... Visi kazka aiskina, liepia valgyti viska is eiles (tipo reikia kad pieno butu). Absurdas azkoks... As net prie savo spinteles prieiti negalejau... Jau nekalbant apie tai, kad vaika maitinti reikia ir pamperius pakeisti... O cia pilna palata svetimu zmoniu. Po kiek laiko dar draugu priejo, geliu prinese. Mano vaikas pradejo ciaudeti... Prinese visokiu vaisiu mamytei, pyrageliu, saldainiu... Kita diena vaikas visas isbertas buvo... Zodziu, visiskas bardakas buvo, sumaistis, ko tikrai nereikia nei mazam lialiukui nei jo mamai.
O namuose pirma sav. buvo sveciuose mano tevai. Kiek veliau buvo keletas draugu. (beje, turiu pastebejima, kad tie draugai, kurie pats turi maziukus vaikiukus yra zymiai geresni sveciai).
ziezirba1
2009 07 22, 17:31
Ligonineje mane lanke vyras ir vaiko seneliai. O siaip visi kazkaip supratingi buvo ir pirma menesi nelanke ir tikrai del to dziaugiuosi, neturejau nei jegu, nei noro priiminet svecius.
vaidilute_
2009 07 23, 12:28
uzjauciu tave, as labai pikta buciau jei man taip nutiktu, nors laukiam pirmagimio, jau dabar greit pavargstu nuo sveciu, man jau dabar reikia ramybes, norisi daugiau su vyru ne draugu kompanijoj praleist laika.  as del tokiu dalyku bandysiu gaut privacia palata, tad jei kas ir ateis tai pas mane o ne pas palatos drauges  nes zmones tikrai nesupratingi pasirode,  vargse ta panele  oi buciau ismetus visus greit man regis  kiekviena juk skirtingai jauciasi reikia tikrai nepamirst, kad jei palatoje daugiau mamyciu guli, tai eit po du, o ne kruvom ir eit pries tai atsiklausus
Mano nuomone pirmieji sveciai (isskyrus mociutes ir senelius) turetu buti ne anksciau kaip po menesio. Na jeigu tik paziuret tan bent jau namo parvaziavus.
Man dare cezario pjuvi, jau ant rytojaus po operacijos sulaukiau grupes sveciu... Laimes tai tikrai nesuteike.
Po to vos ne kasdien ejo pazystami ir pazystamu pazystami. Vaika maitini - ilenda ir ziuri stovedami...
Cia nesamone tikra mano nuomone.
Kriiste
2009 07 23, 17:55
Nu as pati niekad nesiverziu pas gimdyves, net artimiausias nei i ligonine, nei i namus pirmus menesius - kazkaip nepriimtina, o kai pati pagimdziau - dar i ligonine nieko, tik mama su teciu mano atvaziavo, nes sunu atveze sesutes parodyt (jis buvo pas juos tuo metu), dziaugiuos kad uosviai neturejo galimybiu nes kitame mieste ir be masinos O va namie sudetinga buvo, vos gryzom - ciugliais pradejo, nes su mazais vaikais  , da svetimiems gali pasakyt kad nesinori, o va giminei nikaip nedasyla
irmusyte
2009 07 26, 16:18
Manau, kad nera reikalo verztis ir lankyt bent jau pirmaji menesi. Seneliams aisku to neuzdrausi, bet savitele pakentet jie ir gi galetu. Vakar grizome is ligonines ir jau vieni tevai, siandien kiti.... Po gimdymo blogai jauciausi, vakar tik pradejau atsigauti, tad visiskai nebuvo noro dar su lankytojais sedeti
Mes irgi nenorim jokių lankytojų ypač ligoninėje, o ir namie nesinori, kol neįeisim į ritmą, bet vyro tėvai labai nesupratingi  Ir aš sakiau, kad nenoriu, ir vyras, o jie tik pakinkuoja galvą ir numanau, kad patys bandys padaryti kaip norės, todėl net yra mintis nesakyti į kurią ligoninę važiuojam  Beje didžiausias topas, kad čia anyta galvoja, kad tik aš nenoriu, o ne ir mano vyras ir nenori jų matyti gimus leliukui ir kad čia aš jam smegenis plaunu, kad nereikia mums lankytojų ir kad mes patys nuvažiuosim kada jau pajausim kad laikas  Anyta mano neštumo metu parduotuves siaubė ir vaikučiui rūbelius pirko tokius kokie jai patinka, tai matyt ir čia bandys daryti taip kaip ji užsimanė
elinor.m
2009 07 29, 09:49
kai pagimdziau pirma savo leliuka, lankitojiu irgi sulaukiau nemazai, tas labai siutino ir nepatiko, kai atvaziavau namo jau valdzia buvo mano rankosia, nebeviesa vieta i kuria gali vos ne kas nori atvaziot, taigi pirmus lankitojus priemem tik po men, kai atsigavom ir biskiuka paaugom, dabar as visus is anksto perspesiu, kad i ligonine ner ko vaziot, ten noriu atsigaut po gimdimo, nes namie lauks viresnioji, ir jau poilsiuj nebus laiko, nes reiks jai daugiau demesio duot kad nesijustu atstumta
Rainstone
2009 07 29, 11:07
Mano vienintelis lankytojas buvo vyras,kurs tikrai netrukde
*weita*
2009 08 01, 23:06
su lankytojais kosmaras buvo kai kuriais is vis nekviesti atvare ,ir toks haremas kad ,likau nei pailsejus ,nei pavalgius zodziu ..o dar stebiuosi kad pieno nebuvo .......sekanti karta bus data aiski nustatyta ..o dar graziau ,kad galim kaip tik ant gimdymo termino kraustytis ..tai neisivaizduoju kaip susisuksiu
Bu.ga.lugA
2009 08 02, 09:47
Nezinau kaip cia gaunas ,bet visi pirmom savaitem aplanke,netrugde man tai kazkaip
-Neužmirštuolė-
2009 08 02, 11:13
Jei viskas vyktų pagal mano norus, tai pirmąsias dienas būtume tik šeimos rate.
Jau ligoninej sulaukem, ir tik gryze namo  Bet mes ne pries svecius  Yra tokiu, kurie patys dar neina, nes dar anksti jiems atrodo...
pirmasis aisku tevelis buvo  , grizus is ligonines visi artimiausi lauke, na o veliau kiti kazkur po savaites ar daugiau, bet man taip pat netrukde jie
Linamaja
2009 08 19, 17:02
As labai gailiuosi, kad po keliu dienu isileidau svecius. Kad seneliai ateina tai nieko tokio, bet kai visi kiti, tai ... Jau vyrui pradejau sakyt : nedaryk niekam duru !! Nes tiesiog man stresas buvo, nes nenorejau nieko matyti.
smiltes mama
2009 08 19, 19:56
QUOTE(kincioskis @ 2009 06 08, 18:32) Pirmieji musu lankytojai buvo mano mama ir brolis (vyras kas be ko). Jie mane aplanke dar pooperacineje palatoje (uvo darytas CP),tuo paciu naujagimiu skyriuje aplanke ir maziuka  ligonineje dar gulint aplanke MB mama ir drauge...o jau dvieju savaiciu patys keliavom pas senelius..draugus pradejom priimineti praejus menesiui (na neskaitant mano drauges,kuri dar ligonineje aplanke)  As paprasiau kad sveciai lankytojei pas mus eitu tik po menesio.Nes manau kad ir mamai ir vaikialiui reik apsiprast
Soterija
2009 08 20, 01:18
Tevai ir sesuo aplanke ligoninej! Uosviai po savaites kai grizau namo. O visi kiti lankytojai tik kai suejo vaikui 1,5men
Boruzele***
2009 08 20, 14:59
Sukvietem po 4 savaiciu  aplanke, tai dabar rami galva mum
IRINELA
2009 08 21, 11:54
Visa situacija priklauso nuo lankančiųjų asmenų - ar tai žmonės , kuriuos tu nori matyti, kurių buvimas tavęs nevaržys, ar tai žmonės kuriems esant šalia jauti įtampą. Jei tai patys patys artimiausi draugai, kurie gimdymo metu laukia žinutės, kad "jau gimė - mamytei ir vaikeliui viskas gerai" , kai jie nori pamatyti tam, kad pasidalinti džiaugsmu - tokie lankytojai atneša džiaugsmo. O tai tokie smalsautojai,a'lia "kaži į ką panašus vaikas? gal visai ne nuo šito vyro? hm? tai kiek mokėjot med personalui? a tai ko tiek daug? ir pan." FUI KAIP TOKIŲ NEKENČIU. Mane geriausia draugė aplankė antrą dieną, trečią dieną atsiklaususi atėjo aplankyti vyro puseserė, kuri bus krikštamote ( beje atėjo viena, be vyro, būtent tam, kad manęs nevaržyti). Svarbiausia, kad lankytojai būtų protingi ir išmintingi, ir atėję nepamirštų ilgai neužsibūti
acura_maniake
2009 08 21, 12:51
as tai manau,kad seneliai(mano tevai) gali ateit pirmom dienom,o visi kiti veliau.niekada nepamirsiu,kaip kai gime sunus ir dukryte,mano anyta paskambino ir pranese,kad atvaziuoja ta pacia diena kai as grizinejaui is ligonines.  tai nervu buvo.nes net nespejau issimaudyt grizus namo,o ji jau buvo cia,o dar kai verzesi i kambari kai maitinau vaika tai visai
|
|