Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tamponu ikisimas
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Simona15
[COLOR=deeppink] Sveiki. 4u.gif man yra penkiolika metu , menesines prasidejo vienuolikos metu.bet va turiu bedele smile.gif man niekaip neina isikisti tampono ,,ten''.bandziau ir mazus ir normalius,na neina ir viskas. atrodo viskas,reikai susikaupti, bet skauda, na nemoku pasakyti,taip kaip ir persti.kame problema? blush2.gif
cushy
Sveika, gal tiesiog kažką ne taip darai. Kiekvienoj dėžutėj yra naudojimo instrukcija su aprašytais pašaliniais poveikiais. Kiek girdėjau, mergaitėm nelabai patariama naudoti tamponus.
GaiLina
Man irgi 15, menesinemis sirgau tik karta, bet tampona kistis kaskaip dar bijau, manau geriau palaukti kol busiu vyresne. blush2.gif
Simona15
taigi nieko tokio,manau.smile.gif man neuzilgo jau sesiolika. na nezinau,atrodo lyg ir viska geria daryciau,bet.. doh.gif
iEvaa00
QUOTE(GaiLina @ 2009 06 06, 20:21)
Man irgi 15, menesinemis sirgau tik karta, bet tampona kistis kaskaip dar bijau, manau geriau palaukti kol busiu vyresne.  blush2.gif
*

nereikia čia nieko laukti.. pabandyk ir turetu gautis viskas biggrin.gif netokia jauna esi mirksiukas.gif kitom prasideda 12 m. ir jos jau iš pirmo karto taponus naudoja smile.gif Aš pati pirmą kartą pabandžiau juos beveik 14 metų ir viskas man ten gavosi.. cool.gif
^^liutuke
Patarciau dedant tampona atsipalaiduot, ten neitempt raumenu ir tuomet viskas turetu pavykt. Man irgi buvo sudetinga pirma karta idet tampona, kadangi buvau isitempus mirksiukas.gif
Deisi
o kam save prievartauti su tamponu??????????? doh.gif absurdas kažkoks........
denaxa
Kisti reikia atsitupus ir pakankamai giliai,tada neskaudes.Bet jei kraujavimas nedidelis-sakyciau,neverta prasidet su jais.
Danger
o gal pabandykit tamponus su aplikatorium? Tampax gamina tokius. Manau bus paprasciau wink.gif
Sanabela
QUOTE(Simona15 @ 2009 06 06, 23:28)
taigi nieko tokio,manau.smile.gif man neuzilgo jau sesiolika. na nezinau,atrodo lyg ir viska geria daryciau,bet.. doh.gif
*

jau kaip minejo reik atsipalaiduot ir kisti ne tiesiai, o pakreipus truputi link nugaros puses.. Bet geriausia kai gausios mm naudot tamponus mirksiukas.gif o ne tai neprivartauk saves su jais ax.gif
Lina O.
na man siek tiek daugiau metu, tai patarciau taip:
naudoti tamponus ar ne - cia tavo pasirinkimas, yra ivairiu nuomoniu, bet manau, jei nori, tai ir gali. Gi patogu - nepriteplioji aplink, neprikraujuoji kelnaiciu ir pedkelniu, bet brangiau kainuoja uz iklotus. Tik, kol mergystes pleve sveika, siulyciau imti pacius maziausius tamponus, ir naudoti tada, kai kraujuoji gausiai. As pati tamponus naudoju beveik vien tik nakciai, dazniausiai pirmai nakciai, kai menesines prasideda, kartais dar antrai. O kai nenaudojau, tai daznai istepdavau ir triusikus, ir naktinius, ir paklode, patalyne.. doh.gif

del tampono idejimo: pirmus kartus siulyciau detis gulint ant nugaros, sulenkus kojas. Gali is pradziu pabandyt nuplauta pirsta ikist, kad zinotum, kaip ten ''takas'' eina. Tiesiog su pirstu nuo pilvo puses vaziuoji zemyn - jausi, kad ten pas tave kaulas (rodos, gaktikaulis). Kai tas kaulas pasibaigs, tada ir kisk. Man toks budas geriausiai padejo susigaudyti, nes blush2.gif nezinojau, kur kisti, bandziau pries veidrodi ziuret, tai nieko nesupratau.. blush2.gif blush2.gif blush2.gif negi dabar bernu klausiu biggrin.gif

Per jega negrusk. Jei jauti pasipriesinima, ieskok ''tako'', gal kur ne ten pasukai. Nu ir aisku, atsipalaiduok. Ikisti reikia gan giliai, kiek pirstu pasieki. Jei nepilnai ikisi, tai skaudes.

Prisigeres tamponas pastoreja. Todel isimant, jei tik imu uz siulo ir traukiu aukstyn, tai skauda. Kad neskaudetu, darau taip: kai tamponas jau prie isejimo angos, tai stengiuos paimt uz to tampono ir ji istraukti kryptimi Zemyn, arba bent siuliuka traukti zemyn. Aisku, rankas issikruvinu, bet nesvarbu, gi nusiplausiu ax.gif
Paskui ateina mirtis
QUOTE(Lina O. @ 2009 06 14, 15:54)
na man siek tiek daugiau metu, tai patarciau taip:
naudoti tamponus ar ne - cia tavo pasirinkimas, yra ivairiu nuomoniu, bet manau, jei nori, tai ir gali. Gi patogu - nepriteplioji aplink, neprikraujuoji kelnaiciu ir pedkelniu, bet brangiau kainuoja uz iklotus. Tik, kol mergystes pleve sveika, siulyciau imti pacius maziausius tamponus, ir naudoti tada, kai kraujuoji gausiai. As pati tamponus naudoju beveik vien tik nakciai, dazniausiai pirmai nakciai, kai menesines prasideda, kartais dar antrai. O kai nenaudojau, tai daznai istepdavau ir triusikus, ir naktinius, ir paklode, patalyne.. doh.gif

kad tamponus reikia keisti kas 3-4 h,kaip galima nakciai naudot ? g.gif
Lina O.
QUOTE(Katinas_žaliom_akim @ 2009 06 17, 09:23)
kad tamponus reikia keisti kas 3-4 h,kaip galima nakciai naudot ?  g.gif
*

tai kad neprikraujuoja per 3-4 val.... o neprisisunkes tamponas sunkiau issiima.
Kai kur raso, kad galima ir nakciai naudot, tik tada nemiegot ilgiau kaip 8 val.
na jei karta per vienas mm tampona panaudoju, tai as nesuku galvos, kad ir nakciai. Bent jau nesiskundziu.
ganija
QUOTE(Lina O. @ 2009 06 18, 23:18)
tai kad neprikraujuoja per 3-4 val.... o neprisisunkes tamponas sunkiau issiima.
Kai kur raso, kad galima ir nakciai naudot, tik tada nemiegot ilgiau kaip 8 val.
na jei karta per vienas mm tampona panaudoju, tai as nesuku galvos, kad ir nakciai. Bent jau nesiskundziu.
*

na jei ir neprisisunkęs, bet vis vien gaminasi bakterijos, o moterų organizme yra jautri šlapimo pūslė ir šlapimo takai. Tai anksčiau ar vėliau uždegimo neišvengsi. O šiaip aš už tamponus ir pradėjau naudoti juos matyt nuo 15 metų, žinoma, tik tada, kai jų labiausiai reikėdavo smile.gif
mamalopes
Na as isvis nerekomenduoju naudoti panelems kurioms tik 15 ir neesa tureja lytiniu santikiu.Na o pastovei detis tamponus taip pat nepatariu nes dazniausei ir uzdegimai ir kiti dalykai .Jaunos merginos as suprantu kad jums norisi naudoti bet jus pirmiausiai nueikit pas ginekologe ir pasitarkit su ja pries juos naudojant.
Lina O.
QUOTE(ganija @ 2009 06 20, 13:09)
na jei ir neprisisunkęs, bet vis vien gaminasi bakterijos, o moterų organizme yra jautri šlapimo pūslė ir šlapimo takai. Tai anksčiau ar vėliau uždegimo neišvengsi.
*

Na negasdinkit jau taip manes. Taigi jei visa nakti guli su vienu paketu, bakterijos irgi gaminasi, kaupiasi. Gi praustis reikia, virintu vandeniu arba su muilu.
Uzdegima as turejau, ir letini, dar tada, kai nenaudojau tamponu. Beje, issigydziau butent tamponais (na ne OB, kitokio tipo). Nuo tada emiau tamponus retkarciais naudoti per mm, ir uzdegimas nebesikartojo. Tikiuosi, taip bus ir toliau.
lauruuuke
Mano nuomone su tamponais yra saugiau ir bakterine prasme, nes tamponas viduje ir sugeria nesvarumus, ir yra keiciamas kas 5-6 valandas, o iklote lieka kaip ir atvira terpe visi nesvarumai pasilieka ikloto virsuje ir nuolatos lieciasi su kunu,bent jau man tai ir erzindavo oda lyg susunta, nors keisdavau daznai, tai kazkaip dabar naudoju tamponus ir jauciuosi puikia. o.b. naudoju jie ir naudojimo atzvilgiu labai man geri ,nes su silkine danga, ir naturalus nedirgina odos smile.gif
mamalopes
Na cia kiekvieno pasirinkimas ka naudoti.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.