Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Medutės gimimo istorija
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pages: 1, 2
Em@
Jau senai senai žinojau, kad mano vaikučiai turi būti pradėti santuokoje. Taigi praėjusią vasarą susituokėme ir iš karto pasiskaičiavę ovuliaciją pradėjome savo dukrutę. Ir užkibo. Iš pirmo karto!!!
Nėštumas buvo lengvas. Jokių pykinimų, jokių tinimų, jokių nervų smile.gif
Suvažinėjome ir į povestuvinę kelionę kai buvau nestuke.gif , ir keletą kartų suskraidėme į Lietuvą. Žodžiu, viskas ėjosi gerai.
Taigi gp nustatyta gimdymo data buvo gegužės 5 d., ligoninės - gegužės 7 d.
Kaip atėjo šios dienos, taip ir praėjo. Bandžiau rinktis gražias datas - 05 05, 05 07, 05 09, 05 15. Bet dukrytė neskubėjo.
Gegužės 13 buvo vizitas pas gydytojus. Pasakė skaitinimo datą - RYTOJ. Mane is streso ištiko šokas. Atvažiavo vyras manęs į ligoninę, aš verkiu ir nesuprantu ko.
Taigi iš ryto susikrovėme tašes ir į ligoninę. Ligoninėje apžiūrėjo - NIEKAS NEVYKSTA, o jau +7 dienos buvo. Sako - atvažiuok pirmadienį (buvo ketvirtadienis). Tada gydytojas nuėjo, susiskambino su kažkuo, pažiūrėjo kad pirmadienį ir taip daug skatinimų, sako atvažiuok rytoj (penktadienį). Sakom, gerai.
Tiesa, artėjant finišui skatinausi kaip tik galėjau - sėdėjau ant kamuolio, gėriau aviečių arbatą, vaikščiojau, laipiojau laiptais, dariau pritūpimus, skatinausi su vyru. NIEKAS NEPADĖJO.
Taigi, atvažiavome penktadienį. Atėjo kitas gydytojas. Pažiūrėjo kortelėje kad tik +8 dienos ir liepė atvažiuoti antradienį smile.gif Sako iki to laiko gal pats leliukas išlįs.
Neišlindo :/
Antradienį nuvažiavom vėl. Kaip kaklelis nebuvo atsidaręs ketvirtadienį, taip nebuvo ir antradienį.
Suleido prostaglandino žele 9 val ryto. Sako, jei nesuveiks, 15 val suleisim dar. Ir nesuveikė. Kaip sakė, taip ir padarė. 15 val gavau kitą žele dozę. 16 val jau buvo sąrėmiai nereguliarūs bet kad 2-3 min po 1 minutę. Ir taip tęsėsi kol tie sąrėmiai pasidarė labai skausmingi. 19 val man jau labai skaudėjo. Sąrėmių dažnis buvo tas pats. Paprašiau nuskausminamųjų. Paklausė petidino ar panadolio. Galvojau kad petidino nenorėsiu. Ėmiau panadolio. Ką tas panadolis gali padėtis per gimdymą smile.gif jei net galvos skausmo gerai nenuima biggrin.gif
21 val jau labai skaudėjo. Verkiau ir ėjau prašyti petidino. Tada mane apžiūrėjo gimdykloje ir pasakė kad NIEKAS NEVYKSTA. Kaklelis visiškai neatsidarinėja. O aš jau 5 val sąrėmiauju. Bet davė petidino, dujų kaukę. Niekas nepadėjo. Gal kažkiek sutrumpino tuos sąrėmius. Gal aš juos blogiau suvokiau bet skaudėjo labai.
1 val apžiūrėjo vėl. Atsivėrimas 1-2 cm. Nebegaliu kaip džiaugiuosi kad pagaliau kažkas įvyko. Iš karto gavau epidūrą, pasijutau normaliai. Praplėšė vandenis. Leliukas visą laiką pajungtas ant aparačiuko. Fiksavo toniukus, kurie vienu metu nukrito iki 100 ir mažiau. Iškvietė daktarą, bet sakė viskas normalu.
7 val ryto atsivėrimas 3-4 cm. Viskas vyksta lėtai. Visą naktį nemiegojau nors galėjau. Vistik 7 val pradėjau lūžti. 10 val po patikrinimo atsivėrimas 10 cm. Sako, tuoj ateis kitą akušerė, galėsi stumti. Tas tuoj užtruko valandą.
Pradėjau stumti. Tiesa, jau prieš valandą pradėjau jausti sąrėmius kairėje pusėje ir visiškai buvo užtirpusi dešinė pusė. Epidūras pradėjo veikti kažkaip neteisingai.
Žodžiu, pradėjau stumti prieš 11. Per sąrėmį stumdavau po keturis kartus. Ir NIEKAIP NIEKAIP negalėjau išstumti. Labai stengiausi, nežinau net ar skaudėjo bet niekaip negalėjau išstumti. Man sakė, kad paprastai pirmakartės išstumia per valandą. Po valandos aš jau buvau pervargusi ir visiškai nieko neišstūmusi sad.gif
Stūmiau dar valandą. Tada iškvietė gydytoją, kuris turėjo ištraukti leliuką su pompa. Atėjęs jis man paaiškino, kad pompą gali naudoti 3 kartus. Išstumti turiu per antrąjį kartą. Siaubas, pagalvojau. Stūmiau dvi valandas be perstojo, o dabar turiu išstumti per antrąjį kartą.
Kol prisitaisė tą vakumą tada tikrai skaudėjo.
Iūstūmiau per antrąjį kartą. Ir tada taip greit viskas įvyko. Padėjo man tą šlapią zuikį ant pilvo (ant naktinių, ne ant nuogo pilvo). Akimirką pabuvo ten ir paėmė jo nuvalyti ir sutvarkyti. O aš persisukusi žiūrėjau ant to stalo ir klausiau - ar sveika ar sveika ar sveika???
Ir kai pamačiau ant galvos apvalų žiedą labai išsigandau. Pagalvojau kad ten nuo tos pompos žaizda. O pasirodo ten buvo gleivės kurių nenuvalė ir liko jos nuo pompos.
Taigi mūsų dukrytė gimė 13.15 min, gegužės 20 dieną.
Svoris 4460 gr, ūgis 54,5 cm, galvytės apimtis 36.5 cm
Medutė.
Mylimiausias mūsų zuikis wub.gif

user posted image

Gal dar ką pamiršau g.gif
GudriLapė
sėkmės jums augant 4u.gif
Em@
QUOTE(Dovilyte5 @ 2009 06 06, 16:20)
sėkmės jums augant 4u.gif
*

Aciu. Medutei jau 17 dienu.
Farah
Pugute tu tikra saunuole wub.gif 4u.gif Medute tikras angelelis wub.gif wub.gif wub.gif
labai grazi gimdymo istorija 4u.gif 4u.gif 4u.gif aukit didutes, sveikutes ir grazutes wub.gif 4u.gif 4u.gif
Apache
Sveikinu!!! 4u.gif Tiesa tik baisu buvo,kad taip teko ilgai kankintis,bet tokia didele mergyte nelengva buvo pagimdyt unsure.gif Kuo geriausio klotiems Jusu seimynai smile.gif
alita.
labai graziai aprasyta wub.gif tiesa, gimdymas, labai labai panasus i mano tik skirtumas tas, kad as neistumiau per antraji karta,istrauke su replem verysad.gif
nuostabiausiu akimirku augant! wub.gif
skujiene
kuo dideliausios jums stiprybes po tokio gimdymo good.gif victory.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
lukne25
thumbup.gif wub.gif SEKMES JUMS AUGANT SAUNUOLES
yoyo75
Gražiai parašyta 4u.gif
Nenuostabu,kad taip sunkiai sekėsi,Medutė tokia didelė gimė wub.gif
Sėkmės ir kada nors padovanot sesei brolį.
Jolikas91
Labai grazi istorija ir labai graziai aprasyta! 4u.gif Sekmes,aukit sveikutes ir didutes! 4u.gif
Em@
Aciu mamytes ir nestuke.gif

QUOTE(Angliuuke @ 2009 06 06, 16:32)
labai graziai aprasyta  wub.gif tiesa, gimdymas, labai labai panasus i mano tik skirtumas tas, kad as neistumiau per antraji karta,istrauke su replem  verysad.gif
nuostabiausiu akimirku augant!  wub.gif
*

Vajei kaip baisu. As repliu bijojau kaip nezinau ko. Turbut jei nebuciau isstumusi, buciau neleidusi naudoti repliu. Man jos tokios baisios po K@stones Barmaliejaus istorijos sad.gif
Cioperiuke
O jau lupytes kokios grazios bigsmile.gif Sekmes jums 4u.gif
Maran
Sauni istorija 4u.gif mergyte nuostabi wub.gif aukite sveikos ir laimingos 4u.gif
Em@
Aciu, mergytes mirksiukas.gif
Sadika
Nugi gražu 4u.gif Sėkmės jums! 4u.gif
Lotyna
Oho kokia dicke jusu Medute - del to turbut taip sunkiai viskas vyko 4u.gif
EdAn
grazi istorija,miela mergyte,saunuole mamyte wub.gif
netherend
Saunuole, Pugute, sekmes ateityje,lauksim antros gimdymo istorijos wub.gif wub.gif
auksiukas22
Labai grazi istorija 4u.gif uzjauciu del to ka teko patirti verysad.gif bet jauciu kad viska atperka si grazuoliuke thumbup.gif ...aukit sveikos ir dar grazesnes biggrin.gif ... 4u.gif
Em@
Atperka, auksiuk, atperka. Vien ta jos sypsena nereali. As jau dabar nezinau ar man ten skaudejo.

Bet kaip visiems sakau, sunkiau yra auginti nei gimdyti wink.gif Nors ir labai geras musu stebukliukas gime.
Bluebell
Pugute, mieloji, labai graziai viska aprasei, aukit didutes ir bukit sveikutes smile.gif wub.gif wub.gif
_2good4U_
Nuostabiai ir issamiai aprasyta gimdymo istorija 4u.gif
Linkiu augti didutems, stiprutems ir grazutems! Nors grozio Jums abiems tikrai netruksta wub.gif Ir dar linkiu ilgai nelaukti ir pirkti Medutei broliuka mirksiukas.gif wub.gif
vilija-26
Nuostabi istorija,nors ir suknkiai ejosi,bet viska atperka grazuolyte!!!!Dideliausios sekmes jums Pugute su Medute!!!! wub.gif wub.gif 4u.gif
vi78
saunuole thumbup.gif ,sveikinu 4u.gif
biti atskrend
Saunuole mamyte, matai, atgalios ziurint viskas susideliojo kaip reikia i savas vietas 4u.gif Medute nuostabi wub.gif
Em@
Aciu mergytes 4u.gif

QUOTE(_2good4U_ @ 2009 06 06, 21:46)
Nuostabiai ir issamiai aprasyta gimdymo istorija 4u.gif
Linkiu augti didutems, stiprutems ir grazutems! Nors grozio Jums abiems tikrai netruksta wub.gif Ir dar linkiu ilgai nelaukti ir pirkti Medutei broliuka mirksiukas.gif  wub.gif
*

O jus perkat??? Ar darot?
biti atskrend
2good4u, aha, ir man idomu biggrin.gif o jei rimtai, gal jau pasvajojat? Man po situ pirmuju metu visos abejones ishsisklaide-daugiau jokiu vaiku! Bent jau ateinancius daug daug metu...
Em@
QUOTE(biti atskrend @ 2009 06 07, 13:36)
2good4u, aha, ir man idomu  biggrin.gif o jei rimtai, gal jau pasvajojat? Man po situ pirmuju metu visos abejones ishsisklaide-daugiau jokiu vaiku! Bent jau ateinancius daug daug metu...
*

biti atskrend, as iki gimdymo galvojau kad kitas vaikas turi gimti iki Medutei sueis du metukai. Kaip tik dar kita pavasari. Tik noreciau kad gimtu balandi. Norejau, tiksliau.
Gimdymas, palyginus su auginimu yra NULIS biggrin.gif
As jau dabar nebenoriu vaiku. Nors musu Meda tikras geris. Ir naktimis miega, ir dienomis daug nesioziuoja. Na jau megsta rankose buti. Bet vis tiek geras vaikas ji. O as jau nebenoriu vaiku.
O kai paguldau uzmigdziusi ir ji is karto pabunda tai mane istinka isterija ir vos nepradedu bliauti!!!
Taip kad abejoju ar noresiu kito vaikucio ateityje. Nors niekada nebuvau uz VIENA vaika seimoje. Maziausiai turi buti du smile.gif
biti atskrend
Pugute, pasisnekesim lygiavertiskai uz metu, kitu biggrin.gif dabar dar net menuo nepraejo jusu abieju gyvenimo kartu, pakolkas tu tik duodi duodi, o turbut nei sypseneles nesulauki. Labai greit ir Medute prades tave stebinti ir galbut pasiilgsi viso to. Mano mergina is tu 24 hour baby. Tie pirmieji metai, kazkas labai nuostabaus, bet pakartot nenoriu biggrin.gif
dianele
Sveikinu jus 4u.gif . Aukit dideles ir sveikos!
futureta
Aukit didute, bukit grazutes...

Noresi dar vaiku, taikrai noresi, pamatysi... mirksiukas.gif
Velaura
Nuostabi istorija ir mergytė 4u.gif
Sėkmės augant smile.gif
jurginux
oi kaip sunkiai gimdei 4u.gif na bet dukryte atpirks visus patirtus skausmus 4u.gif
eurik@.k
grazi istorija wub.gif
saunuoles 4u.gif
Em@
Aciu mergaites.
Pamirsau pasigirti kad plysau ir buvau kirpta iki 3 laipsnio is 4 galimu.
Bet praejo 2 savaites ir pagaliau galiu sedeti smile.gif Na nepilnai dar, bet vis tiek jau super thumbup.gif
Aterol
Labai graziai parasyta istorija. mirksiukas.gif Saunuole, kad tiek visko istverei. 4u.gif smile.gif Aukite didutes ir sveikutes. 4u.gif
RedMa
Nuosirdziai sveikinu su dukrytes gimimu - tikra grazuole Medute wub.gif

Man irgi epiduras tik desinei pusei suveike... unsure.gif
Em@
Aciu Aterol ir RedMa,
Man is pradziu epiduras veike puikiai. Bet pries pat stumima pastebejau kad kairej pusej nebeveikia.
Na nieko. Atejo tas gimdymas ir praejo smile.gif
MŽP
Tik dabar tavo istorija perskaiciau, kaip grazu. 4u.gif Taip "pugiskai" parasyta. thumbup.gif
O Medute sitoj nuotraukoj nuostabaus grozio. wub.gif Aukit dideles ir sveikos! 4u.gif
andziukas
Nuoširdžiausi sveikinimai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Em@
Martyna, kaip parasysi smile.gif
Pugiskai tongue.gif
Kaip mokejau taip parasiau tongue.gif Jei isejo pugiskai vadinasi pugiskai biggrin.gif
Galway_girl
Labai grazi istorija bigsmile.gif ,o Medute tikra grazuole blush2.gif 4u.gif 4u.gif
la_vita
QUOTE(Galway_girl @ 2009 06 10, 12:53)
Labai grazi istorija bigsmile.gif ,o Medute tikra grazuole  blush2.gif  4u.gif  4u.gif
*

pritariu 100% wub.gif wub.gif wub.gif
Murrr
Kaip graziai aprasei ir kokia grazuole burbulyte!! wub.gif wub.gif wub.gif
Em@
Aciu nestuke.gif , mamytes ir ne tik 4u.gif
k@stone
QUOTE(Pugute @ 2009 06 11, 18:11)
Aciu  nestuke.gif , mamytes ir ne tik  4u.gif
*

Dar karta didziausi sveikinimai jums visiems!ir nuosirdziausi linkejimai kuo greiciau tau sugyti! 4u.gif labai grazi Medute wub.gif O
mukuki
Labai grazi istorija, dideles jums sekmes!!!!!! 4u.gif
skujiene
QUOTE(Pugute @ 2009 06 11, 18:11)
Aciu  nestuke.gif , mamytes ir ne tik  4u.gif
*

saunuole wub.gif blush2.gif
AnX
Grazi istorija 4u.gif
sraigyte
fainiai wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.