Jau senai senai žinojau, kad mano vaikučiai turi būti pradėti santuokoje. Taigi praėjusią vasarą susituokėme ir iš karto pasiskaičiavę ovuliaciją pradėjome savo dukrutę. Ir užkibo. Iš pirmo karto!!! Nėštumas buvo lengvas. Jokių pykinimų, jokių tinimų, jokių nervų  Suvažinėjome ir į povestuvinę kelionę kai buvau , ir keletą kartų suskraidėme į Lietuvą. Žodžiu, viskas ėjosi gerai. Taigi gp nustatyta gimdymo data buvo gegužės 5 d., ligoninės - gegužės 7 d. Kaip atėjo šios dienos, taip ir praėjo. Bandžiau rinktis gražias datas - 05 05, 05 07, 05 09, 05 15. Bet dukrytė neskubėjo. Gegužės 13 buvo vizitas pas gydytojus. Pasakė skaitinimo datą - RYTOJ. Mane is streso ištiko šokas. Atvažiavo vyras manęs į ligoninę, aš verkiu ir nesuprantu ko. Taigi iš ryto susikrovėme tašes ir į ligoninę. Ligoninėje apžiūrėjo - NIEKAS NEVYKSTA, o jau +7 dienos buvo. Sako - atvažiuok pirmadienį (buvo ketvirtadienis). Tada gydytojas nuėjo, susiskambino su kažkuo, pažiūrėjo kad pirmadienį ir taip daug skatinimų, sako atvažiuok rytoj (penktadienį). Sakom, gerai. Tiesa, artėjant finišui skatinausi kaip tik galėjau - sėdėjau ant kamuolio, gėriau aviečių arbatą, vaikščiojau, laipiojau laiptais, dariau pritūpimus, skatinausi su vyru. NIEKAS NEPADĖJO. Taigi, atvažiavome penktadienį. Atėjo kitas gydytojas. Pažiūrėjo kortelėje kad tik +8 dienos ir liepė atvažiuoti antradienį Sako iki to laiko gal pats leliukas išlįs. Neišlindo :/ Antradienį nuvažiavom vėl. Kaip kaklelis nebuvo atsidaręs ketvirtadienį, taip nebuvo ir antradienį. Suleido prostaglandino žele 9 val ryto. Sako, jei nesuveiks, 15 val suleisim dar. Ir nesuveikė. Kaip sakė, taip ir padarė. 15 val gavau kitą žele dozę. 16 val jau buvo sąrėmiai nereguliarūs bet kad 2-3 min po 1 minutę. Ir taip tęsėsi kol tie sąrėmiai pasidarė labai skausmingi. 19 val man jau labai skaudėjo. Sąrėmių dažnis buvo tas pats. Paprašiau nuskausminamųjų. Paklausė petidino ar panadolio. Galvojau kad petidino nenorėsiu. Ėmiau panadolio. Ką tas panadolis gali padėtis per gimdymą jei net galvos skausmo gerai nenuima  21 val jau labai skaudėjo. Verkiau ir ėjau prašyti petidino. Tada mane apžiūrėjo gimdykloje ir pasakė kad NIEKAS NEVYKSTA. Kaklelis visiškai neatsidarinėja. O aš jau 5 val sąrėmiauju. Bet davė petidino, dujų kaukę. Niekas nepadėjo. Gal kažkiek sutrumpino tuos sąrėmius. Gal aš juos blogiau suvokiau bet skaudėjo labai. 1 val apžiūrėjo vėl. Atsivėrimas 1-2 cm. Nebegaliu kaip džiaugiuosi kad pagaliau kažkas įvyko. Iš karto gavau epidūrą, pasijutau normaliai. Praplėšė vandenis. Leliukas visą laiką pajungtas ant aparačiuko. Fiksavo toniukus, kurie vienu metu nukrito iki 100 ir mažiau. Iškvietė daktarą, bet sakė viskas normalu. 7 val ryto atsivėrimas 3-4 cm. Viskas vyksta lėtai. Visą naktį nemiegojau nors galėjau. Vistik 7 val pradėjau lūžti. 10 val po patikrinimo atsivėrimas 10 cm. Sako, tuoj ateis kitą akušerė, galėsi stumti. Tas tuoj užtruko valandą. Pradėjau stumti. Tiesa, jau prieš valandą pradėjau jausti sąrėmius kairėje pusėje ir visiškai buvo užtirpusi dešinė pusė. Epidūras pradėjo veikti kažkaip neteisingai. Žodžiu, pradėjau stumti prieš 11. Per sąrėmį stumdavau po keturis kartus. Ir NIEKAIP NIEKAIP negalėjau išstumti. Labai stengiausi, nežinau net ar skaudėjo bet niekaip negalėjau išstumti. Man sakė, kad paprastai pirmakartės išstumia per valandą. Po valandos aš jau buvau pervargusi ir visiškai nieko neišstūmusi  Stūmiau dar valandą. Tada iškvietė gydytoją, kuris turėjo ištraukti leliuką su pompa. Atėjęs jis man paaiškino, kad pompą gali naudoti 3 kartus. Išstumti turiu per antrąjį kartą. Siaubas, pagalvojau. Stūmiau dvi valandas be perstojo, o dabar turiu išstumti per antrąjį kartą. Kol prisitaisė tą vakumą tada tikrai skaudėjo. Iūstūmiau per antrąjį kartą. Ir tada taip greit viskas įvyko. Padėjo man tą šlapią zuikį ant pilvo (ant naktinių, ne ant nuogo pilvo). Akimirką pabuvo ten ir paėmė jo nuvalyti ir sutvarkyti. O aš persisukusi žiūrėjau ant to stalo ir klausiau - ar sveika ar sveika ar sveika??? Ir kai pamačiau ant galvos apvalų žiedą labai išsigandau. Pagalvojau kad ten nuo tos pompos žaizda. O pasirodo ten buvo gleivės kurių nenuvalė ir liko jos nuo pompos. Taigi mūsų dukrytė gimė 13.15 min, gegužės 20 dieną. Svoris 4460 gr, ūgis 54,5 cm, galvytės apimtis 36.5 cm Medutė. Mylimiausias mūsų zuikis
 Gal dar ką pamiršau
GudriLapė
2009 06 06, 17:20
sėkmės jums augant
QUOTE(Dovilyte5 @ 2009 06 06, 16:20) sėkmės jums augant  Aciu. Medutei jau 17 dienu.
Sveikinu!!!  Tiesa tik baisu buvo,kad taip teko ilgai kankintis,bet tokia didele mergyte nelengva buvo pagimdyt  Kuo geriausio klotiems Jusu seimynai
labai graziai aprasyta  tiesa, gimdymas, labai labai panasus i mano tik skirtumas tas, kad as neistumiau per antraji karta,istrauke su replem nuostabiausiu akimirku augant!
skujiene
2009 06 06, 17:35
lukne25
2009 06 06, 17:41
 SEKMES JUMS AUGANT SAUNUOLES
Gražiai parašyta Nenuostabu,kad taip sunkiai sekėsi,Medutė tokia didelė gimė Sėkmės ir kada nors padovanot sesei brolį.
Jolikas91
2009 06 06, 18:02
Labai grazi istorija ir labai graziai aprasyta!  Sekmes,aukit sveikutes ir didutes!
Aciu mamytes ir QUOTE(Angliuuke @ 2009 06 06, 16:32) labai graziai aprasyta  tiesa, gimdymas, labai labai panasus i mano tik skirtumas tas, kad as neistumiau per antraji karta,istrauke su replem nuostabiausiu akimirku augant!  Vajei kaip baisu. As repliu bijojau kaip nezinau ko. Turbut jei nebuciau isstumusi, buciau neleidusi naudoti repliu. Man jos tokios baisios po K@stones Barmaliejaus istorijos
Cioperiuke
2009 06 06, 18:08
O jau lupytes kokios grazios  Sekmes jums
Sauni istorija  mergyte nuostabi  aukite sveikos ir laimingos
Aciu, mergytes
Nugi gražu  Sėkmės jums!
Oho kokia dicke jusu Medute - del to turbut taip sunkiai viskas vyko
grazi istorija,miela mergyte,saunuole mamyte
netherend
2009 06 06, 20:53
Saunuole, Pugute, sekmes ateityje,lauksim antros gimdymo istorijos
auksiukas22
2009 06 06, 21:32
Labai grazi istorija  uzjauciu del to ka teko patirti  bet jauciu kad viska atperka si grazuoliuke  ...aukit sveikos ir dar grazesnes  ...
Atperka, auksiuk, atperka. Vien ta jos sypsena nereali. As jau dabar nezinau ar man ten skaudejo. Bet kaip visiems sakau, sunkiau yra auginti nei gimdyti  Nors ir labai geras musu stebukliukas gime.
Bluebell
2009 06 06, 22:33
_2good4U_
2009 06 06, 22:46
Nuostabiai ir issamiai aprasyta gimdymo istorija Linkiu augti didutems, stiprutems ir grazutems! Nors grozio Jums abiems tikrai netruksta  Ir dar linkiu ilgai nelaukti ir pirkti Medutei broliuka
vilija-26
2009 06 07, 12:49
saunuole  ,sveikinu
biti atskrend
2009 06 07, 13:44
Saunuole mamyte, matai, atgalios ziurint viskas susideliojo kaip reikia i savas vietas  Medute nuostabi
Aciu mergytes QUOTE(_2good4U_ @ 2009 06 06, 21:46) Nuostabiai ir issamiai aprasyta gimdymo istorija Linkiu augti didutems, stiprutems ir grazutems! Nors grozio Jums abiems tikrai netruksta  Ir dar linkiu ilgai nelaukti ir pirkti Medutei broliuka  O jus perkat??? Ar darot?
biti atskrend
2009 06 07, 14:36
2good4u, aha, ir man idomu  o jei rimtai, gal jau pasvajojat? Man po situ pirmuju metu visos abejones ishsisklaide-daugiau jokiu vaiku! Bent jau ateinancius daug daug metu...
QUOTE(biti atskrend @ 2009 06 07, 13:36) 2good4u, aha, ir man idomu  o jei rimtai, gal jau pasvajojat? Man po situ pirmuju metu visos abejones ishsisklaide-daugiau jokiu vaiku! Bent jau ateinancius daug daug metu... biti atskrend, as iki gimdymo galvojau kad kitas vaikas turi gimti iki Medutei sueis du metukai. Kaip tik dar kita pavasari. Tik noreciau kad gimtu balandi. Norejau, tiksliau. Gimdymas, palyginus su auginimu yra NULIS  As jau dabar nebenoriu vaiku. Nors musu Meda tikras geris. Ir naktimis miega, ir dienomis daug nesioziuoja. Na jau megsta rankose buti. Bet vis tiek geras vaikas ji. O as jau nebenoriu vaiku. O kai paguldau uzmigdziusi ir ji is karto pabunda tai mane istinka isterija ir vos nepradedu bliauti!!! Taip kad abejoju ar noresiu kito vaikucio ateityje. Nors niekada nebuvau uz VIENA vaika seimoje. Maziausiai turi buti du
biti atskrend
2009 06 07, 17:31
Pugute, pasisnekesim lygiavertiskai uz metu, kitu  dabar dar net menuo nepraejo jusu abieju gyvenimo kartu, pakolkas tu tik duodi duodi, o turbut nei sypseneles nesulauki. Labai greit ir Medute prades tave stebinti ir galbut pasiilgsi viso to. Mano mergina is tu 24 hour baby. Tie pirmieji metai, kazkas labai nuostabaus, bet pakartot nenoriu
dianele
2009 06 07, 18:00
Sveikinu jus  . Aukit dideles ir sveikos!
futureta
2009 06 07, 18:07
Aukit didute, bukit grazutes... Noresi dar vaiku, taikrai noresi, pamatysi...
Velaura
2009 06 07, 18:19
Nuostabi istorija ir mergytė Sėkmės augant
jurginux
2009 06 07, 18:31
oi kaip sunkiai gimdei  na bet dukryte atpirks visus patirtus skausmus
eurik@.k
2009 06 07, 19:37
grazi istorija saunuoles
Aciu mergaites. Pamirsau pasigirti kad plysau ir buvau kirpta iki 3 laipsnio is 4 galimu. Bet praejo 2 savaites ir pagaliau galiu sedeti  Na nepilnai dar, bet vis tiek jau super
Labai graziai parasyta istorija.  Saunuole, kad tiek visko istverei.  Aukite didutes ir sveikutes.
Nuosirdziai sveikinu su dukrytes gimimu - tikra grazuole Medute Man irgi epiduras tik desinei pusei suveike...
Aciu Aterol ir RedMa, Man is pradziu epiduras veike puikiai. Bet pries pat stumima pastebejau kad kairej pusej nebeveikia. Na nieko. Atejo tas gimdymas ir praejo
Tik dabar tavo istorija perskaiciau, kaip grazu.  Taip "pugiskai" parasyta. O Medute sitoj nuotraukoj nuostabaus grozio.  Aukit dideles ir sveikos!
andziukas
2009 06 09, 10:41
Martyna, kaip parasysi  Pugiskai  Kaip mokejau taip parasiau  Jei isejo pugiskai vadinasi pugiskai
Galway_girl
2009 06 10, 11:53
la_vita
2009 06 10, 13:53
QUOTE(Galway_girl @ 2009 06 10, 12:53) pritariu 100%
Aciu  , mamytes ir ne tik
k@stone
2009 06 13, 15:51
QUOTE(Pugute @ 2009 06 11, 18:11) Aciu  , mamytes ir ne tik  Dar karta didziausi sveikinimai jums visiems!ir nuosirdziausi linkejimai kuo greiciau tau sugyti!  labai grazi Medute  O
Labai grazi istorija, dideles jums sekmes!!!!!!
skujiene
2009 06 14, 07:03
QUOTE(Pugute @ 2009 06 11, 18:11) Aciu  , mamytes ir ne tik  saunuole
Grazi istorija
sraigyte
2009 06 16, 19:25
fainiai
|
|