Reikalinga mamyčiu patirtis.Prieš gimdymą nusipirkau liemenėlę "Emma Jane" firmos.Pirkau "Mažylio" parduotuvej.Labai patenkinta.Dar pora turėjau nuo pirmo leliuko, bet kažkaip neišsiverčiu, nes pastarosios senos ir ne tokios patogios. Kur Vilniuje įsigyti gerą liemenėlę? Nelabai turiu galimybę daug vaikščioti po miestą. Gal kas pirkot naktinį liemenuką?
Lankydama Semetos nesciuju kursus suzinojau,kaip galima paciai pasidaryti liemenele maitinimui - ogi paprasciausiai isiuvi dvi mazas sagutes ant sleikuciu ir gali jas segiotis. taip ir padariau - turejau n tokiu liemeneliu- baltu juodu violetiniu ir zaliu - taip daug pigiau ir man patiko..
Nors ir brangiai pirkau Emma-Jane liemeneles, labai geros is tvirtos medziagos, labai patogu atsegti kai reikia greit maitinti. O lenkiskos visiskas sh... siulai greit nubrizgo, kabliukus ten irgi sunku isegti. Geriau brangiau sumoket bet turetu gera daikta.
na vasara ne S*** tikrai ne S*** va jau metus beveik naudoju man patinak butent lenkiskos, siulai ir kabliukai viska svietoj, tikrai dabar nepirkciau uz 100Lt vienos liemeneles jei uz ta kaina galiu nusipirkt 5. ;D
auges, pati turiu ir tokia ir tokia, taip kad turejau progos isitikinti kuri geresne. Ta lenkiska liemenele pirkau netgi ne Gariunuose, o parduotuveje. Baisiai nepatogu uzsegti kai viena ranka laikai vaika, kaip jau minejau po keliu plovimu, siules atbrizgo.
As su pirmu vaiku turejau chico liemenele uz 80 litu - nesamone kazkokia, nematau uz ka pinigus moket. O dabar, kaip ir Mamulia, nuejau i Baze ir uz 10 litu nusipirkau - gerumas tas pats, o kaina 8 kartus mazesne
Pirkau Alles firmos Traku gatvej apatinio trikotazo parduotuvej. Man patiko, kaina vidutine (apie 40 lt, tixliai neprisimenu).
o del naktiniu liemeneliu - turejau tokia alia sportinio stiliaus, per galva uzsimauna - beveik be siuliu, be jokiu susegimu. irgi neblogai. Pirkau Savanoriu HyperRimi, kainavo apie 20 lt. Italu gamybos, neprisimenu firmos pavadinimo. Alles, kiek suprantu, bendra vokieciu - lenku imone, jei kam idomu, kas gamintojas.
As turiu tris liemeneles. Man pasiteisino tas posakis "pagal kaina ir kokybe" Viena pirkau uz 55lt, kita uz 35lt, trecia (turgine) - 15lt.
Gaila neprisimenu tos firmos, kur 55lt kainavo. Nerealiai gera (medvilnine su elastiku). Uz 35lt - "Rosme" (latviu "Laumos" gaminys): medvilnine su skylutem odai kvepuoti, graziai isformuoja, o minusas, kad nakti nepatogu, nes yra lankeliai. Ta turgine prasciausia. Sleikos issitampe, susigarbanojo, siulai atbrizgo. Vienu zodziu jau papu nelaiko, o tik idekliukus ;D Ogi pagrindine fukcija, kad laikytu ir raisciai neissitampytu, o po maitinimo papai nenukartu :-/. Bet pacioj pradzioj buvo gera. Pradziai ir tokia galima nusipirkti, juk nezinai kiek teks maitinti, kiek pieno bus : Pusk, kad neatsisegtu ir papas neiskristu ;D reikia ta kabliuka plokstele i vidu ispausti
Aš ir visus metus džiaugiausi liemenėlėm iš turgaus-po10,po 12Lt."Lormar" firmos(turbūt lenkiški-nežinau).Dėkliukai buvo prie kiekvienos.Kokybe esu labai patenkinta,gerai skalbėsi,nenubrizgo.Gerai užsisegdavo ir atsisegdavo.Labai [smiley=vo.gif].
Dar ir ateičiai pasidėjau Tikrai neverta išmesti kelis šimtus į balą.Geriau jau leliukui ką nors nupirkti. Jų yra ir Kalvarijų turguj,į Gariūnus važiuoti tikrai nebūtina.Kaina skiriasi tik 1-2Lt.
Aš jau metus nešioju tas gariūniškas liemenėles, bet nepasakyčiau, kad labai geros- išsitampo per visus galus ir laiko blogai, per pusmetį į skudurą pavirsta.Gal galit parekomenduot parduotuvę, kur galėčiau kažką padoraus nusipirkti už 40-70 litų.
Ragnez, ar seniai pirkai toj Trakų gatvėj?Kaži , ar rasčiau dabar nuvažiavus?
Ot gera tema atidaret!!!
Gyva beda su tom liemenelem >:( Tai issitampo, tai spaudzia, tai forma tragiska :-[ Man musu seimos gydytoja parekomendavo pirktis lietuviskas - atseit, 100% medvilnes reikia ir t.t. Tai as kaip stropi mokinuke ir nusipirkau : O del to nelaikymo, tai itariu, kad priklauso nuo krutines formos. Jei krutine pati dar gana stacia, tai ir prastesne liemenele laikys. O kai bombonesis dar pries nestuma nuo svorio pasmukes buvo, tai reikia rimto elasto, kad bent kiek padoriai atrodyt. Va tai ir patarkit, kur tokio gauti ??? tiesa, cia vien apie vilniu visos kalba... o ar kaunieciu papingu ir su bazine patirtim rastusi ???
Pirkau 2 liemenukus. Viena lenkišką už 40 lt parduotuvėje
ir viena įtariu korėjietišką už 10 Lt Kalvarijų turguje. Rezultatai tokie: Lenkiškas išsitampė, atbrizgo elastingi papuošimukai palei kraštus, baisiausiai nepatogus krūtų užsegimas tokiais kabliukais. Petnešėlės irgi išsitam[pė ir susisuko. ??? Korėjietiškas po metų skalbimo tebedėviu ir dabar. Dvigubas stiprus medvilnės trikotažas neprarado formos, neišsitampė. Labai patogus krūtų užsegimas sagtele. Petnešėlės irgi neišsitampe ir nesisuka. Taigi - rekomenduoju visoms vilnietėms tuos Kalvarijų liemenukus. Būna baltos ir kūno spalvos. 8)
Tai va, nusipirkau Kalvariju turgeli kuno spalvos.
Gerai: lengvai plaunasi, patogiai atsisega, gerai laiko. Blogai: ten tikrai sintetika, tai as pasisiuvau ir dedu i vidu lininius tamponelius, 100 kart geriau uz pirktinius ir papai neprakaituoja ;D. Kas dar blogai ??? , ai, labai nepatogiai papas islenda, sunku pamasazuoti pries maitinant. Bet uz tokia kaina (10 Lt) ;D
koks kauselio uzsegimas patogiau, kabliukas ar plasmasinis uzsegimas ? cia mamos su patirtim tikrai zinos ;) o klausiu, nes nezinau koki i ligonine isimesti ;D
Man tai tik plastmasinis. Tuos kabliukus graibai graibai, o jei dar nakti uzsimiegojus, neatsisega ,vaikas valgyt nori, na vienu zodziu ;D
TauRe, pamegink atsegt su viena ranka. Kuri greiciau pavyks atsegti, ta ir imk i ligonine. As turiu su plasmasiniu uzsegimu, pigu, is turgaus (zinoma, tu ne Lietuvoj, tai tu turginiu "grozybiu" tau neteks ivertinti ;D). Bet atisega greitai ir labai patogu, kai mazius labai valgyt uzsimano ir reikia "patiekti" ta pacia sekunde.
Jau tokia as ziople esu
Man labai patiko specialios liemeneles maitinimui. Aisku, is bedos tiktu ir tos, sportuojancioms. Bet vat maitinti viesoje vietoje butu sudetingiau :-/ - nepatogu, "maskuotis" sunkiau
man asmeniskai patogiausios paprastos sportinio tipo liemeneles, tos kur is besiulio trikotazo serijos. viena pastabele - maitindama as liemenele ne uzkeliu i virsu, o kruti iskisu taip, lyg liemenele butu atsegama, kaip ir specialios - tada niex niekur nespaudzia, o didelis pliusas - nieko nereikia atsegineti.
Bepigu, kai krūtinė "standartinė", o kai man sudėtinga paprastą liemenėlę nusipirkt, tai belieka sportinio tipo. Pirkdama išsimatavau begalę, išsirinkau porą patogiausių, ir vistiek jos patogios tik nemaitinant, nes kai atsegu kaušelį, papas iškrenta, kitas tuo metu persikreipia ir gaunas š... Taip kad - kas kam geriau ir patogiau... O sportinė kazkodėl man niekur kaip ir nespausdavo. Tik kad įdėkliukų tada jau reikia prilimpančių.
Pala pala. Nesusisnekam. Taigi speciali matinimo liemenele ne perpus visa atsisega (na, ne taip kaip standartine normali liemenele su uzsegimu priekyje), o tik dalis "kauselio". ???ar apie tas pacias kalbame? Nes kai atsegi tokia specialia, tai ir ta, atsegtoji krutis, graziai liemeneles apreminama ir prilaikoma, tik atsidaro gal kokiu 7-8kv. cm. plotelis vaikuciui.
Susišnekam kuo puikiausiai ;D. Atsegu aš tą dalį kaušelio, ir per tą 7-8kv.cm ploteli mano visas E numeris iškrenta ;D. Kitas, užsegtasis E numeris persikreipia ;D.
Na nepyk, bet ;D ;D ;D taip vaizdingai pasakyta ;D
Tiesą sakant man patogiausia išvis be liemenėlės. Turiu maitinančiai, bet jau dabar naktim miegu be nieko, tai jau toks malonumas. Leliukas pradeda čepsėt - greit maikutę pasikeliu ir jau maitinamės, net susigaudyt jis nespėja ;D
papasakokit mamos, kaip keisis krutines dydis pagimdzius?
nes nesugalvoju (jei jis keisis), kaip is anksto (liko ~1.5 men) nusipirkt tinkamo dydzio liemeneles.
ash savo liemeneles pirkau likus 2 men iki gimdymo - tai padidejo mazhdaug 0,5-1 dydzhiu, bet isispraudzhiu
Tikrai is anksto nezinosi kiek padides krutine. Mano iki nestumo buvo 70-75 B, nestumo metu padidejo labai nezymiai, o po gimdymo, kai pradejo gamintis daaaaug pieno, buvo 75-80 C ( bet tada truputi didesne limenele devejau del Pushies minetu priezasciu). Dabar, kai pieno gamyba susireguliavusi - 75 C.
Padides kokiu vienu nr., bet buna, kad ir dviem padideja. Siulyciau nusipirkti pora liemenuku po kokius 5-10lt., kad ismest nebutu gaila jei netiks, o kai pagimdysi, paziuresi kas ir kaip, tada nusipirksi ka nors padoresnio. Va ir viskas. As nesioju paprastus liemenukus, t.y. neskirtus maitinancioms, man anie baisiai negrazus. O paprasti labai patogu, per virsu papa issitrauki, paskui greit susipakuoji ir psio. O ten atsek, uzsek... nezinau... cia aisku kaip kam... as cia pasakiau kaip man patogiau.
Pries gimdyma nusipirkau vaistinej lenkiska liemenele maitinimui "Canpol Babies". Labai nebloga
Turiu ir as is Canpol firmos liemenele (bet nelabai ji prilaiko krutis, bet siaip minsta, svelni) ir kelias turguj pirkau uz 8 Lt, tai ne ka blogesnes uz tuos 30Lt, tik , kad paprastos. Firmines liemeneles daugiai buna su nerinukais, su skylutem ir t.t. Man tikrai patogios sios spec. liemeneles.Man jos geriau, negu pastovai pasikeldinet liemenele - juk spaudzia taip krutine.
Krutines dydis tai labai pasikeite
Gal galit kas patarti, jei mano krutine per nestuma jau padidejo pora numeriu (is A i C - jauciuosi labai jau papinga
Ir dar noriu paklaust tu kurios pirkot geresnes ir brangesnes, gal galit parasyti kokiu firmu geriau pirkti ir kokiu geriau ne?
O man kazkodel Emmos Jane nelabai patiko, o labiau patiko lenkiskos, nes:
1. galima reguliuoti auksti juosteliu, o E.J. - beveik ne, tik mazais kabliukais, bet nelabai tepakelia...man kai pienas nusvarino krutine, norejosi labiau pasikelt... 2. vasara, kai karsta, tvanku, is tokios storo elastinio sluoksnio E.J. nesioti nezmoniskai karsta, o lenkiskos su kazkokiom skylutem - ventiliuojasi biustas pirkau tai Cipolino, Mazylio pasauly...
Nu nežinau, gal tu ką sumaišei... Turiu Emos Jane limenėlę, tai negaliu atsidžiaugti- ir petenšos labai gerai reguliuojasi, ir krūtinės formą labai gerai laiko (o tai bent jau man labai svarbu, nes tos plonytės medvilninės liemenėlės gal ir dengia, bet nelaiko
Girdėjau daug kalbų,kad maitinančiai mamai reikia liemenėlę dėvėti ne tik dieną ,bet ir naktį.Atceit,kad krutinė neišsitampytų
Kiek laiko po gimdymo jūs dėvėjot ją naktimis???
As tai devejau ir nakti,kai speneliai sugijo.Su liemenele ne taip jauciamas krutu tempimas,prilaiko jas.
Po gimdymo praėjo dar tik 4 paros, tai jei būčiau be liemenėlė, tai numirčiau iš skausmo, tempia ir pienas teka. Geriau dėvėti. Ir daktarė sakė, kad geriau jas "prilaikyti", kad nenukartų.
Aš miegojau su liemenėle kokį mėnesį, kol susireguliavo pienukas ir naktį nebetekėdavo ir krūtų nebetempdavo.
as te pradzioje irgi devejau ir nakty
man labai nepatogu budavo atrodydavo kad dusina
as devejau liemenele kol taipnebetekedavo pienukas, o po to pasiimdavau iklsteli ir ji prisidedavau maitindama nakti, bet jau miegojau be liemeneles. man taip patogiau ir galiausiai gauna oda pakvepuoti, o tai istisa para po ikloteliu
QUOTE(Germante @ 2004 12 18, 20:47) Labai pritariu! Ir dar deduosi iklotukus i liemenuka,nes kitaip vistiek butu slapia.O kadangi tie iklotukai gana brangus,nusiperku pacius pigiausius paketus,perkerpu pusiau ir deduosi i liemenuka-nakciai tinka.
Spirguti, as taip pat darydavau. Ypac tinka Bella paketai su medvilniniu pavirsiumi - nealergizuoja, nes idekliuku i liemenele pastoviai nepripirksi...
O as naktimis devedavau specialiai nakciai skirta besiule liemenele ir idekliukus i ja, nes kitaip tekedavo pieno upes, nors pieno mazai turejau.
O kur galima isigyti ta specialia liemenele nakciai?
Ir gal galite patarti, ar liemenele reikia pirkti pries gimdyma, ar geriau palaukti ir paziureti, kiek ten to pieno bus?
Liemeneles parsiduoda maitinanciom mamom : liemeneliu parduotuveses pvz. triumph arba Kotrynoje, bei nestukiu parduotuvese.Liemenele reiktu pasimatuoti nestumo pabaigoje apie 37-38 sav. Jei susiruosi prikti tai pirkti numeriu didesne per kauseli pvz. matavai B, pirkti C.Gali paprasyti kad tau atveztu i ligonine po gimdymo...Bet smagiau nuvaziuopti jau apsirupinus. Neprisipirk daug, pradzioj gerai 2.O veliau dydis vel pakis, ta prasme po kokiu 3 men.
as gal dar cia per anksti lankausi
O as tai liemenele lekiau pirkti antra diena, kai is ligonines paleido. Nes is mano spyguciu
Kotrynoje kiek man rode, tai visos pasirode per dideles, i vaikiskas kepurytes panasios Bet po trecio maitinimo menesio vel krutine sumazejo, nors pieno fabrikas veikia
Iš pradžių nešiojau, kad pieno upes pristabdytų, o toliau, kad krūtinė formą bent kokią išlaikytų. Man patogiau "topas", negu paprasta liemenėlė, mažiau jaučiasi naktį.
Ar būna Lietuvoje pirkti tokių rūbų, kad būtų patogiau maitinti? Ar pačios siūnatės? Ar naudojat įprastus drabužius?
Būdama nėščia vienoje nėštukių parduotuvėje mačiau drabužius pritaikytus ir nėščiajai ir žindančiai. Man jie pasirodė brangoki. Pati dėviu įprastus rūbus ( išskyrus liemenėlę ), tik jie turi būti arba su didesne iškirpte, arba susagstomi. Be to mas dar nelabai kur ir lakstome
as tai irgi nieko specialaus nepirkau,deviu kas priekyje atsitraukia arba nusitempia zemyn
nešioju tik specialią liemenėlę. naktinius teko pakeisti viršutine atsagstoma pižamos dalimi. jei einam kur su mažu, rengiuosi tik užsagstomus drabužius.
Nėsčia tai pirkau keketą rūbų spc. parduotuvėse, bet kai pamačiau ka siulo pvz. Otto katalogas neštukėms vos nagų nenusigraužiau, kad jau gimdyt netrukus
|