Kokius zaislus perkat 1,5 metu vaikui ? Zinoma vaikai skirtingi ir zaidzia skirtingai.Maniskis labai megsta ridenti kamuoliukus,remontuoti masinas. Bandem piesti,bet mamai buvo idomiau
Sveika
Ir aš turiu tokia amžiaus mergytę.Ir turiu problemą kaip ją užimti ir sudominti,kad mamai duotų ramybę Dar jai labai patinka muilo burbulai,pati dar pūst nemoka,bet aš jau greit pasidarysiu pūtimo čempionė Na,dar pavarto knygutes,bet paskutiniu metu kažko nelabai noriai.Ir mėgsta žiūrėt,ką aš nupiešiu ir atpažint.Dabar jau nuo gyvūnėlių,gėlių,saulučių-pereinam prie raidžių. A-jau mokam gerai Tai va mūsų kasdieniniai žaidimai
Mūsiškis pripažįsta tik dvi pramogų rūšis- visokiausias mašinas ir knygutes. Kitokių žaislų beveik nebeperkame. Paskutiniu metu pamėgo braižyti pieštukais, todėl nupirksiu vaškinukų.
Sakoma kad tevai vaikui zaislus perka tokius,kokiu patys noretu
O knygas tenka net slept,nes ryte ciumpa knyga ir krapsto teciui akis
Maniškė auga tikra knyginė mergaitė, tik labiau mėgsta ne savarankiškai "skaityti", bet susirangiusi man ant kelių mano vartomas knygas komentuoti. Dar paitnka viena lėlė, kurią galima nurengti/aprengti (aišku, tą darau aš), o visi kiti žaislai - giliai "dzin", tik ryte iš neturėjimo ką veikti išverčiami iš pintinės
Pas mus panaši situacija kaip pas daugelį. Kiekvieną dieną tas pats: mašinėlės, knygutės, kamuoliukas. Daugiau nieko nenori. Net kaladėlių, kurias seniau mėgdavo. Neseniai nupirkom tokį supamą arkliuką, kuris dar ir su ratukais. Maniau bent pastumdys, jei nesisups. Tai stovi dabar kampe, jei primeni, tai truputi pastumdo, arba nebent aš pavėžinu
O kaip jūs lauke užimat saviškius? Mes dažniausiai vaikštom ir tiek. Tik va mažius amžinai tempia mane prie gatvės, nes baisiai jau tas mašinas įsimylėjęs. QUOTE(Voriuke @ 2005 09 11, 22:19) O kaip jūs lauke užimat saviškius? Mes dažniausiai vaikštom ir tiek. Tik va mažius amžinai tempia mane prie gatvės, nes baisiai jau tas mašinas įsimylėjęs. Kuo toliau, tuo labiau mažė mane, o nes aš ją lauke "užimu"
Didziausia atrakcija yra nesioti mylima lele ir ypac vezioti ja leles vezimuke!!! Na po kambari varineja taip kaip didziausia raliste, o lauke dar veza lele suptis ant supyniu, ir supa tiktai pati, be jokiu pagalbu. Na savarankiskumas nerealus!
Piesiam, ir kartu ir atskirai. Vartom knygutes, labai patinka mamu zaunalai "Mamos", "Tavo vaikas", nes yra ir vaiku ir tetu ir t.t. Lauke zaidziam smelio dezeje, jau senokai nereikia jokios pagalbos, uzsizaidzia gan ilgam. Dar naujiena, turim motocikla ant triju ratu, paspaudi pedala ir pats vaziuoja, tai dabar tik vairuoti beliko ismokt QUOTE(Ija @ 2005 09 13, 19:52) Dar naujiena, turim motocikla ant triju ratu, paspaudi pedala ir pats vaziuoja, tai dabar tik vairuoti beliko ismokt Toks motociklas ir mūsų namie stovi, ir vairuoti moka, bet vis tik iš mašinų - greitoji iš ELCOM, ant kurios taip pat galima atsisėsti ir pasispyrus važiuoti, vis tik yra TOP'as Šiaip maniškiui irgi labai patinka lėlių vežimėliai - nes juos labai patogu paimt už rankenų ir stumt, tik jei jame sėdi koks žaislas, tai dažniausiai išmeta - nėr čia ko veltui važinėtis Knygutės jau pabodo, bet neseniai rado katalogą, kuriame visi Auto salonų adresai, tai va tą gal pusvalandį vartė QUOTE(Voriuke @ 2005 09 11, 22:19) tas pats. einant i lauka as paimu masinos raktelius. tai net krykscia is dziaugsmo mamytes masina atpazines. kol atsirakina (vienas duris pabando, kitas) o tada viduj kaifuoja. ikisa rakteli, posukius, sviesas jungineja, vaira pagrauzia. o kiek laimes
Na, mes kieme tai turim kelis labai svarbius reikaliukus
su tais lesininmais prisiminiau viena juokinga dalyka, kai buvom vasara Palangoje ir bandem antis ten paserti, tai mano vaikas pats visa batona, kiek turejo, uz zandu susikiso, o antims tik akmenukus i vandeni mete...
O siaip akmenukus i tvenkini svaidyti, ar siaip i kokia pelke yra super uzsiemimas, patinka labai. Dar, aisku, smelio deze prie favoritu. Ir ilgi pasivaiksciojimai po gyvenviete. Kadangi jau nuo pat kudikystes nelinkes daiktu kisti i burna, turi topini zaidima su monetomis - tokioje sunkioje indiskoje dezuteje sukrautos visokios jau nebegaliojancios monetos - austrijos, vokietijos, rusijos ir pan... tai jis jas gali delioti, metyti, rinkti ir t.t. Panasiai ir su pas senelius esanciais sauksteliais dezuteje, arba piestukine su piestukais ir flomasteriais. O siaip zaislus megsta. Ypac knygutes su "langais". Drauge is Amerikos atvezusi tokiu fainu, tai labai varto. Ai, dar visokius liaudiskus zaidimus zaidziam: "melagis melavo" (pats lipa ant keliu ir paduoda rankas, nes ten jojam, o po to krentam), katutes ir pan. Viska zino, kas po ko, laukia tam tikru zodziu, nes po ju reikia jam ka nors padaryti bandziau nupirkti plastilino, bet truputi ankstoka turbut, siaip gnaibyti ji tai labai patinka
Mes nupirkom dideli pripuciama nameli su daugybe spalvotu kamuoliuku. Labai patinka zaisti jame - ilenda tai pro duris, tai pro langa. Kamuoliukus visur ridena, net ir maudantis megsta su jais zaisti.
Is idomesniu darbeliu - siurbti kambari ir taisyti siurbli. Ramu buna pusvalandi. O megstamiausia vieta - brolio stalciai, kur sudeti sasiuviniai, dazai ir pan. Beja lauke irgi nuobodžiaujam. Mėgsta palesinti antis, bet iki jų mums tolokai. Paskaičius pastebėjau, kad dauguma vaikų tokio amžiaus panašiai žaidžia. QUOTE(Vėtružė @ 2005 09 20, 09:44) na tokio motociklo mes neturim, bet esu mačius kažką panašaus tai apie 300 lt kainavo. Su akumuliatorium tokis.Ir labai nedidukas. didesnės mašinos kainavo dar brangiau. Mes jį pirkom naudotą, veikiantį (tik "mirgalkė" neveikia - nėra kažkur kontakto) už 50 Lt Bet čia ne Vilniuj O tokius motociklus mačiau nuomoja kai kurie, kurie nuomoja ir akumulaitorines mašinytes. Jis nedidukas, nes skirtas vaikučiams iki 3m. QUOTE(Varėnė @ 2005 09 20, 10:57) Mes jį pirkom naudotą, veikiantį (tik "mirgalkė" neveikia - nėra kažkur kontakto) už 50 Lt Bet čia ne Vilniuj O tokius motociklus mačiau nuomoja kai kurie, kurie nuomoja ir akumulaitorines mašinytes. Jis nedidukas, nes skirtas vaikučiams iki 3m. Pasiseke jums Man tiesiog smalsu pasidare palyginti kainas. Mes ne LT . Kaip tik savaitgaly toki motika apziurejom,tai litais butu 200 . Na o tos dideles - 1300 lt
Kaune, "Jonelio kieme", yra tų mašinyčių visokių nekondicinių (pastovėjusių vitrinose, su mažais išorės defektais), už patrauklias kainas
Maniskei labai patinka zaisti mobiliakais tiek savo, mamos ir tecio. Kalba su bet kuo ir dar tokias rozas nutaiso, kat tik ir lydytis galima. Megsta virtuvej ant tabureciu uzsikarti, buvo ir ant spinteles uzsikorusi
QUOTE(Čili @ 2005 09 28, 11:11) Kaune, "Jonelio kieme", yra tų mašinyčių visokių nekondicinių (pastovėjusių vitrinose, su mažais išorės defektais), už patrauklias kainas Sveika, gal galetum pasakyti kur tas Jonelio kiemas yra QUOTE(inkunai @ 2005 09 28, 13:52) Sveika, gal galetum pasakyti kur tas Jonelio kiemas yra nežinau kiek tu žinai Kauną Na praktiškai sekant nuorodas lengva rasti ten labai pigūs vežimėliai ir žaislų visokių būna, tik reikia pataikyt kai užveža QUOTE(Čili @ 2005 09 29, 11:13) nežinau kiek tu žinai Kauną Na praktiškai sekant nuorodas lengva rasti ten labai pigūs vežimėliai ir žaislų visokių būna, tik reikia pataikyt kai užveža Dėkui labai, reiks kada užsukti, kai bus pakeliui. Kadangi ten retai važiuoju, tai kažkaip ir nežinojau
Taip musu motociklas kainavo apie 200lt.
Dabar turi mano mergina savo nama
na mums jau greitai pusantru, isties tokio paciausio ir neturim, turi masinyte, kuria apsizerges gali kojom pasispires vazineti, kaladeles nelabai, piesti, manau, patinka, bet ten kur mama neleidzia: ant duru, sienu, turim tokia piesimo lenta su spec piestuku, tai dar ta kartais uzkliuna, bet dabar jau trecia diena susirado kortas ir jas visaip delioja, aisku, pleso, bet jei tik tiek jam reikia iki pilnos laimes, tai tegul
uzejau paskaityti su kuo zaidzia supermamu supervaikuciai, maniskis irgi nekeistesnis - kamuoliukai, lego kaladeles (na tokios kaip lego tik didesnes), ka nors su seses flamasteriais pamaliavoja kai nebera ka veikti
Turim problemyte.
Nupirkom maziui (1m.ir 8men.) kambary pastatomas fainas supynes.O mazius nesiseda i jas QUOTE(bedugne @ 2005 11 15, 12:55) Turim problemyte. Nupirkom maziui (1m.ir 8men.) kambary pastatomas fainas supynes.O mazius nesiseda i jas mes vasarą prie jūros bandėm sūnų ant supynių pasupt, skandalas buvo nerealus. O mūsų žaislai yra: kaladėlės, knygos, arkliukas(jau kartą nukritę buvom)
Maniskei labiausia patinka vartyti knygas
o musu berniukui tai tik masinos, pirmas triskiemenis zodis masina, per langa mato tik masina, kieme irgi tik masinos terupi, vaiksto ir rodo i jas, kas toliau bus nezinau
Piešti, piešti ir dar kartą piešti
Maniske pirmiau labai mego skaityti, bet dabar tai perejo prie piesimo
QUOTE Piešti, piešti ir dar kartą piešti
maniskis tai masimos masinnos jam tik duok didibrrrrrrr
o del supyniu tai as norejau arkliuko vaikui nu jis nesesdavo ant jo niekaip o nupirkom va ir zaidzia sau linksmas supasi tats Mums dabar pirmoj topo vietoj visokios sluotos ir pagaliai,labai idomu nuo aukstesniu lentynu viska krapstyti
Maniškei irgi labai patinka knygos- pavarto, parašinėja kartais net pakramto
dabar vaikis dailininku tapo piesia virut nespeju paskui sus kudureliu ir kempine lakstyt
QUOTE(bedugne @ 2005 11 15, 11:55) Turim problemyte. Nupirkom maziui (1m.ir 8men.) kambary pastatomas fainas supynes.O mazius nesiseda i jas QUOTE(PaMeL @ 2005 12 20, 17:58) maniskis tai masimos masinnos jam tik duok didibrrrrrrr o del supyniu tai as norejau arkliuko vaikui nu jis nesesdavo ant jo niekaip o nupirkom va ir zaidzia sau linksmas supasi tats mes dukrą sodindavom nuo 7 mėn, prižiūrėti būtinai reikėjo ir dar dabar reikia. Bet nesipriešino o medinį arkliuką nusipirkom, kai jai buvo 8 mėn, aišku tada dar reikėjo prilaikyti, o nuo metukų pati išmoko suptis QUOTE(Jurgana @ 2005 09 11, 22:03) Maniškė auga tikra knyginė mergaitė, tik labiau mėgsta ne savarankiškai "skaityti", bet susirangiusi man ant kelių mano vartomas knygas komentuoti. tik ryte iš neturėjimo ką veikti išverčiami iš pintinės dar maniškė mėgsta į taupyklę mesti pinigus (centus, geležinius litus), bet pagrindinis užsiėmimas dabar žiūrėti multikus kompe, nespėja akys atmekti bėga ir šaukia, kad įjungčiau QUOTE(Multi @ 2005 09 19, 13:13) su plastilinu žaidžia nuo 1 m. 5 mėn. ir dar piešia su dažais QUOTE(asara @ 2005 09 19, 14:19) Mes nupirkom dideli pripuciama nameli su daugybe spalvotu kamuoliuku. Labai patinka zaisti jame - ilenda tai pro duris, tai pro langa. Kamuoliukus visur ridena, net ir maudantis megsta su jais zaisti. Is idomesniu darbeliu - siurbti kambari ir taisyti siurbli. Ramu buna pusvalandi. O megstamiausia vieta - brolio stalciai, kur sudeti sasiuviniai, dazai ir pan. Namelį nusipirkome, kai dukrytei buvo metai ir 3 mėn. irgi kol kas iki šiol žaidžia, kartais su mama, kartais pasodina lėlės ir daro injekcijas, jei ateina draugę - tai tada prasideda, ir į namelį, ir vos ne į stogą bando užlipti. Tas namelis geras tuo, kad net, jei vaikas nemoka dar tvirtai stovėti ir nugriūtų į tą namą, tai namelis vos-vos labai lėtai pakryps į šoną - vienu žodžiu vaikas jame yra saugus Namelis toks: ![]() tik su čiuožykla neišeina čiuožti, gal jei tik patepti alieju QUOTE(Čili @ 2005 09 28, 11:11) Kaune, "Jonelio kieme", yra tų mašinyčių visokių nekondicinių (pastovėjusių vitrinose, su mažais išorės defektais), už patrauklias kainas gal kas žino Vilniuje, kur galima būtų neblogų mašinyčių iki 300-350 lt nusipirkti QUOTE(Tute @ 2005 11 29, 22:55) o knygas patinka skaityti, pati jau skaito, dauguma žodžiu nesuprantu, bet jau žino tokias raides "K, A, G, I, M, P", visas išsiskiria nuo kitų ir pavadino, išskyrus M ir P - jas dar vadina "mama" ir "papa"
Mamkos SOS
QUOTE(Nerytė @ 2006 03 01, 16:13) Mamkos SOS Čia labai daug, tik rusų kalba QUOTE(Mama_Tania @ 2006 03 01, 17:56) Aciu
pasiskaitinejau cia visko, apsisvieciau
truputi nuliudino tai, kad, pasirodo, daug vaikuciu, budami pusantru metu, raides pazista. o as maniau, kad mes kokie isskirtiniai noriu paklausti, ar jusu vaikai zaidzia su visokiais muzikiniais zaislais - tipo pianinais, kur klavisus arba zveris reikia spaudyti? man toks vaizdas, kad cia jau praeitas etapas, bet labai norisi koki grojanti klavisini daikta nupirkti... jonelio kieme visokiu ten yra... bet ar beverta? QUOTE(Nerytė @ 2006 03 01, 17:13) Mamkos SOS yra tokios knygutes: Bite rite baltarage (1981) ir Bek, Pilypai, is kanapiu (1989). Jei butum Kaune, atsviesciau ir atiduociau, bet kad tu kazkur toli... |