Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naktinis maitinimas (1 tema)
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
ICE-T
labas, norejau paklaust, ar jusu vaikai valgo nakti? jau sesis menesius is eiles ,nei viena nakti neissimiegojau, nes mazius keliasi maziausiai 3kartus ir skaniai valgo ??? ???
ar tai jo toks valgymo ritmas, ar pienas per liesas? primaitint pradejau kose, bet vis tiek nakti keliasi; pabandziau duot pries miega misinio 220ml-nieko, valge kaip visada....
aisku, man nesunku, bet kaip apmaudu, kai isgirsti, kad kiti kudikiai ismiega visa nakti.. ohmy.gif
kaip jusiskiai?  
Board
Nakti maniske keliasi daugiau kaip tris kartus, kiek tikslaiai as nezinau nes buna kad per miegus ikisi papa i dantis, ir miegam abi toliau. Bet greiciausiai apie tris kartus. Cia jau toks jos miego - valgymo ritmas. O pediatre man sake kad visi (na, beveik visi), krutimi maitinami kudikiai turetu keltis bent viena karta per nakti, nes tai stimuliuoja pieno gamyba, o ir nakti pienas buna riebesnis.
SuperMama
Kudkikiu yra ivairiu.
As irgi su pavydu klausausi mamu, kuriu vaikai ismiega ramiai visa nakti. Bet pazistu ir tokius, kur vaikus ramiais tikrai nepavadinsi.
Mano Kleo kazkur nuo 2,5 iki 3 men. miegodavo beveiks visa nakti. As tikrai galejau issimiegoti. 3 men padareme skiepa.
Nezinau, ar tiesiog taip sutapo, ar dar kas, bet nuo to laiko nakti maitinu maziausiai 3 kartus.
O buna ir 5 ir 6. Pries kokia savaite isvis rekordas buvo - 12 kartu.  :o
Ir pienas mano tikrai ne liesas ir turiu jo pakankamai - viso neisvalgo.
Pastebejau dar viena dalyka: naktiniu valgymu skaicius priklauso nuo dienines mazylio veiklos. Jei pakankamai laiko buvo su mama, jei aktyviai ir daug zaide, jei patyre daug nauju ispudziu(nauji zmones, sveciai, daiktai), tai ir miega geriau.
O gal tiesiog  nori  prisiglausti prie mamos.  ;)

Mano drauges suneliui - 8 menesiai, bet ir jis keliasi  4-6 kartus per nakti.
JOLITUKAS
Mano mažė iki 1,5 mėn keldavosi 1-2 kartus per nakti ir godžiai valgydavo, nuo 1,5 iki 3 mėn. išmiegodavo nuo 22 iki 6-7 val. ryto  :D, o dabar vėl keliasi kokius 1-3 kartus per naktį, bet patraukusi pora minučiu toliau ramiausiai miega. Tai toks jausmas, kad ne tiek valgyti ji nori kiek prie mamytės pagulėti  ;)
Ariela
Sveikos mamytes,

Skaitau as skaitau ir net plaukai siausiasi. Mno mazius iki 1 men. valgydavo kas 3-4 val.tai gaudavosi kad ir nakti.Bet lygiai po menesio viskas apsiverte.Pradejo ismiegoti visa nakti.Nuo mazdaug 23 val.iki 6-8 val.ryto. Dabar mums 3 men.Bet pasiskaiciau ir issigandau del tu skiepuku.Eisime ju darytis,kad tik vel viskas neapsiverstu  ???
JOLITUKAS
Ariela, pastebėjau, kad maždaug nuo 3 -4 mėn. vaikai vėl pradeda naktim keltis, nes kiek pažįstu mažių - visi kai susitare.  :'(
Degutė
Iš serijos "o kai aš maitinau": mano vyriukas nuo kokių 4 mėnesių per naktį valgydavo irgi 3-... kartų. Kartais atrodydavo, kad visą naktį įsikandęs. Dieną būdavo ramus, linksmas, užkandžiaudavo, kai norėjo, o naktim ištisai  :) .  Naktinis valgymas baigėsi tik visiškai nujunkius, jam buvo 2,4 metų. Užtai dabar naktimis miegu ramiai, net užkloti nesikeliu, pats tuo rūpinasi. Aš jau atsirūpinau  ;)
Drugelis
Mano mergytei metukai, bet naktimis vis dar užkandžiaujame. Vis laukiu tos nakties, kada išmiegosime be naktipiečių, bet matyt greitai to dar nebus. Labiausiai man neramu dėl dantukų. Vakare  prieš miegą juos kažkiek stengiuosi pavalyti, bet kai naktimis 2 ar 3 kartus valgome, tai tas valymas jokios naudos neduoda. Šiaip tai pasigendu informacijos ta tema, t. y. kaip prižiūrėti dantukus, jei vaikas vis dar maitinamas. Nes kiek žinau daug mamos pienuką geriančių vaikų naktimis valgo. Gal ką galite patarti, o gal čia tik viena išeitis- stengtis atpratinti vaiką nuo naktinių valgymų ???Bet manau tai nėra taip paprasta wink.gif
Puumpaa
Maitinu ir as jau nuo kokio 3 men. iki dabar 9-to men. kas 2-3 val. diena nakti. Miego trukumo nejauciu, nes keliuosi su vaiku 8:30 val., tai pamiegu gal kokias 8-9 val. atemus ta laika, kiek susitrukdo miegas maitinant. Kazkaip nesistengiu nieko daryti, kad butu kitaip, netrukdo. Gal dabar bandysiu koki rezima ivesti  :smile.gif
Vasara
Kas del dantuku, tai kaip tik klausiau stomatologes apie nakti maitinamus krutimi vaikus. Labiau kenkia saldainiai ir saldzios arbateles negu mamos pienas. Juk piena geriant viskas nueinama i gerkle o ne ant dantuku lieka. Ji mano, kad cia truputi per daug ispusta dabar. Ji pati maitinus ir siaip praktikoje neteko susidurt. O va, saldainius tai kuo veliau reikia duoti. Ir neduot uzmigt su buteliuku. Juk seniau mamos maitino ir ka, visu taip dantys jau sugede? Nemanau kad ten nakti valydavo.
Etina
sveikos mamytes.mano maziui 5 men., jis nakti valgo 1-2 kartus.ech...,as irgi noreciau nbent viena nakti gerai issimiegoti....
indreja
Maniskei 5 men., bet naktimis jau senokai nesikelia.Pasitaiko tokiu naktu,kad nelabai ramiai miega, niurzga per miegus, bet apie naktinius maitimus jau seniai pamirsau.Paskutini karta pavalgo apie 21 val., po to valgo 7-8 val. Niekada prievarta nebandziau atpratinti nuo naktinio maitinimo - ji pati pasirinko toki rezima.Diena valgo 5 kartus.
Tiesa, maniske maitinama dirbtinai. Naturaliai maitinami vaikuciai dazniausiai valgo nakti,manau, maitinti nakti tiesiog butina, nes kitaip sumazes pieno.
MIJA
Maniškiam jau metai, o vis dar sėkmingai valgo naktį (paskutiniu metu TIK 3 kartus, bet kai dygsta dantys tai kas valandą ar dar dažniau). Aš vis dar naiviai tikiuosi, kad atpras natūraliai.... O vasaros pradžioje greičiausiai teks kelioms dienoms vykti į komandiruotę. Jei iki to laiko neatpras, vyrui naktimis bus pragaras...
RebekaG
Va, va ir maniske dar visai neseniai ismiegodavo visa nakti, o dabar kokios 2 sav. keliasi 1-2kartus (jai beveik 4men). As jau galvoju gal jai nesotus mano pienas ir pradeti primaitinti. Bet paskaicius, kad ICE-T maziui, tai nepadejo, gal dar palauksiu wink.gif
JI miega savo loveleje, todel po pavalgymu perdedu vel atgal. O tai nevisada gerai pavyksta (iskart atsibunda) ir tas atsikelimas uztrunka (reikia pasupti, panesioti). Kartais sugriesiju ir nepalaikau stacios, kad atsirugtu (kad tik neissibudintu wink.gif ). O jei valgant dar pasitustina ir reikia keisti pampersa, tai issiblasko tiksliai ir atsikelimas trunka 1-1,5val. O jei dar keliasi 2 kartus tai 2-3val. nakties miego galima ismesti sad.gif
Ar jus dar laikote, kad atsirugtu?
Ingaaa
Nakti nebelaikau kad atsirugtu, gal ir blogai darau bet jis labai supyksta issibudina o jau paskui be valandos neapsieina.As is vakaro guldau i  jo lovele o kai atsikelia pirma karta valgyt(valgo 3 kartus), pasiguldau i lova o tada tik pavalgo ir miega ir jam geriau ir mums. :-*
Board
as niekad nelaikau kad atsirugtu kai miega, nes tai yra visiskai beprasmiskas dalykas, kiek belaikyciau kiek benesiociau. Atsibus tada atsirugs, o kol miega tai niekad.
O maniske nakti keliasi kartais tik tam kad atsigertu o ne pavalgytu, bet kadangi puse nakties miegam vienoj lovoj tai nesukelia nepatogumu
O primaitinti nepradek, nes vaikai naktimis keliasi tam kad pieno gamyba palaikyt, o ir nakti pienas sotesnis buna
SuperMama
Visiskai sutinku su Auges.

Musu mazyliai patsy pasirupina, kad mamoms pienuko netruktu  ;D.

Miegancia dukrele as niekada nekeliu, kad atsirugtu.
Ir del to, kad neprizadinti, ir del to, kad miegodama ji neatsirugsta.

Pirma menesi kaip pavyzdinga mama dar keldavau, po to nebe.
Puumpaa
Nuo gimimo iki kokio 1 men. is vis nelaikydavau, kad atsirugtu, nes neatpylinedavo ir gaila budavo zadinti. Bet kai prasidejo pilvo putimai, diena visada pakeldavau ir per maitinima ir po, bet nakti - niekada.
RebekaG
Eeee....tas naktinis atsikelimas padare savo. Siandien sverem: per nepilnas 4sav. priaugo kilograma, o pries tai kilograma priaugo per 1,5men.
O del atsirugimo, tai nuraminot. Va siandien kelesi viena karta, pavalge ir uzmigo. Man taip sazine grauze, kad neisrugdinau :-/ girdejau, kad pilvas gurksi (oro prisigaude). Ai, ka padarysi - isbezdes ;D
Lašelis
Cha cha cha  ;D ;D ;D Ziuriu mes cia veteranai! Maniskiui 2metai , bet paryciui (4-5val, kai pats saldumas mamai)dar reikia pieno biggrin.gif.Ir nepadeda jokie vandenukai ;D. Po pieno dar papraso gerti vandens  ir toliau ramiai miega  :).Na tai negi neduosi savo brangenybei? Bandziau pora rytu kisti vandeni , tai kilo toks triuksmas , kad maniau kaimynai tikrai bels i sienas ;D
Ingute
Skaitau ir juokiuosi, kokie tie maitinami mazuleliai panasus. ;D

Maniske, tai irgi per nakti pienuko atsigerti keliasi kokius 2-3 kartus. Is vakaro, kai uzmigdau, tai paguldau i lovyte, o paskui, kai jau prabunda tai atsitempiu pas save i lova ir maitinu, tai taip ir uzmiegame abidvi. Atsirugti tai jau seniai nekeliu, nes baisiausiai supyktu. O ir pati nenoriu, kad prabustu. Taigi, pamaitinus, daugiau jos nekeliu i lovyte, miegam abidvi iki ryto, dar kelis kartus iki ryto pamaitinu ir tada abi keliames apie 9-10 val. Kaip kada.  ;)

As tai tikrai nesiskundziu del to naktinio maitinimo, nes ir maitinu beveik miegodama, neisiblaskau. O kaip jusu maziai nakti parodo, kad nori valgyt, ar pradeda verkt, ar niurzget, ar siaip padusauja? Maniske, tai pradeda niurzgeti, tai iskart ir pasiimu. Ir dar, ar seniai nekeiciat pampersu nakti? Mes tai pavyzdingai keisdavom iki kokiu 2 ar 2,5 men. (tada dar lygtai ir laikydavau, kad atsirugtu, nes pute pilvuka), o dabar nakti isbunam nekeite pamperso kokias 11 val.  :smile.gif
SuperMama
Ingute, as irgi iki 2,5 - 3 men buvau pavyzdinga mama.

Ir atsirugti keldavau ir pampersa keiciau - tik maze prizadindavau.

Po to nusprendiziau, kad taip tik blogiau.

Ir nakti ji niekada neatpilineja kazkodel, nepriklausomai nuo to, atsirugsta ar ne.

Ir Pampersa nekeiciu nuo 8 vakaro iki 8 ryto. Ir uzpakaliukas ne karto nebuvo issutes.  ;)
Ambro
O kaip jusu maziai nakti parodo, kad nori valgyt, ar pradeda verkt, ar niurzget, ar siaip padusauja? Maniske, tai pradeda niurzgeti, tai iskart ir pasiimu.

Maniskis tiksliai pagal laikroduka (apie 6 val) atsiseda lovyteje ir niurzga arba , jau nesulaukes manes, atsistoja ir judina lovyte - dauzo i siena biggrin.gif .

[img]http://marculi.bei.t-online.de/babyimbett.gif[/img]

Ir dar, ar seniai nekeiciat pampersu nakti? Mes tai pavyzdingai keisdavom iki kokiu 2 ar 2,5 men. (tada dar lygtai ir laikydavau, kad atsirugtu, nes pute pilvuka), o dabar nakti isbunam nekeite pamperso kokias 11 val.  :smile.gif

Nakti neikeiciau sauskelniu nuo kokiu 4 men. Tuo labiau, kad ir nedaznai valgo nakti. Buna net, kad ryte visai tuscios sauskelnes [img]http://smilies.sofrayt.com/%5E/4/eek.gif[/img].
Vasara
Nakti pienas riebesnis, del to maziau arba isvis neatpylineja.
Vasara
Vilko puse, juk nebutinai turi vaikas keltis nakti. Jei ismiega dabar, tai gal ismiegos ir toliau visa nakti.
Naktine
 Mes irgi tvarkingai naktimis maitinamės.Jau tuoj bus metukai,o palengvėjimas tik toks, kad pats atsibudęs perlipa per pažemintą lovytės kraštą tėveliams į lovą.Dabar baigiu išdresiruoti, kad naktį perlipęs į mūsų lovą be papo užmigtų,nors mane vistiek pažadina beropinėdamas ,bet paryčiui, kai jau būna šviesu,be pieno neišsiverčiam, nes kitaip mamai vėliausiai šeštą ryto tektų keltis wink.gif. Ir ryja tada taip, tarsi niekas valgyti visą dieną nebūtų davęs :-*
hubba
MAniskei jau 1.7 o jinai beveik kiekviena nakti tiksliau paryciui apie kokia 5 keliasi ir pasisheimininkauja is kurio pu cia pavalgyt smile.gif kazkuria nakti bandem neduot tai viskas baigesi pasaku skaitymu ir tt, taigi kol kas duodu nakti ta piena ir nesuku galvos, o kai jau tikrai uzknis vaziuosim kokiom 5 dienom kur pasibastyt paliksim  mociutei tai gal pasiseks baigt maitinimus, nes jeigu namie tai reikia daug nervu, o man taip gaila mazutes kad ji pienuko nebegaus
ICE-T
na, mums jau greit 8men. ir kaip rasiau anksciau-valgo nakti kas 3val. ir viskas..... [smiley=lol.gif]
pampersu irgi nuo kokio 2men nebekeiciu, ismiega ramiai ir niekad neisuto...(naudojam pampers)
kai vaikas imdavo zysti, negarsiai verkti ir sukiotis lovytej(uzsimerkes), tai dar anksciau bandydavau migdyt,  [smiley=soske.gif] pasupdavau lovyte, bet nieko gero-vistiek tekdavo imti ir maitint.... jau dabar kai tik suniurna-is kart pas save pasiemu ir likusia nakties dali miegam kartu... wink.gif  [smiley=smiley3.gif]
Etina
mano mazyliui uz poros dienu bus 6 men.naktim taip pat keliasi valgyti,anksciau keldavosi du kartus(tarkim,kokia 3 ir 6 val),o dabar,tik 6 val.,kaip laikrodukas smile.gif,prabunda ,persinercia ant pilvuko,pasikelia ir ziuri i mane,jeigu as nesikeliu pradeda zirzeti,kai atsikeliu palydi mane akim ir sypsena,o tada ateina tetuko eile keltis,ziuri i ji mieganti ir zirzelioja,kol prikelia biggrin.gif.jei valgydamas neuzminga,tai pasiimu pas save i lova ir uzmidgau,po to perkeliu i jo lovyte. smile.gif
spygle
mes dar mazytes, tai valgom ir diena ir nakti neribojamai, gal galit papasakot, koks pasidaro zindymas, kai dygsta dantukai? ar skauda? bei nuo kelinto menesiuko nebekeiciat sauskelniu nakti?
Board
Prmus trys gal menesius mazoji nakty keldavosi ilgesniam laikui nei tik pavalgyt, tai tada ir sauskelnes keisdavau, o dabar tai ne.
O isdygus dantukams  ??? Mums isdygo pirmi apatiniai tai ju nesijaucia, kadangi su liezuviu pridengia juos, aiksu buna kad ji lyg tycia kanda tada jau papo negauna kokias keturias penkias valandas (buna ir ilgiau) jei netingiu kieto maisto gamint. Va virsutinu dantuku laukiu su nerimu, nezinau kaip tada bus, bet tikiuosi kad kai jie isdygs tai galim jau bus vaikui paaiskint kad nekandziok mamos nes negausi papo (mums jau 8 men)
Guga
Kol maziui buvo 2-2,5 men. tai sauskelnes keisdavau ir nakti, nes vis tiek keldavosi ir negaledavo uzmigt del pilvo diegliu. Tai tuomet ir pilvo masazus nakti darydavau, kad dujos iseitu ir atrugindavau naktiniu maitinimu metu, o valgydavo nakti kas 2-3 val. O nuo 3 men. diegliai baigesi, tai atsikelia nakti kokius 2 kartus pavalgyti. Miegot anksti eina apie 21 val. Tai valgyti keliasi apie 2 val., po to apie 5 ar 6 val. Sauskelnes keiciu tik 6 ar 7 val. ryto, bet jau kokios pilnos buna  :o Vis laukiu, kada gales ismiegot visa nakti be kelimusi, bet ziuriu, kad ir vyresni kudikeliai naktim uzkandziauja  :(
Zvirbliuke
Maniskis nakti valgo daug, galbut todel, kad diena nelabai nori...Bet negaleciau pasakyti, nei kiek kartu, nei kada  - maziukas miega su mumis, tai dazniausiai maitindama as snaudziu ir i laikrodi neziuriu wink.gif
Pampersus keiciau kazkur iki trecio menesio. Del atsirugimo - kazkur skaiciau, kad nakti kudikiui nereikia  atsirugti, nes miegodamas valgo jis kitaip, neprisiryja oro...
Guga
As irgi nuo 3 men. jau nakti neatruginu, nes paprasciausiai jis snausdamas valgo, o po to toliau miega  :) Bet pavalgyt, kad ir pusiau miegodamas niekuomet nepamirsta  ;)
Trapi
Mano pupai 2 men. Ji pakelia mane du kartus nakti. Valgo labai godziai, pacepsedama, ausys tik raitosi. Bandau atruginti, bet naktimis ji nevisada to nori. Pakeiciu sauskelnes, nes maniske kakina dazniausiai naktimis ir gausiai, na negaliu jos tokios palikti miegoti. Kol keiciu, ji kalbina teti, nes as i kalbas nesileidziu, bijodama, kad pernelyg neprabustu. Bet tik pakeiti sauskelnes, dar minute ji pasidziaugia papuku ir vel snaudzia. Bet stai i lovyte atgalios ji grizti jau nenori, tai ir snaudziam trise.
sabel
mielos mamytes mano dukrytei 3 men., bet ji vis dar truputi atpila pienuka,todel turiu ja zadinti ,kad atsirugtu.Dukryte maitinu sededama.Neseniai paskiepijom ir dabar ji keliasi nakti  , taciau as jos nemaitinu , opasiimu i lovyte priglaudziu ir miegam sau trise.Per menesi svoris priaugo viena kilograma,pienuko netruksta. Labai pavydziu toms,kurios maitina vaikucius guledamos. Noreciau ju paklausti gal jusu kudikiai os viso problemu neturejo su atpilinejimu.
RebekaG
Sabel,
Atpilinedavo ir musu wink.gif Maniske nebuvo labai didele atpilinetoja, bet kartais ir fontanu pasitaikydavo. Dabar 5,5 men. atpila laaabai retai. Dazniausiai kai sedi. Na, pasedeti po truputeli jai leidziam. O ji stena ir lenkiasi i prieki savo pedutes pasiekti, tada pilvelis susispaudzia ir kliurkt...
As nakti maitinu guledama. Prie papo uzmiega, o tada pernesu i lovyte. Neatrugdinu. O kodel tu neduodi nakti valgyt, vistiek jau atsikeli. Ar delto, kad nereiktu rugdinti ir neissizadintu? Krutim lengviau pasidarytu, kai pamaitintum ;D ir pienas geriau gamintusi, juk iki 6 men. noretum pratraukti, ane ;D
une
sabel,
as irgi prisiskaiciau cia pries kelias dienas, kaip dauguma mamyciu maitina vaikiukus guledamos ir nutariau ismeginti, toki naktini maitinima. labai jau gera nakti jausti galva ant pagalves, bet man kazkaip labiau spaudimas kruties jauciausi... nezinau.tikriausiai del to,kad as dar tokiam maitinime naujoke  :smile.gif
taigi noriu mamyciu patarimu: ar taip maitindamos vistiek maitinate is abieju krutu?(turiu galvoje nakti). ir vaikiukas gal kaip nors spec. pozoj guli? na pasidalinkit patirtimi... smile.gif as pirmaji puse metu maitinau tik sededama, o dabar nakti noreciau biskiuka labiau atsipalaiduot... wink.gif[color=Blue][/color][size=2][/size]
RebekaG
As maitinti, guleda ant vieno sono, is abieju krutu nemoku. Netokios jos jau dideles ;D Kai guliu ant desinio sono - is desines k., ant kairio - is kaires k. Kai bevalgydama mazyle uzmiega, atsargiai istraukiu ir pernesu i lovyte. Kai buvo visai mazute (iki 2-3 men.) ji valgydavo guledama ant sono, dar koki ritineli padarydavau, kad nenusiristu. Dabar ant sono neislaikau, guli ant nugaros pasukusi galvyte smile.gif
une
aciu RebekaG , kad pasidalinai . na o kad nemaitini is abieju krutu , kai guli ant vieno sono-tai nenustebinai smile.gif. matai klausiau del to, kad visur rasoma, jog butina kaskart maitinant matinti is abieju pakaitomis. tai va as ir galvoju...bijau kad paskui ten visokie latakeliai neuzaktu, kaip sako. todel klausiu labiau patyrusiu mamyciu...
va. smile.gif
RebekaG
As per viena maitinima krutu nekaitalioju. Viena karta viena pasiulau, kitam maitinimui bus kita ;D Jeigu viena istustinus butu mazai, duociau tada ir kita. Bet nakti taip nebuna wink.gif Nespeja visko istraukti ir uzmiega smile.gif
Del latakeliu uzsikimsimo, net nezinau. Mastitu niekada neturejau. Tiesa kelis kartus buvo sukieteje guzeliai vienoje krutyje. Tai ta kruti siuliau ir siuliau kol istrauke is tu guzeliu piena ;D Daugiau paros tie sukietejimai neissilaike smile.gif Kai pagalvojus 2 paros per 6 men., tai visai dar nieko :smile.gif Bet buvau jau issigandus. O nuo ko atsirado neisivaizduoju: nei liemenele pasikeite, nei maitinimo poza, nei persalau... ???
Board
Siandien tavo vaike ar mazylyje isskaiciau kad vaika nuo 6 men reikai atpratint valgyt naktimis.  :smile.gif Nes anot tos zinutes  vaikui dantis reik valyt kas kart po valgio ir taip pat nakti, o be to maistas nakti jau nebutinas vaikui, tai reiskaisi ir valgyt nereik  ???

As galvoju gal as ka ne taip darau kad ir nakti duodu papa vaikui tiek kiek ji nori, ir dantu po to nevalau  :-[
As siaubinga mama?
Lašelis
Maniskis dar rytais(apie 5val) isgeria butelaiti , bet as po to duodu vandens pagerti tai dantukai  taip ir prasiskalauja.
dani
Jei kuri jau nebemaitina krutimi arba maitina papildomai, galiu rekomenduoti puiku "priesmiegini" misini ala kose "Semper valling". Jis buna keliu rusiu: 6 menesiui, 8 ir 12 menesiui. Skirtingu grudu rusiu. Tai skysta kosele, miltu pavidalu, dideliuose pokuose. Labai efektyvi priemone pries naktini maitinimasi. Isbandyta, garantija 100% ;D
Ta kose darote buteliuke, tik soskute su didesne skylute reikia padaryti. Ji visiskai naturalaus skonio, nesaldi, siek tiek naturaliai salstelejusi. Pradzioje reikia maisyti su pastoviuoju misinuku, kad nebutu per didelis skonio skirtumas. Po to misinuko kieki mazinti wink.gif
Skirtingi menesiai - skirtingas koses tirstumas. maniskiai labai megsta.
ICE-T
na, mamos, jau savaite kaip maniskis nesikelia nakti valgyt! tik puse sesiu prabunda, atsistoja lovyteje, tai pasiemu i lova, pamaitinu(keleta minuciu), kad dar uzmigtu, ir tik tada keliasi septinta.... wink.gif
mums jau 9men ir savaite.
p.s. kad tik neprisikalbeciau....., nes pradeda kaltis penktas dantukas kazkur, nes visa diena rekia, neramus, nevalgo tikras velniukas.. [smiley=000179.gif].
tai va, pasigyriau, o kada jusiskiai pradejo ismiegot ilgiau?
-MŠ-
Tik tada kai lioviausi duoti nakti... O tai irgi kas pusvalandi keldavos...
Dabar mums jau 1m.3men. tai perejom prie vieno dienos miego, ir nakti geriau miegot pradejo! O tai budavo nuo 23.30 iki 6.00. Dabar nuo 21.00 iki 7.00 ismiega! Tfu tfu tfu...  tik va tos pietu pertraukeles man oi kaip truksta! sad.gif
Lašelis
Gal busiu nesuprasta , bet sestadieni kalbejau su savo drauge stomatologe apie naktini vaiku maitinima. Ji kategoriskai pries! Sako iki pirmu dantu prasom , o po to reikia atpratinti arba po kiekvieno maitinimo pravalyti dantukus. Ji pasakojo kokia galybe mamu ,maitinusiu naktimis , atveda savo vaikus "nuvalgytais" dantimis. Ne 100% , bet dauguma. Ir po to reikia tuos visus dantis tvarkyti , jei vaikas nepasiduoda , reikia tvarkyti su narkoze , kuri yra tikrai zalingesne nei nemaitinti vaiko. Yra atveju kai vaikam tiek buvo nuesti dantys , kad reikejo saknis istraukti! ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif. O mamyte sako didziuojais , kad vaika naktimis maitina! Ir daug dar ji man tokiu siaubu pripasakojo..... Net nezinau... maniskis tai dar valgo anksti  ryte , bet mes dantis jau valom  su pasta . Apziurejo skyliu nera. Ir sako niu niu niu , atpratink.  :smile.gif :smile.gif
Ernesta
Mano dukrytė naktimis keldavosi gerti pieno beveik iki keturių metų,dabar jai aštuoni.Dantukai sveiki.Ir kaip aš nesistengiau,keldavosi ir ką tu jai padarysi.O sūnui darbar tik trys mėn.jau visą naktį išmiega (21.30 paskutinį karta valgo irpo to 5 ryto)
Lašelis
Mano dukrytė naktimis keldavosi gerti pieno beveik iki keturių metų,dabar jai aštuoni.Dantukai sveiki.Ir kaip aš nesistengiau,keldavosi ir ką tu jai padarysi.O sūnui darbar tik trys mėn.jau visą naktį išmiega (21.30 paskutinį karta valgo irpo to 5 ryto)

Tai ji taip ir aiskino , kad nebutinai visiems vaikams taip turi buti. Kitos maitina naktimis taip kaip tu ir nieko , o kitiem ir puses metu pakanka.
Ernesta
Man atrodo , kad maitinimas nelabai turi ytakos dantukams ,juk naktį tik pieną geria
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.