Kestukaz
2009 08 05, 11:27
Sveiki, Kaimynai pas mus irgi jau antra sezona ir nesiskundzia, sako tik geriau Intex karkasini imti, bet ne pripuciama  Nu mes nusipirkom, dar savaite tik, smagu o kaip bus veliau papasakosim kitais metais Papildyta:QUOTE(Kestukaz @ 2009 08 05, 12:25) Sveiki, Kaimynai pas mus irgi jau antra sezona ir nesiskundzia, sako tik geriau Intex karkasini imti, bet ne pripuciama  Nu mes nusipirkom, dar savaite tik, smagu o kaip bus veliau papasakosim kitais metais  O gaut tai yra kur  Maximoje Akropolyje ispardavimas. Senukuose maciau isparduoda, o siaip batutai.lt uzsiema Intex baseinais. Bandziau dar kitur ieskoti tai be sansu
IngridaB
2009 08 05, 11:32
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 08 11, 16:16) Vienkartiniai  T.y. vienam sezonui, suvyniosit ziemai-kitiemet nepanaudosit, nes per siules leis vandeni/ora. Kasmet perkam intex baseinus, bet stengiames nepirkti brangiu, nes gaila pinigu buna.  Ir saugojom, ir sandeliavom siltose patalpose-vis tiek tas pats  per sulenkimo siules leido vandeni Jei turit atliekamu pinigu-geriau nusipirkit kubila-tai ir ziema malonumas, ir vasara kaip baseina naudoti galima  (aisku, nepaplaukiosit, ale kokios cia pas mus vasaros  )  Jei kalba eina apie tokį baseiną,tai ketvirti metai naudojame.Jokių nusiskundymų.  Tik,kai pirkome nebuvo valymo filtro,bet pasistatėm tokį mini šiltnamį,tai ir šilta ir nieko neprikrenta.  Ir kol kas niekas nepavagia,nes mes sodyboje nebūname,o išleisti 7 tonas vandens laiko reikia.  Žiemai suvyniojame ir į ūkinį padedame,niekas netrūkinėja,net per šaltį nesutrūkinėja.
Kazko apmire temuke, turbut niekas nesimaudo . Lugne, rutukas kaip jums sekasi ? Pas mus vandenukas iki siol skaidrus ir galiu teigti, kad priemones tikrai pasiteisino ir prieziura nera labai sudetinga, bet noretusi atrasti pigesniu budu.
Taigi, kad maudomės. Todėl ir rašinėti nėra kada. Kaupiu patirtį ir baseino priežiūros įgūdžius. Sekasi gerai. Kai baigsis sezonas, viskuo pasidalinsiu. Būtinai aptarsim naudotas priemones ir jų kainas. Pasiskaičiuosim, kas pigiau, pažiūrėsim, kas geriau. Iki.
sveikos, vandens mylėtojos, pasistatėm ir mes šią vasarą baseiną, mano vyras tai spjaudosi ugnim, vis negali atsitokėti kas tokią nesamonę užsimanė įsigyti  čia aš gavau nuo sesės dovanų, apie 9 kubus vandens, viskas prasidėjo, kad reikėjo baseiną statyti ant pievelės, tai brolis prigąsdino, kas bus likę iš pievelės, kai nuimsiu tą baseiną, toliau priežiūra, nusipirkau chlorą ir dar skaidrintoją, viskas kaip ir normaliai, bet kai buvo šaltas oras, nefitravom, o vėliau išvykom 2 sav atostogų, tai dabar išvis užrauginau  jau reiks man pabaigti šį sezoną su baseinu  iškilo keletas klausimų, kai statot baseiną ant kokio pagrindo jis, tik ant žemės? apie kokį siurblį dugnui kalbat? kur panaudojat vandenį iš baseino, aš ta prasme, ar galėsiu juo augalus palaistyti?
QUOTE(lotaa @ 2009 08 21, 21:30) sveikos, vandens mylėtojos, pasistatėm ir mes šią vasarą baseiną, mano vyras tai spjaudosi ugnim, vis negali atsitokėti kas tokią nesamonę užsimanė įsigyti  čia aš gavau nuo sesės dovanų, apie 9 kubus vandens, viskas prasidėjo, kad reikėjo baseiną statyti ant pievelės, tai brolis prigąsdino, kas bus likę iš pievelės, kai nuimsiu tą baseiną, toliau priežiūra, nusipirkau chlorą ir dar skaidrintoją, viskas kaip ir normaliai, bet kai buvo šaltas oras, nefitravom, o vėliau išvykom 2 sav atostogų, tai dabar išvis užrauginau  jau reiks man pabaigti šį sezoną su baseinu  iškilo keletas klausimų, kai statot baseiną ant kokio pagrindo jis, tik ant žemės? apie kokį siurblį dugnui kalbat? kur panaudojat vandenį iš baseino, aš ta prasme, ar galėsiu juo augalus palaistyti? lotaa, baseina ir uzrauginta galima isvalyti, bet reikia ydeti daug pastangu na ir aisku investiciju, o laistyti nepatarciau, nudzius augalai, as uzteko, kad filtrus isploviau ant dekoratyvines samanos ir ji nudziuvo, mes nutiesiam slanga toliau nuo dekoratyvines vejos ir nuleidziam i laukine pieva. Augalus laistyti galima tik su baseino vandeniu, kur nebuvo naudoti chemikalai  Baseina mes statom ant vejos pakloje specialu paklota, pas mus buvo komplekte prie baseino, tokia kaip stora plevele, o pievai tai jau paskui toje vietoje amen, krastai dar kazkiek atzelia, o vidurys lieka plika zemele. Dugnui valyti naudojama speciali zarna su antgaliu, panasiai, kaip dulkiu siurblio, kuri montuojasi prie baseno filtravimo sistemos. Papildyta:As jau ir mastau isleisti vandenuka, nors seimyna dar priesinasi, bet kad jau kaip ir niekas nesimaudo, o priziuret vis vien reikia
satanele
2009 08 22, 09:31
Sveikutės,turėjom tokius net du,jei turite daug laisvo laiko tai gal ir neblogas dalykas,bet nebenoriu prisiminti kiek juoko ,nervų buvo kaip turėjom tokius baseinus Papildyta:Tai tie patys INTEX firmos baseinai
QUOTE(lotaa @ 2009 08 21, 22:30) sveikos, vandens mylėtojos, pasistatėm ir mes šią vasarą baseiną, mano vyras tai spjaudosi ugnim, vis negali atsitokėti kas tokią nesamonę užsimanė įsigyti Na, kai maudomės, tai nepasakyčiau, kad tai nesąmonė. Kai rūpintis juo reikia .... irgi .... Juk ir pietus prieš valgant reikia pagaminti. Kuo daugiau pastangų įdėsi, tuo geresnį rezultatą gausi ir didesnį malonumą apturėsi. Jei tingi gaminti - eik į restoraną arba sėdėk alkanas. Tai ir čia - rūpinkis pats, pasisamdyk firmą arba atsisakyk baseino. Sakyčiau, didžiulis pasirinkimas ... O jei rimtai - nematau aš didelio vargo. Svarbiausia, viską išsiaiškinti, daryti teisingai, naudoti tinkamas priemones. Tada ir nepersidirbi ir malonumą turi.
ar pabaigėt sezoną? kaip išdžiovinat baseiną? aš jį išploviau, bet kaip išdžiovinti niekaip nedašunta
Žiūrint koks tas baseinas. Mano 4 kubų, tai pastačiau vidury pievos stalą, ant jo uždėjau baseino centrą, kraštus nuleidau ir po jais sukišau kėdes, suolus, kad žemės nesiektų. Pataikiau giedrą šiltą dieną ir išdžiūvo. Pernai džiovinau šiltnamy, pakabinus ant balkių. Kelias dienas varčiau nuo vieno šono ant kito. Kaimynė kabina ant skalbinių džiovyklės, nes turi aukštą. Čia jau, kaip suprantu, fantazijos reikia. Kaip kas sugalvoja, taip ir daro. Gal turi nenaudojamą palėpę. Užmesk ten. Sėkmės. Aš savo jau užkonservavau ir pastačiau į laikino poilsio vietą. Maudynės baigtos.
O pas mus vis dar stovi  Kas svarbiausia jau 3 savaites nepyliau jokiu priemoniu, isvalau ir isfiltruoju tik karta savaitėje o vanduo skaidrut skaidrutėlis, nesuprantu truputi ar cia kad oras vėsesnis ar kad mazai besimaudanciu, turiu nuojauta, kad vasara buvau perdozavus priemoniu, tai buvo daugiau vargelio, o dabar
Va čia ir yra visa esmė (kaip aš suprantu): pataikyti tiksliai į dešimtuką. Kad nebūtų nei per daug, nei per mažai. Tada bus viskas tvarkoj. Bet čia jau, turbūt, tik nuosavos klaidos ir nuolatinis praktikavimasis gali šito išmokyti. Vėsesnis oras, be abejo, irgi turi įtakos. Dėl to atvėsusio oro, pas mus jau niekas ir nenori maudytis. Dieną dar būtų gerai, bet naktys šaltos, vanduo atvėsta, ir nieko negundo. Lauksim kitos vasaros. Mano vyras jau irgi didesnio baseino užsimanė, bet aš dar nenoriu. Priežastis paprasta: mano mažiausia mauduolė dar per maža. Į mažesnį paleidi ir turškiasi. Gali ir pro langą stebėdama procesą kontroliuoti. O jei bus didelis, gilus ... Turėsi ten su ja visą dieną mirkti. O maudosi tai ji nuo ryto iki vakaro. Man kantrybės neužtektų. Tai dar nepasiduosiu tokioms avantiūroms. Gyvenam šalia Nemuno, didieji gali ten nueiti išsimaudyti, o mums, kol kas, labai gerai ir taip.
O gal yra kokių nuomonių apei pripučiamą SPA kubiliuką, va tokį?  Mąstom terasoj pasistatyt, domintų pliusai ir minusai, įdomu, r katinai nesuplėšytų savo nagučiais?...
Pasidalinsiu ir aš įspūdžiais. Turim pripučiamą apvalų baseiną, skersmuo gal 2 ar 3,5 metro, tiksliai nepasakysiu, nes pora metų jo nestatėm, kadangi vasaros buvo šaltos. Statom ant asfaltuotos aikštelės. Vandenį pilam iš upės (vanduo šiltas, bet purvinas) arba iš geriamo vandens šulinio (vanduo šaltas, bet švarus). Chemikalus (su chloru) pirkau Senukuose, to flakono užtenka keleriems metams. Tabletes tarkuoju į vandenį, kad greičiau ištirptų, todėl geriau pirkti granulėmis. Jei pilam vandenį iš upės, tai vanduo būna toks rusvas su drumzlėm, įpilu chemikalų ir per naktį tas vandenėlis tampa skaidrus ir švarus. Jei pilam iš šulinio, reikia ilgiau laukti, kol sušils. Chemikalai išlaiko vandenį švarų apie 2 savaites (max. 3 savaites). Po to vandenį išpilam ant pievelės, žolei nepakenkė dar nė karto. Išplaunam baseiną su šlanga, čiurkšlė turėtų būti stipri, tai ir šepečio jokio nereiktų. Paskui pagal oro prognozę - jei oras numatomas karštas, pilam vandenį, jei vėsus - palaukiam kelias dienas ar savaites. Prie baseino buvo kažkokia filtravimo sistema, bet, tiesą sakant, mes ją atjungėm ir nenaudojam. Muses ar lapus išgraibom su tinkleliu, o prieš lipant į baseiną esu prisakiusi visiems nusiplauti kojas po šlanga, kad žemių ar žolės neprineštų. Kainuoja tik chemikalai ir elektra pripilti vandeniui. Tikiuosi, kad 2010 m. vasara bus karšta. Gal kas girdėjot apie nebrangius vandens šildytuvus nedideliems baseinams? Įdomus variantas - tas pripučiamas SPA kubiliukas, bet, matyt, nepopuliarus.
sena pažįstama
2010 03 17, 12:01
QUOTE(Lijuna @ 2010 03 17, 10:39) Gal kas girdėjot apie nebrangius vandens šildytuvus nedideliems baseinams? Nusipirkit ukinese parduotuvese dideles elektrines spirales, mes dvi turim, gelbedavomes jomis, kai vanduo pravesdavo. Siaip tai leidziam vandeni silta is krano, tai ta diena jo temperatura siekdavo iki 34 laipsniu, silciau nei lauke budavo  Po poros dienu vanduo pravesdavo, tad kabindavom spirales ant medines sakos ir kisdavom i vandeni. Musu baseinas irgi 3 metru skersmens, tai su dviem spiralem per valanda vel prisildydavom iki 34-36 laipsniu
me dvi vasaras jau turim INTEX baseiną,tik mūsų skirtingai negu daugumos jis nepripučiamas,o karkasinis (ar kaip ten jį pavadint net nežinau) žodžiu,pūsti nieko nereikia,tik šonuose ir viršuj aplink visą baseiną susistato metalinės lazdos.Skersmuo jo 3,60x3,60 vandens gal 6 kubai,o gal 9 jau nebepamenu..Tai va,pirmais metais, mums ir vanduo greit užžaliuodavo,nes priemonių iškart nenusipirkom,po po savaitės jau buvo bergždžias reikalas,arba netinkamas kiekis,per vasarą keitėm vandenį tris kartus, va antrą vasarėlę jau buvom gudresni,chloro vyras įkratė išškart tik prileidęs,vandenuką filtruodavom ir chloro dozes vis kas kelias dienas kartodavom, nepasakysiu tiksliai po kiek, bet vis vyras įberdavo ir vanduo skaidrus išbuvo visą sezoną.
Senai pažįstamai: ačiū už patarimą dėl elektrinių spiralių.
Pipimai: jei gerai supratau, vandenį filtruodavot, dėjot chemikalų ir vandens nebekeitėt visą vasarą. Ar taip?
QUOTE(Lijuna @ 2010 03 18, 09:05) Senai pažįstamai: ačiū už patarimą dėl elektrinių spiralių. Pipimai: jei gerai supratau, vandenį filtruodavot, dėjot chemikalų ir vandens nebekeitėt visą vasarą. Ar taip? na ta "visa vasara" tai pati žinai..:)kiek jos čia pas mus realiai būna, bet visą maudumuisi galimą sezoną  Dar vakar pasitikslinau pas vyrą,mes turim chlorą baseinams, granulėmis, tai kas antrą dieną vis po truputį jų ir įkratydavo.Kvapas šioks toks buvo, bet aš manau,kad švaresnio vandens telkinio,negu baseino kieme vistiek visoj Lietuvoj nesurasi:)
QUOTE(pipima @ 2010 03 18, 10:22) na ta "visa vasara" tai pati žinai..:)kiek jos čia pas mus realiai būna Va kaip tik todėl mąstau, kad geriau pirkti kokį a la sukūrinį baseiną, kur vanduo pašildomas ir jį galima eksploatuoti ilgiau, ne vien vasarą. Tik, aišku, tokiame jau vaikai nepaplaukios
Kaip laukiu naujojo baseino pildymo sezono  As liksiu ištikima Prestine priemonėms. Jei bus norinciu prisijungti (patogiausia kaunieciu) galesime susikoperuoti isigyti didesni kieki ir pasidalinti, turiu issaugojus visas pakuotes priemoniu perpylimui. Didesni kieki pirkti iseina pigiau
QUOTE(Lijuna @ 2010 03 17, 10:39) Pasidalinsiu ir aš įspūdžiais. Turim pripučiamą apvalų baseiną, skersmuo gal 2 ar 3,5 metro, tiksliai nepasakysiu, nes pora metų jo nestatėm, kadangi vasaros buvo šaltos. Statom ant asfaltuotos aikštelės. Vandenį pilam iš upės (vanduo šiltas, bet purvinas) arba iš geriamo vandens šulinio (vanduo šaltas, bet švarus). Chemikalus (su chloru) pirkau Senukuose, to flakono užtenka keleriems metams. Tabletes tarkuoju į vandenį, kad greičiau ištirptų, todėl geriau pirkti granulėmis. Jei pilam vandenį iš upės, tai vanduo būna toks rusvas su drumzlėm, įpilu chemikalų ir per naktį tas vandenėlis tampa skaidrus ir švarus. Jei pilam iš šulinio, reikia ilgiau laukti, kol sušils. Chemikalai išlaiko vandenį švarų apie 2 savaites (max. 3 savaites). Po to vandenį išpilam ant pievelės, žolei nepakenkė dar nė karto. Išplaunam baseiną su šlanga, čiurkšlė turėtų būti stipri, tai ir šepečio jokio nereiktų. Paskui pagal oro prognozę - jei oras numatomas karštas, pilam vandenį, jei vėsus - palaukiam kelias dienas ar savaites. Prie baseino buvo kažkokia filtravimo sistema, bet, tiesą sakant, mes ją atjungėm ir nenaudojam. Muses ar lapus išgraibom su tinkleliu, o prieš lipant į baseiną esu prisakiusi visiems nusiplauti kojas po šlanga, kad žemių ar žolės neprineštų. Kainuoja tik chemikalai ir elektra pripilti vandeniui. Sveika Gal gali remomenduoti kokias reikia priemones naudoti, kad vanduo pasidarytu skaidrus, nes mes irgi pripyleme vandens is upelio tai jis lanbai baisus rudas
Pasidalinkite informacija kaip priziureti baseina, nes siais metais pasistateme pirma karta
sveiki, kadangi baseino nebestatysim  nes tik aš viena jame ir murkdžiausi  o priežiūros reikėjo tikrai nemažai, nutariau jį parduot, turiu ir chemikalų, jei domina rašykit až, aš iš klp
QUOTE(flight @ 2010 03 05, 14:55) O gal yra kokių nuomonių apei pripučiamą SPA kubiliuką, va tokį?  Mąstom terasoj pasistatyt, domintų pliusai ir minusai, įdomu, r katinai nesuplėšytų savo nagučiais?...  Mes nusipirkom sita SPA, kol kas nepastatem dar, nes reikia pasidaryti vieta, kur statyti. Siaip pas mus UK pakankamai populiarus jie, mano kaimyne turi ir labai patenkinta. Pliusas, kad yra specialus apsildytas dangtis, tai vandenukas ilgai neatsala. Beje perkant butinai reikia ziureti ar dangtis ieina i komplekta, nes kai kuriuose internetiniuose puslapiuose radom pigiau, bet pasirodo dangtis parduodamas atskirai. Chemikalai pradziai pas mus yra rinkinyje. Siaip paskaiciavau, kad elektros tai nemazai reikes, bet kol nepradesim naudoti, tai ir nebus aisku, kaip ir prieziura.  Klausiau kaimynes del katinu, tai pas ja tokioj, kaip uzdaroj teresoj stovi ir katinai neilenda. Daugiau matyt galesiu parasyti vasaros pabaigoje
Negi niekas dar nepasistate lauko baseinu ar jau sis malonumas nebemadingas:((
sena pažįstama
2010 05 20, 19:01
QUOTE(Sandro @ 2010 05 20, 15:01) Negi niekas dar nepasistate lauko baseinu ar jau sis malonumas nebemadingas:(( Statysim, statysim  Ankstoka dar, kita savaite vel atvesimas ir lietus, tad kam ta vandeni laikyti?
Mes tai jau si savaitgali pliuskensimes po pirteles
galvojam pirkti cia taip isreklamuota pripuciama baseina fast set ir statyti terasoje (nes gaila zolytes...). Tik va, galvoju - ar nebus ten per vesu, nes terasa sauleta tik rytais, paskui - pavesis...  Nors, gal vandeniui ir geriau be tiesioginiu saules spinduliu...
sena pažįstama
2010 05 21, 15:48
QUOTE(Sandro @ 2010 05 21, 14:26) Mes tai jau si savaitgali pliuskensimes po pirteles  Na po pirteles tai mes turim stacionaru baseina name O va lauke statom pripuciama del vaiku, kad silta butu, kad ant saulytes. Oras grazus, tai savaitgali irgi bandysim leisti Nors ne, va prognozes, kad savaitgali vasara baigsis http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/s...a.d?id=32605591
Vakar uztaikem ant nerealios nuolaidos rimi ir pirkom va toki baseinuka uz 120 lt  (seniuose jo kaina 290):  Pasistatem baseina terasiukej, kol kas dar viso neprileidom, bet vaikai jau spirga  Klausimas - ar pakanka vien tik vaikiskos priemones baseinams (pirkau senukuose) , ar reikia dar ko nors papildomai?
Mes pries keleta metu ir bandem ant terasos statyt, bet beleidziant vandeni sumastem apskaiciuot vandens svori  tada praejo noras ten statyti ir teko aukoti veja.
Na, musiskis su visu savo triju tonu svoriu jau stovi terasoje, tikimes, kad ji atlaikys  O beje, ar galima tokius baseinus statyti tiesaii ant zoles (skaitem instrukcijoje, kad reikia viska nukasti, idant neatsirastu puvimo, blogo kvapo ir t.t.)? Tai vis del to, ar pakanka tos vieninteles priemones, vaikisko 'chloro' baseinukui, ar reiketu dar ka nors naudoti?
sena pažįstama
2010 05 23, 05:49
QUOTE(flight @ 2010 05 22, 23:56) Tai vis del to, ar pakanka tos vieninteles priemones, vaikisko 'chloro' baseinukui, ar reiketu dar ka nors naudoti? Kas tas vaikiskas chloras?  I toki pati baseina dedu normalu kieki normaliu chloro tableciu Nebent vandeni kaitaliosit, tada is viso nededu nieko
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 05 23, 06:49) Kas tas vaikiskas chloras?  'Vaiku baseinu dezinfekcijos priemone' , ph neutrali, naudoti kas 14 dienu, pirkau seniuose Na ka, musu baseinas jaiu antra diena stovi terasoje, vakar visa diena vaikai turskesi, vos istraukiau. Bet vis tikk pavesiukyje nelabai gerai, salta - galvoju, po kokio menesio paruosime vietele vejoje ir perkelsim... Beje, kazkas cia rase, kad sildo baseina spiralemis - o kaip ta spirale i baseina ileisti, jei aplinkui nera uz ko ja pakabinti?  Ir, gal dar yra kokiu ne paciu brangiausiu budu pasildyti vandenuka?
Šio ryto užsiėmimas
sena pažįstama
2010 05 23, 11:46
QUOTE(flight @ 2010 05 23, 09:11) Beje, kazkas cia rase, kad sildo baseina spiralemis - o kaip ta spirale i baseina ileisti, jei aplinkui nera uz ko ja pakabinti?  Ir, gal dar yra kokiu ne paciu brangiausiu budu pasildyti vandenuka? Paimat sluotkoti, uzkabinat uz jo spyrale ir sluotkocio galus padedat ant baseino krastu  Nors siaip tai rizikinga deti ant krastu, kad nenuriedetu i vandeni vejui paputus, tai mes gale baseino i zeme ismeigiam du iesmus didelius(kur 70cm ilgio) ir per juos perveriam sluotkoti, ant sluotkocio pabaigos uzdedam spyrale, na vaizdas gaunasi kaip meskere  Nezinau, ar supratot... Kitas dar paprastas variantas-pripilti kasdien is krano karsto vandens, vis tiek issitasko perteklius
QUOTE(flight @ 2010 05 23, 09:11) Na ka, musu baseinas jaiu antra diena stovi terasoje, vakar visa diena vaikai turskesi, vos istraukiau. Bet vis tikk pavesiukyje nelabai gerai, salta - galvoju, po kokio menesio paruosime vietele vejoje ir perkelsim... O kaip jus ruosit vieta baseinui, tiesiog ant zolytes statysit, ar kazkaip cementuot reikia  ?
QUOTE(Katrix @ 2010 05 27, 11:49) O kaip jus ruosit vieta baseinui, tiesiog ant zolytes statysit, ar kazkaip cementuot reikia  ? Ant žolės statyti negalima - instrukcijoje rašo, kad taip pastačius, žolytė po baseinu ims pūti, atsiras nemalonus kvapas ir pan. Žolytę tektų nukasti visiškai, gal dar kokio smėliuko papilti, išlyginti (su gulsčiuku). Tada patiesti spec.patiesalą ar putplastį (mes dabar terasoj putplasčio patiesėm, tada dugnas minkštesnis ). Cementuoti tikrai nesiruošiam, o ir baseinukas toks ne per didžiausias, kam? Mūsų baseinukas buvo tiek naudojamas, kad visa chebrytė persimaudė ir užkimo  Dabar laukiam, kol vėl atšils. Net ir aš įlindus buvau, visai smagu atsivėsinti. O pavėsiukas privalumų vis tik turi - vanduo ilgai išsilaiko gaivus, neperkaista, ir, kadangi terasa su stogu - neprilyja.
QUOTE(flight @ 2010 05 27, 13:03) Ant žolės statyti negalima - instrukcijoje rašo, kad taip pastačius, žolytė po baseinu ims pūti, atsiras nemalonus kvapas ir pan. Žolytę tektų nukasti visiškai, gal dar kokio smėliuko papilti, išlyginti (su gulsčiuku). Tada patiesti spec.patiesalą ar putplastį (mes dabar terasoj putplasčio patiesėm, tada dugnas minkštesnis ). Cementuoti tikrai nesiruošiam, o ir baseinukas toks ne per didžiausias, kam? Mūsų baseinukas buvo tiek naudojamas, kad visa chebrytė persimaudė ir užkimo  Dabar laukiam, kol vėl atšils. Net ir aš įlindus buvau, visai smagu atsivėsinti. O pavėsiukas privalumų vis tik turi - vanduo ilgai išsilaiko gaivus, neperkaista, ir, kadangi terasa su stogu - neprilyja. Aciu uz atsakyma  Nuotraukoje tai labai fainai atrodo, mano mergina irgi svajoja apie toki, tik mamai kazkaip nedrasu del prieziuros
Mes tiesiam ant vejos paklotą o ant jo baseiną, nieko papildomai neruosiam
QUOTE(ostė @ 2010 05 27, 16:57) Mes tiesiam ant vejos paklotą o ant jo baseiną, nieko papildomai neruosiam  Ir kaip veja, ar neprasmirsta?
QUOTE(flight @ 2010 05 27, 16:08) Ir kaip veja, ar neprasmirsta?  Kadangi mes baseina laikom iki pat salnu tai ji jau ten visa supūna ir randam tik zemę, o prie baseino vasaros sezono metu tai tikrai nesijaucia jokio kvapo, bet musu didesnis, gal labiau jis prispaudžia žemę  Toki kaip jusu taip pat turime ir ji naudojam pavasarį, kol dar orai vėsesni (pvz. siuo metu) bet as i ji nepilu priemoniu o pakeiciu vandenį kas kokia savaitę ar dvi ir perstatau vis i kitą vietą, tai zolyte netgi nenukencia. Kadangi jis tarnauja tik kokį mėnesiuką tai neatsibosta tie perpilinėjimai. Aisku kur stovi didysis tai ten veja jau neatsigauna nebent užsėti is pavasario, bet kai mes statom į tą pačią vietą kiekvienais metais tai neužsėjinėjam, kas savaime užauga tik.
Oste, hmmm, o savaitę-dvi vanduo be chemijos neužrūgsta? Nes pagalvojau, visai nieko variantas - jei be chemikalų, tai tuo vandeniu paskui ir žolytę palaistyt galima, ir vaikams sveikiau...O ar filtruoji?
QUOTE(flight @ 2010 05 27, 16:41) Oste, hmmm, o savaitę-dvi vanduo be chemijos neužrūgsta? Nes pagalvojau, visai nieko variantas - jei be chemikalų, tai tuo vandeniu paskui ir žolytę palaistyt galima, ir vaikams sveikiau...O ar filtruoji? Sitame mazesniame niekada nefiltruoju. Per savaite nieko neatsitinka, jei silta keiciu po savaitės, jei orai vėsesni kaip si savaitė palieku dviem savaitėm, nes vaikai nesimaudo, salta. O tuo vandenuku po dvieju savaiciu paliejus darzoves patikėkit jos eina is proto, pernai ysitikinau ant pomidorų šilknamyje  As manau ten esantys mikroorganizmai labai gera trąša. Kažkurią vasarą buvau ybėrus chloro, tai zolytė aplink nurudo, kur užtiško vandens, o maniškiai kai maudosi tai vanduo liejasi pro kraštus, o ir išpilti vandenį su cloru reikia atsargiai, nes nudegina augalus
Kazkas cia rase, kad sildo vandeni su spiralemis, o gal kas pirko sildytuva? Maciau Akropolio Maximoje, 299 lt. Nezinau, net, kaina tokia truputi  , bet gal patogiau
O kaip tas šildytuvas veikia? Jis momentinis ar reikalinga pastoviai įjungti? Kaina nedidelė - kiek domėjausi, pigiausi kainuoja nuo 800 ,bet gal šitas koks kinietiškas, vienam mėnesiui? Mūsų baseinas pavėsyje taaip įšalo, kad rankos įkišti negalima...  Tai jaučiu, teks aukot veją...
QUOTE(flight @ 2010 05 31, 15:47) O kaip tas šildytuvas veikia? Jis momentinis ar reikalinga pastoviai įjungti? Kaina nedidelė - kiek domėjausi, pigiausi kainuoja nuo 800 ,bet gal šitas koks kinietiškas, vienam mėnesiui? Mūsų baseinas pavėsyje taaip įšalo, kad rankos įkišti negalima...  Tai jaučiu, teks aukot veją... Šį šildytuvą mačiau Akropolio Maximoje, jis tos pačios firmos, kaip ir baseinas, t.y. INTEX. Pagaminta aišku kur  Kaip veikia, tiksliai nežinau. Paveiksliuke tas šildytuvas stovi ant grindų, nuo jo du vamzdeliai pritvitinti prie baseino išorinių sienelių
arbatos_puodelis
2010 06 01, 14:08
merginos o kaip su paciais maziausias  ? kaip jios apsaugot nuo noro maudytis? na mes turim baseina,bet ne pripuciama,o dideli normalu,bet yra rimta problema kaip maziausiaji seimos nari apsaugoti nuo noro maudytis paciam,su mumis jam neidomu...jis vis atbulom bando ilipti  tad maudemes (dabar pas mus ziema  ) kai mazius miegodavo...gal kas turi kokiu ideju,na naujos temos uzvesti nenoriu nes kazi ar labai jau daug Lietuvoj turi normalius baseinus,tad bandau glaustis pas jus
prekestolen
2010 06 05, 11:08
Laba diena, jungiuos ir aš į baiseinų prižiūrėtojų būrį..ir perskaičius visą kad ir negausią temą- truputį dingo noras jį statyti..Gal dar kol neišpakuotas- reik vežti priduoti atgal...  įsigijom tokį vidutinį, 457x91 dydžio, apie 10 kubų vandens. Bestway FastSet modelio. Ir nors netoli namų, 10 min pėstute yra platus didelis tvenkinys- tačiau prie jo besirenkantis kontingentas 50 proc yra nevalos jaunimėlis, šiukšlintojai- profesionalai..net nesinori ten eiti, o dar ir neiški vandens kokybė, nes tyrimų ten niekas neatlieka.. Kad vaikams bus laimė neišpasakyta- tai čia jau aišku..tik va kaip ta priežiūra man seksis..  Esam turėję mažesnį, nenaudodavau jokių chemikalų, bet ir vandenį keisdavom dažnai, laistymui išnaudodavom. Stovės jis ant vejos, jau nusprendžiau paaukoti plotelį jos, bet kokiu atveju, jei pasiteisins šitas daiktas, ten jis ir stovės visada. tuo labiau, kad praneša šią vasarą super klaikiai karštą- tai gal ir nenusivilsime savo pirkiniu. Oste, rašau jums į AŽ dėl priemonių kooperavimosi pirkimo.
QUOTE(ostė @ 2010 03 20, 10:09) Kaip laukiu naujojo baseino pildymo sezono  As liksiu ištikima Prestine priemonėms. Jei bus norinciu prisijungti (patogiausia kaunieciu) galesime susikoperuoti isigyti didesni kieki ir pasidalinti, turiu issaugojus visas pakuotes priemoniu perpylimui. Didesni kieki pirkti iseina pigiau  Oste,o kur Jūs šią priemonę perkate
|
|