Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tarp brolių 8 metų skirtumas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
kastaneda
Mielos mamos, gal pasidalintumėt savo patirtimi?
Auginu du dūnus vienam - 12 metų, o kitam 4, ir vis galvoju ką darau ne taip, kad vaikai tarpusavyje nesutaria. Mažasis reikalauja brolio dėmesio, o didysis neturi kantrybės užsiimti broliu...o tada skandalai, vienas verkia, kitas rėkia....
Kaip man jiems padėti?
Noa
O tai bernai ne visada pešasi, nesvarbu, koks metų skirtumas? smile.gif Maniškiai irgi pešasi. Mažiukas pyksta, kam brolis jam reguliuoja - iš kur toks mažiukas jau žino, kas jam gali reguliuot ir kas negali, neaišku smile.gif Čia, musėt, žmogaus tokia prigimtis biggrin.gif O kartais jie ir nesipeša, tada labai gražu būna... Man regis, čia ne visai metuose esmė smile.gif Nes analogiški dalykai vyksta ir tada, kai skirtumas - 3 metai... smile.gif

makuke
Pas mane analogiška situacija...Skirtumas tik kad auginu mergaites.
Savo dičkei sakau, kad jos turi išmokti bendrauti, ir kad tai yra nelengva
Vyresnioji jau turi ką veikti, o mažoji dar tik visko mokosi. Geriausia tai jos sutaria, kai ką nors daro bendrai : tvarkosi, ruošia mums užkandėles prie kavos, maudosi, mokosi raides... kartais ir pianinu abi bendrai pabarbena.
Į jų peštynes aš stengiuosi nesikišti, tai tada greičiau susitaiko mirksiukas.gif
kastaneda
Bet kaip reaguoti tada, kai vyresnysis sūnus nori būti mažiui tėvu? Jam nurodo ką veikti, kaip elgtis, o kartais ir per uodegytę trinkteli?
Kalbu ir gražiuoju, ir piktuoju, o rezultato jokio...
Paaiškinu, tai lyg ir suprato po kelių minučių vėl tas pats...
kastaneda
Beje, man atrodo, kad kiti vaikai ir sutaria, ir rūpinasi vieni kitais...
Šiaip lyg ir geri tie mano vaikai, bet kažkodėl man atrodo, kad didysis turėtų labiau nusileisti? O gal aš klystu? Yra taip kaip yra, bet labiau aš kaltinu vyresnįjį. Sakysist visada mažiukai lepūnėliai, bet juk jie mažesni buvo ir bus visiems tėvams??????????????????///
Estrella...
Tarp maniškių tarpas 8metai.Kai paprašau,kad pasaugotų brolį doh.gif baisus triukšmas būna,o mažiukas eina ratu aplink brolį ir žaisti su juo nori.Kai paaugs nujaučiu turėsim problemų doh.gif
kastaneda
O gal tie "karai" vyksta tik tarp brolių (berniukų)? g.gif
Estrella...
QUOTE(kastaneda @ 2005 09 26, 14:03)
O gal tie "karai" vyksta tik tarp brolių (berniukų)?  g.gif
*

Nežinau,bet girdėjau,kad pasitaiko ir tarp mergaičių g.gif
kastaneda
Mes mokomės "nekariauti", bet deja....
mano kantrybė taip pat ribota cry.gif
Estrella...
QUOTE(kastaneda @ 2005 09 28, 08:33)
Mes mokomės "nekariauti", bet deja....
mano kantrybė taip pat ribota cry.gif
*

Kariavo ir kariaus mirksiukas.gif
Sig
Mano pirmajam-10, mažiui greit sueis metukai. Kartais būna meilė begalinė, kartais-nors bėk iš namų... sad.gif Maliukas lenda prie dičkio sąsiuvinių, rašomojo stalo, pieštukų ir etc...atrodo, kad jo kambarys ten medumi pateptas, net klykia iš laimės patekęs į "uždraustąją zoną"
Mane domina kitas klausimas g.gif Kaip juos patalpint į vieną kambarį drauge? (plėstis neketinam, miegamasis, virtuvė su valgomuoju ir dičkio kambarys) Kaip jūs sprendžiat ši dalyką, juk negalės vaikutis miegot visą laiką su tėveliais? smile.gif
Estrella...
QUOTE(Sig @ 2005 09 28, 22:11)
Mano pirmajam-10, mažiui greit sueis metukai. Kartais būna meilė begalinė, kartais-nors bėk iš namų... sad.gif Maliukas lenda prie dičkio sąsiuvinių, rašomojo stalo, pieštukų ir etc...atrodo, kad jo kambarys ten medumi pateptas, net klykia iš laimės patekęs į "uždraustąją zoną"
Mane domina kitas klausimas g.gif Kaip juos patalpint į vieną kambarį drauge? (plėstis neketinam, miegamasis, virtuvė su valgomuoju ir dičkio kambarys) Kaip jūs sprendžiat ši dalyką, juk negalės vaikutis miegot visą laiką su tėveliais? smile.gif
*

Kažkaip tai turės sutilpti g.gif
kastaneda
QUOTE(Sig @ 2005 09 28, 22:11)
*

Mes patalpinom 4u.gif
Vioenam 12, o kitam 4, nėra idealu, bet kai trūksta dar vieno kambario, tai normaliai ir visai kompaktiškai bei patogiai...
Pirkom Klaipėdos baldų komplektą ir liuks gavosi...
Bent man taip atrodo, jei norėsi galiu nufotkinti....
Vyresnioji lova aukšta, o mažiaus stovi normali tachta, ir miega ne kaip dviaukštėje, nes man jos labai nepatinka sad.gif
Jei atsirastų dar vienas kambarys, kuo puikiausiai vieną lovą galėtumėm išnešti... 4u.gif
Sig
Renku visas idėjas, jei nepatingėsi nufotkint ir pademonstruot, būtų labai šaunu. Buvau įlindus i forumą mažos erdvės, gavau patarimą skirt kambarį per pusę, bet dar iki dabar "makaluojuos" ir vis tikiuos surast ką nors gudresnio mirksiukas.gif
Aš nelabai jų vis dar įsivaizduoju viename kambaryje, vienas-nori miegučio, kitas-dar spokso TV ar nori muzikos... ax.gif
kastaneda
QUOTE(Sig @ 2005 09 29, 17:02)
Renku visas idėjas, jei nepatingėsi nufotkint ir pademonstruot, būtų labai šaunu. Buvau įlindus i forumą mažos erdvės, gavau patarimą skirt kambarį per pusę, bet dar iki dabar "makaluojuos" ir vis tikiuos surast ką nors gudresnio mirksiukas.gif
Aš nelabai jų vis dar įsivaizduoju viename kambaryje, vienas-nori miegučio, kitas-dar spokso TV ar nori muzikos... ax.gif
*

O kur atsiųsti nuotrauką? 4u.gif
Estrella...
QUOTE(kastaneda @ 2005 09 30, 23:13)
O kur atsiųsti nuotrauką?  4u.gif
*

Gali į čia įdėti 4u.gif
kastaneda
QUOTE(estrella @ 2005 10 01, 10:33)
Gali į čia įdėti 4u.gif
*

Neįdėsiu, nes man nuotraukų dėti kažkodėl neleidžia... cry.gif
Estrella...
QUOTE(kastaneda @ 2005 10 02, 17:32)
Neįdėsiu, nes man nuotraukų dėti kažkodėl neleidžia... cry.gif
*

Įsidėk į galeriją,o iš ten įkelsi čia mirksiukas.gif
WildFire
Kai tarp vaikų nemažas amžiaus skirtumas taikos nesitikėk, nesvarbu tai būtų mergaitės ar berniukai.. Gi skiriasi viskas: norai, supratimas ir etc.
Sig
Aš pvz.ir nesitikiu, bet tikiuosi kaip nors ( patogiai vaikams ) sutalpinti juos į vieną kambarį blink.gif
Kastaneda, parašiau į AŽ savo e'mail'ą.
Aura_G
Pas mus auga tryse: sese ir du broliai. Pagrandukas nuo seses skiriasi 9 metais, o nuo brolio 7 metais. Idomu, kad meiles jis nueina pas sese, neretai ja pavadina mama smile.gif, o kautyniu ir kompiuterio draugas yra brolis. Kartais susikauna ir iki asaru, o namuose tvyro debesiai dulkiu. Gaila, kad broliams tenka gyventi viename kambaryje, nes ten amzinas chaosas ir betvarke...sad.gif
Orrange
Tarp musu su sese irgi 8 metu skirtumas. Tai patikekit, kol abi buvom mazesnes, buvo visko. doh.gif Labiausiai erzindavo, kad man reikedavo su ja zaisti, ji noredavo paskui mane visur tasytis, nenoredavo likti namie. Jai buvau kaip autoritetas, megdziodavo mane, seke mano pavyzdziu, klausydavo mano nuomones. Ir dabar tas isliko. Dabar, kai jai jau 18, tas metu skirtumas zymiai maziau jauciamas, todel savo vaikucius planuosiu kuo mazesniu metu skirtumu. thumbup.gif
etaruj
vai vai... bash.gif pas mus erzelynės namuose ne ką mažiau. tarp vaikų 13 metų skirtumas.didžioji nori jau būti galva vaikų kambaryje. ypač kai ateina draugai. mažasis charakteriuką ir savo turi,nemėgsta nusileisti. vyresnių klauso, bet jei ta patį bando pasakyti vyresnioji tease.gif ,tai baigiasi eiliniu barniu. guodžia tai jog per dieną jie vienas kito pasiilgsta ir susitikę ramiai ištveria ....iki 10 minučių g.gif
KRŪTA
Kambariai atskiri problemos neišsprendžia. Šaukia mažėlis prie sesers durų, prisitaiko ir į kambarį įsprūsta zbidkų pridirba..paskui toji pyksta..verkia. Aš pati iš tokios šeimos. Tarp manęs ir sesers 9 metai. Mušėmės iki kol išaugom.
feneke
QUOTE(kastaneda @ 2005 09 13, 09:56)
Bet kaip reaguoti tada, kai vyresnysis sūnus nori būti mažiui tėvu? Jam nurodo ką veikti, kaip elgtis, o kartais ir per uodegytę trinkteli?
Kalbu ir gražiuoju, ir piktuoju, o rezultato jokio...
Paaiškinu, tai lyg ir suprato po kelių minučių vėl tas pats...
*

tarp mano berniukų 7m skirtumas. Mažasis kaip prilipęs prie vyresnėlio- jis jam autoritetas. Peštynės, rėkimas nesibaigiantis. Tik ir girdisi:vienas nori to, kitas- ano;
vienam padarė tą, kitas- aną.
Kokia aš būnu laiminga, kai jie nors iki pietų atskirai pabūna:viens- mokykloj, kitas- darželį.
Dabar vis dažniau pradedu pastebėti, kad vyresnėlis vis dažniau pradeda nurodinėt ką veikt, kaip elgtis. Jo tonas ne iš draugiškųjų g.gif
Aš jam gražiuoju aiškinu, kad negali taip jau griežtai nurodinėt mažąjam ką jam daryt, bet čia įžvelgiu savo kaltę, kad dažnai kišuosi į jų peštynes ir tada griežtu balso tonu nurodau: tu darai tą ir tą, o tu eini ten ir darai tą.
Tikiuosi išaugs ax.gif Juk sakoma, kad jei augini 7 metų skirtumu, tai vaikai yra du vienturčiai.

Tarp manęs ir brolio 5m skirtumas. Užknisdavo jis mane,bet kažkaip nesipešdavom, tik ilgai neturėjom bendrų interesų. Ypatingai susibendravom ,kai jis vedė ir susilaukė vaiko.
sena niekšė
gal perdaug reikalaujat iš didžiojo būti atsakingu už mažių?
arba perdaug nurodinėjat pati -- o vaikas jus mėgdžioja dry.gif
<Orchiduke>
vyresniajam 10, maziukui 2, o pagrandukas jau planuojams wub.gif
Skirtumas 8 metai, bet broliu santykiai- idealus. Vyresnelis lepina maziuka, nesioja, skaito pasakas, is m-klos grizdamas vis kazka is savo pinigeliu nuperka, o mazgius be brolio irgi eina is proto, niekada nepasirinks musu su vyru, jei broliukas yra salia. Abu patys geriausi draugai. Vyresneliui neliepiame, net neprasome, kad pabutu su mazuoju, jie tiesiog randa uzsiemimu visokiu, zaidzia su lego, mokosi piest, mazaji mokina sokt su sokiu kilimeliu.... Daug ks atejes stebisi broliu sutarimu, as labai daznai ziuredama i juos susigraudinu, pati esu vienturte, tai man ju meile tokia nuosirdi ir begaline wub.gif O dabar kai vyresnysis suzinojo, jog planuojame dar leliuka, pastoviai ateina apsikbina pilvuka ir klausia manes, gal jau gyvena kazkas wub.gif
Reiks jau leist maziukui issikelt pas broli gyvent i kambari, nes abu uzmiega kartu, tai mazaji pastoviai mieganti parsinesame pas save i kambari i jo lovyte biggrin.gif
Tikiuosi, kad tokia idile truks ilgai ilgai, kad ji nesibaigs wub.gif
Gyvačiukas
Tarp maniškių taip pat 8 metai skirtumas,tik pas mane porelė smile.gif visko būna,bet vadovaut labiau mėgsta mažoji.Kartais net atrodo,kad nesuprasi,kuris iš jų mažesnis lotuliukas.gif
amelija28
QUOTE(<Orchiduke> @ 2011 02 28, 19:34)
vyresniajam 10, maziukui 2, o pagrandukas jau planuojams  wub.gif
Skirtumas 8 metai, bet broliu santykiai- idealus. Vyresnelis lepina maziuka, nesioja, skaito pasakas, is m-klos grizdamas vis kazka is savo pinigeliu nuperka, o mazgius be brolio irgi eina is proto, niekada  nepasirinks musu su vyru, jei broliukas yra salia. Abu patys geriausi draugai. Vyresneliui neliepiame, net neprasome, kad pabutu su mazuoju, jie tiesiog randa uzsiemimu visokiu, zaidzia su lego, mokosi piest, mazaji mokina sokt su sokiu kilimeliu.... Daug ks atejes stebisi broliu sutarimu, as labai daznai ziuredama i juos susigraudinu, pati esu vienturte, tai man ju meile tokia nuosirdi ir begaline  wub.gif  O dabar kai vyresnysis suzinojo, jog planuojame dar leliuka, pastoviai ateina apsikbina pilvuka ir klausia manes, gal jau gyvena kazkas  wub.gif
Reiks jau leist maziukui issikelt pas broli gyvent i kambari, nes abu uzmiega kartu, tai mazaji pastoviai mieganti parsinesame  pas save i kambari i jo lovyte  biggrin.gif
Tikiuosi, kad tokia idile truks ilgai ilgai, kad ji nesibaigs  wub.gif
*

Nu, cia kaip pasakoje blink.gif , pasirodo taip buna, ir ne tik filmuose blink.gif blink.gif ...pamirsau, net ka norejau parasyti...
rasute.m
QUOTE(amelija28 @ 2011 03 09, 17:04)
Nu, cia kaip pasakoje blink.gif , pasirodo taip buna, ir ne tik filmuose blink.gif  blink.gif ...pamirsau, net ka norejau parasyti...
*

drinks_cheers.gif
Pas mane tarp vyresniųjų 8 metų skirtumas, tarp mažiausiojo ir vyriausiojo - 11. Dieve Dieve, duok man stiprybės biggrin.gif Tarp pirmųjų dviejų amžinos peštynės, rietenos, vienas kito erzinimas doh.gif O su mažiausiuoju sutaria thumbup.gif unsure.gif Ir kame šaknys? g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.