Vienai auginant vaiką, gaunant minimalias pajamas apie atostogas galima tik pasvajot. Bet visgi, jei pasitaiko tokia galimybė, savaitgaliui kažkur išvažiuoti su draugais. Kur palikti vaiką? Mano mama atsisako pažiūrėt
Tokiu atveju dar yra
Broliai/ seses Pusseseres Draugai Valandine aukle Zinoma, zinant, kad vaikas jaustusi su jais gerai. Jei nei vienas variantas netinka-vaziuoti su vaiku, ir linksmintis labai kulturingai Kitu variantu neisivaizduoju
su vaiku nepailsėsi ...
Mes kuo puikiausiai pasiilsim su vaiku
O siaip tai, jei nera kur palikti vaiko tai jo ir nepalieki, jei yra tai palieki ir vaziuoji pailset... O kam palikti cia jau viskas pagal aplinkybes. As palieku savo mamai
Samdau auklę. Ištrūkstu kartas nuo karto, nes reikia atsikvėpti ir pabūti atskirai nors kažkiek.
o įdomu kiek kainuotų auklė visam savaitgaliui ... et ir rast dar tokią reikia, kad patikima būtų ....
QUOTE(nirvana @ 2009 06 11, 23:00) o įdomu kiek kainuotų auklė visam savaitgaliui ... et ir rast dar tokią reikia, kad patikima būtų .... Tada jei vaikas ta aukle matys pirma karta, vargu ar aplamai jums ten iseis pasilinksminti kaip jus kad norit, ir ar aplamai bus verta vykti...... As tai neastipalaiduociau QUOTE(ciuke @ 2009 06 12, 01:58) Tada jei vaikas ta aukle matys pirma karta, vargu ar aplamai jums ten iseis pasilinksminti kaip jus kad norit, ir ar aplamai bus verta vykti...... As tai neastipalaiduociau
turbut su vaiku vaziuociau, arba prasyciau drauges jei mama neziuretu
dar tokios situcijos nebuvo tai nezinau ka daryciau
su vaikais tikrai galima atsipalaiduti
Niekur neišvažiuoju, nes nėr vaikus kur palikt,nei pinigų pramogoms...visapusiška bačka...
Na,man "nuskilo"-eksas pabuna,jei labai jau kur noriu islekt,nors maniskis dar kleckas- ilgesniam laikui negaliu palikt,tad neaisku,kaip butu su savaitgalio isvykom
QUOTE(nirvana @ 2009 06 10, 20:14) Vienai auginant vaiką, gaunant minimalias pajamas apie atostogas galima tik pasvajot. Bet visgi, jei pasitaiko tokia galimybė, savaitgaliui kažkur išvažiuoti su draugais. Kur palikti vaiką? Mano mama atsisako pažiūrėt Aš galvojau, kad mano motina vienintelė pasaulyje močiutė,kuri visiškai nežiūri savo anuku Beje ši tema yra laaaaabai skaudi...auginu pametinukus visiškai viena, žinoma, jokiu aukliu. Per 2,5 metų itempto vaikų žiūrėjimo nesu nei dienos praleidusi be savo vaikų. Manau pirma diena be vaiku bus ta diena, kada mane išvež į psichushke o vaikai liks našlaičiais. MANO TĖVAI MAN VAIKŲ NEPAŽIŪRI. Papildyta: QUOTE(Viktute @ 2009 06 12, 18:25) su vaikais tikrai galima atsipalaiduti KAI turi viena vaika tai gali su juo nors ir į pasaulio kraštą keliauti, pati budama viena nėščia ir su kudikiu keliavau po visą europą. Bet, kai gymė antras ir dabar yra vienai 2 o kitai 1 metai....visiškai nebeįmanoma su jomis pailsėti kartu... Papildyta: aš netgi į svečius nebeeinu, nes jos abi ten per daug žalos pridaro. o pabendrauti su draugėmis irgi neišeina, nes kol jas abi lauke sužiurėsi nuo visų medžių pagausi, tai jokio pokalbio nesigauna Vnz.. suprantu, kaip niekas..temos autore QUOTE(vienpaneles @ 2009 06 13, 07:43) KAI turi viena vaika tai gali su juo nors ir į pasaulio kraštą keliauti, pati budama viena nėščia ir su kudikiu keliavau po visą europą. Bet, kai gymė antras ir dabar yra vienai 2 o kitai 1 metai....visiškai nebeįmanoma su jomis pailsėti kartu... Papildyta: aš netgi į svečius nebeeinu, nes jos abi ten per daug žalos pridaro. o pabendrauti su draugėmis irgi neišeina, nes kol jas abi lauke sužiurėsi nuo visų medžių pagausi, tai jokio pokalbio nesigauna Vnz.. suprantu, kaip niekas..temos autore jei nepastebejote, as turiu dvynius, t.y. du vaikus, kuriems dar nera 5 metu
as irgi niekur absoliuciai neiseinu,nes neturiu kam palikti vaiko...
QUOTE(Viktute @ 2009 06 13, 12:09) jei nepastebejote, as turiu dvynius, t.y. du vaikus, kuriems dar nera 5 metu Atsiprašau nepastebėjau Mano vyresnėlei jau 2,4 ir ji jau siaučiaja viena aš tik su maže lakstau
Na dėl tų priežasčių, kurias čia daugelis išvardijo, aš antro vaiko nesirįžčiau manau daugiau gyvenime gimdyt.. O kas dėl mamos. Tai ji šiaip visada pažiūri, kai man reikia į mokslus važiuot, kai nespėju iš darželio pasiimti - ji paima ir dar daug kur padeda, bet va dėl to savaitgalio - sako nežiūrėsiu ir viskas, nors tu ką. Sutinku, kad galima laisvalaikį praleisti ir su vaiku, pati sėkmingai tą ir darau, veduosi į svečius, į kavines kai einu su draugėm susitikti. Bet dabar aš noriu pailsėti be vaiko... manau reikės mamai siūlyti pinigus, kad ji padirbėtų vietoj auklės.
as manau,kad prisilinksminai iki siol kiek reikia. Dabar vaikui reikia mamos ir sedek su vaiku. Kai paaugs vaikelis ir dar noresis linksmintis, tai palakstysi. Auginu 2 vaikus, vyras isvykes ir vaikus butu kam paziureti, bet nesinori, nes vaikams reikia mamos. Neisivaizduoju kaip jausciausi kazkur savaitgali viena be vaiku. Nekalbu apie valandele spektakliui, koncertui ar kinui. Ta as toleruoju, o ne savaitgalius. Sekmes
Is savo patirties zinau, kad tos kurios labai baisejasi ir netoleruoja mamu, kurios nori vienos paiilseti tai pacios buna tokios paukstuzes, kad oi oi. Mano viena drauge(dabar jau nebe drauge) visada baisedavosi kaip galima palikti vaika savaitgaliui, porai valandu, visada sakydavo, kad niekada nepalieka vaiko pas tevus, nes tai jai yra nepriimtina. Veliau paaiskejo, kad savo atzala palieka ir savaitgaliui per kurios linksminasi ir savaitemis ir t.t.
Reziume tai, kad nereikia taip ardytis ir smerkti tu mamu, kurios nori vienos paiilseti. Kai buvote/esate seimoje su vyru tai niekada nesinori pabuti vieniems be vaiku? Nematau cia nieko blogo.
Iseinu beveik kiekviena savaitgali, kartais ir po darbo neskubu namo.
Cia, Londone, irgi turiu aukle, kuri kartu gyvena, todel nera problemos iseiti vienai kur nors pasilinksminti QUOTE(nirvana @ 2009 06 14, 12:44) Na dėl tų priežasčių, kurias čia daugelis išvardijo, aš antro vaiko nesirįžčiau manau daugiau gyvenime gimdyt.. O kas dėl mamos. Tai ji šiaip visada pažiūri, kai man reikia į mokslus važiuot, kai nespėju iš darželio pasiimti - ji paima ir dar daug kur padeda, bet va dėl to savaitgalio - sako nežiūrėsiu ir viskas, nors tu ką. Sutinku, kad galima laisvalaikį praleisti ir su vaiku, pati sėkmingai tą ir darau, veduosi į svečius, į kavines kai einu su draugėm susitikti. Bet dabar aš noriu pailsėti be vaiko... manau reikės mamai siūlyti pinigus, kad ji padirbėtų vietoj auklės. gal mama dar dirbanti ir savaitgaliais pati nori pasiilseti? mano mama dievina anuke ir kai gyvenom Lietuvoje kartais pasiimdavo kokiai nakciai (jokiu budu ne visam savaitgaliui) kai dukryte buvo maza. bet piknaudziauti tuo negalejau, nes paprastai savaitgaliai ir jai skirti atsipalaiduoti ir pailseti. ir gali buti, kad cia net ne piniguose esme. as jeigu savo mamai buciau pinigu pasiuliusi buciau izeidus ja juodai. na bet aisku kiekvienoje seimoje savi santykiai. QUOTE(Daniux @ 2009 06 18, 13:08) as manau,kad prisilinksminai iki siol kiek reikia. Dabar vaikui reikia mamos ir sedek su vaiku. Kai paaugs vaikelis ir dar noresis linksmintis, tai palakstysi. Auginu 2 vaikus, vyras isvykes ir vaikus butu kam paziureti, bet nesinori, nes vaikams reikia mamos. Neisivaizduoju kaip jausciausi kazkur savaitgali viena be vaiku. Nekalbu apie valandele spektakliui, koncertui ar kinui. Ta as toleruoju, o ne savaitgalius. Sekmes grieztokai cia. is vienos puses sutikciau. vaikui reikalinga mama ir mazam vaikui savaitgali praleisti atskirai o jei dar ir su svetimu zmogumi tikrai ne kas. nesutikciau tik su pirmu sakiniu. netgi ir labai gerai pazistant zmogu viesai teigti, kiek jis prisilinksmino kiek ne?... visi turim savu poreikiu ir pomegiu. Mergina augina vaika viena, galbut neturi vyro, kuris butu isvykes ir su kuriuo galima buti palaikyti nuolatini bendravima telefonu internetu ar panasiai. todel jos poreikis atsipalaiduoti ir pailseti nuo kasdienines rutinos yra suprantamas ir pateisinamas. juk ir vaikui butu geriau su pailsejusia mama nors ir ta viena savaitgali, nei kad su nuolat isitempusia ir pervargusia nuo rutinos. atsakant i tema, as gyvenu uzsienyje tik su vaiku. nera aukliu, tetu, dedziu, mociuciu, kuriems galeciau palikti. ypatingais atvejais, kai reikia del darbo ar kitu butinu reikalu, ieskau sprendimu ir iseiciu is situacijos, bet ilgesniam laikui ar pasilinksminimui nera nieko. ir tenka susitaikyti su tuo, nes gyventi ir dirbti uzsienyje buvo mano pacios pasirinkimas su kitais pliusais. ir linksminames su dukra. kartais dviese, kartais su draugais, ju seimomis. ir man sekasi, kad mano mergina yra klusni, gera ir labai protinga, nors jai tik 4 metai. bet mes su ja del visko labai gerai sutariam.
na man mano tevai padeda(kai reikia i mokslus ar retkarciais labai retkarciais i kina koki)...o seip buna kad reikia verkiant jau i kirpykla ar kur o nera kam paziureti,nu ir ka laukiu kada tures laiko
greit ex griz atostogoms,tai kokias dvi savaites su juo labiau laika leis o taip tai jei kur ilgesniam laikui palikt,tai man sazine net grauztu susitvarkys su laiku bus 7 meciai,labiau kur istrukt galesim
na mano panelei jau metukai bet mes nuo mazumes visur linksminames kartu nes mieste kur gyvenu nera nei mociuciu nei sesiu ar kitu giminaiciu kuriems galeciau palikti vaika. aisku i klubus neinam bet visur kitur puikiai einasi pasilinksmint ir nesvarbu ar prie lauzo ar veselej
aisku cia nekalbu apie mamytes kurios turi du maziukus, net neisivaizduoju kaip reiktu su dviem linksmintis
Retkrarčiais išvažiuoju, o dukrą palieku pas mamą. Bet labai labai saikingai sau leidžiu tokią prabangą.
QUOTE(Daniux @ 2009 06 18, 14:08) as manau,kad prisilinksminai iki siol kiek reikia. Dabar vaikui reikia mamos ir sedek su vaiku. Kai paaugs vaikelis ir dar noresis linksmintis, tai palakstysi. Auginu 2 vaikus, vyras isvykes ir vaikus butu kam paziureti, bet nesinori, nes vaikams reikia mamos. Neisivaizduoju kaip jausciausi kazkur savaitgali viena be vaiku. Nekalbu apie valandele spektakliui, koncertui ar kinui. Ta as toleruoju, o ne savaitgalius. Sekmes Ar tik ne diedas būsi, kad taip kalbi? Nieko aš čia blogo nematau, kad vaikas kokį vakarą ar net 1-2 dienas su seneliais pabūna. Mane palikdavo dažnai(tėvų tokios profesijos, kad nuolat gastrolės, negalėdavo manęs visur tampytis) ir tikrai jaučiausi mylima, su tėvais ryšys toks stiprus po šiai dienai, kad dauguma draugų atsistebėti negali. Yra blogai kai seneliai anūkus vietoj vaikų užaugina, o kai padeda ir bendrauja - tik sveikintina. QUOTE(d-krall @ 2009 06 29, 17:03) Ar tik ne diedas būsi, kad taip kalbi? Nieko aš čia blogo nematau, kad vaikas kokį vakarą ar net 1-2 dienas su seneliais pabūna. Mane palikdavo dažnai(tėvų tokios profesijos, kad nuolat gastrolės, negalėdavo manęs visur tampytis) ir tikrai jaučiausi mylima, su tėvais ryšys toks stiprus po šiai dienai, kad dauguma draugų atsistebėti negali. Yra blogai kai seneliai anūkus vietoj vaikų užaugina, o kai padeda ir bendrauja - tik sveikintina. Bet autore juk rase, kad jos mama atsisako pabuti su vaiku. Vadinasi palikti tektu visiskai svetimiems zmonems, auklei ar pan. Manau, jei autore turetu labai artimu draugu, kurie paziuretu vaika, cia butu neklaususi. Todel tokioj situacijoj ir persasi mintis, kad arba atsisakyti tokiu pasilinksminimu, arba vykt su vaiku.
Ne pirmą postą komentavau.
QUOTE(nirvana @ 2009 06 10, 20:54) puikiai pailsime. QUOTE(nirvana @ 2009 06 11, 23:00) o įdomu kiek kainuotų auklė visam savaitgaliui ... et ir rast dar tokią reikia, kad patikima būtų .... kokia ta aukle bebutu niekad nepalieku ir nepalikciau ilgiau nei darbo dienai. QUOTE(Viktute @ 2009 06 13, 12:09) jei nepastebejote, as turiu dvynius, t.y. du vaikus, kuriems dar nera 5 metu QUOTE(nirvana @ 2009 06 14, 12:44) Na dėl tų priežasčių, kurias čia daugelis išvardijo, aš antro vaiko nesirįžčiau manau daugiau gyvenime gimdyt.. O kas dėl mamos. Tai ji šiaip visada pažiūri, kai man reikia į mokslus važiuot, kai nespėju iš darželio pasiimti - ji paima ir dar daug kur padeda, bet va dėl to savaitgalio - sako nežiūrėsiu ir viskas, nors tu ką. . man net minciu tokiu nera, kad daugiau vaiku neturesiu, nors jokiu giminiu neturiu isvis. ir nepadeda man niekas. QUOTE(Daniux @ 2009 06 18, 13:08) as manau,kad prisilinksminai iki siol kiek reikia. Dabar vaikui reikia mamos ir sedek su vaiku. Kai paaugs vaikelis ir dar noresis linksmintis, tai palakstysi. Auginu 2 vaikus, vyras isvykes ir vaikus butu kam paziureti, bet nesinori, nes vaikams reikia mamos. Neisivaizduoju kaip jausciausi kazkur savaitgali viena be vaiku. Nekalbu apie valandele spektakliui, koncertui ar kinui. Ta as toleruoju, o ne savaitgalius. Sekmes grubokai...bet yra tiesos Jusu poste
As palieku draugei, mamai, tetciui savo ir broliui. Bet cia kai vaikas serga,`ar darbe uztrunki. Ejom i gimines vestuves, tai dukryte palikau draugei para laiko..ir visiskai manes negrauze sazine,nes vaiku ten nebuvo, o ramiai pabuti,pasokti..su 3 metu neturinciu vaiku yra neimanoma,kad ir kokia manoji butu paklusni. Bet vel gi ,tokiu draugiu yra 3..jas nuo pirmos dienos mano dukryte pazista,mato daznai,labai jas myli.Tad jos nera svetimas zmogus. Taip pat ir su vyru kai kartu gyvenom,buvom ir 4 parom palike dukryte mano mamai,gi norisi ir dviese pabuti,toki mini medas menesi tureti,kai laikas skiriamas tik vienas kitam. Ir jei tai nesikartoja daznai,nematau nieko bloga. Mes patys gi vaziuodavom i kaimus,ir tikrai ne para laiko ten praleisdavom.
Kai mano maziukui buvo beveik 3 men. teko vaziuot trim dienom i drauges vestuves, ten buvo dar vienas mazylis menesiu vyresnis, tai kai visi pamate kad mes su vaikais sake kad vestuviu nematysin
Sveikutes,
dar jus neblogai dauguma gyvenat,as savo mazyles 1,6m neturiu kam palikt nei valandelei,retai kada mama sutinka paziuret kelias valandelias.O norisi pailset kitakart,verkt norisi,ypac po nelengvos nakteles(dantukai dar dygsta).O kad dienai visai palikt galeciau. Sesuo net i svecius jau nesikviecia,mat vaikas sukuis.Nors visad paskui vaika lakstau, tvarkau.Jau apie palikimai sesei ner net kalbos Laukiu dienos, kai i darzeli galesiu leist,kaip isganymo
Na, manau, kad pasilinksmint spėsim, kai vaikai užaugs... Baisiau, kai prireikia pas stomatologą ar ginekologą, tai ko gero vienintelės vietos, kur aš savųjų nesitysiu kartu. Sunku, ir niekas nepabuna, bet kažkaip prisitaikau. Ir auklės saviškėm nerasiu, nes vyresnioji dukrytė sunkiai serga ir nevaikšto, o kita dar maža ir hiperaktyvi...
Kai jau buvo visai blogai, paskambinau savo eksams, o jų netgi du turiu, ir pasakiau, kad arba i durnyną mėnesiui, arba į atostogas savaitei noriu. Po pusmečio derinimosi, pavyko susitart, ir aš su drauge išvykau dešmčiai dienų į šiltus kraštus, o tėvus palikau su dukrom. Nieko blogo nenutiko, ir pasaulis nesugriuvo.
Temos autorei siūlyčiau pasiieškoti valandinę auklę-gal kokia kaimynė maloni yra.
Keisti atrodo pasisakymai, atsisakyti malonumų ar tampytis su vaiku
mano nuomone, jei jau turi vaiku, reikia su jais ir buti, o ne galvoti kur, kam palikti. juk jei ir vyra turi, juk negalvoji kur ji palikti, kad galetum pasilinksminti. mes vaziavome pavasari i Egipta, tai visi galvojo, kad be vaiko vaziuosim. man net pikta pasidare. kaip as galiu kazkur be vaiko vykti, jei jis irgi seimos narys? ka, jam nereikia kazur kartu vaziuoti, kazka pamatyti? aisku, buna keliom valandom paliekam su mociute, bet tada mano mintys tik apie vaika, ka jis veikia, ar neverkia ir pan.
Man atrodo, kad geriau važiuoti su vaiku. Ir niekam nieko neskolinga nelieki, ir pati aplinką pakeisi ir tikrai pailsėsi, ir vaikas "pasižmonės"...
O as gyvenu su tevais, tai man jokiu problemu, visada paziuri mama
Aš susitariau vis gi su mama palikti vaiką jai. Tik žinoma sumoku. Bet geriau jau mamai negu auklei
O tom, kurios piktinasi, kad negaliu vežtis vaiko kartu, tai galiu paaiškinti, kad yra renginių ir vietų, kur vaiką vežuosi, bet yra tokių renginių kur vaikui nelabai vieta. Jei aplinkui dar būtų kitų suaugusių su vaikais , tai sutinku, nes tada vaikai gali kooperuotis ir patys sau žaisti. Bet kartais tikrai norisi pabendrauti tik su suaugusiais ir negalvoti nelakstyti vaikui iš paskos. Bent jau maniškė tai tokia, kuri niemoka viena žaisti. Tad visas poilsis su draugais būtų ne su draugais o rūpinimasis vaiku. Dėl to pasakymo "prisilnksminai pakankamai". Jei jums atrodo , kad vaikas užaugęs padėkos jums už tai kad visą gyvenimą sėdėjot viena atsiskyrusi nuo viso pasaulio tik su vaiku tai labai klystat QUOTE(nirvana @ 2009 08 23, 13:35) Dėl to pasakymo "prisilnksminai pakankamai". Jei jums atrodo , kad vaikas užaugęs padėkos jums už tai kad visą gyvenimą sėdėjot viena atsiskyrusi nuo viso pasaulio tik su vaiku tai labai klystat Paskaiciau ir pralinksmejau prisiminus... As visur eidavau su vaikais,uzaugo jos praktiskai tarp suaugusiu ("tusemes" visur-zygiai,ezerai,naktiniai liaudiski sokiai per miesto renginius ,draugu susiejimai ir pan.,mano mergu vaikyste tikrai buvo idomi,namie beveik nebudavom),o kai jau paaugo,pacios susirado draugu-as jau irgi pradejau sen bei ten viena eiti...Tai is vaiku puses susilaukiau kaip ir pasipiktinimo tokio,atseit,kaip tu cia be musu? tai as taip ir paaiskinau,kad jos jau dideles,turi savo draugu,o juk kai eina pas juos tai mamytes nesiveda juk? Tas laikas yra ju,o mamai irgi reikia tureti savo laiko .Na,suprato tada
aš gyvenu su tėvais.. kai sūnus buvo dar mažas tai visur su juo eidavom,važiuodavom.. 2m be jo niekur
O sakykit, tie vaikuciai nepradeda dazniau sirgti kai vediesi visur su savim? Skamba gal ir neblogai, bet girdejau kad vaiku imunitetai silpnesni ir nelabai jiems sveika ypatingai zmonetis? As apie savo ateiti bandau galvot, nors mama mano nepanasu kad nenores paziuret...
QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 08 30, 01:44) O sakykit, tie vaikuciai nepradeda dazniau sirgti kai vediesi visur su savim? Skamba gal ir neblogai, bet girdejau kad vaiku imunitetai silpnesni ir nelabai jiems sveika ypatingai zmonetis? As apie savo ateiti bandau galvot, nors mama mano nepanasu kad nenores paziuret... na mes gyvenam mieste kur ner nei seneliu nei giminiu tai ner ir kam palikti, todel visuomet mazoji nuo pat mazumes keliauja visur kartu ir tikrai dar nei karta nebuvo taip kad grizus mazoji butu susirgus QUOTE(renatuska @ 2009 08 30, 13:51) na mes gyvenam mieste kur ner nei seneliu nei giminiu tai ner ir kam palikti, todel visuomet mazoji nuo pat mazumes keliauja visur kartu ir tikrai dar nei karta nebuvo taip kad grizus mazoji butu susirgus O nuo keliu menesiu keliauja?? As tai "planuoju" i univera atsinest, jei nebus kitos iseities bet kogero kai gims lelius pasiurpsiu nuo tokios savo minties ir liksiu namie QUOTE(lietaus_alisa @ 2009 08 31, 01:24) O nuo keliu menesiu keliauja?? As tai "planuoju" i univera atsinest, jei nebus kitos iseities bet kogero kai gims lelius pasiurpsiu nuo tokios savo minties ir liksiu namie na pirma siek tiek tolimesne kelione (i kita miesta) buvo sulaukus vos 1 menesiuko, vykom i gimtadieni vieno bachuriuko kuriam sukakojo tada metukai, puikiai pasisveciavom, o paskui vis dazniau ir dazniau vykdavom. sulaukus 2 menesiuku vaziavom savaitei pailset prie juros, veliau dar pas senelius ir t.t. na kazkaip kai nuo mazens vazinejam tai ir dabar ner bedu net kai vaziuojam 3 valandas masinoj QUOTE(renatuska @ 2009 08 31, 02:37) na pirma siek tiek tolimesne kelione (i kita miesta) buvo sulaukus vos 1 menesiuko, vykom i gimtadieni vieno bachuriuko kuriam sukakojo tada metukai, puikiai pasisveciavom, o paskui vis dazniau ir dazniau vykdavom. sulaukus 2 menesiuku vaziavom savaitei pailset prie juros, veliau dar pas senelius ir t.t. na kazkaip kai nuo mazens vazinejam tai ir dabar ner bedu net kai vaziuojam 3 valandas masinoj Kaip smagiai ir idomiai jus gyvenat
butinai reikia bendrauti su draugais
Visada kartu(beveik). Tegul vaikas mato ivairiaspalvi gyvenima
Grizau pries savaite viena is ekspedicijos po 6savaiciu, sunus pasitikes oro uoste nepazino. Tai jau geriau kartu, nei patirti toki stresa. Vaikui kokia bebutu situacija, butina jaustis saugiu
nea, neatsimenu kada kur buvau. dazniausia draugus kvieciuosi pas save, vaikai netrukdo, nes jie arba zaidzia lauke, jei dar nevelu, arba ziuri telika, zaidzia. visada vaikams tokiu atveju paruosiu vaisiu,kambary. atejus laikui eina miegoti. na ir tada mano laikas atsipalaiduoti
Papildyta: o su 4 vaikais kaskur isvaziuoti tai tikrai sunku. kartais dingsta noras jau juos beruosiant |