drugelis.
2010 11 20, 10:27
QUOTE(Dansu dansu @ 2010 11 19, 17:37) Sveikos. Visos čia kaip panacėją mini folio rūgštį. O su natūraliu maistu jos neįmanoma gauti?  Visai nenorėčiau gerti netgi jos. Manau, kad tikrai galima. Aš gėriau tik todėl, jog tiesiog mane taip pykino, kad nieko valgyti negalėjau, tad ir folinės rūgšties būčiau negavus... Pasiskaityk internete, rasi, kuriuose produktuose jos yra, aš dabar nepamenu.
Tekantisaule
2010 11 20, 15:22
As tiek pries nestuma, tiek nestumo metu geriu foline rugsti ir dabar nesenai gydytoja israse gerti Pregnacare Plus vitaminus 2k savaiteje.
Morfija
2010 11 24, 14:22
Nei pirmo nėštumo metu, nei dabar mano ginekologė nerekomendavo man gerti jokių vitaminų išskyrus folį, magnį ir kalcį savu laiku  nes anot jos jei kraujo tyrimai geri, papildoma chemija nereikalinga
JolantuxUK
2010 11 24, 23:00
QUOTE(Čioma @ 2010 11 24, 13:22) Nei pirmo nėštumo metu, nei dabar mano ginekologė nerekomendavo man gerti jokių vitaminų išskyrus folį, magnį ir kalcį savu laiku  nes anot jos jei kraujo tyrimai geri, papildoma chemija nereikalinga  va va man tas pats na dar papildomai neurorubinas ir vit c, kad imuniteta stiprinti ziema, kad jokios bacilos nekibtu.  beje troskina del to, kad baltimas krenta. Todel dar galima baltimu pavartot.
Lukos_mama
2010 11 27, 19:44
Pirma nestuma geriau pregnacare, o dabar baigiau dezute mamavit, bet kazkaip man ju isgerus pasidaro kartais bloga, tai dabar gersiu elevit.
Vasarėlė.
2010 12 02, 12:20
Geriu folio rūgštį 400mg. gėriau Pregnacare, bet nuo jų būdavo bloga ir veidą berdavo  nebegeriu  Vietoj jų geriu Vitakur plus, nuo jų nebūna bloga
angeloangel
2010 12 02, 15:56
QUOTE(Čioma @ 2010 11 24, 14:22) Nei pirmo nėštumo metu, nei dabar mano ginekologė nerekomendavo man gerti jokių vitaminų išskyrus folį, magnį ir kalcį savu laiku  nes anot jos jei kraujo tyrimai geri, papildoma chemija nereikalinga   mano ginė irgi tokios nuomonės, bet teks man juos vartoti dėl skydliaukės hormonų, kad leliui nepritrūktų nieko
sileste
2010 12 02, 17:09
QUOTE(JolantuxUK @ 2010 11 25, 01:00) va va man tas pats na dar papildomai neurorubinas ir vit c, kad imuniteta stiprinti ziema, kad jokios bacilos nekibtu.  beje troskina del to, kad baltimas krenta. Todel dar galima baltimu pavartot.  o neororubinas tabletemis ar leidziamas?
JolantuxUK
2010 12 02, 19:18
QUOTE(sileste @ 2010 12 02, 16:09) o neororubinas tabletemis ar leidziamas? tabletemis
raiboji peleda
2010 12 05, 10:04
Man vakar gydytoja liepe pradeti gerti Pregnancare ir jau nebegerti folio rugsties, kadangi su tuo kompleksu ja gausiu. Bet kai komentavo kraujo tyrimus - sake, kad idealus. Tai vat pasiskaiciau apie tuos vitaminus ie pagalvojau, kad nebegersiu gydytojos rekomenduotu, nes kaip ir nera prasmes kol kas. Tik mastau, ar truputeli magnio papildomai nepagerus, kadangi buna, kad ranka tirpsta.... Gydytojos kai paklausiau, sake, tame komplekse viskas yra ir turetu problema issispresti. Tai ir nezinau, ka dabar daryti
dapkunaite
2010 12 07, 23:01
na as pradzioje irgi nenorejau, bet gydytoja parekomendavo elevit vitaminus ten daug vitaminu ir mikroelementu, tai geriu, visai gerai, nors girdejau, kad vaistininkai vietoj situ visada isiulo kitus, sako kad negeri, bet jei gydytojai pataria tai manau kad geri,. gal kas dar juos geria?
JolantuxUK
2010 12 07, 23:13
QUOTE(dapkunaite @ 2010 12 07, 22:01) na as pradzioje irgi nenorejau, bet gydytoja parekomendavo elevit vitaminus ten daug vitaminu ir mikroelementu, tai geriu, visai gerai, nors girdejau, kad vaistininkai vietoj situ visada isiulo kitus, sako kad negeri, bet jei gydytojai pataria tai manau kad geri,. gal kas dar juos geria?  as geriu  ir ne tik juos.
Gudrute30
2010 12 09, 12:21
Pirma menesi geriau foline, ir e vitamina (kad isitvirtintu lelius  Po to iki 4 menesio geriau magni (susitraukinejo ir kietejo gimda) ir foline. Dabar geriu tik pregnacare. Veliau gersiu lasiukus is greifrutu seklu imunitetui papildomai pastiprinti
LolitCafe
2010 12 09, 12:39
Geriu Pregnancare Plus, 2-3 kartus i savaite jau pakuote beveik ipusejau, manau dar viena nupirksiu ir uzteks
Zibuokle
2010 12 14, 21:59
As pries pastojima 3 menesius geriau folio rugsti, o kai pastojau nusipirkau Pregnacare maisto papildus, tai folio rugsties nebegeriu, nes tuose papilduose pamaciau, jog yra Folio rūgšties 400 µg . Pas daktarus eisiu tik kita savaite, mums 8 savaites nestumo. Dabar susirupinau paskaicius foruma ir galvoju gal geriau reikejo iki 12 savaiciu man gerti grynai folio rugsti ar sakot jei norma atitinka papilduose, tai viskas bus gerai...? Man pirmas nestumas del visko taip pergyvenu, kad tik butu vaikuciui geriau...
Silver Felis
2010 12 15, 20:06
QUOTE(Zibuokle @ 2010 12 14, 22:59) As pries pastojima 3 menesius geriau folio rugsti, o kai pastojau nusipirkau Pregnacare maisto papildus, tai folio rugsties nebegeriu, nes tuose papilduose pamaciau, jog yra Folio rūgšties 400 µg . Pas daktarus eisiu tik kita savaite, mums 8 savaites nestumo. Dabar susirupinau paskaicius foruma ir galvoju gal geriau reikejo iki 12 savaiciu man gerti grynai folio rugsti ar sakot jei norma atitinka papilduose, tai viskas bus gerai...? Man pirmas nestumas del visko taip pergyvenu, kad tik butu vaikuciui geriau...  Nematau reikalo kolkas gerti vitaminus. Visų pirmą reikia atlkti kraujo tyrimus ir jeigu iš tyrimų bus matyti, kad reikia vitaminų, tuomet ir nusipirkti. Geriau kolkas stengtis su mityba gauti reikalingų vitaminų. Dabar populiaru skirti žuvų taukus. Folio rūgštį iki 12 sav. gerti.
*Lukro*
2010 12 18, 09:16
as pirmo nestumo metu irgi geriau pregnacare vitaminus,taciau dabar apsiriboju tik foline rugstim iki dvylikos sav.  dar vit c nusipirksiu,kad imuniteta pastiprinti.o veliau tai jau jei reikes magni ir kalci....
Floralys
2010 12 19, 20:21
QUOTE(dapkunaite @ 2010 12 07, 22:01) na as pradzioje irgi nenorejau, bet gydytoja parekomendavo elevit vitaminus ten daug vitaminu ir mikroelementu, tai geriu, visai gerai, nors girdejau, kad vaistininkai vietoj situ visada isiulo kitus, sako kad negeri, bet jei gydytojai pataria tai manau kad geri,. gal kas dar juos geria?  Idomu del kokiu priezasciu vaistininkiku nuomone tie vitaminai negeri?  ir kokius vietoj ju siulo? pregnacare?
juoduke
2010 12 19, 20:42
QUOTE(drugelis. @ 2010 11 17, 17:48) Aš apsisprendžiau vitaminų visgi nenaudoti. Tam pritarė ir nuoširdi vaistininkė, jei gerai jauties, kraujas geras - vitaminus imti reikia iš maisto. Taigi, nusipirkau spanguolių, susitryniau su medumi ir kasdien po porą šaukštų valgau. Dar stengiuos obuolių valgyti, daržovių ( prisipirkau įvairiausių, tokių kaip pastarnokai, salierai) Beja, itin daug vitaminų turi rauginti kopūstai - žinoma, idealiausia užsiraugti pačioms, bet aš nusiperku turguje... O dėl pirmųjų mėnesių toksikozės pergyventi nereikia, man net ginekologė sakė, kad tik folio rūgštį gerti ir mažiau jaudintis, kad kažko nepakaks, atsigriebsiu dabar  Pritariu,  man antras nestumas ir negeriu jokiu vitaminu, papildu, as geriau pradzioj folio rugsti,kraujas super geras ir kiti tyrimai taip pat..
modesto333
2010 12 23, 00:01
QUOTE(rasuole197 @ 2010 11 18, 20:49) Sveikos  pasidalinsiu su jumis savo patirtim  Kai laukiausi mažiaus, gėriau folinę rūgštį pirmą trimestrą, o vėliau nebegėriau visiškai jokių vitaminų. Mano ginekologė, beje, šeimos gydytoja irgi, sakė, kad jeigu tyrimai geri, tai nereikia gerti jokių vitaminų papildomai, geriau valgyt daugiau daržovių ir vaisių, ypač tų, kurie auga mūsų kraštuose, o geriausiai užaugintų savam sode ar pas močiutę kaime  jos abi sakė, kad nuo visų sintetinių vitaminų tik alergijų vaikam visokių daugiau būna. Dabar manoma, kad būtent nuo geriamų sintetinių vitaminų nėštumo metu, vaikams vis dažniau būna alergijos. Nežinau kiek tame tiesos yra, bet ginekologė man visada kėlė pasitikėjimą ir aš jos klausiau, todėl visiškai jokių vitaminų negėriau  o dabar sėkmingai auginu 9 mėn. sveiką, guvų, labai aktyvų mažą vyruką  Sveikos. Sutinku su tavim rasuole, kad sintetiniai vitaminai kelia vaikams elergiją, bet turiu bet.... Kaimynė laukiasi nesveiko vaikelio. Ir jau žino, kad jis nesveikas, nors dar tik septintas nėštumo mėnuo. Nei prieš pastojimą, nei nėštumo metu negėrė nei folio rūgšties, nei kitų vitaminų skirtų nėščiosioms. O tėvai abu sveiki. Išsigymimų giminėse nėra. Ir kaip tada paaiškinti tokį dalyką? Pati aš auginu pametinukus. Dar ir po skydliaukės operacijos. Labai bijojau nėštumo metu, tad klausiausi visų gydytojos nurodymų. Ir gėriau folio rūgštį, ir vitaminus nėščiosioms. Šiuo metu mūsų mažylis (13mėn.) dar negeria karvės pieno ir nevalgo pieno produktų, nes jį tuoj beria, bet nemanau, kad dėl to kalti sintetiniai vitaminai.
simbail
2010 12 26, 22:00
QUOTE(joguste @ 2010 12 19, 22:21) Idomu del kokiu priezasciu vaistininkiku nuomone tie vitaminai negeri?  ir kokius vietoj ju siulo? pregnacare?  Manau tai labiau priklauso nuo to ką vadybininkai pasiūlo vaistininkui ir gydytojui už jų prekės platinimą  Kad pasiūlo tai tikrai, nes organizuoja keliones ir vakarėlius su ohoho kokiais patiekalais. Tad manau gal nėra perdaug skirtumo kurios firmos vitaminus gerti, nes įtariu, kad jei yra iš jų naudos tai ji panaši. Tik va skaičiau, kad iš sintetinių vitaminų naudos nėra, kad jų organizmas neįsisavina. Čia kažkada lygtai delfi buvo straipsnis. Manau faktas tas, kad iš daržovių ir vaisių tai tikrai gauname gerų dalykų, o ypač jei jie iš mūsų daržo  O pati geriu Pregnacare, bet manau iki galo nėštumo negersiu. Dar pakuotę nusipirksiu ir ji man bus iki 30 savaitėlių (dabar 24).
sveikos  norejau paklausti: siuo metu geriu kalcis+magnis papildus, padarius kraujo tyrimus daktare sake nusipirkti vitaminu, man idomu ar man pirmiau pabaigti kalci ir magni gerti ar galima kartu vartot vitaminus nesciosioms ir kalcis+magnis?
rasuole197
2010 12 27, 23:12
QUOTE(modesto333 @ 2010 12 23, 01:01) Sveikos. Sutinku su tavim rasuole, kad sintetiniai vitaminai kelia vaikams elergiją, bet turiu bet.... Kaimynė laukiasi nesveiko vaikelio. Ir jau žino, kad jis nesveikas, nors dar tik septintas nėštumo mėnuo. Nei prieš pastojimą, nei nėštumo metu negėrė nei folio rūgšties, nei kitų vitaminų skirtų nėščiosioms. O tėvai abu sveiki. Išsigymimų giminėse nėra. Ir kaip tada paaiškinti tokį dalyką? Pati aš auginu pametinukus. Dar ir po skydliaukės operacijos. Labai bijojau nėštumo metu, tad klausiausi visų gydytojos nurodymų. Ir gėriau folio rūgštį, ir vitaminus nėščiosioms. Šiuo metu mūsų mažylis (13mėn.) dar negeria karvės pieno ir nevalgo pieno produktų, nes jį tuoj beria, bet nemanau, kad dėl to kalti sintetiniai vitaminai. Labai užjaučiu kaimynę dėl nesveiko vaikelio!!!  Nežinau kas nulėmė šio vaikelio apsigimimą, tačiau apsigimimų pasitaiko net ir labai išsilavinusių bei protingų žmonių šeimose. Deja, niekas nuo tokios nelaimės nėra apdraustas Manau, kad folinę rūgštį nėščiosioms visgi reiktų gerti, nes folio rūgštis sumažina apsigimimų, susijusių su nervinio vamzdelio patologija (būtent pirmojo nėštumo trimestro metu formuojasi nerviniai vamzdeliai), įskilo stuburo bei vaisiaus galvos smegeninės dalies vystymosi sutrikimų tikimybę. Teigiama, kad rečiau pasitaiko įgimtų širdies ydų, šlapimo organų vystymosi sutrikimų, vilko" gomurio, galūnių trūkumų, manoma, kad folio rūgštis gali padėti išvengti kai kurių vėžinių ligų vaikystėje. Todėl šią rūgštį reiktų vartoti, bet kitų vitaminų, jei tik kraujo tyrimai geri, nėra didelės būtinybės naudoti. Kita vertus, argumentų už kitų papildomą kitų vitaminų ir mikroelementų vartojimą irgi galima rasti ir tikrai svarių  Čia tik mano asmeninė nuomonė, o kiekviena iš mūsų galim rinktis, kaip mums pasielgti
agniuukas
2010 12 28, 11:21
Sveikos, Jau 8 savaite  gydytoja patare gerti vitaminus nesciosioms, sake kad nera skirtumo kuriuos, labai bijau nusipirkt netinkamus, nes pati turiu alergija (atopinis dermatitas) ir daznai netinka man jokie vitaminai. Beja nezinodama, kad jau laukiuosi, nusipirkau Carotenoid Complex - maisto papilda is karotenoidu, tad nezinau ka man geriau rinktis ar uztektu sio komplekso ar reik dar papildomai pirkti kokius vitaminus. Gal patartumete?
beatka1983
2010 12 28, 13:41
agniuukas - iki 12savaites geriau tik folio rugsti, nuo 13 - 14 savaites geriu ELEVIT vitaminus gali gerti ir po gimdymo maitinancioms. Manau iki 12 sav - uztenka ti k folio rugsties
Floralys
2010 12 28, 18:24
QUOTE(simbail @ 2010 12 26, 21:00) Manau tai labiau priklauso nuo to ką vadybininkai pasiūlo vaistininkui ir gydytojui už jų prekės platinimą  Kad pasiūlo tai tikrai, nes organizuoja keliones ir vakarėlius su ohoho kokiais patiekalais. Tad manau gal nėra perdaug skirtumo kurios firmos vitaminus gerti, nes įtariu, kad jei yra iš jų naudos tai ji panaši. Tik va skaičiau, kad iš sintetinių vitaminų naudos nėra, kad jų organizmas neįsisavina. Čia kažkada lygtai delfi buvo straipsnis. Manau faktas tas, kad iš daržovių ir vaisių tai tikrai gauname gerų dalykų, o ypač jei jie iš mūsų daržo  O pati geriu Pregnacare, bet manau iki galo nėštumo negersiu. Dar pakuotę nusipirksiu ir ji man bus iki 30 savaitėlių (dabar 24). Del tu kelioniu tai tikrai zinau kad jos organizuojamos, bet netikejau kad gali vaistininke imti ir paprasciau ibrukti kitus vaistus, kai tuo tarpu aiskiai recepte daktare parase kuriuos reikia gerti (o gal as elergiska vienom ar kitom jos siulomo vitamino dalim) Del Pregnacare ir Elevit. Pregnacare informacinis lapelis patvirtintas veterinarines tarnybos, kai tuo tarpu Elevit patvirtintas valstybines vaistu kontroles tarnybos. Taip pat Pregnacare informacinis lapelis - vos kelios eilutes, informacija gana kukli ir net joks salutinis poveikis nenurodytas, o Elevit atvirksciai - viskas isamiai paaiskinta. Man tai labai daug ka pasako apie vaistus ir turi lemiama itaka. Labai sutinku del to, kad tikrai geriau naturalus vitaminai, nei sintetiniai, taciau tokiu metu mazai ka gali gauti, gal tik obuoliuku ir morku ir mociutes O jus folio rugsti pacios nusprendziat gerti ar paskiria? man asmeniskai nei seimos daktare nei ginekologe net neuzsimine apie tai
rasuole197
2010 12 28, 22:29
QUOTE(joguste @ 2010 12 28, 19:24) O jus folio rugsti pacios nusprendziat gerti ar paskiria? man asmeniskai nei seimos daktare nei ginekologe net neuzsimine apie tai  Kai pastojau ginekologė paskyrė pirmojo apsilankymo metu
kazkada*
2010 12 29, 15:32
Pirma nestuma, pradzioje, tradiciskai geriau folio rugsti, veliau ginekologe dave sarasa rekomenduojamu vitaminu, issirinkti reikejo man paciai. Tai kas menesi gerdavau kitus  . Viso nestumo metu, visi tyrimai buvo puikus. Antro nestumo pradzioj - vel folis. Ir sikart, gyd ( jau kita ), vitaminu gerti nesiule, tik paklause, ar geriu  . Kadangi sis nestumas sunkesnis negu pirmasis, ilgai buvo bloga, tiesiog is lovos neatsikeldavau, tai kazkaip as tu vitaminu ir pabijojau, kad dar labiau nepykintu. Ir nezinau, ar cia to pasekme, bet kraujo tyrimai dabar jau nebera puikus. Dabar vitaminus geriu, bet turbut jau saukstai po pietu Vitaminais apsirupinau jau nestumo pradzioj Nebesudorosiu ju viena Jei kas noretu, parleisciau pigiau Turiu dar pilna pakuote, 90 tableciu, 3-ms menesiukams Pregnacare. Jei kuri mamyte noretu, parasykit AZ, susitarsim
Laiminga_saule
2010 12 29, 16:06
As iki 16savaites geriau tik folio rugsti, o dabar gydytoja rekomendavo gerti New Nordic vitaminus nescioms ir maitinancioms moterims. Nors esu girdejus, kad vitaminai nestumo metu negerai, alergiju sukelia ir pan.bet vis gi pasitikiu gydytoja, o ne kokia "viska ismanancia" drauge.
chimera28
2010 12 29, 16:19
QUOTE(beatka1983 @ 2010 12 28, 13:41) agniuukas - iki 12savaites geriau tik folio rugsti, nuo 13 - 14 savaites geriu ELEVIT vitaminus gali gerti ir po gimdymo maitinancioms. Manau iki 12 sav - uztenka ti k folio rugsties cha, cha ir as ta pati darau ir tuos pacius vitaminus vartoju
agute07
2010 12 29, 21:50
Manau, kad visai nereikalingas daiktas, jei sveikai valgai, prisiziuri ir t.t.
Sveikutes  susiduriau ir as su vitaminais...geriau foline,veliau nusipirkau mamavit...nezmoniskai pykino...dvi savaites raiciausi lovoje  nustojau gert vitaminus ir palengvejo na nevisai bet buvo kiek geriau....dabar nusipirkau elevita gyd. patare, sake biski nuima ta pykinima....na nezinau ar pades  .....paskaiciau sudeti vienu ir kitu, tai mama vite bevek visko yra dvigubai daugiau...gal todel dauguma ju ir netuoleruoja.
Ariana&D
2011 01 02, 14:29
Geriu folio rugsti ir vitamina E
melynas dangus
2011 01 03, 08:34
Man gine sake gerti ne tik foline rugsti, bet ir kitus vitaminus (pvz Pregnacare), nes žiema, truksta darzoviu ir pan., o bendrosios praktikos gydytoja (daugiau naturaliste) siule tik foline rugsti ir Omega-3. tai pasirinkau 2 varianta. Dar kita savaite eisiu pas kita gine, ziuresiu, ka ji pasakys
laimingiausiamama
2011 01 04, 12:00
Geriau folinę rūgštį, vėliau pregnacare + magnį esant reikalui..
Rykliuke
2011 01 04, 15:42
Pirmame trimestre,jai mamyte ir leliukas jauciasi gerai,pakanka gerti foline rugsti 400mg per diena.Veliau,antrame trimestre,ipinami kitokie vitaminai.
smalsuole :)
2011 01 04, 23:07
sveikutes  as pas jus su klausimu,geriu pregnacare plus vitaminus,kartais uzeina pilvo pamaudenimai ar galiu dar gerti ir magnio miltelius(juos geriau iki vitaminu),ar nebus per didele doze?su maziuku viskas gerai,tai is tos laimes pamirsau pasiklausti pas gyd.  aciu is anksto!
Kadangi mano kraujas geras, tai as geriu pakaitom (kas po ranka buna tuo momentu) folio rugsti 800 ir zuvu taikus arba New nordic multivitaminus nesciosioms. Nuo pastaruju pykina  , todel kazkaip teikiu pirmenybe folio rugsciai, zuvu taukams ir vaisiams/darzovems.
Rykliuke
2011 01 08, 16:50
QUOTE(Orma @ 2011 01 05, 18:36) Kadangi mano kraujas geras, tai as geriu pakaitom (kas po ranka buna tuo momentu) folio rugsti 800 ir zuvu taikus arba New nordic multivitaminus nesciosioms. Nuo pastaruju pykina  , todel kazkaip teikiu pirmenybe folio rugsciai, zuvu taukams ir vaisiams/darzovems. Orma,nenoriu jusu klaidinti,taciau,pasak gydytoju,nesciajai per diena negalima isgerti daugiau nei 400mg Folio Rugsties.Regis jus geriate net 800mg. smalsuole:),manyciau,kad del magnio milteliu jums reiketu pasikonsultuoti su jus priziurinciu gydytoju,nes is bet ko galite sulaukti ir ne visiskai tikslingu patarimu.Jusu gydytojas jus pazista geriausiai ir geriausiai zino kiek ir ko jums reikia.Nestumo metu bet kokiomis rekomendacijomis geriau nesinaudoti,nebent jos tikslios.
Sonrisita
2011 01 12, 11:17
QUOTE(agute07 @ 2010 12 29, 21:50) Manau, kad visai nereikalingas daiktas, jei sveikai valgai, prisiziuri ir t.t. Manau, geresnė išeitis yra pasidaryti vitaminų (K, Ca, Mg ir kt. - daromi iš kraujo) tyrimus ir tada bus tikrai aiškų, ar organizmui bent šitų netrūksta
QUOTE(Rykliuke @ 2011 01 08, 17:50) Orma,nenoriu jusu klaidinti,taciau,pasak gydytoju,nesciajai per diena negalima isgerti daugiau nei 400mg Folio Rugsties.Regis jus geriate net 800mg. smalsuole:),manyciau,kad del magnio milteliu jums reiketu pasikonsultuoti su jus priziurinciu gydytoju,nes is bet ko galite sulaukti ir ne visiskai tikslingu patarimu.Jusu gydytojas jus pazista geriausiai ir geriausiai zino kiek ir ko jums reikia.Nestumo metu bet kokiomis rekomendacijomis geriau nesinaudoti,nebent jos tikslios. o aš vakar buvau pas ginekologą, sakiau, kad geriu 800 mikrogramų folinę rūgštį, ir jis nesakė man ,kad tai per didelė dozė. Liepė daugiau valgyti daržovių, privengti bandelių, ypač su kremais  privengti bulvių. O taip daugiau baltyminio maisto- pieno produktų.
bergamote
2011 01 13, 16:02
Nieko negeriau ir negersiu  Valgau ivairu ir pilnaverti maista. Jei jo nepakaktu, tai ir nebudama nescia buciau turejusi sveikatos problemu. Niekam neidomu, ar nescioji, vartodama vitaminus ir dar gaudama ju su maistu, negaus ju per daug, kas tikrai gali pakenkti tiek moteriai, tiek vaikui. Ne visu vitaminu pertekliu organizmas pats pasalina. Manau, kad vitaminai yra puikus farmacininku verslas. KMUK gydytojai sako, kad butent nuo vitaminu nesciosioms dabar labai daug kudikiu gimsta alergiski. Bet jei taip atsitiks, jus neturesite kam pasiskusti, deja...
melynas dangus
2011 01 13, 16:31
QUOTE(Rykliuke @ 2011 01 08, 16:50) Orma,nenoriu jusu klaidinti,taciau,pasak gydytoju,nesciajai per diena negalima isgerti daugiau nei 400mg Folio Rugsties.Regis jus geriate net 800mg. nugi ir aš geriu 800 mg. ir pasak gydytoju tai yra gerai.
QUOTE(Rykliuke @ 2011 01 08, 17:50) Orma,nenoriu jusu klaidinti,taciau,pasak gydytoju,nesciajai per diena negalima isgerti daugiau nei 400mg Folio Rugsties.Regis jus geriate net 800mg. Specialiai klausiau savo gines, ji pasake, kad rekomenduojama norma - iki 1 g.
QUOTE(bergamote @ 2011 01 13, 17:02) Nieko negeriau ir negersiu  Valgau ivairu ir pilnaverti maista. Jei jo nepakaktu, tai ir nebudama nescia buciau turejusi sveikatos problemu. Niekam neidomu, ar nescioji, vartodama vitaminus ir dar gaudama ju su maistu, negaus ju per daug, kas tikrai gali pakenkti tiek moteriai, tiek vaikui. Ne visu vitaminu pertekliu organizmas pats pasalina. Manau, kad vitaminai yra puikus farmacininku verslas. KMUK gydytojai sako, kad butent nuo vitaminu nesciosioms dabar labai daug kudikiu gimsta alergiski. Bet jei taip atsitiks, jus neturesite kam pasiskusti, deja...  Aš linkusi su jumis sutikti. Nes visi tie vitaminai, man taip įtartinai atrodo. Jie tiesiog įperšami, "kaip avalynės parduotuvėje koks batų tepalas". Kai paklausiau kiek kainuoja tie vitamnai, kuriuos man išrašė, gydytojas pasakė, kad nežino.. Tai iškart ir supratau kas tai per vitaminai. Kažkaip nelabai ir aš jų noriu vartoti, tiesą sakant, net nežinau ko reikia valgyti, kad jų pakaktų ir gaučiau įvairių vitaminų, o ne vien vienos rūšies. Na turbūt logiška,kad kuo įvairesnį mastą, natūralesnį: daržoves, mėsos, žuvies, vaisių, pieno produktų.. Gal dar žinote ko naudingo?
bergamote
2011 01 14, 09:50
QUOTE(Laola @ 2011 01 13, 18:27) Aš linkusi su jumis sutikti. Nes visi tie vitaminai, man taip įtartinai atrodo. Jie tiesiog įperšami, "kaip avalynės parduotuvėje koks batų tepalas". Kai paklausiau kiek kainuoja tie vitamnai, kuriuos man išrašė, gydytojas pasakė, kad nežino.. Tai iškart ir supratau kas tai per vitaminai. Kažkaip nelabai ir aš jų noriu vartoti, tiesą sakant, net nežinau ko reikia valgyti, kad jų pakaktų ir gaučiau įvairių vitaminų, o ne vien vienos rūšies. Na turbūt logiška,kad kuo įvairesnį mastą, natūralesnį: daržoves, mėsos, žuvies, vaisių, pieno produktų.. Gal dar žinote ko naudingo? As stengiuosi kuo ivairiau, bet visko saikingai  Manau, kad mineralu galima gauti kartais atsigeriant tikro mineralinio vandens (vytauto ar borjomi) ir naudojant gera nerafinuota druska (pvz. yra tokia vadinama himalaju druska, kurioje yra apie 90 mineralu - tiek, kiek ir zmogaus kraujyje. Musu iprastai vartojamoj druskoj yra likes tik vienas mineralas + dirbtinai pridetas jodas). Prie jusu isvardinto maisto dar prideciau juoda duona, kokybiskus makaronus, ivairiu kruopu koses, dziovintus vaisius, ivairias seklas ir riesutus, kokybiska nerafinuota augalini alieju, viena kita sauksteli medaus. As visko valgau ne kasdien ir po nedaug. Kai ko dabar is viso negaliu, nes pykina. Stengiuosi pirkti pacius kokybiskiausius, jei imanoma ekologiskus produktus. aisku, brangu, bet kai suvalgai ne 7 saujas migdolu, o 7 migdolus per diena, tai ilgam uztenka Vengti reiketu auksciausios rusies kvietiniu miltu, balto rafinuoto cukraus ir druskos, ir rafinuotu alieju. Cia ne tik nestumo metu, bet apskritai ir sau ir vaikams - visa gyvenima  Rafinavimo metu is produkto pasalinama viskas, kas naudinga organizmui (vitaminai, mineralai ir pan.), tuo paciu ir budingas skonis bei kvapas, todel tokiu produktu suvalgom nejucia labai daug, o sveikatai is ju nieko gero.
rasuole197
2011 01 14, 11:28
QUOTE(bergamote @ 2011 01 13, 17:02) Nieko negeriau ir negersiu  Valgau ivairu ir pilnaverti maista. Jei jo nepakaktu, tai ir nebudama nescia buciau turejusi sveikatos problemu. Niekam neidomu, ar nescioji, vartodama vitaminus ir dar gaudama ju su maistu, negaus ju per daug, kas tikrai gali pakenkti tiek moteriai, tiek vaikui. Ne visu vitaminu pertekliu organizmas pats pasalina. Manau, kad vitaminai yra puikus farmacininku verslas. KMUK gydytojai sako, kad butent nuo vitaminu nesciosioms dabar labai daug kudikiu gimsta alergiski. Bet jei taip atsitiks, jus neturesite kam pasiskusti, deja...  Visiškai su jumis sutinku
Laiminga M.
2011 01 14, 11:46
Aš geriu Elevit vitaminus nėščioms ir maitinančioms, nežinau ar tikrai gero kažką duoda, bet ten irgi yra folio rūgštis, kuri pasak gydytojos yra būtina, bei vaistininkė patikino jog šie vitaminai yra prilygstami vaistams, t.y. su jais buvo atliekami įvairūs tyrimai ir panašiai, parduot gali tik vaistinėje.. Kol kas jais nesiskundžiu
September_Lady
2011 01 15, 11:10
iki 12 sav. geriau folio rugsti 800mg. nes butent jos naudingumas vaiko nervu sistemos vystymuisi yra irodytas moksliskai.
visu kitu vitaminu naudingumas/nenaudingumas irodytas nera.
vakar gines klausiau, ar gerti kazka. tai sako nera vieningos nuomones. reikia stebeti save ir savo savijauta. jei matai, kad maistas nevisavertis, prastai jautiesi, nusilpusi...gerk papildomai vitaminus...jei manai, kad pakankamai vitaminu gauni su masitu, gerti papildomai vit nereikia. jei nenori multi vitaminu, gerk zuvu taukus.
KistinaR
2011 01 15, 11:51
aš tai geriu Pregnacare ir Magne 24, nes kartais pamaudžia pilvuką ir šiaip, virškinimas kažkoks nepastovus. daktarė rekomendavo, tai ir geriu, nors šiaip, visą gyvenimą negėriau, bet ir turėdavau problemų su krauju... dabar kažkaip norėtųsi, kad vaikučiui būtų kuo geriau  aišku, gerti ar ne, tai manau, kiekvienos reikalas
|
|