tiek su pirmu tiek su dabartiniu nėštumu geriu Pregnace vitaminus ir papildomai diasporal 300
as negeriu jokiu vitaminu - gydytoja sake vaisiu, uogyciu, darzoviu geriau pavalgyt. O tyrimai visi geri, tikiuosi taip bus ir toliau. be to, teko girdeti, kad nuo sintetiniu vitaminu vaisius labai issipucia
Geriu magnį, nes gimdą spazmuoja, kalcį ir folinę rūgštį. Jokių kitų nevartojų, nes vasara, vitaminai ateina iš gamtos. O be to skaičiau, kad nuo šitų sintetinių vitaminų vaikelis gali labai didelis būt. Nežinau kiek teisybės, bet nenoriu rizikuoti
Tiek su pirmu nestumu, tiek dabar geriu Prenatalcare ir magvit (kojas meslungis traukia). taciau Prenatalcare geriu nekasdien.
Geriu tik magnį ir dabar kalcį pagersiu. Daugiau jokių vitaminų
geriu pregnacare, istikro juos pirkau pirmiausia del to, kad vaistinej nebuvo folio rugsties su israsyta doze ir siaip pagalvojau, kad reikia gal pastiprint organizma, nes maitinuos nelabai gerai... bet manau isgersiu tik viena pakuote, o poto gryna folio rugsti gersiu...
siaip tai nejauciu jokio poveiko QUOTE(Amicus @ 2009 07 03, 08:23) as negeriu jokiu vitaminu - gydytoja sake vaisiu, uogyciu, darzoviu geriau pavalgyt. O tyrimai visi geri, tikiuosi taip bus ir toliau. be to, teko girdeti, kad nuo sintetiniu vitaminu vaisius labai issipucia as irgi negeriu mano gydytoja irgi sake dabar geriau dabar daugiau darzoviu ir uogu pavalgyt, nei ta sintetika gert QUOTE(popuri @ 2009 07 03, 13:16) Geriu magnį, nes gimdą spazmuoja, kalcį ir folinę rūgštį. Jokių kitų nevartojų, nes vasara, vitaminai ateina iš gamtos. O be to skaičiau, kad nuo šitų sintetinių vitaminų vaikelis gali labai didelis būt. Nežinau kiek teisybės, bet nenoriu rizikuoti bet juk tau neber prasmes gert folio, ji butina gert iki 12 savaiciu, o po to nervinis vamzdelis jau uzsidaro na man genetike taip paaiskino
As dabar jokiu vitaminu nevartoju, isskyrus magni ir foline rugsti, taip liepe man gine. Kadangi
Papildyta: QUOTE(TiAmo @ 2009 07 05, 21:43) as irgi negeriu mano gydytoja irgi sake dabar geriau dabar daugiau darzoviu ir uogu pavalgyt, nei ta sintetika gert bet juk tau neber prasmes gert folio, ji butina gert iki 12 savaiciu, o po to nervinis vamzdelis jau uzsidaro na man genetike taip paaiskino Mano gine man irgi liepe dar gerti foline rugsti, bent jau sake, pabaigti tiek kiek dar turiu, ji tikrai nepakenks leliukui.
as taip pat geriu foline rugsti
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 06 10, 22:33) Sveikos Man pvz gydytoja nesiule jokius vitaminus. Pati nusprendziau gerti juos kai tik Pries Sveikutes Na bet jei tyrimai negeri ar siaip kas, tai tada gal ir reikia skirti
Prieš tai PREGNARIA (800 mg folio rūgšties), dabar - folio r. 400 mg ir Extra Cal+Mg+Cinkas+D.
sveikos
QUOTE(spurgee @ 2009 07 13, 20:21) sveikos Na maniškė nėra hiperaktyvi, nors nuo 8 savaitės gėriau vitaminus. Pakankamai judri mergaitė bet hyperaktyvia nepavadinčiau. GN tai daugiau panaši į mėtą meškiniją buvo, kumštukas į burnytę ir miegodavo QUOTE(spurgee @ 2009 07 13, 19:21) sveikos Na nemanau, kad nuo vitaminu gimsta hiperaktyvus vaikai. Turiu dvi dukrytes, per visus 2 nestumus geriau vitaminus, taciau vaikai tikrai ne hiperaktyvus. Cia tikrai ne nuo to priklauso
Pritariu MamyteEvelina, kad vitaminai nesukelia hyperaktyvumo, tai genu ir
Juos vartojau tik nuo 3 men., todel gydytojai mano, kad tuos 3 men. truko folines rugsties, mineralu ir vitaminu, kas galejo paskatinti ar sustiprinti kai kuriuos jo apsigimimus. Pasikartosiu, kad sveikas maistas yra utopija: daugumoje 'ekologisku' produktu tiek nitratu, jau nekalbant apie iprastai pramoniniu budu isaugintus produktus, kuriuose naudingu medziagu, iskaitant vitaminus, is viso tera tik pedsakai. Is viso keistai skamba gydytojo nuostata neskirti vitaminu
as tai pries pastojant ir pirmuosius 3 nestumo men. geriau foline rugsti, paskui kazkur nuo 5 men. magni ir kalci. magni geriu iki siol, nes vis meslungis bando kojas sutraukti, o va kalcio zadu jau nebevartoti (pradesiu kai maitinsiu), nes gydytoja sake, kad yra daryti tyrimai, jog vaikiukams tada greiciau sutvirteja kaulai ir buna sunkiau juos pagimdyti. Siaip tai jokiu daugiau vitaminu nevartoju, o kam i save kisti nereikalinga chemija, jeigu viska valgai ir gauni is naturaliu produktu
Mano manymu reikia vartoti jeigu tikrai reikia, pvz. blogi tyrimai ir tikrai truksta kazkokios medziagos. Na cia mano nuomone
Nusipirkau as multivitaminus nesciosioms. Savavaliskai
Man gydytoja paskyre Pegnacare, siek tiek ju pageriau po to nusipirkau folio rugsties ir kalcio su magniu.
Kai patraukia mėšlungis pageriu magnio, daugiau nieko nevartoju, o ir gydytoja sakė jei normalus stiprus organizmas, vasara pilna gyvų vitaminų ir sintetinių gerti nereikia
as baigus folio rugsti gert,geriau elevit pronatal,gydytoja paskyre,ir knyga kur dabar skaitau apie nestuma ,tie rekomenduojami,nezinau ar del reklamos ar tikrai geri...
QUOTE(srauni_upe @ 2009 06 11, 10:18) Vat aš irgi norėjau tokią temą užvest... Nors šiaip gydytoja kažką sakė kad geriau kai organizmas pasisavina vitaminus iš maisto... Man gydytoja ta pati sake. Jokiu sintetiniu vitaminu gert nereikia vasara, tik folio rugsti, dar magni, jei pilva skauda. O siaip rinktis pilnaverti maista. Man rekomendavo maitintis pgl "mitybos piramide". Tik reikia tureti omeny, kad kai kurio maisto reiketu atisakyti: kepeneliu, zalios zuvies (pvz sushi), tuno, lasisos, kardzuves (nes jose kaupiasi daug kazkokios kenksmingos medziagos), keptu kiausiniu, pelesiniu suriu, greito maisto... QUOTE(kapishonas @ 2009 07 19, 22:09) Man gydytoja ta pati sake. Jokiu sintetiniu vitaminu gert nereikia vasara, tik folio rugsti, dar magni, jei pilva skauda. O siaip rinktis pilnaverti maista. Man rekomendavo maitintis pgl "mitybos piramide". Tik reikia tureti omeny, kad kai kurio maisto reiketu atisakyti: kepeneliu, zalios zuvies (pvz sushi), tuno, lasisos, kardzuves (nes jose kaupiasi daug kazkokios kenksmingos medziagos), keptu kiausiniu, pelesiniu suriu, greito maisto... Atsisakyti pelesinio surio Zuvu ir grybu Dar noriu atkreipti 1.Skonio stiprikliu, konservantu, dazikliu ir kt. E120 ... prideta ne tik i ledus, bet ir i saldzia varske, varskes surelius, jogurtus 2. Pazistamos pardavejos sake, kad i misraines dedami priedai, kad ilgiau liktu sviezios, jei neparduoda - perplauna, prideda naujo padazo ir i lentynas. Mano seima, taip pat ne viena draugu seima, ne karta apsinuodijo nuo misrainiu, gamintu prekybos centre. 3. I farsa taip pat dedami konservantai, kad mesa ilgiau liktu raudona ir sviezia. Dabar suprantu, kodel prekybos centre pirktas farsas daznai limpa prie keptuves, smirda ir dega, kai tuo tarpu pirktas is ukininko - ne. 4. Beveik visos pieniskos desreles, virta desra, rukyti gaminiai prigrusti E priedu, dazikliu, skonio stiprikliu, genetiskai modigfikuoto krakmolo ir t.t. Net specialiai vaikams skirti pastetai ir desreles 5. Baisiausias atradimas - dumo skonio silke ar lasinukai 6. Dauguma limonadu turi fenilanino, acesulfamo, aspartamo, skonio stiprikliu, dazikliu ir kt. priedu, kurie, remiantis tyrimais, sukelia vezi ir yra uzdrausti ES. Pasitikslinsiu - tai gal mes nesame ES nariai? 7. Visi vaisiai ir darzoves apipurskiami specialiu skysciu, kad nesuputu, todel ekologiski mociuciu obuoliai turguje atrodo palyginti neisvaizdus. 8. Bananai ir kt. egzotiski vaisiai skinami zali, jie nokinami pakeliui is gamintojo i prekybos centra metano dujomis (vairuotoju informacija). Jei koncentracijos nepataiko, uzgaista prie muitines - vaisiai pernoksta, patenka i nekondicinius ir parduodami kaip akcijiniai 9. Duonos gaminiai: mazdaug 5 % be konservantu. 10. Prieskoniai: dazikliu, skonio ir kvapo stiprikliu misinys su zoleliu pedsakais 11. Saldainiai ir sokoladas: 5 % be jokiu E. Tai vis sveikas, visavertis maistas
na mums 6 savaites, gydytoja rekomendavo ir toliau gerti folio ruksti, taciau su vitaminais liepe dar palaukti
As nestumo pradzioje geriau tik folio rugsti, veliau bandziau gerti vit nestukems, bet organizmas ju neprieme. Nuo vit pykino. O dabar (mums jau 34 sav.) Geriu tik magni ir kalci.
Vasara manau nereikia jokiu papildomu vtit. juk ir taip ju pakankamai daugame su maistu. Svarbu valgyti daug sveziu darzoviu ir vaisiu QUOTE(beatek @ 2009 07 22, 14:03) As nestumo pradzioje geriau tik folio rugsti, veliau bandziau gerti vit nestukems, bet organizmas ju neprieme. Nuo vit pykino. O dabar (mums jau 34 sav.) Geriu tik magni ir kalci. Vasara manau nereikia jokiu papildomu vtit. juk ir taip ju pakankamai daugame su maistu. Svarbu valgyti daug sveziu darzoviu ir vaisiu sveikos busimos mamytes
sveki visi, pries nestuma geriau "calci magni cinka+B", dabar 5 sav nestumas, ar galiu gert jos toliau ir kokiu papildomu vitaminu dar naudot? aciu
pagaliau ir as sulaukiau vitaminu paskyrimo
QUOTE(Julia @ Vakaris,2009 07 22, 18:08) sveki visi, pries nestuma geriau "calci magni cinka+B", dabar 5 sav nestumas, ar galiu gert jos toliau ir kokiu papildomu vitaminu dar naudot? aciu Sveika Julia, Vasaris, Vitaminu Beje, sveikinu, isijungus i Papildyta: O mane vakar popiet istiko prieslaikiniai saremiai QUOTE(tornadas @ 2009 07 23, 02:00) Sveika Julia, Vasaris, Vitaminu Beje, sveikinu, isijungus i Papildyta: O mane vakar popiet istiko prieslaikiniai saremiai laikykis tornade, didziausios tau sekmes QUOTE(tornadas @ 2009 07 19, 23:56) Atsisakyti pelesinio surio Zuvu ir grybu Dar noriu atkreipti 1.Skonio stiprikliu, konservantu, dazikliu ir kt. E120 ... prideta ne tik i ledus, bet ir i saldzia varske, varskes surelius, jogurtus 2. Pazistamos pardavejos sake, kad i misraines dedami priedai, kad ilgiau liktu sviezios, jei neparduoda - perplauna, prideda naujo padazo ir i lentynas. Mano seima, taip pat ne viena draugu seima, ne karta apsinuodijo nuo misrainiu, gamintu prekybos centre. 3. I farsa taip pat dedami konservantai, kad mesa ilgiau liktu raudona ir sviezia. Dabar suprantu, kodel prekybos centre pirktas farsas daznai limpa prie keptuves, smirda ir dega, kai tuo tarpu pirktas is ukininko - ne. 4. Beveik visos pieniskos desreles, virta desra, rukyti gaminiai prigrusti E priedu, dazikliu, skonio stiprikliu, genetiskai modigfikuoto krakmolo ir t.t. Net specialiai vaikams skirti pastetai ir desreles 5. Baisiausias atradimas - dumo skonio silke ar lasinukai 6. Dauguma limonadu turi fenilanino, acesulfamo, aspartamo, skonio stiprikliu, dazikliu ir kt. priedu, kurie, remiantis tyrimais, sukelia vezi ir yra uzdrausti ES. Pasitikslinsiu - tai gal mes nesame ES nariai? 7. Visi vaisiai ir darzoves apipurskiami specialiu skysciu, kad nesuputu, todel ekologiski mociuciu obuoliai turguje atrodo palyginti neisvaizdus. 8. Bananai ir kt. egzotiski vaisiai skinami zali, jie nokinami pakeliui is gamintojo i prekybos centra metano dujomis (vairuotoju informacija). Jei koncentracijos nepataiko, uzgaista prie muitines - vaisiai pernoksta, patenka i nekondicinius ir parduodami kaip akcijiniai 9. Duonos gaminiai: mazdaug 5 % be konservantu. 10. Prieskoniai: dazikliu, skonio ir kvapo stiprikliu misinys su zoleliu pedsakais 11. Saldainiai ir sokoladas: 5 % be jokiu E. Tai vis sveikas, visavertis maistas
Nestumo pradzioje geriau foline rugsti, o paskui nieko negeriau, nes gydytoja laikosi nuomones, kad visi vitaminai yra sintetiniai ir gali sukelti alergija....o nuo 30 sav. pradejau gerti zuvies taukus ir sekmingai gersiu iki nestumo pabaigos
sveikos. as ir stengiuos valgyt kuo daugiau vaisiu ir darzoviu, bet taip norisi to "blogojo" maisto...geriu PREGNACARE, Kalci ir zuvies taukus. kasdien kaitalioju, nezinau, bet tiek visko neprivalgom ka uztektu ir sau ir vaisiui.
Kadangi dar neatlikti tyrimai gydytoja israse gerti tik folio ruksti, mums 7 savaites
As kalbejau su saviske del vitaminu, tai sake , kad dabar nerekomenduoja gerti papildomai jokiu papildu
As tai su pirmu nestumu visada geriau vitaminus ir viskas buvo gerai ir vaikas nealergiskas. O dabar net ir nezinau. Geriu folio rugsti ir kas antra diena papildus Prenatal
Vitaminų negėriau, tik folio rūgštį neštumo pradžioje, o paskui jokių papildų nevartojau
Nestumo pradzioj geriau folio rugsti, veliau kalci ir magni, o nestumo pabaigoj- gelezi, nes kraujas prastas
...na as geriu nuo 7 sav. vit. Elevit, ten yra ir folio rugsties, esu jais labai patenkinta, dar papildomai geriu magni...
...sveikinu tas mamytes, kurios sugeba su maistu gauti per diena visu reikalingu vitaminu leliukui... ...nemanau, kad mano mityba tokia jau nepriekaistinga (nors labai jau stengiuosi vartoti kuo sveikesni maista), todel renkuosi vitaminus...
TIK NĖŠTUMO PRADŽIOJ GĖRIAU FOLIO RŪGŠTĮ, PASKUI KURĮ LAIKĄ GYDYTOJA BUVO PASKYRUS MAGNĮ GERTI, TAI KOKIAS 3 SAVAITES PAGĖRIAU, DABAR NIEKO NEGERIU, NES KRAUJO TYRIMAI PUIKŪS
O PER PIRMĄJĮ NĖŠTUMĄ GĖRIAU PREGNACARE VITAMINUS, DUKRYTĖ GIMĖ ALERGIŠKA, TODĖL TIKRAI TIKIU, TA NUOMONE, KAD KAI NĖŠTUKĖ VARTOJA PAPILDUS KAŽKOKIU, YRA DIDESNĖ TIKIMYBĖ, KAD VAIKELIS GIMS ALERGIŠKAS
Iki neštumo 3 mėn ir neštumo metu iki 12 savaitės geriau folio rūgštį. Daugiau jokių vitaminų negeriau, bet stengiausi valgyti daug uogų, vaisių ir daržovių ne iš parduotuvės kiek įmanoma
neštumo vidury geriu papildomai magnį ir kalcį, žadu gerti iki 30 sav. daugiau nieko neplanuoju gerti
Viso nestumo metu nevartojau kompleksiniu vitaminu - siuo klausimu sutapo ir mano, ir gines nuomone. Dar pries pastojant pradejau gerti folio rugsti, veliau gydytoja buvo paskyrusi magni, kuri ilgokai vartojau. Kadangi nevalgau mesos
As geriu: Noni sultis, Folio rugsti, Cinka, Gelezi, Magni su vitaminu B6.
O kiek nesciajai yra ne per daug bet ir ne per mazai kalcio ir magnio preparatu? Aciu
sveikos mamytes
As suprantu, kad papildomi vitaminai (aisku isskyrus folio rugsti) reikalingi ziemos ir pavasario sezonu. Bet dabar juk sitiek daug svieziu darzoviu, vaisiu, galiausiai paparstu lietuvisku obuoliu! valgykit pilna burna, o vitaminus pasilikit ziemai
O del tos alergijos tai velgi, kitos moterys visa nestuma geria vitaminus ir vaikuciai neturi jokios alergijos, o va kitos negerusios jokiu vitaminu gimdo alergiskus mazylius. Manau, kad tai nera tik del vitaminu... juk maistas, aplinka, chemija namuose tikrai turi itakos tiek vaiku tiek suaugusiuju alergijai.
sveikutes, gal galite pasidalinti info, mazu kuri geriat nesciosioms vitaminus,kurie butu balti, ne kokie roziniai ir pan.Mano pirmam kleckui alergija, gyd. sako,kad mazu nuo vitaminu...man 21 sav.jau, galvojau visai jokiu negert, ale siandien suzinojau,kad kraujas nusilpes, tai ir galvoju kokius cia pirkt...
JOKIU vitaminu ir maisto papildu nesciosioms netgi negalima gerti, jei kraujo tyrimai normalus. Isskyrus folio rugsti pries ir po pastojimo 3 menesius. Nuo maisto papildu (kurie tarp kitko nera taip atidziai testuojami kaip vaistai po kelis metus) galite prisiauginti sau ir vaikui bereikalingo svorio. Prisigraibyti alergiju ir pan. Jei jau kas nors ne taip, tai geriau gerti ne kompleksa vitaminu, o butent tu, kuriu jums konkreciai truksta. Patikekit vitaminu pilnai uztenka ir sudziuvusiam persike is bala zino kur ir is mociutes ekologisko darzo agurko. Pesticidai cia jau kitas klausimas.
|