Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vitaminai nėštukėm
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Drakula
tiek su pirmu tiek su dabartiniu nėštumu geriu Pregnace vitaminus ir papildomai diasporal 300
Amicus
as negeriu jokiu vitaminu - gydytoja sake vaisiu, uogyciu, darzoviu geriau pavalgyt. O tyrimai visi geri, tikiuosi taip bus ir toliau. be to, teko girdeti, kad nuo sintetiniu vitaminu vaisius labai issipucia g.gif
popuri
Geriu magnį, nes gimdą spazmuoja, kalcį ir folinę rūgštį. Jokių kitų nevartojų, nes vasara, vitaminai ateina iš gamtos. O be to skaičiau, kad nuo šitų sintetinių vitaminų vaikelis gali labai didelis būt. Nežinau kiek teisybės, bet nenoriu rizikuoti 4u.gif
Gute7
Tiek su pirmu nestumu, tiek dabar geriu Prenatalcare ir magvit (kojas meslungis traukia). taciau Prenatalcare geriu nekasdien.
eda9
Geriu tik magnį ir dabar kalcį pagersiu. Daugiau jokių vitaminų nestuke.gif . Ir gydytoja tam pritaria, pati prieš vitaminus ax.gif Džiaugiuosi, kad neperša, kad būtinai reikia ir dar tokių, kur reklaminės skrajutės ant stalo biggrin.gif Pirmo nestuke.gif gydytoja tik tokius ir siūlydavo smile.gif
leirion
geriu pregnacare, istikro juos pirkau pirmiausia del to, kad vaistinej nebuvo folio rugsties su israsyta doze ir siaip pagalvojau, kad reikia gal pastiprint organizma, nes maitinuos nelabai gerai... bet manau isgersiu tik viena pakuote, o poto gryna folio rugsti gersiu...
siaip tai nejauciu jokio poveiko smile.gif
TiAmo
QUOTE(Amicus @ 2009 07 03, 08:23)
as negeriu jokiu vitaminu - gydytoja sake vaisiu, uogyciu, darzoviu geriau pavalgyt. O tyrimai visi geri, tikiuosi taip bus ir toliau. be to, teko girdeti, kad nuo sintetiniu vitaminu vaisius labai issipucia g.gif
*

drinks_cheers.gif
as irgi negeriu
mano gydytoja irgi sake dabar geriau dabar daugiau darzoviu ir uogu pavalgyt, nei ta sintetika gert

QUOTE(popuri @ 2009 07 03, 13:16)
Geriu magnį, nes gimdą spazmuoja, kalcį ir folinę rūgštį. Jokių kitų nevartojų, nes vasara, vitaminai ateina iš gamtos. O be to skaičiau, kad nuo šitų sintetinių vitaminų vaikelis gali labai didelis būt. Nežinau kiek teisybės, bet nenoriu rizikuoti  4u.gif
*

bet juk tau neber prasmes gert folio, ji butina gert iki 12 savaiciu, o po to nervinis vamzdelis jau uzsidaro mirksiukas.gif
na man genetike taip paaiskino ax.gif
Tekantisaule
As dabar jokiu vitaminu nevartoju, isskyrus magni ir foline rugsti, taip liepe man gine. Kadangi nestuke.gif palankus metas, yra daug uogu, vaisiu ir darzoviu, tai puikiai uztenka vitaminu ir is ju. Na, nebent prastas kraujas ir pan., tada jau gydytoja paskiria kokius nors vitaminus.
Papildyta:
QUOTE(TiAmo @ 2009 07 05, 21:43)
drinks_cheers.gif
as irgi negeriu
mano gydytoja irgi sake dabar geriau dabar daugiau darzoviu ir uogu pavalgyt, nei ta sintetika gert
bet juk tau neber prasmes gert folio, ji butina gert iki 12 savaiciu, o po to nervinis vamzdelis jau uzsidaro  mirksiukas.gif
na man genetike taip paaiskino  ax.gif
*

Mano gine man irgi liepe dar gerti foline rugsti, bent jau sake, pabaigti tiek kiek dar turiu, ji tikrai nepakenks leliukui. mirksiukas.gif
TiAmo
QUOTE(Tekantisaule @ 2009 07 06, 18:35)
Mano gine man irgi liepe dar gerti foline rugsti, bent jau sake, pabaigti tiek kiek dar turiu, ji tikrai nepakenks leliukui.  mirksiukas.gif
*

na kad nepakenks, tai aisku, bet kam gert, jei vis tiek neber prasmes g.gif
zuika26
as taip pat geriu foline rugsti nestuke.gif pradejau tai noriu uzbaigti visa pakuote ir tada nebegersiu,folio rugstis rekomenduojama gerti visa nestuma,o butina iki 12 savaites.daugiau negeriu jokiu vitaminu nes ir as girdejau kad nuo ju gali uzaugti labai didelis vaikutis,o to tikrai nenoreciau,kol tyrimai geri tai nematau prasmes ir gerti kokius vitaminus,taip pat patariu ir kitom nestuke.gif nesigriebt tu vitaminu mirksiukas.gif ypac kai dabar toks puikus sezonas tu sintetiku uztenka ir is vaisiu kuriu gaunam juk nepaslaptis kad siais laikais sunku gauti nesu chemikalais vaisiu,nebent augyti savam darze,sode smile.gif o da jei plius vitaminai tai isvis
lalytele
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 06 10, 22:33)
Sveikos 4u.gif  norejau paklausti jusu, kokius vitaminus gerete per  nestuke.gif  o gal visai nieko papyldomai nevartojote? kaip manote, ar butina gerti  nestuke.gif  vitaminus?
Man pvz gydytoja nesiule jokius vitaminus. Pati nusprendziau gerti juos kai tik  nestuke.gif
Pries  nestuke.gif  geriau zuvies taukus, poto jau "Pregnacare" vit. nestuke.gif  dabar  geriu YourLife firmos "Prenatal tablets" vit.  nestuke.gif  smile.gif
*

Sveikutes nestuke.gif As kai tik suzinojau, kad laukiuosi, pati nusipirkau "Pregnacare" blush2.gif , nes iki vizito pas gydytoja reikejo laukti pora savaiciu. Taciau, kai pasikalbejau su gydytoja, nebegeriu jokiu, tik foline rugsti. Gydytoja sake - nera reikalo i save kimsti visokio slamsto, nes niekas neistyre, kokias pasekmes gali atnesti tie maisto papildai g.gif Reikia maistintis sveiku maistu, kad gautum sveiku ir tikru vitaminu thumbup.gif
Na bet jei tyrimai negeri ar siaip kas, tai tada gal ir reikia skirti mirksiukas.gif Juk visos norime, kad musu zirniukai butu sveiki mirksiukas.gif
pupune
Prieš tai PREGNARIA (800 mg folio rūgšties), dabar - folio r. 400 mg ir Extra Cal+Mg+Cinkas+D.
spurgee
sveikos rolleyes.gif , girdejau gad nuo vitaminu nesciosioms po to hiperaktyvus vaikuciai gimsta, ar teko susidurti ar ka girdeti?? smile.gif smile.gif smile.gif
asta29
QUOTE(spurgee @ 2009 07 13, 20:21)
sveikos  rolleyes.gif , girdejau gad nuo vitaminu nesciosioms po to hiperaktyvus vaikuciai gimsta, ar teko susidurti ar ka girdeti?? smile.gif  smile.gif  smile.gif
*

Na maniškė nėra hiperaktyvi, nors nuo 8 savaitės gėriau vitaminus. Pakankamai judri mergaitė bet hyperaktyvia nepavadinčiau. GN tai daugiau panaši į mėtą meškiniją buvo, kumštukas į burnytę ir miegodavo smile.gif Vat tik alergiška mergina mano smile.gif bet nebesikartosiu, apie tai jau rašiau smile.gif
MamytėEvelina
QUOTE(spurgee @ 2009 07 13, 19:21)
sveikos  rolleyes.gif , girdejau gad nuo vitaminu nesciosioms po to hiperaktyvus vaikuciai gimsta, ar teko susidurti ar ka girdeti?? smile.gif  smile.gif  smile.gif
*

Na nemanau, kad nuo vitaminu gimsta hiperaktyvus vaikai. Turiu dvi dukrytes, per visus 2 nestumus geriau vitaminus, taciau vaikai tikrai ne hiperaktyvus. Cia tikrai ne nuo to priklauso mirksiukas.gif Pazistama is viso vitaminu negere - gime berniukas, taciau jau toks hipearktyvus. Taip, kad cia tikrai ne nuo to priklauso ar gersi ar negersi vitaminus. Manau vaikai susirenka genus is teveliu: vieni stipriau pasireiskia kiti - silpniau mirksiukas.gif
tornadas
Pritariu MamyteEvelina, kad vitaminai nesukelia hyperaktyvumo, tai genu ir nestuke.gif nervines bukles palikimas:) , nes pirmas sunus labai ramaus budo, nors ir vartojau vitaminus nesciosioms.
Juos vartojau tik nuo 3 men., todel gydytojai mano, kad tuos 3 men. truko folines rugsties, mineralu ir vitaminu, kas galejo paskatinti ar sustiprinti kai kuriuos jo apsigimimus.
Pasikartosiu, kad sveikas maistas yra utopija: daugumoje 'ekologisku' produktu tiek nitratu, jau nekalbant apie iprastai pramoniniu budu isaugintus produktus, kuriuose naudingu medziagu, iskaitant vitaminus, is viso tera tik pedsakai. doh.gif Todel jei neturite galimybes maitintis tik sertifikuotuose ukiuose ar savo mociutes isaugintais produktais, pamirskite pasakas apie pilnaverte mityba:)
Is viso keistai skamba gydytojo nuostata neskirti vitaminu nestuke.gif , neturint pilnos informacijos apie jos mityba, juk tam reikalingi spec. tyrimai g.gif O pasakymas, kad vitaminai yra chemija, kurios pasekmes nezinomos, tik parodo gydytojo nekompetetinguma (gal jis nezino, kur galima susipazinti su tokiu tyrimu rezultatais?).
tuzikas83
as tai pries pastojant ir pirmuosius 3 nestumo men. geriau foline rugsti, paskui kazkur nuo 5 men. magni ir kalci. magni geriu iki siol, nes vis meslungis bando kojas sutraukti, o va kalcio zadu jau nebevartoti (pradesiu kai maitinsiu), nes gydytoja sake, kad yra daryti tyrimai, jog vaikiukams tada greiciau sutvirteja kaulai ir buna sunkiau juos pagimdyti. Siaip tai jokiu daugiau vitaminu nevartoju, o kam i save kisti nereikalinga chemija, jeigu viska valgai ir gauni is naturaliu produktu schmoll.gif be to dar nera irodyta, bet jau atliekami tyrimai ar vaikiukai nebuna alergiski, kai mama nestumo metu vartoja sintetinius vitaminus.
Mano manymu reikia vartoti jeigu tikrai reikia, pvz. blogi tyrimai ir tikrai truksta kazkokios medziagos. Na cia mano nuomone rolleyes.gif
slyva
Nusipirkau as multivitaminus nesciosioms. Savavaliskai biggrin.gif Pora dienu pageriau, bet paskui nebekyla ranka paskaicius, kad ir alergiski vaikai nuo ju buna ir pan. Gydytoja neskyre man jokiu, isskyrus folio rugsti. Tai bijau dar, kad neliktu jie nesuvartoti doh.gif Nebent kai pagimdysiu tada suvartosiu biggrin.gif
loretka
Man gydytoja paskyre Pegnacare, siek tiek ju pageriau po to nusipirkau folio rugsties ir kalcio su magniu. smile.gif Folio rugsti pastoviai geriu, o siaip dabar kai prasidejo ivairiu uogu ir darzoviu metas, tai manau vitaminu ir is ju pakaks thumbup.gif
srauni_upe
Kai patraukia mėšlungis pageriu magnio, daugiau nieko nevartoju, o ir gydytoja sakė jei normalus stiprus organizmas, vasara pilna gyvų vitaminų ir sintetinių gerti nereikia smile.gif
ramindute
as baigus folio rugsti gert,geriau elevit pronatal,gydytoja paskyre,ir knyga kur dabar skaitau apie nestuma ,tie rekomenduojami,nezinau ar del reklamos ar tikrai geri...
kapishonas
QUOTE(srauni_upe @ 2009 06 11, 10:18)
Vat aš irgi norėjau tokią temą užvest... smile.gif

Nors šiaip gydytoja kažką sakė kad geriau kai organizmas pasisavina vitaminus iš maisto...
*

Man gydytoja ta pati sake. smile.gif
Jokiu sintetiniu vitaminu gert nereikia vasara, tik folio rugsti, dar magni, jei pilva skauda.
O siaip rinktis pilnaverti maista. Man rekomendavo maitintis pgl "mitybos piramide". Tik reikia tureti omeny, kad kai kurio maisto reiketu atisakyti: kepeneliu, zalios zuvies (pvz sushi), tuno, lasisos, kardzuves (nes jose kaupiasi daug kazkokios kenksmingos medziagos), keptu kiausiniu, pelesiniu suriu, greito maisto...
tornadas
QUOTE(kapishonas @ 2009 07 19, 22:09)
Man gydytoja ta pati sake.  smile.gif
Jokiu sintetiniu vitaminu gert nereikia vasara, tik folio rugsti, dar magni, jei pilva skauda.
O siaip rinktis pilnaverti maista. Man rekomendavo maitintis pgl "mitybos piramide". Tik reikia tureti omeny, kad kai kurio maisto reiketu atisakyti: kepeneliu, zalios zuvies (pvz sushi), tuno, lasisos, kardzuves (nes jose kaupiasi daug kazkokios kenksmingos medziagos), keptu kiausiniu, pelesiniu suriu, greito maisto...
*

Atsisakyti pelesinio surio blink.gif , o dieve, tik ne surio doh.gif

Zuvu ir grybu nestuke.gif valgyti nepatartina todel, kad juose kaupiasi radioaktyvios medziagos, sunkieji metalai, tokie kaip svinas, titano junginiai ir kt. Taciau nezinome, is kokiu paplenciu kartais buna surinktos ir misko uogos - jose svino kiekis norma gali virsyti kelis kartus. Todel ir sakau, kad nepasitikekite prekiautojais turguje ar pakeleje, o pirkite tik ukininku produktus arba auginkite pacios.

Dar noriu atkreipti nestuke.gif demesi i tai, ka neseniai pastebejau. Isnarsiusi visa Maxima asortimenta savo mieste, padariau isvada, kad:
1.Skonio stiprikliu, konservantu, dazikliu ir kt. E120 ... prideta ne tik i ledus, bet ir i saldzia varske, varskes surelius, jogurtus doh.gif . O mes perkame tai vaikams, kaip sveika maista doh.gif Vienintelis jogurtas be jokiu E yra lietuviskas JO arba latviskas OGA.
2. Pazistamos pardavejos sake, kad i misraines dedami priedai, kad ilgiau liktu sviezios, jei neparduoda - perplauna, prideda naujo padazo ir i lentynas. Mano seima, taip pat ne viena draugu seima, ne karta apsinuodijo nuo misrainiu, gamintu prekybos centre.
3. I farsa taip pat dedami konservantai, kad mesa ilgiau liktu raudona ir sviezia. Dabar suprantu, kodel prekybos centre pirktas farsas daznai limpa prie keptuves, smirda ir dega, kai tuo tarpu pirktas is ukininko - ne.
4. Beveik visos pieniskos desreles, virta desra, rukyti gaminiai prigrusti E priedu, dazikliu, skonio stiprikliu, genetiskai modigfikuoto krakmolo ir t.t. Net specialiai vaikams skirti pastetai ir desreles doh.gif Sunku rasti virtos ar rukytos mesos produktu be jokiu E, nebent vytinta mesa. Zinot, kaip is pasvinkusios mesos padaryti graziai raudonas desreles - tereikia ipilti istirpintos salietros lotuliukas.gif Cia toks gudrus turgaus receptas lotuliukas.gif
5. Baisiausias atradimas - dumo skonio silke ar lasinukai doh.gif Manote, juos ruko smile.gif ? Ne velnio! Juos tik ZALIUS palaiko tam tikra laika specialiame dumo skonio tirpale. Is kur tai zinau - turiu draugu mesos ir zuvies perdirbimo imonese.
6. Dauguma limonadu turi fenilanino, acesulfamo, aspartamo, skonio stiprikliu, dazikliu ir kt. priedu, kurie, remiantis tyrimais, sukelia vezi ir yra uzdrausti ES. Pasitikslinsiu - tai gal mes nesame ES nariai?
7. Visi vaisiai ir darzoves apipurskiami specialiu skysciu, kad nesuputu, todel ekologiski mociuciu obuoliai turguje atrodo palyginti neisvaizdus.
8. Bananai ir kt. egzotiski vaisiai skinami zali, jie nokinami pakeliui is gamintojo i prekybos centra metano dujomis (vairuotoju informacija). Jei koncentracijos nepataiko, uzgaista prie muitines - vaisiai pernoksta, patenka i nekondicinius ir parduodami kaip akcijiniai smile.gif
9. Duonos gaminiai: mazdaug 5 % be konservantu.
10. Prieskoniai: dazikliu, skonio ir kvapo stiprikliu misinys su zoleliu pedsakais doh.gif
11. Saldainiai ir sokoladas: 5 % be jokiu E.

Tai vis sveikas, visavertis maistas lotuliukas.gif .Tiesiog pamastykime, pries pirkdamos...
TiAmo
QUOTE(tornadas @ 2009 07 20, 01:56)
Atsisakyti pelesinio surio  blink.gif , o dieve, tik ne surio doh.gif
*

o taip mirksiukas.gif
tai vienas is produktu, kuriu tikrai rekomenduojama atsisakyti
aisku man lengva sakyt, nes jo visai nemegstu ir taip jo nevalgau schmoll.gif
paula11
na mums 6 savaites, gydytoja rekomendavo ir toliau gerti folio ruksti, taciau su vitaminais liepe dar palaukti mirksiukas.gif
beatek
As nestumo pradzioje geriau tik folio rugsti, veliau bandziau gerti vit nestukems, bet organizmas ju neprieme. Nuo vit pykino. O dabar (mums jau 34 sav.) Geriu tik magni ir kalci.
Vasara manau nereikia jokiu papildomu vtit. juk ir taip ju pakankamai daugame su maistu. Svarbu valgyti daug sveziu darzoviu ir vaisiu mirksiukas.gif
Ruciux85
QUOTE(beatek @ 2009 07 22, 14:03)
As nestumo pradzioje geriau tik folio rugsti, veliau bandziau gerti vit nestukems, bet organizmas ju neprieme. Nuo vit pykino. O dabar (mums jau 34 sav.) Geriu tik magni ir kalci.
Vasara manau nereikia jokiu papildomu vtit. juk ir taip ju pakankamai daugame su maistu. Svarbu valgyti daug sveziu darzoviu ir vaisiu  mirksiukas.gif
*

sveikos busimos mamytes 4u.gif as irgi pradejau gert vitaminus, ir kai tik igeriu vitamina, neuzilgo supykina ir vemiu. o iki to laiko praktiskai nei karot nevemiau. sakiau, mesiu ir nebegersiu ju schmoll.gif
Julia,Vakaris
sveki visi, pries nestuma geriau "calci magni cinka+B", dabar 5 sav nestumas, ar galiu gert jos toliau ir kokiu papildomu vitaminu dar naudot? aciu
eglieska
pagaliau ir as sulaukiau vitaminu paskyrimo lotuliukas.gif galvojau, kad taip ir liksiu ju negerus lotuliukas.gif . mums eina 13 savaite ir gydytoja liepe pakeisti folio rugsti i Elevit vitaminu komplexa ax.gif
tornadas
QUOTE(Julia @ Vakaris,2009 07 22, 18:08)
sveki visi, pries nestuma geriau "calci magni cinka+B", dabar 5 sav nestumas, ar galiu gert jos toliau ir kokiu papildomu vitaminu dar naudot? aciu
*

Sveika Julia, Vasaris,

Vitaminu nestuke.gif ar tavo pries nestuke.gif naudotu preparatu be ginekologo skyrimo nestuke.gif metu vartoti savarankiskai negalima. Turetum apsilankyti pas gydytoja, tau turetu atlikti kraujo ir slapimo tyrimus, kurie ir parodys, ka reikia ir kokiais kiekiais vartoti, kadangi per dideles ar per mazos vitaminu ir mineralu dozes gali pakenkti vaisiaus vystymuisi. Todel bendro recepto visoms nestuke.gif nera smile.gif
Beje, sveikinu, isijungus i nestuke.gif gretas 4u.gif
Papildyta:
O mane vakar popiet istiko prieslaikiniai saremiai sad.gif Taip kankinausi iki velyvos nakties, kad galvojau, jau viskas cry.gif Gine liepe gerti Magni ir B6 didelem dozem, taip pat nenutraukti vitaminu nestuke.gif . Jokiu kitu vaistu neskyre, nes itaria apsigimima. Taip liudna cry.gif
paula11
QUOTE(tornadas @ 2009 07 23, 02:00)
Sveika Julia, Vasaris,

Vitaminu  nestuke.gif  ar tavo pries  nestuke.gif  naudotu preparatu be ginekologo skyrimo  nestuke.gif  metu vartoti savarankiskai negalima. Turetum apsilankyti pas gydytoja, tau turetu atlikti kraujo ir slapimo tyrimus, kurie ir parodys, ka reikia ir kokiais kiekiais vartoti, kadangi per dideles ar per mazos vitaminu ir mineralu dozes gali pakenkti vaisiaus vystymuisi. Todel bendro recepto visoms  nestuke.gif  nera  smile.gif
Beje, sveikinu, isijungus i  nestuke.gif  gretas  4u.gif
Papildyta:
O mane vakar popiet istiko prieslaikiniai saremiai sad.gif  Taip kankinausi iki velyvos nakties, kad galvojau, jau viskas  cry.gif Gine liepe gerti Magni ir B6 didelem dozem, taip pat nenutraukti vitaminu  nestuke.gif . Jokiu kitu vaistu neskyre, nes itaria apsigimima. Taip liudna cry.gif
*

laikykis tornade, didziausios tau sekmes
4u.gif
Sensuelle
QUOTE(tornadas @ 2009 07 19, 23:56)
Atsisakyti pelesinio surio  blink.gif , o dieve, tik ne surio doh.gif

Zuvu ir grybu  nestuke.gif  valgyti nepatartina todel, kad juose kaupiasi radioaktyvios medziagos, sunkieji metalai, tokie kaip svinas, titano junginiai ir kt. Taciau nezinome, is kokiu paplenciu kartais buna surinktos ir misko uogos - jose svino kiekis norma gali virsyti kelis kartus. Todel ir sakau, kad nepasitikekite prekiautojais turguje ar pakeleje, o pirkite tik ukininku produktus arba auginkite pacios.

Dar noriu atkreipti  nestuke.gif  demesi i tai, ka neseniai pastebejau. Isnarsiusi visa Maxima asortimenta savo mieste, padariau isvada, kad:
1.Skonio stiprikliu, konservantu, dazikliu ir kt. E120 ... prideta ne tik i ledus, bet ir i saldzia varske, varskes surelius, jogurtus  doh.gif . O mes perkame tai vaikams, kaip sveika maista  doh.gif  Vienintelis jogurtas be jokiu E yra lietuviskas JO arba latviskas OGA.
2. Pazistamos pardavejos sake, kad i misraines dedami priedai, kad ilgiau liktu sviezios, jei neparduoda - perplauna, prideda naujo padazo ir i lentynas. Mano seima, taip pat ne viena draugu seima, ne karta apsinuodijo nuo misrainiu, gamintu prekybos centre.
3. I farsa taip pat dedami konservantai, kad mesa ilgiau liktu raudona ir sviezia. Dabar suprantu, kodel prekybos centre pirktas farsas daznai limpa prie keptuves, smirda ir dega, kai tuo tarpu pirktas is ukininko - ne.
4. Beveik visos pieniskos desreles, virta desra, rukyti gaminiai prigrusti E priedu, dazikliu, skonio stiprikliu, genetiskai modigfikuoto krakmolo ir t.t. Net specialiai vaikams skirti pastetai ir desreles doh.gif  Sunku rasti virtos ar rukytos mesos produktu be jokiu E, nebent vytinta mesa. Zinot, kaip is pasvinkusios mesos padaryti graziai raudonas desreles - tereikia ipilti istirpintos salietros  lotuliukas.gif Cia toks gudrus turgaus receptas  lotuliukas.gif
5. Baisiausias atradimas - dumo skonio silke ar lasinukai doh.gif  Manote, juos ruko  smile.gif ? Ne velnio! Juos tik ZALIUS palaiko tam tikra laika specialiame dumo skonio tirpale. Is kur tai zinau - turiu draugu mesos ir zuvies perdirbimo imonese.
6. Dauguma limonadu turi fenilanino, acesulfamo, aspartamo, skonio stiprikliu, dazikliu ir kt. priedu, kurie, remiantis tyrimais, sukelia vezi ir yra uzdrausti ES. Pasitikslinsiu - tai gal mes nesame ES nariai?
7. Visi vaisiai ir darzoves apipurskiami specialiu skysciu, kad nesuputu, todel ekologiski mociuciu obuoliai turguje atrodo palyginti neisvaizdus.
8. Bananai ir kt. egzotiski vaisiai skinami zali, jie nokinami pakeliui is gamintojo i prekybos centra metano dujomis (vairuotoju informacija). Jei koncentracijos nepataiko, uzgaista prie muitines - vaisiai pernoksta, patenka i nekondicinius ir parduodami kaip akcijiniai  smile.gif
9. Duonos gaminiai: mazdaug 5 % be konservantu.
10. Prieskoniai: dazikliu, skonio ir kvapo stiprikliu misinys su zoleliu pedsakais  doh.gif
11. Saldainiai ir sokoladas: 5 % be jokiu E.

Tai vis sveikas, visavertis maistas  lotuliukas.gif .Tiesiog pamastykime, pries pirkdamos...
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Tikra tiesa.Siais laikais labai sunku rasti tikrai ekologisku produktu.Chemijos pilna visur.I vistom skirta lesala taip pat deda priedu kad trynys butu kuo geltonesnis doh.gif Gerai toms kurios gyvena LT ir gali isigyti produktu is ukininku ar is mociutes kaimo ar savo sode uzaugintu.As tokios laimes deja neturiu.Taip pat patartina naudoti juros druska vietoj iprastines ir cukru naudoti ruda nerafinuota nes baltas zymiai daugiau apdorotas chemiskai.Siaip vartoju PREGNACARE tikiuosi nepakenksiu nestuke.gif Kai pagalvoji tai baisu darosi kad sveiko maisto ar pan.nelabai ir belike unsure.gif
bigliuke
Nestumo pradzioje geriau foline rugsti, o paskui nieko negeriau, nes gydytoja laikosi nuomones, kad visi vitaminai yra sintetiniai ir gali sukelti alergija....o nuo 30 sav. pradejau gerti zuvies taukus ir sekmingai gersiu iki nestumo pabaigos 4u.gif Siaip stengiuosi visus reikiamus vitaminus gauti su maistu.
karalaiti
sveikos. as ir stengiuos valgyt kuo daugiau vaisiu ir darzoviu, bet taip norisi to "blogojo" maisto...geriu PREGNACARE, Kalci ir zuvies taukus. kasdien kaitalioju, nezinau, bet tiek visko neprivalgom ka uztektu ir sau ir vaisiui.
Kreizy
Kadangi dar neatlikti tyrimai gydytoja israse gerti tik folio ruksti, mums 7 savaites nestuke.gif
Ingulik
As kalbejau su saviske del vitaminu, tai sake , kad dabar nerekomenduoja gerti papildomai jokiu papildu g.gif Tipo labai daug alergisku vaiku. Tik folio rugsti ir viskas. O jei bus kokiu negalavimu, tai pasakys ka vartoti smile.gif
As tai su pirmu nestumu visada geriau vitaminus ir viskas buvo gerai ir vaikas nealergiskas. O dabar net ir nezinau. Geriu folio rugsti ir kas antra diena papildus Prenatal ax.gif
ziezulablond
Vitaminų negėriau, tik folio rūgštį neštumo pradžioje, o paskui jokių papildų nevartojau schmoll.gif Kraujas tyrimai buvo labai geri,nors į neštumo galą hemoglobinas smarkiai krito, bet gydytoja liepė ne geležį gerti, o po du granatus per savaitę suvalgyti, kraujas atsistatė lb greitai.
jurguze
Nestumo pradzioj geriau folio rugsti, veliau kalci ir magni, o nestumo pabaigoj- gelezi, nes kraujas prastas
Božen@
...na as geriu nuo 7 sav. vit. Elevit, ten yra ir folio rugsties, esu jais labai patenkinta, dar papildomai geriu magni...
...sveikinu tas mamytes, kurios sugeba su maistu gauti per diena visu reikalingu vitaminu leliukui... g.gif ...nes tai jums turetu kainuoti daug daugiau, nei vitaminu pokas...o be to, jei tos darzoves ar vaisiai is parduotuves ar net neaisku is kur, tos chemijos lelius gauna dar daugiau... doh.gif
...nemanau, kad mano mityba tokia jau nepriekaistinga (nors labai jau stengiuosi vartoti kuo sveikesni maista), todel renkuosi vitaminus... bigsmile.gif
mamakarolina
TIK NĖŠTUMO PRADŽIOJ GĖRIAU FOLIO RŪGŠTĮ, PASKUI KURĮ LAIKĄ GYDYTOJA BUVO PASKYRUS MAGNĮ GERTI, TAI KOKIAS 3 SAVAITES PAGĖRIAU, DABAR NIEKO NEGERIU, NES KRAUJO TYRIMAI PUIKŪS nestuke.gif ŽIŪRĖSIM KAS BUS TOLIAU 4u.gif

O PER PIRMĄJĮ NĖŠTUMĄ GĖRIAU PREGNACARE VITAMINUS, DUKRYTĖ GIMĖ ALERGIŠKA, TODĖL TIKRAI TIKIU, TA NUOMONE, KAD KAI NĖŠTUKĖ VARTOJA PAPILDUS KAŽKOKIU, YRA DIDESNĖ TIKIMYBĖ, KAD VAIKELIS GIMS ALERGIŠKAS 4u.gif
Evkis
Iki neštumo 3 mėn ir neštumo metu iki 12 savaitės geriau folio rūgštį. Daugiau jokių vitaminų negeriau, bet stengiausi valgyti daug uogų, vaisių ir daržovių ne iš parduotuvės kiek įmanoma smile.gif
neštumo vidury geriu papildomai magnį ir kalcį, žadu gerti iki 30 sav. daugiau nieko neplanuoju gerti
Gyte66
Viso nestumo metu nevartojau kompleksiniu vitaminu - siuo klausimu sutapo ir mano, ir gines nuomone. Dar pries pastojant pradejau gerti folio rugsti, veliau gydytoja buvo paskyrusi magni, kuri ilgokai vartojau. Kadangi nevalgau mesos ax.gif , teko siek tiek papildomai pagerti gelezies, bet hemoglobinas pakankamai greitai atsistate (zinoma, ir maista reguliavau). O treciaji trimestra jau savo nuoziura pradejau gerti Moller's OMEGA-3, nes nemanau, kad gaunu is maisto pakankamai riebalu rugsciu.
musik
As geriu: Noni sultis, Folio rugsti, Cinka, Gelezi, Magni su vitaminu B6.
smile.gif
Orchideja85
O kiek nesciajai yra ne per daug bet ir ne per mazai kalcio ir magnio preparatu? Aciu 4u.gif
agnytia_number1
sveikos mamytes smile.gif kreipiuosi 1klasuimu i jus. gal zinot kokiose vaistinese galima nusipirkti 100 tableciu ELEVIT ? nes daugumoj po 30 vaistinese, aciu
Božen@
QUOTE(agnytia_number1 @ 2009 08 27, 17:17)
sveikos mamytes smile.gif kreipiuosi 1klasuimu i jus. gal zinot kokiose vaistinese galima nusipirkti 100 tableciu ELEVIT ? nes daugumoj po 30 vaistinese, aciu
*

o ar po tiek buna... g.gif
Špokencija
As suprantu, kad papildomi vitaminai (aisku isskyrus folio rugsti) reikalingi ziemos ir pavasario sezonu. Bet dabar juk sitiek daug svieziu darzoviu, vaisiu, galiausiai paparstu lietuvisku obuoliu! valgykit pilna burna, o vitaminus pasilikit ziemai 4u.gif
O del tos alergijos tai velgi, kitos moterys visa nestuma geria vitaminus ir vaikuciai neturi jokios alergijos, o va kitos negerusios jokiu vitaminu gimdo alergiskus mazylius. Manau, kad tai nera tik del vitaminu... juk maistas, aplinka, chemija namuose tikrai turi itakos tiek vaiku tiek suaugusiuju alergijai.
agnytia_number1
QUOTE(Božen@ @ 2009 08 27, 17:51)
o ar po tiek buna...  g.gif
*

instrukcijoj rase kad buna 30 arba 100
petrovna
sveikutes, gal galite pasidalinti info, mazu kuri geriat nesciosioms vitaminus,kurie butu balti, ne kokie roziniai ir pan.Mano pirmam kleckui alergija, gyd. sako,kad mazu nuo vitaminu...man 21 sav.jau, galvojau visai jokiu negert, ale siandien suzinojau,kad kraujas nusilpes, tai ir galvoju kokius cia pirkt...
Ocean
JOKIU vitaminu ir maisto papildu nesciosioms netgi negalima gerti, jei kraujo tyrimai normalus. Isskyrus folio rugsti pries ir po pastojimo 3 menesius. Nuo maisto papildu (kurie tarp kitko nera taip atidziai testuojami kaip vaistai po kelis metus) galite prisiauginti sau ir vaikui bereikalingo svorio. Prisigraibyti alergiju ir pan. Jei jau kas nors ne taip, tai geriau gerti ne kompleksa vitaminu, o butent tu, kuriu jums konkreciai truksta. Patikekit vitaminu pilnai uztenka ir sudziuvusiam persike is bala zino kur ir is mociutes ekologisko darzo agurko. Pesticidai cia jau kitas klausimas.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.