Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vitaminai nėštukėm
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
vaidute-mazute
mano ginekologe irgi uz naturalius vitaminus, bet man israse pregnat care plius geriu rytais ir vakarais osteocare(klacis, magnis ir d4), nes dirbu sunkiai ir ilgas valandas, ne visada maitinuosiu kaip priklauso... seip sake vitaminai tikrai nepakenks, tik jeigu jus maitinates puikiai ir ju gaunate naturaliai, papildomai nereikia gerti, nes vaikelis labai didelis buna ir sunkiau gimdyti bus....
juddita
musu mamos,mociutes jokiu vitaminu negere.bet dabar,nauja karta tikriausiai visos geria vitaminus
pupa7775
O kaip del "Mamita" maisto papildu, ten raso, kad sudaryta is Omega 3, gelezies ir folio rugsties, tipo to ko negali gauti pakankamai is mitybos? Gal kuri nors vartojate ir kiek laiko reiktu siuos papildus vartot?
nraminta
jei gerai jautiesi tai tu vitaminu visai nereikia. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
greckus
taip tikrai pritariu, jei nereikia tai profilaktiškai nenaudokite smile.gif nes jei nėra geležies trūkumo, tai geležis anot gydytojų kenkia kepenims g.gif
Eddii
QUOTE(pupa7775 @ 2011 03 10, 09:49)
O kaip del "Mamita" maisto papildu, ten raso, kad sudaryta is Omega 3, gelezies ir folio rugsties, tipo to ko negali gauti pakankamai is mitybos? Gal kuri nors vartojate ir kiek laiko reiktu siuos papildus vartot?
*

nera irodymu, kad organizmas pasisavina vitaminus is papildu...
kodel omega3 ir gelezies negalima gaut pakankamai is mitybos? gelezies pilna mesoje (ypac jautienoje) o omega3 zuvyse...
eovyna
Gėriau Elevit. Kaina apie 30 litų. Tiko ir patiko.
Gardumas

Aš geriu šiuos nuo 12 nėštumo savaitės. Ir tiko ir patiko ax.gif Nors buvo momentas, kada trūko kalio ir magnio, teko pagerti papildomai ir viskas susitvarkė rolleyes.gifhttp://www.newnordic.lt/index.php?id=77
jamam
QUOTE(nraminta @ 2011 03 10, 09:26)
jei gerai jautiesi tai tu vitaminu visai nereikia.  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Na ir man vaistinei sake,jei nepaskire tai ir ne reika gert vitaminu ax.gif reikes paklaust gyd.
rrasselle
Mano gydytoja yra tos nuomonės, kad jei gerai maitiniesi, ir gerai jautiesi, profilaktiškai nėra tikslo vartoti vitaminus smile.gif tad gėriau tik tai, ko reikėjo, o kompleksinių per visą neštumą taip ir nepirkau ...
pukuotukas14
Pirmaji nestuma geriau Pregnacare vitaminus,ir dar juos 6 men po gimdymo isgeriau,nieko netruko viskas buvo ciki thumbup.gif
Dabar pradejau gerti folio rugsti,zuvies taukus ir kalci...ziuresiu kaip ka veliau patars gyditoja 4u.gif
Janushka_
Pirmaisias menesiais geriau folio rugsti ir viskas 4u.gif
dragostėja
Pregnacare
Smilee
"Pregnacare"
S.V.D
QUOTE(Smilee @ 2011 04 13, 02:21)
"Pregnacare"
*

Sveikos visos mielos mamytes.... mirksiukas.gif Labai noreciau isgirsti ir jusu nuomone apie maisto papilda nėščiosioms PREGNACARE PLUS N56. Kaip matot ar gerai juos gerti,ar nekenkia vaikeliui,laukiuosi 12-ta savaite ir pries keleta dienu pradejau vartoti siuos vitaminus,rekomendavo mano ginekolege,nes buvau persalusi,tai ji sake,kad reikia pastiprinti organizma... unsure.gif vienos sako,kad negerai gerti pradzioje nestumo vitaminus,kitos,kad gerai...nezinau nei ka galvoti ir nei ka daryti...aciu uz patarimus... rolleyes.gif
aromat
Sveikos,pacioj pradzioj liepe gerti folio rugsti,o paskui nusipirkau PREGNACARE ten visi reikiami vitaminai yra,gine palaimino,tai geriu toliau...
pukuotukas14
QUOTE(aromat @ 2011 04 15, 16:50)
Sveikos,pacioj pradzioj liepe gerti folio rugsti,o paskui nusipirkau PREGNACARE ten visi reikiami vitaminai yra,gine palaimino,tai geriu toliau...
*

As irgi situos geriau,nuo 12 sav,ir visa nestuma bei dar 6 men po jo,kad atsigautu organizmas thumbup.gif Nei maniske alergiska gime nei ka,sveikata pas ja super,geresne nei tu mamku naturalisciu vaiku mirksiukas.gif
Siuo metu kol kas foli ir zuvies taukus geriu 4u.gif
aromat
Man dar patare kaip del kalcio vartojimo,tabletes sunkiai pasisavina organizmas tai toki receptuka pasake: isdziovinti kiausinio lukstus(nesvarbu ar rudas,baltas),sumalti kavamale ir i maista bevalgant ar jogurtuka suberti,suvalgyti,pats naturaliausias kalcis ir gine patvirtino.Gal kuri jau zinojot si receptuka....
kristinka24
Man tai gydytoja pasiule bet kokius nusipirkt ir gert is pradziu geriau folio rugsti veliau nusipirkau Mamavit vitavinus bet truputi isbere tak gydytoja patare gerti po puse tabletes.Tai kai baigiau nusipirkau Viva Vit firmos tabletes nescioms ir maitinancioms vitaminai plius visai nieko tai pat gydytoja liepe gert ir gelezi smile.gif
Kesari
aš irgi gėriau Pregnacare ax.gif
Krista25
Sveikutes, as per prima nestuma geriau Pregnacare, bet db mano vaikelis yra alergiskas ir nzn ar cia nuo kazko kito ar nuo vitaminu. Db esu ir vel nescia, daktare liepe gerti pregnacare plius, bet ziuriu daug kas atsisako is vis gerti vitaminus, tai nzn kaip cia man elgtis?
Kikile
QUOTE(Krista25 @ 2011 04 28, 08:33)
Sveikutes, as per prima nestuma geriau Pregnacare, bet db mano vaikelis yra alergiskas ir nzn ar cia nuo kazko kito ar nuo vitaminu. Db esu ir vel nescia, daktare liepe gerti pregnacare plius, bet ziuriu daug kas atsisako is vis gerti vitaminus, tai nzn kaip cia man elgtis?
*

Tas vitaminu poreikis kiekvienai gali buti kitoks. Jei nuolat pilnavertiskai ir kokybiskai maitinates, tai gali buti, kad organizmas viskuo puikiausiai aprupintas su maistu. Bet siais laikais ne taip paprasta tvarkingai maitintis del ivairiu priezasciu. Be to, pavasaris tai metas kada organizmas buna labiausiai issekes, ir ko gero daugeliui siuo metu vertetu papildomai stiprinti organizma.
As per pirma nestuma vitaminus pradejau gert tik i pabaiga, likus gal 2 men ar maziau. Buvo ziema, tai pamaniau, kad pries gimdyma gal pastiprinsiu organizma.
Antras nestumas gan problematiskas nuo pradziu, gine rekomendavo gerti vitaminus nuo 12 sav., bet as nelabai norejau, tai kas antra d. gerdavau smile.gif O dabar i pabaiga pasidariau tyrimus, tai ir hemoglobinas nuktites, ir kalcio trukumas, ir magnio liepe gert. Zodziu, visko truksta, tai ir pasimeciau, ar cia tikrai man reikia saujom ryt tas tabletes? Taip nesinori, bet nesinori ir organizmo nualinti. Gal reikejo saziningai gert nesciuju vitaminus visa nestuma, kaip ir buvo rekomendavus gine, gal dabar nebutu tokia prasta situacija.
Orma
Kiek zmoniu, tiek nuomoniu...
As tarkime visai pasimeciau lotuliukas.gif
Nestumo pradzioje nupirkau NEW nordic nescioms, ten dienos norma pasiskirsto i 3 tabletes smile.gif kai gerdavau jas pagal instrukcijas, pykino ne tas zodis.
Kadangi, mano nuomone, labai sunku nustatyti, ar zmogus vartoja pilnaverti maista, kuris aprupina organizma visomis medziagomis, nusprendziau, kad privalomai vartosiu tik zuvu taukus ir gelezi (truko), o po paskutinio apsilankymo gyd. rekomendavo pagerti kalci i vit.D.
Tai man su tuo new nordic gavosi taip - geltona tablete gerdavau po pietu darbo dienom kai primindavau, o baltas pradejau gerti tik po gyd. pasisakymo, nes tose ba;tose faktiskai tik vit.D, kalcis ir varis(beje, o jis kam skirtas?)
Tai siuo metu man 31 sav. tai tik dabar pribaigiau ta new nordica.. lotuliukas.gif

tik dabar klausimas, ka gerti toliau. Gydytojas konkreciai neduoda patarimu, nurode tik elementus, o rinkojje toks pasirinkimas doh.gif net nzn ka rinktis...
Raskila-vyde
Labas vakaras,
Kai laukiausi pirmo vaikelio, kazkuri laika deriau magni, bet nuo jo man meslungis pradejo intensyviau kojas traukti. Todel nustojau ji gerti, kitu vitaminu negeriau, ziurejau ka valgau, juk vitaminus galima su maistu gauti, nebutina gerti sintetinius.
Dabar laukiuosi antro, tai nestumo pradzioj geriau folio rugsti, o dabar jokiu vitaminu negeriu ir greiciausiai jokiu negersiu ir likusi nestuma. Su gydytoja sutarem, kad stengiuos tinkamai maitintis. Ka tik atliko kraujo tyrimus, jie yra geri.
O jeigu kas geriate vitaminus, tai manau reikia su gydytoja susiderinti, o ne pacioms spresti ka ir kaip vartoti. Nes vitaminu (sintetiniu) perteklius uzaugina itin didelius kudikius.
cookie-
QUOTE(Raskila-vyde @ 2011 05 01, 23:20)
Kai laukiausi pirmo vaikelio, kazkuri laika deriau magni, bet nuo jo man meslungis pradejo intensyviau kojas traukti.
*

nuo magnio kaip tik turetu praeiti meslungis g.gif

beje mano gydytojos siulyti vitaminai kaip tik buvo viena chemija doh.gif
todel buvau nusprendusi negerti vitaminu visai. taciau labai nusilpo organizmas, nes su maistu tikrai negauni tiek vitaminu ir medziagu, kiek reikia, juk vaikas pasisavina didziaja visko dali. todel jau daugiau kaip menesis geriu Pregnacare ir esu labai patenkinta 4u.gif plaukai, nagai iskart atsigavo, o jau buvo pradeje viskas luzinet, skylinet schmoll.gif
Viktė.
Geriau kalci ir magni. Magni jau nustojau gerti, nes nenoriu uzsicementuot, o ir kalcio nuo 36 savaites irgi nebegeriu. Dabar tik gelezis liko. Ir, aisku, vaisiai, darzoves. smile.gif
medeya
Geriau Elevit iki 7 men. Paskui pati sugalvojau nebegert ir nebegeriu nieko. Jokio skirtumo nepastebejau kai nustojau gert vitaminus (gal kiek apetitas sumazejo), tai manau gerai padariau mirksiukas.gif
Eriele
pregnacare negaliu gerti, nes skrandis nepriima, jam tai kaip bomba...
o siaip gydytoja paskire foline ir gelezi (gelezies tableciu irgi neprieme skrandis, tai geriu naturalu preparata "Floradix", silpnumas praejo, tik kad brangokas), man to pakanka, valgau daug pieno produktu, vaisius... be to stengiuosi valgyti viska ka isauginome kaime, labai laukiu uogu ax.gif
Agille
Iki 12 nestumo savaites geriau tik folio rugsti. paskui bandziau gerti vitaminu kompleksa nesciosioms, bet nuo ju pradejo labai berti. Tad nemanau kad tai labai gerai tiek man tiek mazylei, juk berimai rodo jog kazko per daug organizme, kazkas netinka. O ir gydytoju nuomone, kiek tenka girdeti dazniausiai yra pries vitaminus. Visi uz sveika, subalansuota mityba, aisku nekalbu apie atvejus kai papildai butini, nes kitaip neimanoma, tarkim mazakraujyste.
Keja
Dabar kaip tik geras laikas negerti vitaminu, juk jau greitai visos sviezios darzoves ant stalu atkeliaus, va ten tai tikri vitaminai, o as sintetiniu nemgstu. Tiesa, magni vistiek teko gerti nes trauke meslungis blink.gif
Eriele
QUOTE(Keja @ 2011 05 15, 06:38)
Dabar kaip tik geras laikas negerti vitaminu, juk jau greitai visos sviezios darzoves ant stalu atkeliaus, va ten tai tikri vitaminai, o as sintetiniu nemgstu. Tiesa, magni vistiek teko gerti nes trauke meslungis blink.gif
*

o taip, as laukiu kol uogytes prinoks ax.gif rolleyes.gif gausim vitaminu nestuke.gif
Dezdemona*
Iki 12kos savaiciu geriau folio rugsti. Paskui geriau magni nes meslungiai kamavo, daugiau jokiu vitaminu, gine sake negerti nes tyrimai visi budavo geri + sake jei sveikai ir tinkamai maitiniesi jokiu vitaminu papildomai gerti nereikia smile.gif
KistinaR
as gal iki 4 men geriau vitaminus, o po to pati sugalvojau, kad reikia nebegerti smile.gif gydytoja kaskart per apsilankyma klausia, ar geriu, tai sumeluoju biggrin.gif tiesiog gerai jauciuosi ir tiek mirksiukas.gif veliau gal ir reikes ka pagerti, bet greitai sviezios darzoves, uogos... mmm.... rolleyes.gif
Dont_worry_be_happy
QUOTE(KistinaR @ 2011 05 18, 11:07)
as gal iki 4 men geriau vitaminus, o po to pati sugalvojau, kad reikia nebegerti smile.gif gydytoja kaskart per apsilankyma klausia, ar geriu, tai sumeluoju biggrin.gif tiesiog gerai jauciuosi ir tiek mirksiukas.gif veliau gal ir reikes ka pagerti, bet greitai sviezios darzoves, uogos... mmm.... rolleyes.gif
*

lotuliukas.gif as irgi taip pat darau,gert nebegeriu (geriau labai trumpai), bet pavalgojau,kad kadangi visi tyrimai geri, net ir meslungis netraukia,tai realiai nieko ir netruksta:) o ginei pameluoju,nes ji linkusi reklamuoti vitaminus doh.gif
Renata L.
Uzsiliko pas mane Jamieson Prenatal vitaminu. Pakuote pradaryta, joje 100 kapsuliu, pas man liko truputu maziau negu puse (nenoriu ciupineti ir skaiciuoti). Vienu zodziu 1,5 men. tikrai uzteks.gal kas tokius geria? atiduociau.
Matrioska777
labas mamytės ir besilaukiančios, turiu klausimėlį , gal ne į temą, pamečiau pasa i reikia nueiti užsiregistr pas ginekologę, nes jau kaip ir laikas 5 mėn, prieš tai privačiai echosk pasidariau ir wsio, o dabar reikia jau konkrečiai kad istoriją užvestų ir į sodrą duomenis išsiųstų, ar bus problemų su tuo, ar priims? gal užteks Sodros pažymėjimo?
kristute*
As geriu Jamieson Prenatal, jau 2 metukai, pries pastojima juos geriau ir nestumo laikotarpiu ir matinant. Taip ir nenutraukiau ju gerimo nes planavom antra leliuka tai geriu ir iki siol... nestuke.gif
lauruuuke
geriu dabar CALIBRUM mami, nes laukiuosi vaikelio 4u.gif ,pries tai geriau CALIBRUM babyplan, tai juose buvo reikalingi vitaminai ir mineralai pries pastojant ir pirmuoju nestumo trimestru,ten ir folio rugstis ieina is karto ir vit.C,E bei jodas ir gelezis, o mami linijoje ieina visi reikalingi multivitaminai, bei mineralai reikalingi antruoju ir treciuoju nestumo trimestru, taip pat galesiu vartoti ir po gimdymo,nes tinka ir zindyvem. Cia nauji Lietuvoje vitaminai ,bet man visai patinka smile.gif svarbiausia kaina priimtina smile.gif
giedruole
Ar galima vartoti nakvišą, jeigu nėštumo pradžioje labai skauda krūtinę? ar geriau atkentėti ir negerti? šiaip nakviša atpalaiduoja kai veržia krūtinę.
martyna29
pradzioje geriau folio rugsti, vos ne pastoviai magni tenka vartoti, nes gan daznokai uzeina meslungis, vos tik nebegeriu ir po dvieju dienu bac vel tempia nakti.. geriau vitaminus pregnacare, bet kadangi konsultuojuos ne pas viena gydytoja, tai sake mazylis vystosi sparciau, tai vitaminu nebegerti, tik zuvu taukus ir gerai isvalytus, skirtus nesciosioms, mumomega, jie gan brangus cia Lietuvoje, bet uzsienyje, UK labai pigus, pas mus uz vieno kaina, ten tris nusipirkti galima.
giedruole
Ar folio rūgštis geriama šalia kitų vitaminų?
Tiffany
nestumo pradzioje geriau folio rugsti, po 12 sav pakuti pregnacare - pagerino hemoglobino kieki kraujyje ir siaip bendra savijauta, o dabar - Ca arba Mg smile.gif
Simbulis
Mum 6 savaites ir gydytojas liepe gerti folio rugsti, magni ir askoratino tabletes.
dovil14
Geriau Elevit, bet tik pirmus 2men, deja, nuo ju labai pykino. Dabar nebezinau ar testi toliau.
puma
Siaip pakolkas tik folio rugsti, kai uzklausiau apie vitaminus nesciosioms...tai pakraipe galva, ir pasake, kad gal geriau nereikia.... g.gif
dorblue
QUOTE(srauni_upe @ 2009 06 11, 10:18)
Vat aš irgi norėjau tokią temą užvest... smile.gif

Nors šiaip gydytoja kažką sakė kad geriau kai organizmas pasisavina vitaminus iš maisto...
*

as stengsiuosi gauti is maisto, papildomai vartoju tik vitamina c ir zuvu taukus (be priedu), galbut gerciau specialus nestukem, taciau ten visur ieina folio rugstis, o jos negaliu gerti, nes visi b grupes, o ypac folio negalima schmoll.gif
kristute*
As tai geriau pries pastojima 6 men. "Prenatal" ir nestumo ir po to zindymo laikotarpiu....
Dange*
QUOTE(martyna29 @ 2011 10 18, 19:25)
pradzioje geriau folio rugsti, vos ne pastoviai magni tenka vartoti, nes gan daznokai uzeina meslungis, vos tik nebegeriu ir po dvieju dienu bac vel tempia nakti.. geriau vitaminus pregnacare, bet kadangi konsultuojuos ne pas viena gydytoja, tai sake mazylis vystosi sparciau, tai vitaminu nebegerti, tik zuvu taukus ir gerai isvalytus, skirtus nesciosioms, mumomega, jie gan brangus cia Lietuvoje, bet uzsienyje, UK labai pigus, pas mus uz vieno kaina, ten tris nusipirkti galima.
*

gal gali pasakyti kur perki mumomega vitaminus uk? ir kokius vartoji? 4u.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.