Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pieno produktų gaminimas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2
dievas
sveikos gal galit parasyt kas zino kaip gaminama kaimiska varske. Ar eina ja gamin liesesne (reguliuot riebuma). nes turim daug pieno naminio ir ner kur det jo. 4u.gif
regna
Dieve,pagal mano supratimą varškės riebumasturi priklausyti nuo pieno riebumo{jeigu pienas riebus,bus ir varškė riebi}
Pirmučiausia reikia surauginti pieną,po to jį reikia pakaitinti,įpilti saldaus pieno,lyg tai.Tik žinau,kad nereikia pernelyg perkaitinti,nes tuomet varškė bus sausa.
Po,to reikia supilti į merlinį{dvigubą}arba drobinį vokėlį {trikanpelį},kad išbegtų skystis.Neturint to galima panaudoti ir kiaurasamtį.{sietelį}
kanari
mano mama darydavo varske taip: labai dideliame puode uzkaisdavo piena, tuo metu gerai isplakdavo rauginta piena (kad gautusi konsistencija kaip kefyro ir neliktu gumuliuku). puode pienui uzvirus, i ji supildavo isplakta rauginta piena ir dar kelias min. pakaitindavo (tik labai trumpai, be to ir maisyti nereikia). tada puoda reikia nukelti nuo ugnies ir paikti atšalti. pasinaudojus kiaurasamciu belieka nupilti skysti ir turim varske. be je, kuo daugiau saldaus pieno tuo skanesne varske. jei daugiau rauginto pieno panaudosit, varske gausis sprangi. (mama imdavo dvi dalis saldaus pieno ir viena dali rauginto).
regna
Kaimiška varškė

Pieną surauginti[jį laikyti šiltoje vietoje,greičiau surugs}
Indą reikia pastatyti ant nedidelės temperatūros {jeigu šildysime ant didelės ,nukentės varškės kokybė,ji peršils ir bus neskani} Tuomet reikia įpilti saldaus pieno gerai ,kai būna pavirintas.
Visą masę supilti į merlinį trikampėlį ,palaukti,kol išbega išskyros išrūgos.
Jeigu turima pieno
nėra paprasčiau pasidaryti varškę namų sąlygomis.
ssilva
Uzsiimu pienininkyste, laikome karves.Nera pas ka daugiau prasyt pagalbos , kaip tik pas moteris 4u.gif
Kai ,šiais sunkiais laikais,pieno supirkimo kainos taip nukrito ,tenka uzsimti ne savo darbu -pieno perdirbimu . doh.gif
Gal turite, kokiu orginaliu,skaniu receptuku, ka galima butu pagaminti is pienuko.Labai noreciau ismokti rukyti suri.Labai buciau dekinga
notworthy.gif
ssilva
QUOTE(ssilva @ 2009 06 11, 15:13)
Uzsiimu pienininkyste, laikome karves.Nera pas ka daugiau prasyt pagalbos , kaip tik pas moteris  4u.gif
Kai ,šiais sunkiais laikais,pieno supirkimo kainos taip nukrito ,tenka uzsimti ne savo darbu -pieno perdirbimu . doh.gif
    Gal turite, kokiu orginaliu,skaniu receptuku, ka galima butu pagaminti is pienuko.Labai noreciau ismokti rukyti suri.Labai buciau dekinga
notworthy.gif
*

Primenu apie save verysad.gif Nejaugi niekas nebandet rukyti suriu?Nelabai idomi tema,bet gal kas pades man. verysad.gif
erke
Mano mama (kol dar turėjo karvių), pridarydavo varškės sūrių, ištepdavo juos prieskoniais ( pjaustytas smulkai česnakas, druskytė pipiriukai), suvyniodavo į kokią plėvelę, palaikydavo parą, ir į orkaitę. Kepdamas sūris išsikorėja, o skonis jo būną ...mmmmmmm... Ir sumuštiniam, ir šiaip užkandai. Gaudavo žsakymų ir vestuvėm , kaip piršlienės pyragam
ssilva
QUOTE(erke @ 2009 07 01, 10:40)
Mano mama (kol dar turėjo karvių), pridarydavo varškės sūrių, ištepdavo juos prieskoniais ( pjaustytas smulkai česnakas, druskytė pipiriukai), suvyniodavo į kokią plėvelę, palaikydavo  parą, ir į orkaitę. Kepdamas sūris išsikorėja, o skonis jo būną ...mmmmmmm... Ir sumuštiniam, ir šiaip užkandai. Gaudavo žsakymų ir vestuvėm , kaip piršlienės pyragam
*

As irgi kepu surius ,bet man nelabai .Jie kazkaip isyra ir isbega is ju skystis ,tai jie tampa sausi.Gal as nemoku suriu gaminti blush2.gif Gal galetum smulkiau papasakot, kaip pagamint suri ir, kaip ji kepti(kiek laiko ir ar karstai?)Aciukas tau uz pagalba.Seip darba jau vykdome tongue.gif ,skaniausi iseina plikyti pieno suriai.
Vėjo pasaka
QUOTE(ssilva @ 2009 07 30, 09:38)
As irgi kepu surius ,bet man nelabai .Jie kazkaip isyra ir isbega is ju skystis ,tai jie tampa sausi.Gal as nemoku suriu gaminti blush2.gif Gal galetum smulkiau papasakot, kaip pagamint suri ir, kaip ji kepti(kiek laiko ir ar karstai?)Aciukas tau uz pagalba.Seip darba jau vykdome tongue.gif ,skaniausi iseina plikyti pieno suriai.
*

Mane irgi labai domina šita tema. Turim karvę ir viską galiu pasidaryti. Mama darydavo labai skainius sūrius, bet ... į kapus nenulėksi paklausti. O taip norėtusi kažko skanaus, o nesigauna nors tu ką. Interneto platybėse, prisieškau visko, o va ko paprasto, natūralaus skanaus namų salygomis pagaminamo.
ssilva
QUOTE(Vėjo pasaka @ 2009 07 30, 15:11)
Mane irgi labai domina šita tema. Turim karvę ir viską galiu pasidaryti. Mama darydavo labai skainius sūrius, bet  ... į kapus nenulėksi paklausti. O taip norėtusi kažko skanaus, o nesigauna nors tu ką. Interneto platybėse, prisieškau visko, o va ko paprasto, natūralaus skanaus namų salygomis pagaminamo.
*

Pritariu, kad internete nieko apie pieno produktu gaminima nera .Noretusi pasidaryti ka nors skanaus lietuvisko tradicisko, nes jau visi baigiame pamirsti naminius produktus, labai greit pripratome prie parduotuvinio maisto ir aptingome patys kazka pasigamini is pienuko.
Gal zinote,kaip gaminti sviesta, kad jis nesigautu "didelis".Man tai jis visuomet "didelis". blush2.gif Prasau, laukiu, kokiu patarimu, recepteliu .Na, Lietuva, juk agrarine blink.gif
Vėjo pasaka
QUOTE(ssilva @ 2009 08 17, 11:10)
Pritariu, kad internete nieko apie pieno produktu gaminima nera .Noretusi pasidaryti ka nors skanaus lietuvisko tradicisko, nes jau visi baigiame pamirsti naminius produktus, labai greit pripratome prie parduotuvinio maisto ir aptingome patys kazka pasigamini is pienuko.
  Gal zinote,kaip gaminti sviesta, kad jis nesigautu "didelis".Man tai jis visuomet "didelis". blush2.gif Prasau, laukiu, kokiu patarimu, recepteliu .Na, Lietuva, juk agrarine blink.gif
*

Aš sviestą darau taip. Palieku kambario temperatūroj kelioms valandoms grietinę, kartais, net nakčiai. tada supili į 3 litrų stiklainį maždaug 2/3 stiklainio, uždengiu užsukamu dangteliu ir "volioju". Kartais su mikseriu plaku, bet dažniau stiklainyje. Buna visko, kartais kruopelės niekaip nesueina, kartais "didelis" gaunasi. Bet kažkaip gaunasi. Svarbiauisia gerai išplauti. Plaunu tik šaltu šulinio vandeniu, krano vandeniu plaunant pastebėjau kad labai limpa prie indo kraštų.

Pasidalink receptu kaip gamini plikytus sūrius ax.gif
ssilva
QUOTE(Vėjo pasaka @ 2009 08 17, 14:46)
Aš sviestą darau taip. Palieku kambario temperatūroj kelioms valandoms grietinę, kartais, net nakčiai. tada supili į 3 litrų stiklainį maždaug 2/3 stiklainio, uždengiu užsukamu dangteliu ir "volioju". Kartais su mikseriu plaku, bet dažniau stiklainyje. Buna visko, kartais kruopelės niekaip nesueina, kartais "didelis" gaunasi. Bet kažkaip gaunasi. Svarbiauisia gerai išplauti. Plaunu tik šaltu šulinio vandeniu, krano vandeniu plaunant pastebėjau kad labai limpa prie indo kraštų.

Pasidalink receptu kaip gamini plikytus sūrius  ax.gif
*

O sviesta is grietineles irgi taip pat darai?
Plikytus surius darau dviem budais:su actu ir su rugstomis isrugomis(paraugintos 3 dienas)Piena kaitinti kol pakyla putos isjungti ir palaukti apie 5 min.po to ipilti acto ir ismaisyti(3l. pieno 4v.s.acto)Reikia palaukti irgi kokias 5min. ir i surmaisi paslegti, bet ne stipriai, nes man patinka purus ,minkstas suris.O isrugu reikia pilt i verdanti piena ir daugiau.Darau surius su kmynais , razinomis.Mums patinka labai.
Vėjo pasaka
QUOTE(ssilva @ 2009 08 17, 14:22)
O sviesta is grietineles irgi taip pat darai?
    Plikytus surius darau dviem budais:su actu ir su rugstomis isrugomis(paraugintos 3 dienas)Piena kaitinti kol pakyla putos isjungti ir palaukti apie 5 min.po to ipilti acto ir ismaisyti(3l. pieno 4v.s.acto)Reikia palaukti irgi kokias 5min. ir i surmaisi paslegti, bet ne stipriai, nes man patinka purus ,minkstas suris.O isrugu reikia pilt i verdanti piena ir daugiau.Darau surius su kmynais , razinomis.Mums patinka labai.
*

Sviestą mušu tik iš gerai surūgusios grietinės. Iš grietinėlės nebandžiau niekada.

O dėl sūrių reikės pabandyti. Mano mama panašiai darydavo, bet nusinešė į kapus tą paslaptį, o taip norėtusi, to tokio mamos sūrio. Bet nesigaina nors tu ką. Žinau tik kad iš šviežio pieno darydavo ir su citrinos rūgštim. Reikės šiandien ir bandyti.

Kaip faina kad galima pasidalinti info, nes tikrai internete informacijos labai mažai.
ssilva
QUOTE(Vėjo pasaka @ 2009 08 17, 16:42)
Sviestą mušu tik iš gerai surūgusios grietinės. Iš grietinėlės nebandžiau niekada.

O dėl sūrių reikės pabandyti. Mano mama panašiai darydavo, bet nusinešė į kapus tą paslaptį, o taip norėtusi, to tokio mamos sūrio. Bet nesigaina nors tu ką. Žinau tik kad iš šviežio pieno darydavo ir su citrinos rūgštim. Reikės šiandien ir bandyti.

Kaip faina kad galima pasidalinti info, nes tikrai internete informacijos labai mažai.
*

Retokai prisedu prie kompo, nes dabar gyvenu kaime, o ten interneto nera.Tai ,kai tik pasitaiko laisvas laikas(o jo beveik nera),tai vaziuoju i miesta ir iskart prie kompo pasiieskot info.Mes tai jau rimtai uzsiimam pieno perdirbimu, o ir paklausa Vilniuje yra.As tai nemaciau parduotuvese tokiu plikytu suriu, kokius gaminu as.Dariau ir su citrinos rugstimi, bet vis delto skaniausi su actu, nieko baisaus tas actas, juk vistiek jis isbega su isrugomis.Dar gali pabandyt surius pamarinuot.Paprasta varskes suri pamerkti i druskos tirpala parai, o poto isvoliot alyvuogiu aliejuje su visokiais prieskoniais kokie tau patinka, cesnaku ir pamarinuot, kuo ilgiau tuo skaniau.Man netgi skaniau uz parduotuvine feta, o ir tuos plikytus marinuoju, labai skanu.
Gal dar ko zinai idomausn ,nes man si tema labai domina.
Margareta
noriu paklausi kaip darot suri su citrinos rugstim arba actu ax.gif kaip suprantu cia gaunasi toks saldus suris ne rugstus nes nenaudojat rauginto pieno g.gif
bet kaip nepatyrusi noriu paklausti ar ta rugsti dedat i verdanti piena? ir is kokio kiekio pieno kiek surio gaunasi? bigsmile.gif
ssilva
QUOTE(Margareta @ 2009 08 25, 15:14)
noriu paklausi kaip darot suri su citrinos rugstim arba actu  ax.gif kaip suprantu cia gaunasi toks saldus suris ne rugstus nes nenaudojat rauginto pieno  g.gif
bet kaip nepatyrusi noriu paklausti ar ta rugsti dedat i verdanti piena? ir is kokio kiekio pieno kiek surio gaunasi?  bigsmile.gif
*

Taip, gaunasi saldus suris.As jau rasiau kaip darau.Is 3 l.pieno gaunasi normalus suriukas thumbup.gif

Plikytus surius darau dviem budais:su actu ir su rugstomis isrugomis(paraugintos 3 dienas)Piena kaitinti kol pakyla putos isjungti ir palaukti apie 5 min.po to ipilti acto ir ismaisyti(3l. pieno 4v.s.acto)Reikia palaukti irgi kokias 5min. ir i surmaisi paslegti, bet ne stipriai, nes man patinka purus ,minkstas suris.O isrugu reikia pilt i verdanti piena ir daugiau.Darau surius su kmynais , razinomis.Mums patinka labai
Margareta
QUOTE(ssilva @ 2009 08 28, 11:07)
Taip, gaunasi saldus suris.As jau rasiau kaip darau.Is 3 l.pieno gaunasi normalus suriukas thumbup.gif 

Plikytus surius darau dviem budais:su actu ir su rugstomis isrugomis(paraugintos 3 dienas)Piena kaitinti kol pakyla putos isjungti ir palaukti apie 5 min.po to ipilti acto ir ismaisyti(3l. pieno 4v.s.acto)Reikia palaukti irgi kokias 5min. ir i surmaisi paslegti, bet ne stipriai, nes man patinka purus ,minkstas suris.O isrugu reikia pilt i verdanti piena ir daugiau.Darau surius su kmynais , razinomis.Mums patinka labai
*

mes neseniai buvom nusipirke toki suriuka namini su cesnakais ir zolelem, pagal mane ten buvo petrazoles gal dar kas nors..nu bet super skanus tongue.gif noriu toki pasidaryti rolleyes.gif

aciu uz komantara 4u.gif
ssilva
QUOTE(Margareta @ 2009 08 28, 14:12)
mes neseniai buvom nusipirke toki suriuka namini su cesnakais ir zolelem, pagal mane ten buvo petrazoles gal dar kas nors..nu bet super skanus  tongue.gif noriu toki pasidaryti  rolleyes.gif

aciu uz komantara  4u.gif
*

Tai mes rgi prekiaujam tokiais suriukais.Tai tie patys plikyti suriai tik i juos dar reikia prideti druskos cesnaku ir visokiu zoleliu, labai skanu su baziliku.
Margareta
QUOTE(ssilva @ 2009 08 29, 14:28)
Tai mes rgi prekiaujam tokiais suriukais.Tai tie patys plikyti suriai tik i juos dar reikia prideti druskos cesnaku ir visokiu zoleliu, labai skanu su baziliku.
*

o kuriuo momentu tuomet deti cesnaka, prieskonines zoleles? uzkaitus pienui ar kai ji jau sutraukia ar i ta gauta varske imakaluoti? g.gif
plateau
I varske visi priedai dedami smile.gif O ne i piena. As irgi daznai ekperimentuoju su suriais, tik dabar obuoliu sezonas, tai gaminu pastaruosius .
Margareta
pasigirsiu vakar pagaminau savo pirma suri biggrin.gif pabandymui dariau is 2l pieno tai gavosi nedidelis siuriukas, kurio siandien pusryciams jau puse suvalgyta tongue.gif dejau cesnaku ir petrazoliu, man labai skanu gavosi essen.gif ir kas svarbiausia suris ne rugstus, nes dariau is saldaus pieno su actu (nemegstu rugstaus). aciu jums uz pagalba aciuks.gif
ssilva
QUOTE(Margareta @ 2009 09 02, 12:52)
pasigirsiu vakar pagaminau savo pirma suri  biggrin.gif pabandymui dariau is 2l pieno tai gavosi nedidelis siuriukas, kurio siandien pusryciams jau puse suvalgyta  tongue.gif dejau cesnaku ir petrazoliu, man labai skanu gavosi  essen.gif ir kas svarbiausia suris ne rugstus, nes dariau is saldaus pieno su actu (nemegstu rugstaus).  aciu jums uz pagalba aciuks.gif
*

Na, smagu.Gaminkimes pacios naturalius produktus thumbup.gif .Prasau,gal dar kas is pienuko gaminat ka skanaus?
Elitute
As tai varske is rugusio pieno visad darau ir lieka man nemazai isrugu. Kaip supratau, darant plykyta suri reikia naudoti isrugas. O kiek ju reiktu, darant suri is 3 litru pieno? jos pilamos po acto? aciu
siaudukes
o mes darom lydytą sūrį smile.gif gaunasi skanus ,kietas ,tinka karštiem sumuštiniam biggrin.gif
1etapas-atsišildom varškę yprastai.į sūrmaišį.išrūgas pasiliekam.

2 etpas.į karštą pieną(bet ne verdantį)sudėti varkę,maišyt.turi gautis toki tysalai.ji pasidaro tokia tampri.jei taip nėra tai reik įpilti išrūgų.bet neužvirti.tada sukrėsti į sūrmaišį ir nusivarva.dar ranka nuspaudžiu.nes jeigu bus skysta varškė,gausis tepamas lydytas sūris.

3 et.vienam kilogramui jau pasigamintos varškės reika 1 valg.š.druskos;2 v.š.sviesto ;1kiaušo;2arbat.š.sodos.(viską perminkau rankom ir statau ant ugnies puode.pastoviai maišau.maišau tol, kol ima lydytis varškutė.tik svyla be proto doh.gif tongue.gif supilu į bliūdą ,per naktį pastovi,papukši-tokių akučių atsiranda ir SKANAUS biggrin.gif

ypatumai tongue.gif grietinė turi būt nugriebta nuo rūgpienio,kitaip bus tepamas lyd.sūris,viskas trunka apie valandą laiko.neskaitant prisvilusio puodo gramdymo cool.gif
jei kas bus neiaišku klauskit per AŽ,nes retai čia kišu nosį tongue.gif
siaudukes
user posted image
va kaip atrodo tongue.gif
siaudukes
dar darom saldų sūrį smile.gif
tik trečias etapas kitoks. reikia dėt cukraus ,kad saldu būt rolleyes.gif ,vanilės,du kiaušus, ir sviesto dvigubai daugiau.palaukt,kad atvėstų(nereikia kaitinti,o tik perminkyti iš antro etapo varškutę)ir krėst į sūrmaišį ir švelniai suslėgti smile.gif ne per daug,nes sviestas išbėga cool.gif
S K A N A U S biggrin.gif
Margareta
del lydyto surio..viska atrodo viliojanciai iskyrus soda g.gif o jos kam reik?
siaudukes
kad išsilydytų mirksiukas.gif
ssilva
QUOTE(Elitute @ 2009 09 03, 11:01)
As tai varske is rugusio pieno visad darau ir lieka man nemazai isrugu. Kaip supratau, darant plykyta suri reikia naudoti isrugas. O kiek ju reiktu, darant suri is 3 litru pieno?  jos pilamos po acto? aciu
*

Isrugas naudoti suriui yra ,manau,sveikiau.Naudojant isrugas nereikia acto, tik isrugas dar reikia parauginti kokias 3 dienas, o paskui naudoti.Pilti ju i verdanti piena tiek kol piena sutraukia i varske.
Papildyta:
QUOTE(siaudukes @ 2009 09 19, 12:41)
o mes darom lydytą sūrį smile.gif gaunasi skanus ,kietas ,tinka karštiem sumuštiniam biggrin.gif
1etapas-atsišildom varškę yprastai.į sūrmaišį.išrūgas pasiliekam.

2 etpas.į karštą pieną(bet ne verdantį)sudėti varkę,maišyt.turi gautis toki tysalai.ji pasidaro tokia tampri.jei taip nėra tai reik įpilti išrūgų.bet neužvirti.tada sukrėsti į sūrmaišį ir nusivarva.dar ranka nuspaudžiu.nes jeigu bus skysta varškė,gausis tepamas lydytas sūris.

3 et.vienam kilogramui jau pasigamintos  varškės reika 1 valg.š.druskos;2 v.š.sviesto ;1kiaušo;2arbat.š.sodos.(viską perminkau rankom ir statau ant ugnies puode.pastoviai maišau.maišau tol, kol ima lydytis varškutė.tik svyla be proto doh.gif  tongue.gif supilu į bliūdą ,per naktį pastovi,papukši-tokių akučių atsiranda  ir SKANAUS biggrin.gif

ypatumai tongue.gif grietinė turi būt nugriebta nuo rūgpienio,kitaip bus tepamas lyd.sūris,viskas trunka apie valandą laiko.neskaitant prisvilusio puodo gramdymo cool.gif
jei kas bus neiaišku klauskit per AŽ,nes retai čia kišu nosį tongue.gif
*

As tai i toki kieki dedu tik 1 arbatini sauksteli sodos ir visai pakanka.Kartais dar pridedu kmynu, pipiru, cesnaku.
Rinesa
Pamokykit kaip pasidaryti varškę? unsure.gif
Margareta
man labiau idomu kaip padaroma grudeta varske g.gif ar cia namu salygomis neimanoma?
siaudukes
QUOTE(Rinesa @ 2009 09 30, 14:20)
Pamokykit kaip pasidaryti varškę?  unsure.gif
*

surūgusį pieną(kai šaukštu maišai-verčiasi luitai tongue.gif ,kliopsais mes vadinam)statai ant ugnies nestiprios ir lauki,tik neužvirink biggrin.gif ,nes gausis tikrai drūdėta cool.gif .retkarčiais pamaišai,kai rankai jau karšta išjunk,pastovės ir gali jau krėst į sūrmaišį nusivarvinimui.o veidelį praust išrūgom bigsmile.gif
bangelee
Aš parašysiu, kaip darau keptą orkaitėje sūrį:
Užvirini tarkim 6 litrus saldaus pieno.Kai jau pradeda kilti puta, supilu apie 60gramų(ketvirtį stiklinės) acto.Maišant tuoj susitraukia varškė.Ją sudedu į kiaurasamtį, įdedu druskos, susmulkinu porą skiltelių česnako, kmynų.Sumaišau ir į sūrmaišį.Paslegiu spaustuvais na kokią valandą.Tada įtrinu sūrį saldžiosios ir aštriosios paprikų, kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų, dar trupučio druskos mišiniu.Dedu į kepimo rankovę ir kepu orkaitėje apie pusvalandį 180 temperatūroje.Palieku, kol atves, dažniausiai per naktį.Labai skanus, kietas, tikrai niekas neišbėga.Gerai laikosi,.

Kai norisi pasidaryt kelis sūrius, tai spaustuvuose laikau tik tol, kol padarau kitą sūrį.Paskui visus 3 ar 4 sūrius dedu į vieną rankovę ir kepu kartu.Taip taupau ir elektrą ir kepimo rankoves blush2.gif mirksiukas.gif
ssilva
QUOTE(juros banga @ 2009 10 23, 21:10)
Aš parašysiu, kaip darau keptą orkaitėje sūrį:
Užvirini tarkim 6 litrus saldaus pieno.Kai jau pradeda kilti puta, supilu apie 60gramų(ketvirtį stiklinės) acto.Maišant tuoj susitraukia varškė.Ją sudedu į kiaurasamtį, įdedu druskos, susmulkinu porą skiltelių česnako, kmynų.Sumaišau ir į sūrmaišį.Paslegiu spaustuvais na kokią valandą.Tada įtrinu sūrį saldžiosios ir aštriosios paprikų, kvepiančiųjų ir juodųjų pipirų, dar trupučio druskos mišiniu.Dedu į kepimo rankovę ir kepu orkaitėje apie pusvalandį 180 temperatūroje.Palieku, kol atves, dažniausiai per naktį.Labai skanus, kietas, tikrai niekas neišbėga.Gerai laikosi,.

Kai norisi pasidaryt kelis sūrius, tai spaustuvuose laikau tik tol, kol padarau kitą sūrį.Paskui visus 3 ar 4 sūrius dedu į vieną rankovę ir kepu kartu.Taip taupau ir elektrą ir kepimo rankoves blush2.gif  mirksiukas.gif
*

Tikrai skanus sis suris keptas, bet as ji kepu po griliumi, tai labai graziai apskrunda.

As irgi labai noreciau suzinot, kaip daroma grudeta varske,bet man atrodo, kad reikia tutet specialu fermenta.
nezinia
Sveikos, mamytes,
neturiu laiko siaip narsyti po forumus, bet va netycia radau sia tema - pasirodo, as ne viena cia mamyte is kaimo, besivercianti pienininkyste ir pan. Kazkaip smagu pasidare. Va ir racepta radau, kaip is saldaus pieno suri padaryti, nes nezinojau. Visada suri darau maisydama mazdfaug per puse saldu ir rugusi piena. Surius su zolelem kepu- skanumelis. Reiks pabandyt ir pamarinuot, kaip cia raso ir dar lydyta suri pasidaryt. Aciu uz idejas.
irmulia

i 
FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
regna
Sveikos mamytės

Dabar toks laikmetis,kai yra svogūnų ,česnako,krapų,petražolių{vienu žodžiu įvairiausių žolelių}
Siūlau pasigaminti žolelių sūrį

reikės:
200g riebaus minkšto sūrio{galima naudoti ir varškę}
50-55g. minkšto sviesto,
vienas v.š. grietinės,
a.š. krapų, pankolių lapų,petražolių melisų gražgarstės{jeigu mėgstate},po a.š. visų.

Sutrinkite sūrį šakute.
Smulkiai supjaustykite žoleles.
Į sūrį sudėkite sviestą grietinę žolelesir gerai išmaišykite,išsukite.
Suformuokite rutulį arba kelis mažus rutuliukus {keturis}
Padėkite ant salotų lapų.
Skanu su juoda duona,ir su šviežiomis su lupenomis bulvėmis.
Skanaus 4u.gif
Rutukas111
reiks isbandyti 4u.gif
regna
Šiandiena gaminau varškės kremą su žalumynais ir....

Varškė {gaminau pati namuose}

česnako galvutė{nedidelė vasariniai česnakai,mėgstu juos}

aitriosios paprikos{pusė ankšties išvalytos}

krapų kuokštelis{švieži,bet galimair džiovintus}

petražolių{žalių neturėjau naudojau dž.}

baziliko dž.

migdolų{v.š.kapotų}

lazdyno riešutų{v.š.kapotų}

alyvuogių aliejau{pora v.š.}

Viską sudedame ir gerai,gerai išsukame virtuviniu elektriniu trintuvu.

Gaunasi labai skanus varškės kremas{reikia ,kad pastovėtų šaldytuve,geriau įsigeria priedai}

Galima valgyti su juoda duona,labai skanu su virtomis bulvemis su lupyne.
GREK
Ui, seniai ieškojau tokios temos, super receptukai. Ačiū visoms labai už juos.

Aš karvutės nelaikau, bet turiu, kas laiko, pienelio vis gaunu. O va varškė man jų daryta neskani, sūriai taip pat. Bandysiu pati, su jūsų pagalba. Sūrius su prieskoniais, pamarinuotus jau seniai kepu, labai skanu.
monkey
Man labai skanu kefyras su smulkiai sutarkuotais obuoliais (sutarkavus gaunasi tyrele), dar dazniausiai idedu 1 minutes aviziniu dribsniu. Puikus valgis pusryciams smile.gif
ingaaaa
Kokia puiki tema 4u.gif
Sisi
Iš pieno dar galima pasidaryti rikotos sūrį. Parduotuvėj jis gan brangus, o pasidarant namie visai pigiai išeina. Iš jo paskui galima kepti pyragus, gaminti užtepėles visokias ir tt.
Daroma labai paprastai: rūgpienis/kefyras užšaldomas, po to atšildomas, įdėjus i sietelį ar sūrmaišį. Kaitinti nereikia, savaime turi atšilti. Turi gerai nuvarvėti išrūgos. VISKAS! Gaunasi panašus į grietinę produktas. Aš mėgstu jį įmaišyti į varškę kepdama pyragus, galima maišyti su plakta grietinėle ir įdėti truputį želatinos, kad sustingtų. Aišku cukraus ir kitų priedų pagal skonį/fantaziją 4u.gif
Suveltos Avys
Receptai rasti interneto platybėse, bet gal kam pravers

Lydyto sūrelio receptas

Sodos dedu vos ant saukstelio galo ir pilnai pakanka kokiem 300g varskes,

Turint tai omenyje, paimkime kilogramą... na tiek to, paeksperimentuokime iš pradžių mažesniais kiekiais, tarkim ketvirtį kilogramo, arba pusę nedidelio dubenėlio varškės. Įberkime į ją nedidelį žiupsnelį, ant peilio galo, kokį ketvirtį nubraukto arbatinio šaukštelio sodos (kiekis, žinoma, priklausys nuo jūsų turimos varškės kokybės, riebumo, rūgštumo ir t.t.). Viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti pusvalandį ar valandą. Tada viską dedame į nedidelį puodelį ir statome ant labai mažos ugnies. Atsargiai kaitiname ir nuolat maišome, nes antraip labai lengvai ima svilti.

Neužtruks nei kelių minučių, kai pastebėsite, jog varškė lydosi, jos gumuliukai vis mažėja, tampa tąsūs, ir galų gale visa ši masė tampa vienalyte. Ji jau nebeprimena varškės skonio ar tekstūros. Jeigu šią masę atvėsintumėm, gautume lydytą sūrį. Priklausomai nuo varškės tipo ir nuo to, kiek dėjote sodos, tas sūris bus arba kietas, ir jį bus galima pjaustyti peiliu, arba minkštokas, kaip tepamas sūrelis. Taip pat pastebėsite, jog jis prėskas, t.y., yra labai gerai lydymo metu jį pasūdyti.

Jeigu sodos padauginote, masė išsilydys labai greitai, tačiau pauostę aiškiai pajusite sodos kvapą, kuris nėra labai malonus, nors ir nenuodingas. Kitą kartą sodos dėkite mažiau, arba į tą pačią masę įdėkite dar grynos varškės ir maišykite, kol vėl išsilydys. O štai jeigu sodos per mažai, varškė gali nebesilydyti. Truputį paeksperimentavus labai nesunku nustatyti reikiamą kiekį, kurį pataikius, sodos kvapo nesijaučia nė trupučio. Skonis ir tekstūra tokio sūrelio praktiškai tokia pati, kaip ir parduotuvinio.

Į išlydytą masę galima įdėti grietinės, kokį šaukštą ketvirčiui kilogramo. Kuo daugiau grietinės, tuo gatavas sūrelis bus minkštesnis ir labiau tepamas. Galima įmaišyti kiaušinio trynį, bus gražesnė spalva. Gabalėlis sviesto suteiks malonų kvapą. O toliau galima dėti kokius tik norite priedus, kiek tik širdis geidžia: kmynų, česnakų, čiobrelių, mairūnų, lašišos, kapotų grybų, ir t.t. ir pan. Tada ataušinti, tepti ant duonos, ir valgyti.

Toks lydytas sūrelis gaunasi ir iš neriebios varškės, tik, vėlgi, reikia atitaikyti sodos kiekį.

Negalima sakyti, jog gautas produktas bus be jokių E, tačiau galbūt Ę kiekio sumažinimas bus pakankamas kriterijus sąžinės graužimui nuraminti. Žinoma, kadangi nėra konservantų, tokį sūrį reikėtų suvartoti per 3-4d, jeigu jis laikomas šaldytuve.

Sviestas

Taigi receptas: i kombaina (skirta plakimui) supilti 1 puodeli riebios plakamosios grietineles ir 1 sauksteli grietines, ir plakti 3-5 minutes, kol pamatysim kad jau pasidare sviestas. Tada viska iskratyti i sieteli ir leisti nusivarveti pasukoms (jas irgi galima naudoti kam nors). Tada sviesta plauti saltama vandenyje, isplauti gerai visas pasukas, kol vanduo panardinus sviesta bus skaidrus (nes jei liks pasuku nors laselis, tai sviestas suges greit). Na ir galiausiai sviesta dar ideti i marle ir suspausti kaip suri, t.y. nusausinti, ir viskas, galima susideti i indeli. I viena dali galima imaisyti druskos, i kita cinamono, ar dar kokiu priedu.

Jogurtas
Reikia:
• 1 litro pieno
• 1 mažo indelio natūralaus jogurto (geriausiai tinka „Dobilas“, 125 g)
Pieną supilkite į didelį indą ir pakaitinkite, kol pradės kilti burbulai, tačiau pienas dar nevirs. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Jei norite tirštesnio jogurto, pieną nuolat maišant, kad neprisviltų, ant silpnos ugnies reikėtų pavirinti apie 20 minučių. Per šį laiką iš pieno išgaruoja dalis vandens ir jogurtas būna tirštesnis bei šiek tiek riebesnis.
Prieš įmaišydami pirktinį jogurtą į šiltą pieną patikrinkite jo temperatūrą. Tai svarbu, nes esant per aukštai temperatūrai jogurto bakterijos žus, o esant per žemai – pienas nevirs jogurtu. Tinkamiausia temperatūra jogurto bakterijoms daugintis – 43-45°C. Temperatūrą lengviausia tikrinti taip: jei įkišę pirštą į pieną galite neskubėdami suskaičiuoti iki 15, temperatūra tinkama. Paprasta!
Jogurtą sumaišykite su keliais šaukštais pravėsusio, tačiau šilto pieno. Supilkite atgal į likusį pieną ir išmaišykite. Gautą masę perpilkite į indą, kuriame laikysite jogurtą (molinį dubenėlį ar stiklainį). Uždenkite indą folija ar plėvele ir palikite 6-8 valandoms kambario temperatūroje. Jei namie vėsu, apvyniokite stiklainį storu rankšluosčiu ir pastatykite šalia židinio ar radiatoriaus. Geriausia gaminti vėlai vakare – ryte jogurtas jau bus tinkamas valgyti. Vėliau laikykite jogurtą šaldytuve. Taip pagamintas jogurtas tinkamas vartoti 7-8 dienas.
Naujo jogurto gaminimui pasilikite 3-4 v. š. savo pagaminto jogurto, tuomet nereikės pirkti parduotuvėje, o jogurtas pats savaime bus dar natūralesnis.
bellete
O kaip gaminate naminę varškę? Aš tarkim 3 litrus naminio pieno pakaitinu beveik iki virimo ir įpilu apie 2 šaukštus acto, permaišau ir iškart gaunasi varškytė, nuvarvinu ją ant sietelio ir dar šiltą į kokią marlę suvyniojus paslegiu bent per naktį. Tada sūris neutralus gaunasi. Jei noriu - įberiu kmynų, druskinom rankom"apglostau". Paprasta, man ir skanu. Saldūs su priedais man nelabai schmoll.gif tai ir negaminu.
Jei noriu tik varškės, tai tą pieno-acto masę palieku atvėsti ir nuvarvinu jau šaltą, būna biri, skani.
Sako, kad actas negerai, bet kartą bandžiau su citrinos sultimis, man neišėjo ax.gif Gal mažai įspaudžiau, kažkokia "smulki" ir "nepagaunama" tyrelė gavosi.
Kaip jūs darote?
Pavasarine zemuoge
QUOTE(Sisi @ 2011 09 02, 15:14)
Iš pieno dar galima pasidaryti rikotos sūrį. Parduotuvėj jis gan brangus, o pasidarant namie visai pigiai išeina. Iš jo paskui galima kepti pyragus, gaminti užtepėles visokias ir tt.
Daroma labai paprastai: rūgpienis/kefyras užšaldomas, po to atšildomas, įdėjus i sietelį ar sūrmaišį. Kaitinti nereikia, savaime turi atšilti. Turi gerai nuvarvėti išrūgos. VISKAS! Gaunasi panašus į grietinę produktas. Aš mėgstu jį įmaišyti į varškę kepdama pyragus, galima maišyti su plakta grietinėle ir įdėti truputį želatinos, kad sustingtų. Aišku cukraus ir kitų priedų pagal skonį/fantaziją 4u.gif
*

as irgi taip darau, labai skanu, kad ir su uogiene valgyti smile.gif cia receptas yra:http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/salti-uzkandziai/namie-gaminta-kremine-varske.html
Atropa belladonna
QUOTE(Suveltos Avys @ 2011 09 20, 23:22)
Lydyto sūrelio receptas
*

Būtų įdomu ar kas realiai išbandė šį receptą 4u.gif

QUOTE(bellete @ 2011 09 23, 18:50)
Sako, kad actas negerai, bet kartą bandžiau su citrinos sultimis, man neišėjo ax.gif Gal mažai įspaudžiau, kažkokia "smulki" ir "nepagaunama" tyrelė gavosi.
Kaip jūs darote?
*

Tiesiog per mažai rūgšties - tada varškė nesušoka į normalią konsistenciją. Aš naudoju citrinos rūgštį, man kažkaip atrodo ne taip baisu, kaip actas. Nes citrinų, jei ant kokių 3 litrų pieno, labai daug reikia biggrin.gif

ringa
QUOTE(Atropa belladonna @ 2011 10 18, 20:18)
Būtų įdomu ar kas realiai išbandė šį receptą  4u.gif
*

Aš bandžiau - gavosi puikiai. Ėmiau 0.5 kg naminės varškės, 1šaukštelį druskos, 1 nubrauktą šaukštelį sodos, 1 šaukštą sviesto, 1 kiaušinį ir kmynus. Niekas nė nebandė svilti, gavosi geriau nei tikėjausi - toks kaip "Panemunės pievų" sūrelis. Na, gal kiek kietesnis. Bet laaabai skanus smile.gif

O gal kas darėte kastinį naminį?
vixiuke
QUOTE(ringa @ 2011 10 21, 12:16)
Aš bandžiau - gavosi puikiai. Ėmiau 0.5 kg naminės varškės, 1šaukštelį druskos, 1 nubrauktą šaukštelį sodos, 1 šaukštą sviesto, 1 kiaušinį ir kmynus. Niekas nė nebandė svilti, gavosi geriau nei tikėjausi - toks kaip "Panemunės pievų" sūrelis. Na, gal kiek kietesnis. Bet laaabai skanus  smile.gif

O gal kas darėte kastinį naminį?
*

jei norite skystesnio sūrelio, įpilkite grietinėlės.
ingauk
nezinau ar cia tinkamas mano bus klausimas bet pabandysim, gal gi zinosit jus g.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif g.gif kaip pasidaryt desertini suri su zele g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.