Idomu,kaip seksis sugrizti i mokslus po labai ilgos pertraukos....ir dziugu ir baisu...butu smagu sulaukti ivairiu nuomoniu ir patyrimu
Sveikutes,
Idomu,kaip seksis sugrizti i mokslus po labai ilgos pertraukos....ir dziugu ir baisu...butu smagu sulaukti ivairiu nuomoniu ir patyrimu
Aš irgi norėčiau rudeni sugrįžti i mokslus,bet kažkaip savim abejoju, kad nesugebėsiu, kad bus sunku su užsienio klb. nes mokykloj mokiausi vokiečių(tiksliau visiškai nesimokiau buvau prie didelių tinginių) o dabar nemoku nei vienos nei kitos kalbos, taigi grįžus į mokslus kokia klb mokintis, kažkada matematika sekesi gerai, o dabar net 8kl. uždavinio išspręsti negaliu, taigi labai jau daug pas mane: bet, net, kaip? Mokslus mečiau prieš 14m., norėčiau gal teisingiau pasakyčiau,kad reikėtų griebtis mokslu, bet bijau. Man irgi būtų įdomu kaip kiti išgyveno ir nugalėjo savo kokias nors baimes.
QUOTE(arana81 @ 2009 06 12, 17:52) dekui,tikiuosi viskas bus ok...tik truputeli metu skirtumas skirsis nuo esamu studentu ir mano,bet su jaunais proteliais juk ir pats sviezumo igauni Papildyta: QUOTE(Frekenbok @ 2009 06 12, 19:35) Aš irgi norėčiau rudeni sugrįžti i mokslus,bet kažkaip savim abejoju, kad nesugebėsiu, kad bus sunku su užsienio klb. nes mokykloj mokiausi vokiečių(tiksliau visiškai nesimokiau buvau prie didelių tinginių) o dabar nemoku nei vienos nei kitos kalbos, taigi grįžus į mokslus kokia klb mokintis, kažkada matematika sekesi gerai, o dabar net 8kl. uždavinio išspręsti negaliu, taigi labai jau daug pas mane: bet, net, kaip? Mokslus mečiau prieš 14m., norėčiau gal teisingiau pasakyčiau,kad reikėtų griebtis mokslu, bet bijau. Man irgi būtų įdomu kaip kiti išgyveno ir nugalėjo savo kokias nors baimes. Noreciau padrasinti ir tave,svarbiausia manau,pradeti....bus sunkumu pradzioje,bet manau pasitelkusi savo valia ir ryzta iveiksi visus barjerus,juk mokslo ant peciu nereiks nesioti,o dabartiniame gyvenime juk be jo,tai kaip ir be ranku QUOTE(ecooo @ 2009 06 12, 22:39) dekui,tikiuosi viskas bus ok...tik truputeli metu skirtumas skirsis nuo esamu studentu ir mano,bet su jaunais proteliais juk ir pats sviezumo igauni Papildyta: Noreciau padrasinti ir tave,svarbiausia manau,pradeti....bus sunkumu pradzioje,bet manau pasitelkusi savo valia ir ryzta iveiksi visus barjerus,juk mokslo ant peciu nereiks nesioti,o dabartiniame gyvenime juk be jo,tai kaip ir be ranku na,as bandysiu pabaigti savo pradetus mokslus LKKA,o kur tu planuotum?
Šaunuolės merginos, kad norit mokytis, taip ir toliau darykit. Aš tik už tai , kad mokytis ir nebijokit, jei jau užsinorėjot to mokslo, tai nekreipkit dėmesio, būkit drąsesnės ir aukščiau galvą.
Jei tik turit noro butinai teskite mokslus. Kaip jau buvo mineta kiekvienas gautas popieriukas yra labai didelis pliusas.
Pradžioje buvo sunkoka įsivažiuoti į naują tvarką...Studijavau neakivaizdžiai, tai buvo ir jaunų ir vyresnių veidų, opo to visiškai apsipratau ir nieko, ačiū Dievui, baigiau pradinį etapą - bakalaurą Daug padėjo šeima, nes sesijų metu, manęs nevalia būdavo klibinti Bet kai gyvenime matai, kad be to popieriuko, tavo patirtis mažai kam įdomi...Pasirįžti ir tokiom aferom QUOTE(ecooo @ 2009 06 12, 10:18) Sveikutes, Idomu,kaip seksis sugrizti i mokslus po labai ilgos pertraukos....ir dziugu ir baisu...butu smagu sulaukti ivairiu nuomoniu ir patyrimu yra tekę ir man į studijas grįžti po dvejų ar trejų metų pertraukos. Bet kadangi asmeniniame gyvenime dar irgi buvo šiokia tokia krizė, tad studijos padėjo nepulti depresijon, išgyventi sunkumus ir pakeisti gyvenimą iš esmės
Super
QUOTE(zibute0203 @ 2009 09 20, 19:40) Super įstojau, bet matau, kad nieko nesigaus. šeimai ir darbai labai nukentės.
na man, manau, dar nedaug metu prabego nuo vidurines 5 m tiki, paliginus su 15 m, bet istojus mokytis tai lengva nepasirode, lb sunku isiminti inormacija
Labai sunku sugrizt po pertraukos i mokslus, geriau jau nedaryt pertrauku, bet aisku, kartais tiesiog nera pasirinkimo...o sugrizus nors ir sunku bet imanoma isivaziuoti, svarbu neprarast vilties ir noro mokytis
QUOTE(zibute0203 @ 2009 09 20, 20:40) Super QUOTE(renatukas07 @ 2009 11 09, 21:26) Labai sunku sugrizt po pertraukos i mokslus, geriau jau nedaryt pertrauku, bet aisku, kartais tiesiog nera pasirinkimo...o sugrizus nors ir sunku bet imanoma isivaziuoti, svarbu neprarast vilties ir noro mokytis o kas sunkiausia? QUOTE(Noisettes @ 2009 11 28, 00:35) aš ir šiais metais įstojau,po 12 m. pertraukos
as turiu jau kelis diplomus.. bet man vis norisi kazka naujo suzinot, patirt.. nors..- seima, vaikai ziauriai nukencia, kai mama mokosi.. nes tada laiko nebeliaka visai, mintys nuolat sukasi apie mokslus.. tai dabar ir mastau, ar jau pamirst mokslus su visam ir atsiduoti tik seimai, vaikams, paskui darbui.. ar dar vis bandyt igyvendint savo svajone...
QUOTE(Linyte737 @ 2010 04 13, 10:20) as turiu jau kelis diplomus.. bet man vis norisi kazka naujo suzinot, patirt.. nors..- seima, vaikai ziauriai nukencia, kai mama mokosi.. nes tada laiko nebeliaka visai, mintys nuolat sukasi apie mokslus.. tai dabar ir mastau, ar jau pamirst mokslus su visam ir atsiduoti tik seimai, vaikams, paskui darbui.. ar dar vis bandyt igyvendint savo svajone... Manyciau, kad jau laikas butu nusileist ant zemes ir gerai pagalvot, ko norit, nes keli diplomai rodo, kad zmogus be tikslo blaskosi, mokosi del mokymosi, o ne del rezultato, o pasekmes bus tokios, kad n diplomu, menkas darbas (jei darbui, karjerai neskirsite laiko, tai, greiciausiai, ir gerai apmokamo, perspektyvaus darbo negausite), o ir vaikai nepamirs, kad mamyte ju saskaita savo ambicijas tenkino, be to, vaikai taip greit auga, ir Jus daug prarasite nebudama salia ju (ne fizine, o emocine prasme). O buvimas su vaikais, megstamas darbas teikia n progu ir galimybiu patirti kazka naujo, ismokti, jei tik nori, zinoma. Manyciau, kad mokslus, mokymasi reikia ziureti pragmatiskai, ar tau tai atsipirks. Gaila, kad sios tiesos nesupratau, kai man buvo 20. Pati turiu tris diplomus (du bakalaurus, viena magistra). Po mokyklos baigimo istojau i savo svajoniu specialybe, baigiau bakalaura, bet per tuos ketverius metus nusivyliau ja, be to, ir darbas (dirbau nuo antro kurso) buvo visai ne is tos srities, o susiradusi darba pagal baigta specialybe buciau grasius tegavusi - negalejau sau to leisti, nes jau turejau sunu, o materialines pagalbos is nieko negalejau tiketis). Tuomet susiemiau ir, budama 28 m., stojau i tos srities, kuriuoje dirbau, specialybe, baigiau bakalaura, pakilau karjeros laiptais, metelius pailsejusi baigiau kiek kitos srities, bet reikalingas mano darbui magistro studijas. Ir stai siandien manau, kad su savo svajoniu specialybe sugaisau daug brangaus laiko ir siandien mano karjeros pozicija butu daug geresne jeigu buciau ne siekusi svajoniu specialybes, o tiesiog pragmatiskai viska apsvarsciu, nepasidavusi emocijoms ir "noriu-nenoriu" taktikai... Bet man dar gerai "pasibaige" mano blaskymasis. Ko ir Jums linkiu
Mano pertrauka, geda net sau pripazinti buvo 9 metai, bet dziaugiuosi, kad grizau
QUOTE(ecooo @ 2009 06 12, 09:18) Sveikutes, Idomu,kaip seksis sugrizti i mokslus po labai ilgos pertraukos....ir dziugu ir baisu...butu smagu sulaukti ivairiu nuomoniu ir patyrimu Kai mokiausi buvau padarius 1 m pertrauka, tai grizus tikrai jautiesi, kad sunkiau, pacioj pradzioj. Kazkaip sunkiau prisiversti, susikaupti buvo... Po to isivaziavau. O turejau grupioka kuris grizo mokytis po 10 metu, tai sake ziauriai sunku, bent jau pirmi metai
galbut kitais metais ir as busiu jums kolege, nes sugalvojau vel pasimokyti po n metu pretraukos
Mokytis niekada ne per velu, kad tik potencijos uztektu
Ne per velu mokytis, bet kuo toliau tuo sunkiau... Man dabar reikia gristi po 6 metu pertraukos, labai sunku,..
Sveikos, mamytes!
Norejau paklausti, gal yra tokiu panasiu moksliuku, kaip as Kai kudikiai uzaug, tuomet pradedi galvoti apie save, kad reikia auksto mokslo. 1992 metais esu baigusi Marijampoles aukstesneje mokykla, o dabar noreciau kazka pastudijuoti, kad igyciau aukstaji diploma. Kaip su testinemis studijomis? Gal jas ka zinote?
Sveikos mamytes
Aš stojau 2008 m. O vidurinę baigus buvau 1987 m. Pateikiau atestatą,jame gi visi pažymiai išvesti buvo,iš ten ir surašė reikalingus-lietuvių,matematiką,istoriją ir užsienio kalbą.
Na rašė viską iš atestato-ten daug dalykų surašyta,kai kurių juk ir egzų nebuvo,tik metinis pažymys.Užsienio kalbos juk tikrai pamenu kad nelaikėm,o paėmė iš atestato kas parašyta.
Aš įstojau į trečią univerą po 8 metų pertraukos, esu patenkinta mokslais, ir yra visai nesunku:) Čia kažkas rašė, kad oj, kokie neapsisprendę žmonės, nes blaškosi per specialybes:))) Galiu pasakyti- man tikrai malonu yra investuoti savo laiką, smegenis ir pinigus į save, o ne į trynimąsi ant sofos prie teliko namie vakarais:)
QUOTE(Gamor @ 2010 12 28, 12:53) Sveikos, mamytes! Norejau paklausti, gal yra tokiu panasiu moksliuku, kaip as Kai kudikiai uzaug, tuomet pradedi galvoti apie save, kad reikia auksto mokslo. 1992 metais esu baigusi Marijampoles aukstesneje mokykla, o dabar noreciau kazka pastudijuoti, kad igyciau aukstaji diploma. Kaip su testinemis studijomis? Gal jas ka zinote? Jums reiktų žinoti ką norite mokytis, pvz. VU yra ekonomikos/vadybos 2 ir 3 metų išlyginamosios studijos, po kurių suteikiamas bakalauro diplomas baigusiems kolegijas/aukštesniąsias. Turintiems aukštojo mokslo kitos specialybės diplomą yra 1 metų papildomos, po kurių jau gali stoti į VU ekonomikos/vadybos magistrantūrą. QUOTE(egleegle3002 @ 2011 01 25, 13:01) Na rašė viską iš atestato-ten daug dalykų surašyta,kai kurių juk ir egzų nebuvo,tik metinis pažymys.Užsienio kalbos juk tikrai pamenu kad nelaikėm,o paėmė iš atestato kas parašyta. Jums reiktų perskaityti stojimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas taisykles, ten parašytos visos formulės ir visi galimi variantai ką ir kaip skaičiuoja stojimo metu baigusiems mokyklas seniai seniai seniai... Visoms norinčioms studijuoti linkiu ryžto įstoti ir sėkmės moksluose.
Sveikos, aš baigiau mokyklą tik 2010m, tai pratęsiu mokslus ne po daug metų, o po metų ;D bet daugiau neturiu kur klausti, tai man įdomu... kaip reikia stot dabar iš naujo? vasarą vėl pildyt prašymą su visais šių metų abiturientais ir tiesiog laukti kvietimo ar kaip? dar galioja to paties atestato rezultatai?
QUOTE(Elynka @ 2011 01 26, 22:22) Sveikos, aš baigiau mokyklą tik 2010m, tai pratęsiu mokslus ne po daug metų, o po metų ;D bet daugiau neturiu kur klausti, tai man įdomu... kaip reikia stot dabar iš naujo? vasarą vėl pildyt prašymą su visais šių metų abiturientais ir tiesiog laukti kvietimo ar kaip? dar galioja to paties atestato rezultatai? Atestatas, koks jis bebūtų, galioja visą gyvenimą. Taip, reikia priduoti dokumentus stojimo komisijai bendra tvarka kaip visi abiturientai bei kiti norintys stoti ir laukti įstojimo rezultatų. Sėkmės. |