Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mokslų pratęsimas po daugelio metų
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Nuo mokslo iki darbo > Mokslas
ecooo
Sveikutes,
Idomu,kaip seksis sugrizti i mokslus po labai ilgos pertraukos....ir dziugu ir baisu...butu smagu sulaukti ivairiu nuomoniu ir patyrimu smile.gif
arana81
QUOTE(ecooo @ 2009 06 12, 10:18)
Sveikutes,
Idomu,kaip seksis sugrizti i mokslus po labai ilgos pertraukos....ir dziugu ir baisu...butu smagu sulaukti ivairiu nuomoniu ir patyrimu smile.gif
*

saunuole, kad grizti smile.gif gyvenime ne vienas popieriukas nemaiso ir geriau, kai ju daugiau 4u.gif
Frekenbok
Aš irgi norėčiau rudeni sugrįžti i mokslus,bet kažkaip savim abejoju, kad nesugebėsiu, kad bus sunku su užsienio klb. nes mokykloj mokiausi vokiečių(tiksliau visiškai nesimokiau buvau prie didelių tinginių) o dabar nemoku nei vienos nei kitos kalbos, taigi grįžus į mokslus kokia klb mokintis, kažkada matematika sekesi gerai, o dabar net 8kl. uždavinio išspręsti negaliu, taigi labai jau daug pas mane: bet, net, kaip? Mokslus mečiau prieš 14m., norėčiau gal teisingiau pasakyčiau,kad reikėtų griebtis mokslu, bet bijau. Man irgi būtų įdomu kaip kiti išgyveno ir nugalėjo savo kokias nors baimes.
ecooo
QUOTE(arana81 @ 2009 06 12, 17:52)
saunuole, kad grizti smile.gif gyvenime ne vienas popieriukas nemaiso ir geriau, kai ju daugiau 4u.gif
*

dekui,tikiuosi viskas bus ok...tik truputeli metu skirtumas skirsis nuo esamu studentu ir mano,bet su jaunais proteliais juk ir pats sviezumo igauni smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Frekenbok @ 2009 06 12, 19:35)
Aš irgi norėčiau rudeni sugrįžti i mokslus,bet kažkaip savim abejoju, kad nesugebėsiu, kad bus sunku su užsienio klb. nes mokykloj mokiausi vokiečių(tiksliau visiškai nesimokiau buvau prie didelių tinginių) o dabar nemoku nei vienos nei kitos kalbos, taigi grįžus į mokslus kokia klb mokintis, kažkada matematika sekesi gerai, o dabar net 8kl. uždavinio išspręsti negaliu, taigi labai jau daug pas mane: bet, net, kaip? Mokslus mečiau prieš 14m., norėčiau gal teisingiau pasakyčiau,kad reikėtų griebtis mokslu, bet bijau. Man irgi būtų įdomu kaip kiti išgyveno ir nugalėjo savo kokias nors baimes.
*

Noreciau padrasinti ir tave,svarbiausia manau,pradeti....bus sunkumu pradzioje,bet manau pasitelkusi savo valia ir ryzta iveiksi visus barjerus,juk mokslo ant peciu nereiks nesioti,o dabartiniame gyvenime juk be jo,tai kaip ir be ranku smile.gif tad drasiau... ir pradedam kartu nuo rudenio,kaip manai?....o,paskui sveikinsime viena kita thumbup.gif
Frekenbok

4u.gif jeigu ne paslaptis tai kur noretum rudeni mokytis blush2.gif
ecooo
QUOTE(ecooo @ 2009 06 12, 22:39)
dekui,tikiuosi viskas bus ok...tik truputeli metu skirtumas skirsis nuo esamu studentu ir mano,bet su jaunais proteliais juk ir pats sviezumo igauni  smile.gif
Papildyta:

Noreciau padrasinti ir tave,svarbiausia manau,pradeti....bus sunkumu pradzioje,bet manau pasitelkusi savo valia ir ryzta iveiksi visus barjerus,juk mokslo ant peciu nereiks nesioti,o dabartiniame gyvenime juk be jo,tai kaip ir be ranku smile.gif tad drasiau... ir pradedam kartu nuo rudenio,kaip manai?....o,paskui sveikinsime viena kita thumbup.gif
*

na,as bandysiu pabaigti savo pradetus mokslus LKKA,o kur tu planuotum?
Rasiuge
Šaunuolės merginos, kad norit mokytis, taip ir toliau darykit. Aš tik už tai , kad mokytis ir nebijokit, jei jau užsinorėjot to mokslo, tai nekreipkit dėmesio, būkit drąsesnės ir aukščiau galvą. thumbup.gif
Akra
Jei tik turit noro butinai teskite mokslus. Kaip jau buvo mineta kiekvienas gautas popieriukas yra labai didelis pliusas.
Ashai
blush2.gif Ui ir aš prieš 3 metus galvojau, kaip aš atrodysiu tarp studentų po tiek metų...Nors aš jau turėjau vieną aukštąjį, bet jį baigiau 1992m., o ir mano specialybė šiandieniniam darbe ne į temą buvo, todėl nutariau keisti pakraipą ir įstojau iš karto į 2-ą kursą...
Pradžioje buvo sunkoka įsivažiuoti į naują tvarką...Studijavau neakivaizdžiai, tai buvo ir jaunų ir vyresnių veidų, opo to visiškai apsipratau ir nieko, ačiū Dievui, baigiau pradinį etapą - bakalaurą mirksiukas.gif
Daug padėjo šeima, nes sesijų metu, manęs nevalia būdavo klibinti blush2.gif Tai visi ant galų pirštų vaikščiodavo ir manęs net netrukdydavo, patys visą buitinį darbą pasiėmę ant savo pečių buvo rolleyes.gif
Bet kai gyvenime matai, kad be to popieriuko, tavo patirtis mažai kam įdomi...Pasirįžti ir tokiom aferom tongue.gif
Liniuks
QUOTE(ecooo @ 2009 06 12, 10:18)
Sveikutes,
*

yra tekę ir man į studijas grįžti po dvejų ar trejų metų pertraukos. Bet kadangi asmeniniame gyvenime dar irgi buvo šiokia tokia krizė, tad studijos padėjo nepulti depresijon, išgyventi sunkumus ir pakeisti gyvenimą iš esmės ax.gif
param
QUOTE(Akra @ 2009 06 18, 20:49)
Jei tik turit noro butinai teskite mokslus. Kaip jau buvo mineta kiekvienas gautas popieriukas yra labai didelis pliusas.
*

Kazkoks sovietinis mastymas g.gif ne popieriukas svarbiausia, o zinios
jovita85
QUOTE(param @ 2009 09 16, 16:33)
Kazkoks sovietinis mastymas  g.gif  ne popieriukas svarbiausia, o zinios
*

Bet tas popieriukas reikalingas toms zinios papuosti ir dekoruoti. Ypac siais laikais be jo neisisuksi.
zibute0203
Super thumbup.gif , patikėk pačiai labai patiks, susirasi naujų draugų. Man mokslai tai proga pabėgti nuo buities, kasdienybės. Aš jau 4-ame kurse, neakivaizdininkė. Nors darbe nereikalavo, bet pati sumasčiau ir nepasigailėjau. Pradžioj buvo sunku, bet vėliau viskas įsibegėjo ir net nepamačiau kaip finišas priartėjo, nors buvo visko. O pertrauka tarp mokslų pas mane, bijau pameluot, apie 15 metų.
PlayIt
QUOTE(zibute0203 @ 2009 09 20, 19:40)
Super  thumbup.gif , patikėk pačiai labai patiks, susirasi naujų draugų. Man  mokslai tai proga pabėgti nuo buities, kasdienybės. Aš jau 4-ame kurse, neakivaizdininkė. Nors darbe nereikalavo, bet pati sumasčiau ir nepasigailėjau. Pradžioj buvo sunku, bet vėliau viskas įsibegėjo ir net nepamačiau kaip finišas priartėjo, nors buvo visko. O pertrauka tarp mokslų pas mane, bijau pameluot, apie 15 metų.
*

įstojau, bet matau, kad nieko nesigaus.
šeimai ir darbai labai nukentės.
**Yva**
na man, manau, dar nedaug metu prabego nuo vidurines 5 m tiki, paliginus su 15 m, bet istojus mokytis tai lengva nepasirode, lb sunku isiminti inormacija doh.gif Na man dar kaip man, bet va yra moteriskiu baigusiu pries 20 metu vidurine, kaip jos vartysis tai nzn g.gif anglu kalba vos islemena, o matematikoj visiskai nesigaudo..jei jos sugebes islaikyt egzus, tai tikiuosi ir as kaip nors isstenesiu ax.gif
renatukas07
Labai sunku sugrizt po pertraukos i mokslus, geriau jau nedaryt pertrauku, bet aisku, kartais tiesiog nera pasirinkimo...o sugrizus nors ir sunku bet imanoma isivaziuoti, svarbu neprarast vilties ir noro mokytis mirksiukas.gif 4u.gif
Noisettes
QUOTE(zibute0203 @ 2009 09 20, 20:40)
pertrauka tarp mokslų pas mane, bijau pameluot, apie 15 metų.
*

Super thumbup.gif o ar į galvą lenda, kai jau nebe tie jauni švieži smegenukai? nes aš svarstau grįžt mokytis, nedaug likę, bet va ar kas nors liks galvoj, kai ten prikimšta darbo ir kitų reikalų milijonai smile.gif
QUOTE(renatukas07 @ 2009 11 09, 21:26)
Labai sunku sugrizt po pertraukos i mokslus, geriau jau nedaryt pertrauku, bet aisku, kartais tiesiog nera pasirinkimo...o sugrizus nors ir sunku bet imanoma isivaziuoti, svarbu neprarast vilties ir noro mokytis  mirksiukas.gif  4u.gif
*

o kas sunkiausia? blush2.gif
Cobretti
QUOTE(Noisettes @ 2009 11 28, 00:35)

o kas sunkiausia?  blush2.gif
*

aš ir šiais metais įstojau,po 12 m. pertraukos ax.gif galva jau ne ta schmoll.gif tą ką mokėjau vidurinei,šiandie nieko nepamenu!Na,kad ir ta pati anglų kalba,ja per tuos metus nesinaudojau,na tik tiek,kiek prisireikia nete ar pan,tai apie laikus išvis nėr kalbos,o žodžius pasiskaičius prisimenu kažkiek blush2.gif
Linyte737
as turiu jau kelis diplomus.. bet man vis norisi kazka naujo suzinot, patirt.. nors..- seima, vaikai ziauriai nukencia, kai mama mokosi.. nes tada laiko nebeliaka visai, mintys nuolat sukasi apie mokslus.. tai dabar ir mastau, ar jau pamirst mokslus su visam ir atsiduoti tik seimai, vaikams, paskui darbui.. ar dar vis bandyt igyvendint savo svajone... blush2.gif
kazkaip123
QUOTE(Linyte737 @ 2010 04 13, 10:20)
as turiu jau kelis diplomus.. bet man vis norisi kazka naujo suzinot, patirt.. nors..- seima, vaikai ziauriai nukencia, kai mama mokosi.. nes tada laiko nebeliaka visai, mintys nuolat sukasi apie mokslus.. tai dabar ir mastau, ar jau pamirst mokslus su visam ir atsiduoti tik seimai, vaikams, paskui darbui.. ar dar vis bandyt igyvendint savo svajone...  blush2.gif
*

Manyciau, kad jau laikas butu nusileist ant zemes ir gerai pagalvot, ko norit, nes keli diplomai rodo, kad zmogus be tikslo blaskosi, mokosi del mokymosi, o ne del rezultato, o pasekmes bus tokios, kad n diplomu, menkas darbas (jei darbui, karjerai neskirsite laiko, tai, greiciausiai, ir gerai apmokamo, perspektyvaus darbo negausite), o ir vaikai nepamirs, kad mamyte ju saskaita savo ambicijas tenkino, be to, vaikai taip greit auga, ir Jus daug prarasite nebudama salia ju (ne fizine, o emocine prasme). O buvimas su vaikais, megstamas darbas teikia n progu ir galimybiu patirti kazka naujo, ismokti, jei tik nori, zinoma. Manyciau, kad mokslus, mokymasi reikia ziureti pragmatiskai, ar tau tai atsipirks. Gaila, kad sios tiesos nesupratau, kai man buvo 20. Pati turiu tris diplomus (du bakalaurus, viena magistra). Po mokyklos baigimo istojau i savo svajoniu specialybe, baigiau bakalaura, bet per tuos ketverius metus nusivyliau ja, be to, ir darbas (dirbau nuo antro kurso) buvo visai ne is tos srities, o susiradusi darba pagal baigta specialybe buciau grasius tegavusi - negalejau sau to leisti, nes jau turejau sunu, o materialines pagalbos is nieko negalejau tiketis). Tuomet susiemiau ir, budama 28 m., stojau i tos srities, kuriuoje dirbau, specialybe, baigiau bakalaura, pakilau karjeros laiptais, metelius pailsejusi baigiau kiek kitos srities, bet reikalingas mano darbui magistro studijas. Ir stai siandien manau, kad su savo svajoniu specialybe sugaisau daug brangaus laiko ir siandien mano karjeros pozicija butu daug geresne jeigu buciau ne siekusi svajoniu specialybes, o tiesiog pragmatiskai viska apsvarsciu, nepasidavusi emocijoms ir "noriu-nenoriu" taktikai... Bet man dar gerai "pasibaige" mano blaskymasis. Ko ir Jums linkiu 4u.gif
Egle.vb
Mano pertrauka, geda net sau pripazinti buvo 9 metai, bet dziaugiuosi, kad grizau smile.gif
Sensual
QUOTE(ecooo @ 2009 06 12, 09:18)
Sveikutes,
*

Kai mokiausi buvau padarius 1 m pertrauka, tai grizus tikrai jautiesi, kad sunkiau, pacioj pradzioj. Kazkaip sunkiau prisiversti, susikaupti buvo... Po to isivaziavau.
O turejau grupioka kuris grizo mokytis po 10 metu, tai sake ziauriai sunku, bent jau pirmi metai g.gif
Mirtishe
galbut kitais metais ir as busiu jums kolege, nes sugalvojau vel pasimokyti po n metu pretraukos doh.gif dabar tiesiog per velai susizgribau, nes dokumentus tik iki liepos 7 d. priima - siemet nebespesiu.
Eularija
Mokytis niekada ne per velu, kad tik potencijos uztektu 4u.gif
evelinaite
Ne per velu mokytis, bet kuo toliau tuo sunkiau... Man dabar reikia gristi po 6 metu pertraukos, labai sunku,.. verysad.gif
Gamor
Sveikos, mamytes!
Norejau paklausti, gal yra tokiu panasiu moksliuku, kaip as blush2.gif
Kai kudikiai uzaug, tuomet pradedi galvoti apie save, kad reikia auksto mokslo. 1992 metais esu baigusi Marijampoles aukstesneje mokykla, o dabar noreciau kazka pastudijuoti, kad igyciau aukstaji diploma. Kaip su testinemis studijomis? Gal jas ka zinote? mirksiukas.gif
Marvel85
Sveikos mamytes 4u.gif noreciau gauti truputi info is tu, kas jau istojo ir mokosi po dideles pertraukos...Kaip pas jus buvo su tuo istojimu, ar reikia kazkokiu egzamenu isnaujo islaikyti, ar pakanka mokykliniu egzamenu pazymiu, gautu pries n metu? biggrin.gif Tais laikais dar nebuvo valstybiniu ekzamenu..Ir kiek zinau dabar visur reikia istorijos ekzameno, ar be jo imanoma stoti? Ar kaip ji galima islaikyti? Gal kas mokosi Klaiedoj neakivaizdziai ir zino ar lengva istoti?Labai lauksiu jusu nuomoniu ir patarymu 4u.gif
egleegle3002
Aš stojau 2008 m. O vidurinę baigus buvau 1987 m. Pateikiau atestatą,jame gi visi pažymiai išvesti buvo,iš ten ir surašė reikalingus-lietuvių,matematiką,istoriją ir užsienio kalbą.
Marvel85
QUOTE(egleegle3002 @ 2011 01 25, 09:01)
Aš stojau 2008 m. O vidurinę baigus buvau 1987 m. Pateikiau atestatą,jame gi visi pažymiai išvesti buvo,iš ten ir surašė reikalingus-lietuvių,matematiką,istoriją ir užsienio kalbą.
*

Matot jus turejot istorijos egzamina....Ar jie ne egzaminu pazimius ziurejo?
egleegle3002
Na rašė viską iš atestato-ten daug dalykų surašyta,kai kurių juk ir egzų nebuvo,tik metinis pažymys.Užsienio kalbos juk tikrai pamenu kad nelaikėm,o paėmė iš atestato kas parašyta.
Soul
Aš įstojau į trečią univerą po 8 metų pertraukos, esu patenkinta mokslais, ir yra visai nesunku:) Čia kažkas rašė, kad oj, kokie neapsisprendę žmonės, nes blaškosi per specialybes:))) Galiu pasakyti- man tikrai malonu yra investuoti savo laiką, smegenis ir pinigus į save, o ne į trynimąsi ant sofos prie teliko namie vakarais:)

QUOTE(Gamor @ 2010 12 28, 12:53)
Sveikos, mamytes!
Norejau paklausti, gal yra tokiu panasiu moksliuku, kaip as  blush2.gif
Kai kudikiai uzaug, tuomet pradedi galvoti apie save, kad reikia auksto mokslo. 1992 metais esu baigusi Marijampoles aukstesneje mokykla, o dabar noreciau kazka pastudijuoti, kad igyciau aukstaji diploma. Kaip su testinemis studijomis? Gal jas ka zinote?  mirksiukas.gif
*

Jums reiktų žinoti ką norite mokytis, pvz. VU yra ekonomikos/vadybos 2 ir 3 metų išlyginamosios studijos, po kurių suteikiamas bakalauro diplomas baigusiems kolegijas/aukštesniąsias. Turintiems aukštojo mokslo kitos specialybės diplomą yra 1 metų papildomos, po kurių jau gali stoti į VU ekonomikos/vadybos magistrantūrą.

QUOTE(egleegle3002 @ 2011 01 25, 13:01)
Na rašė viską iš atestato-ten daug dalykų surašyta,kai kurių juk ir egzų nebuvo,tik metinis pažymys.Užsienio kalbos juk tikrai pamenu kad nelaikėm,o paėmė iš atestato kas parašyta.
*

Jums reiktų perskaityti stojimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas taisykles, ten parašytos visos formulės ir visi galimi variantai ką ir kaip skaičiuoja stojimo metu baigusiems mokyklas seniai seniai seniai...

Visoms norinčioms studijuoti linkiu ryžto įstoti ir sėkmės moksluose.
Elynka
Sveikos, aš baigiau mokyklą tik 2010m, tai pratęsiu mokslus ne po daug metų, o po metų ;D bet daugiau neturiu kur klausti, tai man įdomu... kaip reikia stot dabar iš naujo? vasarą vėl pildyt prašymą su visais šių metų abiturientais ir tiesiog laukti kvietimo ar kaip? dar galioja to paties atestato rezultatai?
Soul
QUOTE(Elynka @ 2011 01 26, 22:22)
Sveikos, aš baigiau mokyklą tik 2010m, tai pratęsiu mokslus ne po daug metų, o po metų ;D bet daugiau neturiu kur klausti, tai man įdomu... kaip reikia stot dabar iš naujo? vasarą vėl pildyt prašymą su visais šių metų abiturientais ir tiesiog laukti kvietimo ar kaip? dar galioja to paties atestato rezultatai?
*

Atestatas, koks jis bebūtų, galioja visą gyvenimą. Taip, reikia priduoti dokumentus stojimo komisijai bendra tvarka kaip visi abiturientai bei kiti norintys stoti ir laukti įstojimo rezultatų. Sėkmės.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.