Ar šiais "medicinos pažangos" laikais taip jau nebebūna visai?
Sveikos mamaitės.
Ar šiais "medicinos pažangos" laikais taip jau nebebūna visai?
Negi niekas jokių minčių neturi?
Teks tikriausiai važiuot nesitarus ir tikėtis, kad pasiseks...
Jei galima, norėčiau pasiteirauti, kodėl būtent išsirinkote VGN?
Aš irgi, labai norėčiau ir tikiuosi gimdyti natūraliai, tad ir klausiu. Beje, paskutiniai mano sąraše - būtent šie gimdymo namai Nežinau, kiek tame tiesos, bet gyd. Šemetos kursuose kaip natūralistes rekomendavo šias VGN gydytojas: A. Meškaitę ir Jaržemskienę (ji važinėja iš Kauno Sėkmės QUOTE(hidargy @ 2009 06 13, 16:07) Sveikos mamaitės. Ar šiais "medicinos pažangos" laikais taip jau nebebūna visai? Man kaip tik rytoj terminas ir VGN esu susitarusi su gydytoja E. Tvaronaviciene. Ji yra skyriaus vedeja. Sia gydytoja man rekomendavo kelios pas ja gimdziusios giminaites. Beje, visi trys pas ja gime leliukai buvo pagimdyti naturaliai ir nesunkiai. VGN pasirinkau todel, kad Vilniuje tai yra vienintele naujagimiui palankios ligonines statusa turinti istaiga. Kiek teko girdeti gydytoju pasisakymus Sveika pradzia paskaitose, tai bendrai sioje ligonineje yra tikrai laikomasi visu naturaliam gimdymui svarbiu taisykliu. Nemazai mamu baisisi, kad VGN vaikui neduoda misinuku, neleidzia duoti ciulptuko ir pan. Bet tokiais atvejais, manau, tiesiog nebuvo pasidometa, i kokia istaiga vaziuojama gimdyti - sie momentai yra vieni svarbesniu kalbant apie naturalu gimdyma ir kudikio prieziura. Tiesa, mano gydytoja, man taip pasirode pokalbio metu, turi labai sveika poziuri i visus tuos naturalius gimdymus. T.y. ji irgi pasisako uz tai, kad butu kuo maziau medicinines intervencijos (nuskausminimu, skatinimu ir t.t.), bet tol, kol tai yra naudinga gimdyvei ir kudikiui. Visiskai pritariu nuomonei, kad kartais lazda perlenkiama ir atsisakoma medicinines intervencijos negalvojant, kad tokiu atveju zala bus mazesne, nei paliekant viska savieigai. Taip pat zinau, kad sioje ligonineje dirba demesio verti gydytojai Razumas ir Maciuliene. Kita vertus, kai nuomones issako skirtingi zmones, su jais susidure skirtingomis aplinkybemis, sunku pasakyti, kuris yra geriausias. Papildyta: QUOTE(spengla @ 2009 06 16, 11:43) Jei galima, norėčiau pasiteirauti, kodėl būtent išsirinkote VGN? Aš irgi, labai norėčiau ir tikiuosi gimdyti natūraliai, tad ir klausiu. Beje, paskutiniai mano sąraše - būtent šie gimdymo namai Nežinau, kiek tame tiesos, bet gyd. Šemetos kursuose kaip natūralistes rekomendavo šias VGN gydytojas: A. Meškaitę ir Jaržemskienę (ji važinėja iš Kauno Sėkmės O kodel, jei naturaliai gimdyti norite Vilniuje, jusu sarase yra kiti gimdymo namai? Kiek teke girdeti atsiliepimu, Antakalnyje sansu pagimdyti naturaliai yra labai nedaug, na kiek geriau Raudonojo kryziaus ligonineje. Bet cia nuomone, susidaryta is draugiu, gimdziusiu siose ligoninese pasakojimu. Kita vertus, manau, kad faktas, jog Vilniuje tik VGN turi naujagimiui palankios ligonines statusa, irgi kazka reiskia QUOTE(bloodymarry @ 2009 06 16, 14:05) O kodel, jei naturaliai gimdyti norite Vilniuje, jusu sarase yra kiti gimdymo namai? Kiek teke girdeti atsiliepimu, Antakalnyje sansu pagimdyti naturaliai yra labai nedaug, na kiek geriau Raudonojo kryziaus ligonineje. Bet cia nuomone, susidaryta is draugiu, gimdziusiu siose ligoninese pasakojimu. Kita vertus, manau, kad faktas, jog Vilniuje tik VGN turi naujagimiui palankios ligonines statusa, irgi kazka reiskia Ne, VGN tikrai nėra ta ligoninė, kurioje norėčiau gimdyti AK gimdysiu tuo atveju, jei teks gimdyti iki 38 sav. ar bus kažkokių rimtų problemų. Kitu atveju -nesiruošiu iš vis gimdyti Vilniuje Linkiu Jums lengvo ir natūralaus gimdymo! QUOTE(spengla @ 2009 06 16, 17:29) Ne, VGN tikrai nėra ta ligoninė, kurioje norėčiau gimdyti AK gimdysiu tuo atveju, jei teks gimdyti iki 38 sav. ar bus kažkokių rimtų problemų. Kitu atveju -nesiruošiu iš vis gimdyti Vilniuje Linkiu Jums lengvo ir natūralaus gimdymo! o kur zadi? Kaune ar Trakuose? O gali buti, kad nespesi nei vienur, nei kitur.. Taip buna.. As tai galvoju vaziuot i Kauna gimdyti, i Krikscioniskuosius gimdymo namus, bet labai bijau, kad galiu nespet. Pirmaja mergaite pagimdziau labai greitai, tai buciau prasikankinusi ankstoje masinoje, vezama i Kauna Man jau terminas visai cia pat, tai galvoju, jei nespesiu i Kauna - tai tada i VGN vaziuosiu.. Kuri laika galvojau net apie gimdyma namie.. Bet dar ne sikart.. QUOTE(RitaRazi @ 2009 06 19, 09:24) o kur zadi? Kaune ar Trakuose? O gali buti, kad nespesi nei vienur, nei kitur.. Taip buna.. As tai galvoju vaziuot i Kauna gimdyti, i Krikscioniskuosius gimdymo namus, bet labai bijau, kad galiu nespet. Pirmaja mergaite pagimdziau labai greitai, tai buciau prasikankinusi ankstoje masinoje, vezama i Kauna Man jau terminas visai cia pat, tai galvoju, jei nespesiu i Kauna - tai tada i VGN vaziuosiu.. Kuri laika galvojau net apie gimdyma namie.. Bet dar ne sikart.. RitaRazi, linkiu ne per greito, lengvo ir natūralaus gimdymo Taip, galvojau apie Kauną arba Trakus. Tuom kart ketinu rinktis Trakus. Tiesa, nėštumo metu turėjau šiokių tokių sveikatos problemų, tad buvo grėsmės, jog reiks gimdyti AK, o dabar žiūriu, kaip greitai lekia dienos ir darosi akivaizdu (beveik), jog galėsiu rinktis bet kurią ligoninę. VGN išmečiau iš savo sąrašo, nes, kaip ir trumpai minėjau, dėl nelabai kokios asmeninės patirties. Ir tiesiog nenoro Nors, pasiskaičius atsiliepimus apie VGN dirbančią gyd. Meškaitę - labai teigiamą įspūdį galima susidaryti QUOTE(spengla @ 2009 06 19, 13:05) Nors, pasiskaičius atsiliepimus apie VGN dirbančią gyd. Meškaitę - labai teigiamą įspūdį galima susidaryti as tai zinok isvis nieko nezinau apie VGN dirbabcius daktarus Juokingiausia yra tai, kad jau ir laiko daug nebeturiu galvot.. O apie VGN as irgi laabai skirtingu nuomoniu is savo draugiu ir pazistamu girdejau, ne Supermamos skityt nereikia.. QUOTE(spengla @ 2009 06 19, 13:05) VGN išmečiau iš savo sąrašo, nes, kaip ir trumpai minėjau, dėl nelabai kokios asmeninės patirties. Ir tiesiog nenoro bet ten tikrai nėr ko tų gimdyklų žiūrėt nepaisant to, asmeninė patirtis apie VGN visai nebloga. o jei kalbėt apie gydytojus, tai verta dar pagalvot apie R.Požėrą. QUOTE(spengla @ 2009 06 16, 10:43) Jei galima, norėčiau pasiteirauti, kodėl būtent išsirinkote VGN? <...> Nežinau, kiek tame tiesos, bet gyd. Šemetos kursuose kaip natūralistes rekomendavo šias VGN gydytojas: A. Meškaitę ir Jaržemskienę (ji važinėja iš Kauno Sėkmės VGN rinkausi, nes iš kelių pažįstamų girdėjau, kad iš Vilniaus ligoninių ten geriausia priežiūra po gimdymo. Dar galvojau apie Trakus, bet pas mus su transportu problema, tai teko atsisakyt šito varianto. QUOTE(bloodymarry @ 2009 06 16, 13:05) Man kaip tik rytoj terminas ir VGN esu susitarusi su gydytoja E. Tvaronaviciene. Ji yra skyriaus vedeja. Sia gydytoja man rekomendavo kelios pas ja gimdziusios giminaites. Beje, visi trys pas ja gime leliukai buvo pagimdyti naturaliai ir nesunkiai. <...> Tiesa, mano gydytoja, man taip pasirode pokalbio metu, turi labai sveika poziuri i visus tuos naturalius gimdymus. T.y. ji irgi pasisako uz tai, kad butu kuo maziau medicinines intervencijos (nuskausminimu, skatinimu ir t.t.), bet tol, kol tai yra naudinga gimdyvei ir kudikiui. Visiskai pritariu nuomonei, kad kartais lazda perlenkiama ir atsisakoma medicinines intervencijos negalvojant, kad tokiu atveju zala bus mazesne, nei paliekant viska savieigai. Aš taip pat ėjau tartis su Tvaronavičiene. Bet man ji kaip tik pasirodė ne itin palaikanti natūralų gimdymą, nes vos tik pradėjus klausinėtis kas ir kaip užvedė kalbą apie cezarį. Na, bet gal tiesiog klaidingą įspūdį susidariau.
Įdomu, ar yra jau gimdžiusių natūraliai šioje (ar kitoje) ligoninėje? Gal sutiktumėte pasidalinti patirtimi ir įspūdžiais?
QUOTE(Heart @ 2009 06 30, 23:04) Įdomu, ar yra jau gimdžiusių natūraliai šioje (ar kitoje) ligoninėje? Gal sutiktumėte pasidalinti patirtimi ir įspūdžiais? gimdziau naturaliai VGN -uose, su antru leliuku neko neskatino vysas vyko labai greitai saremiau prasidejo staigus namie, ir kuo stipresni tuo skaudesni, bet dar kenteti galima buvo, tai nuvaziavus i VGN nes man ten arciausiai ir jau pirmas vaikas buvo ten gimes tai budinti daktare abziurejo , nes tai buvo 7 val ryto sake kuo skubiau i gymdykla jau tuoj gims, ir akurat po 1val begio gime, bet buvau susitarusi su gyd. Razuu ir Bozena, paskambinau jiems, jie tuoj pat atleke ir gidymas buvo su jais kartu, viskas buvo labai greitai ir be jokiu nesklandumu, dabar trecia vaikeli irgi planuoju ten gymdyti o apie tai kad ten VGN neledzia zinduku naudotis ar misinuku neduoda gryna NETIESA su pirmu ir antru ciulptuku naudojomes ir niekas neko nepasake, taip pat ir primaitino misinuku kai reikejo man tik vien geri atsiliepimai, apie Antakalni patylesiu nes teko matyti savo akimis kaip ten gymdo ir kaip elgesi po gymdymo an kraupu ir baisu , nors man priklauso antakalnis bet ten net sako kojos daugiau nepastatysiu .... tik gaila tu mamu mazas procentas yra patenkintu , tos kuros taresi, mano pazistamos, drauges ir gimines kas ten gimde ir ka maciau net taresi isanksto ir tai nepadejo, taip pat buco mokama is anksto ir tai taip pat nepadejo QUOTE(mamulka10 @ 2009 07 01, 14:19) gimdziau naturaliai VGN -uose, su antru leliuku neko neskatino vysas vyko labai greitai saremiau prasidejo staigus namie, ir kuo stipresni tuo skaudesni, bet dar kenteti galima buvo, tai nuvaziavus i VGN nes man ten arciausiai ir jau pirmas vaikas buvo ten gimes tai budinti daktare abziurejo , nes tai buvo 7 val ryto sake kuo skubiau i gymdykla jau tuoj gims, ir akurat po 1val begio gime, bet buvau susitarusi su gyd. Razuu ir Bozena, paskambinau jiems, jie tuoj pat atleke ir gidymas buvo su jais kartu, viskas buvo labai greitai ir be jokiu nesklandumu, dabar trecia vaikeli irgi planuoju ten gymdyti o apie tai kad ten VGN neledzia zinduku naudotis ar misinuku neduoda gryna NETIESA su pirmu ir antru ciulptuku naudojomes ir niekas neko nepasake, taip pat ir primaitino misinuku kai reikejo man tik vien geri atsiliepimai, apie Antakalni patylesiu nes teko matyti savo akimis kaip ten gymdo ir kaip elgesi po gymdymo an kraupu ir baisu , nors man priklauso antakalnis bet ten net sako kojos daugiau nepastatysiu .... tik gaila tu mamu mazas procentas yra patenkintu , tos kuros taresi, mano pazistamos, drauges ir gimines kas ten gimde ir ka maciau net taresi isanksto ir tai nepadejo, taip pat buco mokama is anksto ir tai taip pat nepadejo O gimdymo padėtį leido rinktis? Nenurodinėjo, kaip elgtis sąrėmių ir stangų metu? QUOTE(mamulka10 @ 2009 07 01, 14:19) gimdziau naturaliai VGN -uose, su antru leliuku neko neskatino vysas vyko labai o apie tai kad ten VGN neledzia zinduku naudotis ar misinuku neduoda gryna NETIESA su pirmu ir antru ciulptuku naudojomes ir niekas neko nepasake, taip pat ir primaitino misinuku kai reikejo med. personalas ir negali uždraust. Neatbėgs ir neištrauks iš kūdikio burnytės čiulptuko. BET bedra VGN deklaruojama pozicija- kuo natūraliau : be čiulptukų ir mišinukų, ir kad vaikelis pirmosiosmis dienomis turi gulėt ne atskiroj lovytėj, o prie mamos. Mūsų palatoj tai buvo išsakyta. Ir ne kartą per tas porą dienelių. Ir dar plakatukai palatose buvo iškabinti su perbrauktais čiulptukais ir buteliukais.
Dėl čiulptukų tai tikrai, VGN vos pamačiusios seselės, kad mamytės bando kišti vaikučiui čiulptuką, tuoj rpadėdavo mokyti, kad to visai nereikia daryti. ištraukt, tai tikrai iš burnos netrauks, bet paskaitėlę paskaitys. Bet ramiai pagalvojus, kam tie čiulptukai? Mano vaikai be jų užsaugo ir labai tuo džiaugiuosi
O argi Meškaitė VGN tebepriiminėja gimdymus? Man kažkaip atrodo, kad tik Trakuose
Na, del Razumo tai man kaip tik susidare ispudis, kad jis nelabai nusiteikes naturaliai. Kazkaip labai jau daznai siule skatinti
Pazistu dar 3 mamas, kurios pas ji gimde. Visos turejo daug bedu nestumo metu. Tai sako, kad jis labai padejo. Bet gimdyma visoms skatino... Aisku gal cia tik sutapimas toks Bet antra noreciau pas ka nors kita gimdyti... Aisku, man dar toli QUOTE(Natuke @ 2009 07 03, 21:44) aha Tiesa, mano gimdymas nuo isvaziavimo is namu iki vaiko uzgimimo truko 19 minuciu Gimdyme dalyvavo 2 gydytojai - Vaidotas Sinkevicius (jis ir leido ant sono gulet, tik pries tai paklause, kuriame sone jauciau vaiko judesius, cia tam, kad neuzgulciau vaiko ir jam butu lengviau gimt) ir Sigitas Daubaris. Sigitui Daubariui isvis nebuvo svarbu, kokia poza as ten busiu, jei buciau nebeuzlipusi ant stalo (o tai buvo laaabai realu, nes vos kelnes nusimoviau Esu jiems tikrai dekinga uz ju darba. Vaidotas Sinkevicius yra jaunas gydytojas, gal jam alternatyvios gimdymo pozos nekelia isterijos ir noro priesintis, kaip kitiems daktarams... As dvejojau, ar i Antakalni vaziuot, norejau pas Banga Kulikauskaite i Kauna, bet ji tuo metu buvo atostogose ir Pakutuvenuose, o ir spejusi del suprantamu priezasciu i Kauna nebuciau.. Papildyta: QUOTE(agurčikas @ 2009 07 07, 13:00) Tiesa, as nesu nusiteikusi pries ciulptuka, bet nereiketu jo grust pacias pirmasias gyvenimo dienas - reikia duoti daznai kruti, kitaip pienas leciau gaminsis. Mano pirmas vaikas uzaugo be zinduko, kaip bus su antru - ziuresim.. Kol kas epizoduose zindukas jau pasirodo.. QUOTE(RitaRazi @ 2009 07 20, 11:09) aha Tiesa, mano gimdymas nuo isvaziavimo is namu iki vaiko uzgimimo truko 19 minuciu Gimdyme dalyvavo 2 gydytojai - Vaidotas Sinkevicius (jis ir leido ant sono gulet, tik pries tai paklause, kuriame sone jauciau vaiko judesius, cia tam, kad neuzgulciau vaiko ir jam butu lengviau gimt) ir Sigitas Daubaris. Sigitui Daubariui isvis nebuvo svarbu, kokia poza as ten busiu, jei buciau nebeuzlipusi ant stalo (o tai buvo laaabai realu, nes vos kelnes nusimoviau Esu jiems tikrai dekinga uz ju darba. Vaidotas Sinkevicius yra jaunas gydytojas, gal jam alternatyvios gimdymo pozos nekelia isterijos ir noro priesintis, kaip kitiems daktarams... As dvejojau, ar i Antakalni vaziuot, norejau pas Banga Kulikauskaite i Kauna, bet ji tuo metu buvo atostogose ir Pakutuvenuose, o ir spejusi del suprantamu priezasciu i Kauna nebuciau.. Sveikinu su leliuko atėjimu. QUOTE(hidargy @ 2009 07 21, 20:02) Sveikinu su leliuko atėjimu. va va O tai pas ka tu gimdei?
O man idomu ar VNG padeda tik gimusi vaikeli mamai ant krutines, ar puola svert, nes noreciau pabut su vaikuciu, juk spest ji pasvert ir ismatuot
QUOTE(RitaRazi @ 2009 07 22, 11:28) va va O tai pas ka tu gimdei? aš gimdžiau virš paros - trys pamainos pasikeitė per tą laiką, tai net neatsimenu visų. QUOTE(IrmuciukasW @ 2009 09 15, 12:46) O man idomu ar VNG padeda tik gimusi vaikeli mamai ant krutines, ar puola svert, nes noreciau pabut su vaikuciu, juk spest ji pasvert ir ismatuot Padeda. Mano kleckas puolė žyst iš karto, tai palaukė kol pažindo truputi ir tik po to paėmė matuot. Bent kūdikių gydytojas pakliuvo mum geras. QUOTE(hidargy @ 2009 07 21, 19:02) Sveikinu su leliuko atėjimu. Čia VGN? ojoj taip tai nenorėčiau Kad leistų bent pusiau sėdom jei noras bus. Juk kai visiškai guli, tai tokia pati neveikliausia poza... atrodo. Nu gal mūsų vaikai jau galės gimdyt taip kaip nori...
O man klausimas-kai gimdai VGN ar gimdykloj leidžia turet vandens išgert? Ir kiek vidutiniškai trunka naturalus gimdymas (iš jusu patirties)?
QUOTE(alinadok @ 2010 08 25, 17:46) O man klausimas-kai gimdai VGN ar gimdykloj leidžia turet vandens išgert? Ir kiek vidutiniškai trunka naturalus gimdymas (iš jusu patirties)? As turejau vandens, galejau gerti kiek tik norejau, taciau man kazkaip nelabai lindo tas vanduo O gimdykloj prabuvau 9.5 val, trecdali to laiko, skaiciau zurnalus ir su vyru bendravau, paskui nusnaudziau gavus vaistu, na o pats gimdymas trunka neilgai, tiesa sakant laiko nebepamenu, max puse val. QUOTE(agne_ja @ 2010 08 29, 21:32) As turejau vandens, galejau gerti kiek tik norejau, taciau man kazkaip nelabai lindo tas vanduo O gimdykloj prabuvau 9.5 val, trecdali to laiko, skaiciau zurnalus ir su vyru bendravau, paskui nusnaudziau gavus vaistu, na o pats gimdymas trunka neilgai, tiesa sakant laiko nebepamenu, max puse val. Ir as turejau vandens ir geriau netgi daug, man norejosi. gimdykloj prabuvau 9 valandas. Na, o del pacio gimdymo, tai kaip kam... Man stumimas truko 2 valandas ir buvo pats baisiausias viso gimdymo etapas. Saremiai kaip gelytes atrode palyginus su stumimo periodu
siulau ALINA KTOVIENE ARBA LINDA SIRSINAITIENE, ABI
Sveikos, as pries menesi gimdziau VGN, bet man dare planini cezari, daktaras M.Razumas. Tai as susitariau, kad apziureje vaika man pades ant krutines, taip ir padare, buvau labai laiminga;)
QUOTE(Mc turbo dj Bite @ 2010 11 22, 18:55) Gimdziau pas Linda. Superine daktare. Dar buvo akusere Andzelika(deja pavardes neatsimenu), labai Leido skatinamuosius ir sutikau su epidura. Zaviuosi moterimis, kurios gimdo naturaliai, nes jeigu toks skausmas su epidura, tai.. Linda sake, kad daug priklauso nuo to kaip organizmas reeguoja i skausma. Kova susilauksim antro, tikiuiosi Šeršinaitienė dar ten dirba. |