Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Doplerio (vaisiaus kraujotakos) tyrimas.Ar darėtės
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
gintagne
Sveikos mamytės,

Nors aš jau sūpuoju 3 savaičių mergytę, tačiau įdomu pasidarė ar nėštumo metu (ypač jei buvo kažkokių nusiskundimų) darėtės doplerio (vaisiaus kraujotakos) tyrimą?
Mano nėštumas fiziškai buvo labai labai lengvas, tačiau nėštumo metu trūko vaisiaus vandenų. Apie 23 savaitę ėjau privačiai pasidaryti doplerio tyrimo, kad sužinoti ar vaikutis gauna pakankamai reikiamų medžiagų per placentą, ar viskas gerai. Tada pirmą kart išgirdau leliuko širdies plakimą. O garsų garselių dar kiek girdėjosi, ūžimai, stuksenimai ir t.t. smile.gif Tyrimo rezultatai buvo puikūs. Labai nuramino, mane. O tyrimas daromas ultragarsu (ko gero profesionalesniu nei paprastuose gydytojo kabinetuose), matosi spalvotas vaizdas (ne leliuko smile.gif ).

Tuo metu gydytojo klausiau kodėl visoms nėščiosioms nėra daromi tokie tyrimai, tai jis atsakė, jog nėa labai daug gydytojų galinčių teisingai "matyti ir skaityti" informaciją, padaugėtų interpretacijų ir cezario pjūvių.
Tad įdomi ir Jūsų nuomonė, ar Jūsų gydytojas rekomendavo darytis tokį tyrimą ar ne?
Esha
Mums tikriausiai dar per anksti tokie tyrimai, tačiau apie tokius girdžiu pirmą kartaą... Šiaip labai naudingi
Nattele
Man labai nenoriai auga ir pilvukas ir svoris, tai gydytoja liepe butinai pasidaryti vaisiaus kraujotakos tyrima. Jau susitariau, tai pirmadieni eisiu darytis.
Astuliux1
Ash tai dariausi smile.gif Pagrindinis sio tyrimo tikslas-apsigimimams nustatyti. Tai musu dukrytei ziurejo smegenis, kraujotaka, sirdi kaip ishsivyste, skaiciavo pirshtukus ir t.t. Dabar jauciuosi daug ramesne smile.gif
Nattele
QUOTE(Astuliux1 @ 2009 08 18, 16:57)
Ash tai dariausi  smile.gif Pagrindinis sio tyrimo tikslas-apsigimimams nustatyti. Tai musu dukrytei ziurejo smegenis, kraujotaka, sirdi kaip ishsivyste, skaiciavo pirshtukus ir t.t. Dabar jauciuosi daug ramesne  smile.gif
*

Vakar kaip tik dariausi si tyrima, bet galbut snekam apie skirtingus tyrimus. Nes sis, kraujotakos tyrimas yra nustatyti ar pakankamai maziu gauna medziagu per placenta ir ar placenta nepradejusi seneti.
Nebent skirtingu savaiciu metu - skirtingi tikslai g.gif
VaidaI
O kelinta nestuma savaite Jums dare si doplerio (kraujotakos) tyrima?
Nattele
QUOTE(VaidaI @ 2009 08 25, 12:19)
O kelinta nestuma savaite Jums dare si doplerio (kraujotakos) tyrima?
*

Man dare 29.
Astuliux1
Man dare 21 sav. smile.gif
asta29
Mano mažoji tinginukė kelias dienas vangokai judėjo, tuomet pasitikrinimui gyd. nusiuntė šio tyrimo darytis. Mums buvo 31 pilna savaitė.
Keja
Pirmakart apie toki girdziu g.gif kaimiete as blush2.gif , ne su viena mergaite nesidariau sio tyrimo blink.gif
erdeige:)
QUOTE(Keja @ 2009 09 22, 16:59)
Pirmakart apie toki girdziu g.gif kaimiete as blush2.gif , ne su viena mergaite nesidariau sio tyrimo blink.gif
*

as kazkaip ir pirma karta apie toki tyrima girdziu, bet man dar gal per anskti ka ir zinoti. kita vertus, visad maniau, kad su doplerio aparatu tik sirdeles duoda paklausyt, na ir jis suskaiciuoja kiek kartu per min sustuksena mazylio sirdute wub.gif kaip tik siandien ja girdejau, tai nerealus garsas, ypac kai suvoki, kad tai sirdute tavyje gyvenancios butybes rolleyes.gif
tyliai_tyliai
vaikutis buvo labai ramus apie 32 savaite ir tonusiukai buvo nevisai geri, tai dare tyri paziureti ar viskas gerai ir ar pakankamai visko gauna vaikutis
rivje
Sveikos mamytes, turiu klausimuka mirksiukas.gif ar kainuoja Dopleriu tyrimukas jeigu siuncia daktaras ar jis nemokamas? 4u.gif 4u.gif
rivje

4u.gif 4u.gif
Musmire
Man darė nemokamai 4u.gif
ieva123
QUOTE(gintagne @ 2009 06 15, 13:58)
Tad įdomi ir Jūsų nuomonė, ar Jūsų gydytojas rekomendavo darytis tokį tyrimą ar ne?
*

Sveiki,
man si tyrima dare jau pacioj nestumo pabaigoj kai smarkiai sumazejo vaisiaus vandenu ir pacios kraujospudis buvo pakiles biksi virs normos (nors siaip jokiu problemu visa nestuma neturejau). Kadangi jau buvau beveik savaite pernesiojusi tai po siu tyrimu mane is karto i gimdykla ir skatinamuosius leisti.... Bet pasake tik tiek, kad kol kas vaisisui viskas gerai... Aciu Dievui, viskas sekmingai smile.gif
[Ecta]
sveikos 4u.gif o sita tyrima visuose miestuose daro? gulejau kelias dienas ligoninej del mazo vandenu kiekio, nieko panasaus nesiule darytis net privaciai sad.gif mum tik 20 savaiciu, tad labai neramu. o dar ir placenta labai zemai verysad.gif
helene22
Man irgi dare ta tyrima, siunte mano ginekologe, del to nieko nekainavo, ir leliukas labai gerai matesi, aisku ne kaip 3D, bet vistiek nuotraukytes fainos gavosi. Dare 21 savaite.
Sati
Dariausi lygiai 26savaiciu del savo pacios ramybes. Kiek zinau, daugumoje saliu dopleri daro visom nestuke.gif moteru konsultacijoje/
Soffyyy
Mamytėms, kurioms nėra reikalo, siūlau šiuo tyrimu nesižavėti. Jis daromas tik esant ypatingai svarbai. Mums jį skyrė dėl sumažėjusių vaisiaus judesių, tačiau docentas Klinikose pasakė, jog vaikelis šio tyrimo metu jaučiasi nejaukiai (mes jau buvom dideli tyrimo metu, klausa pilnai išsivysčiusi), todėl jį reikia atlikti, kaip galima greičiau (aišku ir atidžiai). Spalvotas dopleris siunčia signalus, kurie vandenyje tampa žemo dažnio bumsėjimais, nuo kurių vaikelis dengiasi ir jų vengia.
Axxa
Mano vaikutis nepaprastai aktyvus, tiesiog labai labai, kad kartais nuo judesiukų turiu net prisėsti ar sustoti kažką darius, ar kvapą užgniaužia arba net krūpteliu iš to smarkumo, net vyro ranką kai pridedu, tai sako oho. Tai gin. pažiūrėjo vaiko toniukus, viskas gerai, kaip pagal vadovėlį sako. Tada išrašė echo skubos tvarka. Šiaip viskas gerai, tik virkštelė aplink kakliuką apsisukus (anąkart dar tik įtarė, o dabar jau matosi) ir sakė gal vos vos vandenukų mažiau nei norma. Dėl visa ko gavau siuntimą skubos tvarka Doplerio echoskopijai į kKMUK, pasiskambinau, sakė atvažiuoti per 24 val., jei skubos tvarka ir registruotis nereikia. O pasirodo, kad be reikalo važiavau, nes gyd. absoliučiai manęs pirštu nepalietė ir nusprendė, kad man nereikia to tyrimo ir sako aš tikrai nedarysiu, nes jums šiandien darytas echo ir nieko bloga nepastebėta. Bet sakau būtent po echo išrašytas siuntimas ne be reikalo. Sako, aš nematau priežasties daryti, tai nebent toniukų paklausysim. Tai nuėjau, o kai grįžau tai 1 s pažvelgė į tą lapą, sako idealu ir padavė jau išrašytą atsakymą, kur viskas nuo echo lapo nurašyta buvo. Tai labai nusivyliau KMUK, nes negirdėjau, kad būtų tokių bajerių, kai žmogus su siuntimu ateina tyrimo skubos tvarka, o gyd. iš akies nusprendžia (absoliučiai neapžiūrėjus), kad jo nereikia. Na, bet tikriausiai pilvelyje tiesiog aktyvuolis auga 4u.gif
rence*
QUOTE(Axxa @ 2011 03 03, 16:11)
Mano vaikutis nepaprastai aktyvus, tiesiog labai labai, kad kartais nuo judesiukų turiu net prisėsti ar sustoti kažką darius, ar kvapą užgniaužia arba net krūpteliu iš to smarkumo, net vyro ranką kai pridedu, tai sako oho. Tai gin. pažiūrėjo vaiko toniukus, viskas gerai, kaip pagal vadovėlį sako. Tada išrašė echo skubos tvarka. Šiaip viskas gerai, tik virkštelė aplink kakliuką apsisukus (anąkart dar tik įtarė, o dabar jau matosi) ir sakė gal vos vos vandenukų mažiau nei norma. Dėl visa ko gavau siuntimą skubos tvarka Doplerio echoskopijai į kKMUK, pasiskambinau, sakė atvažiuoti per 24 val., jei skubos tvarka ir registruotis nereikia. O pasirodo, kad be reikalo važiavau, nes gyd. absoliučiai manęs pirštu nepalietė ir nusprendė, kad man nereikia to tyrimo ir sako aš tikrai nedarysiu, nes jums šiandien darytas echo ir nieko bloga nepastebėta. Bet sakau būtent po echo išrašytas siuntimas ne be reikalo. Sako, aš nematau priežasties daryti, tai nebent toniukų paklausysim. Tai nuėjau, o kai grįžau tai 1 s pažvelgė į tą lapą, sako idealu ir padavė jau išrašytą atsakymą, kur viskas nuo echo lapo nurašyta buvo. Tai labai nusivyliau KMUK, nes negirdėjau, kad būtų tokių bajerių, kai žmogus su siuntimu ateina tyrimo skubos tvarka, o gyd. iš akies nusprendžia (absoliučiai neapžiūrėjus), kad jo nereikia. Na, bet tikriausiai pilvelyje tiesiog aktyvuolis auga  4u.gif
*

Idomiai cia g.gif Mane kai siunte extra tvarka (bet del kitu priezasciu) tai nuvaziavus i KMUK gan greitai prieme, apziurejo atidziai, dare echoskopija ir doplerine echoskopija, ziurejo ginekologiskai, uzrase toniukus ir tik padarius visus tyrimus, isitikinus kad nieko pavojingo nera isleido i namus su rekomendacijom.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.