Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar vienturčiai = egoistai?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
*Liepa18*
Taip pat manau, kad priklauso nuo auklėjimo. Žinau kelias šeimas, kur po du augina, bet nepaisant to vaikai tikrai yra egoistai...
Pati esu vienturtė, tėvai labai griežtai auklėjo, jokių nuolaidų, lepinimų ir pan. nebuvo.
aneriute
Pritariu, kad priklauso nuo auklėjimo, nuo aplinkos, kurioje auga.
Žinau ne vieną egoistą iš daugiavaikės šeimos.
nakvisa
as pritariu nuomonei,kad vaiku ir daugiavaikese seimose pasitaiko egostu,taciau mano vienturte dukrele,baisi egoiste,kuria skundziasi darzelio aukletojos...kiekvienas sakinys pas ja prasideda"cia mano!",nemoka pralaimeti ir t.t...todel mokytoja mums patare ziasti su ja kaip lygus su lygiu,leisti laimeti krtais teciui,kartais mamai,taip pat dalintis ir t.t.... unsure.gif
Deiza
QUOTE(Vike @ 2012 02 03, 12:01)
Manau, kad priklauso nuo paties žmogaus būdo, aplinkos kurioje gyveno. Pamenu vaikystėje, nusipirkdavome saldainių su drauge, tai ji visus suvalgydavo, kad nereiktų dalintis su broliu ir t.t.
*

Va ir as pritariu sitai nuomonei, kad priklauso nuo kiekvieno zmogaus budo. Nes pasitaiko kad ir seimoje augantys vaikai vienas is ju gali buti baisus egoistas ir savanaudis o kitas viska gali atiduoti aplinkiniams smile.gif
mollif
Visiškai sutinku su Deiza. thumbup.gif
snieguolyte 22322
As buvau vienturte, taciau manes niekad niekas nelepino, pernelyg didelio demesio taip pat nebuvo. Manau, kad nesu egoiste. Viskas priklauso nuo to, kaip vaikas yra auklejamas, o ne ar jis auga vienas ar dideleje seimoje. Na ir aisku, nuo paties zmogaus charakterio smile.gif
ilgaplauke10
QUOTE(mollif @ 2012 02 11, 10:50)
Visiškai sutinku su Deiza. thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif Aš taip pat drinks_cheers.gif
pingvinukas lolo
Yra šiek tiek tiesos, kad vienturčiui nesvetimas egoizmo jausmas (pati esu vienturtė ax.gif ). Todėl norėtųsi, kad dukrytė kažkada turėtų sesutę ar broliuką. O dar geriau ir tą ir tą wub.gif
zuika23
Aš pati nors ir turiu brolį, bet augau kaip vienturtė (brolis pas močiutę gyveno). Tai kaip dabar pagalvoju, tai buvau egoistė kol savo vaikučio nesusilaukiau g.gif Bet savo šeimoje noriu turėti ne vieną ir ne du vaikus wub.gif
Renata_Bo
Pas mus maza to kad vienas sunus, jis dar ir vienintelis vaikas visoj giminej. Lepina mociutes, seneliai, tetos, dedes ir daeina galas net iki vyro kriksto tevu, bei ju giminiu. doh.gif Vaikas priprates prie pastoviu dovanu ir kartais net pradeda ju reikalaut is artimuju. Pas gimines gauna visko ko nori, nepaisant mano prasymu netenkinti jo noru. Del tokiu aplinkybiu esam su vyru tiesiog priversti dazniau vaikui sakyti ne. Ar jis egoistas? g.gif Savo namuose tikrai ne nes zino kad namie tarnu nera, bet jei jis pvz. pas gimines - tai dar koks, jei esu salia tai maziau, bet jei manes ner tai visi soka pagal jo dudele.
guste87
manau cia ne taisykle,kad vienturtis egoistas.Taip pat sakoma,kad maziausias vaikas seimoj buna lepunelis ir t.t , bet tai velgi ne taisykle.As pati jauniausia seimoj,bet kadangi musu niekas nelepino,tai nebuvo kada islepti smile.gif Taigi verdiktas toks : aplinka kurioje augame ir auklejimas suformuoja musu charakteri. smile.gif
PievaIeva
Manau, kad tai individualu, gali buti ir ne vienturtis visiskas egoistas, bet gal vistik vineturciai dazniau! smile.gif
pipima
QUOTE(PievaIeva @ 2012 02 23, 08:02)
Manau, kad tai individualu, gali buti ir ne vienturtis visiskas egoistas, bet gal vistik vineturciai dazniau! smile.gif
*

drinks_cheers.gif mano sūnus 14 metų augo vienas,bet manau jis daug mažesnis egoistas už savo tetuką,kuris buvo šeštas šeimoje smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.