QUOTE(alfa159 @ 2009 06 22, 18:47) alfija, galetumet man visa tai i akis pakartoti zodis zodin? Negeda butu? As tuos pacius zodzius galiu pasakyti zmogui ir gyvai neraudonuodama. Is balkono ant praeiviu nespjaudau, internete pasislepus uz nicko siuksliu (keiksmu ir epitetu) nemetau. Butent tuo aukstesnysis sluoksnis ir skiriasi nuo tokiu, kaip Jus. man negėda nei dėl vienų mano pasakytų žodių, o kuriuos jums čia pasakyt veidan? Užsukit, pasakysiu
alfa159
2009 06 22, 17:58
QUOTE(alfija @ 2009 06 22, 18:50) man negėda nei dėl vienų mano pasakytų žodių, Tai visai prastai...
QUOTE(alfa159 @ 2009 06 22, 18:58) tai nenorit užsukt, bijot. Žinot, jums kaip paslaptį pasakysiu dėl ko man būna gėda kasdien, tai dėl Lietuvos vidaus ir užsienio politikos. Visi šaiposi iš mūsų šalelės, visiems juokinga. Ne, nu kol tokie tipo aukšto sluoksnio( ale ir pasivadinot)diplomatai SM reiškiasi tai tik juokinga ir tiek, bet kai jie sluoksniuotis kur kitur bando- tai nors prasmek iš gėdos. šiaip tai žinot apie tuos aukštus sluosnius ir viską kas aukščiausia būna žinot ar ne,va šūdas niekada neskęsta, uogienę verdant visokį brudą nugraibai ir išdrebi, musės barščiuos visada plūduriuoja. Įdomiai tas tamstos sluoksnis atrodo.
sena niekšė
2009 06 22, 18:09
QUOTE(alfija @ 2009 06 22, 19:06) šiaip tai žinot apie tuos aukštus sluosnius ir viską kas aukščiausia būna žinot ar ne,va šūdas niekada neskęsta, uogienę verdant visokį brudą nugraibai ir išdrebi, usės barščiuos visada plūduriuoja. Įdomiai tas tamstos sluoksnis atrodo.
QUOTE(alfa159 @ 2009 06 22, 16:17) Retisa, bet tai issigime santykiai kazkokie... Aisku, galima tokiu prirankioti abejose "barikadu" pusese. Baisiu isimciu tikrai atrasi...Ar verta? tai kodel rankiojate kitoje barikadu puseje?????? Papildyta:QUOTE(alfija @ 2009 06 22, 16:39) bet gi kvailumas žmogaus. Šeimos modelį vaikai lipdo ne iš to kiek brolių ir seserų šeimoje buvo, o iš tėvų tarppusavio santykių. Kokią šeimą vaikai mato- tokią jos sampratą ir gauna. Sukurūs šeimą už ją niekada nebūna atsakingas vienas žmogus- ją sukurė dviese, du suaugę žmonės ir jie savo santykius gludinasi ir derinasi. Vaikų skaičius šeimoje irgi nieko nei skatina nei įtakoja. Vyro ir moters tarppusavio santykiai yra tik jų dviejų reikalas ir jie niekaip nesiremia į tai - keiese jie išaugo šeimoje. Tai remiasi į tai, kaip jis, bet koks vaikas mokėjo , gebėjo adaptuotis socializuotis jį supančioje aplikoje. Papildyta: ji yra aukštesnysis sluoksnis, aiškiai gi rašė, ir su tavim tokia žemės kirmėle čia dar šnekasi, o tu drįsti prieštarauti jos nuomonei, keistuolė  na juk...DIPLOMATE
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 06 22, 19:56) na juk...DIPLOMATE  ji diplomatė, ta kuri nei bum bum jokiais klausimais, ai nu bet gi ir iš tiesų Lietuvos diplomatija ji tokia, o ji remiasi į tokius, kokius išsiaugino. Viena,kas jau yra aišku- tai seserų brolių kiekis, pagalba jų auginime smegenų veiklos nepagerina ir nieko neišmoko pvz. protavimo ta niekaip neskatina ir negerina jo kokybės. Žinai, juk egoistas tai dar ne baisu, svarbu kad kvailas neaugtų. Nesvarbu būryje ar po vieną.
QUOTE(alfija @ 2009 06 22, 18:49) ji diplomatė, ta kuri nei bum bum jokiais klausimais, ai nu bet gi ir iš tiesų Lietuvos diplomatija ji tokia, o ji remiasi į tokius, kokius išsiaugino. Viena,kas jau yra aišku- tai seserų brolių kiekis, pagalba jų auginime smegenų veiklos nepagerina ir nieko neišmoko pvz. protavimo ta niekaip neskatina ir negerina jo kokybės. Žinai, juk egoistas tai dar ne baisu, svarbu kad kvailas neaugtų. Nesvarbu būryje ar po vieną. Papildyta:QUOTE(alfa159 @ 2009 06 22, 16:47) alfija, galetumet man visa tai i akis pakartoti zodis zodin? Negeda butu? As tuos pacius zodzius galiu pasakyti zmogui ir gyvai neraudonuodama. Is balkono ant praeiviu nespjaudau, internete pasislepus uz nicko siuksliu (keiksmu ir epitetu) nemetau. Butent tuo aukstesnysis sluoksnis ir skiriasi nuo tokiu, kaip Jus. tai gal prisistatytume...vardu ir pavarde..kam cia sleptis uz niku  gal viesai pasisakykite tai ka cia isdestete  neraudonuodama ir viesai. Sekmes
alfa159
2009 06 22, 21:00
Klauset, ar esu psichologe, atsakiau, kad esu diplomate. Maniau, kad nereikia rasyti, jog viena is diplomatijos savoku- bendravimo menas. Tai turiu ir tam tikra psichologijos parengima. Jus klauset- atsakiau. Del aukstesnio sluoksnio- buvo klausimas, ar mano pateikti atvejai ne alkoholikai- degradai. Atsakiau- ne, tie zmones turi isskirtini issilavinima, yra intelektualus, yra aukstesniojo sluosknio atstovai, t.y, neturi rupesciu del buities. Beje, pati rasiau, kad esu istekejus, taigi siais zodziais apibudinau ne save. Na, ir... Moterys moterys... Stovit dabar vidury turgaus nuogos su visais savo kompleksais... Rusai turi gera posaki "cuvstvo cuzogo styda".
Butent ir keista,kad jums truksta bendravimo meno...jus nemokate isiklausyti i kita zmogu,nemokate priimti kito nuomones,nemokate pamatyti kitas puses,pazvelgti is kito kampo..nesakau,kad taip visur,bet butent sioje temoje. Ir dar..perskaiciau jusu posta apie aukles..kur jus grieztai ivardinote,kad aukle,kuri pirmais metais buvo ideali,o antrais pradejo gerti daugiau kavos,trupinius palikti ir maisto likucius nuo pietu isnesti suniui..jus toki zmogu atleistumete is karto...tai kur ta diplomatija,mokejimas pareikalauti atlikti savo aukles pareigas,mokejimas prieiti prie zmogaus,mokejimas parodyti,kad reikia tobuleti,o ne stoveti vietoje.....o grieztumas,kategoriskumas..cia ne bendravimo menas Reikia moketi pazvelgti ir i save  nekaisioti po nosim diplomato pasa ir nerodyti savo issilavinimo..tai matosi is zmogaus mokejimo bendrauti,vidines inteligencijos,bet ne is sauso pasakymo.
QUOTE(alfa159 @ 2009 06 22, 22:00) . degradai. Atsakiau- ne, tie zmones turi isskirtini issilavinima, yra intelektualus, yra aukstesniojo sluosknio atstovai, t.y, neturi rupesciu del buities. Beje, pati rasiau, kad esu istekejus, taigi siais zodziais apibudinau ne save. Na, ir... Moterys moterys... Stovit dabar vidury turgaus nuogos su visais savo kompleksais... Rusai turi gera posaki "cuvstvo cuzogo styda".  mokėsi pagal adaptuotą ar modifikuotą programą? Paskaičius jūsų postus- nenuostabu. Visuomenės sluoksniai, diplomate, yra skirstomi ne pagal rūpesčius buityje ( beje buitinių rūpesčių neturi ir benamiai- neturi kuo rūppintis, nei gyvenantys nakvynės namuose ir jau juo labiau sėdintys kalėjime) Ar tu čia kaip diplomatė nieko nenuraukianti, kaip iš tikro buvusio soc. lagerio vis dar vadovaujiesi seniai nugyventais teiginiais turtingieji(aukštesnioji), viduriniąją, ir žemąją. O ką skelbia Jungtinių Tautų Visuotinė žmogaus teisių deklaracija. Tikras diplomatas jos normoms niekada nenusižengia, aišku jei tik jis nebuvo mokykloj mokytas pagal aukščiau minėtas programas.
svetima
2009 06 23, 12:13
Tai bent temelė  Vienturčiai visi liko be žado Kaip sakant-"nu y pošlo gavno po trubam" QUOTE(alfa159 @ 2009 06 22, 13:47) Na ir siurprizas...  Na matai, o mano patirtis su vienturtem tokia, kad macnas tu pone... Manau tai, kad žmogus vienturtis ar iš daugiavaikės šeimos dar ne taip daug ir pasako-visokių visur būna..Nėr tai toks esminis kriterijus-nors aišku tai kaip žmogus augo labai daug reiškia, bet gi būna įvairių papildomų sąlygų.. Tarkim paprastas pavyzdys..Aš nors ir vienturtė, bet augau tokiam "šeimos name"-trys butai ir visuose giminė..Vienam kieme sukausi su dar trim pusbroliais, vienas lygiai tokio pat amžiaus..Tai daugumą tų dalinimosi, prisitaikymo ir pan. pamokų turėjau progą išmokt.. O štai mano vyras-turi sesę-8 metai skirtumas, vaikystėj labai trumpai gyveno kartu..Tėvai, kol sesė buvo maža migravo po pasaulį, jis augo su močiute nemažai laiko.. Tai dabar sakykit-kuris šiuo atveju didesnis egoistas ir nemokantis bendraut galėtų būt..sakau, galėtų būt, jei tik tie dalykai nulemtų Nors reiks primint vyrui, kad jis net teoriškai turėtų būt didesnis egoistas Šiaip skaičiau psichologų straipsnius, kad būt vienturčių nemažai ir pliusų turi-ir dažnai vienturčiai ne taip jau mažai pasiekia gyvenime..Ir tai natūralu-jau vien todėl, kad tėvai turi daugiau galimybių suteikt geresnį išsilavinimą.. Kita vertus, kadangi nėra su kuo konkuruot šeimoj, tai gyvenime vienturtis dažnai abejingas konkurencijai, o tai ne visose srityse teigiamas dalykas, nors galbūt psichologiškai žmogus jaučiasi komfortiškiau.. Na, sutinku, kad tai įtakoja charakterį ir kažkie tolimnesnį gyvenimą, bet ne nulemia toli gražu..
alfa159
2009 06 23, 16:32
QUOTE(svetima @ 2009 06 23, 13:13) Tai bent temelė  Vienturčiai visi liko be žado Nevienturciai irgi.  Bet negaliu nieko kaltint- pati megstu paprovokuoti zmones, kad atsiskleistu labiau- ir siaip smalsu, ir pamatai, i ka vertetu atkreipti demesi veliau, o kieno postai neverti rimto skaitymo... Tik vat karts nuo karto kazkas taaaaip atsiskleidzia, kad jezauvajezau... Nieko nepadarysi- costs of doing business. Ahaaa, tai paaiskejo, kad tamsta vienturte tik ant popieriaus. Aisku, kad zmones labai skirtingi, ju charakteri, elgesi itakoja simtai aplinkybiu. Bet pripazinkim, kad yra tam tikras vienturciu antspaudas. Stereotipas, jei norit. Kaip ir kiti stereotipai- surugusiu senmergiu, smaliziu kepeju, sausekliu kompiuteristu, vagisiu cigonu ir mase kitu- visi jie formuojasi ne lygioje vietoje. Aisku, kad yra daugybe linksmuoliu senmergiu, yra lieknu ir anoreksisku konditeriu, yra kompiuteristu-kompanijos sielu, yra cigonu-valstybes kontroles tarnybos pazibu  ..... Taip ir su vienturciais. Man vienturciai gal ne tiek egoistai, kiek labai kontroliuojantys, nemokantys gyventi salia ir sugyventi atsipalaidave, sunkiau prisiderinantys.. Aisku, tai nereiskia, kad Svetima neegzistuoja.
ungrida
2009 06 23, 20:31
QUOTE(jolita.martyna @ 2009 06 22, 08:17) Keistai nuskambejo.....jei is vaiko atimsi saldaini ir ji suvalgysi jo akyse ,tai vaikas nebus egoistu..jei nors kiek domejotes vaiku psichologija,tai vaikas is kurio bus atimtas saldainis naturaliai,instinktyviai kita karta labiau saugos savo saldaini nuo brolio ir sesers.....ir tas kuris ateme saldaini nejaus gedos,nebent subartas tevu  Dazniausiai seimose panasaus amziaus brolis ir sesuo buna labiau konkurentai. Man is vis keista,kad zmones stato stereotipus  Greiciau suauga,neturi normalios vaikystes,egoistai,nemoka gyventi seimoje Juk vaiko pasaulis,tai nera vien brolis ir sesuo...isauge is kudikystes amziau vaikai turi draugu..darzelyje,seimos rato draugu,kieme.....ten taip pat mokomasi dalintis ir yra geresne mokykla,nei salia stovinti mama ar tetis ir mokantis dalintis,kad va turi broli ar seseri,privalai duoti,pasidalinti..o isejus i kiema ten neprivalai nieko....ten naturaliai mokaisi,ten niekas nesubars,kad nepasidalinai....naturaliai vaikas supranta,kad norint tureti draugu privalesi dalintis,uzjausti,uzstoti drauga ir t.t. Sutinku del vieno dalyko jei vaikas auga vienas ir yra izoliuotas visiskai nuo kitu vaiku. Galiu tarkim parasyti pavyzdi...mano pusseseres vaikas....buvo iki 16 metu vienturtis,neleisdavo i kiemus,dauguma leisdavo laika kol maziukas su tevais,vaikas isties buvo labai geras,ramus,nieko niekada nenuskriaus,bet tuo paciu bendraujantis,atjauciantis ir t.t.Pradejes eiti i mokykla laaabai gerai mokesi,bet nebuvo tas,kuris vienas nuo visu..ne,jis buvo klases lyderis ne todel,kad megejas issokti,o todel,kad mokejo salia saves suburti vaikus,buvo protingas,ramus,kantrus,visada pades kitam.Lanke daug bureliu,buvo labai uzimtas,bet per jo gimtadieni suguzedavo visa klase...net kviesti nereikedavo. Gime broliukas,kai jam buvo 16 metu......nezinau,bet nemaciau daugiau tokio vaiko,kuris budamas paauglys vasara atsisakytu atostogu,nes....elementariausia..mamai reikia padeti,nes broliukas tik gimes,mamai pagalbos reikia nors tevai stume ji atostogauti,jie gan pasiturintis,gali bet kada nusissamdyti padejeja.Bet mane nustebino jo atsakymas.....prisiatostogausiu,o mamai pagalbos reikia cia ir dabar. Tai vat ka norejau pasakyti,kad vaikas auga ar vienas ar keliese,bet viskas priklauso nuo seimos nuo vidines santarves,asmeninio pavyzdzio,seimos tarpusavio sutarimo,vidines kulturos  Ir nereikia drastisku priemoniu atimitineti is vaiko saldaini,kad vaikas nebutu egoistas Dar rasete,kad vaikui sesuo ar brolis padeda nenuobodziauti  laisvu laiku,kai gali vaikas nuobodziauti gali ta laika uzpildyti lankomi bureliai,kuriuose yra vaiku,asmeniniai draugai ir t.t. AS PRITARIU ALFA159 ZODZIAMS KURIE PARASYTI BUVO PO JUSU TESKTU 2 PSL,O JUS KA CIA PRIRASET TAI ISKRAIPYMAS MANO MINCIU PVZ BUVO APIE SALDAINI BET AS PARSIAU,KAD TAI MOKO NEBUT EGOISTU,BET NERASIAU KAD JIS JUO TAPS,PO TO JUS RASOT APIE VAIKU PSICHOLOGIJA KAD JIS STENGSIS SLEPT,KAD NEATIMTU,AUGINU DU VAIKUS I JAU MAZIUKAS SAKO ,KAI NUEINAM I PARDUOTUVE JOG VIENAS SURELIS JAM ,O KITA IMAM BROLIUI,BE TO TEVAI,JEI JIE AISKU NORMALUS,NESUBARS VAIKO KAD NESIDALINO,O PAAISKINS ,KODEL REIKIA DALINTIS KIEME KAI VAIKAI DALINASI,TAI JAU CIA MANO PASTEBEJIMAS,KAD STENGIASI ISIGYTI DRAUGU,TAI LYG SAVOTISKAS KYSIS MANO VAIKAS EINA I LAUKA IR GALI NIEKO NESINEST,O VA YRA VAIKU KURIEMS BUTINA KAZKA TURET ,KAD PASIDALINT KIEME,YPAC TA GALMA PASTEBET DARZELY,KADA PATI GIRDEJAU VAIKA MAMAI SAKANT AS NEATSINESIAU MASINOS SIANDIEN SU MANIM NIEKS NEDRAUGAUS BET VELGI NESAKAU ,KAD TAI VISI VAIKAI TOKIE APIE BURELIUS TAI ISVIS PALYGINOTE  NA KUR GYVA SESE AR BROLIS AR BURELIS... DAUGELIS RASETE,KAD TEKO RUPINTIS SESEM AR BROLIAIS TAI JUK IR PAMOKA GYVENIMO,KAD NEBUT EGOISTU,KAD REIK PASIRUPINT KITU MAZESNIU IR JOG KARTAIS REIK PADET MAMAI AR TECIUI IR TEMA MAMOS BUVO UZVESTA DEL PATARIMO AR JAI TURET DAR VIENA VAIKUTI,JEI TIK GALIMYBE LEIDZIA  TAI TIESA DAR BUVO RASYTA APIE SESES,KURIOS TEN TURTA DALINOS NORS GERAI IR TAIP GYVENO TAI CIA NEEGOIZMO APRAISKA ,O BESAIKIO PINIGU TROSKIMO,KADA ZMOGUS TURI DAUG BET JAM VISVIEN MAZA
QUOTE(ungrida @ 2009 06 23, 21:31) AS PRITARIU ALFA159 ZODZIAMS KURIE PARASYTI BUVO PO JUSU TESKTU 2 PSL,O JUS KA CIA PRIRASET TAI ISKRAIPYMAS MANO MINCIU PVZ BUVO APIE SALDAINI BET AS PARSIAU,KAD TAI MOKO NEBUT EGOISTU,BET NERASIAU KAD JIS JUO TAPS,PO TO JUS RASOT APIE VAIKU PSICHOLOGIJA KAD JIS STENGSIS SLEPT,KAD NEATIMTU,AUGINU DU VAIKUS I JAU MAZIUKAS SAKO ,KAI NUEINAM I PARDUOTUVE JOG VIENAS SURELIS JAM ,O KITA IMAM BROLIUI,BE TO TEVAI,JEI JIE AISKU NORMALUS,NESUBARS VAIKO KAD NESIDALINO,O PAAISKINS ,KODEL REIKIA DALINTIS KIEME KAI VAIKAI DALINASI,TAI JAU CIA MANO PASTEBEJIMAS,KAD STENGIASI ISIGYTI DRAUGU,TAI LYG SAVOTISKAS KYSIS MANO VAIKAS EINA I LAUKA IR GALI NIEKO NESINEST,O VA YRA VAIKU KURIEMS BUTINA KAZKA TURET ,KAD PASIDALINT KIEME,YPAC TA GALMA PASTEBET DARZELY,KADA PATI GIRDEJAU VAIKA MAMAI SAKANT AS NEATSINESIAU MASINOS SIANDIEN SU MANIM NIEKS NEDRAUGAUS BET VELGI NESAKAU ,KAD TAI VISI VAIKAI TOKIE APIE BURELIUS TAI ISVIS PALYGINOTE  NA KUR GYVA SESE AR BROLIS AR BURELIS... DAUGELIS RASETE,KAD TEKO RUPINTIS SESEM AR BROLIAIS TAI JUK IR PAMOKA GYVENIMO,KAD NEBUT EGOISTU,KAD REIK PASIRUPINT KITU MAZESNIU IR JOG KARTAIS REIK PADET MAMAI AR TECIUI IR TEMA MAMOS BUVO UZVESTA DEL PATARIMO AR JAI TURET DAR VIENA VAIKUTI,JEI TIK GALIMYBE LEIDZIA  TAI TIESA DAR BUVO RASYTA APIE SESES,KURIOS TEN TURTA DALINOS NORS GERAI IR TAIP GYVENO TAI CIA NEEGOIZMO APRAISKA ,O BESAIKIO PINIGU TROSKIMO,KADA ZMOGUS TURI DAUG BET JAM VISVIEN MAZA ko čia dabar staugiat ant žmogaus? Padauginot alaus, vyno, degtinės? Jūs sakioni suregst nemokat, minties išdėstyt. Viena, kąą buvo galima suprast- kad staugiat? O dėl ko
ungrida
2009 06 23, 21:18
 PASTEBEJAU KOKIU ZMONIU SIOJ TEMOJ LABAI JAU KRITIKA BUVO VIENAI MAMAI,NET IS KITU TEMU PERKELET NEPASITENKINIMUS APIE KAIYNES RASET NA JUK SUPERMAMA NE TAM SUKURTA,JOG RIETIS,O KAD ZMONES PTIRTIM DALINTUSI,MAMA UZVEDE TEMA O KAIKURIOS MEGEJOS PASIUKSLINT KABUTESE RASYT REIK I EMA ,O NE STENGTIS IZEIST BEJE TOKIAS KAIP JUSU ZINUTES MODERATORES TRINA ATSAKYSIU I JUSU KLAUSIMA NEGERIAU IR NESIRUOSIU
sweetypie
2009 06 23, 21:31
as nesu vienturte.turiu broli ir sese.taciau mano mb yra vienturtis ir kartais is tiesu pagalvoju kad egoistas,nes visada pirmiausia galvoja apie save.jei ko nors uzsimano tai zut but taip ir padaro.taciau vede jau 11metu.(kaip kazkas minejo anksciau ko gero taikausi:)bet beda ta kad ir sunu auginam vieninteli.nesu tikra kad kada nors pirksim jam sese,taciau labai nenoreciau kad butu egoistu. nors is kitos puses tokiem zmonem galbut lengviau gyvenime.o kadangi as vyriausia visi ir dabar tikisi kad padesiu,remsiu,darbu aprupinsiu ir t.t.ir pan.
QUOTE(ungrida @ 2009 06 23, 22:18)  PASTEBEJAU KOKIU ZMONIU SIOJ TEMOJ LABAI JAU KRITIKA BUVO VIENAI MAMAI,NET IS KITU TEMU PERKELET NEPASITENKINIMUS APIE KAIYNES RASET NA JUK SUPERMAMA NE TAM SUKURTA,JOG RIETIS,O KAD ZMONES PTIRTIM DALINTUSI,MAMA UZVEDE TEMA O KAIKURIOS MEGEJOS PASIUKSLINT KABUTESE RASYT REIK I EMA ,O NE STENGTIS IZEIST BEJE TOKIAS KAIP JUSU ZINUTES MODERATORES TRINA ATSAKYSIU I JUSU KLAUSIMA NEGERIAU IR NESIRUOSIU ko jūs staugiat? Atsakyt galit? Ar lietuvių kalbos kada mokėtės? Apie sintaksę nors ką nors girdėjot? Neįmanoma suprast jūsų parašyto teksto.
alfa159
2009 06 24, 07:38
Jei zmogus siektu rezultato, tai rasytu: "ungirda, nerasytos internetinio bendravimo taisykles sako, kad tekstas didziosiomis raidemis reiskia pakelta tona arba rekima. Gal galetumet rasyti mazosiomis raidemis, nes man, kaip senai internautei, sunkoka toki teksta skaityti ir nesusinervinti.  " Taigi, zmogui is tiesu savo postuku siekia efekto. Didziosios raides nervina ji, paslauga reikalinga jam, todel jis graziai jos papraso. O stai kaip raso zmogus, kuriam rezultatas nelabai rupi: QUOTE(alfija @ 2009 06 23, 22:33) ko jūs staugiat? Atsakyt galit? Ar lietuvių kalbos kada mokėtės? Apie sintaksę nors ką nors girdėjot? Neįmanoma suprast jūsų parašyto teksto. ungirda, del manes, tai galit rasyti kaip norit. Dekui, kad ne turginem intonacijom ir zargonu, nes butent tokius tekstus man skaityti isties nemalonu.
QUOTE(ungrida @ 2009 06 23, 20:18)  PASTEBEJAU KOKIU ZMONIU SIOJ TEMOJ LABAI JAU KRITIKA BUVO VIENAI MAMAI,NET IS KITU TEMU PERKELET NEPASITENKINIMUS APIE KAIYNES RASET NA JUK SUPERMAMA NE TAM SUKURTA,JOG RIETIS,O KAD ZMONES PTIRTIM DALINTUSI,MAMA UZVEDE TEMA O KAIKURIOS MEGEJOS PASIUKSLINT KABUTESE RASYT REIK I EMA ,O NE STENGTIS IZEIST BEJE TOKIAS KAIP JUSU ZINUTES MODERATORES TRINA ATSAKYSIU I JUSU KLAUSIMA NEGERIAU IR NESIRUOSIU MAN.....nieko tokio..tegul zmogus isilieja.....gal neturi daugiau kitur kur issilieti...juk taip elgiasi zmougs,kuris praejo psichologijos kursus,kuris moka susivaldyti,bet.....deja praktika parodo ka kita Papildyta:QUOTE(alfa159 @ 2009 06 24, 06:38) O stai kaip raso zmogus, kuriam rezultatas nelabai rupi: ungirda, del manes, tai galit rasyti kaip norit. Dekui, kad ne turginem intonacijom ir zargonu, nes butent tokius tekstus man skaityti isties nemalonu.  tai,kad cia JUS....na tiesiog eiline nare..sunku susitaikyti  ..tokiu nariu SM BEGALES. O kaip rasyti taisykles galioja visiems vienodos...jei didziosiomis raidemis,tai zmogus saukia.
resiniux
2009 06 24, 20:01
Mano nuomone, negalima kategoriskai teigti taip arba ne. Tai individualus dalykas, priklauso nuo auklejimo, nuo vaiko charakterio. Manyciau, jau kaip issiauklesi taip ir bus. Pazystu daug vienturciu vaiku, yra tarp ju tikrai dideliu egoistu, bet yra ir puikiu vaiku
satanele
2009 06 26, 12:23
Tikrai didele tiesa
Cukraus pudra
2009 06 26, 13:01
QUOTE(margaritav @ 2009 06 15, 18:25) Auginu viena dukra. Daugiau vaiku turbut nenoreciau tureti. Ar tikrai vienturciai egoistai ir problematiski vaikai? Mamos, auginancios vienturtelius, pasisakykite. egoistai gal šiek tiek. bet problematiški
nors, tokių ir tokių ir daugiavaikėse šeimose pasitaiko oi kiek nemažai
SuperMeska
2009 06 26, 17:03
QUOTE(Colomba @ 2009 06 15, 19:48) Pažįstu žmonių kurie vienturčiai ir yra egoistai, pažįstu žmones iš šeimų, kuriose buvo daugiau vaikų, bet jie vis tiek egoistai. Labai daug kas priklauso nuo auklėjimo ir bendravimo su vaiku  Labai teisingai. Priklauso nuo to, kokioj vaikas seimoj uzaugo ir kaip buvo auklejamas. Kategoriskai teigti, kad vienturciai yra egoistai - nesamone. Vaikas is daugiavaikes seimos gali buti daug problematiskesnis, cia jau nepasakysi. Cia tas pats, kai sako, jog vienturciai buna islepinti. Augau viena, bet toli grazu nebuvau lepinama.
Ilgaplaukė
2009 06 26, 17:47
QUOTE(SuperMeska @ 2009 06 26, 19:03) Labai teisingai. Priklauso nuo to, kokioj vaikas seimoj uzaugo ir kaip buvo auklejamas. Kategoriskai teigti, kad vienturciai yra egoistai - nesamone. Vaikas is daugiavaikes seimos gali buti daug problematiskesnis, cia jau nepasakysi. Cia tas pats, kai sako, jog vienturciai buna islepinti. Augau viena, bet toli grazu nebuvau lepinama. Visiskai sutinku su jumis!!!
saulyte270
2009 06 27, 03:13
vaikas egoistas ar ne priklauso nuo auklejimo, aplinkos ir nuo vertybiu, kurias iskiepija tevai. seimos nariu skaicius nepasako ar vaikas bus egoistas, ar ne.
d-krall
2009 06 27, 09:39
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 06 15, 21:21) Vienturciai tikrai egoistai, esu tikra tuo visiskai. Koks dar gali buti zmogus islepintas demesiu. Ir pvz daug zinau... Aš pastebėjau, kad ne vienturčiai, o pagrandukai iš didesnių šeimų dažniausiai būna egoistai. O vienturčiai dažnai būna savarankiškesni, laisviau bendraujantys, gali ir arogantiški būti, bet nebūtinai.
aistruole
2009 07 06, 19:24
Žinoma, kad vienturčiai vaikai yra ne egoistai. Jie tokie patys kaip ir kiti vaikai. Mamytė ir tėvelis yra daug didesni egoistai jo atžvilgiu.
fainulkina
2009 07 08, 20:51
QUOTE(aistruole @ 2009 07 06, 20:24) Žinoma, kad vienturčiai vaikai yra ne egoistai. Jie tokie patys kaip ir kiti vaikai. Mamytė ir tėvelis yra daug didesni egoistai jo atžvilgiu. O prie ko čia mamytė ir tėvelis  Sakote, vaikais apsikrauti yra ne egoizmas? O kai daugiavaikių vaikus, vyresnieji vaikai augina, kaip tai apibudinsite? Šiaip kiekvienas žmogus jau gimsta egoistu.. Nepažįstu nei vieno psichiškai stabilaus žmogaus, kuris savo ego nepaisytų
QUOTE(alfa159 @ 2009 06 22, 12:47) Nesakau, kad vienturciai blogesni. Ju yra visokiu- ir graziu  , ir protingu, ir meiliu, ir nuosirdziu, ir egoistu, ir uzdaru, ir dar ka as zinau kokiu. Kaip ir zmones is gausesniu seimu- irgi visokie. Tiesiog bunant vienturciu kazko svarbaus nepatiri... Tureti broli ar sese- patirtis, kuri praturtina asmenybe ir nuspalvina gyvenima. Paskaičiau temą, kuri man labai aktuali, pasijuokiau vietom (nors daugiau derėjo pykti) ir 100 procentų pritariu cituojamiems žodžiams. Aš ne vienturtė ir labai vertinu šiuos ryšius, Deja, matyt, esu egoistė, nes turiu tik vieną, dukrą. Visi alfos 159 aprašyti pastebėjimai tikslūs ir juos aš matau dukroje. Skaudu pripažinti, bet dažniausiai yra taip. Kita vertus, visi esam girdėję, patyrę ir čia aprašytus atvejus, kai broliai seserys pasiruošę gerkles perkąsti dėl turto, ambicijų, amžinų mylėjo-nemylėjo tėvai dilemų. Aš kartais pagalvoju, kokia dukra būtų užaugusi, jeigu būtų augus ne viena. Ir bijau, kad būtų iš tų pastarųjų... Taigi esu įsitikinusi, kad lemiamą žodį vis dėlto taria charakteris, genai. O tam tikros aplinkybės, kaip vaikystė be brolių ir seserų, paaštrina ar apgludina charakterio kampus.
aistruole
2009 07 10, 10:53
QUOTE(fainulkina @ 2009 07 08, 18:51) O prie ko čia mamytė ir tėvelis  Sakote, vaikais apsikrauti yra ne egoizmas? O kai daugiavaikių vaikus, vyresnieji vaikai augina, kaip tai apibudinsite? Šiaip kiekvienas žmogus jau gimsta egoistu.. Nepažįstu nei vieno psichiškai stabilaus žmogaus, kuris savo ego nepaisytų  Jau rašiau, bet dar tau atsako ir Aimma: Aš ne vienturtė ir labai vertinu šiuos ryšius, Deja, matyt, esu egoistė, nes turiu tik vieną, dukrą. Apsikrauti vaikais yra ne egoizmas. Kuo tai susiję su vaikų norėjimu? "Nepažįstu nei vieno psichiškai stabilaus žmogaus, kuris savo ego nepaisytų..." Ką norėta čia pasakyti, ar kad ego paisymas, yra psichiškai nestabilaus žmogaus rodiklis?
MissBootee
2009 07 11, 21:52
Noriu tiket, kad cia sutapimas, bet kiek sutikau vienturciu - visi jie egoistai  bet yra egoistu ir nevienturciu Na,bet gal mazai sutikau
Ilgaplaukė
2009 07 11, 22:28
QUOTE(M@žiukė @ 2009 07 11, 23:52) Noriu tiket, kad cia sutapimas, bet kiek sutikau vienturciu - visi jie egoistai  bet yra egoistu ir nevienturciu Na,bet gal mazai sutikau  O as pazistu daugiavaike seima,kur egoizmas per krastus liejasi,tai kaip cia paaiskinti!? Daug kas priklauso nuo auklejimo,idiegtu morales principu,o ne nuo to kiek vaiku seimoje!!!
Saloniki
2009 07 12, 09:32
QUOTE(saulyte270 @ 2009 06 27, 04:13) vaikas egoistas ar ne priklauso nuo auklejimo, aplinkos ir nuo vertybiu, kurias iskiepija tevai. seimos nariu skaicius nepasako ar vaikas bus egoistas, ar ne.  . Beje, pažįstu ne vieną tikrą egoistą - šeimos jaunėlį (beje, skirtingų kartų), kuris pripratęs gauti daugiau ir geriau nei jo vyresni broliai seserys ir to reikalauja visą gyvenimą, lipdamas per galvas.
rasulensija
2009 07 13, 08:19
QUOTE(Saloniki @ 2009 07 12, 10:32)  . Beje, pažįstu ne vieną tikrą egoistą - šeimos jaunėlį (beje, skirtingų kartų), kuris pripratęs gauti daugiau ir geriau nei jo vyresni broliai seserys ir to reikalauja visą gyvenimą, lipdamas per galvas.  Žinau ne vieną atvejį kai pagrandukai šeimoje yra visatos centras pati esu vienturtė ir galiu pasakyt, kad žmogus visad turi charakterį, visad turi kažkokį pavyzdį, kuris tą charakterį formuoja - tėvus, senelius, tetas, draugus ir t.t. Kokie santykiai šeimoje, ką vaikas mato kasdien taip jis ir išmoks elgtis, nesvarbu vienturtis ar ne. Vienturtis dar nereiškia, kad jis bus egoistas, išlepintas ir t.t. Apskritai tai būti vieninteliu vaiku bent mane užknisdavo  ypač tai, kad esi perdėm saugomas, iš tavęs daug tikimasi ir jauti pareigą tuos lūkesčius patenkinti. Dalintis kažkuo su kitais teko išmokti kaime su draugais bežaidžiant lygiai kaip ir apsigint ir nusileist, kad nebūtų bereikalingų konfliktų. Žodžiu to ko neišmokau namie su laiku išmokė pats gyvenimas
ziedute
2009 12 03, 14:20
Mano manymu, viskas priklauso tik ir tik nuo auklėjimo.
Melynakrauje
2009 12 03, 14:57
Manau labai neteisinga viską suversti auklėjimui, žmogus tikrai gimdamas atsineša savo charakterį. Bet taip, kai šeimoj nėra priverstas dalintis, ypač lygiom teisėm, ir viskas, įskaitant dėmesį, skirta vienam, vienareikšmiškai turi įtakos egoizmo plėtojimuisi..man atrodo net statistiškai yra kad iš daugiavaikių darnesnės šeimos.
Aš vienturtė...  turiu tikrai nuostabius tėvus, kurie mane labai myli, skiria lb daug dėmesio, negailai pinigų, žodžiu esu pilnai aprūpinta... tačiau tikrai neesu egoistė... yra iš daugiavaikių šeimų kur kas egoistiškesnių vaikų... manau,kad viskas priklauso nuo auklėjimo...  mane ir tėvus visada siejo itin stiprus ryšys, jie man atstojo ir draugus kai reikėjo ir brolius ar seseris,kadangi augau viena, tad tarp mūsų yra abipusis supratimas, pasitikėjimas.... tačiau kartais pagalvoju,kad norėčiau turėti brolį ar seserį, ypač kai matau, jog aplinkiniai juos turi, o aš viena...
ziedute
2009 12 03, 15:39
QUOTE(Melynakrauje @ 2009 12 03, 16:57) Manau labai neteisinga viską suversti auklėjimui, žmogus tikrai gimdamas atsineša savo charakterį. Bet taip, kai šeimoj nėra priverstas dalintis, ypač lygiom teisėm, ir viskas, įskaitant dėmesį, skirta vienam, vienareikšmiškai turi įtakos egoizmo plėtojimuisi..man atrodo net statistiškai yra kad iš daugiavaikių darnesnės šeimos. Kad vaikas gimdamas "atsinešs" savo charakterį, asmenines savybes, temperamentą ir t.t. tai čia manau visiem suprantamas dalykas. Bet, bet kokiu atveju, šeimoje, kokia ji bebūtų ir koks pats vaikas bebūtų, pagrinde viskas priklauso nuo auklėjimo... Papildyta:QUOTE(Melynakrauje @ 2009 12 03, 16:57) Bet taip, kai šeimoj nėra priverstas dalintis, ypač lygiom teisėm, ir viskas, įskaitant dėmesį, skirta vienam, vienareikšmiškai turi įtakos egoizmo plėtojimuisi.. Todėl ir sakau, kad auklėjimas pagrindų pagrindas.
Labai gera knyga Vienturtis, ten daug atsakymu Papildyta:Na, mano kol kas vienturtis, ateityje manau bus nevienturtis  , bet kol kas jis labai dalinasi viskuo, jei pats valgo ka, tai dar 5 aplinkiniams pasiulys, ir tik isitikines, kad visu rankose pvz sausainis, pats valgys  dar nera mazasis egoistas  . Mokinam, auklejam
jurgute.v
2009 12 04, 00:57
manau gali egoistu buti ir vienturtis ir is vaikuciia turintys broliu ar seseru.
ziedute
2009 12 04, 10:34
Tikrai taip O dar būna taip, kad ir patys tėvai (vienas iš tėvų) "stiprina" vaiko egoizmą... Iš asmeninės patirties sakau, teko matyti/pastebėti artimųjų rate...iš konkrečių situacijų.
zarazna
2009 12 04, 10:51
Tai priklauso tik nuo auklėjimo, manau. Teko sutikti tiek, nesuvokiamai egoistišką, tiek labai altruistišką vienturtį.
nz, as esu vienturtie, tikrai neesu egoiste, nei tokia kuri niekad nesidalina niekuom, visa gyvenima kiek galiu padedu kitiems, artimam zmogui, nesvarbu, tevai, vyras, drauges.. atiduociau paskutini kasni. tikrai dristu papriestarauti, ne manau kad vienturciai egoistai, buna dideleje seimoje uzauga dar didesni egoistai. tai tiesiog gyvenimas kai kuriuos pavercia tokiais, vaikai daznai buna egoistais iki to momento kol nesupranta kaip gyventi. nors, manau sirdies gilumoje kiekvienas zmogus yra egoistas, tik kiekvienas maziau, ar daugiau tai parodo.
ziedute
2009 12 04, 11:35
Taigi taigi... negalima kategoriškai tvirtinti, kad jau tikrai tikrai visi vienturčiai yra egoistai, o jau ne vienturciuose- egoistų nepasitaiko. Manau 50% / 50%
Inmanta
2009 12 04, 11:36
na maniskis jau didelis vienturtis  ir galiu drasiai sakyti tikrai nera egoistas , kiek beduociau pinigu pramogoms ar seip (nedideles sumos ) niekada nelieka , tai pasirodo vienam draugui pritruko , tai kitas visai neturejo , o jis atseit "paskolino"  demesio tai tikrai jam negailim , o kas liecia finansinius dalykus ne viska tikrai gauna , o ir nereikalauja , todel ir as manau ,kad tai labai priklauso nuo auklejimo , ypac vyresniame amziuje
QUOTE(Inmanta @ 2009 12 04, 13:36) na maniskis jau didelis vienturtis  ir galiu drasiai sakyti tikrai nera egoistas , kiek beduociau pinigu pramogoms ar seip (nedideles sumos ) niekada nelieka , tai pasirodo vienam draugui pritruko , tai kitas visai neturejo , o jis atseit "paskolino"  demesio tai tikrai jam negailim , o kas liecia finansinius dalykus ne viska tikrai gauna , o ir nereikalauja , todel ir as manau ,kad tai labai priklauso nuo auklejimo , ypac vyresniame amziuje  pritariu 100%
nebutinai egoistas
Seip negaliu pasakyt, kad jei vienas tai egoistas ir tu kurie augo nevieni ir pilva visokiu. Bet man tai atrodo liudna turetu but jei kokios sventes, na kalbu apie seimos kaip Kucios ir sedi mama, tetis ir vienas vaikas, na kai paauga ir seima sukuria dar vyra ar zmona atsives, o man fainiai kai daugiau vaiku yra ir visi per sventes susitinka, o ir draugai dazniausiai tikrai neatstos, nes draugai daznai atsisijoja, o jei kokia beda tai isvis dingsta, o brolis ar sese dazniausia ir lieka salia. Na aisq yra seimu kur ir broliai nebendrauja ir tt, bet cia manau jau grynai tevu klaidos auklejime
*zadiv*
2009 12 12, 06:02
Kazkaip manau siais laikais netgi reikia daugiau egoizmo , o tai vis kitais rupiniesi rupiniesi ir pats nieko neturi . Turiu dukra vienturte kolkas , nepsakyciau kad ji egoiste , netgi atvirksciai . Bet va seses ar brolio ji nenori visiskai .
QUOTE(Kam @ 2009 12 04, 21:00) Bet man tai atrodo liudna turetu but jei kokios sventes, na kalbu apie seimos kaip Kucios ir sedi mama, tetis ir vienas vaikas o tai daugiau artimuju negali but  juk prie kuciu stalo sedama netgi kartomis ir tevai su vaiku ir seneliai(kurie galbut turejo daugiau vaiku).
|
|