Žinoma, kad nuo metukų mažyliams jau reikia dėti plonytes pagalvėles. O kada tas plonytes pakeičiate storesnėmis? Kas kaip miegat?
Labukas, na as irgi kaip tik galvojau kad reiktu gal pakeisti jau storesne pagalvyte, bet uzdejus storesne pagalve. jis kazkaip slenka nuo jos ir per miegus nebesugeba atsigulti ant jos vel
Jau keleta menesiu miega su storesne pagalvyte(kokiu 5cm jei suspausti..).Patinka
mano mergaite pradejo megoti su pagave kai atkreipe demesio kad mama su teveliu miega su jomis
mes dar vis miegam ant plonytes pagalveles
Ant storesnes miega jau nuo mazdaug 1m. ir 10men. Tiesiog pastebejau,kad jam ant plonos nepatogu, pastoviai nestavosi i lovyte mano arba vyro pagalve.
mes jau miegam ant storesnes pagalvytes ir jam ji labai patinka net nenuslenka nuo jos
o kam ta pagalve vaikui reikalinga?
QUOTE(mabi @ 2009 06 16, 21:20) o kam ta pagalve vaikui reikalinga? Saviškei pagalvę ketinu duoti jai pati norės ,o jai nepageidaus džiaugsiuosi. Nuomonę grinžiu tuo ,jog Afrikoje ir kt. šalyse kuriose miegama ant kieto paviršiaus ir be pagalvių reto žmogaus stuburas yra iškrypęs. Žodžiu ,gamta pagalvių neaugina ,todėl jos yra tik išgalvojimas ,o atsižvelgiant į faktus atnešantis daugiau žalos ,nei naudos ( stuburo iškrypimas dėl netaisiklingos padėties miegant ,dulkių erkės it pan.) pati miegu ant mažos grikių lukštų pagalvės ,mielai ir jos atsisakyčiau ,bet kaip sakoma -pripratimas antras prigimimas.
Visgi vėliau susiformuoja stuburo įlinkiai ir pagalvė kaip ir reikalinga, aišku ne tokio didumo, kad miegot pusiau sėdom.
Mūsų vaikiukas miega ant mažos pagalvėlės. Rankutes po ja dar pasikiša
QUOTE(`Agnieska` @ 2009 06 17, 00:25) tai niekas ir nesako, kad kazkas blogai, bet jei vaikui niekad nedejau, tai nematau prasmes ir deti. jei nores pati, desiu. as irgi, ant visai plonytes miegu, bet tai tik ipratimas. o jei mazei buna sloga, tai kaip zinia, kad kuo staciau, tuo lengviau prakvepuoti miegant, tai as po ciuzinuku padedu sulankstyta pleda, kad gautusi siek tiek status kampukas, bet jokiu pagalviu.
O jeigu rankas po galva kišasi, tai ar neatrodo, kad pagalvė per žema?
manoji jau miega ant normalios pagalves, tokios kaip ir mes
Mano pupse 1m.2men miegam be pagalves.
QUOTE(mylimuke @ 2009 06 17, 11:03) nea. rodo, kad vaikui taip patogiau mūsų berniukas nuo metukų miega ant tos plonos pagalvytės. ant didesnės miegosim, kai kelsimės į naują lovą ( iš kūdikiškos į normalią-vaikišką) ir pirksim naują patalynę.
aš planuoju didesnę pasiūlyti, kai kelsis iš lovytės į didesnę lovą, nžn, kada čia tiksliau tai bus, spėju apie kokius 2,5-3 metukus, gal dar vėliau, bet ir tai stengsiuosi kokią žemesnę nupirkti, nes kartais tos kad ir vaikiškomis vadinamos parduotuvėse būna ganėtinai daug prikimštos ir gaunasi didelis kontrastas pereinant nuo visai plonytės ant tokios
Visiškai sutinku kad vaikas pats parodo kada jam tos pagalvės reikia
Mūsiškis poreikį pagalvei išreiškė gal 1 m. 5 mėn. tada ir daviau plonytę pagalvėlę, deja mes neilgai ja naudojome
Mum 1.9 m ir miegam dar be pagalves
Atsimenu skaiciau daug knygu,zurnalu apie vaiko prieziura kai laukiausi savo mergytes,tai perskaiciau,kad vaikui aukstesnes pagalves reikia jau tada,kai pradeda siedet.Tai turim tokia mazyte
QUOTE(Donata444 @ 2009 06 21, 16:20) Atsimenu skaiciau daug knygu,zurnalu apie vaiko prieziura kai laukiausi savo mergytes,tai perskaiciau,kad vaikui aukstesnes pagalves reikia jau tada,kai pradeda siedet.Tai turim tokia mazyte Mes irgi, kai pradejo sedeti, nupirkom pagalvyte labai plona...o nuo 1,9 men nupirkom didesne, bet jam ji nepatinka, gal kad per grazi, guli dbr ant musu, o mama ant vaikiskos
Laba diena! noreciau isiterpti...Mano dydzioji miegojo be pagalves gal iki 2 metu,mazyliams taip dar ju nesiulysiu iki kitos vasaros.Tada persikels i kita lova ir duosiu nedideles pagalveles.Ortopedes klausiau,kaip ir kokias.Ji sake,kad kaip tevai pripratina taip ir miega vaikai.Fiziologiskai mums nereikia labai aukstu pagalviu...Tai mano nuomone
Keista, kažkodėl galvojau, kad dauguma dedat didesnes pagalves, pasirodo visai ne
Maniškei jau tuoj bus trys metai, bet ji dar miega be pagalvės. Jau galvoju apie jos pirkimą, bet pirksiu tik labai plonytę. Man regis, kad aukštį pagalvių nereikia. Sūnus jau virš keturių, o miega irgi tik ant plonytės pagalvės ir tai jei pataiko
Mums 2.2metai,turim plonyte pagalve,bet paciai mazajai patinka miegoti be jos
Ant aukštesnių pagalvių pradėjo miegoti abi vienu kartu prieš gerą pusmetį. Kai vienai buvo beveik penki, o kitai tik ką sueję trys. Paprašė pačios, kai prisižiūrėjo reklamos
aš perskaičiau, kad pagalvę rekomenduoja nuo 2 metų. iki to laiko galima ir be jos. mano vaikas 1m.5 mėn. miega be pagalvės, tačiau dabar pastebiu, kad jam ne patogu. naktį jis apsiverčia kojomis ir galvą deda ant antklodės, o pats lieka neužklotas. matyt jam taip patogiau, bet ryte būna vėsiau ir ji reikia užkloti. jis lieka vėl be savo "pagalvės - antklodės". taigi planuoju nupirkti normalią pagalvę. tik nežinau kur ją pirkti, kokio storio, iš kokios medžiagos? gal pagelbėsyte?
mes pirkom su antklode pagalvyte merisono vilnos labai gerai miegasi ji neauksta kesukaista
Maniske iki 2m.miegojo be pagalves.Paskui pasieme mano ir pasidejo savo lovyteje..Tai dabar miega kelias dienas ant jos,paskui pasiima ta plona,kur naujagimiams galima,o kartais sako,kad pagalves nereikia ir miega be jos.
As kaip tik galvojau apie panasia i Dormeo
manau kad geriausia be pagalves arba nat labai zemos
nuo metuku miegam ant labai plonos pagalves,kaip mb vis sako,patiesk tik uzvalkaliuka bus tas pats
musu maziukas kadangi pastoviai ant pilvo miega tai kaip ir nereikia pagalves.kartais ant uzklotelio pasideda galvyte ir netiesa kad vaikas maziukas nemoka parodyt kad pagalves nori.metinukas koks laimingas isitaises ant tevu pagalviu.bet mes viena dar problema turim kad betkokia netinka nes palieka visa galvyte ziauriai slapi. dabar mastau kokia tiktu labiausiai, gal vilnos ar grikiu lukstu
Miegam ant plonokos pagalves, nes kai pakisu kokia riebesne, tai matau, kad vaikui neimiega ant jos kazkaip.
miega be pagalves, puikiai isismiega.
mano mazoji irgi be pagalves miega (kaip ir mama
o ta plona pagalvele, tai ji ir yra plona, ar tiesiog ji gali buti tokia minksta ir kai vaikas galvyte padeda ji susispaudzia?
Mes turime medvilniniu užpildu pagalvytę, kur būna prie vaikiškų patalynės komplektų. Vat kada pradėjau dėti, net neatkreipiau dėmesio, bet tikrai gerokai virš metukų. Matyt, liko nuo kažkurio sirgimo, kai norėjau, kad būtų lengviau kvėpuoti. Bet sūnus mano irgi migruoja lovytėje, tai kartais apsivertęs kitoje pusėje miega be pagalvės. O jei nebūna pagalvės plonytės, tai visai nededu. Iki šiol nekilo problemų ( 2m 5mėn.)
O kokiu užpildu pagalves naudojat?
o mes uzsispyrusios ir miegam ant tokios pagalveles kaip ir teveliai
Dukra nuo gimimo miega be pagalvės (beje, ir čiužinys ne iš minkštųjų
Iki beveik 2 m. miegojo ant kūdikiškos pagalvės, tos plonytės, dabar jau padėjau storesnę.
Mes dar kolkas miegam be pagalves,bet uz poros savaiteliu miegosim jau ant pagalves.. stai ant tokios
mano mergyte grieztai atsisako miegoti ant aukstesnes pagalves...pripratus miegoti tik ant plonytes apie 1cm.pagalves ir jei paguldau ant aukstesnes,tai nuslenka zemyn ir uzmiega tik tada kai gaunasi visai lygus pagrindas...
Musu maze miega su pagalve, graziai atsigula, isitaiso ir uzmiega.Tik miegodama keliauja po lova, tad pagalve buna reikalinga tik kol uzmigs.
|