Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Maitinančių krūtimi pokalbiai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Lašelis Liūdnas
Atidarau naujus namučius 4u.gif

Perkeliu savo paskutinį postą iš anos temos.

Claritinas netinkamas vaikams iki dvejų metų, todėl tikrai nepatarčiau schmoll.gif
Man buvo šienligė, tiesa neprisimenu, kiek dukrai buvo, bet dar mažutė. Gėriau tavegyl (jį galima vaikams nuo vienerių), iškart po maitinimo, prieš tai dar nusitraukiau į buteliuką kitam maitinimui, nes vieną maitinimą po tabletės praleidau, pieną, kuris po tabletės išgėrimo, nusitraukus išpyliau. Jokių pasėkmių nebuvo. Net nebuvo mieguista, o tavegyl migdo. Bet nepasitarus su gydytoju nieko negerčiau.
Coxe
QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 06 16, 11:34)
Atidarau naujus namučius 4u.gif

*

Ačiū už naujus namus.

Man tai atrodo, kad mano viena krūtinė gamina mažiau pieno. Dažniau ją duodu žįsti, kad daugiau gamintųsi, alia ana vis viena atsilieka nuo pirmosios.... Jeigu mergina pradeda valgyti iš tos "blogosios" niekada neužtenka, dar daduodu iš kitos g.gif
Lašelis Liūdnas
QUOTE(Coxe @ 2009 06 16, 13:05)
Ačiū už naujus namus.
Man tai atrodo, kad mano viena krūtinė gamina mažiau pieno. Dažniau ją duodu žįsti, kad daugiau gamintųsi, alia ana vis viena atsilieka nuo pirmosios.... Jeigu mergina pradeda valgyti iš tos "blogosios" niekada neužtenka, dar daduodu iš kitos  g.gif
*

Gali būt, kad gamina mažiau. Nieko baisaus, su laiku susinormalizuos viskas mirksiukas.gif
DaliaMa
Nesergu šienlige, bet manau, kad saugiausi turėtų būti vietinio poveikio vaistukai: ar nėra kokių priešalerginių vaistukų į nosį ?? Jų tiek nepatenka į kraują, t.y., ir į MP. Bet tiksliai nurodyti negaliu. Žinoma, geriausias patarėjas būtų gydytojas
Tess
sveikos, mamytes,

ieskau patarimo.

MAno 4men sunus kazkaip keistai zisti pradejo - zindzia pora minuciu normaliai, paskui pradeda raitysis, muistytis, meta speneli, nusuka galva, paskui vel atsisuka, vel pora gurksniu ir vel meta, nusisuka... Ir vel viskas is naujo. Ir valgmo metu musitosi, rieciasi.

Siaip nuotaika gera, neserga, prakvepuoja normaliai, slogos ner. SU pilveliu tai bedos - vis pabezdet negali, bet ar tik pradejus zisti pilvelis gali pradet skaudet?

Dantku lyg irgi nera dar, ziurejau..

Zodziu, galvoju, gal jam nebega is krutu? Nes pradejau duot is abieju, bet kartojasi viskas tas pats..

GAl kam buvo panasiai?
Košė-Malošė
QUOTE(Tess @ 2009 06 17, 16:49)
MAno 4men sunus kazkaip keistai zisti pradejo - zindzia pora minuciu normaliai, paskui pradeda raitysis, muistytis, meta speneli, nusuka galva, paskui vel atsisuka, vel pora gurksniu ir vel meta, nusisuka... Ir vel viskas is naujo. Ir valgmo metu musitosi, rieciasi.
Siaip nuotaika gera, neserga, prakvepuoja normaliai, slogos ner. SU pilveliu tai bedos - vis pabezdet negali, bet ar tik pradejus zisti pilvelis gali pradet skaudet?
Zodziu, galvoju, gal jam nebega is krutu? Nes pradejau duot is abieju, bet kartojasi viskas tas pats..
*

Pradėjus valgyt užsiveda visas virškinimo aparatas (žarnynas taip pat)
rašai, kad bezda, tai kaip ir aiškiu, kodėl taip valgo,- dėl pilvuko. mirksiukas.gif
Paguldyk (geros nuotaikos) ant pilvuko (taip pilvo raumuo stiprinsis, bus lengviau stenėt). Mankšta, paplaukiojimas vonioj ant pilvo. mirksiukas.gif
O tokia mada visą dieną? O kaip valgo prieš miegą? Miego metu? Pradubęs?
Tess
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 17, 17:39)
Pradėjus valgyt užsiveda visas virškinimo aparatas (žarnynas taip pat)
rašai, kad bezda, tai kaip ir aiškiu, kodėl taip valgo,- dėl pilvuko.  mirksiukas.gif
Paguldyk (geros nuotaikos) ant pilvuko (taip pilvo raumuo stiprinsis, bus lengviau stenėt). Mankšta, paplaukiojimas vonioj ant pilvo.  mirksiukas.gif
O tokia mada visą dieną? O kaip valgo prieš miegą? Miego metu? Pradubęs?
*

paskutines keleta dienu taip valgo visa laika - per visus maitinimus, ir nakti
net kai buna pakakojes ir po sporto (pries maista ir sportuojam, guldau ant pilvo..)
jam su pilvuku nuo gimimo ner tvarkos, bet anksciau taip nevalgydavo

gal dar kokiu hipoteziu butu?
Lašelis Liūdnas
QUOTE(Tess @ 2009 06 17, 19:00)
net kai buna pakakojes ir po sporto (pries maista ir sportuojam, guldau ant pilvo..)

*

Man regis dantys. Nors dantukai daugumai vėliau pasirodo, tačiau dantenos ganėtinai anksti pradeda niežėt. Mano vaikams apskritai buvo užėję, kad klykdavo krūtį pamatę, tai tekdavo supt, kol tokią pusiau snūdos būseną pasiekdavo ir tik tuomet normaliai pavalgydavo.
Tess
QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 06 17, 18:47)
Man regis dantys. Nors dantukai daugumai vėliau pasirodo, tačiau dantenos ganėtinai anksti pradeda niežėt. Mano vaikams apskritai buvo užėję, kad klykdavo krūtį pamatę, tai tekdavo supt, kol tokią pusiau snūdos būseną pasiekdavo ir tik tuomet normaliai pavalgydavo.
*

nu gal dantys..
pirstus kisa i burna, burbulus pucia, kartais nervuojasi, kai soske ikisu, spjauna..
bet bandziau su dentonoxu tepti pries valgant, tai ne ka tepadejo
bet gal mazai ka ir padeda tie tepaliukai..

ech.. kiekvienas valgymas - kancia, baisu, kad vaikas nepavalgo..
Jura_j
QUOTE(Tess @ 2009 06 17, 19:23)
nu gal dantys..
pirstus kisa i burna, burbulus pucia, kartais nervuojasi, kai soske ikisu, spjauna..
bet bandziau su dentonoxu tepti pries valgant, tai ne ka tepadejo
bet gal mazai ka ir padeda tie tepaliukai..

ech.. kiekvienas valgymas - kancia, baisu, kad vaikas nepavalgo..
*

Pabandyk dar ir ausytes svelniai paspaudinet ir paziuret kaip reaguoja. Musu vyresnele, kai pradejo raivytis ir spjauti speneli tik pradejusi valgyti, pasirodo, turejo ausu uzdegima...
dreksis
QUOTE(Tess @ 2009 06 17, 15:49)
sveikos, mamytes,

ieskau patarimo.

aš manyčiau kad problema su pilvuku. g.gif mano mažylė taip valgo. žindžia žindžia o po to pradeda spjaudyti spenelį, nusisuka vėl atsisuka, patraukia vėl nusisuka... tai aš pakeliu stačią, atrauginu ir toliau valgo normaliai. 4u.gif arba būna, kad ir nebevalgo. tai gal kai privalgo taip ir pradeda "išdykauti" g.gif
Tess
QUOTE(dreksis @ 2009 06 18, 18:17)
aš manyčiau kad problema su pilvuku. g.gif mano mažylė taip valgo. žindžia žindžia o po to pradeda spjaudyti spenelį, nusisuka vėl atsisuka, patraukia vėl nusisuka... tai aš pakeliu stačią, atrauginu ir toliau valgo normaliai.  4u.gif arba būna, kad ir nebevalgo. tai gal kai privalgo taip ir pradeda "išdykauti"  g.gif
*

o gera ideja, pabandysiu ir as atrugint tarpuose
dreksis
dar kai buvo naujagimė , neonatologė sakė, kad reikia tarpais atrauginti, tada ir atpylinėja mažiau,jei yra tokia problema, nes oro mažiau prisiryja 4u.gif
o kadangi man pienukas purškia fontanu, mažė vos spėja ryti, tai atsirūgsta kaip senas geras diedas lotuliukas.gif
lincia_pincia
sveikutes 4u.gif

vel puolu i nevilti ne mazyle jau kokia savaite valgo kosmariskai.. duodu kruti, ai ji pazindzia ja lygiai 4-5 minutes, tada spjauna ja ir ima rekti.. tos kruties jai nebeikisi... schmoll.gif doh.gif tada duodu kita.. su kita ta pati istorija - patraukia kelias minutes, spjauna ir klykia... daugiau kruties nebeikisi niekaip... schmoll.gif doh.gif kazkaip nelabai tikiu kad ji pavalgo per tiek laiko, nes anksciau valgydavo po 10 min is kiekvienos.. ir ramiai, o dabar, ramiai valgo po 4 pirmas minutes is kiekvienos doh.gif po valandos mazyle vel praso valgyti doh.gif doh.gif bet ne visada...

ar gali buti, kad mazyle pavalgo per mazdaug 8-10 min? blink.gif
kokia dar gali buti tokio jos valgymo priezastis? ...kad pieniukas sunkiai trauktusi netikiu, nes vos spustelejus jis upeliais tryksta... blush2.gif ir netikiu, kad oro butu prisirijus, nes nors ir atruginu kruti tik paima, pazindzia kelias minutes ir rekt pradeda... doh.gif
diegliukai irgi negali but, nes jie juk kiaura para nebuna (juolab kad kai maitinu ja nakti, uzsimiegojusia, tai valgo ramiausiai...)
ausytes irgi pilnai issigydem (anksciau galvojau, kad viso to priezastis gali buti ausyciu uzdegimas) bet pasirodo kad ne... doh.gif
padekit prasau, nes jau isties imu netekt kantrybes doh.gif
ragnez
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 18, 21:21)

ar gali buti, kad mazyle pavalgo per mazdaug 8-10 min?  blink.gif
*

gali 4u.gif vaikutis auga, tvirteja, ismoko efektyviai zisti, todel ir pavalgo greiciau.

ir vis tik, as pameginciau isiulyti ta pacia kruti. nors ir po poros minuciu pertraukeles, per kuria vaikuti pakelciau stacia ant peties (jei neatpylineja - galima pasiguldyti kniubscia ant keliu), patapsnociau nugaryte - gal atsirugt jai reikia. po pertraukeles vel siulyciau ta pacia kruti. galbut ji kruti imtu pakeitus maitinimo padeti, ar nesiojama ant ranku...

kam to reikia? tam, kad mazute geriau isvalgytu riebesni galini pieneli. nusausi du zuikius vienu suviu: ir vaikelis bus sotesnis, ir pieno gamyba bus paskatinta, kai bus geriau istustinta krutis.
lincia_pincia
QUOTE(ragnez @ 2009 06 18, 22:47)
gali  4u.gif vaikutis auga, tvirteja, ismoko efektyviai zisti, todel ir pavalgo greiciau.

ir vis tik, as pameginciau isiulyti ta pacia kruti. nors ir po poros minuciu pertraukeles, per kuria vaikuti pakelciau stacia ant peties (jei neatpylineja - galima pasiguldyti kniubscia ant keliu), patapsnociau nugaryte - gal atsirugt jai reikia. po pertraukeles vel siulyciau ta pacia kruti. galbut ji kruti imtu pakeitus maitinimo padeti, ar nesiojama ant ranku...

kam to reikia? tam, kad mazute geriau isvalgytu riebesni galini pieneli. nusausi du zuikius vienu suviu: ir vaikelis bus sotesnis, ir pieno gamyba bus paskatinta, kai bus geriau istustinta krutis.
*

kad nepadeda schmoll.gif bandau as ja ir atrugint, atsirugsta, bet tos pacios kruties nebeima... schmoll.gif doh.gif bandau ir nesiot ir supuot - neima ir nors tu ka doh.gif kita paima be problemu, bet po kokiu 5 minuciu vel tas pats kartojasi... doh.gif

dar klausimas: jeigu sakote, kad ji diena tarkime pavalgo per 10 min, kodel nakti ilgiau zindzia? nors zindzia atrodo taip pat gana efektyviai... doh.gif
esu visiskai susipainiojus doh.gif ir tikrai jau nebetenku kantrybes maitinti krutimi, nes tooooks vargas kiekvienas maitinimas doh.gif doh.gif doh.gif verysad.gif ir bijau, kad maziuke alkana lieka verysad.gif
avesta
QUOTE(Tess @ 2009 06 17, 18:00)

*

Sveikos , mamytės smile.gif Va, skaičiau maitinančių krūtimi pokalbius nuo pradziu ir ieskojau atsakymu i man iškilusius klausimus ir problemeles. Labai džiaugiuosi, kad iškilo diskusija apie vaikucio muistymasi, imu-spjaunu ar net verksmo priepuolius valgio metu .Niekaip negaliu suprasti kodel taip vyksta. Sūneliui 2,5 mėn. ir jau virš mėnesio taip vargstam dienomis (prasideda paryčiais, kai miegučio nebenori). Retas kuris maitinimas vyksta be nervu (kiek gerėliau valgo po miegelio, kol pilnai neišsibudino). kaži kodėl taip? Kol kas atsekiau tik vieną muistymosi būdą, kai įsikandęs spenelį tūso kaip šuniukas, tada suprantu jog nori atsirūgti. Arba kartais griebia alkanas ir po 1-2 min. kad pradės klykti doh.gif (čia man panašu į spazmus. nžn). Bet ką reiškia imu-spjaunu ( jei nebeduodu, tai išvis supyksta) ? Ir taip valgyti gali pusvalandį. Mano speneliams tas visai nepatinka schmoll.gif Kas čia galėtų būti kaži????

Šiuo metu naudoju sab simplex'ą,rečiau gripe water (krapų aliejaus mikstūrėlę), o kartais viburcol'io nakčiai prireikia (kai niekaip negali nurimti, po jo labai dujos eina).

Dar mamyčių norėčiau paklausti dėl vaikučio tuštinimosi. Literatūroje rašo kad nuo antro mėnesio naujagimiai pradeda rečiau tuštintis. Mum kaip tai viduriukai neretėja, kakojam 5-7 kartus per parą(neretai ir kokios tai gleivės matosi) Gydytoja į tai atsakė - nu ne 10 kartų. Ar tai normalu kaži?
Vilmoska
QUOTE(avesta @ 2009 06 19, 09:29)

Dar mamyčių norėčiau paklausti dėl vaikučio tuštinimosi. Literatūroje rašo kad nuo antro mėnesio naujagimiai pradeda rečiau tuštintis. Mum kaip tai viduriukai neretėja, kakojam 5-7 kartus per parą(neretai ir kokios tai gleivės matosi) Gydytoja į tai atsakė  - nu ne 10 kartų. Ar tai normalu kaži?
*

Na mano mažė irgi dažnai tuštindavosi 5-7 kartus per parą. Sakoma, kad mamyčių pienas duoda tokių savybių smile.gif. Dabar jau rečiau- 3 kartus, o o būna kada išvis nesituština . Mum jau 8 mėnesiai, tai žinok nieko čia tokio, tuo labiau ir daktarė nieko blogo nepasakė smile.gif

Dores
sveikutes  4u.gif

vel puolu i nevilti ne mazyle jau kokia savaite valgo kosmariskai.. duodu kruti, ai ji pazindzia ja lygiai 4-5 minutes, tada spjauna ja ir ima rekti.. tos kruties jai nebeikisi...  schmoll.gif  doh.gif tada duodu kita.. su kita ta pati istorija - patraukia kelias minutes, spjauna ir klykia... daugiau kruties nebeikisi niekaip... schmoll.gif  doh.gif kazkaip nelabai tikiu kad ji pavalgo per tiek laiko, nes anksciau valgydavo po 10 min is kiekvienos.. ir ramiai, o dabar, ramiai valgo po 4 pirmas minutes is kiekvienos  doh.gif po valandos mazyle vel praso valgyti  doh.gif  doh.gif bet ne visada...

kokia dar gali buti tokio jos valgymo priezastis? ...kad pieniukas sunkiai trauktusi netikiu, nes vos spustelejus jis upeliais tryksta...  blush2.gif ir netikiu, kad oro butu prisirijus, nes nors ir atruginu kruti tik paima, pazindzia kelias minutes ir rekt pradeda...  doh.gif
diegliukai irgi negali but, nes jie juk kiaura para nebuna (juolab kad kai maitinu ja nakti, uzsimiegojusia, tai valgo ramiausiai...)
ausytes irgi pilnai issigydem (anksciau galvojau, kad viso to priezastis gali buti ausyciu uzdegimas) bet pasirodo kad ne...  doh.gif
padekit prasau, nes jau isties imu netekt kantrybes  doh.gif
*

gali buti kad pavalgo per 10 min vaikiukas auga stipreja ir gal jam uztenka o nakti ilgiau zaidzia ir pasmane nes valgo biveik miegodamas net neatsimerkia tai uzsnusta , o kartu ir as tai gal todel taip ir gaunasi
Dar pabandyk pakeisti poza maitinimo kai pradeda issidirbinet as atsigulus maitinu o jei ir tada nenori tai ir neduodu kai gerai isalksta valgo kaip didelis net neatsitraugdamas biggrin.gif

QUOTE(avesta @ 2009 06 19, 10:29)
Dar mamyčių norėčiau paklausti dėl vaikučio tuštinimosi. Literatūroje rašo kad nuo antro mėnesio naujagimiai pradeda rečiau tuštintis. Mum kaip tai viduriukai neretėja, kakojam 5-7 kartus per parą(neretai ir kokios tai gleivės matosi) Gydytoja į tai atsakė  - nu ne 10 kartų. Ar tai normalu kaži?
*

maniskis ir tustinosi 5-7 kartus nu 10 jau daugoka pas tave sako normalu jei vaikutis maitinasi mamos pienu bet pas mus tas kakis buvo ir zalsvas nors neatrode kad viduriuotu nes ir pilvuko neskaudejo tai gyditoja israse linex kapsuliu kurias savaite laiko gerem dabar viskas ok kakis geltonas ir kakoja reciau
Vilmoska
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 18, 20:21)

Maniškė valgydavo 5-7 min. Daktarė sakydavo, kad trumpai. O ką man daryti, jei ji daugiau neima krūties  doh.gif . Taip pat iš proto krausčiausi, norėjau nutraukti, nes vis galvojau , kad vaikas alkanas, bet ištraukiau jau iki 8 mėnesio  smile.gif

lincia_pincia
bet ar galejo ivykti toks staigus pokytis? jeigu anksciau valgydavo apie 20 min, dabar pavalgo per 10? blink.gif
Dores
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 19, 11:14)
bet ar galejo ivykti toks staigus pokytis? jeigu anksciau valgydavo apie 20 min, dabar pavalgo per 10?  blink.gif
*

gal ir galejo suprasi cia tuos vaikiukus g.gif
O lelius tikrai nori valgyti kai eini maitinti gal jis nenori gal tu praejus tam tikram laiko tarpui eini maitinti , palauk kol gerai isalks, tada pas mane jokiu problemu nera , o kai nelabai dar nori pvz kai einam i lauka ir paimu ji pamaitinti nors nelaikas buna tai pradeda sypsotis, guguot nu issidirbineja biggrin.gif
dreksis

mano mažylė pavalgo per 5 minutes 4u.gif ir daugiau krūties tikrai nebeįkiši schmoll.gif o aš tik džiaugiuosi , kad greit pavalgo smile.gif jei kišat per prievartą vaikui tai kur jis nerėks. jei matote kad vaikutis normaliai priauga svorio, tai ir nepergyvenkit kad greitai pavalgo. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2009 06 18, 21:47)
*

visiškai pritariu drinks_cheers.gif
mizgE
Laba diena
Noriu prisijungti prie jusu. Mano vaikiui dar tik 8 dienos ir prasideda probleos del zindymo, taigi, mergaites, reik pagalbos.
mano vaikinas labai sunkiai su papais pradejo susisneketi. ateina laikas valgyti, o jis ziojasi, alkanas, ale malasi malasi, niekaip normaliai nepasiima, o tada susinervina ir staugia. Is pradziu maniau, kad negali patraukt, tada biski nusitraukiu, pamaitinu is saukstelio ir tada vel duodu. Ale situacija kartojasi. Kazkaip nei sis nei tas. Kartais jau lyg pasiima, pacepsi ir vel staiga ima maltis, susinervina ir bliauna. O isinervinusiam jau nieko nein ikist.
Kas daryt???
Aciu
Košė-Malošė
QUOTE(avesta @ 2009 06 19, 11:29)
Sūneliui 2,5 mėn. ir jau virš mėnesio taip vargstam dienomis (prasideda paryčiais, kai miegučio nebenori). Retas kuris maitinimas vyksta be nervu (kiek gerėliau valgo po miegelio, kol pilnai neišsibudino). Kol kas atsekiau tik vieną muistymosi būdą, kai įsikandęs spenelį tūso kaip šuniukas, tada suprantu jog nori atsirūgti. Arba kartais griebia alkanas ir po 1-2 min. kad pradės klykti  doh.gif  (čia man panašu į spazmus. nžn). Bet ką reiškia imu-spjaunu ( jei nebeduodu, tai išvis supyksta) ? Ir taip valgyti gali pusvalandį.  Kas čia galėtų būti kaži????
Šiuo metu naudoju sab simplex'ą,rečiau gripe water (krapų aliejaus mikstūrėlę), o kartais viburcol'io nakčiai prireikia (kai niekaip negali nurimti, po jo labai dujos eina).
*

Jei neramina tuštinimosi turinys- tyrimą darykit koprologinį (kakų), iš atsakymo bus aišku.
Iš aprašymo panašu labai į pilvo pūtimus. Tai laikina, tikrai praeis, tik turėkit kantrybės. Tikrai daug kam pilvelio bėdukės jaučiasi per valgymus- visas žarnynas stoja į darbą mirksiukas.gif
Prevencija purpsėjimus ir pūtimus: masažas, plaukiojimas, gulėjimas ant pilvo. 4u.gif
Gal kokius antibiotikus teko gert tau? O vaikiukas nesirgo?

Papildyta:
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 18, 22:21)
vel puolu i nevilti ne mazyle jau kokia savaite valgo kosmariskai.. duodu kruti, ai ji pazindzia ja lygiai 4-5 minutes, tada spjauna ja ir ima rekti.. tos kruties jai nebeikisi...  schmoll.gif  doh.gif tada duodu kita.. su kita ta pati istorija - patraukia kelias minutes, spjauna ir klykia...
*

Būna, kad vaikui per greitas pienuko tekėjimas erzina mirksiukas.gif
Negerai, kai lėtai, negerai kai greitai... pašokdina jie mamas wub.gif
Svarbu, kad valgo, o naktį, kaip rašei, valgo ramiai ir tokių šposų nekrečia.
Jei šlapinasi 6 ir daugiau kartų per parą- skysčių pakanka.
Keisk maitinimo padėtis, bandyk maitint apsimiegojusią, budinėjančią, nešiojant. Nepapadieniai praeina, suprantu, kad sunku, bet tikrai praeis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mizgE @ 2009 06 19, 15:39)
Mano vaikiui dar tik 8 dienos ir prasideda probleos del zindymo, taigi, mergaites, reik pagalbos.
mano vaikinas labai sunkiai su papais pradejo susisneketi. ateina laikas valgyti, o jis ziojasi, alkanas, ale malasi malasi, niekaip normaliai nepasiima, o tada susinervina ir staugia. Is pradziu maniau, kad negali patraukt, tada biski nusitraukiu, pamaitinu is saukstelio ir tada vel duodu. Ale situacija kartojasi. Kazkaip nei sis nei tas. Kartais jau lyg pasiima, pacepsi ir vel staiga ima maltis, susinervina ir bliauna. O isinervinusiam jau nieko nein ikist.
*

Siūlyk kai tik pastebi pirmuosius noro žyst požymius.
Keisk padėtis (gal kuri labiau vaikučuai tiks/patiks)
Pastimuliuok krūtį- taip suaktyvinsi pieno tekėjimą (nusitrauk kelis lašus, pašildyk dušu ar šiltu rankšluosčiu) (būna, kad pasipiktina vaikai kai iš karto nebėga) nusitrauk kelis lašus- duok iš šaukštuko- tada pasiūlųk krūtį.
Nesinervuok, stenkis maitint atsipalaidavus ir patogiai įsitaisius.
Kas keik laiko maitini? Ar negauna vaikas čiulptuko? Kaip valgo naktį?
Nerašai apie gimdymo eigą - kuri įtakoja vaiko žindimo problemų atsiradimą.
4u.gif
lincia_pincia
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 19, 18:38)

*

o ar turi itakos vaikucio ligos? blink.gif nes mes tik pries savaite pasveikome nuo ausyciu uzdegimo kurio metu teko mazylei antibijotiku pagerti.. doh.gif ar tai gali itakoti toki jos valgyma ir kodel? aciu uz info 4u.gif
Košė-Malošė
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 19, 21:34)
o ar turi itakos vaikucio ligos?  blink.gif nes mes tik pries savaite pasveikome nuo ausyciu uzdegimo kurio metu teko mazylei antibijotiku pagerti..  doh.gif ar tai gali itakoti toki jos valgyma ir kodel? aciu uz info  4u.gif
*

Geriant antibiotikus,- jie griauna žarnyno mokroflorą, reikia gerti gerąsias bakterijas,- mikrofloros atstatymui ir palaikymui.
O ar dukrytė negavo gerųjų bakterijų?
Jei žarnyne po antib. "betvarkė", o pradėjus valgyt - žarnynas dirba, tai peršasi mintis, kad toks valgymas gali būti pasėkmė vaistų.
Aš ne gydytoja, galiu klyst mirksiukas.gif
Kai valgo ir meta, ką daro su kojom??? Ar purpsi? Kaip tuštinasi?
avesta
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 19, 17:38)

Iš aprašymo panašu labai į pilvo pūtimus. Tai laikina, tikrai praeis, tik turėkit kantrybės. Tikrai daug kam pilvelio bėdukės jaučiasi per valgymus- visas žarnynas stoja į darbą  mirksiukas.gif
Prevencija purpsėjimus ir pūtimus: masažas, plaukiojimas, gulėjimas ant pilvo.  4u.gif

4u.gif
*

ačiū koše-maloše už paguodą rolleyes.gif na, kad viskas laikina, kad pasibaigs problemyės...

taip, tu teisi, man teko gerti antibiotikus. prieš mėnesį, amoksiciklino grupės dėl nesibaigiančio dantų uždėgimo verysad.gif labai nenorėjau, bet jau nebuvo kur dėtis-uždegimas kasdien ūmėjo. pediatrė patarė iš visų blogybių rinktis mažiausią, t.y. toliau maitinti MP ir duoti Bifolac.
šiaip šis mūsų mažylis auga daug ramesnis už pirmąjį (prieš 12 m.) Gaila, kad tais laikais neleido maitinti MP su antibiotikais (nuo 2os paros gavome abu dėl infekcijos), o po 2jų savaičių nusitraukinėjimo ir pylimo MP į kriauklę, niekaip nebesugebėjau įsiūlyt papulio. o ir dar aibė bėdų ir įtampos buvo, kas laktacijos tikrai neskatino. Žodž, baisu prisiminti kaip mažiukas diena naktį verkdavo doh.gif turbūt todėl ir 2am vaikučiui ilgai nesiryžom... Manau, MP labai padeda mažyliams nusiraminti, skaičiau pagal tyrimus žindomi mažiau verkia.

dar toks keistumas. mane pamėgo bitės blink.gif taip taip, bitės. na, mes auginame bites, te vyras jom užsiima. bet aš vis juokdavaus iš jo, kai jam įkasdavo (kad jis nelabai geras buvo ir pan.), nes eilę metų man nei viena nebuvo įkandusi. o šiemet, kai tik aš te nuvažiuoju, tai vos ne kaskart gaunu dozę unsure.gif nei iš šio, nei iš to... va ir dabar ranka ištinus. Ar tai gali būti susiję su MP?

lincia_pincia
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 19, 23:29)
Geriant antibiotikus,- jie griauna žarnyno mokroflorą, reikia gerti gerąsias bakterijas,- mikrofloros atstatymui ir palaikymui.
O ar dukrytė negavo gerųjų bakterijų?
Jei žarnyne po antib. "betvarkė", o pradėjus valgyt - žarnynas dirba,  tai peršasi mintis, kad toks valgymas gali būti pasėkmė vaistų.
Aš ne gydytoja, galiu klyst mirksiukas.gif
Kai valgo ir meta, ką daro su kojom??? Ar purpsi? Kaip tuštinasi?
*

Taip, ji gere bifolac'a jau pries geriant antibijotikus, nes ir siaip turejom bedu su zarnynu (rado kazkokia bakterija jame)... bakterijas gerem ir kol girdem antibijotikus ir po to blush2.gif
bet keista yra tai, kad maziuke viena kruti pazindzia kokias 5 min, tada ja spjauna, jeigu kisu ta pacia rekia, o tik davus kita, vel 5 min kuo ramiausiai zindzia... blink.gif doh.gif nemanau, kad cia del zarnyno, nes juk jeigu butu beda pilvuke, tai nemanau, kad kanors pakeistu tai, akd iskart gauna kita kruti.. blush2.gif
MarryJane
Kaip manot kas geriau, ar misinukas ar MP mamos, kuri valgo bele ka (traskuciai, picos, kokakola, hamburgeriai ir pan)???
lincia_pincia
QUOTE(MarryJane @ 2009 06 20, 13:55)
Kaip manot kas geriau, ar misinukas ar MP mamos, kuri valgo bele ka (traskuciai, picos, kokakola, hamburgeriai ir pan)???
*

Kad ir koks butu MP jis vistiek yra MP... mirksiukas.gif
mizgE
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 19, 16:38)

Siūlyk kai tik pastebi pirmuosius noro žyst požymius.
Keisk padėtis (gal kuri labiau vaikučuai tiks/patiks)
Pastimuliuok krūtį- taip suaktyvinsi pieno tekėjimą (nusitrauk kelis lašus, pašildyk dušu ar šiltu rankšluosčiu) (būna, kad pasipiktina vaikai kai iš karto nebėga) nusitrauk kelis lašus- duok iš šaukštuko- tada pasiūlųk krūtį.
Nesinervuok, stenkis maitint atsipalaidavus ir patogiai įsitaisius.
Kas keik laiko maitini? Ar negauna vaikas čiulptuko? Kaip valgo naktį?
Nerašai apie gimdymo eigą - kuri įtakoja vaiko žindimo problemų atsiradimą.
4u.gif
*

Maitinu kas 2.5 - 3 val. Dazniausiai reikia kelt is miegucio. Niekada dar nebandziau leist miegot tiek kiek nori. Vaikas ciulptuko negauna. Ir diena, ir nati valgo taip pat, su piktumais. Nakti keliu kas 3 - 3.5 val. kas del gimdymo - gimdziau naturaliai, pagimdziau per 6 val. be epiduro ir kitokiu nuskausminamu.
Aciu uz patarimus, bandysim susikalbet.
pasimetus_laike
Sveikutės 4u.gif
Rašau čia, nes manau, kad jūs daugiausia patyrusios šioj srity. biggrin.gif

Mano situacija tokia, težindžiau mažąjį 2 savaites verysad.gif nes užpuolė mastitas ir "sudegė" pienelis verysad.gif verysad.gif
Dabar mažajam jau suėjo 2 mėnesiukai ir blink.gif man nuo vakar pradėjo rodytis po kelis lašiukus tokio kaip ir priešpienio g.gif na spalva tokia jo kaip priešpienio g.gif ir iš abiejų krūtų... Tai gal man atsistatė pieno gamyba...? Gal kas galėtų patarti ar išsakyti savo nuomonę į tai..? Ką man daryti?.. gal būtų įmanom,a atsatyti visiškai?.. bet o jei mažylis nebežįs krūties? kas tada? šiaip baisūs prisiminimai apie ankstesnįjį žindymą ir ligą... verysad.gif bet dėl mažojo juk mano pienukas geriau...
Šiaip galvoju, gal išsiprovokavau pieno atsiradimą, nes labai graužiausi, kad neišėjo maitinti pačiai....

Prašau patarimų ir nuomonių..

Ačiū 4u.gif
MarryJane
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 20, 13:57)
Kad ir koks butu MP jis vistiek yra MP...  mirksiukas.gif
*

Bet juk zindantis kudikis valgo ta pati ka mama. Ar tikrai tokiu atveju jam nebutu sveikiau subalansuotas misinys, nei traskuciai, kokakola ir pan?
Raselelyte
QUOTE(MarryJane @ 2009 06 20, 23:06)
Bet juk zindantis kudikis valgo ta pati ka mama. Ar tikrai tokiu atveju jam nebutu sveikiau subalansuotas misinys, nei traskuciai, kokakola ir pan?
*

ne ta pati ka mama....gamtos yra sutverta taip, kad kaip mama besimaitintu, pienas pasigamina butent toks, kokio reikia mazyliui...t.y. mama ali vien vandeni gerti ir duona valgyti ir pienas bus tinkamas ir maistingas vaikuciui.... smile.gif o ir siaip nemanau, kad matinancios mamos ( taip pat ir nemaitinancios) minta vien cipsais ir koka kola doh.gif lotuliukas.gif kiekviena is musu kartais tokio masito suvalgo, ir nieko tame blogo nematau... ax.gif o pienelis tai tikrai pats sveikiausias maistas maziukams thumbup.gif
GiedrėM
QUOTE(MarryJane @ 2009 06 20, 23:06)
*

Jei tokia logika, tai mišinuką geriantis vaikas valgo tai, ką valgė karvė bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Raselelyte @ 2009 06 21, 11:13)
ne ta pati ka mama....gamtos yra sutverta taip, kad kaip mama besimaitintu, pienas pasigamina butent toks, kokio reikia mazyliui...t.y. mama ali vien vandeni gerti ir duona valgyti ir pienas bus tinkamas ir maistingas vaikuciui.... smile.gif  o ir siaip nemanau, kad matinancios mamos ( taip pat ir nemaitinancios) minta vien cipsais ir koka kola  doh.gif  lotuliukas.gif  kiekviena is musu kartais tokio masito suvalgo, ir nieko tame blogo nematau... ax.gif  o pienelis tai tikrai pats sveikiausias maistas maziukams  thumbup.gif
*

Šiek tiek gauna kažkokių medžiagų, nuo kurių gali ar pilvuką pūst, ar alergizuot g.gif Kitaip neveiktų specialus žindyvių mitybos racionas, esant reikalui. O jei vaikiukas gauna "nesveikų medžiagų" per pieną, tai pratinasi prie žmonių maisto, kuris šiandien yra toks, koks yra.
Fatimaallaa
QUOTE(Tess @ 2009 06 17, 13:49)
sveikos, mamytes,

ieskau patarimo.

GAl kam buvo panasiai?
*

QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 06 17, 16:47)
*

mums irgi tas pats. kiekvienas maitinimas pasidare kancia. bet manoji ir pabezda neblogai. tiesa, tik naktimis zinda kruti normaliai, be verksmu. o nuo ryto lygi vakaro viskas tas pats. pirmos 10 minuciu yra kancia, kartais reikia versti kad pavalgytu. ir nezinau ka daryti sad.gif nes minciu visokiausiu.
Jolitair?
mamytes,man atrodo,kad man truputeli kaista krutine.ar taip turi buti ar cia kokia beda? blush2.gif maitinu pati
Košė-Malošė
QUOTE(avesta @ 2009 06 20, 08:26)
dar toks keistumas. mane pamėgo bitės  blink.gif 
*

Su g. bakterijom gydytoja patars kiek dar ilgai gert.
Bitės g.b. susiję su tavo kitokiu kvapu (čia hormonų įtaka, dar maitini, tai ir pieno kvapas) kokius ten bitininkai atbaidančius dūmus naudoja, tik per daug neapsidūmyk, dar patiks mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 20, 12:14)
Taip, ji gere bifolac'a jau pries geriant antibijotikus, nes ir siaip turejom bedu su zarnynu (rado kazkokia bakterija jame)... bakterijas gerem ir kol girdem antibijotikus ir po to  blush2.gif
*

Gan ilgokai reik gert gerąsias bakterijas, kad apramintų žarnyną ~mėnesį ir ilgiau rekomenduoja, geriau pasitark su gydytoja. 4u.gif
O kad dėl maitinimo šokdina,- nepasiduok, ieškok kitų maitinimo padėčių, akrobatika- tavo draugę mirksiukas.gif
Košė-Malošė
QUOTE(mizgE @ 2009 06 20, 19:54)
Maitinu  kas 2.5 - 3 val. Dazniausiai reikia kelt is miegucio. Niekada dar nebandziau leist miegot tiek kiek nori. Vaikas ciulptuko negauna. Ir diena, ir nati valgo taip pat, su piktumais. Nakti keliu kas 3 - 3.5 val. 
*

Viską labai gerai darai 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Naktį gali leist prabangą- sykį 4val. tarpą.
Stiprybės!!!
Papildyta:
QUOTE(Jolitair? @ 2009 06 21, 21:58)
mamytes,man atrodo,kad man truputeli kaista krutine.ar taip turi buti ar cia kokia beda? blush2.gif maitinu pati
*

Kiek laiko maitini? Nenusitraukinėji? Sukietėjimų neapčiuopi? O atsigulus?
Jei pirmos 3-7d. po maitinimo šaldyk (pvz. per rankšluostį dėk šaldytų daržovių maišelius)
Gal taip bus operatyviau, skambink drąsiai: http://www.zindymas.lt/node/254
Sėkmės 4u.gif
Dores
QUOTE(Jolitair? @ 2009 06 21, 20:58)
*

dek kupusto lapus labai karsti gerai istraukia mirksiukas.gif
Papildyta:
lincia pincia na kaip tavo pupa gal jau normaliai valgo is papulio juk tiek problemu turejaio
Fatimaallaa
QUOTE(Jolitair? @ 2009 06 21, 18:58)
*

Man kartais irgi taip atrodo, kai mazyle ilgiau pakaba ant kruties. Toks jausmas kad kiekvienas raumenukas dega ir skauda. Man visuomet padeda saltas dusas.
O beto, ziurek, dabar vasara lengviau gali perpusti.
kateriniuke
sveikos. na del visokiu cipsu ir kolu mano nuomuone reiktu privengti, nes tai nei tau nei vaikui tikrai nesveika schmoll.gif .. as irgi kartais lb noriu bet nusisuku i kita puse biggrin.gif.. labiausiai bijociau del diegliuku tai valgyt sad.gif..
del megojimo, na mano maziukas visada miega kiek nori ir kada nori, tik va vakare stengiuos kad ne anksciau 8 uzmigtu, nes tada anksti pabunda, buna pirma nakties, o kartais ir 3 pirma karta valgyt uzsimano tongue.gif , tai tada dizaugiuosi, ir man duoda pailset. o jam jei butu blogai manau nemiegotu, nznau gal kitu manimu ka negerai darau.. bet gaila man butu kelti wub.gif .
Dores
QUOTE(kateriniuke @ 2009 06 22, 18:32)
gaila man butu kelti wub.gif .
*

as ir nekeliu siandien pirma karta kelesi valgyti 6.15 thumbup.gif
manjana
Kur kreiptis pagalbos dėl žindymo? Maitinimai pasidarė kančia abiems, ypač ryte ir vakare (dieną dar nieko). Niekaip nesuprantu, kas yra, kas blogai - valgo ir verkia, jau būna pradeda verki vos mane pamatęs doh.gif verysad.gif Pageria kiek, ir raitosi, stena, inkščia, tampo spenelį, spjauna, vėl griebia, pradeda klykti doh.gif Laukiau dviejų mėn kaip išganymo, kad viskas pilnai susireguliuos, bet žiūriu darosi tik blogiau - anksčiau tik vakarinis maitinimas toks nevykęs būdavo, dabar tokių maitinimų tik daugėja...

Svorio priaginėja daug, storas, siusioja, kakoja dideliais kiekiais. Nebežinau ko griebtis, gal galima pas kokią gydytoją apsilankyt ar kur, kad pažiūrėtų, kas čia darosi doh.gif
Košė-Malošė
QUOTE(manjana @ 2009 06 23, 09:46)
Kur kreiptis pagalbos dėl žindymo? Maitinimai pasidarė kančia abiems, ypač ryte ir vakare (dieną dar nieko). Niekaip nesuprantu, kas yra, kas blogai - valgo ir verkia, jau būna pradeda verki vos mane pamatęs  doh.gif  verysad.gif  Pageria kiek, ir raitosi, stena, inkščia, tampo spenelį, spjauna, vėl griebia, pradeda klykti  doh.gif  Laukiau dviejų mėn kaip išganymo, kad viskas pilnai susireguliuos, bet žiūriu darosi tik blogiau - anksčiau tik vakarinis maitinimas toks nevykęs būdavo, dabar tokių maitinimų tik daugėja...
Svorio priaginėja daug, storas, siusioja, kakoja dideliais kiekiais. Nebežinau ko griebtis, gal galima pas kokią gydytoją apsilankyt ar kur, kad pažiūrėtų, kas čia darosi  doh.gif
*

Kad vakarais "sunkūs" maitinimai- normalu, pienas liesesnis, norisi dažniau, dar nuovargis nuo dienos "darbų" mirksiukas.gif
Gali būt ir pilvuko pūtimas, ir pienligė. Gal ramiau valgytų apsimiegojęs, tik pabudęs?
Kaune yra Mama - mamai grupė, veikia savanoriškais pagrindais: Mama Rasa mob. 8 682 55209 Mama Virgilija mob. 8 603 62358 arba kitos: http://www.zindymas.lt/node/254
Laikykis mirksiukas.gif
JasVita
Sveikos visos 4u.gif
Kažkaip vis nerandu laikelio pas jus užsukti... ax.gif
Noriu pasidžiaugti, kad puikiai auga mano mergina, per mėnėsiuką paaugo 1 kg, tai dabar sveria jau 7 kg bigsmile.gif kadangi ji neauga daug į ūgį, tai yra burbuliukė mirksiukas.gif
Skaičiau pasisakymus apie neramius leliukų valgymus, tai pasakysiu, kaip pas mus yra... Valgymo pradžia pas mus visada su nervais ir jau dabar žinau kame priežastis... Dukrytė turi pasidarbuoti kol pradeda bėgti pienelis taip kaip ji nori smile.gif kartais tai užtrunka neilgai, o karts ir 3 min tenka pavargti, bet jau kai pradeda bėgt, tai ji tik ryja ir pavalgo per 3-5 minutes... Tai žinokit aš jau labai pasiilgau tų jos ilgų valgymų... rolleyes.gif
Dar viena naujovė pas mus... Pradėjo naktim valgyti smile.gif pradžioj pabusdavo pavalgyt ir dar kokią valandą žaizdavo, kol užmigdavo... tai man atrodė, kad zombiu pavirsiu... blush2.gif bet dabar pabunda, pavalgo ir toliau miega...
fresija
sveikutes,noreciau i jusu skyreli smile.gif
AusraR
QUOTE(fresija @ 2009 06 25, 10:02)
sveikutes,noreciau i jusu skyreli smile.gif
*

oi kaip smagu dvynuku sulaukti sitam skyrely smile.gif Sveika prisijungusi. Papasakok apie savo mazius, kaip sekasi maitinti ir pan. Labai smalsu smile.gif
Kipseva
Sveikos 4u.gif Prisijungsiu ir as su savo zvirbliuku.
Noreciau pasiteirauti, gal kas susiduret su tokiu dalyku.. Sunelio maitinimas prasideda graziai, tvarkingai. pavalgom, atsirugstam, pasikeiciam pampersiuka, vel pavalgom, bet maitinimo pabaigoj jis labai daznai pradeda kratytis, bando apzioti speneli, apziojes iskart isspjauta, vel apzioja, verkslena, mosuoja rankytem, kojytem.. Nezinau ka tas kratymasis galetu reiksti.. unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.