Lašelis Liūdnas
2009 06 16, 10:34
Atidarau naujus namučius  Perkeliu savo paskutinį postą iš anos temos. Claritinas netinkamas vaikams iki dvejų metų, todėl tikrai nepatarčiau Man buvo šienligė, tiesa neprisimenu, kiek dukrai buvo, bet dar mažutė. Gėriau tavegyl (jį galima vaikams nuo vienerių), iškart po maitinimo, prieš tai dar nusitraukiau į buteliuką kitam maitinimui, nes vieną maitinimą po tabletės praleidau, pieną, kuris po tabletės išgėrimo, nusitraukus išpyliau. Jokių pasėkmių nebuvo. Net nebuvo mieguista, o tavegyl migdo. Bet nepasitarus su gydytoju nieko negerčiau.
QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 06 16, 11:34) Atidarau naujus namučius  Ačiū už naujus namus. Man tai atrodo, kad mano viena krūtinė gamina mažiau pieno. Dažniau ją duodu žįsti, kad daugiau gamintųsi, alia ana vis viena atsilieka nuo pirmosios.... Jeigu mergina pradeda valgyti iš tos "blogosios" niekada neužtenka, dar daduodu iš kitos
Lašelis Liūdnas
2009 06 16, 11:43
QUOTE(Coxe @ 2009 06 16, 13:05) Ačiū už naujus namus. Man tai atrodo, kad mano viena krūtinė gamina mažiau pieno. Dažniau ją duodu žįsti, kad daugiau gamintųsi, alia ana vis viena atsilieka nuo pirmosios.... Jeigu mergina pradeda valgyti iš tos "blogosios" niekada neužtenka, dar daduodu iš kitos  Gali būt, kad gamina mažiau. Nieko baisaus, su laiku susinormalizuos viskas
DaliaMa
2009 06 16, 15:41
Nesergu šienlige, bet manau, kad saugiausi turėtų būti vietinio poveikio vaistukai: ar nėra kokių priešalerginių vaistukų į nosį ?? Jų tiek nepatenka į kraują, t.y., ir į MP. Bet tiksliai nurodyti negaliu. Žinoma, geriausias patarėjas būtų gydytojas
sveikos, mamytes,
ieskau patarimo.
MAno 4men sunus kazkaip keistai zisti pradejo - zindzia pora minuciu normaliai, paskui pradeda raitysis, muistytis, meta speneli, nusuka galva, paskui vel atsisuka, vel pora gurksniu ir vel meta, nusisuka... Ir vel viskas is naujo. Ir valgmo metu musitosi, rieciasi.
Siaip nuotaika gera, neserga, prakvepuoja normaliai, slogos ner. SU pilveliu tai bedos - vis pabezdet negali, bet ar tik pradejus zisti pilvelis gali pradet skaudet?
Dantku lyg irgi nera dar, ziurejau..
Zodziu, galvoju, gal jam nebega is krutu? Nes pradejau duot is abieju, bet kartojasi viskas tas pats..
GAl kam buvo panasiai?
Košė-Malošė
2009 06 17, 16:39
QUOTE(Tess @ 2009 06 17, 16:49) MAno 4men sunus kazkaip keistai zisti pradejo - zindzia pora minuciu normaliai, paskui pradeda raitysis, muistytis, meta speneli, nusuka galva, paskui vel atsisuka, vel pora gurksniu ir vel meta, nusisuka... Ir vel viskas is naujo. Ir valgmo metu musitosi, rieciasi. Siaip nuotaika gera, neserga, prakvepuoja normaliai, slogos ner. SU pilveliu tai bedos - vis pabezdet negali, bet ar tik pradejus zisti pilvelis gali pradet skaudet? Dantku lyg irgi nera dar, ziurejau.. Zodziu, galvoju, gal jam nebega is krutu? Nes pradejau duot is abieju, bet kartojasi viskas tas pats.. Pradėjus valgyt užsiveda visas virškinimo aparatas (žarnynas taip pat) rašai, kad bezda, tai kaip ir aiškiu, kodėl taip valgo,- dėl pilvuko. Paguldyk (geros nuotaikos) ant pilvuko (taip pilvo raumuo stiprinsis, bus lengviau stenėt). Mankšta, paplaukiojimas vonioj ant pilvo. O tokia mada visą dieną? O kaip valgo prieš miegą? Miego metu? Pradubęs?
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 17, 17:39) Pradėjus valgyt užsiveda visas virškinimo aparatas (žarnynas taip pat) rašai, kad bezda, tai kaip ir aiškiu, kodėl taip valgo,- dėl pilvuko. Paguldyk (geros nuotaikos) ant pilvuko (taip pilvo raumuo stiprinsis, bus lengviau stenėt). Mankšta, paplaukiojimas vonioj ant pilvo. O tokia mada visą dieną? O kaip valgo prieš miegą? Miego metu? Pradubęs? paskutines keleta dienu taip valgo visa laika - per visus maitinimus, ir nakti net kai buna pakakojes ir po sporto (pries maista ir sportuojam, guldau ant pilvo..) jam su pilvuku nuo gimimo ner tvarkos, bet anksciau taip nevalgydavo gal dar kokiu hipoteziu butu?
Lašelis Liūdnas
2009 06 17, 17:47
QUOTE(Tess @ 2009 06 17, 19:00) paskutines keleta dienu taip valgo visa laika - per visus maitinimus, ir nakti net kai buna pakakojes ir po sporto (pries maista ir sportuojam, guldau ant pilvo..) jam su pilvuku nuo gimimo ner tvarkos, bet anksciau taip nevalgydavo gal dar kokiu hipoteziu butu? Man regis dantys. Nors dantukai daugumai vėliau pasirodo, tačiau dantenos ganėtinai anksti pradeda niežėt. Mano vaikams apskritai buvo užėję, kad klykdavo krūtį pamatę, tai tekdavo supt, kol tokią pusiau snūdos būseną pasiekdavo ir tik tuomet normaliai pavalgydavo.
QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 06 17, 18:47) Man regis dantys. Nors dantukai daugumai vėliau pasirodo, tačiau dantenos ganėtinai anksti pradeda niežėt. Mano vaikams apskritai buvo užėję, kad klykdavo krūtį pamatę, tai tekdavo supt, kol tokią pusiau snūdos būseną pasiekdavo ir tik tuomet normaliai pavalgydavo. nu gal dantys.. pirstus kisa i burna, burbulus pucia, kartais nervuojasi, kai soske ikisu, spjauna.. bet bandziau su dentonoxu tepti pries valgant, tai ne ka tepadejo bet gal mazai ka ir padeda tie tepaliukai.. ech.. kiekvienas valgymas - kancia, baisu, kad vaikas nepavalgo..
QUOTE(Tess @ 2009 06 17, 19:23) nu gal dantys.. pirstus kisa i burna, burbulus pucia, kartais nervuojasi, kai soske ikisu, spjauna.. bet bandziau su dentonoxu tepti pries valgant, tai ne ka tepadejo bet gal mazai ka ir padeda tie tepaliukai.. ech.. kiekvienas valgymas - kancia, baisu, kad vaikas nepavalgo.. Pabandyk dar ir ausytes svelniai paspaudinet ir paziuret kaip reaguoja. Musu vyresnele, kai pradejo raivytis ir spjauti speneli tik pradejusi valgyti, pasirodo, turejo ausu uzdegima...
dreksis
2009 06 18, 17:17
QUOTE(Tess @ 2009 06 17, 15:49) sveikos, mamytes,
ieskau patarimo.
MAno 4men sunus kazkaip keistai zisti pradejo - zindzia pora minuciu normaliai, paskui pradeda raitysis, muistytis, meta speneli, nusuka galva, paskui vel atsisuka, vel pora gurksniu ir vel meta, nusisuka... Ir vel viskas is naujo. Ir valgmo metu musitosi, rieciasi.
aš manyčiau kad problema su pilvuku.  mano mažylė taip valgo. žindžia žindžia o po to pradeda spjaudyti spenelį, nusisuka vėl atsisuka, patraukia vėl nusisuka... tai aš pakeliu stačią, atrauginu ir toliau valgo normaliai.  arba būna, kad ir nebevalgo. tai gal kai privalgo taip ir pradeda "išdykauti"
QUOTE(dreksis @ 2009 06 18, 18:17) aš manyčiau kad problema su pilvuku.  mano mažylė taip valgo. žindžia žindžia o po to pradeda spjaudyti spenelį, nusisuka vėl atsisuka, patraukia vėl nusisuka... tai aš pakeliu stačią, atrauginu ir toliau valgo normaliai.  arba būna, kad ir nebevalgo. tai gal kai privalgo taip ir pradeda "išdykauti"  o gera ideja, pabandysiu ir as atrugint tarpuose
dreksis
2009 06 18, 19:29
dar kai buvo naujagimė , neonatologė sakė, kad reikia tarpais atrauginti, tada ir atpylinėja mažiau,jei yra tokia problema, nes oro mažiau prisiryja o kadangi man pienukas purškia fontanu, mažė vos spėja ryti, tai atsirūgsta kaip senas geras diedas
lincia_pincia
2009 06 18, 20:21
sveikutes vel puolu i nevilti ne mazyle jau kokia savaite valgo kosmariskai.. duodu kruti, ai ji pazindzia ja lygiai 4-5 minutes, tada spjauna ja ir ima rekti.. tos kruties jai nebeikisi...  tada duodu kita.. su kita ta pati istorija - patraukia kelias minutes, spjauna ir klykia... daugiau kruties nebeikisi niekaip...  kazkaip nelabai tikiu kad ji pavalgo per tiek laiko, nes anksciau valgydavo po 10 min is kiekvienos.. ir ramiai, o dabar, ramiai valgo po 4 pirmas minutes is kiekvienos  po valandos mazyle vel praso valgyti  bet ne visada... ar gali buti, kad mazyle pavalgo per mazdaug 8-10 min? kokia dar gali buti tokio jos valgymo priezastis? ...kad pieniukas sunkiai trauktusi netikiu, nes vos spustelejus jis upeliais tryksta...  ir netikiu, kad oro butu prisirijus, nes nors ir atruginu kruti tik paima, pazindzia kelias minutes ir rekt pradeda... diegliukai irgi negali but, nes jie juk kiaura para nebuna (juolab kad kai maitinu ja nakti, uzsimiegojusia, tai valgo ramiausiai...) ausytes irgi pilnai issigydem (anksciau galvojau, kad viso to priezastis gali buti ausyciu uzdegimas) bet pasirodo kad ne... padekit prasau, nes jau isties imu netekt kantrybes
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 18, 21:21) ar gali buti, kad mazyle pavalgo per mazdaug 8-10 min? gali  vaikutis auga, tvirteja, ismoko efektyviai zisti, todel ir pavalgo greiciau. ir vis tik, as pameginciau isiulyti ta pacia kruti. nors ir po poros minuciu pertraukeles, per kuria vaikuti pakelciau stacia ant peties (jei neatpylineja - galima pasiguldyti kniubscia ant keliu), patapsnociau nugaryte - gal atsirugt jai reikia. po pertraukeles vel siulyciau ta pacia kruti. galbut ji kruti imtu pakeitus maitinimo padeti, ar nesiojama ant ranku... kam to reikia? tam, kad mazute geriau isvalgytu riebesni galini pieneli. nusausi du zuikius vienu suviu: ir vaikelis bus sotesnis, ir pieno gamyba bus paskatinta, kai bus geriau istustinta krutis.
lincia_pincia
2009 06 18, 21:26
QUOTE(ragnez @ 2009 06 18, 22:47) gali  vaikutis auga, tvirteja, ismoko efektyviai zisti, todel ir pavalgo greiciau. ir vis tik, as pameginciau isiulyti ta pacia kruti. nors ir po poros minuciu pertraukeles, per kuria vaikuti pakelciau stacia ant peties (jei neatpylineja - galima pasiguldyti kniubscia ant keliu), patapsnociau nugaryte - gal atsirugt jai reikia. po pertraukeles vel siulyciau ta pacia kruti. galbut ji kruti imtu pakeitus maitinimo padeti, ar nesiojama ant ranku... kam to reikia? tam, kad mazute geriau isvalgytu riebesni galini pieneli. nusausi du zuikius vienu suviu: ir vaikelis bus sotesnis, ir pieno gamyba bus paskatinta, kai bus geriau istustinta krutis. kad nepadeda  bandau as ja ir atrugint, atsirugsta, bet tos pacios kruties nebeima...  bandau ir nesiot ir supuot - neima ir nors tu ka  kita paima be problemu, bet po kokiu 5 minuciu vel tas pats kartojasi... dar klausimas: jeigu sakote, kad ji diena tarkime pavalgo per 10 min, kodel nakti ilgiau zindzia? nors zindzia atrodo taip pat gana efektyviai... esu visiskai susipainiojus  ir tikrai jau nebetenku kantrybes maitinti krutimi, nes tooooks vargas kiekvienas maitinimas  ir bijau, kad maziuke alkana lieka
QUOTE(Tess @ 2009 06 17, 18:00) paskutines keleta dienu taip valgo visa laika - per visus maitinimus, ir nakti net kai buna pakakojes ir po sporto (pries maista ir sportuojam, guldau ant pilvo..) jam su pilvuku nuo gimimo ner tvarkos, bet anksciau taip nevalgydavo gal dar kokiu hipoteziu butu? Sveikos , mamytės  Va, skaičiau maitinančių krūtimi pokalbius nuo pradziu ir ieskojau atsakymu i man iškilusius klausimus ir problemeles. Labai džiaugiuosi, kad iškilo diskusija apie vaikucio muistymasi, imu-spjaunu ar net verksmo priepuolius valgio metu .Niekaip negaliu suprasti kodel taip vyksta. Sūneliui 2,5 mėn. ir jau virš mėnesio taip vargstam dienomis (prasideda paryčiais, kai miegučio nebenori). Retas kuris maitinimas vyksta be nervu (kiek gerėliau valgo po miegelio, kol pilnai neišsibudino). kaži kodėl taip? Kol kas atsekiau tik vieną muistymosi būdą, kai įsikandęs spenelį tūso kaip šuniukas, tada suprantu jog nori atsirūgti. Arba kartais griebia alkanas ir po 1-2 min. kad pradės klykti  (čia man panašu į spazmus. nžn). Bet ką reiškia imu-spjaunu ( jei nebeduodu, tai išvis supyksta) ? Ir taip valgyti gali pusvalandį. Mano speneliams tas visai nepatinka  Kas čia galėtų būti kaži???? Šiuo metu naudoju sab simplex'ą,rečiau gripe water (krapų aliejaus mikstūrėlę), o kartais viburcol'io nakčiai prireikia (kai niekaip negali nurimti, po jo labai dujos eina). Dar mamyčių norėčiau paklausti dėl vaikučio tuštinimosi. Literatūroje rašo kad nuo antro mėnesio naujagimiai pradeda rečiau tuštintis. Mum kaip tai viduriukai neretėja, kakojam 5-7 kartus per parą(neretai ir kokios tai gleivės matosi) Gydytoja į tai atsakė - nu ne 10 kartų. Ar tai normalu kaži?
Vilmoska
2009 06 19, 09:53
QUOTE(avesta @ 2009 06 19, 09:29) Dar mamyčių norėčiau paklausti dėl vaikučio tuštinimosi. Literatūroje rašo kad nuo antro mėnesio naujagimiai pradeda rečiau tuštintis. Mum kaip tai viduriukai neretėja, kakojam 5-7 kartus per parą(neretai ir kokios tai gleivės matosi) Gydytoja į tai atsakė - nu ne 10 kartų. Ar tai normalu kaži? Na mano mažė irgi dažnai tuštindavosi 5-7 kartus per parą. Sakoma, kad mamyčių pienas duoda tokių savybių  . Dabar jau rečiau- 3 kartus, o o būna kada išvis nesituština . Mum jau 8 mėnesiai, tai žinok nieko čia tokio, tuo labiau ir daktarė nieko blogo nepasakė
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 18, 21:21) sveikutes vel puolu i nevilti ne mazyle jau kokia savaite valgo kosmariskai.. duodu kruti, ai ji pazindzia ja lygiai 4-5 minutes, tada spjauna ja ir ima rekti.. tos kruties jai nebeikisi...  tada duodu kita.. su kita ta pati istorija - patraukia kelias minutes, spjauna ir klykia... daugiau kruties nebeikisi niekaip...  kazkaip nelabai tikiu kad ji pavalgo per tiek laiko, nes anksciau valgydavo po 10 min is kiekvienos.. ir ramiai, o dabar, ramiai valgo po 4 pirmas minutes is kiekvienos  po valandos mazyle vel praso valgyti  bet ne visada... ar gali buti, kad mazyle pavalgo per mazdaug 8-10 min? kokia dar gali buti tokio jos valgymo priezastis? ...kad pieniukas sunkiai trauktusi netikiu, nes vos spustelejus jis upeliais tryksta...  ir netikiu, kad oro butu prisirijus, nes nors ir atruginu kruti tik paima, pazindzia kelias minutes ir rekt pradeda... diegliukai irgi negali but, nes jie juk kiaura para nebuna (juolab kad kai maitinu ja nakti, uzsimiegojusia, tai valgo ramiausiai...) ausytes irgi pilnai issigydem (anksciau galvojau, kad viso to priezastis gali buti ausyciu uzdegimas) bet pasirodo kad ne... padekit prasau, nes jau isties imu netekt kantrybes  gali buti kad pavalgo per 10 min vaikiukas auga stipreja ir gal jam uztenka o nakti ilgiau zaidzia ir pasmane nes valgo biveik miegodamas net neatsimerkia tai uzsnusta , o kartu ir as tai gal todel taip ir gaunasi Dar pabandyk pakeisti poza maitinimo kai pradeda issidirbinet as atsigulus maitinu o jei ir tada nenori tai ir neduodu kai gerai isalksta valgo kaip didelis net neatsitraugdamas QUOTE(avesta @ 2009 06 19, 10:29) Dar mamyčių norėčiau paklausti dėl vaikučio tuštinimosi. Literatūroje rašo kad nuo antro mėnesio naujagimiai pradeda rečiau tuštintis. Mum kaip tai viduriukai neretėja, kakojam 5-7 kartus per parą(neretai ir kokios tai gleivės matosi) Gydytoja į tai atsakė - nu ne 10 kartų. Ar tai normalu kaži? maniskis ir tustinosi 5-7 kartus nu 10 jau daugoka pas tave sako normalu jei vaikutis maitinasi mamos pienu bet pas mus tas kakis buvo ir zalsvas nors neatrode kad viduriuotu nes ir pilvuko neskaudejo tai gyditoja israse linex kapsuliu kurias savaite laiko gerem dabar viskas ok kakis geltonas ir kakoja reciau
Vilmoska
2009 06 19, 09:58
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 18, 20:21) ar gali buti, kad mazyle pavalgo per mazdaug 8-10 min? Maniškė valgydavo 5-7 min. Daktarė sakydavo, kad trumpai. O ką man daryti, jei ji daugiau neima krūties  . Taip pat iš proto krausčiausi, norėjau nutraukti, nes vis galvojau , kad vaikas alkanas, bet ištraukiau jau iki 8 mėnesio
lincia_pincia
2009 06 19, 10:14
bet ar galejo ivykti toks staigus pokytis? jeigu anksciau valgydavo apie 20 min, dabar pavalgo per 10?
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 19, 11:14) bet ar galejo ivykti toks staigus pokytis? jeigu anksciau valgydavo apie 20 min, dabar pavalgo per 10?  gal ir galejo suprasi cia tuos vaikiukus O lelius tikrai nori valgyti kai eini maitinti gal jis nenori gal tu praejus tam tikram laiko tarpui eini maitinti , palauk kol gerai isalks, tada pas mane jokiu problemu nera , o kai nelabai dar nori pvz kai einam i lauka ir paimu ji pamaitinti nors nelaikas buna tai pradeda sypsotis, guguot nu issidirbineja
dreksis
2009 06 19, 12:11
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 18, 21:21) ar gali buti, kad mazyle pavalgo per mazdaug 8-10 min? mano mažylė pavalgo per 5 minutes  ir daugiau krūties tikrai nebeįkiši  o aš tik džiaugiuosi , kad greit pavalgo  jei kišat per prievartą vaikui tai kur jis nerėks. jei matote kad vaikutis normaliai priauga svorio, tai ir nepergyvenkit kad greitai pavalgo. Papildyta:QUOTE(ragnez @ 2009 06 18, 21:47) kam to reikia? tam, kad mazute geriau isvalgytu riebesni galini pieneli. nusausi du zuikius vienu suviu: ir vaikelis bus sotesnis, ir pieno gamyba bus paskatinta, kai bus geriau istustinta krutis. visiškai pritariu
Laba diena Noriu prisijungti prie jusu. Mano vaikiui dar tik 8 dienos ir prasideda probleos del zindymo, taigi, mergaites, reik pagalbos. mano vaikinas labai sunkiai su papais pradejo susisneketi. ateina laikas valgyti, o jis ziojasi, alkanas, ale malasi malasi, niekaip normaliai nepasiima, o tada susinervina ir staugia. Is pradziu maniau, kad negali patraukt, tada biski nusitraukiu, pamaitinu is saukstelio ir tada vel duodu. Ale situacija kartojasi. Kazkaip nei sis nei tas. Kartais jau lyg pasiima, pacepsi ir vel staiga ima maltis, susinervina ir bliauna. O isinervinusiam jau nieko nein ikist. Kas daryt??? Aciu
Košė-Malošė
2009 06 19, 16:38
QUOTE(avesta @ 2009 06 19, 11:29) Sūneliui 2,5 mėn. ir jau virš mėnesio taip vargstam dienomis (prasideda paryčiais, kai miegučio nebenori). Retas kuris maitinimas vyksta be nervu (kiek gerėliau valgo po miegelio, kol pilnai neišsibudino). Kol kas atsekiau tik vieną muistymosi būdą, kai įsikandęs spenelį tūso kaip šuniukas, tada suprantu jog nori atsirūgti. Arba kartais griebia alkanas ir po 1-2 min. kad pradės klykti  (čia man panašu į spazmus. nžn). Bet ką reiškia imu-spjaunu ( jei nebeduodu, tai išvis supyksta) ? Ir taip valgyti gali pusvalandį. Kas čia galėtų būti kaži???? Šiuo metu naudoju sab simplex'ą,rečiau gripe water (krapų aliejaus mikstūrėlę), o kartais viburcol'io nakčiai prireikia (kai niekaip negali nurimti, po jo labai dujos eina). Dar mamyčių norėčiau paklausti dėl vaikučio tuštinimosi. Literatūroje rašo kad nuo antro mėnesio naujagimiai pradeda rečiau tuštintis. Mum kaip tai viduriukai neretėja, kakojam 5-7 kartus per parą(neretai ir kokios tai gleivės matosi) Gydytoja į tai atsakė - nu ne 10 kartų. Ar tai normalu kaži? Jei neramina tuštinimosi turinys- tyrimą darykit koprologinį (kakų), iš atsakymo bus aišku. Iš aprašymo panašu labai į pilvo pūtimus. Tai laikina, tikrai praeis, tik turėkit kantrybės. Tikrai daug kam pilvelio bėdukės jaučiasi per valgymus- visas žarnynas stoja į darbą Prevencija purpsėjimus ir pūtimus: masažas, plaukiojimas, gulėjimas ant pilvo. Gal kokius antibiotikus teko gert tau? O vaikiukas nesirgo? Papildyta:QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 18, 22:21) vel puolu i nevilti ne mazyle jau kokia savaite valgo kosmariskai.. duodu kruti, ai ji pazindzia ja lygiai 4-5 minutes, tada spjauna ja ir ima rekti.. tos kruties jai nebeikisi...  tada duodu kita.. su kita ta pati istorija - patraukia kelias minutes, spjauna ir klykia... Būna, kad vaikui per greitas pienuko tekėjimas erzina Negerai, kai lėtai, negerai kai greitai... pašokdina jie mamas Svarbu, kad valgo, o naktį, kaip rašei, valgo ramiai ir tokių šposų nekrečia. Jei šlapinasi 6 ir daugiau kartų per parą- skysčių pakanka. Keisk maitinimo padėtis, bandyk maitint apsimiegojusią, budinėjančią, nešiojant. Nepapadieniai praeina, suprantu, kad sunku, bet tikrai praeis Papildyta:QUOTE(mizgE @ 2009 06 19, 15:39) Mano vaikiui dar tik 8 dienos ir prasideda probleos del zindymo, taigi, mergaites, reik pagalbos. mano vaikinas labai sunkiai su papais pradejo susisneketi. ateina laikas valgyti, o jis ziojasi, alkanas, ale malasi malasi, niekaip normaliai nepasiima, o tada susinervina ir staugia. Is pradziu maniau, kad negali patraukt, tada biski nusitraukiu, pamaitinu is saukstelio ir tada vel duodu. Ale situacija kartojasi. Kazkaip nei sis nei tas. Kartais jau lyg pasiima, pacepsi ir vel staiga ima maltis, susinervina ir bliauna. O isinervinusiam jau nieko nein ikist. Siūlyk kai tik pastebi pirmuosius noro žyst požymius. Keisk padėtis (gal kuri labiau vaikučuai tiks/patiks) Pastimuliuok krūtį- taip suaktyvinsi pieno tekėjimą (nusitrauk kelis lašus, pašildyk dušu ar šiltu rankšluosčiu) (būna, kad pasipiktina vaikai kai iš karto nebėga) nusitrauk kelis lašus- duok iš šaukštuko- tada pasiūlųk krūtį. Nesinervuok, stenkis maitint atsipalaidavus ir patogiai įsitaisius. Kas keik laiko maitini? Ar negauna vaikas čiulptuko? Kaip valgo naktį? Nerašai apie gimdymo eigą - kuri įtakoja vaiko žindimo problemų atsiradimą.
lincia_pincia
2009 06 19, 19:34
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 19, 18:38) Gal kokius antibiotikus teko gert tau? O vaikiukas nesirgo? o ar turi itakos vaikucio ligos?  nes mes tik pries savaite pasveikome nuo ausyciu uzdegimo kurio metu teko mazylei antibijotiku pagerti..  ar tai gali itakoti toki jos valgyma ir kodel? aciu uz info
Košė-Malošė
2009 06 19, 21:29
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 19, 21:34) o ar turi itakos vaikucio ligos?  nes mes tik pries savaite pasveikome nuo ausyciu uzdegimo kurio metu teko mazylei antibijotiku pagerti..  ar tai gali itakoti toki jos valgyma ir kodel? aciu uz info  Geriant antibiotikus,- jie griauna žarnyno mokroflorą, reikia gerti gerąsias bakterijas,- mikrofloros atstatymui ir palaikymui. O ar dukrytė negavo gerųjų bakterijų? Jei žarnyne po antib. "betvarkė", o pradėjus valgyt - žarnynas dirba, tai peršasi mintis, kad toks valgymas gali būti pasėkmė vaistų. Aš ne gydytoja, galiu klyst Kai valgo ir meta, ką daro su kojom??? Ar purpsi? Kaip tuštinasi?
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 19, 17:38) Iš aprašymo panašu labai į pilvo pūtimus. Tai laikina, tikrai praeis, tik turėkit kantrybės. Tikrai daug kam pilvelio bėdukės jaučiasi per valgymus- visas žarnynas stoja į darbą Prevencija purpsėjimus ir pūtimus: masažas, plaukiojimas, gulėjimas ant pilvo. Gal kokius antibiotikus teko gert tau? O vaikiukas nesirgo?  ačiū koše-maloše už paguodą  na, kad viskas laikina, kad pasibaigs problemyės... taip, tu teisi, man teko gerti antibiotikus. prieš mėnesį, amoksiciklino grupės dėl nesibaigiančio dantų uždėgimo  labai nenorėjau, bet jau nebuvo kur dėtis-uždegimas kasdien ūmėjo. pediatrė patarė iš visų blogybių rinktis mažiausią, t.y. toliau maitinti MP ir duoti Bifolac. šiaip šis mūsų mažylis auga daug ramesnis už pirmąjį (prieš 12 m.) Gaila, kad tais laikais neleido maitinti MP su antibiotikais (nuo 2os paros gavome abu dėl infekcijos), o po 2jų savaičių nusitraukinėjimo ir pylimo MP į kriauklę, niekaip nebesugebėjau įsiūlyt papulio. o ir dar aibė bėdų ir įtampos buvo, kas laktacijos tikrai neskatino. Žodž, baisu prisiminti kaip mažiukas diena naktį verkdavo  turbūt todėl ir 2am vaikučiui ilgai nesiryžom... Manau, MP labai padeda mažyliams nusiraminti, skaičiau pagal tyrimus žindomi mažiau verkia. dar toks keistumas. mane pamėgo bitės  taip taip, bitės. na, mes auginame bites, te vyras jom užsiima. bet aš vis juokdavaus iš jo, kai jam įkasdavo (kad jis nelabai geras buvo ir pan.), nes eilę metų man nei viena nebuvo įkandusi. o šiemet, kai tik aš te nuvažiuoju, tai vos ne kaskart gaunu dozę  nei iš šio, nei iš to... va ir dabar ranka ištinus. Ar tai gali būti susiję su MP?
lincia_pincia
2009 06 20, 10:14
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 19, 23:29) Geriant antibiotikus,- jie griauna žarnyno mokroflorą, reikia gerti gerąsias bakterijas,- mikrofloros atstatymui ir palaikymui. O ar dukrytė negavo gerųjų bakterijų? Jei žarnyne po antib. "betvarkė", o pradėjus valgyt - žarnynas dirba, tai peršasi mintis, kad toks valgymas gali būti pasėkmė vaistų. Aš ne gydytoja, galiu klyst Kai valgo ir meta, ką daro su kojom??? Ar purpsi? Kaip tuštinasi? Taip, ji gere bifolac'a jau pries geriant antibijotikus, nes ir siaip turejom bedu su zarnynu (rado kazkokia bakterija jame)... bakterijas gerem ir kol girdem antibijotikus ir po to bet keista yra tai, kad maziuke viena kruti pazindzia kokias 5 min, tada ja spjauna, jeigu kisu ta pacia rekia, o tik davus kita, vel 5 min kuo ramiausiai zindzia...  nemanau, kad cia del zarnyno, nes juk jeigu butu beda pilvuke, tai nemanau, kad kanors pakeistu tai, akd iskart gauna kita kruti..
MarryJane
2009 06 20, 11:55
Kaip manot kas geriau, ar misinukas ar MP mamos, kuri valgo bele ka (traskuciai, picos, kokakola, hamburgeriai ir pan)???
lincia_pincia
2009 06 20, 11:57
QUOTE(MarryJane @ 2009 06 20, 13:55) Kaip manot kas geriau, ar misinukas ar MP mamos, kuri valgo bele ka (traskuciai, picos, kokakola, hamburgeriai ir pan)??? Kad ir koks butu MP jis vistiek yra MP...
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 06 19, 16:38) Siūlyk kai tik pastebi pirmuosius noro žyst požymius. Keisk padėtis (gal kuri labiau vaikučuai tiks/patiks) Pastimuliuok krūtį- taip suaktyvinsi pieno tekėjimą (nusitrauk kelis lašus, pašildyk dušu ar šiltu rankšluosčiu) (būna, kad pasipiktina vaikai kai iš karto nebėga) nusitrauk kelis lašus- duok iš šaukštuko- tada pasiūlųk krūtį. Nesinervuok, stenkis maitint atsipalaidavus ir patogiai įsitaisius. Kas keik laiko maitini? Ar negauna vaikas čiulptuko? Kaip valgo naktį? Nerašai apie gimdymo eigą - kuri įtakoja vaiko žindimo problemų atsiradimą.  Maitinu kas 2.5 - 3 val. Dazniausiai reikia kelt is miegucio. Niekada dar nebandziau leist miegot tiek kiek nori. Vaikas ciulptuko negauna. Ir diena, ir nati valgo taip pat, su piktumais. Nakti keliu kas 3 - 3.5 val. kas del gimdymo - gimdziau naturaliai, pagimdziau per 6 val. be epiduro ir kitokiu nuskausminamu. Aciu uz patarimus, bandysim susikalbet.
pasimetus_laike
2009 06 20, 19:19
Sveikutės Rašau čia, nes manau, kad jūs daugiausia patyrusios šioj srity. Mano situacija tokia, težindžiau mažąjį 2 savaites  nes užpuolė mastitas ir "sudegė" pienelis Dabar mažajam jau suėjo 2 mėnesiukai ir  man nuo vakar pradėjo rodytis po kelis lašiukus tokio kaip ir priešpienio  na spalva tokia jo kaip priešpienio  ir iš abiejų krūtų... Tai gal man atsistatė pieno gamyba...? Gal kas galėtų patarti ar išsakyti savo nuomonę į tai..? Ką man daryti?.. gal būtų įmanom,a atsatyti visiškai?.. bet o jei mažylis nebežįs krūties? kas tada? šiaip baisūs prisiminimai apie ankstesnįjį žindymą ir ligą...  bet dėl mažojo juk mano pienukas geriau... Šiaip galvoju, gal išsiprovokavau pieno atsiradimą, nes labai graužiausi, kad neišėjo maitinti pačiai.... Prašau patarimų ir nuomonių.. Ačiū
MarryJane
2009 06 20, 22:06
QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 20, 13:57) Kad ir koks butu MP jis vistiek yra MP...  Bet juk zindantis kudikis valgo ta pati ka mama. Ar tikrai tokiu atveju jam nebutu sveikiau subalansuotas misinys, nei traskuciai, kokakola ir pan?
Raselelyte
2009 06 21, 10:13
QUOTE(MarryJane @ 2009 06 20, 23:06) Bet juk zindantis kudikis valgo ta pati ka mama. Ar tikrai tokiu atveju jam nebutu sveikiau subalansuotas misinys, nei traskuciai, kokakola ir pan? ne ta pati ka mama....gamtos yra sutverta taip, kad kaip mama besimaitintu, pienas pasigamina butent toks, kokio reikia mazyliui...t.y. mama ali vien vandeni gerti ir duona valgyti ir pienas bus tinkamas ir maistingas vaikuciui....  o ir siaip nemanau, kad matinancios mamos ( taip pat ir nemaitinancios) minta vien cipsais ir koka kola  kiekviena is musu kartais tokio masito suvalgo, ir nieko tame blogo nematau...  o pienelis tai tikrai pats sveikiausias maistas maziukams
GiedrėM
2009 06 21, 10:46
QUOTE(MarryJane @ 2009 06 20, 23:06) Bet juk zindantis kudikis valgo ta pati ka mama. Ar tikrai tokiu atveju jam nebutu sveikiau subalansuotas misinys, nei traskuciai, kokakola ir pan? Jei tokia logika, tai mišinuką geriantis vaikas valgo tai, ką valgė karvė Papildyta:QUOTE(Raselelyte @ 2009 06 21, 11:13) ne ta pati ka mama....gamtos yra sutverta taip, kad kaip mama besimaitintu, pienas pasigamina butent toks, kokio reikia mazyliui...t.y. mama ali vien vandeni gerti ir duona valgyti ir pienas bus tinkamas ir maistingas vaikuciui....  o ir siaip nemanau, kad matinancios mamos ( taip pat ir nemaitinancios) minta vien cipsais ir koka kola  kiekviena is musu kartais tokio masito suvalgo, ir nieko tame blogo nematau...  o pienelis tai tikrai pats sveikiausias maistas maziukams  Šiek tiek gauna kažkokių medžiagų, nuo kurių gali ar pilvuką pūst, ar alergizuot  Kitaip neveiktų specialus žindyvių mitybos racionas, esant reikalui. O jei vaikiukas gauna "nesveikų medžiagų" per pieną, tai pratinasi prie žmonių maisto, kuris šiandien yra toks, koks yra.
Fatimaallaa
2009 06 21, 10:54
QUOTE(Tess @ 2009 06 17, 13:49) sveikos, mamytes, ieskau patarimo. MAno 4men sunus kazkaip keistai zisti pradejo - zindzia pora minuciu normaliai, paskui pradeda raitysis, muistytis, meta speneli, nusuka galva, paskui vel atsisuka, vel pora gurksniu ir vel meta, nusisuka... Ir vel viskas is naujo. Ir valgmo metu musitosi, rieciasi. Siaip nuotaika gera, neserga, prakvepuoja normaliai, slogos ner. SU pilveliu tai bedos - vis pabezdet negali, bet ar tik pradejus zisti pilvelis gali pradet skaudet? Dantku lyg irgi nera dar, ziurejau.. Zodziu, galvoju, gal jam nebega is krutu? Nes pradejau duot is abieju, bet kartojasi viskas tas pats.. GAl kam buvo panasiai? QUOTE(Ninna_Ricci @ 2009 06 17, 16:47) Man regis dantys. Nors dantukai daugumai vėliau pasirodo, tačiau dantenos ganėtinai anksti pradeda niežėt. Mano vaikams apskritai buvo užėję, kad klykdavo krūtį pamatę, tai tekdavo supt, kol tokią pusiau snūdos būseną pasiekdavo ir tik tuomet normaliai pavalgydavo. mums irgi tas pats. kiekvienas maitinimas pasidare kancia. bet manoji ir pabezda neblogai. tiesa, tik naktimis zinda kruti normaliai, be verksmu. o nuo ryto lygi vakaro viskas tas pats. pirmos 10 minuciu yra kancia, kartais reikia versti kad pavalgytu. ir nezinau ka daryti  nes minciu visokiausiu.
Jolitair?
2009 06 21, 19:58
mamytes,man atrodo,kad man truputeli kaista krutine.ar taip turi buti ar cia kokia beda?  maitinu pati
Košė-Malošė
2009 06 21, 20:19
QUOTE(avesta @ 2009 06 20, 08:26) dar toks keistumas. mane pamėgo bitės Su g. bakterijom gydytoja patars kiek dar ilgai gert. Bitės g.b. susiję su tavo kitokiu kvapu (čia hormonų įtaka, dar maitini, tai ir pieno kvapas) kokius ten bitininkai atbaidančius dūmus naudoja, tik per daug neapsidūmyk, dar patiks Papildyta:QUOTE(lincia_pincia @ 2009 06 20, 12:14) Taip, ji gere bifolac'a jau pries geriant antibijotikus, nes ir siaip turejom bedu su zarnynu (rado kazkokia bakterija jame)... bakterijas gerem ir kol girdem antibijotikus ir po to Gan ilgokai reik gert gerąsias bakterijas, kad apramintų žarnyną ~mėnesį ir ilgiau rekomenduoja, geriau pasitark su gydytoja.  O kad dėl maitinimo šokdina,- nepasiduok, ieškok kitų maitinimo padėčių, akrobatika- tavo draugę
Košė-Malošė
2009 06 21, 20:45
QUOTE(mizgE @ 2009 06 20, 19:54) Maitinu kas 2.5 - 3 val. Dazniausiai reikia kelt is miegucio. Niekada dar nebandziau leist miegot tiek kiek nori. Vaikas ciulptuko negauna. Ir diena, ir nati valgo taip pat, su piktumais. Nakti keliu kas 3 - 3.5 val. Viską labai gerai darai Naktį gali leist prabangą- sykį 4val. tarpą. Stiprybės!!! Papildyta:QUOTE(Jolitair? @ 2009 06 21, 21:58) mamytes,man atrodo,kad man truputeli kaista krutine.ar taip turi buti ar cia kokia beda?  maitinu pati Kiek laiko maitini? Nenusitraukinėji? Sukietėjimų neapčiuopi? O atsigulus? Jei pirmos 3-7d. po maitinimo šaldyk (pvz. per rankšluostį dėk šaldytų daržovių maišelius) Gal taip bus operatyviau, skambink drąsiai: http://www.zindymas.lt/node/254Sėkmės
QUOTE(Jolitair? @ 2009 06 21, 20:58) mamytes,man atrodo,kad man truputeli kaista krutine.ar taip turi buti ar cia kokia beda?  maitinu pati dek kupusto lapus labai karsti gerai istraukia Papildyta:lincia pincia na kaip tavo pupa gal jau normaliai valgo is papulio juk tiek problemu turejaio
Fatimaallaa
2009 06 22, 11:13
QUOTE(Jolitair? @ 2009 06 21, 18:58) mamytes,man atrodo,kad man truputeli kaista krutine.ar taip turi buti ar cia kokia beda?  maitinu pati Man kartais irgi taip atrodo, kai mazyle ilgiau pakaba ant kruties. Toks jausmas kad kiekvienas raumenukas dega ir skauda. Man visuomet padeda saltas dusas. O beto, ziurek, dabar vasara lengviau gali perpusti.
kateriniuke
2009 06 22, 17:32
sveikos. na del visokiu cipsu ir kolu mano nuomuone reiktu privengti, nes tai nei tau nei vaikui tikrai nesveika  .. as irgi kartais lb noriu bet nusisuku i kita puse  .. labiausiai bijociau del diegliuku tai valgyt  .. del megojimo, na mano maziukas visada miega kiek nori ir kada nori, tik va vakare stengiuos kad ne anksciau 8 uzmigtu, nes tada anksti pabunda, buna pirma nakties, o kartais ir 3 pirma karta valgyt uzsimano  , tai tada dizaugiuosi, ir man duoda pailset. o jam jei butu blogai manau nemiegotu, nznau gal kitu manimu ka negerai darau.. bet gaila man butu kelti  .
QUOTE(kateriniuke @ 2009 06 22, 18:32) gaila man butu kelti  . as ir nekeliu siandien pirma karta kelesi valgyti 6.15
manjana
2009 06 23, 07:46
Kur kreiptis pagalbos dėl žindymo? Maitinimai pasidarė kančia abiems, ypač ryte ir vakare (dieną dar nieko). Niekaip nesuprantu, kas yra, kas blogai - valgo ir verkia, jau būna pradeda verki vos mane pamatęs  Pageria kiek, ir raitosi, stena, inkščia, tampo spenelį, spjauna, vėl griebia, pradeda klykti  Laukiau dviejų mėn kaip išganymo, kad viskas pilnai susireguliuos, bet žiūriu darosi tik blogiau - anksčiau tik vakarinis maitinimas toks nevykęs būdavo, dabar tokių maitinimų tik daugėja... Svorio priaginėja daug, storas, siusioja, kakoja dideliais kiekiais. Nebežinau ko griebtis, gal galima pas kokią gydytoją apsilankyt ar kur, kad pažiūrėtų, kas čia darosi
Košė-Malošė
2009 06 23, 17:01
QUOTE(manjana @ 2009 06 23, 09:46) Kur kreiptis pagalbos dėl žindymo? Maitinimai pasidarė kančia abiems, ypač ryte ir vakare (dieną dar nieko). Niekaip nesuprantu, kas yra, kas blogai - valgo ir verkia, jau būna pradeda verki vos mane pamatęs  Pageria kiek, ir raitosi, stena, inkščia, tampo spenelį, spjauna, vėl griebia, pradeda klykti  Laukiau dviejų mėn kaip išganymo, kad viskas pilnai susireguliuos, bet žiūriu darosi tik blogiau - anksčiau tik vakarinis maitinimas toks nevykęs būdavo, dabar tokių maitinimų tik daugėja... Svorio priaginėja daug, storas, siusioja, kakoja dideliais kiekiais. Nebežinau ko griebtis, gal galima pas kokią gydytoją apsilankyt ar kur, kad pažiūrėtų, kas čia darosi  Kad vakarais "sunkūs" maitinimai- normalu, pienas liesesnis, norisi dažniau, dar nuovargis nuo dienos "darbų" Gali būt ir pilvuko pūtimas, ir pienligė. Gal ramiau valgytų apsimiegojęs, tik pabudęs? Kaune yra Mama - mamai grupė, veikia savanoriškais pagrindais: Mama Rasa mob. 8 682 55209 Mama Virgilija mob. 8 603 62358 arba kitos: http://www.zindymas.lt/node/254Laikykis
JasVita
2009 06 23, 17:08
Sveikos visos Kažkaip vis nerandu laikelio pas jus užsukti... Noriu pasidžiaugti, kad puikiai auga mano mergina, per mėnėsiuką paaugo 1 kg, tai dabar sveria jau 7 kg  kadangi ji neauga daug į ūgį, tai yra burbuliukė Skaičiau pasisakymus apie neramius leliukų valgymus, tai pasakysiu, kaip pas mus yra... Valgymo pradžia pas mus visada su nervais ir jau dabar žinau kame priežastis... Dukrytė turi pasidarbuoti kol pradeda bėgti pienelis taip kaip ji nori  kartais tai užtrunka neilgai, o karts ir 3 min tenka pavargti, bet jau kai pradeda bėgt, tai ji tik ryja ir pavalgo per 3-5 minutes... Tai žinokit aš jau labai pasiilgau tų jos ilgų valgymų... Dar viena naujovė pas mus... Pradėjo naktim valgyti  pradžioj pabusdavo pavalgyt ir dar kokią valandą žaizdavo, kol užmigdavo... tai man atrodė, kad zombiu pavirsiu...  bet dabar pabunda, pavalgo ir toliau miega...
fresija
2009 06 25, 09:02
sveikutes,noreciau i jusu skyreli
QUOTE(fresija @ 2009 06 25, 10:02) sveikutes,noreciau i jusu skyreli  oi kaip smagu dvynuku sulaukti sitam skyrely  Sveika prisijungusi. Papasakok apie savo mazius, kaip sekasi maitinti ir pan. Labai smalsu
Kipseva
2009 06 25, 12:28
Sveikos  Prisijungsiu ir as su savo zvirbliuku. Noreciau pasiteirauti, gal kas susiduret su tokiu dalyku.. Sunelio maitinimas prasideda graziai, tvarkingai. pavalgom, atsirugstam, pasikeiciam pampersiuka, vel pavalgom, bet maitinimo pabaigoj jis labai daznai pradeda kratytis, bando apzioti speneli, apziojes iskart isspjauta, vel apzioja, verkslena, mosuoja rankytem, kojytem.. Nezinau ka tas kratymasis galetu reiksti..
|
|