Nesutinku - vaistinėje yra bet kokio diametro. Pamatuoja ištiestą ranką ir pasako, kokio reikia. Mano kamuolys prieš metus kainavo be kelių litų 100 LTL.
Sedziu ir as jau ant kamuolio prie kompo ir ziurineju, kokiu rasiu cia pratimu. Labiausiai tai noreciau nugarai.
Siandien pirma diena, kaip kamuolys namuose, bet jis tikrai man nebus nereikalingas. Va, netgi sedet ant jo kaip patogu. Labai dziaugiuosi gavus tokia dovana. Cia dar tokiu pratimuku radau. Gal dar nebuvo cia tos nuorodos Pratimai
Man dabar reikia tokio kamuolio. O ar svarbu jo skersmuo, jei noriu treniruoti kudiki? Ar tada rinktis pagal savo ugi
Sis daiktas man labai padejo. Juo istreniravau vaika, kuris atejus laikui nesedejo, neropojo, nesivarte...Tiesiog po jo tai padare mano akyse...
Kur ieskoti pratimu kudikiui, peciams ir rankoms stiprinti??? Gal yra daugiau kokiu, nei as praktikuoju...
Sveiki,o koki kamuoli reikia pirkti kudikiui? Koks skersmuo turi buti?
QUOTE(Unruuly @ 2011 01 08, 21:39) Perkat kamuolį ne kūdikiui, o sau. Nes jūs dirbsit su kamuoliu, tad jis turi būti jums tinkamo aukščio. Jei pirksit per mažą, tai jums bus per sunku visada stovėti susilenkus. Plius negalėsit pati atlinkti daugelio pratimų ant kamuolio. Tad skersmenį rinkitės pagal savo ūgį. Bet kurioj sporto prekių parduotuvėj padės, patars. O pratimai vaikučiams patys paprasčiausi. Paguldot ant pilvuko, stipriai laikot kūnelį ir siūbuojat pirmyn/atgal ir į šonus. Po to guldot ant nugarytės. Po to gulatės pati nugara ant kamuolio. Kojos stipriai laiko jūsų kūną. Pasiguldot leliuką ant pilvo, siūbuojat, darot įtupstus, kilnojat mažiuką. Taip stiprinat ir savo kūną ir mažiuko. Vėliau, kai vaikelis jau didesnis ir pripratęs prie kamuolio, jau galima ir stipriau pasiūbuoti. Aš saviškį laikau už kojų ir į priekį leidžiu tol, kol jis atsiremia savo rankutėmis, tada traukiu atgal. Labai gerai lavėja pilvo presas, šoniniai pilvo raumenukai. Labai gerai esant pilvo pūtimams. Tada galima dar ir paspyruokliuoti į kamuolį. Žodžiu - mamos fantazija beribė, o intuicija tikrai neapgaus. Papildyta: Įdedu porą rolikų, ką pavyko ant greičio rasti. ant nugarytės ir ant pilvuko
Gal patartumet kur geriau kamuoli pirkti. Ar spec parduotuvese ar Senukuose irgi geri? Kiek suprantu ju kainos labai ivairios. Ar nuo kainos priklauso kokybe? gal kokia firma rekomenduotumet?
QUOTE(butybe @ 2011 01 18, 20:40) Gal patartumet kur geriau kamuoli pirkti. Ar spec parduotuvese ar Senukuose irgi geri? Kiek suprantu ju kainos labai ivairios. Ar nuo kainos priklauso kokybe? gal kokia firma rekomenduotumet? Manau kad priklauso kokybe. As tik uz Gymnic kamuolius (italiski). Dar priklauso nuo to kam ir kiek naudosites kamuoliu. Jei nesat tikra kiek naudosit tai pirkit pigesni (dazniausiai daikto norisi kol jo neturi). As tai ji turiu prie kompiuterio ir sedziu (ir visi namiskiai patenkinti sedi) o norint ir pasportuoju. Taigi pas mane jis isnaudojamas 100% QUOTE(butybe @ 2011 01 18, 20:40) Gal patartumet kur geriau kamuoli pirkti. Ar spec parduotuvese ar Senukuose irgi geri? Kiek suprantu ju kainos labai ivairios. Ar nuo kainos priklauso kokybe? gal kokia firma rekomenduotumet? su ne vienu treneriu konsultavausi, tai visi patare Reebok kamuolius, nes jie patvariausi, gera guma ir t.t. QUOTE(butybe @ 2011 01 26, 16:31) Nusipirkom kamuoli ortopedijos centre. Nezinau ar jis daug geresnis nei Senukuose, bet esam patenkinti. Tiesa, perkancioms patarciau imti didesni. man pagal lentele turetu tikti 65, pirkau 75 ir tikrai ne per didelis! Mazesnio nenoreciau. Iš terapinės pusės - kamuolio aukštis turi būti toks, kad atsisėdus kampas tarp blauzdos ir šlaunies būtų apie 90 laipsnių. Čia sėdėjimui prie kompiuterio, nėščiųjų mankštai, leliukus kočiojant toks pripūtimo lygis būtų tinkamas. Šiaip sportavimui galima ir daugiau pripūsti. Pas mane irgi 75 cm, bet nepilnai pripūstą laikom. Mums su zuikiu pats tas.
merginos patarkit prasau jei mano ugis 172cm koki kamuoli pirkti 65 cm ar 75 cm ?
Labai noriu gimnastikos kamuolio. Tačiau turiu kvailą klausimą. Kaip jūsų augintiniai reaguoja į tokį daiktą namuose? Turiu katiną ir šiek tiek bijau, kad nesumąstytų nagų į jį pagaląstį
Aišku pirkčiau pigesni, kad įvykus tokian dalykui nebūtų baisiai gaila. QUOTE(Kristute97 @ 2011 10 07, 11:34) Labai noriu gimnastikos kamuolio. Tačiau turiu kvailą klausimą. Kaip jūsų augintiniai reaguoja į tokį daiktą namuose? Turiu katiną ir šiek tiek bijau, kad nesumąstytų nagų į jį pagaląstį Aišku pirkčiau pigesni, kad įvykus tokian dalykui nebūtų baisiai gaila. Tie pigūs kiek žinau turi specifinį kvapą. Jei esate jautresnė, nepatariu.
butybe, Aš taip pat noriu naudoti gimnastikos kamuolį vietoj kėdės. Kokį man patartumėte pirkti ir ar 1,65cm ūgiui užtenka 65cm?Dėkui
QUOTE(mylimuke @ 2012 01 04, 14:56) Diametras yra tiesė nuo vienos viršūnės iki kitos. Jūs tikriausiai išmatavot pusę kamuolio apimties. Įdomu, kiek cm reiktų 173 ūgiui? Jaučiu, 65 cm nebeužtenka? Dydžio parinkimas: Ø30 cm - 1-2,5metų vaikams Ø35 cm - 3-5metų vaikams Ø45 cm - 5metų arba 120 cm ūgio Ø55 cm - 140 - 160 cm Ø65 cm - 160 - 175 cm Ø75 cm - 175 - 185 cm Ø85 cm - 185 - 200 cm Ø95 cm ir Ø120 cm - pasyviajai kineziterapijai (kineziterapeutas dirba su gulinčiu pacientu) Ø150 cm ir Ø180 cm - grupiniams pratimams, nuotaikingai aplinkai sukurti. Mes pirkom kamuolį vaikučiui mankšteles ant jo daryti, tai kinezeterapeutė rekomendavo 85cm skersmens.
Ieskojau internete treniruociu su kamuoliu. Man patinka kai kas nors veda, o ne siaip nupiesti paveiksleliai
http://www.youtube.com/watch?v=31r9mvsSvwc...feature=related http://www.youtube.com/watch?v=7_J-c3PJP2k...feature=related
Ziuriu apmirus tema, negi niekas nesportuoja su kamuoliuku
As jo seniai norejau, pagaliau isigijau Pas mane su tuo pagrindu ir gumom rankom.Tai ieskau info kaip sportuot Pasinaudojau patarimu prie kompo ant jo sedet Tik dabar baisoka, kad nesprogtu |