Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gimnastikos kamuolys
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos > Sportas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
akvilyte
na lyg ir neradau tokios temos schmoll.gif gal kas turit tai pasidalinkit patirtim blush2.gif kokius pratimus darot? as radau kelis pratimus inete, bet tik tiek..... gal kas turit daugiau, arba treniruotes irasa blush2.gif
va pratimukai:
Pinavija
Ir as turiu toki kamuoli - tevai gimtadienio proga padovanojo. Matyt ne be reikalo blush2.gif
Prie jo buvo ideta instukcija kaip mankstintis, reiketu perfotografuoti ir ideti. Tik beda, kad dar esu naujoke ir truksta bendro zinuciu kiekio nuotrukoms skelbti.
Ieskojau internete. Bet psh.... nieko ten nera. Galima tik nusipirkti video. g.gif
akvilyte
QUOTE(Pinavija @ 2005 09 14, 08:18)
Ir as turiu toki kamuoli - tevai gimtadienio proga padovanojo. Matyt ne be reikalo  blush2.gif
Prie jo buvo ideta instukcija kaip mankstintis, reiketu perfotografuoti ir ideti. Tik beda, kad dar esu naujoke ir truksta bendro zinuciu kiekio nuotrukoms skelbti.
Ieskojau internete. Bet psh.... nieko ten nera. Galima tik nusipirkti video.  g.gif
*

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif tai labai gerai, nufotkink ir atsiusk i akviva@takas.lt idesiu cia thumbup.gif
Pinavija
Okis. Bet bus angliskai... Ai, bet siais laikais visi angliskai supranta... Be to paveiksliukai yra. Atsiusiu mirksiukas.gif
akvilyte
bandau ikelt pinavijos atsiustus prtimukus. aciu jai. visus isbadziau, savijauta thumbup.gif kadangi aprasymai angliski ir labai sunkiai iskaitomi tai pati mazdaug parasysiu kas ten kaip mirksiukas.gif

1.atsigulus kaip parodyta reikia sukti kojas i kaire ir i desine i kaire i desine ir tt. puikiai dirba liemuo thumbup.gif

2.tiesiog kilnoti uzpakaliuka. dirba pilvo raumenys thumbup.gif

3.pakaitom kelti kojas. dirba pilvo ir koju raumenys.
akvilyte
4.atsispaudimai- pratimukas rankoms, peciams thumbup.gif

5.kelti kojas, na kaip laivelis panasiai. tiesiog paspiruokliot. irgi smagus pratimukas ax.gif

6.atsisedus sukti liemeni. cia daugiau atsipalaidavimui blush2.gif

7.super pratimas slaunims. tokia padetim kaip parodyta banduti suspausti kamuoli. kojas keisti. tikrai rekomenduoju thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
akvilyte
toliau sukeliu paveikslelius. daryt bandziau bet kazkaip vos nesibaige traumom, tai nzn. kas noresit pabandykit blink.gif

sekmes kas darysit 4u.gif
Pinavija
Liuks! thumbup.gif
bantukas
jau seniai galvojau gimnastinį kamuolį įsigyt bet vis neprisiruošiu doh.gif kaip tik vakar mačiau maximoj tokius mirksiukas.gif
akvilyte
QUOTE(winter @ 2005 09 16, 11:13)
jau seniai galvojau gimnastinį kamuolį įsigyt bet vis neprisiruošiu  doh.gif  kaip tik vakar mačiau maximoj tokius  mirksiukas.gif
*

na tai pirmyn thumbup.gif sakyciau pats pigiausias treniruoklis thumbup.gif
Kita
QUOTE(akvilyte @ 2005 09 16, 12:19)
na tai pirmyn thumbup.gif  sakyciau pats pigiausias treniruoklis thumbup.gif
*

O ar tai tikrai veiksminga, ta prasme pratimai su kamuoliu?
dianna
o kur ta kamuoli galima nupirkti ir kokia jo kaina? ax.gif
akvilyte
QUOTE(Kita @ 2005 09 16, 21:10)
O ar tai tikrai veiksminga, ta prasme pratimai su kamuoliu?
*

na kadangi patik tik ka isbandziau tai net nezinau ka pasakyti, tiesiog po tu pratimuku tiktai jauciaus panasiai kaip po geros aerobikos trniruotes blush2.gif

QUOTE(dianna @ 2005 09 16, 21:26)
o kur ta kamuoli galima nupirkti ir kokia jo kaina? ax.gif
*

kainos nuo 15 iki 50lt. as pirkau ermitaze uz 40lt (kettler firmos, lygiai tokis pats kazkurioj akropilio pardej 50lt kainuoja blink.gif , o dar jei turit ermitazo pinigu tai visai pigiai iseina thumbup.gif as 28lt sumokejau blush2.gif ) o pirkt visur buna, maximose yra, visos spirto prekiu pardes....
Ida66
Pirkdami aerobikos kamuoli, butinai pasiziurekite, koks jo skersmuo. Kamuoliu buna ivairiu dydziu, reikia pasirinkti pagal savo ugi.
Kita
Tai koks skersmuo turi buti 171 cm ugiui?
Ida66
QUOTE(Kita @ 2005 09 23, 18:57)
Tai koks skersmuo turi buti 171 cm ugiui?
*

Kamuolio dydžio parinkimo lentelė:

Ūgis,cm Kamuolio dydis, øcm

Iki 160cm - 55
160-175cm - 65
175-185cm - 75
185-195cm - 85
Virš 195cm - 95
Pacific
visai neseniai nusipirkau kamuoli dideli ir nezinau kokie pratimai su juo gali buti atliekami.
gal jus patarsit?
bantukas
jei turi omenyje gimnastikos kamuolį tai jau tokia tema yra mirksiukas.gif
akvilyte
tokia tema jau yra CIA
kitą kartą įdėmiau paieškok prieš atidarydama naują temą mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Pacific
na stai ir as prisiverciau ta kamoli is po stalo isrident doh.gif
Anastacia
o man tas kamuolys vietoj kėdutes prie kompo tarnauja... pamatęs, kad komfortiškai man sėdisi, ir vyras į jį kėsintis pradėjo... turbūt kariausim... biggrin.gif
Merisier
QUOTE(akvilyte @ 2005 09 15, 19:02)
user posted image

sekmes kas darysit 4u.gif
*

Sita pratima darydama as dar pasiimu svori (apie 6 kg) blush2.gif seip per pilvuza ir rankutes tikrai gerai kerta thumbup.gif svarbiausia, kaip sake treneris, sita darant, pilva itempti va tokiu budu: pabandykit atsigult ant zemes ir kur nugaroj yra isgaubimas gulint,pasikist rankas ir prispaust jas blush2.gif na,nezinau,ar cia aisku,bet pilva butent taip ir reikia itempti ir ant kamuolio ax.gif ir po to laikant rankose ta svori letai rankas pirmyn-atgal kilot thumbup.gif
vaida_pb
Visi pratimukai atrodo fainus, tik as dar kamuolio neisigijau g.gif . Tik vat su tuo sportavimu namuose problemike, kad sunku paciai prisiverst ir nesimuliuot. Ir kaip jus save ikvepiat?..
_vetra_
Nu fainai bigsmile.gif Turiu sitoki kamuoli, bet jis buvo siaip sau tik for fun. O dabar dar ir sportuot galesiu thumbup.gif
Norina
Negalėtumėt dar kartą įdėti pratimukų? Kaip tik ruošiuos pirkti gimnastikos kamuolį, o pratimukai dingo:(
akvilyte
QUOTE(Bettina @ 2006 05 25, 16:42)
Negalėtumėt dar kartą įdėti pratimukų? Kaip tik ruošiuos pirkti gimnastikos kamuolį, o pratimukai dingo:(
*

na tuoj pabandysiu, nes visas mano internetinis albumas nusprogo doh.gif reik iš naujo viską sukelt doh.gif
Papildyta:
karsta.gif sukėliau mirksiukas.gif
dragon-fly
Pritariu, labai fainas dalykas tas kamuolys ir sportuoti su juo daug smagiau - vos ne kaip zaidimo forma thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Michaella
QUOTE(akvilyte @ 2006 05 25, 19:12)
na tuoj pabandysiu, nes visas mano internetinis albumas nusprogo doh.gif  reik iš naujo viską sukelt doh.gif
Papildyta:
karsta.gif sukėliau mirksiukas.gif
*

Vat ir aš Akvilytes pagalba isigyjau kamoliuką, bandysiu sportuoti.
Radau nete geru pratimuku su nuotrukom ir aprašymų anglų kalba tai sudedu čia nuorodas jai kam idomu bus:

http://www.shape.com/workouts/19?page=1
http://www.shape.com/workouts/75
http://www.shape.com/workouts/70

o čia rusų kalba
http://www.steelfactor.ru/forum/index.php?...opic=2276&st=20
4u.gif
pakalnutė
thumbup.gif temelė. O aš kartais pasimankštinu pagal šiuos nurodymus
airv
Sveikos sportuojančios mamos ir ne tik. Aš paskaitinėjusi šią temą irgi užsmaniau kamuolio ir tikiuosi greitai jį turėsiu. Šio mėnesio "Panelė" žurnale kaip tik buvo pratimukai su kamuoliu. Gal jie jau kartojasi, bet vistiek įdėjau ----> čia
Adlim'a
Gavau gimtadienio proga tokį kamuolį bigsmile.gif Na ką, prisirinkau čia idėjų kaip su juo sportuot, tai einu greičiau išbandyt lotuliukas.gif
agnee
jei nusipirkciau kamuoli pagal savo ugi ar mazylei galeciau ant jo daryti mankstele? ar reikalingas kitoks?
menade
QUOTE(agnee @ 2006 07 19, 11:27)
jei nusipirkciau kamuoli pagal savo ugi ar mazylei galeciau ant jo daryti mankstele? ar reikalingas kitoks?
*

Galėtum daryt mirksiukas.gif Aš saviški mankštinu ant savojo mirksiukas.gif
babouziuke
Man viena gydytoja sakė, kad toks kamuolys labai gerai, kai skauda nugarą ar stuburą.. Tokiu atveju atsisėdi ant kamuolio ir spiruokliuoji. Gydytoja sakė, kad taip labai gerai atsipalaiduoja stuburo raumenys ir pats stuburas.
Aš kai turiu tokių problemų, tai irgi ruošiuosi įsigyti tokį kamuolį. ax.gif
jurgitat
O jus manot, kad kamuolys pirktas Maximoj ar kur toks pats kaip ir ortopedijos centre? Man tai gydytoja del stuburo problemu patare pirkti ortopedijos centre, kadangi ten jie sake yra kietesni ir geresni. Paziurejau, kad kainu skirtumas nera labai didelis. Ten irig gali nusipirkti uz 70 Lt. Ka manot?
Spyrga
As irgi girdejau, kad kamuolys gerai. Na bet man su juo visiskai nepatiko mankstintis schmoll.gif Neissilaikau as ant jo ir viskas, ypac kai reikia daryti kokius nors pratimus atsisedus ar atsigulus ant jo. Vaziuoja jis is po manes, nors tu ka blink.gif Tai puse laiko prasitasau bandydama kazkaip isitaisyti ir "pagauti" padeti doh.gif Nors gal cia ipratimo reikalas 4u.gif
babouziuke
QUOTE(Spyrga @ 2006 09 06, 09:51)
As irgi girdejau, kad kamuolys gerai. Na bet man su juo visiskai nepatiko mankstintis  schmoll.gif Neissilaikau as ant jo ir viskas, ypac kai reikia daryti kokius nors pratimus atsisedus ar atsigulus ant jo. Vaziuoja jis is po manes, nors tu ka blink.gif Tai puse laiko prasitasau bandydama kazkaip isitaisyti ir "pagauti" padeti  doh.gif Nors gal cia ipratimo reikalas  4u.gif
*

Ką reiškia važiuoja iš po tavęs? Turėjai omeny slysta?
Spyrga
QUOTE(babouziuke @ 2006 09 06, 10:52)
Ką reiškia važiuoja iš po tavęs? Turėjai omeny slysta?
*

na galima sakyti ir slysta ax.gif tiesiog man nesigauna kamuolio tvirtai prispausti prie zemes, kad jis is po manes neriedetu blush2.gif
babouziuke
QUOTE(Spyrga @ 2006 09 06, 11:06)
na galima sakyti ir slysta  ax.gif  tiesiog man nesigauna kamuolio tvirtai prispausti prie zemes, kad jis is po manes neriedetu  blush2.gif
*

Jeigu slysta kamuolys, reiškias, kad jis blogas. Todėl, kad tokie geri gimnastikos kamuoliai būna pagaminti iš neslystančios gumos. Tai a
r su rūbais ar be rūbų, turėtum nuo jo nenuslysti.
Aš dukrai kažkada pirkau tokį kamuolį Maximoj, tik jis su ragais tokiais - vaikiškas. Tai jo guma labai stora ir pats jis pripūstas labai sunkus. Tai, kai dukrą ant jo pasodinu, jinai greičiau su juo nugrius, nei nuslys.

O jeigu tu nuo ji nenuslysti, o šiaip nugriūni, tai jau reikia tada mokintis. Nes kitaip dar tas kamuolys vadinasi "balanso kamuolys" - moko išlaikyti pusiausvyrą.
Spyrga
Tai cia matyt bus ta antroji problema - pas mane kazkas ne taip su pusiausvyra blush2.gif Kamuolys gal ir geras buvo g.gif Pati jo nepirkau, bet bandziau keleta uzsiemimu su juo pratimus daryti sporto klube. Nebent tenai kazkokie prasti kamuoliai nupirkti. Tai puses pratimu tikrai nepadariau, nes niekaip negalejau su tuo kamuoliu susitvarkyti doh.gif O kadangi nesusitvarkiau, tai man ir nepatiko schmoll.gif Kazkaip neturiu nei per daug noro, nei kantrybes mokintis ant jo balansuoti blush2.gif Todel jau geriau renkuosi sportavima ne su juo 4u.gif
babouziuke
QUOTE(Spyrga @ 2006 09 06, 14:33)
Tai cia matyt bus ta antroji problema - pas mane kazkas ne taip su pusiausvyra  blush2.gif Kamuolys gal ir geras buvo  g.gif Pati jo nepirkau, bet bandziau keleta uzsiemimu su juo pratimus daryti sporto klube. Nebent tenai kazkokie prasti kamuoliai nupirkti. Tai puses pratimu tikrai nepadariau, nes niekaip negalejau su tuo kamuoliu susitvarkyti  doh.gif O kadangi nesusitvarkiau, tai man ir nepatiko schmoll.gif Kazkaip neturiu nei per daug noro, nei kantrybes mokintis ant jo balansuoti  blush2.gif  Todel jau geriau renkuosi sportavima ne su juo  4u.gif
*

Šiaip dar gali būti problema ir tame, kad kamuolys neatitinka tavo ūgio. Šitoje temoje mačiau kažkas buvo parašęs pagal ūgį kokio skersmens kamuolį reikia rinktis.
Turi orientuotis pagal tai, kad kai atsisėdi ant kamuolio, tavo kojos turi būti 90 laipsnių kampu.
Spyrga
QUOTE(babouziuke @ 2006 09 06, 14:38)
Šiaip dar gali būti problema ir tame, kad kamuolys neatitinka tavo ūgio. Šitoje temoje mačiau kažkas buvo parašęs pagal ūgį kokio skersmens kamuolį reikia rinktis.
Turi orientuotis pagal tai, kad kai atsisėdi ant kamuolio, tavo kojos turi būti 90 laipsnių kampu.
*

Tame sporto klube visi kamuoliai buvo vienodi. Todel, neatsizvelgiant i tai, koks kokios ugis, reikejo daryti su tokiais kamuoliais, kokius ten dave blink.gif O mano ugis didesnis uz standartini blink.gif Tai reiskia, jie tenai neteisingai uzsiemimus veda, jei visoms, tiek zemesnems, tiek aukstesnes, duoda tokio paties skersmens kamuolius g.gif Siaip tai mane tokie uzsiemimu, kai negalejau susitvarkyti ir normaliai padaryti pratimu, tikrai atgrase nuo sportavimo su kamuoliu unsure.gif Todel dabar paciai butu baisoka isigyti kamuoli, vel bandyti - o gal vel nieko nesigaus ir bus ismesti pinigai i bala.. blink.gif
babouziuke
QUOTE(Spyrga @ 2006 09 06, 15:04)
Tame sporto klube visi kamuoliai buvo vienodi. Todel, neatsizvelgiant i tai, koks kokios ugis, reikejo daryti su tokiais kamuoliais, kokius ten dave  blink.gif O mano ugis didesnis uz standartini  blink.gif Tai reiskia, jie tenai neteisingai uzsiemimus veda, jei visoms, tiek zemesnems, tiek aukstesnes, duoda tokio paties skersmens kamuolius g.gif Siaip tai mane tokie uzsiemimu, kai negalejau susitvarkyti ir normaliai padaryti pratimu, tikrai atgrase nuo sportavimo su kamuoliu  unsure.gif Todel dabar paciai butu baisoka isigyti kamuoli, vel bandyti - o gal vel nieko nesigaus ir bus ismesti pinigai i bala.. blink.gif
*

Nu sakau, kad svarbiausia perkant kamuolį, yra jį išsitraukti ir pačiupinėti su rankom ar neslidus ir antra - pasirinkti skersmenį pagal savo ūgį.
mirksiukas.gif
agniux911
ar tikrai jis veiksmingas tos kurios turi nugaros nuolatinius skausmus? beje, kaip ant jo sedet prie kompo, cia kazkas rase? as kazkaip del nugaros turiu nuolat atsiremt, o kaip cia sedisi?ar nesinori remtis?
flesi
QUOTE(agniux911 @ 2006 09 13, 13:09)
ar tikrai jis veiksmingas tos kurios turi nugaros nuolatinius skausmus? beje, kaip ant jo sedet prie kompo, cia kazkas rase? as kazkaip del nugaros turiu nuolat atsiremt, o kaip cia sedisi?ar nesinori remtis?
*

būtent veiksmingas (aišku, priklausomai kokie skausmai) jeigu skauda nugarą dėl įtampos arba raumenų nepakankamo išsivystymo, kamuolys yra idealu, nes be pastangų (sėdėdamas) treniruoji nugaros raumenis, o susiformavus raumenims, nustoja skaudėti nugarą. Atpalaiduoja, be to darant pratimus ant kamuolio beveik nėra galimybės pasitempti, pakenkti.
agniux911
kur jie normaliausi? kur juos pirkti? ar tinka eiliniai maksiminiai?kaip iziuret ju sliduma, juk pardoj nesesi ant ju o su ranka gali neatrodyti jog jie slidus, gal sudety kokia medziaga turi buti kuri tai apibudina
jurgitat
QUOTE(agniux911 @ 2006 09 14, 08:25)
kur jie normaliausi? kur juos pirkti? ar tinka eiliniai maksiminiai?kaip iziuret ju sliduma, juk pardoj nesesi ant ju o su ranka gali neatrodyti jog jie slidus, gal sudety kokia medziaga turi buti kuri tai apibudina
*

As tai patarciau nuvaziuoti i ortopedijos centra. Jei vilniuj, tai jis yra Kalvariju gatvej, priesais kalvariju turgu. Ten pataria ir kokio skersmens reikia ir kokio minkstumu, kietumo reikia pirkti. o kaina mazai skiriasi nuo maximinio, taciau manau, kad ten jie kokybiskesni.

As vakar kaip tik buvau treniruoteje sporto klube su kamuoliais, tai man nerealiai patiko. Namie turiu, kiek buvau bandzius, nieko nesigaudavo, o ten trenere paaiskino kaip reikia itempti raumenis, kad issilaikytum ant jo, kad nekristum ir labai puikiai gavosi. savaitgali neisiu sportuot i kluba, tai bandysiu namie su savo kamuoliuku pazaist
agniux911
QUOTE(jurgitat @ 2006 09 14, 09:35)
As tai patarciau nuvaziuoti i ortopedijos centra. Jei vilniuj, tai jis yra Kalvariju gatvej, priesais kalvariju turgu. Ten pataria ir kokio skersmens reikia ir kokio minkstumu, kietumo reikia pirkti. o kaina mazai skiriasi nuo maximinio, taciau manau, kad ten jie kokybiskesni.

As vakar kaip tik buvau treniruoteje sporto klube su kamuoliais, tai man nerealiai patiko. Namie turiu, kiek buvau bandzius, nieko nesigaudavo, o ten trenere paaiskino kaip reikia itempti raumenis, kad issilaikytum ant jo, kad nekristum ir labai puikiai gavosi. savaitgali neisiu sportuot i kluba, tai bandysiu namie su savo kamuoliuku pazaist
*

maximoj kazkada maciau ir po 30lt ir po 100, kuo jie skiriasi, man atrode beveik vienodi.as kaune, kur ortopedinis zinau, kazkada maciau kad be 100 nenusipirksi ju.brangoka, juolab kai nemoku nieko daryt su jais ir nezinau ar tiks
jurgitat
QUOTE(agniux911 @ 2006 09 15, 07:27)
maximoj kazkada maciau ir po 30lt ir po 100, kuo jie skiriasi, man atrode beveik vienodi.as kaune, kur ortopedinis zinau, kazkada maciau kad be 100 nenusipirksi ju.brangoka, juolab kai nemoku nieko daryt su jais ir nezinau ar tiks
*

as siandien po darbo galiu uzsukt paziuret, kiek tiksliai kainuoja dabar ortopedijos centre vilniuj, bet man padovanojo tevai ziema ( nes turejau problemu su nugara), tai zinau, kad mokejo 67 Lt.
ir jau vakar namie isbandziau, tai super, nors anksciau nieko nesigaudavo, kadnagi net neisivaizdavau kaip reikia ka daryti
F
Kas bus, jeigu aš tokį kamuolį naudosiu vietoje kėdės sėdėdama prie kompiuterio?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.