Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Griliažas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Net
sveikutės, gal darote griliažą namie? su sezamu, saulegrąžomis, riešutais? ar ten tik degintas cukrus, ar daž kažkas? o gal žinote, iš ko padaryti koziniakai (vėlgi su riešutais, sezamais ar saulegrąžomis)...esu beviltiška saldušnikė, tai kažkaip audžiu mintį pasilepinti...
dead_silen
Kazkada gal pries 4 metus (man neuzilgo bus 15) dariau su pusbroliu. Tai i metalini bliudeli pripylem cukraus ir kaitinom kol pradejo is jo darytis lyg tistantys siulai. Tada pridejom riesutu, razinu ir laukem kol sustengs. Galiausiai dauzem peiliu ir valgem biggrin.gif
wia
Net , as turiu recepta "Gozinaki" su riesutais , knygoje "kuhnia narodov kavkaza" .Jei dar neradai galiu parasyti, bet jis parasytas rusiskai .
Net
žinokit šį bei tą susižinojau - iš bendradarbės ir jau šį svtgl išbandžiau. tik ten ne griliažas ar koziniakas, o gera traški karamelė (kaip daims šokoladukas jei esat ragavę) su kepintomis saulėgrąžomis. labai skanu - na, aš kaip pirmą kartą gamindama, šiek tiek saulėgrąžu padauginau, ale net mano nesaldušnikams šeiminykščiams patiko. tik sako, kad viena bėda: kai pradedi kramsnoti, sunku sustoti... mirksiukas.gif na, jei kam įdomu, surašau:

apkepinti saulėgrąžas - jų reiktų apie porą saujų. jas apskrudinus išimti į atskirą indą ir palikti, kad atvėstų.
i puodeli (geriausia, neprideganti) istirpdinti 0.3 pakelio sviesto ir 2 valg. š. grietinės. ištirpinus juos, ant silnos liepsnos verdant masę, supilti 5-6 kupinus šaukštus cukraus ir 0,3 arbat. š. druskelės. viską maišyti. visa masė pradės burbuliuoti virdama, ją toliau maišyti. pamatysit, kaip ji pradės ruduoti, sviestas atsiskirs nuo pagrindinės masės. maišant virti tol, kol spalvikė pavirs į irisinę. svarbu neperkepint. tada sudėti saulėgrąžas ir išmaišyti. ant medinės lentutės ištieskite foliją ir ant jos supilkite masę. suformuokit ploną sluoksnį, kad būtų patogu laužyti. sustengs greitai, nors atsargiai, šiaip masė būna labai karšta.

mano pirmas bandymas buvo ne visai super, bet ir ne nepavykęs, todėl, tikiuosi, ir jums pasiseks..skanaus...kramst mirksiukas.gif
Laimuška
QUOTE(Net @ 2005 09 19, 09:34)
žinokit šį bei tą susižinojau - iš bendradarbės ir jau šį svtgl išbandžiau. tik ten ne griliažas ar koziniakas, o gera traški karamelė (kaip daims šokoladukas jei esat ragavę) su kepintomis saulėgrąžomis. labai skanu - na, aš kaip pirmą kartą gamindama, šiek tiek saulėgrąžu padauginau, ale net mano nesaldušnikams šeiminykščiams patiko. tik sako, kad viena bėda: kai pradedi kramsnoti, sunku sustoti... mirksiukas.gif na, jei kam įdomu, surašau:

apkepinti saulėgrąžas - jų reiktų apie porą saujų. jas apskrudinus išimti į atskirą indą ir palikti, kad atvėstų.
i puodeli (geriausia, neprideganti) istirpdinti 0.3 pakelio sviesto ir 2 valg. š. grietinės. ištirpinus juos, ant silnos liepsnos verdant masę, supilti 5-6 kupinus šaukštus cukraus ir 0,3 arbat. š. druskelės. viską maišyti. visa masė pradės burbuliuoti virdama, ją toliau maišyti. pamatysit, kaip ji pradės ruduoti, sviestas atsiskirs nuo pagrindinės masės. maišant virti tol, kol spalvikė pavirs į irisinę. svarbu neperkepint. tada sudėti saulėgrąžas ir išmaišyti. ant medinės lentutės ištieskite foliją ir ant jos supilkite masę. suformuokit ploną sluoksnį, kad būtų patogu laužyti. sustengs greitai, nors atsargiai, šiaip masė būna labai karšta.

mano pirmas bandymas buvo ne visai super, bet ir ne nepavykęs, todėl, tikiuosi, ir jums pasiseks..skanaus...kramst  mirksiukas.gif
*

Na a visiškai taip pat griliažą darau, na aišku vietoj saulėgražų riešutus dedu. biggrin.gif Juos irgi pakepinti būtina, o toliau viskas tas pats. Ai tik aš grietinės nededu, kepinu tik ant sviesto.
irutukas
Vakar prisikaučiau ir pasidariau su kepintom saulėgražom smile.gif Pakepinau kokias tris saujas saulėgražų, ax.gif tris šaukštus grietinės ir keturis šaukštus cukraus pavirinau kol aprudo, labai tamsaus nedariau smile.gif supyliau saulėgražas išmaišiau, išklojau ant medines lentutes kita paslegiau ax.gif nespeju nei ataušt kaip jau samaguriavom blush2.gif man labai patiko thumbup.gif kai sustengo buvo dar skaniau mirksiukas.gif
Gandi
QUOTE(Net @ 2005 09 14, 09:42)
sveikutės, gal darote griliažą namie? su sezamu, saulegrąžomis, riešutais? ar ten tik degintas cukrus, ar daž kažkas? o gal žinote, iš ko padaryti koziniakai (vėlgi su riešutais, sezamais ar saulegrąžomis)...esu beviltiška saldušnikė, tai kažkaip audžiu mintį pasilepinti...
*

Cia griliazo receptas su riesutais:

700g cukraus
300g riesutu( galima truputi maziau)
20g sviesto( stalo patepimui)

I puoda supilamas cukrus ir kaitinamas kol pagelsta. Tada suberiami pakepinti ir smulkiai sukapoti riesutai. Mase sumaisoma labai greitai, kad riesutai apsitrauktu lydytu cukrumi. Mase ispilama ant lydytu sviestu istepto marmurinio stalo ( taip darom kulinariniuose cechuose), o namie galima ir ant folijos. Palaukiam kol atsala ir sukieteja, o tada sutrupinam metaliniu kocelu. Skanaus thumbup.gif
luluxe
o kaip va toki girliazini toruka gaut.. gi tokioskarsos mases nieks nepila ant torto.. gal as kazka maisau ir i pievas tik vaziuoju.. ax.gif
dianute
aha, o gal kuri zinot, kaip pasidaryt griliazini torta? 4u.gif
muriele
as tai darau pati paprasciausia saldaine,grietine su cukrum maisau,tai skonis super thumbup.gif
kaprizas_
Skanus daiktas:)))
nerami
NNNNNNNIAM !!!!!

mergyces, aciu!!!!
Papildyta:
siandien butinai gaminsiu :*
midutis
Tikras skanumėlis thumbup.gif
Kenguryte
Aš esu ragavusi namie darytą grilijažą. Kiek pamenu, ten buvo dribsnių, saulėgrąžų, riešutų, gal sezamo, razinų, gal dar ko nors ten įdėta, jau nebepamenu, bet taip skanu buvo, niam niam; Dabar galvoju, čia rašėti tik, akd saulėgrąžas ar riešutus kepinate, o ką daryti su tais dribsais, su razinom? Visus ingriedientus reikia pakepinti ar kaip?

Žiūrėkit, radau, kad griliažas dar ir su medumi gaminamas:

"paruošti griliažą - medų, cukrų, sviestą ištirpinti,suberti riešutus ir minutę pakepti.
"

Gal dar kas kokių idėjų turit ir tikrai esat gaminę griliažą?
Kenguryte
Pirmą kartą gaminau griliažą namuose. Gaminau su medumi, tai man schmoll.gif Nes aš medaus nelabai mėgstu, o tame griliaže vis tiek tas medus jaučiasi, gal kas galėtų pasakyti, kiek to medaus reikėtų dėti, kad nesijaustų, ir plius, stingsta griliažas, bet ne taip greit, kaip norėčiau, gal ką ne taip dariau? g.gif
lukaslukosius
QUOTE(luluxe @ 2006 07 15, 17:52)
o kaip va toki girliazini toruka gaut.. gi tokioskarsos mases nieks nepila ant torto.. gal as kazka maisau ir i pievas tik vaziuoju..  ax.gif
*

taip tu teisi nieks nepila griliazo ant torto .sustingusi griliaza ji reikia susmulkinti,su kocelu .susmulkinus iki norimo dydzio barstomas pavirsius na dar galima pabarstyt ir tarp pertepymu.tikrai tada skanu buna.tik bukit atsargios kai griliaza gaminat.galit nudegti. viska darykit greitai kai pradedat lyginti.
lauvire
Na, grilijažinio torto neteko gaminti, bet kartais kepu grilijažinius sausainėlius. Juos gaminant reik ant tešlos viršaus pabarstyti pagaminto trupinto grilijažo ir tada kepti.

O kas skundžiasi dėl to, jog gamintas su medumi grilijažas nelabai gerai stingsta, tai nieko keisto. Medus- tai ne cukrus, nekietėja.
JJG
Gal kas žinote kaip gaminti kozinakus?
sarytuka
o kokius riesutus i griliaza deti reikia?? 4u.gif
irmulia
QUOTE(sarytuka @ 2009 05 02, 10:19)
o kokius riesutus i griliaza deti reikia?? 4u.gif
*

Kokius tik sugalvoji mirksiukas.gif

aš gaminu karamelizuotus riešutus ledams, bet sakyčiau gaunasi kaip ir griliažas tuo pačiu, nes riešutai yra sukapojami ir pavirinus su cukrumi gaunasi tokie kaip gabaliukai mirksiukas.gif Receptukas mirksiukas.gif
irmulia

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.