Senoji tema
Senoji tema
as turejau viena nesivystanti, ir jau beveik metai po jo negaliu pastoti
Lankausi pas gera gydytoja, tai tik jo deka ir turiu vilti... QUOTE(milduxe @ 2009 06 17, 14:00) as turejau viena nesivystanti, ir jau beveik metai po jo negaliu pastoti Lankausi pas gera gydytoja, tai tik jo deka ir turiu vilti... Papildyta: QUOTE(daliajabbar @ 2009 06 17, 14:25) sakoma,kad sitie vaistai galima vartoti jai turi rizika persileisti sako,kad vaistai sustiprina nestuma. Padeda pastoti taippat.
daphastonas ne padeda pastoti,o stiprina gimda nestumo metu,nzn koks ju veiksmingumas,nes as geriau visa nestuma,o 20sav. ivyko persileidimas,vat ir vaistai,jei lemta tai lemta,o jei ne tai ne
QUOTE(ramatukas @ 2009 06 18, 13:39) daphastonas ne padeda pastoti,o stiprina gimda nestumo metu,nzn koks ju veiksmingumas,nes as geriau visa nestuma,o 20sav. ivyko persileidimas,vat ir vaistai,jei lemta tai lemta,o jei ne tai ne kiek zinau duphastona galima gerti tik iki 18 sav. Bent jau man gine taip sake. As geriau ilgiau, o kai nutraukiau persileidau. Gal tai sutapimas, gal ir ne
Be daktaru rekomendacijos ir tyrimus bent jau as nepradeciau zaisti su vaistais. O visu pirma pasidaryciau gyd. rekomenduojamus tyrimus ir pabandyciau paieskoti priezasciu, del ko ivyko 2 persileidimai. Aisku nebutinai atrasi priezasti, bet bent jau suzinosi ar tikrai esi sveika ir pasiruosusi dar vienam nestumui.
As po vieno nesekmingo karto taip ir padariau, radau tai ko visai nesitikejau ir net nejutau, kad galeciau kuom nors sirgt, gydziausi ir ruosiausi kitam sekmingesniam kartui.
Sveikutes,
As praradau vaikeli pries pora savaiciu, gydytojas liepe gerti folio rugsti ir bandyti dar karta kita menesi. As manau kaip tau duota taip ir bus. Persileidimai daznai yra nepaaiskinami, o be to as asmeniskai ir nenoriu gilintis kaip, kodel ir t.t. nes tada pradedi stresuoti o kai stresuoji daug sunkiau pastoti ir nestuma islaikyti. Mano nuomone gamta yra gamta ir kas duota nuo to nepabegsi... Nors ir sunku , mastau pozityviai ir tikiu kad kita karta viskas bus gerai. PS. Tikiuosi mano nuomone neskamba saltai... Trauma mums buvo istikruju didele kadangi tai buvo musu pirmas vaikelis kuri "gaminome" metus laiko ir jau buvom pradeje abejoti savo vaisingumu... Sekmes!!! QUOTE(violet79 @ 2009 07 08, 14:21) Sveikutes, As praradau vaikeli pries pora savaiciu, gydytojas liepe gerti folio rugsti ir bandyti dar karta kita menesi. As manau kaip tau duota taip ir bus. Persileidimai daznai yra nepaaiskinami, o be to as asmeniskai ir nenoriu gilintis kaip, kodel ir t.t. nes tada pradedi stresuoti o kai stresuoji daug sunkiau pastoti ir nestuma islaikyti. Mano nuomone gamta yra gamta ir kas duota nuo to nepabegsi... Nors ir sunku , mastau pozityviai ir tikiu kad kita karta viskas bus gerai. PS. Tikiuosi mano nuomone neskamba saltai... Trauma mums buvo istikruju didele kadangi tai buvo musu pirmas vaikelis kuri "gaminome" metus laiko ir jau buvom pradeje abejoti savo vaisingumu... Sekmes!!! Uzjauciu, as praradau pries 4 men, tai buvo irgi musu pirmasis vaikelis, kuri planavome. Puse metu negalejau pastot,nes 4 metus geriau kontraceptines tabletes, dvejones ir t.t. Pastojom ir praradom, istikruju dar ir dabar sunku. Kita men bandysim vel. Geriu vitaminus, jauciuos sustiprejus. QUOTE(Ausriuke-viltis @ 2009 07 08, 20:20) Uzjauciu, as praradau pries 4 men, tai buvo irgi musu pirmasis vaikelis, kuri planavome. Puse metu negalejau pastot,nes 4 metus geriau kontraceptines tabletes, dvejones ir t.t. Pastojom ir praradom, istikruju dar ir dabar sunku. Kita men bandysim vel. Geriu vitaminus, jauciuos sustiprejus. Viskas bus gerai, pastoti galim o tai ir yra svarbiausia. Yra daug moteru kurios niekad netures savo vaikeliu, cia jau baisu... O mes esam vaisingos tai tikrai kazkada uzkibs ir viskas bus gerai. Mes nesam is tu laiminguju kurios neturi visiskai jokiu problemu bet musu problema kaip ir ne problema. Man gydytojas sake nelaukti ir is karto bandyti vel, taigi ruosiuos i apatiniu krautuve... QUOTE(violet79 @ 2009 07 08, 13:21) Sveikutes, As praradau vaikeli pries pora savaiciu, gydytojas liepe gerti folio rugsti ir bandyti dar karta kita menesi. As manau kaip tau duota taip ir bus. Persileidimai daznai yra nepaaiskinami, o be to as asmeniskai ir nenoriu gilintis kaip, kodel ir t.t. nes tada pradedi stresuoti o kai stresuoji daug sunkiau pastoti ir nestuma islaikyti. Mano nuomone gamta yra gamta ir kas duota nuo to nepabegsi... Nors ir sunku , mastau pozityviai ir tikiu kad kita karta viskas bus gerai. PS. Tikiuosi mano nuomone neskamba saltai... Trauma mums buvo istikruju didele kadangi tai buvo musu pirmas vaikelis kuri "gaminome" metus laiko ir jau buvom pradeje abejoti savo vaisingumu... Sekmes!!! Man po pirmo persileidimo irgi gydytoja sakė -tipo natūrali gamtos atranka ir pan. Kaip ir tu dabar, tuo metu aš stengiausi mažiau galvoti, kad neužsiciklinčiau ir nedariau jokių tyrimų. Deja, kai po kelių mėnesių pastojau vėl, tai nepadėjo. Patyriau antrą persileidimą. Dabar ryžtingai nusiteikus atlikti įmanomus tyrimus, gal vis dėl to yra priežastis, kodėl taip atsitiko Jei galėčiau atsukti laiką atgal, tyrimus daryčiau jau po pirmo persileidimo. Bent būčiau ramesnė, kad padariau, ką galėjau. O gal ir priežastis būtų rasta... Čia forume sužinojau daugybę atvejų, kai tik medikamentų dėka galima išlaikyti neštumą. Tad tikrai ne visada "gamta yra gamta ir kas duota nuo to nepabėgsi". Kartais reikia ir papildomo (pvz. vaistų) įsikišimo. Savo atveju (du persileidimai per pusę metų) nesu linkus nurašinėti gamtos klaidai Papildyta: QUOTE(daliajabbar @ 2009 06 17, 13:31) Papildyta: sakoma,kad sitie vaistai galima vartoti jai turi rizika persileisti sako,kad vaistai sustiprina nestuma. Padeda pastoti taippat. Duphaston -hormoniniai vaistai ir parduodami su receptu. Deja, jie pastoti tikrai nepadės (ne tokia jų paskirtis). Jie kartais yra skiriami vaisiaus įsitvirtinimui (kai organizmas gamina per mažai progesterono), kartais mėnesinių sureguliavimui. Kiekvienas atvejis individualus ir skiriasi vaistų dozės, ciklo laikas, nuo kada jie skiriami ir pan. Tik gydytojas gali nuspręsti, ar tau jų reikia Kartais duphastona skiria nėštukėms, prasidėjus tepliojimams. Bet tikrai ne visais atvejais jis padeda. Taip, kad nesitikėk, kad šis vaistas būtinai padės ir tau Papildyta: QUOTE(gitulia @ 2009 06 18, 21:41) As po vieno nesekmingo karto taip ir padariau, radau tai ko visai nesitikejau ir net nejutau, kad galeciau kuom nors sirgt, gydziausi ir ruosiausi kitam sekmingesniam kartui. jei ne paslaptis, parašyk, kokią priežastį radai. Aš tik pradedu tyrimų maratoną. Gaila, bet pas kai kuriuos gydytojus norint pakliūt, ilgokai reikia laukti...
[quote=kerzaka,2009 07 09, 17:40]
Man po pirmo persileidimo irgi gydytoja sakė -tipo natūrali gamtos atranka ir pan. Kaip ir tu dabar, tuo metu aš stengiausi mažiau galvoti, kad neužsiciklinčiau ir nedariau jokių tyrimų. Deja, kai po kelių mėnesių pastojau vėl, tai nepadėjo. Patyriau antrą persileidimą. Dabar ryžtingai nusiteikus atlikti įmanomus tyrimus, gal vis dėl to yra priežastis, kodėl taip atsitiko Jei galėčiau atsukti laiką atgal, tyrimus daryčiau jau po pirmo persileidimo. Bent būčiau ramesnė, kad padariau, ką galėjau. O gal ir priežastis būtų rasta... Čia forume sužinojau daugybę atvejų, kai tik medikamentų dėka galima išlaikyti neštumą. Tad tikrai ne visada "gamta yra gamta ir kas duota nuo to nepabėgsi". Kartais reikia ir papildomo (pvz. vaistų) įsikišimo. Savo atveju (du persileidimai per pusę metų) nesu linkus nurašinėti gamtos klaidai Papildyta: Duphaston -hormoniniai vaistai ir parduodami su receptu. Deja, jie pastoti tikrai nepadės (ne tokia jų paskirtis). Jie kartais yra skiriami vaisiaus įsitvirtinimui (kai organizmas gamina per mažai progesterono), kartais mėnesinių sureguliavimui. Kiekvienas atvejis individualus ir skiriasi vaistų dozės, ciklo laikas, nuo kada jie skiriami ir pan. Tik gydytojas gali nuspręsti, ar tau jų reikia Kartais duphastona skiria nėštukėms, prasidėjus tepliojimams. Bet tikrai ne visais atvejais jis padeda. Taip, kad nesitikėk, kad šis vaistas būtinai padės ir tau Papildyta: jei ne paslaptis, parašyk, kokią priežastį radai. Aš tik pradedu tyrimų maratoną. Gaila, bet pas kai kuriuos gydytojus norint pakliūt, ilgokai reikia laukti... [/quote Cia as manau nuomones reikalas, jei as turesiu daugiau nei viena persileidima tada gal irgi kreipsiuos i medikus ir bandysim ieskoti priezasciu, bet kol kas po vieno tai lauksim kas bus toliau ir tada spresim. O dabar visas demesys ir energija antrojo gamybai Labai gaila kad tau taip atsitiko tikiuosi ateityje daug sveiku vaikeliuku.
Mano pirmasis nestumas baigesi persileidimu. Tik 5 savaites buvo
Idomiausia, kad man sake, jog sulauksiu menesiniu po 40 dienu, o sulaukiau po 20. Planuoti kita leliuka pradejome po poros menesiu. Stengiuosi gerai maitintis, vartoju vitaminus ir foline rugsti. Dabar jau treciasis planavimo menuo eina, tikiuosi, kad atnes geru rezultatu QUOTE(Ruby Tuesday @ 2009 07 11, 10:57) Mano pirmasis nestumas baigesi persileidimu. Tik 5 savaites buvo Idomiausia, kad man sake, jog sulauksiu menesiniu po 40 dienu, o sulaukiau po 20. Planuoti kita leliuka pradejome po poros menesiu. Stengiuosi gerai maitintis, vartoju vitaminus ir foline rugsti. Dabar jau treciasis planavimo menuo eina, tikiuosi, kad atnes geru rezultatu As pirma vaikeli irgi praradau. Kai prasidejo pakraujavimas skyre man duphaston, bet jis nepadejo. Itare apsigimima, veliau tai pasitvirtino. Mums gyne liepe puse metu pasisaugoti. Geriu dabar vitaminu, kad dar sustipreciau ir jau planuojam. Tyrimu nesidariau jokiu, pasidaviau likimui. Matysim kaip bus. Po tokiu skausmingu isgyvenimu, tiesiog vengiu tu ligoniniu ir daktaru, nes labai daug pragulejau. Jauciuos gan gerai, to pakanka man kolkas. Daug sekmyciu planuojanciom ir neprarandanciom vilties QUOTE(kerzaka @ 2009 07 09, 19:40) Man po pirmo persileidimo irgi gydytoja sakė -tipo natūrali gamtos atranka ir pan. Kaip ir tu dabar, tuo metu aš stengiausi mažiau galvoti, kad neužsiciklinčiau ir nedariau jokių tyrimų. Deja, kai po kelių mėnesių pastojau vėl, tai nepadėjo. Patyriau antrą persileidimą. Dabar ryžtingai nusiteikus atlikti įmanomus tyrimus, gal vis dėl to yra priežastis, kodėl taip atsitiko Jei galėčiau atsukti laiką atgal, tyrimus daryčiau jau po pirmo persileidimo. Bent būčiau ramesnė, kad padariau, ką galėjau. O gal ir priežastis būtų rasta... Čia forume sužinojau daugybę atvejų, kai tik medikamentų dėka galima išlaikyti neštumą. Tad tikrai ne visada "gamta yra gamta ir kas duota nuo to nepabėgsi". Kartais reikia ir papildomo (pvz. vaistų) įsikišimo. Man irgi panašiai. Pirmasis nesivystė, teko A.. daryti. Gydytojai irgi sakė - naturali gamtos atranka. Antras bandymas baigėsi persileidimu. Abu kartus tik iki 5 savaičių išsilaikė. Gal kas žinot kokius tyrimus verta pasidaryti ir kur juos daro, kokios kainos?
Sveikutes,
Man buvo gresiantis persileidimas, tai nuo 12 iki 28 savaites vartojau cyglogest vaistus, jie irgi su hormonais moteriskais. Bet ju negalima vartoti norint pastoti, todel, kad del ju neivyksta ovoliucija (bent jau informaciniam vaistu lapelyje taip buvo parasyta).. Ir sitie vaistai parduodami su receptu As siulyciau pagerti vitaminus (yra net ir spec vyrams vitaminai, sustiprinti ju spermiukus) gerai maitintis, nestresuoti (cia turbut butina salyga
Man po persileidimo gydytoja sake leisti organizmui atsigauti...gerti folio rugsti ir bandyti po pirmu mmm
QUOTE(emely @ 2009 07 16, 21:44) Man irgi panašiai. Pirmasis nesivystė, teko A.. daryti. Gydytojai irgi sakė - naturali gamtos atranka. Antras bandymas baigėsi persileidimu. Abu kartus tik iki 5 savaičių išsilaikė. Gal kas žinot kokius tyrimus verta pasidaryti ir kur juos daro, kokios kainos? Man tai baisu skaityti, kaip dauguma jusu raso, kad nieko nedarysiu, lauksiu, cia gamta ir pan... BUTINA DARYTI, kitaip gal niekada nesulauskit vaikiuku... 1. svarbus tyrimas, kuri turi pasidaryti ankstyvu nestuma praradusioms, tai Atifosfolipidinis sindromas(AFS)(is kraujo). Del kraujo kresumo. 2. visi hormonai (pvz man progesterono per mazai, iskart ir gleivine nepriauga gera, tai kiek as bepastociau visada perisleisiu, nes nera nestuma palaikancio hormono.) 3. spermogarma.(is indelio pilno gerio 4. Chlamidijos, mikroplazmos ureaplazmos.(tepinelis) tai, bakterijos ir visoks "s" kurie sukelia persileidimus arba neleidzia pastoti. 5. Citomegalo virusas.(is kraujo) tai vaiku zudikas tiek ankstyvuosiuose tiek velyvuosiuose nestumuose. Jei nera imuniteto tai citomegalo virusui, tai uzsikretus nestumo metu 100 proc. ivyks persileidimas, arba bus labai labai apsigimes(atviras stuburas ar pan.) o jei yra persirgta ir yra imunitetas tai vel susirgus nestumo metu bus nedideli vaisiaus pakenkimai arba nieko nebus.(ziurint kuriuo metu uzsikresta) gydymo nera, tik imuniteto stiprinimas. 6. Toksoplazmoze. (is kraujo) Dazniausiai perserga vaikysteje. ir jai jau persirgai tai gera zinia, kad daugiau nebesirgsi, nes turi imuniteta visam gyvenimui. (skirtingai nuo citomegalo). Cia pagrindiniai tyrimai, kuriuos butina pasidaryti orint issiaiskinti priezasti ir ja pasalinti, nes nepasalinus seks kiti persileidimai. Informacija tikslinketes, domekites. Yra atskiros temos kiekvienam tyrimui, kur jums paaiskins viska issamiai. As pasidariau visus tyrimus Vilniuje(aids centre- pigiausia) isskyrus afs, kurio taip ir neprisiruosiu pasidaryti. sekmes visoms QUOTE(harmonija... @ 2009 08 06, 08:43) Man tai baisu skaityti, kaip dauguma jusu raso, kad nieko nedarysiu, lauksiu, cia gamta ir pan... BUTINA DARYTI, kitaip gal niekada nesulauskit vaikiuku... 1. svarbus tyrimas, kuri turi pasidaryti ankstyvu nestuma praradusioms, tai Atifosfolipidinis sindromas(AFS)(is kraujo). Del kraujo kresumo. 2. visi hormonai (pvz man progesterono per mazai, iskart ir gleivine nepriauga gera, tai kiek as bepastociau visada perisleisiu, nes nera nestuma palaikancio hormono.) 3. spermogarma.(is indelio pilno gerio 4. Chlamidijos, mikroplazmos ureaplazmos.(tepinelis) tai, bakterijos ir visoks "s" kurie sukelia persileidimus arba neleidzia pastoti. 5. Citomegalo virusas.(is kraujo) tai vaiku zudikas tiek ankstyvuosiuose tiek velyvuosiuose nestumuose. Jei nera imuniteto tai citomegalo virusui, tai uzsikretus nestumo metu 100 proc. ivyks persileidimas, arba bus labai labai apsigimes(atviras stuburas ar pan.) o jei yra persirgta ir yra imunitetas tai vel susirgus nestumo metu bus nedideli vaisiaus pakenkimai arba nieko nebus.(ziurint kuriuo metu uzsikresta) gydymo nera, tik imuniteto stiprinimas. 6. Toksoplazmoze. (is kraujo) Dazniausiai perserga vaikysteje. ir jai jau persirgai tai gera zinia, kad daugiau nebesirgsi, nes turi imuniteta visam gyvenimui. (skirtingai nuo citomegalo). Cia pagrindiniai tyrimai, kuriuos butina pasidaryti orint issiaiskinti priezasti ir ja pasalinti, nes nepasalinus seks kiti persileidimai. Informacija tikslinketes, domekites. Yra atskiros temos kiekvienam tyrimui, kur jums paaiskins viska issamiai. As pasidariau visus tyrimus Vilniuje(aids centre- pigiausia) isskyrus afs, kurio taip ir neprisiruosiu pasidaryti. sekmes visoms Harmonija, o kur yra atliekama spermograma? Ar irgi aids centre?
spermograma galima pasidaryti vaisingumo klinikoje(pilna apie 200 lt(kiek pamenu) trumpa apie 90 lt(atrodo). mes darem pilna, kad viskas vienu kartu gerai matytusi.) siaip daro ir kiti centrai, pvz kur ir hormonus daro, tiesiog reikia pasiskambinti ir pasiklausti kainos. Geriausia ziureti arti namu, nes reikia pristatyti dar silta(pazastyje ar tarp papuku) geri per 30 min.
tiesa, kiek as zinau aids centras nedaro.
Sveikos, aš irgi persileidau apie 4 savaitę, nurašėm gamtos klaidai, kaip tik apturėjau firmos persikraustymą iš vienos vietos kitą, įtariu, kad tas nepraėjo be pasekmių, gal nežinodama, kad laukiaus į karštą vonią įlindau, ką aš labai mėgstu.. 4 metus gėriau kontraceptikus... tiesa darėm 8 mėnesių pertrauką, pastojau tada iš antro mėn... Žodžiu,pasak mano ginės, 50 proc. tokių kaip aš. Liepė gerti folį ir planavimo nenutraukti
Geroji šio medalio pusė - po to persileidimo trečiųjų mmm nebesulaukiau Teko skaityti, kad visi tyrimai dėl persileidimų atliekami tik po dviejų - trijų persileidimų.
Prie visu kitu dar galeciau pridurti genetinius tyrimus.
Ir manau tikrai reikia palaukti bent tris menesius po persiledimo, kad organizmas atsigautu po streso. Man gydytojas liepe laukti sesis menesius. Ir dave uzduoti. Kadangi kol laukiausi iki persileidimo buvau sugebejusi priaugti svorio, tai jis liepe man ji numesti, pradeti sportuoti. Nes sako, kad nestumas (ne tik persileidimas) yra labai didelis stresas organizmui, todel musu kunas turi buti tam paruostas - sveikas, geros fizines formos, be virsvorio. Taigi dabar turiu uzsiemima: sportuoju, pasidariau genetinius tyrimus (nes mano atveju tik jie buvo reikalingi), laukiu atsakymu, metu svori, stengiuosi save psichologiskai nuteikti antram nestumui QUOTE(skrite @ 2009 11 18, 14:09) Prie visu kitu dar galeciau pridurti genetinius tyrimus. Ir manau tikrai reikia palaukti bent tris menesius po persiledimo, kad organizmas atsigautu po streso. Man gydytojas liepe laukti sesis menesius. Ir dave uzduoti. Kadangi kol laukiausi iki persileidimo buvau sugebejusi priaugti svorio, tai jis liepe man ji numesti, pradeti sportuoti. Nes sako, kad nestumas (ne tik persileidimas) yra labai didelis stresas organizmui, todel musu kunas turi buti tam paruostas - sveikas, geros fizines formos, be virsvorio. Taigi dabar turiu uzsiemima: sportuoju, pasidariau genetinius tyrimus (nes mano atveju tik jie buvo reikalingi), laukiu atsakymu, metu svori, stengiuosi save psichologiskai nuteikti antram nestumui as manau kad genetinius tyrimus butu gerai dauguma pasidaryti, tik va kad nevisoms juos daro nemokamai. o kodel tau jie buvo reikalingi? nes mano atveju taip pat jie butini, gal kazkas panasaus ir man buvo kaip tau....
Mergaites, pasidalinkit patirtim... Man pries 6 dienas padare abrazija. Nors nakti pries tai labai kraujavau, buvo didziuliai skausmai, ir jauciau, kad jau nieko many neliko, o nuvaziavus i ligonine, gyd paziurejo su echo, sako, nestumo gimdoje nebera, bet vistiek darysim A. Dabar tik atsigauti pradedu po to, kas ivyko, pradejo kilt visokie klausimai. Ar butina buvo daryt A, jei jau nieko nebebuvo? Papasakokit, kaip buvo Jums
Man buvo panasiai kaip ir tau viskas ivyko namie , bet nuvaziavus i ligonine vistiek padare A, o A daro tam kad viska kruopsciai isvalytu ir kad veliu nebutu infekcijos, nes maza kas galejo ten likti
Nesutinku kad A. reikalinga. jeigu nekraujuoji, jei kunas pats susitvarko- nereikia... Aisku, jas daro, bet man nedare - netekau mergytes, buvo 20 savaiciu. Kaip tik po A. buna daugiau uždegimu...
Tiesiog manau- kam lyst ten, kur susitvarko pati gamta ir tavo kunas... QUOTE(auksegyd @ 2010 01 03, 22:07) Nesutinku kad A. reikalinga. jeigu nekraujuoji, jei kunas pats susitvarko- nereikia... Aisku, jas daro, bet man nedare - netekau mergytes, buvo 20 savaiciu. Kaip tik po A. buna daugiau uždegimu... Tiesiog manau- kam lyst ten, kur susitvarko pati gamta ir tavo kunas... Aš kaip medikė, dirbanti ginekologijos skyriuje, paskysiu, po persileidimų visada daromos abrazijos. Nes gali užsilikti krešuliukai. placentos gabaliukai ir t.t. Po abrazijos visada skiriamas antibiotikų kuras.20 sav. jau nemažas nėštumas ir jeigujis gražiai pasišalino su vaisiauo pūsle, galėjo ir nedaryti.
man 2009m vasari dare abrazija, 13sav. Vystymasis sustojo , "ispuslejo" placenta. Nekraujavau. Siaip prastai visa laika jauciausi, o kai subliusko krutine ir viena syki isbego rudas skystis, pasidare neramu. Praejus pusmeciui, atsistacius hcg (nes histologinis tyrimas patvirtino molla hydatidosa, pusline isvisa) jau rekomendavo pastoti. beje, po abrazijos, jokiu antibiotiku man neskyre.
QUOTE(Naujoke:) @ 2010 01 14, 15:17) man 2009m vasari dare abrazija, 13sav. Vystymasis sustojo , "ispuslejo" placenta. Nekraujavau. Siaip prastai visa laika jauciausi, o kai subliusko krutine ir viena syki isbego rudas skystis, pasidare neramu. Praejus pusmeciui, atsistacius hcg (nes histologinis tyrimas patvirtino molla hydatidosa, pusline isvisa) jau rekomendavo pastoti. beje, po abrazijos, jokiu antibiotiku man neskyre. Man irgi po A neskyre jokiu antibiotiku
Sveikos merginos, aš mananu, kad geriau kai daro išvalymą.esi tikra tada kad pašalinta viskas ko nereikia kad liktų, o tai po to gali ir liūdnos pasėkmės būti.o man po abrazijos skyrė antibiotikus ir patarė kai tik jausimės pasiruošę vėl planuoti.
QUOTE(Lasyte @ 2010 01 03, 00:20) Mergaites, pasidalinkit patirtim... Man pries 6 dienas padare abrazija. Nors nakti pries tai labai kraujavau, buvo didziuliai skausmai, ir jauciau, kad jau nieko many neliko, o nuvaziavus i ligonine, gyd paziurejo su echo, sako, nestumo gimdoje nebera, bet vistiek darysim A. Dabar tik atsigauti pradedu po to, kas ivyko, pradejo kilt visokie klausimai. Ar butina buvo daryt A, jei jau nieko nebebuvo? Papasakokit, kaip buvo Jums man taip pat darė abraziją po gausaus nukraujavimo, nors po echo pasakė, kad gimdoje tik gleivinės likučiai, bet A esmė ta, kad būtina kruopščiai išvalyti gimdą. O mano atveju dar ir smarkų kraujavimą teko stabdyt prideginimu QUOTE(Naujoke:) @ 2010 01 14, 16:17) man 2009m vasari dare abrazija, 13sav. Vystymasis sustojo , "ispuslejo" placenta. Nekraujavau. Siaip prastai visa laika jauciausi, o kai subliusko krutine ir viena syki isbego rudas skystis, pasidare neramu. Praejus pusmeciui, atsistacius hcg (nes histologinis tyrimas patvirtino molla hydatidosa, pusline isvisa) jau rekomendavo pastoti. beje, po abrazijos, jokiu antibiotiku man neskyre. Sveikos...8sav nustojo vystytis lelius,padare ambrazija(taip pat buvo daline pusline isvisa)....vel pastojau po metu,deja nustojo vystytis apie 9sav. issauke persileidima vaistais,neisivale...dare kazkoki mini atsiurbima....ryt pas gine -ziuresim... yra temuke pusline isvisa prisijunk,kartu lengviau
sveikutes visos
QUOTE(Skirgute @ 2010 03 03, 06:15) sveikutes visos Folio rugsti butina gerti maziausiai 3 menesiai iki pastojimo, taigi nenutraukinek jos
Man tai irgi nustojo vystytis 5 savaičių, ėmiau kruajuot, nustatė nesivystantį, tik gydytoja sakė, kad būtų geriau jei pats organizmas susitvarkytų. Tai laukėm galim sakyt 3 mėnesius (na aš gerai jaučiaus, jokių kaip sakant blogumų), tai gydytoja ir sakė laukiam. Kol va per vienas mėnesines taip drioktelėjo, kad jau galvojau galus atiduosiu... Paskui gydytoja apžiūrėjo ir sakė, kad viskas kuo gražiausiai išsivalė ir A daryt nereikia...
QUOTE(sigullka @ 2010 04 02, 20:39) Man tai irgi nustojo vystytis 5 savaičių, ėmiau kruajuot, nustatė nesivystantį, tik gydytoja sakė, kad būtų geriau jei pats organizmas susitvarkytų. Tai laukėm galim sakyt 3 mėnesius (na aš gerai jaučiaus, jokių kaip sakant blogumų), tai gydytoja ir sakė laukiam. Kol va per vienas mėnesines taip drioktelėjo, kad jau galvojau galus atiduosiu... Paskui gydytoja apžiūrėjo ir sakė, kad viskas kuo gražiausiai išsivalė ir A daryt nereikia... Nieko sau 3 men laukei kaip man sake kad geriausiai kuo greiciau viska sutvarkyti kad vaisius nepradetyu ten puliuoti, o po to nebutu jokiu komplikaciju
Persileidau beveik prieš 6 mėn. Buvo 13 sav. Gydytoja liepė palaukti 6 mėn., pasidaryti tyrimus ir tada vėl planuoti. Deja. Tyrimus pasidariau rado citomegalo virusą aktyvų. Vėl liepia laukti 6 mėn., stiprinti imunitetą. Pražliumbiau visą vakarą kai sužinojau tyrimo rezultatus, bet dabar nusiteikiau ryžtingai gerti vitaminus, bandyti sveikai gyventi. Dar galvoju kad reiktų pakartoti tyrimą po kokių 3 mėn. kad žinočiau ar gerėja
As persileidau 12 savaiciu, cia jau pries keturis menesius. Po persileidimo rado mazakraujyste pas mane. Neaisku ar ji buvo nesciai esant, gal tai ir leme persileidima, ar gal po jo prasidejo,nes labai daug kraujo netekau kai viskas vyko. Issigydziau savo kraujuka, dabar bandom vel. Geriu nuo pat persileidimo folio rugsti ir siaip maisto papildus. Tikiuosi paruosiau savo organizma tinkamai ir si karta viskas baigsis gerai
sveikos,
man pries 3,5 men buvo negimdinis nestumas, issivale pats, kai buvo 5 sav...bet man vis dar skauda dersinio sono apacioje, skausmas deginantis. atliko tyrimus, bet nieko nerado. esu uzsieny ne labai pasitikiu gudutoja... gal kam buvo taip??? buciau labai dekinga uz atsakymus , nes norim pradet planuot antra leliuka... QUOTE(ihana @ 2010 05 19, 23:50) sveikos, man pries 3,5 men buvo negimdinis nestumas, issivale pats, kai buvo 5 sav...bet man vis dar skauda dersinio sono apacioje, skausmas deginantis. atliko tyrimus, bet nieko nerado. esu uzsieny ne labai pasitikiu gudutoja... gal kam buvo taip??? buciau labai dekinga uz atsakymus , nes norim pradet planuot antra leliuka... Sveika Man irgi buvo 5 sav. negimdinis, tai su ziauriu skausmu atsiduriau ligoninej, extra dare LAP (laparoskopija) ir pasalino viska. Net nzn kaip cia su tuo issivalymu savaime
Pries menesi daryta abrazija. Nuatriau pasidaryti visus tyrimus ir iskart planuoti vel pastoti. Padaryta citomegalo, toksoplazmoses, chlamidiju ir visu plazmu tyrimai. Rasta ureaplazma. Pradejau gerti antibus su MB ir po pusantro menesio darysiu pakartotini tyrima, nuo kurio priklausys mano tolimesni planai...Tikiuosi gauti zalia sviesa
QUOTE(Priedanga @ 2010 05 28, 19:27) Pries menesi daryta abrazija. Nuatriau pasidaryti visus tyrimus ir iskart planuoti vel pastoti. Padaryta citomegalo, toksoplazmoses, chlamidiju ir visu plazmu tyrimai. Rasta ureaplazma. Pradejau gerti antibus su MB ir po pusantro menesio darysiu pakartotini tyrima, nuo kurio priklausys mano tolimesni planai...Tikiuosi gauti zalia sviesa linkiu sekmes planavimuose
labukas visoms
norėjau paklausti ar jus tyrimas savo iniciatyva pasidarėt ar jums gine pasiule pasidaryti? ir kiek mokėjot už tyrimus? QUOTE(ihana @ 2010 05 19, 23:50) sveikos, man pries 3,5 men buvo negimdinis nestumas, issivale pats, kai buvo 5 sav...bet man vis dar skauda dersinio sono apacioje, skausmas deginantis. atliko tyrimus, bet nieko nerado. esu uzsieny ne labai pasitikiu gudutoja... gal kam buvo taip??? buciau labai dekinga uz atsakymus , nes norim pradet planuot antra leliuka... Truputį pavėluotas mano atsakymas, bet pirmą kartą girdžiu, kad negimdinis pats išsivalytų
Sveikos,
Man A dare kai buvo 9 savaites, - nustate nesivystanti; kadangi tai buvo musu pirmas bandymas, - labai skaudu buvo - sunkiai reagavom tiek as, tiek MB; Beje, kadangi buvo nesivystantis, o pati nei kraujavau, nei persileidau, - man A buvo daryti butina. Gine pasake, kad toks nestumas jau mano pacios sveikatai kenksmingas... Kad netektu dar karta kazko panasaus patirti, - po visko pasidarem ir hormoninius tyrimus, ir nuo bakteriju visus, ir citomegalija... nieko nerado... tai kaip ir dauguma nurase gamtai... ir vel bandyti patare po kokiu 6 menesiu, nes tada organizmas buna normaliai atsigaves ir pasirenges naujam nestumui. Dabar jau metai nuo to laiko praejo ir po poros menesiuku pradesim "kurybinius procesus"... Labai bijau, kad vel neatsitiktu tas pats... zinau, kad negalima jaudintis ir taip galvoti... bet nieko negaliu su savim padaryti... Geriam abu su MB foli, vitamina E; visiskai atsisakem alkoholio, pradejau sportuot.... vasara stengsimes daugiau vaisiu darzoviu... Nezinau ka dar galiu padaryt, kad viskas butu gerai Pavydziu toms, kurios sugeba pamirsti kas buvo ir drasiai eit i prieki
Sveikos,
Nežinau, ar čia pataikiau, bet ateinu skaudančia širdim jūsų patarimo... Sausio mėn buvo daryta abrazija. Nesivystantis nėštumas. buvo jau 12sav, bet nustatyta, kad vaisius žuvo 8sav. Viskas baigėsi labai gausiu kraujavimu, vėliau mažakraujystė Sustiprėjau, hemoglobiną pasikėliau iki 130, pasidariau tepinėlius dėl infekcijų, viskas idealu. Nesivystantčio nėštumo priežasčių labai ir neieškojom, bet gydytojos nuomone, tai galėjo atsitikti dėl herpes viruso, kuris net du kartus per nėštumą buvo užpuolęs Taigi, po visų bėdų aš vėl nėščia. Dabar 6sav. Atrodo, reikėtų džiaugtis, deja, širdyje didžiulis nerimas... Šeštadienį pradėjo teplioti, iškart nulėkiau Į GN pas budintį gydytoją, pažiūrėjo echoskopu, tai pagal mmm turėtų būti 6sav ir 1diena, bet gemalinė puslytė gerokai mažesnė. Širdutės dar nesimato arba jos nėra Tačiau nenoriu tuo dar patikėti, nei sekmadienį, nei šiandien tepliojimo nebėr, truputį pamausta pilvą dešinėj pusėj. Šiandien iš pat ryto paskukau savo gydytojai ir susitariau dėl vizito. Laukiu nesulaukiu kito gydytojo nuomonės. Nerandu sau vietos nuo šeštadienio QUOTE(Katinukas @ 2010 06 07, 09:21) Sveikos, isivaizduoju kaip neramu Suprantu, kaip jautiesi, nes as irgi dabar pasidariau tyrimus, laukiu rezultatu. Ir zinau, kad labai bijosiu pastoti, o pastojus isvis bijosiu visko Net jei sis nestumas vel nesivystantis, neliudek labai Pranesk kaip sekesi po gydytojos.
Žinot, aš irgi turėjau nesivystantį nėštumą. Po visų tyrimų paaiškėjo, kad buvo padidėjęs prolaktinas, gėriau vaistus, dabar lyg ir susitvarkė,o kai gyd. paklausiau, kodėl taip atsitiko ir ar ilgai bus normalus prolaktinas, tai ji atsake, kad pas mane jo iš viso neturėjo būti ir patarė gyventi malonumais, nes viso ligos dėl streso. Sakė, kad jei vėl užstresuosi, vėl gali sutrikti hormonai.Tai visoms, kurios jau laukiasi arba tik planuoja, patariu daug ilsėtis, gerai maitintis, stengtis dėl nieko nesijaudinti, būti daugiau gryname ore ir visos turėsite gražius angeliukus
QUOTE(saule24 @ 2010 06 07, 12:04) Žinot, aš irgi turėjau nesivystantį nėštumą. Po visų tyrimų paaiškėjo, kad buvo padidėjęs prolaktinas, gėriau vaistus, dabar lyg ir susitvarkė,o kai gyd. paklausiau, kodėl taip atsitiko ir ar ilgai bus normalus prolaktinas, tai ji atsake, kad pas mane jo iš viso neturėjo būti ir patarė gyventi malonumais, nes viso ligos dėl streso. Sakė, kad jei vėl užstresuosi, vėl gali sutrikti hormonai.Tai visoms, kurios jau laukiasi arba tik planuoja, patariu daug ilsėtis, gerai maitintis, stengtis dėl nieko nesijaudinti, būti daugiau gryname ore ir visos turėsite gražius angeliukus
Na, o aš jau po vizito pas gydytoją. Vilties, kad tai normalus nėštumas labai mažai
Pasidariau HCG kiekio kraujyje tyrimą, laukiu rezultatų. Jie po valandos. Jei rodys nors 1000, vadinasi yra galimybė, jog ovuliacija buvo kiek vėliau nei tikėjausi |