Keli Mutu
2011 08 07, 18:39
Diskusija tampa labai hormoniška.... Dange, Dabar moterys Lietuvoje neturi pasirinkimo - jei jos renkasi gimdymą namuose - jos priverstos rinktis neoficialą jurgą. Tik toks pasirinkimas. Ar tai lygios teisės? O kaip registruojami namie gimę vaikai - iš kur tėvai gauna pažymą apie gimimą - pažaisk seklį ir išsiaiškink pati, juk turi pažįstamų, kurios gimdė namuose  O gal tau pasakys apie tai tavo kolegė, kuri tas pažymas išrašinėja Tos, kurios piktinasi, kad Jurga palieka - o ką ji turi daryti? Atlikti cezario pjūvį namų sąlygomis? Tos, kurios renkasi gimdymą namuose, žino, kad taip bus - į ligoninę teks vykti pačioms, arba galbūt jas pamėtės pati Jurga, arba greitoji. Jų netgi nelaukia niekas ligoninėje su paruošta ekstrine palata, kaip tai daroma pvz. Olandijoje. Koks įmanomas variantas dabar Lietuvoje? Kitoks. Turiu omeny jei gimdant namie kyla problemos. Numirt namie?
mititėja
2011 08 07, 18:46
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 07, 19:39) Tos, kurios piktinasi, kad Jurga palieka - o ką ji turi daryti? Atlikti cezario pjūvį namų sąlygomis? Tos, kurios renkasi gimdymą namuose, žino, kad taip bus - į ligoninę teks vykti pačioms, arba galbūt jas pamėtės pati Jurga, arba greitoji. Ne "pamėtėti", o atiduoti gimdyvę medikams, tuo pačiu suteikiant VISĄ info, kaip vyko gimdymas. O gal net ir "draugės" statusu likti per gimdymą (juk dabar gimdyme gali dalyvauti ne tik vyras, bet ir kitas pageidautinas asmuo). QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 07, 19:39) Jų netgi nelaukia niekas ligoninėje su paruošta ekstrine palata, kaip tai daroma pvz. Olandijoje. Jūs suvokiate, ką rašote? IŠ KUR tiem medikam žinoti, kad kažkas kažkur gimdo? Telepatiniu būdu? Ar pasamdyti seklius sekti Jurgą? QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 07, 19:39) Koks įmanomas variantas dabar Lietuvoje? Kitoks. Turiu omeny jei gimdant namie kyla problemos. Numirt namie? Nusisamdyti budinčią medikų komandą savo lėšomis. Kuo ne išeitis?
QUOTE Nusisamdyti budinčią medikų komandą savo lėšomis. Kuo ne išeitis? aš panašų variantą siulau mzd dešimt puslapių atgal aistele ooj trečias buvo pats didžiausias randas Man atrodo, kad aš geriausiai žinau kaip veikia mano kūnas Aš ne tik negalėjau išstumti be kirpimo, pilvo užgulimo, bet ir stumti aplamai efektyviai negalejau, nejaučiau savo kūno gerai. O tupint jaučiau. Net per pirmą gimdymą - kol sedėjau ant spec kedutės - puikiai sekėsi ir stumti ir saremius jausti, o tik perkelė ant stalo - viskas pasikeitė. O ar jus neskaitėt, kad kelias kūdikiui plačiausiai atsiveria būtent tupint? Na ne sovietų laikų, o šiolaikinėj užsienio litėratūroj?
mititėja
2011 08 07, 19:30
QUOTE(Natuke @ 2011 08 07, 20:26) O ar jus neskaitėt, kad kelias kūdikiui plačiausiai atsiveria būtent tupint? Na ne sovietų laikų, o šiolaikinėj užsienio litėratūroj? Skaičiau, kad būtent gulint. Vadinamuosius alternatyvius gimdymus propaguojanti literatūra, be abejo, rašys, kad tupėjimas geriau.  QUOTE(Natuke @ 2011 08 07, 20:26) aš panašų variantą siulau mzd dešimt puslapių atgal Atsiprašau, jeigu pražiūrėjau, kad siūlot gimdyvei tą daryti savo lėšomis. Visur išskaičiau tik kad gimdyvė turi teisę ir jai kažkas tą teisę turi užtikrinti.
QUOTE(mititėja @ 2011 08 07, 20:30) Skaičiau, kad būtent gulint. Vadinamuosius alternatyvius gimdymus propaguojanti literatūra, be abejo, rašys, kad tupėjimas geriau.  Atsiprašau, jeigu pražiūrėjau, kad siūlot gimdyvei tą daryti savo lėšomis. Visur išskaičiau tik kad gimdyvė turi teisę ir jai kažkas tą teisę turi užtikrinti. Aš apie tai pirmą kartą išgirdau per paprastus ligoninės kursus JAV prieš šešis metus. taip, rašiau kad galima būtų pasisamdyti gydytoją kuris būtų informuotas, kad mama gimdo ir įvykus nesklaidumams atskubėtu į ligoninę priimti gimdymą panašiai kaip būtum šiaip susitarus kaip tariasi visi.
mititėja
2011 08 07, 19:47
QUOTE(Natuke @ 2011 08 07, 20:37) Aš apie tai pirmą kartą išgirdau per paprastus ligoninės kursus JAV prieš šešis metus. Baisiai tingėjau perrašinėti, bet tiek to. Venckauskas: Vadinamojo "natūralaus gimdymo" metodo šalininkai siūlo, nusižiūrėję į senovės tautas, gimdyti stovint, sėdint, klūpant arba tupint. Tačiau stovint neįmanoma atsipalaiduoti, nes reikia įtempti kojų ir liemens raumenis. Šie raumenys sunaudoja daug kraujo ir deguonies, reikalingo gimdymo metu gimdai, placentai, vaikui aprūpinti. Pvz., gulimoje padėtyje mažajame dubenyje kraujotaka 30 proc. geresnė. Moteriai stovint arba tupint dažnai įvyksta staigus gimdymas ir dėl to vaiką ištinka trauma arba mirtis. Tokiais atvejais dažni gilūs gimdyvės tarpvietės plyšimai. Gimdymas sėdint žalingas, kadangi gimdyvė netenka daugiau kraujo. Tokioje pozoje kraujoplūdžiai pasitaiko 4 kartus dažniau. Gimdymo pozą turi rekomenduoti gydytojas, atsižvelgęs į akušerinę situaciją, vaisiaus padėtį, jo galvos įsistatymo pobūdį - ant kairiojo ar dešiniojo šono ir t.t., t.y. kaip geriau, saugiausia. Gimdyvė pasirenka akušerę, o ne gimdymo būdą. Kitos autorės citata (Šeila Kisindžer), radau internete: Dauguma moterų šiuo laikotarpiu instinktyviai juda, taip surasdamos sau tinkamiausias padėtis, kai mažiausiai skauda. Vertikali padėtis išties fiziologiškiausia, nes stovint ar klūpant palinkus į priekį gimdai nereikia įveikti gravitacijos jėgos ir sąrėmis būna efektyviausias. Gulint ant nugaros, gimdai reikia įveikti savo svorį, be to gimda gali prispausti stambiąsias mamos kraujagysles prie stuburo ir gali pablogėti aprūpinimas krauju tiek mamai tiek vaikeliui.Kaip suprantu, vienas kitam prieštarauja. Kuris teisus - nesiimu spręsti. QUOTE(Natuke @ 2011 08 07, 20:37) taip, rašiau kad galima būtų pasisamdyti gydytoją kuris būtų informuotas, kad mama gimdo ir įvykus nesklaidumams atskubėtu į ligoninę priimti gimdymą panašiai kaip būtum šiaip susitarus kaip tariasi visi. Nebūtinai tariasi. Gali atvažiuoti nesitarusi ir sėkmingai pagimdyti.  Ir dar Venckauskas apie gimdymą namuose ir gimdymą vandenyje. Gimdymas namuose. Suprantamas noras susilaukti naujagimio jaukioje savo namų aplinkoje. Tačiau tai labai rizikinga! Niekuomet negalima žinoti, kaip gali pakrypti normaliai prasidėjusi gimdymo eiga. Staiga prasidėjus kraujavimui arba vaiko hipoksijai (dusimui dėl deguonies trūkumo) ar kitokioms komplikacijoms, efgektyvi pagalba (pvz., operacinė) namų sąlygomis bus visuomet pavėluota. Gimdyti namuose dabar reikštų grįžimą 50 ir daugiau metų atgal. Gimdymas po vandeniu. Kai kur užsienyje, o paskutiniu metu ir Lietuvoje pradėtas propaguoti gimdymas vandenyje: jūroje, upėje, baseine ar tiesiog namuose vonioje, net be medikų priežiūros. Moksliškai patvirtintų duomenų apie gimdymo vandenyje privalumus nėra, o rizika didelė ir motinai, ir vaikui. Kvietimas "atgal į gamtą" niekuo nepagrįstas. Jau milijoną metų žmogus yra ne vandenyje gyvenantis žinduolis. Sausumos žinduoliai niekada neveda vaikų vandenyje. Taip pat nei viena "primityvi gentis" negimdo vandenyje. Taigi žmogaus gimdymas vandenyje nepagrįstas nei filogenetiškai, nei etniškai.Mano akimis - kategoriškas pasisakymas "prieš". Gal net pernelyg kategoriškas. Bet nurašiau tai, kas parašyta. Knyga ne tarybinių laikų, jeigu kam kiltų klausimų.
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 07, 19:39) Diskusija tampa labai hormoniška.... Dange, Dabar moterys Lietuvoje neturi pasirinkimo - jei jos renkasi gimdymą namuose - jos priverstos rinktis neoficialą jurgą. Tik toks pasirinkimas. Ar tai lygios teisės? O kaip registruojami namie gimę vaikai - iš kur tėvai gauna pažymą apie gimimą - pažaisk seklį ir išsiaiškink pati, juk turi pažįstamų, kurios gimdė namuose O gal tau pasakys apie tai tavo kolegė, kuri tas pažymas išrašinėja Tos, kurios piktinasi, kad Jurga palieka - o ką ji turi daryti? Atlikti cezario pjūvį namų sąlygomis? Tos, kurios renkasi gimdymą namuose, žino, kad taip bus - į ligoninę teks vykti pačioms, arba galbūt jas pamėtės pati Jurga, arba greitoji. Jų netgi nelaukia niekas ligoninėje su paruošta ekstrine palata, kaip tai daroma pvz. Olandijoje. Koks įmanomas variantas dabar Lietuvoje? Kitoks. Turiu omeny jei gimdant namie kyla problemos. Numirt namie? Pažaidžiau seklį ir žvilgtelėjau į CK  Pasirodo pažymos išduodamos- legaliai  Dabar, jei nesunku, gal galėtumėte įvardinti mano kolegę, kuri, anot jūsų, išduoda nelegalias pažymas apie vaiko gimimą Ką gali daryti Jurga? Palydėti gimdyvę iki gimdymo įstaigos ir sureferuoti visą reikalingą informaciją apie gimdymo eigą ir komplikacijas. Baisu dėl galimų pasekmių?  Gimdyvei taip pat baisu. Ir jei jau teigiam, kad moteriškė pasirinko gimdymą namuose ir jo pasekmes, tai Jurga taip pat pasirinko tokią veiklą, nuo kurios pasekmių nereikėtų lakstyti
Venckausko knyga, žinoma, ne taryvinių laikų, o kaip rašytojas? Lyg dar tos kartos? Kaip doc Vingras kurio vadovėlį apie žindymą vietomis baisu skaityt? QUOTE 1979 m. Akušerijos ir ginekologijos katedros vedėju išrenkamas prof. Aleksandras Venckauskas. man buvo metukai  Man labai įdomu, iš kur yra tokia statistika  . Ar čia šiolaikinių vakarų šalių domenys, ar Lietuvos ir buvusios Sovietų Sąjungos? Nes jeigu domenys iš Lietuvos ir iš senesnių laikų, tada tokia statistika yra suprantoma - pas mus tupint/stovint pagimdo dažniausiai moterys kurioms yra būtent staigus gimdymas ir dėl to jos nespėjo "teisingai" atsigulti  . Bet būtent per staigų gimdymą yra daug didesnė nukraujavimo galimybė  , ir galioja visi aprašytėji "baubai"  . dėl to atsipalaidavimo man keista  nes juk ne kojas atpalaiduoti reikia  Atvirkščiai, kai stumiau ant nugaros gydytoja liepė kojomis stipriai įsiremti į geležines atramas, rankomis už jas laikytis ir stumti. Kojos buvo dar ooj kokios įtemptos. Dėl gydytojo aš rašiau anksčiau. Planuojant gimdymą namuose susitarti su gydytoju, kuris palaiko naminio gimdymo idėją. Perspėti, kad planuojama gimdyti namuose, bet paprašyti, kad būtų jūsų užnugariu jeigu kas vyks ne taip. Tada kelionė į ligoninę būtų lengvesne ir pribuvėja galėtų perduoti gydytojui visas detalės. Man atrodo, net pats gydytojas prieš važiuojant į ligoninę galėtų paskambinti ir perspėtį personalą, kad važiuoja "jo" mamytė ir lyg tai yra tokia ir tokia komplikacija. Ir kad jis pats taip pat atvažiuoja. Na ir žinoma, po visko atskirai atsiskaityti  . Žodžiu, patiems organizuoti sau tai, ką kitur jau organizuota oficialiai.
mititėja
2011 08 07, 21:21
QUOTE(Natuke @ 2011 08 07, 22:02) Venckausko knyga, žinoma, ne taryvinių laikų, o kaip rašytojas? Lyg dar tos kartos? Kaip doc Vingras kurio vadovėlį apie žindymą vietomis baisu skaityt? 1979 m. Akušerijos ir ginekologijos katedros vedėju išrenkamas prof. Aleksandras Venckauskas. man buvo metukai Tai jis 1923 gimimo, nebegalėjo laukti, kol jūs užaugsit. Jeigu visus, dirbusius tarybiniais laikais nurašot, kaip nekompetentingus, tai Venckauskas - kaip tik toks. Aš nenurašau. Ir gydytoja, gydžiusi mano vaikus, kol buvo mažiukai, buvo žinoma jau tarybiniais laikais.  QUOTE(Natuke @ 2011 08 07, 22:02) Man atrodo, net pats gydytojas prieš važiuojant į ligoninę galėtų paskambinti ir perspėtį personalą, kad važiuoja "jo" mamytė ir lyg tai yra tokia ir tokia komplikacija. Ir kad jis pats taip pat atvažiuoja. Na ir žinoma, po visko atskirai atsiskaityti  . Žodžiu, patiems organizuoti sau tai, ką kitur jau organizuota oficialiai.  Kitaip sakant - visiems meluoti, nes taip patogiau Jurgai.
QUOTE(mititėja @ 2011 08 07, 22:21) na turbūt patys susitartų kam kaip patogu ir ką sakyti - turbūt svarbiausia apsaugoti mamytę Nenurašau. Mama taip pat sako, kad mus gydė nuostabi gydytoja. Prisimina ją ir po daugelio metų. Tačiau jie daug laiko buvo mokyti kitaip ir kitus taip mokė. Jis greičiausiai buvo akušerių, kurie priemė dar mano mamos gimdymą mokytoju. Man atrodo, su gimdymu yra panašiai kaip su žindymu - juk dabar nedodam trijų mėn kūdikėliui sulčių ar kiaušinio trinio, nenusitraukinėjam pieno po kiekvieno žindymo ir nežindom naujagimių su kauke. Nežinau kodėl, tačiau man atrodo būtent šiose dalykose - natūralus gimdymas ir maitinimas medicina prieš trisdešimt metų truputi klido Tarp kitko mano mama taip pat mano brolį pagimdė sėdint. Nes gydytojai pasakė, kad jeigu po penkių min negims, uždus. Pasiemė reples, o ji išsigando. Sakė liepė visiems pasitraukti, atsisėdo ir pagimdė. Ji buvo smulkesnė už mane 155cm ugio ir labai plona.
mititėja
2011 08 07, 22:08
QUOTE(Natuke @ 2011 08 07, 22:44) Tačiau jie daug laiko buvo mokyti kitaip ir kitus taip mokė. Jis greičiausiai buvo akušerių, kurie priemė dar mano mamos gimdymą mokytoju. Man atrodo, su gimdymu yra panašiai kaip su žindymu - juk dabar nedodam trijų mėn kūdikėliui sulčių ar kiaušinio trinio, nenusitraukinėjam pieno po kiekvieno žindymo ir nežindom naujagimių su kauke. Nežinau kodėl, tačiau man atrodo būtent šiose dalykose - natūralus gimdymas ir maitinimas medicina prieš trisdešimt metų truputi klido Nesusilaikysiu nepaironizavusi - taip, taip, ir apie žindymą kalbama nuo ryto iki vakaro (lyg daugiau temų nebūtų) ir žindoma iki vaiko pilnametystės. Man rodos, kad metamasi į kraštutinumus. Iš sukarinto režimo "atgal į gamtą".
aistele
2011 08 08, 04:31
QUOTE(Natuke @ 2011 08 07, 20:26) aš panašų variantą siulau mzd dešimt puslapių atgal aistele ooj trečias buvo pats didžiausias randas Man atrodo, kad aš geriausiai žinau kaip veikia mano kūnas Aš ne tik negalėjau išstumti be kirpimo, pilvo užgulimo, bet ir stumti aplamai efektyviai negalejau, nejaučiau savo kūno gerai. O tupint jaučiau. Net per pirmą gimdymą - kol sedėjau ant spec kedutės - puikiai sekėsi ir stumti ir saremius jausti, o tik perkelė ant stalo - viskas pasikeitė. O ar jus neskaitėt, kad kelias kūdikiui plačiausiai atsiveria būtent tupint? Na ne sovietų laikų, o šiolaikinėj užsienio litėratūroj? Na, Natuke, mano budejimas eina i pabaiga, priemiau sia nakti t.y. iki 5,30 tris gimdymus ir atstovejau viena operacija (mes einam instrumentuoti i operacine, kai moteriai atliekamas C>P), dar laukia viena moteris, kuriai gimdos kaklelio atsidarymas 9 cm. Sianakt jau pagimde musu skyriuje 10 moteru, dirbame trys akuseres ir viena gydytoja. Malonu, kad jus esat geriau informuota apie gimdymo eiga, puiku, kad isivaizduojat, kad Lietuvos akuseres skaito tik tarybines knygas, tikriausiai manot , kad ir uzsienio kalbu mes nemokam. Smagu, kai zmones ivertina tik save, su kuo jus ir sveikinu, gal siluteje ar katmandu jus galesit ir gimdymus priimineti, tiek esat apsisvietus
QUOTE puiku, kad isivaizduojat, kad Lietuvos akuseres skaito tik tarybines knygas, tikriausiai manot , kad ir uzsienio kalbu mes nemokam butent galvojau, kad esat issilavinusi ir mokat kalbas, del to ir nustebau - QUOTE O ar jus neskaitėt, kad kelias kūdikiui plačiausiai atsiveria būtent tupint? Na ne sovietų laikų, o šiolaikinėj užsienio litėratūroj?
Keli Mutu
2011 08 08, 07:45
QUOTE(dange @ 2011 08 07, 22:01) Pažaidžiau seklį ir žvilgtelėjau į CK  Pasirodo pažymos išduodamos- legaliai Ką tu ten perskaitei? Trečios knygos XXI skyrių? Dabar atsakykite į tokį klausimą - kodėl gimdančios ligoninėse gali rinktis gimdyti nemokamai, ar duoti kyšį, o štai gimdančioms namie siūlote samdytis iš savo lėšų medikų brigadą. Ar tai nepasityčiojimas? Jos turi turėti lygias teises į gimdymą namie nemokamai. Bent jau pasirinkimą. Kodėl Jurga turi lydėti į ligoninę? Kokiame teisės akte ta pareiga užfiksuota? Ir ko purkštauti mūsų protinguoliams kyšių prisilupusiams medikams - juk turi tiek aparatūros, kam jiems pasakoti apie gimdymo eigą? Gali pasižiūrėti patys. Juk būna atvejų, kai moterys gimdo labai staigiai ir visai neplanuojančios gimdyti namuose, atvyksta jau beveik stumdamos ir su problemom. Kas tada jiems papasakoja apie gimdymo eigą - niekas, turi žiūrėti patys. Tai jau tada nebėra ant ko velnių karti.
QUOTE(Natuke @ 2011 08 07, 22:44) Tarp kitko mano mama taip pat mano brolį pagimdė sėdint. Nes gydytojai pasakė, kad jeigu po penkių min negims, uždus. Pasiemė reples, o ji išsigando. Sakė liepė visiems pasitraukti, atsisėdo ir pagimdė. Ji buvo smulkesnė už mane 155cm ugio ir labai plona. Vadinasi ir prieš keliasdešimt metų, kaip mititeja pavadino- sukarinto režimo sistemoje, buvo galima atsižvelgti į konkrečią situaciją ir priimti nestandartinį sprendimą  Tiesiog norėtųsi, kad diskutuojančios suprastų: medicina yra viena sparčiausiai besivystančių ir kintančių, tačiau tuo pat metu ir viena inertiškiausių bei taisyklėmis suvaržytų mokslo šakų. Natūralus ir žmogiškas noras protestuoti prieš taisykles ir instrukcijas, tačiau skirtingai nuo chemijos, fizikos ir etc. bet kokio eksperimento ar inovacijos kaina gali būti kurkas didesnė, o galimybės suklydus pakartoti iš naujo gali ir nebūti. Vertikali kūno pozicija gimdymo metu gali būti ir privalumas, ir trūkumas- tai priklausys nuo daugelio aplinkybių. Ir čia galima būtų kalbėti apie akušerinę praktiką, apie akušerių kompetencijų išplėtimą(ką, kaip suprantu, sėkmingai daro Klaipėda). Grįžtant prie gimdymų namuose; pataisykit, jei klystu, tačiau susidariau įspūdį, kad gimdymas namuose yra paplitęs dviem atvejais. Arba turime valstybę, kurioje sveikatos priežiūros paslaugos neprieinamos didžiajai daugumai, ir todėl gimdoma namuose, arba tai ekonominiu ir socialiniu požiūriu stipri valstybė, kurios sveikatos priežiūros sistema veikia sklandžiai, paslaugų paketas gydymo įstaigose pakankamas ir prieinamas, ir tuomet leidžiama sau turėti extra bonusą- teikti gimdymo namuose paslaugas su visu būtinu skubos pagalbos organizavimu QUOTE(aistele @ 2011 08 08, 05:31) Smagu, kai zmones ivertina tik save, su kuo jus ir sveikinu, gal siluteje ar katmandu jus galesit ir gimdymus priimineti, tiek esat apsisvietus  Diskusija išsisemia iškart, kaip diskutuojantys pereina į asmeniškumus  Natuke nekonkuruoja su jumis profesinėse kompentcijose, gintis nuo jos, o juo labiau pereiti į puolimą, nereikia
mititėja
2011 08 08, 08:14
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 08, 08:45) Dabar atsakykite į tokį klausimą - kodėl gimdančios ligoninėse gali rinktis gimdyti nemokamai, ar duoti kyšį, o štai gimdančioms namie siūlote samdytis iš savo lėšų medikų brigadą. Ar tai nepasityčiojimas? Jos turi turėti lygias teises į gimdymą namie nemokamai. Bent jau pasirinkimą. Ne, ne pasityčiojimas. Pasityčiojimas iš medikų ir mokesčių mokėtojų yra žaidimas "gimdau namie-suvokiu atsakomybę-oi, persigalvojau-pulkit vežkit mane į ligoninę". Tarp kitko, atkreipkite dėmesį, kad viename iš cituotų straipsnių pati Jurga teigia, kad nereikia jokios medikų brigados šalia gimdyvės namų. Kažin, kodėl? QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 08, 08:45) Kodėl Jurga turi lydėti į ligoninę? Kokiame teisės akte ta pareiga užfiksuota? Ir ko purkštauti mūsų protinguoliams kyšių prisilupusiams medikams - juk turi tiek aparatūros, kam jiems pasakoti apie gimdymo eigą? Gali pasižiūrėti patys. Būtent - jokiame ir tai pribuvėjai paranku. Jeigu jos veikla būtų reglamentuota, negalėtų šitaip numetinėti gimdyvių. Žinoma, iš principo nieko nesakykit, net kitaip pasakykit, klaidinkit - turi pilna aparatūros - tegu žiūri.  Gimdyvei ir kūdikiui nuo to bus tik geriau.
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 08, 08:45) 1.Ką tu ten perskaitei? Trečios knygos XXI skyrių? 2.Dabar atsakykite į tokį klausimą - kodėl gimdančios ligoninėse gali rinktis gimdyti nemokamai, ar duoti kyšį, o štai gimdančioms namie siūlote samdytis iš savo lėšų medikų brigadą. Ar tai nepasityčiojimas? Jos turi turėti lygias teises į gimdymą namie nemokamai. Bent jau pasirinkimą. 3.Kodėl Jurga turi lydėti į ligoninę? Kokiame teisės akte ta pareiga užfiksuota? Ir ko purkštauti mūsų protinguoliams kyšių prisilupusiams medikams - juk turi tiek aparatūros, kam jiems pasakoti apie gimdymo eigą? Gali pasižiūrėti patys. 4.Juk būna atvejų, kai moterys gimdo labai staigiai ir visai neplanuojančios gimdyti namuose, atvyksta jau beveik stumdamos ir su problemom. Kas tada jiems papasakoja apie gimdymo eigą - niekas, turi žiūrėti patys. Tai jau tada nebėra ant ko velnių karti. 1. Perskaičiau gimimo registravimo tvarka, vaikus gimus ne medicinos įstaigoje. Pakartosiu klausimą: kas iš mano kolegių išduoda nelegalias pažymas apie vaiko gimimą 2. Nesiūlau samdytis medikų brigados savo lėšomis, tačiau, jei gerai amenu, už individualią gimdymo priežiūrą ligoninėse gimdyvė susimoka, tiesa? 3.  Teisės aktus prisiminėm. Puiku. O kaip su tuo apie neteisėtą vertimąsi medicinos praktika- jį prisimenam, ar nurašom- kaip nepatogų  Medikai aišku pasižiūrės- su aparatūra ar be jos. Kol žiūrės, vaiko smegenys palenktyniaus su hipoksijos poveikiu. Bet tai gali palaukt: svarbiau moters teisės ir pastatyti kyšininkus medikus į vietą 4. Taip būna. Kaip būna ir gimdymai automobiliuose, lėktuvuose, stichinių nelaimių zonose ir pan. Ir tuomet pagalba suteikiama taip, kaip ji gali būti suteikiama tokiose aplinkybėse- nes kitaip tiesiog neįmanoma.
QUOTE(Natuke @ 2011 08 07, 21:02) Venckausko knyga, žinoma, ne taryvinių laikų, o kaip rašytojas? Lyg dar tos kartos? Kaip doc Vingras kurio vadovėlį apie žindymą vietomis baisu skaityt? O ka Jus turit pries tuos laikus? Juk dauguma musu tuo metu gime, na ir nieko - isaugom. Nera jokios garantijos, kad musu vaikai sulauke reprodukcinio amziaus nepasibaises tuo kaip mes juos auginom. Papildyta:QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 08, 07:45) Dabar atsakykite į tokį klausimą - kodėl gimdančios ligoninėse gali rinktis gimdyti nemokamai, ar duoti kyšį, o štai gimdančioms namie siūlote samdytis iš savo lėšų medikų brigadą. Ar tai nepasityčiojimas? Jos turi turėti lygias teises į gimdymą namie nemokamai. Bent jau pasirinkimą. O jei as noriu gimdyt kosmose, nesvarumo busenoj, nes man atrodo, kad man taip bus geriausiai, ar man ir turetu tai but nemokamai? Ar tai taip pat mano teise? Jeigu ne, tai kodel?
Negaliu patiketi, kad dar kazkas jaucia nostalgija ar simpatijas tarybiniam supratimui apie gimdymus, zindymus ir t.t.  Cia vien tam, kad "laimet" diskusija? Palaikysiu bet ka, su kuo tik nesutinka oponentai? Aisteles atsakymai Natukei nuvilia  Budama profesionale, ji pasirenka atsakyti ne profesionaliai, pateikdama savo zinias, o sarkastiskai Galbut negalima 100% garantuoti, kad poza lemia stumimo sekme ar nesekme, plysima, ar neplysima, taciau ir atmesti to negalime. Vadinasi, mazu maziausiai galime leisti gimdyvei pabandyti- ar ne taip? Ypac, jei ji jaucia, kad jos stumimas yra efektyvesnis tokiu vat budu- ar ne taip?  Cia tokie neprofesionalus mano pamastymai. Imant sklandu gimdyma. Is tiesu norisi detalesnio atsakymo is medikiu, nors tas atsakymas gal ju pozicijai nebus palankus, tarkim apie vertikalia gimdymo poza. na suprantu, kad yra atveju, kai ji gali buti nepalankesne- na gal kai per greitas stumimas, ar dar kas nors. Bet normaliomis salygomis juk tai- tinkamiausia Del gulejimo... Juk net nescioms nepataria guleti ant nugaros. O cia per gimdyma..  Juk pilvas uzspaudzia organus, moteris galinejasi su tuo kruviu plius dar ir stangdintis turi  Kam visi sitie apsunkinimai?..
aneSena
2011 08 08, 09:58
QUOTE(dange @ 2011 08 08, 08:42) 2. Nesiūlau samdytis medikų brigados savo lėšomis, tačiau, jei gerai amenu, už individualią gimdymo priežiūrą ligoninėse gimdyvė susimoka, tiesa? Patikslinkit, kas yra individuali gimdymo priežiūra ligoninėje? Jeigu tai, kad gimdyvė tiesiog pasinaudoja savo teise ir atsisako gimdyti su tais medikais, kurie tuo metu budi, o pageidauja, kad jos gimdymą prižiūrėtų konkrečiai gydytoja A, anestiozologas B ir akušerė C - vnž. žmonės pagal pateiktą sąrašą, kurie tuo metu ilsisi ir turi extra (dėl gimdyvės) atvykti į gimdymo įstaigą - tai taip, mokėti reikia ir manau, tai yra labai teisinga. jeigu tai mano norai, tai aš juos ir apmoku. Kaip ir atskiros pogimdyminės palatos: nori, sumoki, gauni. Ar čia jau irgi reikėtų priskirti prie teisės pasirinkti, kurią turėtų apmokėti kiti?
QUOTE(aistele @ 2011 08 08, 04:31) Malonu, kad jus esat geriau informuota apie gimdymo eiga, puiku, kad isivaizduojat, kad Lietuvos akuseres skaito tik tarybines knygas, tikriausiai manot , kad ir uzsienio kalbu mes nemokam. Smagu, kai zmones ivertina tik save, su kuo jus ir sveikinu, gal siluteje ar katmandu jus galesit ir gimdymus priimineti, tiek esat apsisvietus  Deja, tokį požiūrį turi nemažai medikų, kas ir skatina moteris ieškoti alternatyvų gimdymui ligoninėje. "Jūs pone, prašom gulėti ir tylėti, nes esate nekompetetinga šioje srityje, mes geriau žinome kaip reikia gimdyt". Jei klystu, atsiprašau, bet iš šio posto man būtent taip nuskambėjo.
QUOTE(aneSena @ 2011 08 08, 10:58) Patikslinkit, kas yra individuali gimdymo priežiūra ligoninėje? Jeigu tai, kad gimdyvė tiesiog pasinaudoja savo teise ir atsisako gimdyti su tais medikais, kurie tuo metu budi, o pageidauja, kad jos gimdymą prižiūrėtų konkrečiai gydytoja A, anestiozologas B ir akušerė C - vnž. žmonės pagal pateiktą sąrašą, kurie tuo metu ilsisi ir turi extra (dėl gimdyvės) atvykti į gimdymo įstaigą - tai taip, mokėti reikia ir manau, tai yra labai teisinga. jeigu tai mano norai, tai aš juos ir apmoku. Kaip ir atskiros pogimdyminės palatos: nori, sumoki, gauni. Ar čia jau irgi reikėtų priskirti prie teisės pasirinkti, kurią turėtų apmokėti kiti? Būtent tai ir turėjau galvoje; jei gimdyvė pageidauja, kad jos gimdymą prižiūrėtų gydytojas/akušerė X ne jų darbo metu ir jie kuruoja tik jos gimdymą- už šią paslaugą ji susimoka.
QUOTE(Selva @ 2011 08 08, 09:54) Negaliu patiketi, kad dar kazkas jaucia nostalgija ar simpatijas tarybiniam supratimui apie gimdymus, zindymus ir t.t.  Cia vien tam, kad "laimet" diskusija? Palaikysiu bet ka, su kuo tik nesutinka oponentai? Cia vien tam, kad kaip dange ir minejo medicina yra viena sparčiausiai besivystančių ir kintančių mokslo šakų todel negalit but tikra, kad po keliu metu nebus radikalaus perversmo sitoj srity ir Jusu dabartine vaiko prieziura bus visiskai kitokia nei dabar. Papildyta:QUOTE(Norina @ 2011 08 08, 10:05) Deja, tokį požiūrį turi nemažai medikų, kas ir skatina moteris ieškoti alternatyvų gimdymui ligoninėje. "Jūs pone, prašom gulėti ir tylėti, nes esate nekompetetinga šioje srityje, mes geriau žinome kaip reikia gimdyt". Jei klystu, atsiprašau, bet iš šio posto man būtent taip nuskambėjo. Na bet ar jos neteisios? Is kur moteris (ypac jei gimdo pirma karta) gali zinoti kaip is tikro yra geriau? na, o Jurga zinoma pas mus yra gerule, nes ji leidzia viska, nes jai juk dzin, jeigu kas bus blogai ji tiesiog pasiplaus.
Keli Mutu
2011 08 08, 10:13
QUOTE(dange @ 2011 08 08, 10:42) 1. Perskaičiau gimimo registravimo tvarka, vaikus gimus ne medicinos įstaigoje. Pakartosiu klausimą: kas iš mano kolegių išduoda nelegalias pažymas apie vaiko gimimą Kolegių neišduosiu, nes manau, kad jos dirbą nelegalų, bet šventą darbą. Ir ne jų kaltė, kad nelegalų. Tai va, tu gi žinai kaip medikė kokia tvarka išduodamas pažymėjimas apie gimimą. Šitą tvarką nustato LRV 2011 m. lapkričio 26 d. nutarimas Nr. 1400. Reikalas tame, kad gimdančios namie šito nutarimo daugeliu atvejų nesilaiko. O kodėl nesilaiko, nes jame nustatytos moteris žeminančios ir tik medikams patogios sąlygos. Šiame nutarime rašoma, kad pažyma išduodama, jei motina buvo apžiūrėta ne vėliau kaip po 2 valandų po gimdymo. Nedaug yra moterų, kurios pasigimdę vaikus namuose skuba į ligoninę per tas 2 valandas pasirodyti oficialiems medikams. Yra moterys, kurios nepageidauja iš viso jokių medikų apžiūrų, ypač per 2 valandas po gimdymo. O jei nespėji per tas 2 valandas pasirodyti, tai apie vaiko gimimo pažymos išdavimą sprendžia jau visas medikų konsiliumas. Atsiprašau, kodėl aš pagimdžius namie, nes tai mano teisė, turiu dabar rodytis visam medikų konsiliumui? Nejuokingai atrodo? Dėl kažkokio popiergalio.... Susitvarkau kaip pas mus daug kur Lietuvoj įprasta - man tą popiergalį padaro. Kažkas iš tų pačių medikų. O kaip turėtų būti? Tas kas priėmė gimdymą, tas turėtų ir pažymą išduoti. Turi turėti tam reikalingus įgaliojimus. Bet nėra tokios tvarkos. Nėra legalizuoti tokie natūralūs ir atrodo savaime suprantami dalykai kaip kad moters teisė pasigimdyti namie, teisė gauti kvalifikuotą pagalbą, teisė oficialiai gauti reikalingus dokumentus tolesnei juridinei vaiko registracijai. Tai yra natūralūs ir normalūs dalykai. Labai tikiu, kad ateis laikas ir juos sutvarkysime čia Lietuvoje. Ir galės moterys ramiai sau gimdyti namuose, jei žinoma to norės ir sąlygos leis. Kai kurios jau daro tai ir dabar, nebijodamos būti už įstatymo ribų, ir jos turi į tai teisę. Gerbiu jas už tai. O toms, kurios labiausiai čia pykstate ant Jurgos pasakysiu - tai jūs labiausiai ir norite pasigimdyti namuose su ta pačia Jurga  Tik nedrįstate. Drąsos jums visoms tai pripažinti
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 08, 10:13) Tai yra natūralūs ir normalūs dalykai. Labai tikiu, kad ateis laikas ir juos sutvarkysime čia Lietuvoje. Ir galės moterys ramiai sau gimdyti namuose, jei žinoma to norės ir sąlygos leis. Kai kurios jau daro tai ir dabar, nebijodamos būti už įstatymo ribų, ir jos turi į tai teisę. Gerbiu jas už tai. Tai, kad nieko netvarkote  Patys tie dalykai tikrai nesusireglamentuos  QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 08, 10:13) O toms, kurios labiausiai čia pykstate ant Jurgos pasakysiu - tai jūs labiausiai ir norite pasigimdyti namuose su ta pačia Jurga  Tik nedrįstate. Drąsos jums visoms tai pripažinti  Aha, kur gi ne  ir kosmaruose to net nesapnavau. Baisiau uz Fredi Kriugeri, man ta Jusu Jurga su nagu dilde
QUOTE(SoJa @ 2011 08 08, 09:13) Cia vien tam, kad kaip dange ir minejo medicina yra viena sparčiausiai besivystančių ir kintančių mokslo šakų todel negalit but tikra, kad po keliu metu nebus radikalaus perversmo sitoj srity ir Jusu dabartine vaiko prieziura bus visiskai kitokia nei dabar.
Tai zinoma, kad gali ateity viskas keistis- ir nejaugi, SoJa, manote, kad geriausia laikytis senos, nors ir nuneigtos "tiesos"? QUOTE Is kur moteris (ypac jei gimdo pirma karta) gali zinoti kaip is tikro yra geriau? nepatikesit, bet gali  ir ta pasitikejima savimi gera akusere isugdo gimdyvei  per mano gimdyma- saremius, stumima, ta momenta, kai stumiant degimo- akusere svelniai ragino pasitiket savimi, isijaust i kuna
QUOTE(Selva @ 2011 08 08, 10:22) Tai zinoma, kad gali ateity viskas keistis- ir nejaugi, SoJa, manote, kad geriausia laikytis senos, nors ir nuneigtos "tiesos"? nepatikesit, bet gali  ir ta pasitikejima savimi gera akusere isugdo gimdyvei  per mano gimdyma- saremius, stumima, ta momenta, kai stumiant degimo- akusere svelniai ragino pasitiket savimi, isijaust i kuna  As ir nesilaikau. zindau savo vaika taip kaip dabar tai priimta, bet sutikit, kad gal netrukus ir sios tiesos bus nuneigtos. O ar turejo tos aju nuneigtos tiesos kazkokiu baisiu padariniu tai ir nezinau  Na mano galva tai gal sakyciau nelabai patogu tik buvo, bet kad kazkas kenksmingo butu buve tai kaip ir nezinau. Nepatikesiu, nes mano nestumas irgi buvo be priekaistu ir net minciu nebuvo, kad kas nors gali komplikuotis. Bet deja specialistai nustate, kad vandenu mazeja, kad judesiu mazeja jauciau ir pati, o gimdos kaklelis neatsiverineja, jeigu buciau klausius tik saves, tai kadangi nesijauciau blogai tai taip ir buciau dar laukusi kol butu buve velu.
aneSena
2011 08 08, 10:47
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 08, 10:13) O toms, kurios labiausiai čia pykstate ant Jurgos pasakysiu - tai jūs labiausiai ir norite pasigimdyti namuose su ta pačia Jurga  Tik nedrįstate. Drąsos jums visoms tai pripažinti  Smagu, kai yra kas už mane geriau žino ko aš noriu. Įtariu, kad ta Jurga turi lygiai tokį patį pažiūrį kaip jūs: visos nori, bet bijo ir nedrįsta. Šaunu, taip ir toliau. Gerai pradėjote - toli nueisite. Su tuo Jumi ir sveikinu. QUOTE(Selva @ 2011 08 08, 10:22) nepatikesit, bet gali  ir ta pasitikejima savimi gera akusere isugdo gimdyvei  per mano gimdyma- saremius, stumima, ta momenta, kai stumiant degimo- akusere svelniai ragino pasitiket savimi, isijaust i kuna  Kas yra gera akušerė? Gal pradėkim nuo to, kad gera akušerė gerai išmano savo darbą ir gera gimdyvė pasistengia proceso metu išgirsti ką jai sako gera akušerė, nes gera akušerė gerai žino ir gali įvertinti situaciją iš savo perspektyvos, bet čia vėl susiduriam su ta pačia problema - jau daug kur buvo šitoj temoj paminėta, kad gimdyvė pati geriausiai jaučia kaip jai geriausia (stovint, tupint, ant šviestuvo ir t.t.), vadinasi tokiai gimdyvei pati geriausia akušerė yra Jurga, kuri stovi šalia ir nesikiša į natūralų procesą, tik raminančiu balsu bando įteigti gimdyvei, kad ši greitu metu pasieks nirvaną, ekstazę ar bent jau orgazmą nuo sąrėmių. Tai apie ką mes čia diskutuojam? Pasakysiu sąžiningai, aš tikrai nesugebėjau gimdymo eigoj pati sau nusistatyti kokia padėtim gimsta vaikas, ar apsisukus jam virkštelė ar nea ir t.t. ir pnš. ir ačiū profesionaliai akušerei, kuri buvo šalia ir kišosi į mano natūralų procesą tiek kiek reikėjo, o ne būrė man iš nuostabaus saulėtekio peizažo už lango.
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 08, 11:13) Kolegių neišduosiu, nes manau, kad jos dirbą nelegalų, bet šventą darbą. Ir ne jų kaltė, kad nelegalų. Tai va, tu gi žinai kaip medikė kokia tvarka išduodamas pažymėjimas apie gimimą. Šitą tvarką nustato LRV 2011 m. lapkričio 26 d. nutarimas Nr. 1400. Reikalas tame, kad gimdančios namie šito nutarimo daugeliu atvejų nesilaiko. O kodėl nesilaiko, nes jame nustatytos moteris žeminančios ir tik medikams patogios sąlygos. Šiame nutarime rašoma, kad pažyma išduodama, jei motina buvo apžiūrėta ne vėliau kaip po 2 valandų po gimdymo. Nedaug yra moterų, kurios pasigimdę vaikus namuose skuba į ligoninę per tas 2 valandas pasirodyti oficialiems medikams. Yra moterys, kurios nepageidauja iš viso jokių medikų apžiūrų, ypač per 2 valandas po gimdymo. O jei nespėji per tas 2 valandas pasirodyti, tai apie vaiko gimimo pažymos išdavimą sprendžia jau visas medikų konsiliumas. Atsiprašau, kodėl aš pagimdžius namie, nes tai mano teisė, turiu dabar rodytis visam medikų konsiliumui? Nejuokingai atrodo? Dėl kažkokio popiergalio.... Susitvarkau kaip pas mus daug kur Lietuvoj įprasta - man tą popiergalį padaro. Kažkas iš tų pačių medikų. O kaip turėtų būti? Tas kas priėmė gimdymą, tas turėtų ir pažymą išduoti. Turi turėti tam reikalingus įgaliojimus. Bet nėra tokios tvarkos. Nėra legalizuoti tokie natūralūs ir atrodo savaime suprantami dalykai kaip kad moters teisė pasigimdyti namie, teisė gauti kvalifikuotą pagalbą, teisė oficialiai gauti reikalingus dokumentus tolesnei juridinei vaiko registracijai. Tai yra natūralūs ir normalūs dalykai. Labai tikiu, kad ateis laikas ir juos sutvarkysime čia Lietuvoje. Ir galės moterys ramiai sau gimdyti namuose, jei žinoma to norės ir sąlygos leis. Kai kurios jau daro tai ir dabar, nebijodamos būti už įstatymo ribų, ir jos turi į tai teisę. Gerbiu jas už tai. O toms, kurios labiausiai čia pykstate ant Jurgos pasakysiu - tai jūs labiausiai ir norite pasigimdyti namuose su ta pačia Jurga  Tik nedrįstate. Drąsos jums visoms tai pripažinti  Šventas darbas išrašinėti neleglias pažymas apie vaiko gimimą  Ką tik išrėžusi liepsingą kalbą apie kyšininkus medikus, dabar jų veiksmus vadinate šventu darbu? Nor gal klystu, ir tokia veikla atliekama išskirtinai altruistiškais ir misionieriškais tikslais ? Papildyta:QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 08, 11:13) O toms, kurios labiausiai čia pykstate ant Jurgos pasakysiu - tai jūs labiausiai ir norite pasigimdyti namuose su ta pačia Jurga  Tik nedrįstate. Drąsos jums visoms tai pripažinti  Pabandom išvesti paraleles: jei pykstate ant medikų ir vadinate visus juos kyšininkais, vadinasi labiausiai norite..... Pratęskit
mititėja
2011 08 08, 11:42
QUOTE(Selva @ 2011 08 08, 10:54) Negaliu patiketi, kad dar kazkas jaucia nostalgija ar simpatijas tarybiniam supratimui apie gimdymus, zindymus ir t.t.  Cia vien tam, kad "laimet" diskusija? Palaikysiu bet ka, su kuo tik nesutinka oponentai? Kaip galima jaust ar nejaust nostalgiją laikams, kurių nepameni...  O kad dabartinės tendencijos ilgainiui bus bent dalinai paneigtos, atmesti klaidingi sprendimai, palikti pasiteisinusieji - faktas. Jūsų teisė aklai tikėti mada ir "naujausia tendencija", bet nebūtinai ji yra teisinga. Juk gimdymas ligoninėje kažkada irgi buvo naujausia mada ir pažangiausia tendencija. Dabar dalis aršiai veržiasi atgal į krūmus. QUOTE(Selva @ 2011 08 08, 10:54) Galbut negalima 100% garantuoti, kad poza lemia stumimo sekme ar nesekme, plysima, ar neplysima, taciau ir atmesti to negalime. Vadinasi, mazu maziausiai galime leisti gimdyvei pabandyti- ar ne taip? Ypac, jei ji jaucia, kad jos stumimas yra efektyvesnis tokiu vat budu- ar ne taip?  Cia tokie neprofesionalus mano pamastymai. Imant sklandu gimdyma. Galima, bandykit. Jeigu turit laiko bandyti, kai gimdot. Kodėl ne? QUOTE(Norina @ 2011 08 08, 11:05) Deja, tokį požiūrį turi nemažai medikų, kas ir skatina moteris ieškoti alternatyvų gimdymui ligoninėje. "Jūs pone, prašom gulėti ir tylėti, nes esate nekompetetinga šioje srityje, mes geriau žinome kaip reikia gimdyt". Jei klystu, atsiprašau, bet iš šio posto man būtent taip nuskambėjo. Kuo blogas požiūris? Ar siūlote medikams diskutuoti su kiekviena traktoriste, įsivaizduojančia, kad ji išmano apie gimdymą? Dalyvaukite medicininėje mokslinėje veikloje, rašykite straipsnius, dalyvaukite konferencijose ir tikrai būsite išklausyta. QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 08, 11:13) O toms, kurios labiausiai čia pykstate ant Jurgos pasakysiu - tai jūs labiausiai ir norite pasigimdyti namuose su ta pačia Jurga  Tik nedrįstate. Drąsos jums visoms tai pripažinti Dalis teisinga, dalis ne. Neteisingoji - nenoriu pas Jurgą gimdyti. Net nenorėčiau, kad ji dalyvautų man gimdant. Tiesiog jos buvimas mane glumintų.  Teisingoji - taip, nedrįsčiau. Nedrįsčiau rizikuoti vaiko gyvybe ir sveikata. Jeigu kas atsitiktų, sau nedovanočiau QUOTE(Selva @ 2011 08 08, 11:22) nepatikesit, bet gali  ir ta pasitikejima savimi gera akusere isugdo gimdyvei Tai va, kame šuo pakastas - jūs tiesiog taip nepasitikėjot savimi, kad malonus akušerės žodis išugdė jūsų pasitikėjimą savimi. Tai čia kito pobūdžio problemos.  QUOTE(Natuke @ 2011 08 07, 22:02) Venckausko knyga, žinoma, ne taryvinių laikų, o kaip rašytojas? Lyg dar tos kartos? Kaip doc Vingras kurio vadovėlį apie žindymą vietomis baisu skaityt? Dar į temą apie "tarybinių" ir šių laikų tendencijas. Neneigiu, Vingro knyga man iš viso baisi (pradedant maitinimais, slaugymais, baigiant auklėjimu). Kitas dalykas, kad dabartinės kai kurių moterų žindymo mados - taip pat gluminančios. Nesuprantu, kaip galima tame pačiame SM forume temų temas kalbėti ta pačia žindymo tematika. Nesuprantu, kaip galima tiek daug dėmesio skirti paprastam procesui, taip jį sureikšminti ir paversti kultu, ar net gyvenimo būdų  Juo labiau, kad tai irgi - intymo dalis. O čia dalinamasi su tūkstantiniu forumu.  Man tai net skaityt tokias intymias detales nejauku, nei juo labiau pačiai pasakot. Jeigu kažkas neaišku - ieškai specialios literatūros.
QUOTE(SoJa @ 2011 08 08, 09:40) *As ir nesilaikau. zindau savo vaika taip kaip dabar tai priimta, bet sutikit, kad gal netrukus ir sios tiesos bus nuneigtos. **Nepatikesiu, nes mano nestumas irgi buvo be priekaistu ir net minciu nebuvo, kad kas nors gali komplikuotis. Bet deja specialistai nustate, kad vandenu mazeja, kad judesiu mazeja jauciau ir pati, o gimdos kaklelis neatsiverineja, jeigu buciau klausius tik saves, tai kadangi nesijauciau blogai tai taip ir buciau dar laukusi kol butu buve velu. *zinoma, kad gali, taigi ir kvieciu buti atvirais naujovems ir nesilaikyti isikabinus savo, nors tai jau seniai paneigta. **kazkodel sioje temoje labai megstami krastutinumai arba, arba. Na niekas nesako, kad personalas turi apskritai nedalyvauti. Nesikisimas privalo buti tais atvejais, kuomet viskas sklandu, o jei ne sklandu- kuomet tai dar nekelia pavojaus. QUOTE(aneSena @ 2011 08 08, 09:47) Kas yra gera akušerė? Gal pradėkim nuo to, kad gera akušerė gerai išmano savo darbą ir gera gimdyvė pasistengia proceso metu išgirsti ką jai sako gera akušerė, nes gera akušerė gerai žino ir gali įvertinti situaciją iš savo perspektyvos, bet čia vėl susiduriam su ta pačia problema - jau daug kur buvo šitoj temoj paminėta, kad gimdyvė pati geriausiai jaučia kaip jai geriausia (stovint, tupint, ant šviestuvo ir t.t.), vadinasi tokiai gimdyvei pati geriausia akušerė yra Jurga, kuri stovi šalia ir nesikiša į natūralų procesą, tik raminančiu balsu bando įteigti gimdyvei, kad ši greitu metu pasieks nirvaną, ekstazę ar bent jau orgazmą nuo sąrėmių. Tai apie ką mes čia diskutuojam? Pasakysiu sąžiningai, aš tikrai nesugebėjau gimdymo eigoj pati sau nusistatyti kokia padėtim gimsta vaikas, ar apsisukus jam virkštelė ar nea ir t.t. ir pnš. ir ačiū profesionaliai akušerei, kuri buvo šalia ir kišosi į mano natūralų procesą tiek kiek reikėjo, o ne būrė man iš nuostabaus saulėtekio peizažo už lango. Vel krastutinumas. Arba gimdymas pagal komanda, arba- akusere, siulanti ekstaze  juoda-balta. O buna ir kitaip Galu gale- man nejuokingas jusu noras atsiduoti i specialistu rankas ir noras, kad jie reguliuotu. Tai jusu pasirinkimas ir teise. Jus ta ir gaunate. tai kodel jums juokingas kitu kitoks noras, kodel nemanote, kad moteris turi teise i siak tiek kitoki gimdyma ir teise buti gerbiama savo pasirinkime?
aneSena
2011 08 08, 13:35
QUOTE(Selva @ 2011 08 08, 11:54) tai kodel jums juokingas kitu kitoks noras, kodel nemanote, kad moteris turi teise i siak tiek kitoki gimdyma ir teise buti gerbiama savo pasirinkime?  Deja, man tai visai nejuokinga, man tai kraupu, kai norai ir pasirinkimo teisė užgožia sveiką protą iki tolio lygio, kad Žmogaus gyvybė patikima visokioms šarlatanėms, o su relaksacinio pobūdžio gimdymų pasekmėmis, toms mamoms, kurioms nepasisekė, tenka gyventi likusį gyvenimą, o kur dar sąžinės graužatis ir visa kita? Jums tai juokinga? Man tai ne. O tikrai juokinga tai bandymai įtikinti, kad natūralus gimdymas galimas tik namuose ir tik su natūralistėm Jurgom, kad tik taip gimdant galima pajusti orgazmą nuo sąrėmių (šitas patiko labiausiai), kad diržai, kūdikio tonų matavimai ir kitos priemonės yra žeminančios, kad ligoninėse dirba tik tokie medikai, kurie išnaudoja kiekvieną galimybę pasityčioti iš gimdyvės, pripumpuoti ją įvairių medikamentų, kad daro CP be priežasties ir nedaro jo, kai jis būtinas. Dar juokingi visi nukrypimai į asmeniškumus, kaltinimai įžeidinėjimais ir dar telepatinės prognozės apie visų čia pasisakančių begalinį norą gimdyti su Jurga O žmogaus norai visada šiek tiek sukelia šypseną kai jie ryškiai prasilenkia su protu ir realiomis galimybėmis. Tikrai pasigedau šioje temoje labai laimingai ir natūraliai su Jurga pagimdžiusių pasisakymų. Priežastis kame? Tiek mažai gimdžiusių su Jurga? Per mažai sėkmingai pagimdžiusių su Jurga? Ar jos jau nebenori prisiminti savo natūralių gimdymų su Jurga (gal tiesiog gėda prisipažinti, kad vis dėl to vizija ir lūkesčiai toli gražu prasilenkė su realybe)?
QUOTE(aneSena @ 2011 08 08, 12:35) Deja, man tai visai nejuokinga, man tai kraupu, kai norai ir pasirinkimo teisė užgožia sveiką protą iki tolio lygio, kad Žmogaus gyvybė patikima visokioms šarlatanėms, o su relaksacinio pobūdžio gimdymų pasekmėmis, toms mamoms, kurioms nepasisekė, tenka gyventi likusį gyvenimą, o kur dar sąžinės graužatis ir visa kita? Jums tai juokinga? Man tai ne.
as apie miltus, jus- apie tiltus  Ne apie pribuveja kalbejau jusu cituotame poste, o apie profesionalia akusere med istaigoje.
Vikšrelis
2011 08 08, 21:46
QUOTE(Selva @ 2011 08 08, 11:22) nepatikesit, bet gali  ir ta pasitikejima savimi gera akusere isugdo gimdyvei  per mano gimdyma- saremius, stumima, ta momenta, kai stumiant degimo- akusere svelniai ragino pasitiket savimi, isijaust i kuna  o tai kam vyras gimdyme? mano supratimu pati moteris, kuri taip viską jaučia gali įsijaust į kūną ir gimdymo palatoj ligoninėj, tik reikalingas teigiamas požiūris  aš tai sugebėjau, tai kodėl kitos negali? QUOTE(SoJa @ 2011 08 08, 11:40) Nepatikesiu, nes mano nestumas irgi buvo be priekaistu ir net minciu nebuvo, kad kas nors gali komplikuotis. Bet deja specialistai nustate, kad vandenu mazeja, kad judesiu mazeja jauciau ir pati, o gimdos kaklelis neatsiverineja, jeigu buciau klausius tik saves, tai kadangi nesijauciau blogai tai taip ir buciau dar laukusi kol butu buve velu. pasiskaičiusi temą priėjau tik vienos išvados, kad Jurgą ir tą super natūralų gimdymą palaiko tos, kurios nesusidūrė gimdymo metu ar po gimdymo su komplikacijomis, kurios nežino, ką reiškia, kai vaikelio gyvybė kaba ant ploniausio siūlo, kurioms nereikėjo skaičiuoti minučių ir sekundžių, kai sprendėsi stebuklėlio gyvybės ir mirties klausimas  galima čia postringauti be galo, kvailo neįtikins jokie argumentai, o protingas ir taip suvokia, koks turi būti pasirinkimas
QUOTE(mititėja @ 2011 08 08, 11:42) Kuo blogas požiūris? Ar siūlote medikams diskutuoti su kiekviena traktoriste, įsivaizduojančia, kad ji išmano apie gimdymą? Dalyvaukite medicininėje mokslinėje veikloje, rašykite straipsnius, dalyvaukite konferencijose ir tikrai būsite išklausyta. Čia ne mano nuomonė bet tais pačiais moksliniais tyrimais įrodyta, kad moteriai sudarius tinkamas sąlygas ji instinktyviai pasirenka geriausią padėtį gimdymui žinoma. Kai visa geriau išmanantys medikai aiškina kada gult kada stumt, natūralus procesas suardomas ir padidėja komplikacijų rizika. Tuom ir blogas požiūris. O čia nei medikai nei traktoristės neprivalo diskutuot, pasisako kas nori.
dėl traktorisčių tai taip  čia kaip per vieną gimdymą mamytė pasakojo - Atiena seselė. Mamytė paklausia - ką man leisit? - Ne tavo reikalas aš galvojau, kad tai čia tik pas mus, trečiojo pasaulio šalyje į ligonius žiuri kaip į gyvulius - suleidžia tau į koją vaistų stumimo metu net neperspėjus na ir šiaip daug smagių dalykų padaro. Na čia juos galima suprasti - puse žmonių nemoka net skaityti, bet Lietuvoj moteris nori ir turi teisę žinoti kas joms daroma ir kodėl. Nors turbūt padėtis keičiasi
Marinas.rozz
2011 08 09, 06:44
QUOTE(Natuke @ 2011 08 07, 18:18) Na turbūt mes to ir nedarysim.  Darys kiti, kas LT gyvena, tikrai ne jus. O kalbėjom apie tai, kad tai būtų išeitis iš padėties  ir daug geriausia negu Rusijoj, kur nelegalias pribuvėjas sodina ir dėl to kai kurios bijo priminėti gimdymus, o agituoja "gimdyti per skaipa" nu tai akivaizdu, kad protingai daro, jog sodina, čia jau nebe pribuvėjos, o serijinės žudikės. Papildyta:QUOTE(mititėja @ 2011 08 07, 18:59) Būčiau nustebusi, jeigu būtumėt įmetusi. Tikiu, bet manau, kad tai irgi - veikla jums, o ne nauda Lietuvai. Tai ar aš sakau kitaip? Jokiu būdu. Tikiu, kad tvarkingai mokate mokesčius ir esate sąžininga ekonominė emigrantė. Ar sakiau kitaip? Klausimą iškėliau tik todėl, kad teigėte esanti naudinga Lietuvai. Ne mokesčiais, ne finansais, bet naudinga. Norėjau išgirsti - kuo konkrečiai. Ačiū, atsakymą perskaičiau. Grįžtant prie temos: kodėl jaučiatės turinti teisę reguliuoti, kaip turi būti paskirstomi mokesčių mokėtojų pinigai Lietuvoje (kad būtų papildomai skirta papildomoms teisėms, pvz. gimdymui namuose) jokio indėlio į tą mokesčių krepšelį neįdėdama, niekaip prie Lietuvos gerbūvio neprisidėdama? Teiginys "pagimdžiau Lietuvos pilietę" nesiskaito, nes (jau kažkada kažkurioje temoje rašiau, bet pasikartosiu) gimdėte ne todėl, kad "Lietuvai reikia piliečių", o todėl, kad pati labai norėjote vaiko. Ir nereikia savo motinystės instinktų pridenginėti kilniais tikslais Tėvynės labui, ok?  be to Lietuvai vaikų nereikia, taip kad jus už tokį darbą nebent nubaust gali, šioje vietoje galiu tik pasakyti, kad protingai padarėte, kad išvažiavote, aš kai išvažiuosiu, tai važiuosiu, kuo toliau, ir net šiton pusėn neatsigręšiu, tegul čia jas visas pribuvėja išmarina Papildyta:QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 07, 19:39) Diskusija tampa labai hormoniška.... Dange, Dabar moterys Lietuvoje neturi pasirinkimo - jei jos renkasi gimdymą namuose - jos priverstos rinktis neoficialą jurgą. Tik toks pasirinkimas. Ar tai lygios teisės? O kaip registruojami namie gimę vaikai - iš kur tėvai gauna pažymą apie gimimą - pažaisk seklį ir išsiaiškink pati, juk turi pažįstamų, kurios gimdė namuose  O gal tau pasakys apie tai tavo kolegė, kuri tas pažymas išrašinėja Tos, kurios piktinasi, kad Jurga palieka - o ką ji turi daryti? Atlikti cezario pjūvį namų sąlygomis? Tos, kurios renkasi gimdymą namuose, žino, kad taip bus - į ligoninę teks vykti pačioms, arba galbūt jas pamėtės pati Jurga, arba greitoji. Jų netgi nelaukia niekas ligoninėje su paruošta ekstrine palata, kaip tai daroma pvz. Olandijoje. Koks įmanomas variantas dabar Lietuvoje? Kitoks. Turiu omeny jei gimdant namie kyla problemos. Numirt namie? čia nėra ko klausti, geriau pati pasakyk, nu visiškai nepakenčiu, kai žmonių sako, spėk, kaip manai ir t.t. jei turi, ką sakyt, tai sakyk. pagimdžiusi išsikviečia vaikų gydytoją, kuris užfiksuoja gimimą namuose ir kūdikio visus privalomus atributus, jei nenustato patologijų, išduoda pažymą apie gimimą, su kuria savimi patenkinta moteriškė kulniuoja į civilinės metrikacijos skyrių ir įregistruoja gimimą. yra tam tikslui vyriausybės nutarimas ar tai sveikatos apsaugos ministro įsakymas. ką daryti tokiais atvejais. taip kad nereikia apsimetinėti aukomis. Papildyta:QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 08, 11:13) Kolegių neišduosiu, nes manau, kad jos dirbą nelegalų, bet šventą darbą. Ir ne jų kaltė, kad nelegalų. Tai va, tu gi žinai kaip medikė kokia tvarka išduodamas pažymėjimas apie gimimą. Šitą tvarką nustato LRV 2011 m. lapkričio 26 d. nutarimas Nr. 1400. Reikalas tame, kad gimdančios namie šito nutarimo daugeliu atvejų nesilaiko. O kodėl nesilaiko, nes jame nustatytos moteris žeminančios ir tik medikams patogios sąlygos. Šiame nutarime rašoma, kad pažyma išduodama, jei motina buvo apžiūrėta ne vėliau kaip po 2 valandų po gimdymo. Nedaug yra moterų, kurios pasigimdę vaikus namuose skuba į ligoninę per tas 2 valandas pasirodyti oficialiems medikams. Yra moterys, kurios nepageidauja iš viso jokių medikų apžiūrų, ypač per 2 valandas po gimdymo. O jei nespėji per tas 2 valandas pasirodyti, tai apie vaiko gimimo pažymos išdavimą sprendžia jau visas medikų konsiliumas. Atsiprašau, kodėl aš pagimdžius namie, nes tai mano teisė, turiu dabar rodytis visam medikų konsiliumui? Nejuokingai atrodo? Dėl kažkokio popiergalio.... Susitvarkau kaip pas mus daug kur Lietuvoj įprasta - man tą popiergalį padaro. Kažkas iš tų pačių medikų. O kaip turėtų būti? Tas kas priėmė gimdymą, tas turėtų ir pažymą išduoti. Turi turėti tam reikalingus įgaliojimus. Bet nėra tokios tvarkos. Nėra legalizuoti tokie natūralūs ir atrodo savaime suprantami dalykai kaip kad moters teisė pasigimdyti namie, teisė gauti kvalifikuotą pagalbą, teisė oficialiai gauti reikalingus dokumentus tolesnei juridinei vaiko registracijai. Tai yra natūralūs ir normalūs dalykai. Labai tikiu, kad ateis laikas ir juos sutvarkysime čia Lietuvoje. Ir galės moterys ramiai sau gimdyti namuose, jei žinoma to norės ir sąlygos leis. Kai kurios jau daro tai ir dabar, nebijodamos būti už įstatymo ribų, ir jos turi į tai teisę. Gerbiu jas už tai. O toms, kurios labiausiai čia pykstate ant Jurgos pasakysiu - tai jūs labiausiai ir norite pasigimdyti namuose su ta pačia Jurga  Tik nedrįstate. Drąsos jums visoms tai pripažinti  niekus tauzyji, aš tau jau aiškinau, kad pakanka išsikviesti vaikų gydytoją per tas dvi valandas ir jis išrašys tau tą pažymą.
QUOTE(Marinas.rozz @ 2011 08 09, 07:44) niekus tauzyji, aš tau jau aiškinau, kad pakanka išsikviesti vaikų gydytoją per tas dvi valandas ir jis išrašys tau tą pažymą. Taigi parašė- kad nepageidauja pasimatymo su gydytoju per tas dvi valandas.  Teisė tokia- nepageidauti.
Keli Mutu
2011 08 09, 08:34
QUOTE(dange @ 2011 08 08, 12:57) Šventas darbas išrašinėti neleglias pažymas apie vaiko gimimą  Ką tik išrėžusi liepsingą kalbą apie kyšininkus medikus, dabar jų veiksmus vadinate šventu darbu? Nor gal klystu, ir tokia veikla atliekama išskirtinai altruistiškais ir misionieriškais tikslais ? Papildyta:Pabandom išvesti paraleles: jei pykstate ant medikų ir vadinate visus juos kyšininkais, vadinasi labiausiai norite..... Pratęskit  O kas tau čia blogai atrodo, dange - ką negali būti darbas šventas jei jau gavai kyšį? Nemąstyk taip siaurai. Aha jo, šiaip manau, kad mano pašaukimas būti medike, bet jo niekad neįvykdysiu, tad .... tikriausiai taip ir pikta. Kad niekas man tiek kyšių neatneš, kiek aš esu prinešiojusi Bet čia ne į temą, tu, dange, kaip medikė pasakyk geriau į temą - ar manai, kad Lietuvoje normali situacija su naminiais gimdymais? Ar tai, kad iki šiol jie nereglamentuoti, o vis tik vyksta kaip ir visi normalūs dalykai gyvenime, nepažeidžia tų moterų, kurios renkasi tokį kelią, teisių? QUOTE(aneSena @ 2011 08 08, 15:35) Tikrai pasigedau šioje temoje labai laimingai ir natūraliai su Jurga pagimdžiusių pasisakymų. Priežastis kame? Tiek mažai gimdžiusių su Jurga? Per mažai sėkmingai pagimdžiusių su Jurga? Ar jos jau nebenori prisiminti savo natūralių gimdymų su Jurga (gal tiesiog gėda prisipažinti, kad vis dėl to vizija ir lūkesčiai toli gražu prasilenkė su realybe)? Žinot kodėl jos čia nerašo - nes jau net man paskaičius iš šalies diskusiją matosi, kad viskas ką jos parašys bus ištaršyta, išsityčiota, pavadinta neatsakingumu, egoizmu, tamsumu ir t.t. Juk šita diskusija nieko realiai neišspręs - niekas nerašys nei teisės aktų iš čia diskutuojančių, nei bandys suprasti kitą pusę. Ta, kuri laimingai patyrė orgazmą gimdydama iš viso numos ranka į šitas rietenas - jos poreikiai patenkinti, ji patenkinta ir laiminga sau gyvena. Ką, orgazmą? Koks orgazmas, kokios nesąmonės, kitos sakys, koks neatsakingumas tik pažiūrėkit. O ji patyrė ir žino, kad įmanoma, bet kodėl turi aiškinti kitoms, kurios net nenori suprasti ir juokiasi iš to? O jei kuriai kitokia patirtis - tai išgirs, kad taip jai ir reikia, pati kalta, Jurga kalta. Pagarbos ir jautrumo įsiklausyti ką kalba šitos moterys čia trūksta. QUOTE(Marinas.rozz @ 2011 08 09, 08:44) niekus tauzyji, aš tau jau aiškinau, kad pakanka išsikviesti vaikų gydytoją per tas dvi valandas ir jis išrašys tau tą pažymą. Nu kad neniekus. Didžioji dauguma tas dvi valandas nekviečia jokių kitų daktarų ir pašalinių žmonių. Yra dalis, kurios išsikviečia greitąsias. Bet nedaug. Aš pati tikrai nekviesčiau jei taip būtų - kam man ką tik sėkmingai pagimdžius papildoma greituškės brigada - visiškai pašaliniai žmonės. Taip yra tokia daktarė vaikų, kuri važiuoja būtent pas tokas namines gimdyves. Bet irgi ne pas visas ji nuvažiuoja. Ne pas visas ji gali per dvi valandas nuvažiuot - bala nematė, parašo, kad per dvi valandas nuvažiavo. Aš pavyzdžiui savo šeimos daktarės naktį pagimdžiusi tikrai neišsikviesčiau - pasiųstų mane toli toli. Na bet ne tai aš noriu pasakyti - noriu pasakyti, kad taip, kaip dabar yra, neturėtų būti. Kad vienoms vienokios sąlygos, o kitoms - papildomi popierizmai ir biurokratinės kliūtys. O teisė - gimdyti kaip ir kur nori - visų vienoda. Juk nei vienai normaliai moteriai nėra tikrojo noro gimdyti ligoninėse. Jei tik būtų sudarytos normalios sąlygos ir galimybės - didžioji dauguma tikrai gimdytų namie. Dabar mes tik priverstos taip galvoti, kad kitos galimybės nėra. O ji yra. Visada yra. Galbūt didelė baimė ir pyktis kartais trukdo ją pamatyti.
kalbant apie gulėjimą ant nugaros gimdymo metu, tai su abiem nėštumais man neliepė gulėti ant nugaros, visada galvugalis buvo pakeltas, buvau pusiau sėdom. o stangų metu dar stačiau galvugalis pakeltas, kojos sulenktos pritrauktos nors jokių pageidavimų nereiškiau, man buvo dzin kaip gimdyti. nesikoncentravau į gimdymą, man buvo svarbus rezultatas, o ne mano dvasinė būsena ar aplinka
gimdymo namie nesirinkčiau, per daug rizikos. vien dėl savo "dvasinės gerovės" taip rizikuoti vaiku
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 09, 09:34) O kas tau čia blogai atrodo, dange - ką negali būti darbas šventas jei jau gavai kyšį? Nemąstyk taip siaurai. Aha jo, šiaip manau, kad mano pašaukimas būti medike, bet jo niekad neįvykdysiu, tad .... tikriausiai taip ir pikta. Kad niekas man tiek kyšių neatneš, kiek aš esu prinešiojusi Bet čia ne į temą, tu, dange, kaip medikė pasakyk geriau į temą - ar manai, kad Lietuvoje normali situacija su naminiais gimdymais? Ar tai, kad iki šiol jie nereglamentuoti, o vis tik vyksta kaip ir visi normalūs dalykai gyvenime, nepažeidžia tų moterų, kurios renkasi tokį kelią, teisių? valandas nuvažiavo. Aš pavyzdžiui savo šeimos daktarės naktį pagimdžiusi tikrai neišsikviesčiau - pasiųstų mane toli toli. Na bet ne tai aš noriu pasakyti - noriu pasakyti, kad taip, kaip dabar yra, neturėtų būti. Kad vienoms vienokios sąlygos, o kitoms - papildomi popierizmai ir biurokratinės kliūtys. O teisė - gimdyti kaip ir kur nori - visų vienoda. Mąstau tikrai siaurai: šventi darbai atliekami neatlygintinai, įprasti darbai- už atlygį, o tie, kurie ant kriminalo ribos arba už jo- už kyšį. Kel Mutu- gal ne viskas prarasta: 10-11 metų studijų ir dvasinė ramybė  O jei dirbsit "pasišventusi"- dar ir "apsimokės" Manau, kad situacija su naminiais gimdymais nenormali. Ir dar manau, kad moterų teises pažeidžia tie/tos, kurios teigia, kad esamoje situacijoje gimdyti namuose saugu, o pribuvėjos gali suteikti reikiamą pagalbą.
mititėja
2011 08 09, 08:57
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 09, 09:34) .... tikriausiai taip ir pikta. Kad niekas man tiek kyšių neatneš, kiek aš esu prinešiojusi Na taip, pikta suvokti, kad nešėt kyšius todėl, kad pati taip sugalvojot, o pasirodo - bac, buvo galima ir nenešti ir ne prastesnę pagalbą gauti. QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 09, 09:34) Aš pavyzdžiui savo šeimos daktarės naktį pagimdžiusi tikrai neišsikviesčiau - pasiųstų mane toli toli. Pabandykit su savo gydytoja bendrauti ne pradėdama kalbą nuo "turiu teisę, kodėl tyčiojatės", o nuo paprasto žmogiško "laba diena", net galit pridėti "kaip gyvenat/sekasi". Žinokit tikėtina, kad kai nustosit rėkauti apie savo teises, gydytoja jūsų toli toli nebesiųstų. QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 09, 09:34) Juk nei vienai normaliai moteriai nėra tikrojo noro gimdyti ligoninėse. Jei tik būtų sudarytos normalios sąlygos ir galimybės - didžioji dauguma tikrai gimdytų namie. Dabar mes tik priverstos taip galvoti, kad kitos galimybės nėra. O ji yra. Visada yra. Galbūt didelė baimė ir pyktis kartais trukdo ją pamatyti. Nesąmonių nesąmonė.
dange del med praktikos be licenzijos yra dar toks pateisinimas "dvasinės pribuvėjos" kartais paaiškina, kad šiaip moteris gimdo pati, kaip solo, o ji - tiesiog draugė - palaikimo komandą, kuri morališkai moterį palaiko gimdymo metu, o ne priima gimdymąh
QUOTE(Natuke @ 2011 08 09, 10:02) dange del med praktikos be licenzijos yra dar toks pateisinimas "dvasinės pribuvėjos" kartais paaiškina, kad šiaip moteris gimdo pati, kaip solo, o ji - tiesiog draugė - palaikimo komandą, kuri morališkai moterį palaiko gimdymo metu, o ne priima gimdymąh Vienas iš pasiteisinimų, bandant išvengti atsakomybės. Natuke, juk skaitėte rusų bloguose paviešintus nesėkmingo naminio gimdymo atvejus- su pribuvėja šalia ar "ant telefono" bei skype. Pribuvėjos kontroliuoja gimdymą, vertina eigą, dalina rekomendacijas. Tai ne tiesiog moralinis palaikymas.
Keli Mutu
2011 08 09, 09:34
QUOTE(dange @ 2011 08 09, 10:48) Manau, kad situacija su naminiais gimdymais nenormali. Ir dar manau, kad moterų teises pažeidžia tie/tos, kurios teigia, kad esamoje situacijoje gimdyti namuose saugu, o pribuvėjos gali suteikti reikiamą pagalbą. Tai va dabar pasakykite, ar tikrai žinote, kad būtent Jurga taip ir aiškina? Kalbėjotės su ja? Uždavėte jai šitą klausimą dėl saugumo? Kas yra saugumas? Jei moteris laimingai pagimdė namie, be komplikacijų, Jurga priėmė kūdikį, viskas čiki piki. Tai kaip čia gaunasi - moteriai suteikta reikiama pagalba ar nesuteikta? Pagimdė saugiai ar nesaugiai? Ar įmanoma saugiai pagimdyti namie? Ar visada saugiai pagimdoma ligoninėse?
Marinas.rozz
2011 08 09, 09:37
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 09, 09:34) O kas tau čia blogai atrodo, dange - ką negali būti darbas šventas jei jau gavai kyšį? Nemąstyk taip siaurai. Aha jo, šiaip manau, kad mano pašaukimas būti medike, bet jo niekad neįvykdysiu, tad .... tikriausiai taip ir pikta. Kad niekas man tiek kyšių neatneš, kiek aš esu prinešiojusi Bet čia ne į temą, tu, dange, kaip medikė pasakyk geriau į temą - ar manai, kad Lietuvoje normali situacija su naminiais gimdymais? Ar tai, kad iki šiol jie nereglamentuoti, o vis tik vyksta kaip ir visi normalūs dalykai gyvenime, nepažeidžia tų moterų, kurios renkasi tokį kelią, teisių? Žinot kodėl jos čia nerašo - nes jau net man paskaičius iš šalies diskusiją matosi, kad viskas ką jos parašys bus ištaršyta, išsityčiota, pavadinta neatsakingumu, egoizmu, tamsumu ir t.t. Juk šita diskusija nieko realiai neišspręs - niekas nerašys nei teisės aktų iš čia diskutuojančių, nei bandys suprasti kitą pusę. Ta, kuri laimingai patyrė orgazmą gimdydama iš viso numos ranka į šitas rietenas - jos poreikiai patenkinti, ji patenkinta ir laiminga sau gyvena. Ką, orgazmą? Koks orgazmas, kokios nesąmonės, kitos sakys, koks neatsakingumas tik pažiūrėkit. O ji patyrė ir žino, kad įmanoma, bet kodėl turi aiškinti kitoms, kurios net nenori suprasti ir juokiasi iš to? O jei kuriai kitokia patirtis - tai išgirs, kad taip jai ir reikia, pati kalta, Jurga kalta. Pagarbos ir jautrumo įsiklausyti ką kalba šitos moterys čia trūksta. Nu kad neniekus. Didžioji dauguma tas dvi valandas nekviečia jokių kitų daktarų ir pašalinių žmonių. Yra dalis, kurios išsikviečia greitąsias. Bet nedaug. Aš pati tikrai nekviesčiau jei taip būtų - kam man ką tik sėkmingai pagimdžius papildoma greituškės brigada - visiškai pašaliniai žmonės. Taip yra tokia daktarė vaikų, kuri važiuoja būtent pas tokas namines gimdyves. Bet irgi ne pas visas ji nuvažiuoja. Ne pas visas ji gali per dvi valandas nuvažiuot - bala nematė, parašo, kad per dvi valandas nuvažiavo. Aš pavyzdžiui savo šeimos daktarės naktį pagimdžiusi tikrai neišsikviesčiau - pasiųstų mane toli toli. Na bet ne tai aš noriu pasakyti - noriu pasakyti, kad taip, kaip dabar yra, neturėtų būti. Kad vienoms vienokios sąlygos, o kitoms - papildomi popierizmai ir biurokratinės kliūtys. O teisė - gimdyti kaip ir kur nori - visų vienoda. Juk nei vienai normaliai moteriai nėra tikrojo noro gimdyti ligoninėse. Jei tik būtų sudarytos normalios sąlygos ir galimybės - didžioji dauguma tikrai gimdytų namie. Dabar mes tik priverstos taip galvoti, kad kitos galimybės nėra. O ji yra. Visada yra. Galbūt didelė baimė ir pyktis kartais trukdo ją pamatyti. tada galima išsikviesti budintį mediką, juk galima viską susitvarkyti paprastai, o galva galva daužyti sieną.
QUOTE(dange @ 2011 08 09, 10:13) Vienas iš pasiteisinimų, bandant išvengti atsakomybės. Natuke, juk skaitėte rusų bloguose paviešintus nesėkmingo naminio gimdymo atvejus- su pribuvėja šalia ar "ant telefono" bei skype. Pribuvėjos kontroliuoja gimdymą, vertina eigą, dalina rekomendacijas. Tai ne tiesiog moralinis palaikymas.  aš turbūt taip pat taip manau
QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 09, 08:34) Aha jo, šiaip manau, kad mano pašaukimas būti medike, bet jo niekad neįvykdysiu, tad .... tikriausiai taip ir pikta. Kad niekas man tiek kyšių neatneš, kiek aš esu prinešiojusi Tai Jus norit but medike tam, kad kysius Jums nestu? Tame Jusu pasaukimas? QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 09, 08:34) Bet čia ne į temą, tu, dange, kaip medikė pasakyk geriau į temą - ar manai, kad Lietuvoje normali situacija su naminiais gimdymais? Ar tai, kad iki šiol jie nereglamentuoti, o vis tik vyksta kaip ir visi normalūs dalykai gyvenime, nepažeidžia tų moterų, kurios renkasi tokį kelią, teisių? Jus dedates esanti protinga, tai turetumet zinoti, kad pazeistas teises Lietuvoje gina teismai ir tik jie. Tai kame problemos? Ginkite savo teises, dar ir moraline kompensacija prisiteisit, bet turbut jauciat kad vis gi nesamones rasot. QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 09, 08:34) Na bet ne tai aš noriu pasakyti - noriu pasakyti, kad taip, kaip dabar yra, neturėtų būti. Kad vienoms vienokios sąlygos, o kitoms - papildomi popierizmai ir biurokratinės kliūtys. O teisė - gimdyti kaip ir kur nori - visų vienoda. Taip ir neatsaket ar turiu teise gimdyt kosmeose, jei visa siela jauciu, kad esu kilus is zvaigzdziu ir taip man butu geriausiai ? QUOTE(Keli Mutu @ 2011 08 09, 08:34) Juk nei vienai normaliai moteriai nėra tikrojo noro gimdyti ligoninėse. Jei tik būtų sudarytos normalios sąlygos ir galimybės - didžioji dauguma tikrai gimdytų namie. Dabar mes tik priverstos taip galvoti, kad kitos galimybės nėra. O ji yra. Visada yra. Galbūt didelė baimė ir pyktis kartais trukdo ją pamatyti. Na as suprantu, kad esu nenormali, bet kiek skaiciau si foruma, tai musu kazkaip dauguma
Marinas.rozz
2011 08 09, 09:44
saugiai pagimdyti žinoma, kad įmanoma, yra tokių moterų, kurios ir daržus ravėdamos saugiai pagimdo ir ravi toliau, jų toks organizmas, yra tokių, kurios ir su visa medikų brigada to nesugeba, kaip kad pavyzdžiui aš, bet kas gali įvertinti kaip bus, ypač jei pirmas gimdymas? man irgi sakė, kad su mano klubais ir 6 cm atsidarymu (tokiu atvažiavau į ligoninę) bus tik bac ir viskas, o baigėsi tokiomis komplikacijomis, kad iš ligoninės išėjau po mėnesio, nors vaikas buvo miniatiūrinis 2.900. tai galiu pasakyt, kad nepaisant to, jog tikrai jaučiu daug nuoskaudų medikams ir pats gimdymas (dėl jų kaltės) tapo vienu klaikiausių gyvenimo košmarų, aš nei už ką negimdyčiau namie.
admin*1
2011 08 09, 09:44
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|