Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nemokamas pienas vaikams
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2
Jurevaga
4u.gif Įdomu žinoti ar jūsų makyklinio amžiaus vaikai mokyklose gauna Europos fondų ir Kaimo rėmimo fondo skiriamą nemokamą pieno stiklinę ir kitus pieno produktus. Kažkaip labai jau vangiai kai kurios mokyklos reaguoja į tokią galimybę. Lėšų yra, o pasinaudoja tik rūpestingi mokyklų vadovai. Kitiems visai dzin. g.gif
zigzag
QUOTE(Jurevaga @ 2005 09 14, 11:03)
4u.gif Įdomu žinoti ar jūsų makyklinio amžiaus vaikai mokyklose gauna Europos fondų ir Kaimo rėmimo fondo skiriamą nemokamą pieno stiklinę ir kitus pieno produktus.  Kažkaip labai jau vangiai kai kurios mokyklos reaguoja į tokią galimybę. Lėšų yra, o pasinaudoja tik rūpestingi mokyklų vadovai. Kitiems visai dzin. g.gif
*

Gal galima būtų konkrečiau, kuriose mokyklose vaikai gauna nemokamo pieno?
Fen-berry
Pirmą kartą išgirdau apie tai. Įdomu ar tik mokyklose yra galimybė gauti pienuko, o kaip su darželiais? Juk ten taip pat augantys vaikučiai, kuriems būtinas šis produktas.
Ramsius
Aš jau pavasarį girdėjau apie tai, bet nežinau, kada tai bus įgyvendinta. Bent jau mūsų mokykloje to nėra g.gif
Šmigija
Na daugelis mokyklų pačios atsisakė šios idėjos, nes anot jų vaikai negeria pieno. Nemokamai berods gali būti siūlomas ne tik pienas bet ir varškė bei natūralus jogurtas be priedų. Kaip žinia tikrai retas vaikas šiuos produktus mėgsta. Nesu tikra ar išvis ta programa "Pienas vaikam" veikia. Ji skirta vaikam ikimokyklinio amžiaus ir pradinukam.
Ir Guste
Kazkaip nekvepia musu mokykloje pienu cry.gif Mokyklos galetu buti ir lankstesnes, sugalvoti, kaip ta piena pasiulyti - maniske, manau, neatsisakytu isgerti pigios kakavos ar pienisko kokteilio uz kelis centus (viso labo saukstas sirupo ir suplakti, as gudrauju taip isiulydama ersketroziu sirupa 4u.gif ).
Blobse
Mano sūnus mielu noru gertų pieną, jei tik jis būtų neužvirintas ir be plėvės. O jeigu dar su bandele ar sausainiais thumbup.gif
Šmigija
Tik už sausainius reikėtų mokėti. O parama tam ir yra kad ipratinti vaikus vartoti žalią pieną ( kuris privalo būti virinamas ar pasterizuojamas) o ne pieno kokteilius ar kakavą.
Blobse
QUOTE(Drambliukas @ 2005 09 14, 14:44)
Tik už sausainius reikėtų mokėti. O parama tam ir yra kad ipratinti vaikus vartoti žalią pieną ( kuris privalo būti virinamas ar pasterizuojamas) o ne pieno kokteilius ar kakavą.
*

Be abejo už sausainius sumokėtume smile.gif
Šmigija
www.google.lt užsimeskit išplėstinę paiešką "Pienas vaikams" gausit daugiau informacijos.
Blobse
Pasiskaičiau, dabar aišku, kodėl mokyklose to pieno nėra. Subsidija vienam vaikui 0,2 Lt. per dieną, o paramos administravimo - krūva. Nebereikia man tos subsidijos, tegu tik sudaro galimybę vaikams bufete nusipirkti ne limonado, o pieno.
Sviesele
Tikėkimės, kad taps kada nrs mūsų valstybė turtingesnė ir prie pieno iš valstybės lėšų galės ir bandelę nemokamai duoti. O aš irgi "už", kad vietoj neaiškaus kompoto ar arbatos būtų siūloma pieno, kefyro, jogurto, varškės. Žiūrėk išalkęs vaikas gal ir užsimanytų, o kad dėl didelės administravimo naštos gražios idėjos atsisakoma, tai labai gaila sad.gif
game over
Ech, velnias, vakar nepasiskaičiau, būčiau mokytojos užklausus per susirinkimą doh.gif . Mano vaikis taip mėgsta pieną, varškę ir jogurtą (būtent natūralų). taip gerai būtų. O tai dabar išgeria tik arbatą (?), o bulkutes namo tempia, nes su marmeladu. sad.gif
ewita
Pirmą kartą girdžiu apie nemokamą pieną mokykloje doh.gif
Vėtružė
mano vaikas gertu pieną thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
bet deja jo jam niekas per 4 metus taip ir nepasiūlė g.gif g.gif g.gif
o sausainiu tai jau ir iš namų galima idėti ar bandelę gali nusipirkti essen.gif essen.gif essen.gif
aš apie tai sužinojau tik dabar ir čia, o ar neturėtų apie tai tėvams pranešti mokytoja?
mylinemyli
Maniškiai gauna. Ir džiaugiasi, kad gali išgerti po kelias stiklines. Nusiperka tik bandelių smile.gif
Šmigija
Apie tai reiktų klausti ne mokytojos, o mokyklos vadovybės.
ejeva
QUOTE(mylinemyli??? @ 2005 09 20, 14:47)
Maniškiai gauna. Ir džiaugiasi, kad gali išgerti po kelias stiklines. Nusiperka tik bandelių smile.gif
*

Čia kurioj mokykloj? ax.gif
Ele
Ir man įdomu, kur?
Nes mano sūnaus m-los dir. ką tik telefonu man paaiškino, kad atseit vaikai pieno nemėgsta, negeria, tik pilstys visur. Atseit, darė apklausą- niekas pieno nenorėjo (pvz. mūsų tai niekas neklausė blink.gif ) Ar čia toks masinis reiškinys - pieno nemėgimas? Aš pati mėgstu, ir mano vaikai mėgsta... O gal nenori mokyklos vadovybė užpakalio judinti?
Ramunytėė
Pati dirbu darželyje, bet pas mus niekas tokios įdėjos nesiūlė? Tačiau jei ir pasiūlytų manau atsisakytume, nes vaikai mėgsta nevirinta pieną, o mes tokio duoti vaikams negalime,(baudelės ohoho) o keisti į varškę ar jogurtą neapsimoka, na paskaičiukite pačios kiek varškės išeitų už 0,2 Lt
Jurevaga
g.gif Tai va ir mane jau baigia įtikinti, kad dabartiniai vaikai pieno nemėgsta blink.gif . Tiesa paklausinėjus pažįstamus tokiu neatsirado. g.gif Bet...kita vertus... schmoll.gif šiais laikais viskas taip greitai keičiasi, tai gal dabartiniams vaikams tikrai kokakola ir kramtoma guma sveikiau už pieną. Bent jau iš televizijos reklamų galima susidaryti tokia nuomonę. O mokyklų ir darželių bufetai, valgyklos pasirodo dar gauna po 5 centus už kiekvienos stiklinės išpilstymą. Kita vertus vaikas išgėręs nemokamą stiklinę pieno ir nusipirkęs tik bandelę ne kažin kokį pelną atneš valgyklai g.gif Gal čia ir glūdi toks nenoras pasinaudoti nemokamo pieno programa. Juk vaikų sveikata rūpi mažiausiai. sad.gif
Sviesele
Tikrai tėvai mažai apie tai žino. O jei žinotų, tai galėtų paspaust mokyklos vadovybę, nes tai ir yra nemokama ir ne prievarta siūloma galimybė vaikams gerti pieną ir pigiau nusipirkti sūrelių ir kt. pieno produktų. O kad valgykla tektų šiek tiek biurokratinių popieriukų užpildyti, tai jos ir nerodo iniciatyvos. Mano dukra sakė, kad jų klausė, ar gertų pieną (pienas ne virintas, o iš pakelių kaip visi parduotuvėj perkam - pasterizuotas), tai pakėlė ranką ir ne ji viena 4u.gif
Noa
Pienas, be abejo, yra gerai, bet įsivaizduoju, kiek to viso reikalo administravimo doh.gif Susidūrus - patikėkit doh.gif

Todėl niekur nieko mokykloj nespausiu, o mano vaikas kaip gėrė mano įdedamą kubuš pakelį, taip ir gers smile.gif Pieno manie įpilu... smile.gif
mylinemyli
QUOTE(ejeva @ 2005 09 20, 15:31)
Čia kurioj mokykloj?  ax.gif
*

Vienoje pradinėje Žemaitijos miesto mokykloje.
uolma
Šią savaitę pas mus jau buvo apklausa kurie vaikai gertų pieną. Ir jei gerai supratau tai lyg ir bus ši akcija mūsų mokykloje. g.gif
*Samanė*
Pienas, jogurtas, varškė- augantiems vaikams reikia baltymų statybinės medžiagos.Pernai antroj klasėj braižė ir darė sveikos mitybos piramidę, kalbėjo apie sveiką mitybą, o paskui sako eisim į valgyklą ir valgysim ką duoda biggrin.gif .
Kodėl gi ne , bet reikia vaikus paruošti, nes nevisi mėgsta pieno produktus, skaniau coca cola, pica , traškučiai, dešrainiai,kuriuos dabar ir duoda valgykloje.
Kenga
Programa "Pienas vaikams" veikia tik tose mokyklose ir tuose darželiuose, kurie yra pareiškę norą tapti paramos gavėjais. Paraiškas turi pateikti mokyklos/darželio vadovybė VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūrai. išsamią informaciją gausite i-neto puslapyje www.litfood.lt, o dar geriau - paskambinkite telefonu 268 50 71 Nijolei Samuolienei.
4u.gif
mamutas
Dej adeja, musu mokykloje ne minties apie piena. Beje, mano mergyte jo ne negertu gryno. schmoll.gif Namie ipilu kakavos milteliu, tai tik taip isgudraujam jo pagerti. smile.gif
Kenga
QUOTE(mamutas @ 2005 11 20, 19:39)
Dej adeja, musu mokykloje ne minties apie piena. Beje, mano mergyte jo ne negertu gryno. schmoll.gif  Namie ipilu kakavos milteliu, tai tik taip isgudraujam jo pagerti. smile.gif
*

Pagal programą "Pienas vaikams" į produktų, už kuriuos mokama parama, sąrašą įtraukas pieno gėrimas "Miau". Jei tik mokykla dalyvautų šioje programoje, vaikas galėtų gauti ir to skanesnio pieno, nei natūralus be priedų smile.gif
A-Lika
newyear.gif sveikutės,o mūsų mokykloj tikrai pasirodo duoda tą pieną ir net kelis kartus,nes klasėj yra daug vaikų kurie nemėgsta to pieno,tai likusiems duoda daugiau...
MELDA
Gal kai bus panaikintas nesveikas maistas iš mokyklų, atsiras noras pieną gerti. MIAU maniškė tikrai neatsisakytų.
Platina_
Na kiek žinau, tai mokyklose greičiau rasi krūvas traškučių ir gaiviųjų gėrimų, negu stiklinę pieno.... Tikrai abejoju ar toks maistas yra,... rolleyes.gif
Lithium
dėl to pieno...tai kiek žinau kaimynai latviai šitą pieno davimą labai propaguoja. Na, o nesveikas maistas tai tikrai mokyklose negerai.. Bet pati mokykloje tik snickersus perku smile.gif
Platina_
Dabar reikia pasižiūrėti į vaikus. Daug kas tokie storuliukai, vien nesveiko maisto dėka doh.gif
Lithium
Beje, o snickesrsus perku kavinukėj, nes vyresnių klasių mokiniam iki tų aparatų per mažiukus net praeit nebūtū įmanoma...
Bahama mama
paskaitinėjau šią temelę ir iškilo prisiminimai, kaip mane pirmokę versdavo mokykloj gerti karštą pieną - brrr bash.gif . Dar dabar, praėjus 20 metų, negaliu į pieną net pažiūrėti. Tais metais irgi vykdė akciją, kad po Černobylio avarijos vaikai sveikesni būtų, bet tada niekas neklausė, ar mėgsti pieną, turėjom gert be jokių kalbų doh.gif
MELDA
QUOTE(jurk @ 2007 08 14, 14:55)
paskaitinėjau šią temelę ir iškilo prisiminimai, kaip mane pirmokę versdavo mokykloj gerti karštą pieną - brrr bash.gif . Dar dabar, praėjus 20 metų, negaliu į pieną net pažiūrėti. Tais metais irgi vykdė akciją, kad po Černobylio avarijos vaikai sveikesni būtų, bet tada niekas neklausė, ar mėgsti pieną, turėjom gert be jokių kalbų  doh.gif
*

na, kas šiais laikais vers, ką jau jūs tamsta doh.gif , neperlenkite biggrin.gif
INFORMACIJA
AstaG.
Pirma karta apie toki dalyka girdziu blush2.gif Kiek zinau, pas dukra mokykloj tokiu dalyku nera.Reikes pasidomet, o gal ir neverta, nemegsta ji pieno doh.gif
Jurevaga
4u.gif Tas pienas tai nebūtinai tik pieno pavidale. Buvo numatyta, kad galima bus rinktis ir sūrelius ir jogurtus. biggrin.gif Žodžiu, kad visiems būtų galima pasimėgauti pieno produktais.
Bahama mama
QUOTE(MELDA @ 2007 09 01, 17:01)
na, kas šiais laikais vers, ką jau jūs tamsta doh.gif , neperlenkite biggrin.gif
INFORMACIJA
*

taigi, tamsta, ir nesakau, kad verčia. Tiesiog užplūdusiais prisiminimais pasidalinau bigsmile.gif
g.daiva
taip gauna mirksiukas.gif cia nuo mokyklos priklauso,ne visos dalyvauja sioje programoje unsure.gif
Jolete
Gyvenam Lietuvos centre ir pienuką gaunam ir geriam thumbup.gif teko girdėti, netgi jeigu vaikas neišgeria savo normos per savaitę, tai tiesiog tą pienuką parneša namo, berods ,,MŪ" ar ,,Margės" pienas.
laurima
Mano vaikai negauna jokio pieno mokykloje, net kalbų apie tai negirdėjau. O mano sūnus tai mielai atsigertų pieno. Reiks mokykloje pasiteirauti apie tai.
MELDA
QUOTE(g.daiva @ 2008 05 06, 18:24)
taip gauna mirksiukas.gif cia nuo mokyklos priklauso,ne visos dalyvauja sioje programoje unsure.gif
*

tingi, nenori terliotis ir viskas, kam vargti, dalinti, atsiskaityti, jei galima nieko nedaryti bebe.gif
Velasa
Ot tai naujiena, dar ir taip būna, nemokamas pienas, ne mūsų mokykloj apie tai ir neužsimenama, esu girdėjus apie nemokamą maitinimą, kad kada nors gyvenime žada būt, bet apie pieną pirmą kartą... yra jogurto , sūrelių, bet reikia pirkti....
indre-g.
na kai as mokiausi tai negaudavau, bet girdejau kad nuo siu metu rugseju pirmos visi pradinukai ir ikimokyklinikai gaus nemokamus pietus tad manau vietoj pieno cia smile.gif
Omrum
mano vaikas kiekviena deną daržiuke gauna NEMOKAMAI pinuko stiklinė priešpiečiams , arba pieno produktų sūrėlių, jogurtu , ar pan smile.gif džiugu
werute007
4u.gif negirdejau
MELDA
O jūs , mamytės, nesikuklinkit, parašykit, kokiose įstaigose ir kur vaikai pienuką gauna
Padrushkyte
nu va mano dukra Birstono gimnazijoje pradinese klasese gaudavo bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.