QUOTE(Jurevaga @ 2005 09 14, 11:03) Gal galima būtų konkrečiau, kuriose mokyklose vaikai gauna nemokamo pieno?
Pirmą kartą išgirdau apie tai. Įdomu ar tik mokyklose yra galimybė gauti pienuko, o kaip su darželiais? Juk ten taip pat augantys vaikučiai, kuriems būtinas šis produktas.
Aš jau pavasarį girdėjau apie tai, bet nežinau, kada tai bus įgyvendinta. Bent jau mūsų mokykloje to nėra
Na daugelis mokyklų pačios atsisakė šios idėjos, nes anot jų vaikai negeria pieno. Nemokamai berods gali būti siūlomas ne tik pienas bet ir varškė bei natūralus jogurtas be priedų. Kaip žinia tikrai retas vaikas šiuos produktus mėgsta. Nesu tikra ar išvis ta programa "Pienas vaikam" veikia. Ji skirta vaikam ikimokyklinio amžiaus ir pradinukam.
Kazkaip nekvepia musu mokykloje pienu
Mano sūnus mielu noru gertų pieną, jei tik jis būtų neužvirintas ir be plėvės. O jeigu dar su bandele ar sausainiais
Tik už sausainius reikėtų mokėti. O parama tam ir yra kad ipratinti vaikus vartoti žalią pieną ( kuris privalo būti virinamas ar pasterizuojamas) o ne pieno kokteilius ar kakavą.
www.google.lt užsimeskit išplėstinę paiešką "Pienas vaikams" gausit daugiau informacijos.
Pasiskaičiau, dabar aišku, kodėl mokyklose to pieno nėra. Subsidija vienam vaikui 0,2 Lt. per dieną, o paramos administravimo - krūva. Nebereikia man tos subsidijos, tegu tik sudaro galimybę vaikams bufete nusipirkti ne limonado, o pieno.
Tikėkimės, kad taps kada nrs mūsų valstybė turtingesnė ir prie pieno iš valstybės lėšų galės ir bandelę nemokamai duoti. O aš irgi "už", kad vietoj neaiškaus kompoto ar arbatos būtų siūloma pieno, kefyro, jogurto, varškės. Žiūrėk išalkęs vaikas gal ir užsimanytų, o kad dėl didelės administravimo naštos gražios idėjos atsisakoma, tai labai gaila
Ech, velnias, vakar nepasiskaičiau, būčiau mokytojos užklausus per susirinkimą
Pirmą kartą girdžiu apie nemokamą pieną mokykloje
mano vaikas gertu pieną
bet deja jo jam niekas per 4 metus taip ir nepasiūlė o sausainiu tai jau ir iš namų galima idėti ar bandelę gali nusipirkti aš apie tai sužinojau tik dabar ir čia, o ar neturėtų apie tai tėvams pranešti mokytoja?
Maniškiai gauna. Ir džiaugiasi, kad gali išgerti po kelias stiklines. Nusiperka tik bandelių
Apie tai reiktų klausti ne mokytojos, o mokyklos vadovybės.
Ir man įdomu, kur?
Nes mano sūnaus m-los dir. ką tik telefonu man paaiškino, kad atseit vaikai pieno nemėgsta, negeria, tik pilstys visur. Atseit, darė apklausą- niekas pieno nenorėjo (pvz. mūsų tai niekas neklausė
Pati dirbu darželyje, bet pas mus niekas tokios įdėjos nesiūlė? Tačiau jei ir pasiūlytų manau atsisakytume, nes vaikai mėgsta nevirinta pieną, o mes tokio duoti vaikams negalime,(baudelės ohoho) o keisti į varškę ar jogurtą neapsimoka, na paskaičiukite pačios kiek varškės išeitų už 0,2 Lt
Tikrai tėvai mažai apie tai žino. O jei žinotų, tai galėtų paspaust mokyklos vadovybę, nes tai ir yra nemokama ir ne prievarta siūloma galimybė vaikams gerti pieną ir pigiau nusipirkti sūrelių ir kt. pieno produktų. O kad valgykla tektų šiek tiek biurokratinių popieriukų užpildyti, tai jos ir nerodo iniciatyvos. Mano dukra sakė, kad jų klausė, ar gertų pieną (pienas ne virintas, o iš pakelių kaip visi parduotuvėj perkam - pasterizuotas), tai pakėlė ranką ir ne ji viena
Pienas, be abejo, yra gerai, bet įsivaizduoju, kiek to viso reikalo administravimo
Todėl niekur nieko mokykloj nespausiu, o mano vaikas kaip gėrė mano įdedamą kubuš pakelį, taip ir gers
Šią savaitę pas mus jau buvo apklausa kurie vaikai gertų pieną. Ir jei gerai supratau tai lyg ir bus ši akcija mūsų mokykloje.
Pienas, jogurtas, varškė- augantiems vaikams reikia baltymų statybinės medžiagos.Pernai antroj klasėj braižė ir darė sveikos mitybos piramidę, kalbėjo apie sveiką mitybą, o paskui sako eisim į valgyklą ir valgysim ką duoda
Kodėl gi ne , bet reikia vaikus paruošti, nes nevisi mėgsta pieno produktus, skaniau coca cola, pica , traškučiai, dešrainiai,kuriuos dabar ir duoda valgykloje.
Programa "Pienas vaikams" veikia tik tose mokyklose ir tuose darželiuose, kurie yra pareiškę norą tapti paramos gavėjais. Paraiškas turi pateikti mokyklos/darželio vadovybė VĮ Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūrai. išsamią informaciją gausite i-neto puslapyje www.litfood.lt, o dar geriau - paskambinkite telefonu 268 50 71 Nijolei Samuolienei.
Dej adeja, musu mokykloje ne minties apie piena. Beje, mano mergyte jo ne negertu gryno.
QUOTE(mamutas @ 2005 11 20, 19:39) Dej adeja, musu mokykloje ne minties apie piena. Beje, mano mergyte jo ne negertu gryno. Pagal programą "Pienas vaikams" į produktų, už kuriuos mokama parama, sąrašą įtraukas pieno gėrimas "Miau". Jei tik mokykla dalyvautų šioje programoje, vaikas galėtų gauti ir to skanesnio pieno, nei natūralus be priedų
Gal kai bus panaikintas nesveikas maistas iš mokyklų, atsiras noras pieną gerti. MIAU maniškė tikrai neatsisakytų.
Na kiek žinau, tai mokyklose greičiau rasi krūvas traškučių ir gaiviųjų gėrimų, negu stiklinę pieno.... Tikrai abejoju ar toks maistas yra,...
dėl to pieno...tai kiek žinau kaimynai latviai šitą pieno davimą labai propaguoja. Na, o nesveikas maistas tai tikrai mokyklose negerai.. Bet pati mokykloje tik snickersus perku
Dabar reikia pasižiūrėti į vaikus. Daug kas tokie storuliukai, vien nesveiko maisto dėka
Beje, o snickesrsus perku kavinukėj, nes vyresnių klasių mokiniam iki tų aparatų per mažiukus net praeit nebūtū įmanoma...
paskaitinėjau šią temelę ir iškilo prisiminimai, kaip mane pirmokę versdavo mokykloj gerti karštą pieną - brrr
QUOTE(jurk @ 2007 08 14, 14:55) paskaitinėjau šią temelę ir iškilo prisiminimai, kaip mane pirmokę versdavo mokykloj gerti karštą pieną - brrr na, kas šiais laikais vers, ką jau jūs tamsta INFORMACIJA
Pirma karta apie toki dalyka girdziu
QUOTE(MELDA @ 2007 09 01, 17:01) taigi, tamsta, ir nesakau, kad verčia. Tiesiog užplūdusiais prisiminimais pasidalinau
taip gauna
Gyvenam Lietuvos centre ir pienuką gaunam ir geriam
Mano vaikai negauna jokio pieno mokykloje, net kalbų apie tai negirdėjau. O mano sūnus tai mielai atsigertų pieno. Reiks mokykloje pasiteirauti apie tai.
Ot tai naujiena, dar ir taip būna, nemokamas pienas, ne mūsų mokykloj apie tai ir neužsimenama, esu girdėjus apie nemokamą maitinimą, kad kada nors gyvenime žada būt, bet apie pieną pirmą kartą... yra jogurto , sūrelių, bet reikia pirkti....
na kai as mokiausi tai negaudavau, bet girdejau kad nuo siu metu rugseju pirmos visi pradinukai ir ikimokyklinikai gaus nemokamus pietus tad manau vietoj pieno cia
mano vaikas kiekviena deną daržiuke gauna NEMOKAMAI pinuko stiklinė priešpiečiams , arba pieno produktų sūrėlių, jogurtu , ar pan
O jūs , mamytės, nesikuklinkit, parašykit, kokiose įstaigose ir kur vaikai pienuką gauna
nu va mano dukra Birstono gimnazijoje pradinese klasese gaudavo
|