Drugelis :)
2009 06 21, 17:05
tesiam toliau
Nesiseka man su gelytem. 10 metu auginau fikusa, o siemet liko tik kotas ir sudziuve sakeles be lapu. isnesiau i balkona, nes sirdis neleidzia ismesti. Ir kas jam nutiko? Nyko nyko ir isnyko
*Mirabella*
2009 06 21, 22:25
QUOTE(Herbal @ 2009 06 21, 22:07) Nesiseka man su gelytem. 10 metu auginau fikusa, o siemet liko tik kotas ir sudziuve sakeles be lapu. isnesiau i balkona, nes sirdis neleidzia ismesti. Ir kas jam nutiko? Nyko nyko ir isnyko  Galbut laiku nepersodinot ar pakeitet gyvenimo salygos, gali buti kad ir kenkejai isipaise. O jus nebandet augaliuko gelbet pries jam nuplinkant? Neskubekit ismesti, persodinkit, paziurekit kas su saknim dedas ar nera zemeje kokiu zarazu  ir pastatykit sviesiai, gal atsigaus
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 06 21, 23:25) Galbut laiku nepersodinot ar pakeitet gyvenimo salygos, gali buti kad ir kenkejai isipaise. O jus nebandet augaliuko gelbet pries jam nuplinkant? Neskubekit ismesti, persodinkit, paziurekit kas su saknim dedas ar nera zemeje kokiu zarazu  ir pastatykit sviesiai, gal atsigaus  Vat butent kad as ji persodinau, kai pradejo plikti, - nauja zeme, naujas didelis vazonas, ir drenaza is akmenuku padariau, tik va ,- vazonas be skyles, ar tik ne jis bus mano fikusa pasmerkes myriop. Buvo bepradedas atsigauti, naujus mazus lapelius rodyti, bet ir tie veliau nudziuvo. Gaila kad nuotraukos negaliu ikelti. Tie like keli lapai tokie pabale keistai.
*Mirabella*
2009 06 25, 18:46
Na as isvis neisivaizduoju augaliuko gyvenimo vazone be skyles, neteko tokiuose auginti ir nezadu pirkti  Gal jus ji tiesiog perliejot?
2009 06 25, 18:54
Kai vazonas be skyluciu tai labai greitai gelytes saknys pradeda puti, jei daznai lieji
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 06 25, 19:46) Na as isvis neisivaizduoju augaliuko gyvenimo vazone be skyles, neteko tokiuose auginti ir nezadu pirkti  Gal jus ji tiesiog perliejot? Ir as anksciau niekad i vazonus be skyles nesodindavau, bet sikart taip gavosi. Bandysiu raut lauk ir ziureti, kas darosi. Paprasysiu vyro, kad skyle isgrestu. Gal gal dar imanoma isgelbet, gal atsprogs is naujo.
2009 06 25, 19:09
Gal pabandyk persodinti i kita vazona su skylem
*Mirabella*
2009 06 25, 19:20
Geriau tegul isgrezia tam paciam skylute jeigu pavyks, nes taip raustant ir sodinejant po keleta kartu, mazesne tikimybe, kad atsigaus. O ten liko bent keli lapeliai ar jau visai plikut plikutelis?
Privatu
2009 06 25, 20:08
QUOTE(Herbal @ 2009 06 22, 20:27) Vat butent kad as ji persodinau, kai pradejo plikti, - nauja zeme, naujas didelis vazonas, ir drenaza is akmenuku padariau, tik va ,- vazonas be skyles, ar tik ne jis bus mano fikusa pasmerkes myriop. Buvo bepradedas atsigauti, naujus mazus lapelius rodyti, bet ir tie veliau nudziuvo. Gaila kad nuotraukos negaliu ikelti. Tie like keli lapai tokie pabale keistai. Ir pas mane su nediduku fikusu is Maximos ta pati problema.Persodinau ji i geresne zeme,su drenazu,vazonas su skylute ir akyse suskurdo ypatingai greitai.Stebetina tai,kad taip atsitiko pirma karta,namuose turiu daug fikusu ivairiu,jau ir labai dideliu,bet niekada nieko panasaus nebuvo
*Mirabella*
2009 06 25, 21:18
QUOTE(Privatu @ 2009 06 25, 22:08) Ir pas mane su nediduku fikusu is Maximos ta pati problema.Persodinau ji i geresne zeme,su drenazu,vazonas su skylute ir akyse suskurdo ypatingai greitai.Stebetina tai,kad taip atsitiko pirma karta,namuose turiu daug fikusu ivairiu,jau ir labai dideliu,bet niekada nieko panasaus nebuvo  Gal ta "geresne zeme" jukneviciaus?  . As karta pakelus vazona, kad nuvalyciau palange radau slieka  , nors augalelis buvo nesenai persodintas i nauja zeme. Aciu dievui, kad tas rupuze netycia islingo, nes antraip butu nugrauzes visas saknis, tai visa zeme deciu perliejau
Privatu
2009 06 26, 08:28
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 06 25, 22:18) Gal ta "geresne zeme" jukneviciaus?  . As karta pakelus vazona, kad nuvalyciau palange radau slieka  , nors augalelis buvo nesenai persodintas i nauja zeme. Aciu dievui, kad tas rupuze netycia islingo, nes antraip butu nugrauzes visas saknis, tai visa zeme deciu perliejau  Ne,as ipratusi i Durpetos zeme sodinti,kuri skirta vazoniniams augalams,visos mano kambarines i ja buna persodinamos jau eile metu,bet itariu paciam augalui kazkas ne taip.
bonitute20
2009 06 29, 11:56
mano fikusas kazko neauga, jau senokai persodinau o nei vieno mm nepriaugo, tik vienas lapas gelsta, as nezinau kiek ji reikia laistyti ir kiek kartu purksti per savaite, gal kas galit padet...  vargsas nabagas toks, turbut nuotraukoj nesimatys pageltusio lapo...
*Mirabella*
2009 07 01, 15:37
QUOTE(bonitute20 @ 2009 06 29, 13:56) mano fikusas kazko neauga, jau senokai persodinau o nei vieno mm nepriaugo, tik vienas lapas gelsta, as nezinau kiek ji reikia laistyti ir kiek kartu purksti per savaite, gal kas galit padet...  vargsas nabagas toks, turbut nuotraukoj nesimatys pageltusio lapo... Galit purkšti kiekviena ryta, jiems patinka maudytis  , o laistyti reikia priklausomai nuo vazono dydžio. Jeigu didelis vazonas reciau, jeigu nedidukas dazniau, nes greiciau zeme pradžiuna. Ir galit su dantu krapštuku pamatuot. Smeigiat pagaliuka i žeme ir ištraukia, jeigu pagaliukas sausas, tai reikia palieti, jeigu aplipes dregna zeme - lieti nereikia
Šilko Namai
2009 07 02, 15:01
Gal galit padėt? Mano fikuso (dideliais tamsiai žaliais lapais) lapai pradėjo geltonuoti, ir ant jų atsiranda rudos dėmės  Ką daryt?
Kristuks
2009 07 02, 15:23
Man tai irgi labai patinka fikusai, bet tais didesniai lapais... Vieno margalapio pernai lapai buvo rudais plėmais apipuolę, tai nuskyniau lapus ir tiek.... ir tam kartui padėjo, o vasarą visą pralaikiau balkone... dar, tiesa, ploviau likusius lapus vandeniu su muilu... nežinau, ar čia gerai, bet pakenkti nepakenkė...
Kalinka2006
2009 07 03, 13:05
Danguolė
2009 07 15, 21:21
Labukas,
gavau dovanų fikusą (panašus į berželį) ir pastebėjau voratinklių prie šaknų, taip pat keletą pageltusių nukritusių lapų. Įtariu parazitus. Gal galit patarti, ką daryt ir gal galit patarti, kokia žemė tinka geriausiai?
neringuutia
2009 08 04, 10:48
sveikos, noriu paklausti kas mano fikusui netinka,jei lapu krastai tarsi parude,gal per daug vandenelio is pradziu jam daviau  ???
l.jelena
2009 08 04, 11:04
Pas ka lapai geltonuoja/ruduoja, tai is karto galiu pasakyt: traukit fikusa nuo tiesioginiu saules spinduliu. Bet tik ne i tamsu kambario kampa, nes fikusai (apart rusiu dideliais lapais) tamsos irgi nemegsta ir gali numesti lapus. Arba kitas variantas: uzklijuokit ant stiklo laikrascio lapa, kuris apsaugos jusu fikusa nuo saules. Be to retkarciais siulau patresti fikusa skystom trasom nedidele koncentracija. Kai laistot, ipilkit skystu trasu i vandeni. PErsodinti fikusa karta per metus irgi butu ne pro sali. As asmeniskai nuimu tik nuo virsaus sena zeme (ja ismetu) ir uzdedu sviezios zemes ant virsaus. Visos zemes nekeiciu (dalinai del to kad tingiu, dalinai del to, kad apnuoginti augalo visas saknis irgi nelabai gerai). Laistau gausiai fikusus 1-2 kartus per savaite, priklausomai nuo oro. Karta per menesi nepakenkia pakisti visa augala po dusu, kad nusiplautu nuo lapu dulkes.
neringuutia
2009 08 04, 11:21
maniskis dar nepersodintas,pries koki menesi gavom dovanu.Bet persodinti geriausia rudeni arba pavasari,ar ne?
Kalinka2006
2009 08 09, 15:54
QUOTE(Kalinka2006 @ 2009 07 03, 12:05)
l.jelena
2009 08 13, 07:58
QUOTE(neringuutia @ 2009 08 04, 12:21) maniskis dar nepersodintas,pries koki menesi gavom dovanu.Bet persodinti geriausia rudeni arba pavasari,ar ne?  Mano naminiu geliu praktika rodo, kad bet kada. Ypac jei vazonas mazas.
*Mirabella*
2009 08 14, 11:54
QUOTE(l.jelena @ 2009 08 13, 09:58) Mano naminiu geliu praktika rodo, kad bet kada. Ypac jei vazonas mazas.  Bet jeigu lapukai nekrenta ir medeliui nieko blogo nesidaro galima ir palaukti tinkamo laiko
l.jelena
2009 08 14, 20:03
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 08 14, 12:54) Bet jeigu lapukai nekrenta ir medeliui nieko blogo nesidaro galima ir palaukti tinkamo laiko  Tai kaip tik... kol medeliui nieko blogo nesidaro, pats tas persodinti. Bet aisku galima ir veliau. As asmeniskai savo kambarinems visoms gelems keiciu zeme karta per metus. DAzniausiai tai buna vasara, nes tuo metu daugiausiai turiu laiko. Bet pasitaiko tokiu lemtingu metu, kad ir vasara ner laiko. Tada dar kita vasara. Jei nepersodinat gan ilga laika (o ir siaip kartais sveika), tai reiktu tresti kiek dazniau.
lempute-
2009 08 16, 08:27
įsigyjau fikusą lyrata.. žiūrėsim kaip augs, prisiskaičiau, kad lapus šis fikusas..
saridon'e
2009 08 16, 09:40
QUOTE(lempute- @ 2009 08 16, 09:27) įsigyjau fikusą lyrata.. žiūrėsim kaip augs, prisiskaičiau, kad lapus šis fikusas..  aš irgi jau savaitę tokiu džiaugiuosi va pirmąjį fikusą matyt per daug girdžiau  Kažin ar išgyvens Persodinau, atrodo šaknys nesupuvusios  bet ir toliau stovi suglebęs, ant kai kurių lapų rudos dėmės. beje, buvau nemaloniai nustebinta žemėse radusi sliekų  galėjo jie pakenkti augalui?  Apžiūrėjau žemių maišą atidžiau ir tokių gražuolių ne vieną radau
lempute-
2009 08 16, 12:33
QUOTE(saridon'e @ 2009 08 16, 10:40) aš irgi jau savaitę tokiu džiaugiuosi va pirmąjį fikusą matyt per daug girdžiau  Kažin ar išgyvens Persodinau, atrodo šaknys nesupuvusios  bet ir toliau stovi suglebęs, ant kai kurių lapų rudos dėmės. beje, buvau nemaloniai nustebinta žemėse radusi sliekų  galėjo jie pakenkti augalui?  Apžiūrėjau žemių maišą atidžiau ir tokių gražuolių ne vieną radau  Na sliekai tikrai galėjo pakenkti.. Žiūrėsim kaip man seksis su naujoku susigyventi
neringuutia
2009 08 16, 19:09
na bet tos rudos demes idomu rodo dregmes pertekliu ar ka ar siaip rodo,jog augalas blogai jauciasi
eglliux
2009 08 17, 15:39
Labas visoms fikusu myletojoms  gavau dovanu toki ficus be moonlight, toks daug mazu smulkiu margu lapeliu. Norejau pasiteirauti kaip priziureti ji. Jau skaiciau kad lieti tik i indeli, o daznai laistyti? Ar galima ant tiesioginiu saules spinduliu? Nes svetainej pas mus rytine, pietine saule buna, tai pasistaciau ant palanges kolkas ji. O kaip del skersvejo? Ir kada zinoti kad jam kazkas negerai
2009 08 17, 16:31
Tiesioginiai saules spinduliai ir skersvejai nei vienai gelytei nepatinka, nesvarbu ar tai fikusas ar kokia kita  gal geriau nuo palanges nukelk
eglliux
2009 08 17, 17:09
 +2009 08 17, 16:31--> QUOTE(Drugelis  @ 2009 08 17, 16:31) Tiesioginiai saules spinduliai ir skersvejai nei vienai gelytei nepatinka, nesvarbu ar tai fikusas ar kokia kita  gal geriau nuo palanges nukelk  o tai kur statyti geles jei ne ant palanges? man ir orchideja ten stovi ir kolkas gerai labai auga..na bent jau man atrodo taip
*Mirabella*
2009 08 17, 21:40
QUOTE(eglliux @ 2009 08 17, 19:09) o tai kur statyti geles jei ne ant palanges? man ir orchideja ten stovi ir kolkas gerai labai auga..na bent jau man atrodo taip  Savo abu fikusus laikau ant pietines palanges ir puikiai auga. Juolab vasarele jau eina i pabaiga, saule nebe tokia kaitri, tai manau palange jiems patiks  O jeigu nepatiks pati matysi ar negelsta lapeliai ar nesiraito ar nekrenta
saridon'e
2009 08 17, 22:26
QUOTE(neringuutia @ 2009 08 16, 20:09) na bet tos rudos demes idomu rodo dregmes pertekliu ar ka ar siaip rodo,jog augalas blogai jauciasi  vat ir nežinau aš ar sliekai kalti, nes laisčiau ne dažniau kaip kartą per savaitę, gal tiesiog kiekis vandens per didelis būdavo
eglliux
2009 08 18, 11:16
QUOTE(saridon'e @ 2009 08 17, 22:26) vat ir nežinau aš ar sliekai kalti, nes laisčiau ne dažniau kaip kartą per savaitę, gal tiesiog kiekis vandens per didelis būdavo  kaip daznai fikusus laistyti reikia? Ir kiek vandens jiems reikia?
zirziliuke
2009 08 18, 12:11
eglliux
2009 08 18, 18:58
QUOTE(Dalmantinelota @ 2009 08 18, 12:11) matyt nebloga pardaveja buvo  degtine laistyti augalus? neteko girdeti...
eglliux
2009 08 21, 20:18
O jei a tik fikusas is parduotuves, tai gal nereikia jo persodinti? Gal jam ten viskas gerai kokius metelius dar pabus> Ikelsiu savo fikuso foto kad lygtais lapeliai dziuva man rodos..
Lora_18
2009 08 21, 20:39
Sveikutes, As irgi fikusu myletoju  Del fikuso lyros lapais - tai nieko jie nelepus. Ir auga jie be galo greitai. Greitai pasiekia buto lubas. Paprastai apatine augalo dalis lieka nelabai grazi, bet virsune buna puiki. Ja galima nukirpt ir vandeni isleidzia saknis, o pasodinta puikiausiai prigyja (bent pora kart tai pavyko). Bet nukirptasis augalas tuomet ima ir isleidzia kelete virsuniu  )) As dabar savo naujajam butui ieskau fikuso medelio. Bet kol kas tokio, kokio noriu, neradau. Pardavime fikusai arba krumai arba supintais kamienais - tas man nelabai patinka. Kazin, ar didesniu fikusu su normaliais kamienais buna? Ir dar ka pastebejau, kad jie sezoniskai numeta lapus, ar as klystu? Nes tiek pas pazistamus, tiek pas mane pacia jie masiskai mesdavo lapus, o paskui taip pat sekmingai imdavo leisti naujus. Ir pastebejau, kad tas pats kartodavosi metai is metu. Tad dabar siek tiek pristabdo ir tai. Nes nuo didesnio medelio butu ju prikrite ne tiek jau ir mazai... Noreciau isgirsti Jusu nuomone apie tai. Dekui
QUOTE(eglliux @ 2009 08 18, 19:58) matyt nebloga pardaveja buvo  degtine laistyti augalus? neteko girdeti... Nesijuokit, fikusai labai mėgsta degtinę. Tik aišku jo nereik visą laiką laistyt degtine, tik karts nuo karto pamylėt reik Turiu aš panašiai 1.50m. šakotą gražuolį, kurį metuose pora kartų palepinu degtine
l.jelena
2009 08 22, 10:18
QUOTE(saridon'e @ 2009 08 17, 23:26) vat ir nežinau aš ar sliekai kalti, nes laisčiau ne dažniau kaip kartą per savaitę, gal tiesiog kiekis vandens per didelis būdavo  Ne duodu 100 proc. garantijos, bet pagal mane iprasti sliekai neturetu kenkti. Ne bent ju ten visas pulkas. Bet jei tik kokie 2-4 vnt kokio 30 cm diametro vazonui, tai manyciau dar geriau. Purens zeme. As asmeniskai laistau 1 karta per savaite. Siaip tai vasara reiktu gal kokius 2 kartus. O ziema pakaktu ir vieno karto. Bet aisku dar priklauso nuo zemes. Jei zeme senai keista ir biri kaip smelis, tai reiktu 2 kartus laistyti. Papildyta:QUOTE(Lora_18 @ 2009 08 21, 21:39) Ir dar ka pastebejau, kad jie sezoniskai numeta lapus, ar as klystu? Nes tiek pas pazistamus, tiek pas mane pacia jie masiskai mesdavo lapus, o paskui taip pat sekmingai imdavo leisti naujus. Ir pastebejau, kad tas pats kartodavosi metai is metu.
Pas mane siemet fikusas numete lapus. Bet kadangi auginau ne viena fikusa ir ne vienus metus, tai mano nuomone tokia: jam kazkas buvo negerai. Itariu per daug saules. Nes kasmet pas mane tikrai fikusas nemesdavo lapu arba jei ir mesdavo, tai tiek nedaug, kad nepastebedavau. Todel manau sezoniskuimui tai nelabai nurasyt imanoma. O kad lapai ataugo, tai irgi nieko nuostabaus. Nes fikusas yra krumas. O kaip ir bet kokiam krumui numetus (pvz. del sausros ar kenkeju ir pan.) lapus, jie atauga. Papildyta:QUOTE(eglliux @ 2009 08 21, 21:18) O jei a tik fikusas is parduotuves, tai gal nereikia jo persodinti? Gal jam ten viskas gerai kokius metelius dar pabus> Ikelsiu savo fikuso foto kad lygtais lapeliai dziuva man rodos..  As tai stengiuosi persodinti visas parduotuvines geles. Papildyta:QUOTE(eglliux @ 2009 08 17, 18:09) o tai kur statyti geles jei ne ant palanges? man ir orchideja ten stovi ir kolkas gerai labai auga..na bent jau man atrodo taip  Galima palange uzklijuoti laikrasciu vasarai toje vietoje kur stovi fikusas.
saridon'e
2009 08 22, 14:12
[quote=l.jelena,2009 08 22, 11:18] Ne duodu 100 proc. garantijos, bet pagal mane iprasti sliekai neturetu kenkti. Ne bent ju ten visas pulkas. Bet jei tik kokie 2-4 vnt kokio 30 cm diametro vazonui, tai manyciau dar geriau. Purens zeme. As asmeniskai laistau 1 karta per savaite. Siaip tai vasara reiktu gal kokius 2 kartus. O ziema pakaktu ir vieno karto. Bet aisku dar priklauso nuo zemes. Jei zeme senai keista ir biri kaip smelis, tai reiktu 2 kartus laistyti. Pirkau aš tą fikusą žiemą, prastovėjo gražuolis ant palangės gal mėnesį ir pradėjo lapai glebti, kristi, persodinau, pastačiau į kitą vietą, po kurio laiko atsigavo, praėjus porai mėnesių vėl kažkas jam užėjo, suglebo, ant lapų rudos dėmės atsirado, nebesuprantu  Gaila išmest, palikau, gal prisikels iš numirusių
*Mirabella*
2009 08 22, 14:57
Jelena, purens tai purens tie sliekai, o ka tavo manymu jie vazone valgo? Ogi augalo saknis, nes daugiau nera kuom misti. As tau sakau karas sliekams.
l.jelena
2009 08 26, 22:42
QUOTE(Meiles_naktys @ 2009 08 22, 15:57) Jelena, purens tai purens tie sliekai, o ka tavo manymu jie vazone valgo? Ogi augalo saknis, nes daugiau nera kuom misti. As tau sakau karas sliekams. Kazkada tai seniau padariau eksperimenta: (Is kazkur buvau gavusi nemazai slieku, matyt is kazkur su zeme) i kiekviena naminiu geliu vazona imeciau po 1-2 sliekus. Siaip tai rezultatas man patiko. Jie neblogai pureno zeme. Dabar jau tokiu eksperimentu nedarau (nes zeme parduotuveje perku  , o ten slieku nera). Bet jei pasitaiko koks sliekas, tai palieku vazone. Papildyta:QUOTE(saridon'e @ 2009 08 22, 15:12) Pirkau aš tą fikusą žiemą, prastovėjo gražuolis ant palangės gal mėnesį ir pradėjo lapai glebti, kristi, persodinau, pastačiau į kitą vietą, po kurio laiko atsigavo, praėjus porai mėnesių vėl kažkas jam užėjo, suglebo, ant lapų rudos dėmės atsirado, nebesuprantu  Gaila išmest, palikau, gal prisikels iš numirusių  I kokia zeme persodinot? Kiek kartu laistot? Ta kita nauja vieta pakankamai apsviesta? Ar naudojat trasas?
QUOTE(l.jelena @ 2009 08 26, 23:42) I kokia zeme persodinot? Kiek kartu laistot? Ta kita nauja vieta pakankamai apsviesta? Ar naudojat trasas? Sveikos, fikusų mylėtojos  As savo stambialapį margalapį fikusą ką tik perodinau į platesnį vazoną - per pusmetį jis pas mane paaugo daugiau nei pusė metro... na koks 70-80 cm... šaknys visą žemę buvo smarkiai jau apsivijusios. Kad neveisti sliekų plantacijos, persodinau į fikusams skirtą žemę šiek tiek ją palengvindama - įmašiau truputį vermikulito, tiesa sakant, nežinau, ar gerai padariau...  Bet augam, nesiskundžiam Tiesą sakant, labiausiai man dabar neduodantis klausimas - kaip priversti jį gražiai šakotis. Šiaip jau mąstau (kol kas tik po žiemos - ateinantį pavasarį) pjauti viršunę... O kas iš to gausis - hm... turbūt tik tai padariusi ir pamatysiu...
QUOTE(Emila @ 2009 08 27, 00:04) Sveikos, fikusų mylėtojos  As savo stambialapį margalapį fikusą ką tik perodinau į platesnį vazoną - per pusmetį jis pas mane paaugo daugiau nei pusė metro... na koks 70-80 cm... šaknys visą žemę buvo smarkiai jau apsivijusios. Kad neveisti sliekų plantacijos, persodinau į fikusams skirtą žemę šiek tiek ją palengvindama - įmašiau truputį vermikulito, tiesa sakant, nežinau, ar gerai padariau...  Bet augam, nesiskundžiam Tiesą sakant, labiausiai man dabar neduodantis klausimas - kaip priversti jį gražiai šakotis. Šiaip jau mąstau (kol kas tik po žiemos - ateinantį pavasarį) pjauti viršunę... O kas iš to gausis - hm... turbūt tik tai padariusi ir pamatysiu...  Pas mus šakotas yra  .Gaila neturiu foto. Šiaip jį mum uošvienė padovanojo jau šakota, bet užsiminė, kad reik viršunėles karpyt, kad šakotųsi daugiau
Kalinka2006
2009 08 30, 17:13
Parodisiu savo fikusa Bendjamina, auginu gal kokius 11-12 metu.  Galiu pasakyti kad kai meta lapus, tai tikrai kaskas negerai. Pas mane per visa laika pradejo metyti, kai i kita kambari pastaciau i kampa, pries tai buvo priprates ant pietines palanges stoveti. Numete lapukus toj pusej kur prie sienos buvo, as jos uzkasiau i jo puoda, pagalvuojau kad supus ir kaip ir trasos  Dabar kaip ir nieko, tik leciau auga kai kampe stovi. Girdejau kad megsta kai alum palaisto kartais, bet pati nebandziau, man patikimiau su trasom  perku universalus, visom gelem kad tiktu Dar turiu atliekama, marga Fikus Bendjamina  , gal kam reikia?? 5 lt Vilnius, Naujamiestis
lialkaa
2009 08 30, 17:38
noriu paklausti tokio kvailo klausimo...  ar nesvarbu kuriuo metu laiku apkarpyti virsuneles, kad geriau sakotusi?  imesiu veliau ir saviskio nuotraukyte, atsigavo labai kai persodinau ir vasarai i balkona isnesiau  pries tai gal kokius 2 metus stovejo ant vietos  bet lapeliu nemete
Kalinka2006
2009 08 30, 18:27
QUOTE(lialkaa @ 2009 08 30, 16:38) noriu paklausti tokio kvailo klausimo...  ar nesvarbu kuriuo metu laiku apkarpyti virsuneles, kad geriau sakotusi?  imesiu veliau ir saviskio nuotraukyte, atsigavo labai kai persodinau ir vasarai i balkona isnesiau  pries tai gal kokius 2 metus stovejo ant vietos  bet lapeliu nemete  Pagal mane geriau karpyti kai augalas geriausiam stovi - tai yra vasara ar pavasario pabaigoj, kai gauna daug saules ir labai geros jam salygos i tas zaizdeles ~nekreipti demesio~  O ziema ir taip ramybes metas, tai dar jam stresa varyti su karpymu manau nelabai gerai.
lialkaa
2009 08 30, 19:43
niu tai jei dabar jau per velu tai palauksiu pavasario  aciu uz atsakyma
|
|