skaičiau, kad teoriškai geriausias laikas vestis vaiką po truputį į pirtį-nuo 4m, o praktiškai, nuo kada vedėtės ir ar vedėtės? Kaip ir kiek vaikai ištveria, ar jiems tai patinka, ar apskritai jūs už ar prieš pirtį vaikams???
As tik uz
MES I PIRTI NUSIVEDEM,KAI UGNEI BUVO 2M10MEN. KIEK LAIPNIU BUVO NEZINAU. PRADZIOJE BIJOJO EITI,PRIKALBINOM.PABUVO NEDAG, GAL 4MIN. DAR VYRAS PASKUI I EZERA NUSINESE.JEI NEPERSISTENGIANT-SVEIKA.
Mano vaikas ejo i pirti dar tikriausiai metu neturedamas, zinoma nebuvo didziausiam karstyje. dabar jam 6 metai ir su seneliu kiekviena savaite maudosi, vanojasi pirty. O buna joje tiek, kiek nori. Niekas nevercia ir neliepia. Tikriausiai priprato ir dabar tai kaip ritualas
Dukra i pirti pradejo eiti nuo kokiu 3 metu. Is pradziu sedejo ant zemiausio suolo, o dabar jau lipa aukstai, tik kad ramiai nusedeti jai sunku
Sunus su vyrais varo i pirti kaip lygiavertis, vanoja ten ji, po to aplieja saltu vandeniu, ziema varo ant sniego pasivolioti. Jokiu neigiamu pirties poveikiu nepastebejau. Manau, kad kaip tik grūdina organizma
Mes kelis kart su vyresneliu pirty buvom (bet jis dar metus tik turejo tada
Labai jam patiko. Bet dabar kazkodel nebepraktikuojam Gal padetu labiau uzsigrudinti vaikiukams.
Kai tik mes name isirengem sauna, dukra kiekviena savaitgali tempia teti i pirtele... Ir jokiu kitokiu kalbu nenori girdeti.. Aisku ji sedi ant zemiausio laiptelio ir vis kaisioja galvyte i kibireli su vandeniu...
Nezinau, ar tai gerai ar blogai, bet ziemos metu ir dabar tpfu tpfu tpfu nei slogeles neturejo.. Lyg virusiukas koks kabinosi viena karta -siek tiek pakosejo.. Ir kaip tik vakare nuejo i pirtele. Rytojaus diena sveika kaip agurkelis buvo...
2004 04 08 Pirtis
Gal kas vedetes kartu savo maziu i pirti. Maniskiui jau 1.9 m. eisim savaitgali visa seima i sveikatingumo centra, ar galima bus ji pasiimti kartu i kokia nors pirti, garine ar suomiska, o gal ryskiai per anksti tokiam amziui? Pasidalinkit patirtim.
Į pirtį maniškis eina nuo 1,5 m. Tačiau mes einam į kaimišką, paprastą pirtį. Šiap vaikui labai karšta pirtis nėra gerai. Jie išsigąsta karščio, negali normaliai kvėpuoti. Todėl reikėtų rinktis netokią kartšą.
Nu, ziurint ka per anksti - ar aplinka, ar pati pirtis.
As persiskaiciau, kad suomiukus nuo 1 men nesa i pirti, tai savo maziuka nuo kokiu 3 men nesuosi i dusa - garine pirti. T.y. duso kabinoje pasileidziu garus (taip vadinama turkiska pirtis), ipilu kokio eterinio aliejaus, ir sedime mudu kelias minutes mazdaug 40C temperaturoje, garuose, ir dar leidziu ant jo vandeni is duso... LABAI PATINKA maziukui Miau
As irgi nesdavausi saviske i pirti nuo 1 menesio. Budavome 80 laipsniu temperaturoje, 5-10 minuciu, ant apatinio gulto. Pirtyje ir pazindydavau. Po pirties butinai apliedavau saltu vandeniu. Dabar jai pirtis labai patinka, nebijo nei prietemos, nei karscio. Po to mielai niurkteli ezeran ar lenda po saltu dusiuku.
Ypac mums padedavo pirtis ir saltas vandenelis, kai prasidedavo kosuliukai - kaip ranka nuimdavo.
na, kadangi mes shiuo metu suomijoj, tai pratinames ir prie suomishku paprochiu, ty., saunos
ash savo abu mazhulius (vienam 3 metai, kitam 11 men) pirma karta nusivedzhiau i pirti baseine. ten yra keletas pirchiu - garine, karshta ir vidutinishkai karshta. ash juos vedzhiausi i vidutinishkai karshta. abiem patiko. neishsigando nei karshchio, nei prietemos. jaukiai sushilo, gustas pazhindo. viskas buvo chiki. antra karta vedzhiausi jau i karshta - ir nieko. tiesa, benas nenorejo ten ilgai buti. tuputi pasishildydavo ir begdavo laukan. zhodzhiu, pirtis yra
Nesulaukiau atsakymu penktadieni. Bet apsilankem mes tam klube ir i pirtis lindom ir visuose baseinuose isplaukiojom. Ispudis
Mano mergytė irgi labai mėgsta visas pirtis, nors iš pradžių pabūdavo vos po minutėlę, o dabar sėdi sau patenkinta
Mes dvi mamikės nusprendėm kartą su vaikais (abu 1-erių metukų buvo) pasipirtint. Tai vaikai ten tiek dūko, kad aš bediriguodama eismui prisiliečiau prie tų karštų akmenų. Ant užpakalio kokie 5 metai randas buvo. Daugiau su vaikais stengiuosi neit. Esame išbandę daug pirčių, bet vaikui tai karšta, tai tamsu (turkiškoj kažkokioj), tai norisi jau lėkt maudytis ar sniege pasivoliot nesušilus...Na man tada jokio kaifo- lakstyt su juo kas minutę ten-atgal. O vaikui didesnis kaifas plaukioti, nesvarbu kame ir kokios temperatūros vandenyje, svarbu šlapia.
maniskisvisai neplanuotai pateko pas diedukusi pirty sode
na uosviai pirti tures nuo rudens, tai ir visi trauksim, tada maniskei bus metai ir pora menesiu, pradesim nuo minutes ir kuo tolyn tuo daugyn
Mes pripilam i vaikiska baseinuka vandens ir kai jau nebelabai karsta pirtis (mazdaug 40C) leidziam turkstis. Nezinau ar jai labai patinka, kad taip silta, ar kad vanduo
As vakar maziuka nusinesiau i mazdaug 60C suomiska pirti, bet visalaik pyliau ant jo vandeni ir laikiau tik kokias 3 minutes. Maziukui greit 5 men. O dizioji 22 men. tai pirtyje 60-70 C tupejo ir ten vandens dezeje turskesi gal pusvalandi.
Miau P.S. cia ne ta pirtis, kur nuo 3 men sedim. Ten turkiska garine apie 35-40 C, o vakar buvo sausoje.
Nelabai cia tos pirtys populiarios pas mus... Yra, bet tikrai nera labai populiaru. Mes maziu tik i karstus mineralinius saltinius kisam (apie +39 ar 40 C), bet irgi ne nuo visai maziuko.
viena karta vedemes Pijuka i sauna, pries pora menesiu... nelabai patiko maziukui
Tai sakyciau, veskit savo vaikucius prie progos ir nebijokit, svarbu i nelabai karsta, kad svelnios odytes nenudeginti, bet manau kad tai kiekviena supranta
antra karta mums visai nebepatiko, gal kad atsidarius durim karsto oro gusis isgasdino ar ka, bet ne minuteles pirty neisbuvo necypdamas, kad karsta, ir nesk ji laukan
Tai matyt su dieduku labiau patiko
O jei rimtai matyt issigando karsto oro. Praeis kiek laiko ir pamirs.
O as saviski i pirti radejau vest nuo 5 men. Pradzioj biski issigando
mes vyresneli pradejom i pirti nestis nuo kokiu 3 men. po kelis kartus neilgam ieidavom, paskui i desiuka - saltas vandenelis nupylimui
As savo dukryte pirma karta ismaudziau pirtyje, kai jai buvo 10 menesiu..
jauneli tai nesames i pirti nuo menesiuko
kai nepatenkintas buna, iseinam, o kol sypsosi ar dairosi-
Mano sūnus, pirtyje, maudosi nuo 1 metų. Jam labai patinka. viršuje nesėdi, bet apačioje būna ilgai. Sėdi bliūde ir pilstosi vandeniu.
Maniske nuo keturiu metuku eina i pirti, tai i vonios puse net ziuret nenori. Patinka jai pirtele (rusiska), jau ir pavanot prasosi, tai as ja paglostau su valta, o ana net spiegia is laimes oooo....aaaa...uuuuchhhh...
Uzsilipa ant antro laiptelio, bet ilgai neisbuna, tuoj zemen soka i savo bliuda ir pliuskenasi. Labai megsta kai vonios putu pripilu i bliuda, tada maivosi ir mane terlioja. I pirti mes einam kai visi nusiprausia, nes pradzioj mums per karsta, bijau, kad neissigastu karscio, o ir dviese mums geriau, daug vietos, prisitaskom, prisimaivom, o vakare vos iki lovos daeinam, toks fainas miegelis buna
AS savo mazaja pirma karta i pirti 1.5 metu nusivedziau, sedejom ant apatinio laiptelio abi. Is pradziu norejo iseiti, nes neiprastas karstis buvo, bet veliau apsiprato.
Senokai buvau ja i pirti nusivedusi
Maniskis irgi pabuvojo jau pirtyje. Jam buvo kazkur 1.5 m. Zinoma i pati karsti tai nevedam, bet prie atidaru duru, dubenyje smagu pasitaskyti. Beto ir man ramu kad siltai gali tiurkstis. Vonioje ir vanduo greit atsala ir nera taip silta kaip pirtyje.
As uz
mums jau du metai ir 4 menesiai ir vis dar bijojau vestis vaika i pirti
Vat ir aš turiu pasiūlymą su sūnum apsilankyt pirtyje savaitgaly... Jam 2 su puse - pirty ar baseine nesam buvę, bet maudytis tai labai mėgsta.
Bet aš kažkaip bijau, kad jis neperšaltų... Ką manot mamkos? QUOTE(murzinyte @ 2005 03 08, 11:12) Vat ir aš turiu pasiūlymą su sūnum apsilankyt pirtyje savaitgaly... Jam 2 su puse - pirty ar baseine nesam buvę, bet maudytis tai labai mėgsta. Bet aš kažkaip bijau, kad jis neperšaltų... Ką manot mamkos? del persalimo ir man neramu, gal kokias gumines slepkes reiktu uzdeti jam, kad padukai nesusaltu QUOTE(murzinyte @ 2005 03 08, 11:12) Vat ir aš turiu pasiūlymą su sūnum apsilankyt pirtyje savaitgaly... Jam 2 su puse - pirty ar baseine nesam buvę, bet maudytis tai labai mėgsta. Bet aš kažkaip bijau, kad jis neperšaltų... Ką manot mamkos? Tik pirmyn ilgai negalvojus...Maniškė jau porą kartų buvo pirtelėj, o vieną kartą net eketėj drauge su mamka. QUOTE(vobla @ 2005 03 08, 13:47) Tik pirmyn ilgai negalvojus...Maniškė jau porą kartų buvo pirtelėj, o vieną kartą net eketėj drauge su mamka. Bet gal jūs labiau užsigrūdinusios? Supranti maniškis nuo vasario pradėjo daržą, tai ir serga kas antrą savaitę... Šiandien pradėjo eiti po 2 savaičių pertraukos, dėl to ir bijau vėl į ligas įklimpti... QUOTE(murzinyte @ 2005 03 08, 14:59) Bet gal jūs labiau užsigrūdinusios? Supranti maniškis nuo vasario pradėjo daržą, tai ir serga kas antrą savaitę... Šiandien pradėjo eiti po 2 savaičių pertraukos, dėl to ir bijau vėl į ligas įklimpti... baseine turetu buti silta mes lankem baseina, kur vanduo tikrai vesus (svalniai tariant). tai pasimaudydavom, paziuriu, kad jau vaikas pameles (jis labai megsta vandeni, tai nieko nesako
Na turbūt susigundysim
QUOTE(murzinyte @ 2005 03 08, 16:59) Bet gal jūs labiau užsigrūdinusios? Supranti maniškis nuo vasario pradėjo daržą, tai ir serga kas antrą savaitę... Šiandien pradėjo eiti po 2 savaičių pertraukos, dėl to ir bijau vėl į ligas įklimpti... Maniškė pradėjus eit lopšin irgi sirgo kas antra savaitė. Eketėj ilgai nelaikiau- tik panardinau porą kartų ir vsio... O vat baseine po pirtelės vanduo kiek šaltokas buvo- po pusvalandžio mirkimo lūpytės pamėlo, pradėjo drebėt- teko traukt. Ale ištrauk tu vaiką iš tokio kaifo
Noreciau ir as ipratint maze
Mes turim savo pirtelę tai maudomės ten dažnai, labai patinka vaikučiams.Aš pripilu voneles šilto vandenuko ir leidžiu pasiturkšt.Mes einame kai pirtyje būna temperatūra apie 50, daugiau nebandem...Bet reiks pabandyt su dičkiu nueiti...
As tik uz
man dar neteko vesti mažiuko į pirtį
Maniškis pietelej pabuvojo mazdaug 2 metu, bet jam didelio ispudzio nepaliko, norejo greiciau is ten istrūkti
Mes pirmą kartą buvom pirtį 11 mėn. ir jam visai patiko,žinoma pabuvome neilgai
na dar neteko bet tikiuosi kad teks
|