Donalita
2009 06 22, 18:18
Važiuodami su vyru viduryje kelio pamatėm sustabdytą mašiną. Iš jos išlipęs vyriškis, atsidaręs savosios mašinos užpakalines duris, kažką vis bandė ištraukti. Tarpais atsisukęs kažką pašūkaudavo ir energingai mosavo rankomis. Iš pradžių nesupratom, kas vyksta ir akis išpūtę žiūrėjom, ar jam pagalbos reikia, ar jis čia stengiasi žioplius nuvaryti, nes tarp mūsų ir jo buvo sustojusi mašina, ir iš paskos jau virtinė rikiavosi. Kai išgirdom "Help!" (veiksmas vyko Airijoje), mano vyras nubėgo padėti. Pasidarė aišku, kad tas vyrukas siaubingai panikavo. Štai kas atsitiko. Gale mašinoje sėdėjo trys vaikai, ir trijulė tikriausiai kaip reikiant prisikvailiojo. Vienas jų tris kartus aplink kaklą apsivyniojo saugos diržą ir pradėjo dusti! Panikuojančiam tėvui niekaip nepavyko atvynioti diržo, motina lakstė aplink mašiną ir drebančiom rankom mėgino kažkam prisiskambinti. Mano vyras pribėgęs padėjo ištraukti daugiau saugos diržo ir palaikė, kad jis nelįstų atgal ir nesifiksuotų po kiekvieno timtelėjimo, tada tėvas galėjo atvynioti jį nuo sūnaus kaklo. Atrodo, kad viskas baigėsi laimingai. Ko tik neprisigalvoja tie vaikai  Grįžom namo sukrėsti.
MissBootee
2009 06 22, 19:08
Kamikadzė
2009 06 22, 22:33
 Pasirodo, diržai, kurie turėtų saugot gyvybę gali ją ir atimti... Siaubas kažoks
Aushrine
2009 06 24, 13:11
O gal tiesiog tevams reiketu elementarias elgesio taisykles ivesti-automobilis tistik ne sporto aikstele, kaip reikia siausti, kad taip isipainiotum...
Miliuke
2009 06 25, 11:25
Siaubas
QUOTE(Miliuke @ 2009 06 25, 13:25) baisu
dinokis
2009 06 26, 21:41
QUOTE(Aushrine @ 2009 06 24, 14:11) O gal tiesiog tevams reiketu elementarias elgesio taisykles ivesti-automobilis tistik ne sporto aikstele, kaip reikia siausti, kad taip isipainiotum... vaikai lieka vaikais, nors ir kaip gaila, taciau daznai jie pamirsta elgesio taisykles
*GREISI*
2009 06 27, 09:01
Tikrai baisu.Neveltui pas mane mašinoje įvesta tvarka.Jokių kvailiojimų ir tt.Apie saugos diržus nepagalvojau,bet kai varuoju nesinori,kad trukdytų,blaškytų dėmesį. Nes didelė atsakomybė tenka,kai veži vaikus.
pas mus mašinoje nuo tada kaip dvyniai pradėjo susivokti, kad galima judėti, net minties tokios nebuvo, kad jie važiuos ne savo autokėdėse. jokių bajerių, vairuoti rimtas reikalas ir nepakęsčiau dūkimo ar kažko panašaus. segasi saugos diržais visur ir visada ir net minties tokios neleidžiu turėti, kad galės kažką daryti mašinoje, o ne tik sėdėti tvarkingai. aišku ilgose kelionėse, pasiima žaislų, užkąsti, kad laikas neprailgtų, sustojam pakelėse kur aikštelėse. jokio dūkimo, jokio! pasiskaitykite apie saugos diržus, kokiu svoriu lekia neprisegtas vaikas jei įvyksta autoįvykis, tai labai greit nesinorės vežiotis vaikų ant kelių, ar leisti jiem dūkti ant galinės sėdynės.
Kad ir kaip bebutu,bet drausmes kazkiek reikia visiems vaikams..antraip gali ivykti ir nelaimingu atsitikimu....tevai negali vaikams leisti per daug isisiauteti
Na, labai nesunku moralizuot, kai atsitinka nelaimė, kad va, tėvai neprižiūrėjo, reikėjo labiau rūpintis, perspėt, ko negalima daryt. Tiesiog kartais neįmanoma suprojektuot ir numatyt visų įmanomų situacijų ir to, kas gali šaut vaikui į galvą. Aš pilnai įsivaizduoju, kad tas vaikas mašinoj gal visai ir nesiautėjo, o tiesiog žaisdamas išmėgino saugos diržo galimybes (tėvai, sėdėdami priekyje nelabai gali visą laiką sužiūrėti, ką vaikas ten gale knebinėjasi - aš kai vairuoju irgi savo vaiko nematau). O tėvai nekalti, kad iš anksto neperspėjo, jog "tu būk geras, nevyniok diržo ant kaklo" - tiesiog daugelis suaugusių net nepagalvoja, kad vaikas tokių dalykų gali prisigalvot.
QUOTE(Brasa @ 2009 07 01, 11:30) Na, labai nesunku moralizuot, kai atsitinka nelaimė, kad va, tėvai neprižiūrėjo, reikėjo labiau rūpintis, perspėt, ko negalima daryt. Tiesiog kartais neįmanoma suprojektuot ir numatyt visų įmanomų situacijų ir to, kas gali šaut vaikui į galvą. Aš pilnai įsivaizduoju, kad tas vaikas mašinoj gal visai ir nesiautėjo, o tiesiog žaisdamas išmėgino saugos diržo galimybes (tėvai, sėdėdami priekyje nelabai gali visą laiką sužiūrėti, ką vaikas ten gale knebinėjasi - aš kai vairuoju irgi savo vaiko nematau). O tėvai nekalti, kad iš anksto neperspėjo, jog "tu būk geras, nevyniok diržo ant kaklo" - tiesiog daugelis suaugusių net nepagalvoja, kad vaikas tokių dalykų gali prisigalvot.
Litlle~woman
2009 07 08, 12:50
Važiuojant mašina reikia viso labo atsisėti,prisisegti ir sedėti ramiai.Tėvai kurie savo vaikų neauklėja tokia tvarka labai klysta.Pvz; man teko iškylauti su draugės tevais drauge ir jos mažuoju broliu.Aš sedėjau prieki prie drauges mamos ,nes draugė su tėčiu kita mašina važiavo,o draugės brolis gale.Jis,net penkiolikos minučių ramiai pabūt negalėjo ,kad ir kaip draugės mama prašė.Tuomet aš atsisukau ir ramiu ,bet griežtu balsu pasakiau ,kad jeigu nenusiramins čia pat sustosim ir išlaipinsim jį.  Jis nesiliovė.Tuomet draugės mama sustabdė automobilį ir pastovėjo gal dvi minutes.Vaikas isterikavo ,o mes su draugės mama suvaidinom ,kad rimtai ketinam jį išlaipint.jis iškart puolė atsiprašinėt,sakyt ,kad daugiau taip nebedarys,matėsi ,kad išsigando.Kelionė baigėsi gerai,o po šio sykio draugės brolis taip nebesielgė ir į mane labai visada dar rimtai žiūri xD
Jo... Svetimus vaikus labai lengva auklėti... Aš irgi visada reikalauju mašinoje tvarkos, dažnai ir sustojam ir grasinam išlaipinti... Bet nemanau, kad įmanoma numatyti, ką vaikai sugalvos. Joks normalus vaikas negali išsėdėti ramiai ilgiau kaip 5-10 minučių. Toks reikalavimas yra vaikų kankinimas. Vat jeigu kas pasiūlytų, kuo juos užimti važiuojant, kad mažiau laiko liktų kvailystėms. Per ilgas keliones mes sakičiuojame karves, arklius, medžius, kilometrus ir pan., žaidžiame žaidimus, pvz., pasakyti žodžius, prasidedančius kokia nors raide, ir t.t.
Beje, tėvams būna labai ramu, kai vaikas mažinoje miega - bet tai irgi pavojinga, nes kaklo raumenys atpalaiduoti, ir bet koks smarkus stabdymas gali baigtis labai liūdnai...
KRIAUKLELE
2009 07 11, 16:08
Siaubas, kaip baisu. As irgi savo dukrai neleidziu kvailioti masinos gale. Visad sedi prisisegusi
QUOTE(Litlle~woman @ 2009 07 08, 13:50) Važiuojant mašina reikia viso labo atsisėti,prisisegti ir sedėti ramiai.Tėvai kurie savo vaikų neauklėja tokia tvarka labai klysta. Matosi, kad dar neturite savo vaiku  Kaip ir sakiau moralizuoti ir jaustis ekspertu, ismananciu, kaip reikia "teisingai aukleti vaikus" yra labai lengva (ypac kai pats ne ka apie tai ismanai - tos retos keliones su kazkieno vaikais tikrai daug patirties ir ismanymo neprideda  ) As pati kol neturejau vaiku irgi sakydavau, kad "jau mano vaikai taip tikrai nedarys", "as isauklesiu juos taip ar anaip", baisedavausi, kaip tevai nesugeba susitvarkyt su savo bambliais ir t.t. O dabar man tokie pasakymai, kad kas cia tokio - tereikia "prisisegti ir ramiai sedeti" man kelia juoka.... As nesakau, kad nereikia vaiku drausminti ir pan. , bet tikrai sukontroliuoti vaiku elgesi nera nei lengva, nei paprasta, deja...
agurčikas
2009 07 28, 14:47
QUOTE(Brasa @ 2009 07 14, 20:01) Matosi, kad dar neturite savo vaiku  Kaip ir sakiau moralizuoti ir jaustis ekspertu, ismananciu, kaip reikia "teisingai aukleti vaikus" yra labai lengva (ypac kai pats ne ka apie tai ismanai - tos retos keliones su kazkieno vaikais tikrai daug patirties ir ismanymo neprideda  ) As pati kol neturejau vaiku irgi sakydavau, kad "jau mano vaikai taip tikrai nedarys", "as isauklesiu juos taip ar anaip", baisedavausi, kaip tevai nesugeba susitvarkyt su savo bambliais ir t.t. O dabar man tokie pasakymai, kad kas cia tokio - tereikia "prisisegti ir ramiai sedeti" man kelia juoka.... As nesakau, kad nereikia vaiku drausminti ir pan. , bet tikrai sukontroliuoti vaiku elgesi nera nei lengva, nei paprasta, deja... Ne visai sutinku. Aš turiu tris vaikus. Bet jie mašinoje sėdi ramiai, prisisegę. Ir niekada dar nebuvo jokių problemų, kad gale kas nors darytųsi, na nebent apsižodžiuoja. Taip vaikai buvo pratinami nuo pat kūdikystės. Mama ar tėtis vairuoja, jiems negalima trukdyti, blaškyti vairuotojo dėmesio. Jei ilga kelionė, vaikai pasiima kokius nors žaislus ir sau ramiai žaidžia. Vieną sykį buvo nesklandumų, teko stabdyti mašiną ir vieną vaiką išlaipinti, daugiau tas nesikartoja. Visi laimingi ir patenkinti važinėjam ir vargo nematom
QUOTE(agurčikas @ 2009 07 28, 15:47) Ne visai sutinku. Aš turiu tris vaikus. Bet jie mašinoje sėdi ramiai, prisisegę. Ir niekada dar nebuvo jokių problemų, kad gale kas nors darytųsi, na nebent apsižodžiuoja. Taip vaikai buvo pratinami nuo pat kūdikystės. Mama ar tėtis vairuoja, jiems negalima trukdyti, blaškyti vairuotojo dėmesio. Jei ilga kelionė, vaikai pasiima kokius nors žaislus ir sau ramiai žaidžia. Vieną sykį buvo nesklandumų, teko stabdyti mašiną ir vieną vaiką išlaipinti, daugiau tas nesikartoja. Visi laimingi ir patenkinti važinėjam ir vargo nematom  As nesakiau, kad tai neimanoma ir kad vaikai iš principo negali pasedet ramiai. Bet yra toks dalykas, kad ne visi vaikai vienodi, net ir ramūs vaikai kartais būna prastos nuotaikos ir pan. Jums pasisekė, kad jūsų vaikai ramūs. Aš žinau vaikų, kurios reikėtų tvirtai surišt, jei nori, kad jie ramiai pasėdėtų  . Mano dukra irgi žino, kad aš vairuoju, kad reikia pabūt ramiai, kad reikia prisisegt - prie viso to ji irgi buvo ir yra nuolat pratinama. Bet turiu prisipažint, kad ne visada pavyksta susitart. Ir laipinus iš mašinos buvau ne vieną kartą - nepadeda  Jai nuo nuotaikos priklauso - kartais jokių problemų, o kartais visą kelią spardo sėdynės atlošą, šaukia, kad nenori būt prisisegus ir pan.
Na, mes jokių problemų mašinoj niekad neturėjom, bet apie atsargumo priemones dar norėčiau pridurti, kad stebėkit vaikučius gamtoj, prie vandens telkinių, kad neitų maudytis ką nors valgydami.  Neseniai matėme kaip mergaitė vos neužduso kramtydama gumą ar saldainį ir tuo pačiu maudydamasi.
QUOTE(agurčikas @ 2009 07 28, 13:47) Ne visai sutinku. Aš turiu tris vaikus. Bet jie mašinoje sėdi ramiai, prisisegę. Ir niekada dar nebuvo jokių problemų, kad gale kas nors darytųsi, na nebent apsižodžiuoja. Taip vaikai buvo pratinami nuo pat kūdikystės. Mama ar tėtis vairuoja, jiems negalima trukdyti, blaškyti vairuotojo dėmesio. Jei ilga kelionė, vaikai pasiima kokius nors žaislus ir sau ramiai žaidžia. Vieną sykį buvo nesklandumų, teko stabdyti mašiną ir vieną vaiką išlaipinti, daugiau tas nesikartoja. Visi laimingi ir patenkinti važinėjam ir vargo nematom   turiu 2 vaikus...pas mus irgi viskas vyksta sklandziai..dukra net zino,jei manes vairuojancios prasys kazka paduoti ar atsisukti tai galiu padaryti avarija Papildyta:QUOTE(Brasa @ 2009 07 29, 12:17) As nesakiau, kad tai neimanoma ir kad vaikai iš principo negali pasedet ramiai. Bet yra toks dalykas, kad ne visi vaikai vienodi, net ir ramūs vaikai kartais būna prastos nuotaikos ir pan. Jums pasisekė, kad jūsų vaikai ramūs. Aš žinau vaikų, kurios reikėtų tvirtai surišt, jei nori, kad jie ramiai pasėdėtų  . Mano dukra irgi žino, kad aš vairuoju, kad reikia pabūt ramiai, kad reikia prisisegt - prie viso to ji irgi buvo ir yra nuolat pratinama. Bet turiu prisipažint, kad ne visada pavyksta susitart. Ir laipinus iš mašinos buvau ne vieną kartą - nepadeda  Jai nuo nuotaikos priklauso - kartais jokių problemų, o kartais visą kelią spardo sėdynės atlošą, šaukia, kad nenori būt prisisegus ir pan.  na aisku juk vaikai lieka vaikais...jei jau kamzo stipriai prireikia geriau sustosiu ir atliksime ko reikia.  Beje vaikai irgi ne is ramiuju...jiems nuolat reikia veiklos
*Harpija*
2010 03 09, 18:50
vavute,atrodo,kad Jus i kekviena tema rasinejat vien tam,kad Jusu zinuciu skaicius padidetu..Nu,bet aisku cia ne mano reikalas.
matrix99
2010 03 09, 21:48
QUOTE(Aushrine @ 2009 06 24, 14:11) O gal tiesiog tevams reiketu elementarias elgesio taisykles ivesti-automobilis tistik ne sporto aikstele, kaip reikia siausti, kad taip isipainiotum... Būtent! O airių panika ir nežinojimas ką daryti manęs nestebina. Ten jie totalūs kvailiai - bet kokioj situacijoje iškart panikuoja ir nieko nedaro!
Snieguro@ka
2010 03 10, 16:33
QUOTE(Gabriele97 @ 2010 03 09, 19:50) vavute,atrodo,kad Jus i kekviena tema rasinejat vien tam,kad Jusu zinuciu skaicius padidetu..Nu,bet aisku cia ne mano reikalas. O ką darys, jei taisyklės absurdiškos, ir spamina  o jetau atleiskit, aš čia visai ne i temą Papildyta:O šiaip norėjau pasakyti, kad gera tema. Paskaičiau ir pamąsčiau. aišku ne duok dieve, tokių situacijų, bet kažkaip vistiek žmogus pagalvoji, kad va kažkam taip buvo, ir atkreipi dėmesį kitą kartą. Arba kaip neseniai per TV rodė, kaip vaikas užduso, kai galvytę prispaudė durelių automatinis stiklas. Siaubas, net įsivaizduot sunku... Linkiu visiems išvengt tokių situacijų. o kad perspėsim vieni kitus, tai tuo gal kažkam ir pagelbėsim
Donalita
2010 03 10, 16:43
QUOTE(Pumpuriuks @ 2010 03 10, 14:33) o kad perspėsim vieni kitus, tai tuo gal kažkam ir pagelbėsim   visiškai pritariu. Kažkur čia forume skaičiau mama rašė, kad vos visiškai nenukirto vaiko pirštuko uždarant mašinos dureles. Brrrrr... šiurpas nukrato. O man pasidarė įprotis prieš uždarant mašinos dureles apsižiūrėti, kad vaikas nesimakaluoja rankutėm.
QUOTE(Kamikadzė @ 2009 06 22, 22:33)  Pasirodo, diržai, kurie turėtų saugot gyvybę gali ją ir atimti... Siaubas kažoks Nereiksmingos (susizeidimo atzvlgiu) avarijos metu ,arba bandant jos isvengti,staigaus stabdymo metu ,saugos dirzu galima ir pasismaugti.Zinau,kad LT daznai vaikai ,neatitinkantys ugio reikalavimu,veziojami be keduciu ar be pakilu,bet prisegti saugos dirzu,kuris eina tiesiai jiems per kakla  ,zinau kelis konkrecius atvejus ,ir kai mamos pasakiau kas gali nutikti,isgirdau : "Na,tikekimes,kad staigiai stabdyti neprireiks "
QUOTE(dinokis @ 2009 06 26, 23:41) vaikai lieka vaikais, nors ir kaip gaila, taciau daznai jie pamirsta elgesio taisykles  Butent, ypac jei jie keli. Viena kartais sunku priversti paklusti, o kai trys... O prisimenat lietuvoj pries pora metu, kai mama vairuodama norejo sudrausminti selstancius vaikus gale ir tik sekundei nusisukus padare kraupia avarija... Vienas vaikas zuvo, kitas lygtais isgyveno... Reikia buti labai atsargiems. Ir nors ir kaip erzintu triuksmas, geriau susikaupti ties vairavimu .... Siaubas...
QUOTE(Brasa @ 2009 07 01, 11:30) Na, labai nesunku moralizuot, kai atsitinka nelaimė, kad va, tėvai neprižiūrėjo, reikėjo labiau rūpintis, perspėt, ko negalima daryt. Tiesiog kartais neįmanoma suprojektuot ir numatyt visų įmanomų situacijų ir to, kas gali šaut vaikui į galvą. Aš pilnai įsivaizduoju, kad tas vaikas mašinoj gal visai ir nesiautėjo, o tiesiog žaisdamas išmėgino saugos diržo galimybes (tėvai, sėdėdami priekyje nelabai gali visą laiką sužiūrėti, ką vaikas ten gale knebinėjasi - aš kai vairuoju irgi savo vaiko nematau). O tėvai nekalti, kad iš anksto neperspėjo, jog "tu būk geras, nevyniok diržo ant kaklo" - tiesiog daugelis suaugusių net nepagalvoja, kad vaikas tokių dalykų gali prisigalvot. Geriau jau patylėtumėt , Papildyta:QUOTE(Litlle~woman @ 2009 07 08, 13:50) Važiuojant mašina reikia viso labo atsisėti,prisisegti ir sedėti ramiai.Tėvai kurie savo vaikų neauklėja tokia tvarka labai klysta.Pvz; man teko iškylauti su draugės tevais drauge ir jos mažuoju broliu.Aš sedėjau prieki prie drauges mamos ,nes draugė su tėčiu kita mašina važiavo,o draugės brolis gale.Jis,net penkiolikos minučių ramiai pabūt negalėjo ,kad ir kaip draugės mama prašė.Tuomet aš atsisukau ir ramiu ,bet griežtu balsu pasakiau ,kad jeigu nenusiramins čia pat sustosim ir išlaipinsim jį.  Jis nesiliovė.Tuomet draugės mama sustabdė automobilį ir pastovėjo gal dvi minutes.Vaikas isterikavo ,o mes su draugės mama suvaidinom ,kad rimtai ketinam jį išlaipint.jis iškart puolė atsiprašinėt,sakyt ,kad daugiau taip nebedarys,matėsi ,kad išsigando.Kelionė baigėsi gerai,o po šio sykio draugės brolis taip nebesielgė ir į mane labai visada dar rimtai žiūri xD Papildyta:QUOTE(Brasa @ 2009 07 14, 21:01) Matosi, kad dar neturite savo vaiku  Kaip ir sakiau moralizuoti ir jaustis ekspertu, ismananciu, kaip reikia "teisingai aukleti vaikus" yra labai lengva (ypac kai pats ne ka apie tai ismanai - tos retos keliones su kazkieno vaikais tikrai daug patirties ir ismanymo neprideda  ) As pati kol neturejau vaiku irgi sakydavau, kad "jau mano vaikai taip tikrai nedarys", "as isauklesiu juos taip ar anaip", baisedavausi, kaip tevai nesugeba susitvarkyt su savo bambliais ir t.t. O dabar man tokie pasakymai, kad kas cia tokio - tereikia "prisisegti ir ramiai sedeti" man kelia juoka.... As nesakau, kad nereikia vaiku drausminti ir pan. , bet tikrai sukontroliuoti vaiku elgesi nera nei lengva, nei paprasta, deja... Visų vaikų elgesį įmanoma sukontroliuoti , net ir pasiučiausių .
*Harpija*
2010 03 14, 13:36
QUOTE(djak @ 2009 07 08, 14:19) Jo... Svetimus vaikus labai lengva auklėti... Aš irgi visada reikalauju mašinoje tvarkos, dažnai ir sustojam ir grasinam išlaipinti... Bet nemanau, kad įmanoma numatyti, ką vaikai sugalvos. Joks normalus vaikas negali išsėdėti ramiai ilgiau kaip 5-10 minučių. Toks reikalavimas yra vaikų kankinimas. Vat jeigu kas pasiūlytų, kuo juos užimti važiuojant, kad mažiau laiko liktų kvailystėms. Per ilgas keliones mes sakičiuojame karves, arklius, medžius, kilometrus ir pan., žaidžiame žaidimus, pvz., pasakyti žodžius, prasidedančius kokia nors raide, ir t.t. Beje, tėvams būna labai ramu, kai vaikas mažinoje miega - bet tai irgi pavojinga, nes kaklo raumenys atpalaiduoti, ir bet koks smarkus stabdymas gali baigtis labai liūdnai... Tai jai jau vaikas ramiai sedi tai jis nenormalus?  Beto tam yra uato kedutes.
QUOTE(teta33 @ 2010 03 14, 07:42) ... Visų vaikų elgesį įmanoma sukontroliuoti , net ir pasiučiausių .  Kai turesit SAVO vaiku,tada mes cia jusu lauksim su patarimais is JUSU ASMENINES PATIRTIES  ,o dabar.... kaip ten Brasi sakete ? : "Geriau jau patyletumet" ? Tikrai... butent taip ! Geriau jau patyletumet P.S. atsiprasau uz spaminima  ,bet
Schiaurinė
2010 03 15, 14:16
QUOTE(Donalita @ 2009 06 22, 18:18) Važiuodami su vyru viduryje kelio pamatėm sustabdytą mašiną. Ko tik neprisigalvoja tie vaikai  Grįžom namo sukrėsti. man klausimas is karto iskilo  kazi kokio amziaus pakliuves i dirzo pinkles vaikas buvo
Donalita
2010 03 15, 15:40
QUOTE(laurytux @ 2010 03 15, 12:16) man klausimas is karto iskilo  kazi kokio amziaus pakliuves i dirzo pinkles vaikas buvo  Kai mano dar mažius ir su vyresniais nebendrauju, tai sunku man amžių nusakyti. Manyčiau, 10 ar vyresnis tai tikrai, jau nemažas bernelis buvo.
Kaip baisu
Schiaurinė
2010 03 15, 16:18
QUOTE(Donalita @ 2010 03 15, 15:40) Kai mano dar mažius ir su vyresniais nebendrauju, tai sunku man amžių nusakyti. Manyčiau, 10 ar vyresnis tai tikrai, jau nemažas bernelis buvo. Na tokiu metu mano vaikinas budamas puikiausiai suprasdavo kas gali nutikti, jei jis masinoje ne sedes o duosis  dukimams turi buti vieta ir laikas.manau reikia atrasti buda, kaip savo vaikui paaiskinti kas galima o kas ne, kuo mazesni vaikai tai tie budai sudetingesni
|
|