Povila$
2009 06 23, 17:48
Šimtalapis - lyg dailininko paveikslas, jo kūrimas reikalauja ne tik įgūdžių, bet ir širdies šilumos. Masiškai kepti šimtalapių kaip kokių blynų negalima. Taip saugomos ir puoselėjamos senosios totorių tradicijos R. Chaleckas 1 tema2 temaPopuliariausias praejusios temos Cipciuko šimtalapis 500g. miltu 25g. mieliu 125 mlg. pieno 2 su puse kiausiniu 1 stikline aguonu 500g sviesto ( gali buti per pus su EVE) butinai 82% 300g cukraus razinu ( pora saujeliu) Mieles uzpilti sauksteliu cukraus ir saukstu drugno pieno ( tegu pakyla). Kiausinius su pienu paplakti , suberti miltus ir pakiluses mieles . Uzminkome tesla . Ji lipni , vis minkant pasitepkite rankas riebalais. Tesla minkoma apie puse valandos!!! ( minkant girdisi pokstelejimas tesloje , tai gerai , nes tai oro pusleles , kurios butinos , kuo daugiau pusleliu yra tuo geriau ). Tesla padaliname i 5 vienodus gabaliukus , ir ladedami , kad pakiltu , virsu patepti lydytu sviestu. Imamas vienas gabalelis truputi pakociojamas , dedamas ant stalo patepto sviestu ir pradedama tampyti i visas puses , plonumas kaip laikrascio lapo . Visas tam skirtas sviestas islydomas , atvesinamas ( nebutinai iki visisko atsalimo). Istampytas lakstas gausiai!!! apipilamas sviestu ( jo turi uztekti visiems lapams aplieti) , ir taip pat negailint apibarstyti cukrumi ( jo kiekio taip pat turi uztekti visiems lapams). Imamas kitas pakiles blynelis ant kitur pakociojamas , suvyniojamas ant kocelo ir pernesamas ant jau istampyto laksto , ant jo jis baigemas plonai tampyti . Vel pilamas sviestas ir t.t. Taip istampomi visi gabaleliai teslos . Virsus apipilamas sviestu , cukrumi , apibarstomas razinomis . Voleliu sudedamos nuplikytos ir pamaltos aguonos( mesmale . blenderiu ). Nuo krasto , standziai suvyniojamas volelis ( nebijokite sviesto neisbega ne laso , nes kol jus tampote sekanti laksta jis apstinksta , ant pries tai aptepto laksto). Perkeletia i norima skarda , geriau jei butu su skyle ( graziau  ), pas mane netilpo i ta su skylia tai teko deti i paprasta , bet nuo to niekas nenukentejo  ( tik vaizdas) Pakildinama. Kepa apie 1 pusantros valandos , 180-200C. jau ikaitintoje orkaiteje. Kad neapdegtu , kai tik vos parus , uzdenkite folija . Gavosi 28 cm. ir 8 cm. aukscio ir skersmens pyragas tik is tokios normos produktu SKANAUS Šiek tiek gamybos vaizdžiai (Cipciukas)! Pastabeles: 1.Tešlos gabaliukų neperkildint (geriausia, kad pakiltų dvigubai) ! 2.Nepadaugint miltų! 3.Rekomenduojami miltai 405D. 4.Lakštelius tampyti lengviau, jei tešla yra šilta. 5.Gamyba užtrunka 4-5 val., priklausomai nuo apsisukimų Bea RECEPTASsi179 RECEPTAS su gaminimo procesu vaizdžiai Smagių kepimų ir gardžių šimtalapių!
Kepiau ir aš vakar šimtalapį pirmą kartą  Kai tik iškepė tai nelabai patiko, nes riebus labai. O šiandien tai apsivalgyt galima, atrodo visą galėtum suvalgyti kaip skanu  Aišku pirmas blynas visada prisvilęs  truputėli įplyšo kai perkėlinėjau į formą, bet skonis nuo to nenukentėjo, labai skanus, ačiū už receptą!
Žalioji_Fėja
2009 06 25, 20:45
prisirašau naujoje temoje  ir klausiu profų patarimo: kiek reikia kildinti pačias mieles? ar kad jos tik putot pradėtų ar, kad pilnai išputotų, na visas puodukas gautųsi pilnas?  ar jokio skirtumo? jau kad paklausiau rišliai, bet kad kitaip nemoku  o žinot noriu, nes turiu įtarimų, kad perkildinau pačias mieles, todėl nesigavo antrasis šimtalapis..
Povila$
2009 06 25, 21:24
QUOTE(elizabeta_depp @ 2009 06 25, 21:45) prisirašau naujoje temoje  ir klausiu profų patarimo: kiek reikia kildinti pačias mieles? ar kad jos tik putot pradėtų ar, kad pilnai išputotų, na visas puodukas gautųsi pilnas?  ar jokio skirtumo? jau kad paklausiau rišliai, bet kad kitaip nemoku  o žinot noriu, nes turiu įtarimų, kad perkildinau pačias mieles, todėl nesigavo antrasis šimtalapis.. Pačių mielių perkildinti neįmanoma  Aš kadangi naudoju sausas, tai piena pašildau mikrobanbėje su trupučiu cukraus, išimu ir supilu mieles iš pokučio, uždengiu dangtelį ir palaukiu apie 10 min. Po to atidengiu ir pasižiūriu ar jos jau būna suputojusios - jei taip, viskas galima gaminti tešlą. Jos turi taip lyg priputoti, o pamaišius jas - atsirasti mažyčiai burbuliukai (ten yra CO2). Jeigu taip atsitiko reiškia mielės atgijo ir pradėjo veikti. Taspats ir su presuotom, jeigu sausų nenaudojat.
Žalioji_Fėja
2009 06 26, 09:42
QUOTE(Povila$ @ 2009 06 25, 22:24) Pačių mielių perkildinti neįmanoma  Aš kadangi naudoju sausas, tai piena pašildau mikrobanbėje su trupučiu cukraus, išimu ir supilu mieles iš pokučio, uždengiu dangtelį ir palaukiu apie 10 min. Po to atidengiu ir pasižiūriu ar jos jau būna suputojusios - jei taip, viskas galima gaminti tešlą. Jos turi taip lyg priputoti, o pamaišius jas - atsirasti mažyčiai burbuliukai (ten yra CO2). Jeigu taip atsitiko reiškia mielės atgijo ir pradėjo veikti. Taspats ir su presuotom, jeigu sausų nenaudojat.   žinodami negimstame  tada nežinau, dėl ko antrasis šimtalapis nesigavo  , nes kai pirmą dariau tai labai skubėjau, tai mielės tik vos vos suputojo ir suminkiau į tešlą, o dabar tai išputojo pilnas puodukas ir kai minkiau jau matėsi, kad tešla tokia kaip ir korėta ar tai pakilusi, o ne tąsi. tas pats buvo ir po pusvalandžio minkymo, tad vos patempus plyšo net neišplonėjus  gal tada per daug mielių, o gal per kieta tešla  na kai trečia kart kepsiu žiūrėsim kaip ten kas bus
rugiagele26
2009 06 26, 17:36
Man nei kart neputojo mieles
@adrij@
2009 06 26, 17:41
O pas mane ir daugiau ir mažiau suputoja ( šviežios ) .....kai užsidirbu ir pamirštu  ....bet šimtalapis visada toks pats išeina  .....gal ne jose esmė
rugiagele26
2009 06 26, 17:42
QUOTE(Cipciukas @ 2009 06 26, 18:41) O pas mane ir daugiau ir mažiau suputoja ( šviežios ) .....kai užsidirbu ir pamirštu  ....bet šimtalapis visada toks pats išeina  .....gal ne jose esmė  Aij, pas mane kaip visad ne kaip pas visus zmones viskas gaunasi
Povila$
2009 06 26, 17:56
Na jeigu nesuputoja, tai tada tiesog tešla šiek tiek ilgiau kyla, kadangi mielėm pradėti veikti tešloje truputį sunkiau... O kai prieš tai atskirai palauki kol jos suputos ir atgis, ir tik tada įmaišai miltus, tai joms nereikia vėl "ieškoti" cukraus ir laukti ko tešla pakankamai sušils ir, tik tada pradėti savo darba. Na čia toks niuansėlis, bet jis tikrai didelės reikšmės nesudaro. Svarbiausias dalykas siejantis mieles ir tešlą, turbūt yra tai, jog kai minkote tešlą reikia ilgai ir nuobodžiai "dirbti" kol tešloje pradeda sproginėti burbuliukai - sunkus darbas atsiperka skaniu šimtalapiu
Žalioji_Fėja
2009 06 26, 19:02
QUOTE(Povila$ @ 2009 06 26, 18:56) Na jeigu nesuputoja, tai tada tiesog tešla šiek tiek ilgiau kyla, kadangi mielėm pradėti veikti tešloje truputį sunkiau... O kai prieš tai atskirai palauki kol jos suputos ir atgis, ir tik tada įmaišai miltus, tai joms nereikia vėl "ieškoti" cukraus ir laukti ko tešla pakankamai sušils ir, tik tada pradėti savo darba. Na čia toks niuansėlis, bet jis tikrai didelės reikšmės nesudaro. Svarbiausias dalykas siejantis mieles ir tešlą, turbūt yra tai, jog kai minkote tešlą reikia ilgai ir nuobodžiai "dirbti" kol tešloje pradeda sproginėti burbuliukai - sunkus darbas atsiperka skaniu šimtalapiu  o man tai visai nei ilgu nei nuobodu  gal kad tik pusvalandį minkau  ilgiau paminkius matyt ir man pabostų
@adrij@
2009 06 27, 12:31
Ji ir minkoma pusvalandį  , to pilnai pakanka , kartais atsiranda ir pradeda spraksėti ( spoginėti ) tešloje oro pūsliukės ir po 20 min. ....tada jungiu stabdžius , nes jau tešla gatava ....tai pirmas požymis , kad tešla išminkyta iki reikiama lygio  .
Aš irgi kepu šimtalapį, receptas panašus kaip pateiktas pradžioje, tik kiaušinių dedu daugiau 6-7 vnt. parodau, koks maniškis
Sveikutės, man iškilo toks klausimas, žadu vežti lauktuvių į Švediją šimtalapį, kiek jis gali iškeptas stovėti max laiko  , ar greitai nesusensta Labai būčiau dėkinga, jei, kas atsakytų
rugiagele26
2009 07 27, 13:28
QUOTE(lineva @ 2009 07 27, 14:00) Sveikutės, man iškilo toks klausimas, žadu vežti lauktuvių į Švediją šimtalapį, kiek jis gali iškeptas stovėti max laiko  , ar greitai nesusensta Labai būčiau dėkinga, jei, kas atsakytų  Na pas mane viena karta simtalapio gabaliukas stovejo savaite, tai nieko jam nenutiko..  o sako netgi i mikrobange ikisus, jis pasidaro kaip sviezias. O skaniausias jis man po dvieju dienu nuo kepimo pasidaro, kai matyt subresta
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 27, 14:28) Na pas mane viena karta simtalapio gabaliukas stovejo savaite, tai nieko jam nenutiko..  o sako netgi i mikrobange ikisus, jis pasidaro kaip sviezias. O skaniausias jis man po dvieju dienu nuo kepimo pasidaro, kai matyt subresta  Taigi va, pagal mano apskaičiavimus, jis turetu pastoveti kokias 8 dienas, ar nesusens?
Žalioji_Fėja
2009 07 27, 15:51
QUOTE(lineva @ 2009 07 27, 15:06) Taigi va, pagal mano apskaičiavimus, jis turetu pastoveti kokias 8 dienas, ar nesusens? kiek man teko laikyti, tai nesuseno ir po savaitės, nors tikra tiesa kad patys skaniausi poros dienų  tik tiek ,kad po tų 8gabenimo dienų neaišku per kiek laiko šimtalapis bus likviduotas, tad jei bus valgomas dar savaitę, nežinia ar nepraras "formos"  nors niekad taip ilgai neišlaikiau jo, tad čia tik svarstymai, bet šiaip tai tikrai gana patvarus kepinys laiko atžvilgiu
QUOTE(lineva @ 2009 07 27, 13:00) Sveikutės, man iškilo toks klausimas, žadu vežti lauktuvių į Švediją šimtalapį, kiek jis gali iškeptas stovėti max laiko  , ar greitai nesusensta Labai būčiau dėkinga, jei, kas atsakytų  As galiu ir patarti gal pravers,man buvo atveze simtalapi lauktuvems,tai jis buvo keptas pries dvi dienas,o ta moteryte kur kepe liepe ta simtalapi ideti i dideli gilu puoda su dangciu ir ideti i orkaite 50 laipsniu temperaturoje,dabar tiksliai nepamenu,bet atrodo,kad apie valanda laikiau as ji ten ikisus... simtalapis buvo kaip ka tik iskeptas sviezutelis  ,skonis nepasikeite.
QUOTE(elizabeta_depp @ 2009 07 27, 16:51) kiek man teko laikyti, tai nesuseno ir po savaitės, nors tikra tiesa kad patys skaniausi poros dienų  tik tiek ,kad po tų 8gabenimo dienų neaišku per kiek laiko šimtalapis bus likviduotas, tad jei bus valgomas dar savaitę, nežinia ar nepraras "formos"  nors niekad taip ilgai neišlaikiau jo, tad čia tik svarstymai, bet šiaip tai tikrai gana patvarus kepinys laiko atžvilgiu  Ne, nebus valgomas dar savaitę  manau bus suvalgytas per tą pačią dieną, nes žmonių bus nemažai. QUOTE(Dai'na @ 2009 07 27, 19:22) As galiu ir patarti gal pravers,man buvo atveze simtalapi lauktuvems,tai jis buvo keptas pries dvi dienas,o ta moteryte kur kepe liepe ta simtalapi ideti i dideli gilu puoda su dangciu ir ideti i orkaite 50 laipsniu temperaturoje,dabar tiksliai nepamenu,bet atrodo,kad apie valanda laikiau as ji ten ikisus... simtalapis buvo kaip ka tik iskeptas sviezutelis  ,skonis nepasikeite. Ačiū už patarimą, gal reiks pabandyti, kiek pašildyti jį toje orkaitėje, tikiuosi nesugadinsiu visai
Laba diena, jau nuo seno mano gimine kepa simtalapius, jei kas norite paragauti tikro simtalapio AZ. PS del laikymo savaite ar ilgiau. Yra skaitoma, kad simtalapis skaniausias po kepimo palaikius mazdaug 3-4 dienas, taciau esu valgius ir pusantros savaites irgi skanus. Na aisku cia priklausno nuo paruosimo, cukraus ir sviesto santykio ir kitu subtilybiu, dar aisku laikymo salygu
rugiagele26
2009 07 28, 14:29
QUOTE(yezy @ 2009 07 28, 13:02) Laba diena, jau nuo seno mano gimine kepa simtalapius, jei kas norite paragauti tikro simtalapio AZ. PS del laikymo savaite ar ilgiau. Yra skaitoma, kad simtalapis skaniausias po kepimo palaikius mazdaug 3-4 dienas, taciau esu valgius ir pusantros savaites irgi skanus. Na aisku cia priklausno nuo paruosimo, cukraus ir sviesto santykio ir kitu subtilybiu, dar aisku laikymo salygu  O is kokio tu Lietuvos krasto? Kad man atrodo sitas Cipciuko receptas irgi tikro simtalapio
pagaliau ir aš išsikepiau šimtalapį  pagal Cipciuką...labai labai skanus
QUOTE(Dai'na @ 2009 07 28, 22:31) pagaliau ir aš išsikepiau šimtalapį  pagal Cipciuką...labai labai skanus  Aš irgi šiandien kepiau  Na jau vargo... Man liko sviesto. Ir tas sviestas mane bėgo tepant sluoksnius. Bet šiaip skanu labai
Na, bet jūs ir šaunuolės  aš nei laiko, nei kantrybės neturiu tokiems kepiniams, nors mėgstu šimtalapį nerealiai
Žalioji_Fėja
2009 07 29, 10:12
QUOTE(lineva @ 2009 07 29, 07:32) Na, bet jūs ir šaunuolės  aš nei laiko, nei kantrybės neturiu tokiems kepiniams, nors mėgstu šimtalapį nerealiai  kad gal reik tik kantrybės  laiko tikrai neatima daug, man pavyzdžiui tortas daugiau užima su pertepimu ir puošimu
sveikos kepejeles  ruosiuosi ir siam rimtam kepiniui, todel kilo keletas klausimeliu  ar forma kurioje kepate dar papildomai reikia kuo nors patepti? ir kai pyragas iskepa, kaip supratau, jis skesta svieste, tai ji reikia palaikyti toje pat formoje kur kepe kad susigertu, ar isverst i lekste ir atausint ten?
QUOTE(VAMI @ 2009 07 30, 08:28) sveikos kepejeles  ruosiuosi ir siam rimtam kepiniui, todel kilo keletas klausimeliu  ar forma kurioje kepate dar papildomai reikia kuo nors patepti? ir kai pyragas iskepa, kaip supratau, jis skesta svieste, tai ji reikia palaikyti toje pat formoje kur kepe kad susigertu, ar isverst i lekste ir atausint ten? aš sviestuotais pirštų galais perbraukiu šiek tiek formą...taip, pyragas skęsta tame svieste,bet tu palauk,per kokia 20min jis susigeria,o tada jau drąsiai gali išimti iš formos
QUOTE(Dai'na @ 2009 07 30, 23:59) aš sviestuotais pirštų galais perbraukiu šiek tiek formą...taip, pyragas skęsta tame svieste,bet tu palauk,per kokia 20min jis susigeria,o tada jau drąsiai gali išimti iš formos  aciu, bandysim kept
Evelincik
2009 08 11, 14:23
 transportavimo metu link skardos ipliso man truputuka simtalapis,suprantu,kad nelabai jau ka ir pataisysi,bet gal nuraminsit,ar labai tai sugadins galutini rezultata?
rugiagele26
2009 08 11, 15:27
QUOTE(Evelincik @ 2009 08 11, 15:23)  transportavimo metu link skardos ipliso man truputuka simtalapis,suprantu,kad nelabai jau ka ir pataisysi,bet gal nuraminsit,ar labai tai sugadins galutini rezultata?  Baik tu juokus  nuo to skonis tikrai nepasikeis
Evelincik
2009 08 11, 15:39
ai,nu ka as zinau,pirmas kartas  dar santechnikai pasityciojo is manes!!!Kai man toks "rimtas darbas",2 stalai sviestuoti,pilna kriaukle indu riebalotu,paeme ir karsta vandeni atjunge
parodyk kas gavosi
Evelincik
2009 08 11, 21:12
Na kazkas gavosi  Klaidu aisku neisvengta....visu pirma perkepiau as ji,ta mano orkaite,vis bijojau ,kad neiskepes bus,tai va....gavos atvirksciai  Antra ,naudojau va toki dalyka  ,kuris jau saldintas,tai as dar ir pagal recepta apie 250 cukraus iberiau,zodziu man per saldu ...Na o visumoj,jei nebutu perkepes ir toks saldus,butu labai skanus ,kepsiu dar tikrai.Galvojau su juo labai daug darbo,bet kazkaip greitai ji susukau .Na ir nuotraukos   Nieko grazaus,bet gerai nors jau bulka nepavirto
nieko tokio,svarbiausia,kad skanus
Merginos, a s beveik esu isitikinusi 100 %, kad pirmame recepte ivelta ziauri klaida  , pieno turetu but ne 125 mlg(ir isvis gi ml, o ne mlg?), o 250 ml!! Nes is tokios kietos teslos nieko neistampysi, bete mielinese teslose visada buna puse miltu kiekio vandens, tik picos issimtinai reikia daugiau nes ten nera nei sviesto nei kiausianiu, o jei tesla per kieta ji neiskils... STAI KODEL KELIOS MERGINOS PATYRE FIASKO!!
nu nezinau ar cia klaida ar ne,bet as tai dariau gal kokis penkis kartus ir visus dariau su 125ml pieno.Gavosi kuo puikiausiai,ir tampesi taip pat gerai.Neisivaizduoju kaip su didesniu kiekiu pieno uzminkyti tesla  ,nes ir taip kai minkau ji buna lipni.
O man ji visai nelipni buvo, nzn kodel cia tiap, idejau pieno ir viskas lb puikiai issitampe viena, be vergo lb prlonai istampiau Tik mano simtalapis kepdamas reibalu juros skesta, gal reikia juos nupilt, ar palikt??
QUOTE(Domi95 @ 2009 08 12, 18:05) O man ji visai nelipni buvo, nzn kodel cia tiap, idejau pieno ir viskas lb puikiai issitampe viena, be vergo lb prlonai istampiau Tik mano simtalapis kepdamas reibalu juros skesta, gal reikia juos nupilt, ar palikt?? Riebalų nupilti tikrai nereikia, vėliau iš jų susidarys gardi karamelė
Vaiiva- aciu uz atsakyma  ziuresiu, ks ten man gausis, nes internetiu zuriu visokiu skirtingu receptu yra
rugiagele26
2009 08 12, 19:15
Na jau Cipciukas simtus kartu ji kepusi, nemanau kad cia klaida butu. O netgi man iskart sudejus miltus, gaunasi puiki tesla.
QUOTE(Domi95 @ 2009 08 12, 18:05) O man ji visai nelipni buvo, nzn kodel cia tiap, idejau pieno ir viskas lb puikiai issitampe viena, be vergo lb prlonai istampiau Tik mano simtalapis kepdamas reibalu juros skesta, gal reikia juos nupilt, ar palikt?? o tai pati kiek pieno pili?
rugiagele26
2009 08 12, 20:14
QUOTE(Domi95 @ 2009 08 12, 18:03) Merginos, a s beveik esu isitikinusi 100 %, kad pirmame recepte ivelta ziauri klaida  , pieno turetu but ne 125 mlg(ir isvis gi ml, o ne mlg?), o 250 ml!! Nes is tokios kietos teslos nieko neistampysi, bete mielinese teslose visada buna puse miltu kiekio vandens, tik picos issimtinai reikia daugiau nes ten nera nei sviesto nei kiausianiu, o jei tesla per kieta ji neiskils... STAI KODEL KELIOS MERGINOS PATYRE FIASKO!! Bet ir taip aisku, kad 125 ml, gal ne tokius vienetais emei, tai ir gavosi 250.
spanguolia :)
2009 08 12, 21:40
Visada kepu su 125 ml ir viskas gaunasi kuo puikiausiai, tešla minkštutė, purutė ir tamposi puikiai iki laikraščio lapo plonumo. Manyčiau ne čia nesekmių priežastis.
ne as tikrai imiau ml, nesuprantu , kodel cia tiap gavosi, 125 ml gaunasi puse stiklines, o 250 visa, nzn gal cia nuo miltu priklauso pas mane buvo 500D malsenos auksciausia rrusis.. O simtalapis tai gavosi puikiai, ir issitampe lb lengvai  , tik man sitam recepte sviesto daugoka, nes ir tiap beveik visas isbego, tai manau kita karta rinksiuos recepta kur maziau sviesto
rugiagele26
2009 08 13, 09:20
QUOTE(Domi95 @ 2009 08 13, 07:58) ne as tikrai imiau ml, nesuprantu , kodel cia tiap gavosi, 125 ml gaunasi puse stiklines, o 250 visa, nzn gal cia nuo miltu priklauso pas mane buvo 500D malsenos auksciausia rrusis.. O simtalapis tai gavosi puikiai, ir issitampe lb lengvai  , tik man sitam recepte sviesto daugoka, nes ir tiap beveik visas isbego, tai manau kita karta rinksiuos recepta kur maziau sviesto  Sviestas gi ir turi visas isbegti kepant  o kol vesta, jis susigeria atgal i pyraga  O sviesto kieki bet kokiam recepte galima mazinti didinti
Evelincik
2009 08 13, 10:06
Domi95 Tai kiek tu pati pilei pieno?125ml ar 250?
As dejau 250 ml pieno, nes kitaip man nesigavo  Stai mano simtalapis.. Na nznz nemazinau sviesto nes tiap recepta buvo, kita kart bandyisu kitaip  Na man rodos kaip jusu isejo, tik as razinas pamirsau  ..
rugiagele26
2009 08 13, 10:50
QUOTE(Domi95 @ 2009 08 13, 11:25) As dejau 250 ml pieno, nes kitaip man nesigavo  Stai mano simtalapis.. Na nznz nemazinau sviesto nes tiap recepta buvo, kita kart bandyisu kitaip  Na man rodos kaip jusu isejo, tik as razinas pamirsau  .. Tu sekanti karta palaikyk simtalapi formoj, kol atves, tai sugers sviesta tau. Siaip tai gavosi gerulis
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 08 13, 12:50) Tu sekanti karta palaikyk simtalapi formoj, kol atves, tai sugers sviesta tau. Siaip tai gavosi gerulis  aciu, pabandysiu
o as naktineju, kepu simtalapi, tik kazkodel man atrodo kad nekas gausis, nes labai jau i salis isbego, na toks paplokscias gausis  Kai pirma karta kepiau gavosi viskas  , o va antras kartas... na ziuresiu kai iskeps
QUOTE(mamkaa @ 2009 08 14, 23:38) o as naktineju, kepu simtalapi, tik kazkodel man atrodo kad nekas gausis, nes labai jau i salis isbego, na toks paplokscias gausis  Kai pirma karta kepiau gavosi viskas  , o va antras kartas... na ziuresiu kai iskeps  kas gavosi?
|
|