QUOTE(Reaktyvinė sraigė @ 2005 10 03, 17:31) O vat man čia toks klausimas kilo. Jei kaimynai švenčia gimtadienį pvz., na toks įvykis atsitinka ne taip jau dažnai, tarkim kokius 2-3 kartus per metus, jei visus šeimos narius sudėjus. Kaip žinia, žmonės suaugę, miegot 21 val. neina. Tai jūs tik 22 val. sulaukiat ir iškart policiją kviečiat, ar kada būna ta riba, kai jau nebegalima tvert? Čia tema ne apie kaimynus kurie 2-3 kartus per metus muzika garsiau leidžia, o apie triukšmą savaitgaliais arba kiekvieną dieną Nemanau kad kas nors kviestų policiją dėl kelių kartų per metus
safarikids
2005 10 03, 18:46
QUOTE(Reaktyvinė sraigė @ 2005 10 03, 17:31) O vat man čia toks klausimas kilo. Jei kaimynai švenčia gimtadienį pvz., na toks įvykis atsitinka ne taip jau dažnai, tarkim kokius 2-3 kartus per metus, jei visus šeimos narius sudėjus. Kaip žinia, žmonės suaugę, miegot 21 val. neina. Tai jūs tik 22 val. sulaukiat ir iškart policiją kviečiat, ar kada būna ta riba, kai jau nebegalima tvert? Mūsų muzikantas "švenčia" kiekvieną savaitgalį - kaip pradeda nuo 6 ryto, taip baigia 22-ą. Kai švenčia, kad ir labai triukšmingai, galima suprasti. Arba, jeigu jau visai ne v mogotu - paprašyti "pasitylinti". Paprastai žmonės esti geranoriški ir suprantingi. Kai kurie kaimynai net perspėja prieš būsimus "triukšmus".
QUOTE(safarikids @ 2005 10 03, 19:46) Mūsų muzikantas "švenčia" kiekvieną savaitgalį - kaip pradeda nuo 6 ryto, taip baigia 22-ą. Kai švenčia, kad ir labai triukšmingai, galima suprasti. Arba, jeigu jau visai ne v mogotu - paprašyti "pasitylinti". Paprastai žmonės esti geranoriški ir suprantingi. Kai kurie kaimynai net perspėja prieš būsimus "triukšmus". Ech, ir mes turim tokį "kaimyną". Tiksliau jis gretimam name gyvena, ale kad mūsų namai "kampu", tai ir langai šonu vienų į kitus. Paaugliukas toks. Ale kai pasileidžia bumčikus, tai atsidaro dar visus langus, kad jo chebrantai lauke jei eis pro šalį, šokti kaip diskotekoje galėtų. O gyvena tai 8-tame aukšte Pas mus namuose net susikalbėti neišeina, nekalbant, kad arbatos puodeliai šokinėja... o vaikas mažas, o man ir taip galvą skauda, ir taip nervina, kad savuose namuose pabūti ramiai negali... Ėjom kalbėtis n kartų. Sako "gerai, patylinsiu". Patildo. Tam kartui Man fantazija neišneša ką daryti. Jaučiu tikrai parašiukai geriausias dalykas, jei jie galioja aišku muzikai dienos metu
QUOTE(Shium @ 2005 10 03, 18:52) Ech, ir mes turim tokį "kaimyną". Tiksliau jis gretimam name gyvena, ale kad mūsų namai "kampu", tai ir langai šonu vienų į kitus. Paaugliukas toks. Ale kai pasileidžia bumčikus, tai atsidaro dar visus langus, kad jo chebrantai lauke jei eis pro šalį, šokti kaip diskotekoje galėtų. O gyvena tai 8-tame aukšte Pas mus namuose net susikalbėti neišeina, nekalbant, kad arbatos puodeliai šokinėja... o vaikas mažas, o man ir taip galvą skauda, ir taip nervina, kad savuose namuose pabūti ramiai negali... Ėjom kalbėtis n kartų. Sako "gerai, patylinsiu". Patildo. Tam kartui Man fantazija neišneša ką daryti. Jaučiu tikrai parašiukai geriausias dalykas, jei jie galioja aišku muzikai dienos metu  tas ir yra kaip su jais kovoti dieną, nemanau kad tuo atveju gali kams skųstis
QUOTE(Reaktyvinė sraigė @ 2005 10 03, 16:31) O vat man čia toks klausimas kilo. Jei kaimynai švenčia gimtadienį pvz., na toks įvykis atsitinka ne taip jau dažnai, tarkim kokius 2-3 kartus per metus, jei visus šeimos narius sudėjus. Kaip žinia, žmonės suaugę, miegot 21 val. neina. Tai jūs tik 22 val. sulaukiat ir iškart policiją kviečiat, ar kada būna ta riba, kai jau nebegalima tvert? palaukčiau tokiu atveju kai sudainuos ilgiausių metų ir jei tokiau vyktų triukšmas kviesčiau policiją, lai eina švęsti kitur, gi ir mums reikia išsiilsėti o ne jų dainų klausytis, jei aš noriu triukšmingo gimtadienio išsinuomoju pirtelę kad niekam netrukdyčiau.
QUOTE(Reniss @ 2005 10 04, 08:58) palaukčiau tokiu atveju kai sudainuos ilgiausių metų ir jei tokiau vyktų triukšmas kviesčiau policiją, lai eina švęsti kitur, gi ir mums reikia išsiilsėti o ne jų dainų klausytis, jei aš noriu triukšmingo gimtadienio išsinuomoju pirtelę kad niekam netrukdyčiau. jei gyveni daugiabuciame, tai ir reikia tai suprasti ir nesitiketi, kad bus tyla ir ramybe. apie tokius kaimynus, kuriems trukdo dvieju gimtadieniu per metus ir nauju metu sventimas, irgi nieko gera pasakyti negalima...
QUOTE(Reniss @ 2005 10 04, 08:58) palaukčiau tokiu atveju kai sudainuos ilgiausių metų ir jei tokiau vyktų triukšmas kviesčiau policiją, lai eina švęsti kitur, gi ir mums reikia išsiilsėti o ne jų dainų klausytis, jei aš noriu triukšmingo gimtadienio išsinuomoju pirtelę kad niekam netrukdyčiau. taigi keli postai atgal rasei kad esi labai kantri  ...... o cia net kelis kartus per metus zmonem neleistum gimtadienio svesti...
QUOTE(san @ 2005 10 04, 09:33) jei gyveni daugiabuciame, tai ir reikia tai suprasti ir nesitiketi, kad bus tyla ir ramybe. apie tokius kaimynus, kuriems trukdo dvieju gimtadieniu per metus ir nauju metu sventimas, irgi nieko gera pasakyti negalima... palauk namai yra skirti gyventi ir jei jau gyveni daugiabutyje tai ir atsimink tai. O jei nori triuksmingai atsvesti savo gimtadieni, tai gali issinuomuoti sale, kluba ar pirti. Ir visai man nusispjauti, kad tavo gimtadienis viena karta per metus. Viena karta tavo, kita tavo zmonos, trecias kaimyno, poto jo zmonos - taip ir kiekviena diena galima atrasti preteksta svesti. Patiko man viena girdeta fraze "i galingu koloneliu komplekta ir vienkiemis ieiti turi" Jei nemoki/nesugebi svesti taip, kad netrukdytumei aplinkiniams, tai ir svesk tenai, kur jiems netrukdysi.
nuodeme
2005 10 04, 12:18
QUOTE(Silvute @ 2005 10 04, 11:37) palauk namai yra skirti gyventi ir jei jau gyveni daugiabutyje tai ir atsimink tai. O jei nori triuksmingai atsvesti savo gimtadieni, tai gali issinuomuoti sale, kluba ar pirti. Ir visai man nusispjauti, kad tavo gimtadienis viena karta per metus. Viena karta tavo, kita tavo zmonos, trecias kaimyno, poto jo zmonos - taip ir kiekviena diena galima atrasti preteksta svesti. Patiko man viena girdeta fraze "i galingu koloneliu komplekta ir vienkiemis ieiti turi" Jei nemoki/nesugebi svesti taip, kad netrukdytumei aplinkiniams, tai ir svesk tenai, kur jiems netrukdysi. Man, pvz., irgi trukdo kaimynai - tai rūko balkone, tai vandenį tualete nuleidžia - triukšmas gi baisus. Todėl planuoju nusipirkti 50 ha plotą, pasistatyti 5 aukštų rūmus vidury miško ir ramiai ten gyventi. Ir visas šventes švęsiu tradiciškai lietuviškai - su ašarom ir raudom. Ir jokia triukšminga muzika netrukdys. Nu nebent kokį laidotuvių maršą paklausysiu... Bet kadangi šiuo metu esu uždirbusi tik ant dviejų kvadratinių metrų, tai kol kas tenka taikstytis su kaimynais ir jų keliamais nepatogumais. Labai džiaugiuosi, kad ir jie taikstosi su mano keliamais nepatogumais - mat man irgi naktį pasiusiot kartais norisi, o paskui dar ir vandenį nuleist, kartais vaikas naktį verkia (pvz., po traumos naktį sapnuoja košmarus). O kartais užeina depresūcha ir sutraukiu balkone pora pakelių. Vieną kartą netyčia krūvą lapų sušlaviau į aukštu žemiau esantį balkoną. Ir tada smagu bent jau dėl to, kad kaimynai taip maloniai taikstosi su mano keliamais nepatogumais... Ir gimtadienis mano, kaip ir Nauji metai - tik vieną kartą metuose, todėl man giliai dzin, jei kažkas klausos aparatą atsisuko iki maksimumo ir dvesia iš pavydo, kad patys neturi ko švęsti.. O kam trukdo kaimynai, dar galiu pasiūlyt patarimą (atrodo, kažkurioj temoj apie vudu magiją buvo, jei neklystu, Karbynės receptas) - iš nepatikusio kaimyno išverdi muilą, pasidarai iš jo kito nepatikusio kaimyno lėlę ir smaigstai į ją adatėles... Turbūt tom jautruolėm, kuriom gimtadienio šventimas atrodo nedovanotinas nusikaltimas, niekada neteko studentų barake pagyvent. Labai norėčiau išgirsti, kur jūs pasiųstų, kai ten pareikštumėt pretenzijas dėl triukšmo
QUOTE(Pikciurna_ @ 2005 09 15, 10:05) Berods kiek pamenu, tai kaimynai muzika gali leisti iki 23val. Taigi reikia taikytis, arba patiems leisti muzika visu garsu... As su savo kaimynais taip susidorojau  nes nedave ramybes virsuje pianinas, apacioje pianinas, duda ir + garsi muzika, sone irgi prietranka vaikas buvo... Tai kokia savaite garsiai muzika pagrojo ir kaimynai apsiramino  Pagal naujausi kodeksa , nuo 22val. iki 6val. ryto ramybes metas
QUOTE(safarikids @ 2005 10 03, 18:46) Mūsų muzikantas "švenčia" kiekvieną savaitgalį - kaip pradeda nuo 6 ryto, taip baigia 22-ą. Kai švenčia, kad ir labai triukšmingai, galima suprasti. Arba, jeigu jau visai ne v mogotu - paprašyti "pasitylinti". Paprastai žmonės esti geranoriški ir suprantingi. Kai kurie kaimynai net perspėja prieš būsimus "triukšmus". Nieko negali padaryti Tarkis graziuoju su jais
QUOTE(Saga @ 2005 10 04, 08:59) taigi keli postai atgal rasei kad esi labai kantri  ...... o cia net kelis kartus per metus zmonem neleistum gimtadienio svesti... jei nebūčiua kantri kviesčiua policiją jau 22 val.
safarikids
2005 10 04, 20:55
QUOTE(nuodeme @ 2005 10 04, 13:18) Turbūt tom jautruolėm, kuriom gimtadienio šventimas atrodo nedovanotinas nusikaltimas, niekada neteko studentų barake pagyvent. Labai norėčiau išgirsti, kur jūs pasiųstų, kai ten pareikštumėt pretenzijas dėl triukšmo  Tai buvo viena priežasčių, kodėl likau studijuoti gimtajame mieste - nenoriu aš į baraką, jeigu tik galima rinktis. Ne visi yra komunos mėgėjai, ne visi mėgsta celovatsia, labzatsia, trusami meniatsia....
nuodeme
2005 10 04, 21:35
QUOTE(safarikids @ 2005 10 04, 20:55) Tai buvo viena priežasčių, kodėl likau studijuoti gimtajame mieste - nenoriu aš į baraką, jeigu tik galima rinktis. Ne visi yra komunos mėgėjai, ne visi mėgsta celovatsia, labzatsia, trusami meniatsia....  A tai dar ir trusami meniatsa kaimynas nori? Niu tada jau ne kas. Jei per prievartą bando apsikeist - ant smūgio kviesk mentus, nes čia jau ko tais ir BK kvepia...
safarikids
2005 10 04, 21:58
QUOTE(nuodeme @ 2005 10 04, 22:35) A tai dar ir trusami meniatsa kaimynas nori? Niu tada jau ne kas. Jei per prievartą bando apsikeist - ant smūgio kviesk mentus, nes čia jau ko tais ir BK kvepia...  Aš čia apie bendrabutį, jeigu ką  .
nuodeme
2005 10 05, 07:32
QUOTE(safarikids @ 2005 10 04, 21:58) Aš čia apie bendrabutį, jeigu ką  . Uch ty, nuskilo man barake su kaimynais  Visus triusikus, kurių neberadau, pati ir palikau kažkur...
Trumpai tariant visi krastutinumai blogi  ..... kas per daug tas nesveika....  ....
Na čia vis minima policija. Netikiu jos efektyvumu. Jei dar kartą kaimynai įsišėltų tikrai nekiviesčiau policijos,geriau nusamdyčiau mėgstančius pasikumščiuoti vyrukus. Už sienos gyvenantys kaimynai, tiksliau jų sūnūs (kai išvaro tėvai) kelia naktims karnavalus. Na ir šiaip mėgėjai klausytis garsiai muziką. Dieną, žinoma, čia niekur nepašokinėsi. Bet neseniai jie nuo penkatdienio vakaro iki sekmadienio vakaro nenutildė muzikos. Na mes neapsikentę jau šeštadienio naktį (1 val) pakvietėm policiją. Ši atvažiavo, muzika nutilo, bet vėl už pusvalndžio tas pats. 4 val vėl kvietėm. Vėl atvažiavo, kuriam laikui nutilo ir vėl toliau. Nesuprantu kaip čia dirba policija, juk mato, kad jie nepilnamečiai (16-17 metų), be tėvų, prisigėrę, apsinarkašinę (kitaip be miego netemtų 2 paras) ir nieko. Kad savam bute, taip išeina, galim daryti nepilnamečiams ką tik nori.
nuodeme
2005 10 05, 11:38
QUOTE(Dyna @ 2005 10 05, 11:15) Nesuprantu kaip čia dirba policija, juk mato, kad jie nepilnamečiai (16-17 metų), be tėvų, prisigėrę, apsinarkašinę (kitaip be miego netemtų 2 paras) ir nieko. Kad savam bute, taip išeina, galim daryti nepilnamečiams ką tik nori.  Jo, neblogas būdas nustatyti, ar žmogus vartojo narkotikų - jei nenori miego, vadinas, narkomanas. O diagnozė 80-metėm bobutėm irgi tinka  ? Kai studijavau, mano dienotvarkė būdavo maždaug tokia - ryte paskaitos, po pietų darbas, vakare tūsas, paryčiais pora valandų miego, iš ryto vėl tas pats. O paskui po kokios savaitės pora parų lovoje, o tada vėl iš naujo... Ir jokios amfos nereikėjo, jaunystė viską daro. Va dabar nepajėgčiau taip - įpratau miegoti augindama vaiką, jau nebeatprantu...  Jei niekados gyvenime neteko gero tūso surengt, nepavydėkit bent kitiem. Pasakymas negalioja tiems atvejams, kai visas gyvenimas - ištisas balius. O vienas savaitgalis... Pfff... Blyn, laisvas plotas, visas savaitgalis be tėvų, negi niekad paauglystės neteko patirti?
QUOTE(nuodeme @ 2005 10 05, 11:38) Jo, neblogas būdas nustatyti, ar žmogus vartojo narkotikų - jei nenori miego, vadinas, narkomanas. O diagnozė 80-metėm bobutėm irgi tinka  ? Kai studijavau, mano dienotvarkė būdavo maždaug tokia - ryte paskaitos, po pietų darbas, vakare tūsas, paryčiais pora valandų miego, iš ryto vėl tas pats. O paskui po kokios savaitės pora parų lovoje, o tada vėl iš naujo... Ir jokios amfos nereikėjo, jaunystė viską daro. Va dabar nepajėgčiau taip - įpratau miegoti augindama vaiką, jau nebeatprantu...  Jei niekados gyvenime neteko gero tūso surengt, nepavydėkit bent kitiem. Pasakymas negalioja tiems atvejams, kai visas gyvenimas - ištisas balius. O vienas savaitgalis... Pfff... Blyn, laisvas plotas, visas savaitgalis be tėvų, negi niekad paauglystės neteko patirti? gerai, jei čia būtų keli savaitgaliai per metus, bet ne į mėnesį po kelis kartus. Viskam yra ribos. Jei tavo kūdikis negalėtų užmigti per kaimynėllius ir rėktų nuo penktadienio iki sekmadienio, savaitgaliais reikėtų ieškoti kur su vaikais ramiai pernakvoti, kitaip čia kalbėtum. Tūsų nepavydžiu, bet mes niekada daugiabutyje nesitūsinam ir nesitūsinom, tam yra ir geresnių vietų.
o tai negalima su tevais pakalbeti ka ju vaikai daro, pagrasink kad kita karta policija kai kviesite informuosite kad nepilnameciai geria ir viskas, protingi bus sureaguos, nepaliks vienu arba kartu vesis. na kaip ten bebutu ieskos sprendimo budu, jie gi atsakingi uz vaikus paauglius.. o del narkotiku, tai tikrai idomus budas nustatyti..... mano anyta vis skundziasi nemiga.. gal ir ji narkomane
Na aš nekalbu apie pagyvenusių žmonių nemigą. Gal kiek ir persūdžiau su tais narkotikais  Bet dabar paaugliams tikrai lengvai pasiekiami narkotikai, ir neretas jų bent kartą yra vienokių ar kitokių išbandęs (rodo apklausos). Kas dėl tėvų - už sienos girdžiu, kaip jie su vaikais per dienų dienas ėdasi, vieni keiksmažodžiai, kaip suprantu jie nelabai susitvarko su jais. Žodžių, jie patys nuo sūnelių išvaro svaitgaliaasi į kaimą pailsėti.
nuodeme
2005 10 05, 12:36
QUOTE(Dyna @ 2005 10 05, 12:27) Na aš nekalbu apie pagyvenusių žmonių nemigą. Gal kiek ir persūdžiau su tais narkotikais  Bet dabar paaugliams tikrai lengvai pasiekiami narkotikai, ir neretas jų bent kartą yra vienokių ar kitokių išbandęs (rodo apklausos). Kas dėl tėvų - už sienos girdžiu, kaip jie su vaikais per dienų dienas ėdasi, vieni keiksmažodžiai, kaip suprantu jie nelabai susitvarko su jais. Žodžių, jie patys nuo sūnelių išvaro svaitgaliaasi į kaimą pailsėti. Per gyvenimą išbandžiau krūvą dalykų, bet tai nereiškia, kad tai darau nuolatos, kai kurių nė už ką nesutikčiau pakartot. O probleminėm šeimom auklėti yra socialinės tarnybos, o ne policija. Kaip jos dirba - čia jau kita diskusija.
Kiek suprantu net nebandei su tevais kalbetis  ..... negali zinoti kaip ten bus, gal jie labai puikiai ir greitai susitartu  ... mano tevai kazkada kariavo su mergelka gyvenancia virsuje..... o situacija tokia: tevai pasistate nama prie miesto ir issikrauste, buto paruoduoti neketino iki mokslo metu galo tik keli men like, mergaitei is namo butu toli i mokykla vazineti i kita mokykla jau nebenorejo tais metais pereiti, va ir liko 15 metu mergina viena gyventi....... dvi savaites festivaliai, tevams mama skambino, jie net i kalbas nesileido, mergaite auksine kazkur kitur svencia ir psio jie buve diena patikrine, bardako jokio, namai tvarkingi..... tada moteros susitaria..... kai balius paciame ikarstyje, mama jiems paskambina ir pranesa..... va tada kas daresi, kiek ta moteris verke, pasirodo "sveciai" ne tik baliavojo bet ir stalcius gerai pakrauste... na bet esme, kad nuo tos dienos liovesi baliai ir festivaliai
QUOTE(Dyna @ 2005 10 05, 12:15) Na čia vis minima policija. Netikiu jos efektyvumu. Jei dar kartą kaimynai įsišėltų tikrai nekiviesčiau policijos,geriau nusamdyčiau mėgstančius pasikumščiuoti vyrukus. na taip, labai teisingas budas problemoms spresti propaguokim tik ji ir turesim nuostabia visuomene...
Reaktyvinė sraigė
2005 10 05, 14:37
QUOTE(Silvute @ 2005 10 04, 12:37) palauk namai yra skirti gyventi ir jei jau gyveni daugiabutyje tai ir atsimink tai. O jei nori triuksmingai atsvesti savo gimtadieni, tai gali issinuomuoti sale, kluba ar pirti. Ir visai man nusispjauti, kad tavo gimtadienis viena karta per metus. Viena karta tavo, kita tavo zmonos, trecias kaimyno, poto jo zmonos - taip ir kiekviena diena galima atrasti preteksta svesti. Patiko man viena girdeta fraze "i galingu koloneliu komplekta ir vienkiemis ieiti turi" Jei nemoki/nesugebi svesti taip, kad netrukdytumei aplinkiniams, tai ir svesk tenai, kur jiems netrukdysi. O į poros mažų vaikų kompektą vienkiemio nereikia? Galėtų ir žviegt kiek nori, ir miegot ramiai, kai nori.. Kadangi namai skirti gyventi, tai kiekvienas ir gyvena kaip išmano/gali/moka. Ir jei jau gyveni daugiabutyje, tai ir atsimink tai..
QUOTE(Reaktyvinė sraigė @ 2005 10 05, 15:37) O į poros mažų vaikų kompektą vienkiemio nereikia? Galėtų ir žviegt kiek nori, ir miegot ramiai, kai nori.. Kadangi namai skirti gyventi, tai kiekvienas ir gyvena kaip išmano/gali/moka. Ir jei jau gyveni daugiabutyje, tai ir atsimink tai.. butent, kad atsimenu kuo puikiausiai, taip pa, kaip ir kad ramybes laikas nuo 22 iki 6 yra Taip pat kadangi atsimenu tai, tai ir kitiems nepasididziuoju priminti, kai tai uzmirsta.
nuodeme
2005 10 05, 18:10
QUOTE(Silvute @ 2005 10 05, 15:03) butent, kad atsimenu kuo puikiausiai, taip pa, kaip ir kad ramybes laikas nuo 22 iki 6 yra Taip pat kadangi atsimenu tai, tai ir kitiems nepasididziuoju priminti, kai tai uzmirsta. Ir savo vaikam tai primeni? Nuo pat gimimo? Ir laikėsi jie ramybės valandų nuo 22 iki 6? Nu ir supratingi kai kurie naujagimiai... Kad visi tokie būtų...
QUOTE(nuodeme @ 2005 10 05, 19:10) Ir savo vaikam tai primeni? Nuo pat gimimo? Ir laikėsi jie ramybės valandų nuo 22 iki 6? Nu ir supratingi kai kurie naujagimiai... Kad visi tokie būtų... na atsibusdavo, kai noredavo valgyti. O taip miegodavo. Griekas butu musu laikais jau tuo skustis - pucia pilvuka, tai tereikia parinkti lasiukus tinkamus ir problemos nebera. Dystantiems tantukams yra saldancios ir skausma malsinancios zele + saukstelis ibuprofeno. Nesuprantu, ka reikia normaliam kudikiui daryti, kad jisai nakti kelias valandas klyktu ir jo neitu nuraminti. Cia gal geriau tiktu vienos asabos mintis - tai negi as savo vaikui ka nors duosiu, kai jam dantys kalasi, geriau jau ji paklykdysi. Man siuo atveju buvo svarbus tiek mano vaiko, tiek mano poilsis.
Reaktyvinė sraigė
2005 10 05, 19:16
Jei jau taip principingai tu terminų ir valadyčių laikytis, tai galima tada kaimynams kasdien diskotekas nuo 6 ryto iki 22 vakaro daryt. Bus visiems linksma. Ir mums, ir jums, ir vaikams per pietu miegeli tsknt... Jau kaip nesuprantu bukų žmonių, toliau savo šiknos nieko nemančių...
QUOTE(Silvute @ 2005 10 05, 19:01) Ibuprofenas- kad kaimynams būtų ramu
QUOTE(Elina @ 2005 10 05, 20:36) Ibuprofenas- kad kaimynams būtų ramu visu pirma - tai mano vaikui ir man tai padedavo ismieguoti. Niekas nepaneigs, kad miegas kudikui yra butinas. Apie kaimynus tada maziausiai galvodavau.
nuodeme
2005 10 05, 19:46
QUOTE(Elina @ 2005 10 05, 19:36) Ibuprofenas- kad kaimynams būtų ramu Tai ir sukišt jį kaimynam reikia. Jei nepadeda - tada trigubą dozę relaniumo. Arba žolės. Kiekvienam pagal skonį. Ir visi patenkinti bus.
nuodeme
2005 10 05, 19:49
QUOTE(Silvute @ 2005 10 05, 19:45) visu pirma - tai mano vaikui ir man tai padedavo ismieguoti. Niekas nepaneigs, kad miegas kudikui yra butinas. Apie kaimynus tada maziausiai galvodavau. Negi galvosi apie kaimynus, juk pasaulio bamba - tai pati p. Silvute. Matyt, ir vaiką farširuodama vaistais ne tiek apie jį galvoji, kiek apie save. Vaikai gi turi žinoti savo vietą. Tavo žodžiai, ar ne?
QUOTE(Silvute @ 2005 10 05, 19:45) visu pirma - tai mano vaikui ir man tai padedavo ismieguoti Ibuprofenas slopina skausmą, mažina uždegimą ir karščiavimą QUOTE(Silvute @ 2005 10 05, 19:45) Niekas nepaneigs, kad miegas kudikui yra butinas. Tu, silvute, logiška kaip visada,  vaikų atžvilgiu. Geležinė ledi
mamagitana
2005 10 05, 22:34
o mn atrodo, kad viskas labai protingai yra surašyta, belieka tik laikytis. Nuo šešių ryto iki dešimtos vakaro. Vargšams yra suoliukai, krantinės, pigios užeigos, pievos ir šieno kaugės. Save gerbiantys suaugę ir normaliai uždirbantys tam tikslui naudoja  kavines, barus, naktinius klubus, restoranus, diskotekas, kazino, pirtis, kaimo sodybas...Blyn, galimybių begalė. Reikia tik noro. Paaiškinimas, kad gyvenant daugiabuty, reikia jaustis ir elgtis , lyg būtum tvarte, yra...nu toks stipriai gyvuliškas, jei švelniai formuluot. Verkiantys vaikai, mirštantys , seksu besidžiaugiantys piliečiai, net ir susimušę ( jei trumpam) -nesiskaito. Jie nepakaltinami
nuodeme
2005 10 06, 07:13
QUOTE(Silvute @ 2005 10 05, 19:01) na atsibusdavo, kai noredavo valgyti. O taip miegodavo. Griekas butu musu laikais jau tuo skustis - pucia pilvuka, tai tereikia parinkti lasiukus tinkamus ir problemos nebera. Dystantiems tantukams yra saldancios ir skausma malsinancios zele + saukstelis ibuprofeno. Nesuprantu, ka reikia normaliam kudikiui daryti, kad jisai nakti kelias valandas klyktu ir jo neitu nuraminti. QUOTE(mamagitana @ 2005 10 05, 22:34) o mn atrodo, kad viskas labai protingai yra surašyta, belieka tik laikytis. (...)Verkiantys vaikai, mirštantys , seksu besidžiaugiantys piliečiai, net ir susimušę ( jei trumpam) -nesiskaito. Jie nepakaltinami  Prieštaravimas išeina. Silvute teigia, kad griekas, jei vaikas verkia. mamagitana gi sako, kad verkiantys vaikai prie triukšmadarių nepriskiriami. Pritarimo nematau.
mamagitana
2005 10 06, 07:58
QUOTE(Reniss @ 2005 10 04, 07:58) jei aš noriu triukšmingo gimtadienio išsinuomoju pirtelę kad niekam netrukdyčiau. QUOTE(Silvute @ 2005 10 04, 11:37) palauk namai yra skirti gyventi ir jei jau gyveni daugiabutyje tai ir atsimink tai. O jei nori triuksmingai atsvesti savo gimtadieni, tai gali issinuomuoti sale, kluba ar pirti. Patiko man viena girdeta fraze "i galingu koloneliu komplekta ir vienkiemis ieiti turi" Jei nemoki/nesugebi svesti taip, kad netrukdytumei aplinkiniams, tai ir svesk tenai, kur jiems netrukdysi. QUOTE(bru @ 2005 10 04, 15:21) Pagal naujausi kodeksa , nuo 22val. iki 6val. ryto ramybes metas  QUOTE(safarikids @ 2005 10 04, 20:55) . Ne visi yra komunos mėgėjai, ne visi mėgsta celovatsia, labzatsia, trusami meniatsia....  taigi aiškinu- protingai surašyta, kaip, beje, ir įstatymai tuo klausimu.
QUOTE(nuodeme @ 2005 10 06, 08:13) Prieštaravimas išeina. Silvute teigia, kad griekas, jei vaikas verkia. mamagitana gi sako, kad verkiantys vaikai prie triukšmadarių nepriskiriami. Pritarimo nematau. Paaiškinu: MamaGitana sutinka, kad piktybiškas triukšmas negalvojant apie kaimynus yra blogai, bet nesutinka, kad verkiantys vaikai yra piktybinis triukšmas
mamagitana
2005 10 06, 08:10
QUOTE(san @ 2005 10 04, 08:33) jei gyveni daugiabuciame, tai ir reikia tai suprasti ir nesitiketi, kad bus tyla ir ramybe. apie tokius kaimynus, kuriems trukdo dvieju gimtadieniu per metus ir nauju metu sventimas, irgi nieko gera pasakyti negalima... QUOTE(nuodeme @ 2005 10 04, 12:18) Ir gimtadienis mano, kaip ir Nauji metai - tik vieną kartą metuose, todėl man giliai dzin, jei kažkas klausos aparatą atsisuko iki maksimumo ir dvesia iš pavydo, kad patys neturi ko švęsti.. QUOTE(nuodeme @ 2005 10 05, 11:38) Jei niekados gyvenime neteko gero tūso surengt, nepavydėkit bent kitiem. QUOTE(Reaktyvinė sraigė @ 2005 10 05, 19:16) Jau kaip nesuprantu bukų žmonių, toliau savo šiknos nieko nemančių...  manau, kad reaktyvinės sraigės ( o toks fainas nick'as  ) postas labai gerai apibendrina pateiktas citatas. Kaip sako mažiukai- "kas ant kito sako, ant savęs pasisako"  Nuodeme, kai kitą sykį kils noras paranoiškai ieškot priešų, pagalvok apie tai, kaip jaučiasi tas, ant kurio tau "nusispjaut"... Man, tarkim, nauji metai kasmet  , ir visai nematau reikalo ta proga garsiai klausytis muzikos per naktį  Sutinku, kad mano skonis ir laisvalaikio pomėgiai keisti  , bet labai norėčiau, kad jie būtų toleruojami...Aš naktimis turiu tokį hobį- pamiegot
nuodeme
2005 10 06, 08:24
QUOTE(Reaktyvinė sraigė @ 2005 10 05, 19:16) Jei jau taip principingai tu terminų ir valadyčių laikytis, tai galima tada kaimynams kasdien diskotekas nuo 6 ryto iki 22 vakaro daryt. Bus visiems linksma. Ir mums, ir jums, ir vaikams per pietu miegeli tsknt... Jau kaip nesuprantu bukų žmonių, toliau savo šiknos nieko nemančių...  QUOTE(mamagitana @ 2005 10 06, 08:10) manau, kad reaktyvinės sraigės ( o toks fainas nick'as  ) postas labai gerai apibendrina pateiktas citatas. Kaip sako mažiukai- "kas ant kito sako, ant savęs pasisako"  Nuodeme, kai kitą sykį kils noras paranoiškai ieškot priešų, pagalvok apie tai, kaip jaučiasi tas, ant kurio tau "nusispjaut"... Man, tarkim, nauji metai kasmet  , ir visai nematau reikalo ta proga garsiai klausytis muzikos per naktį  Sutinku, kad mano skonis ir laisvalaikio pomėgiai keisti  , bet labai norėčiau, kad jie būtų toleruojami...Aš naktimis turiu tokį hobį- pamiegot  Reaktyvinė sraigė labai gerai pasakė. Tik apibūdino ji anaiptol ne mamagitanos pacituotas mintis. Tikrai įdomu, ar labai būtų mėgiamas kaimynas, gyvenantis tiksliai pagal tokį įstatymą - 6 ryto kolonkės na vsiūūūū katūūūškūūūūū ir visiem gerai. 22 val. - mirtina tyla. Ir visi laimingi. O kad įstatymas reikalingas ir protingas, niekas nesiginčija.
mamagitana
2005 10 06, 09:00
netiesa, negalima diskotekų nuo šeštos iki dešimtos vakaro daryt...Negalima. Jei jau kalba apie triukšmą reglamentuojančius aktus, tai dienos metui taip pat yra nustatytos triukšmo normos. Jei jų nesilaikoma, piktybiškai triukšmaujama, veiskmų seka praktiškai ta pati, kaip ir naktinio triukšmo teroro atveju- policija, kaimynų pareiškimai, jei negana- Visuomenės sveikatos centro specialistai gali išmatuoti triukšmo lygį. Tai va. Jei žmogus žmogui žmogus, tai ir žmogus žmogui-žmogus.
teko tokia dalia pakeisti daaaaug gyvenamu vietu ir kaimynu turejau visokiu ir pati buvau/esu matoma/girdima kaimyne. Teko naudoti ivairius budus apraminti isiseliojusius kaimynus ir paciai teko isklausyti vargshe kaimynele ( uh, kaip ji vargdavo su lazdele lipti puse valandos laiptais ir ishsiaiskinti, kad vistik pas mane mazhas vaikas saldziai miega tyloj ). Temos autorei galiu, be jau isvardintu budu, patarti - susimeskit kaimynai pinigeliu ir nupirkit triuksmadariui belaides ausines, gales ir po namus nevarzhomas marshiruoti ir tures muzikini fona kiaura para
nuodeme
2005 10 06, 10:04
QUOTE(Deimante_A @ 2005 10 06, 09:37) teko tokia dalia pakeisti daaaaug gyvenamu vietu ir kaimynu turejau visokiu ir pati buvau/esu matoma/girdima kaimyne. Teko naudoti ivairius budus apraminti isiseliojusius kaimynus ir paciai teko isklausyti vargshe kaimynele ( uh, kaip ji vargdavo su lazdele lipti puse valandos laiptais ir ishsiaiskinti, kad vistik pas mane mazhas vaikas saldziai miega tyloj ). Temos autorei galiu, be jau isvardintu budu, patarti - susimeskit kaimynai pinigeliu ir nupirkit triuksmadariui belaides ausines, gales ir po namus nevarzhomas marshiruoti ir tures muzikini fona kiaura para  Apie bobutę atsiminiau bajerį  Kai dar gyvenau pas tėvus, kiekvieną kartą, kai lydavo, iš apatinio aukšto ateidavo bobutė aiškintis, kokį gyvūnėlį laikom balkone, kad jis į jos balkoną siusioja. Pasiūlymas apieškoti balkoną nepadėjo O pačiai irgi neseniai buvo prikolas - vieną rytą pasigauna mane bobulencija ir klausia, "a čiom etot ribionok bolit", klausiu "wtf?" O ji pasirodo girdi, kaip kiekviena dieną tiksliai nuo 10 iki 11 mano vaikas verkia. Bandžiau įrodinėt, kad tuo metu ji būna lopšely, nepadėjo, bobutė geriau žinojo
kaip norėčiau namo kokiam vienkiemį o kad daug žmonių kiaulių yra tai tikrai galiu pasakyti, netik tie paaugliai bet ir amžiuje žmonės ir visus tokius reikia
QUOTE(Reaktyvinė sraigė @ 2005 10 05, 20:16) Jau kaip nesuprantu bukų žmonių, toliau savo šiknos nieko nemančių...  QUOTE(nuodeme @ 2005 10 05, 20:49) Negi galvosi apie kaimynus, juk pasaulio bamba - tai pati p. Silvute. Ar tik nepersistengėt tokiais pareiškimais?  Įžeidinėti lengva, o vat pačiam nesielgti ir nekalbėti taip, kaip pats nenorėtum kad su tavim kalbėtų ir elgtųsi - sunkiau. Mamagitana taip gražiai pasakė: jei žmogus žmogui - žmogus. Ir kad vis tik ne tvartas daugiabutis. Oi kaip mums dar trūksta pagarbos sau ir kitiems.
p. Kikimora
2005 10 06, 12:47
QUOTE(mamagitana @ 2005 10 06, 11:00) . Jei jau kalba apie triukšmą reglamentuojančius aktus, tai dienos metui taip pat yra nustatytos triukšmo normos. Jei jų nesilaikoma, piktybiškai triukšmaujama, veiskmų seka praktiškai ta pati, kaip ir naktinio triukšmo teroro atveju- policija, kaimynų pareiškimai, jei negana- Visuomenės sveikatos centro specialistai gali išmatuoti triukšmo lygį. jargau jargau kas gi kokį triukšmą matuos, jei mano viršutinis kaimynas tyliai žmoną smaugia? trikšmas nedidelis, tik labai kraupus... vaiko paauglio verksmas, žmonos šniokštimas... vieną kartą esu kvietusi policiją, po to tai pačiai policijai rašiau pasiaiškinimą, kodėl jiems darbą trukdau... užtat dabar kerštauju - AŠ DAINUOJU  čia jiems kaip vampyrams česnakai  o maži vaikai - jie ir lieka mažais vaikais. jie gi ne automatai, kad būtų galima nureguliuoti, kada verkia, kada ne.. kaip ten Kalsonas sakė - "nesinervuoti, svarbiausia nesinervuoti".. truputis tolerancijos niekada nekenkia...
QUOTE(Silvute @ 2005 10 05, 20:01) Nesuprantu, ka reikia normaliam kudikiui daryti, kad jisai nakti kelias valandas klyktu ir jo neitu nuraminti. na nueik i skyreli nuo 0 iki 1 metu ir pasiskaityk... musu kaimynai savo vaikams tikrai, matyt, kazka darydavo... reikejo vaiku teises kviesti. o tokie padorus zmones atrodo... ir be to tie ju vaikai kasziema po pora savaiciu prakosti naktimis - as nuo to ju kosuliuo kosmarus sapnuoju  kazi i kokia cia tarnyba reiktu kreiptis o apie ta gyvenima... na mano gyvenimas nesusideda vien tiktai is miegojimo. ir vaikscioti norisi normaliai, o ne ant pirstu galu... na ir nenoriu as tiesti kilimu, nenoriu, kad ir kaip nervintu mano perejimas koridoriumi kaimynka... ir dar noriu tureti galimybe pasikabinti paveiksliuka (isgrezti skyle ir ikalti vini) po darbo, na kad nereiketu del to atsiprasyti pusdieni is darbo... ir nesuprantu prie ko cia palyginimas su tvartu - gyvuliukai paprastai miega iki saules patekejimo... na o tos normos decibelu yra trejopos: 1. nuo 6.00 iki 18.00 - situo laiku gana dideles leistinos normos; 2. nuo 18.00 iki 22.00 ir savaitgaliais. 3. nuo 22.00 iki 6.00 - cia jau vaziuoja policija. dar idomus pastebejimas: susidaro toks ispudis, kad "triuksmadarius" (galimybe atsvesti pora gimtadieniu per metus, o ne festivaliai kassavaitgali) labiausiai gina tie, kas is tikruju to nedaro
Aquamarine
2005 10 06, 15:11
QUOTE(san @ 2005 10 06, 13:05) Koks kraupus nusikaltimas. Reiketu patobulinti baudziamaji kodeksa.  Siaubinga istatymu spraga.
mamagitana
2005 10 06, 15:13
o ko čia viską vienan puodan dedate? Ne jovalą gi verdat  Vaikščiot norisi, vaikai kosti, paveikslus mylit...Ir buchalinat tris gimtadienius, naujametį, kalėdas, velykas, sekmines, gegužės pirmą, kovo aštuntą, vasario šešioliktą, babos vardynas, kiekvieną penktadienį, šiaip iš širdies skausmo...Skirtingi tai dalykai, skirtingi... Beje, jei name koks šešiasdešimt butų, kiekviename bute po tris gyventojus-bus šimtas aštuoniasdešimt neramių naktų, ane? Pusę metų reikia švest . Kolektyvistai.
|
|