Anksciau labai megdavau kotletukus is pupu,burokeliu,kopusti ir t.t,bet receptu neberandu/uzmirsau.
pasidalinkite savo ziniomis
Merginos,forume yra nemazai kotletu is darzoviu receptu,bet visi jie ismetyti po skirtingas temas...
Anksciau labai megdavau kotletukus is pupu,burokeliu,kopusti ir t.t,bet receptu neberandu/uzmirsau. pasidalinkite savo ziniomis
va va ir man reikia tokio receptėlio, bet tokio kokio reikia neradau
as netgi niekad ju nevalgius, ne tik nedarau
oi-labai skanu kopustu kotletai,mmm...
sutarkuoti kopusta per burokine tarka,imusti kiausiniu,paprieskoniuoti,padruskuoti,pipiriuoti,iberti saujele manu kruopu (cia risamoji medziaga,nepadauginti,berti is akies ir ziureti konsistencija),mase isminkyti,formuoti kotletukus,kepti keptuveje,patiekti su bulviu kosyte ir tokiu padaziuku-lygiom dalim grietine ir majonezas plius itarkuoti marinuota agurkeli griuk negyvas kaip skanu-noriu..... QUOTE(comep @ 2008 02 20, 10:59) oi-labai skanu kopustu kotletai,mmm... sutarkuoti kopusta per burokine tarka,imusti kiausiniu,paprieskoniuoti,padruskuoti,pipiriuoti,iberti saujele manu kruopu (cia risamoji medziaga,nepadauginti,berti is akies ir ziureti konsistencija),mase isminkyti,formuoti kotletukus,kepti keptuveje,patiekti su bulviu kosyte ir tokiu padaziuku-lygiom dalim grietine ir majonezas plius itarkuoti marinuota agurkeli griuk negyvas kaip skanu-noriu..... aciu uz recepteli
As kepu blynus iš daržovių, mums labai patinka
Reikia sutarkuoti kopustą per burokinę tarką, sutarkuoti morką smulkesne šiektiek nei burokinė tarka, smulkiai supjaustyti svogūną arba porą (poras man patinka labiau, kadangi greičiau iškepa) Kitame inde užmaišome ganėtinai tirštą blynų tešlą (pora kiaušinių, pienas arba vanduo, miltai, prieskoniai (as asmeniškai naudoju sultinį arba vegetą - tuomet man blynai skaniausi). Sumaišome tešlą su daržovėmis, dedame su šaukštu į keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepame blynelius ant silpnos ugnies. Kepant visada uždengiu dangtį, taip blynai greičiau iškepa. Skanaus P.S. iš kietų kopustų, kaip aš vadinu "akmeninių" QUOTE(comep @ 2008 02 20, 14:57) nea nes jei troskinsi ciela kopusta-jo nesutarkuosi jei tarkuota kopusta troskinsi-gausis kose reikia daryti nestorus kotletukus ir kepti ne ant didziausios ugnies,na kaip ir mesos-tai kopustas iskeps supratau QUOTE(JaNNeTe @ 2008 02 20, 15:00) As kepu blynus iš daržovių, mums labai patinka Reikia sutarkuoti kopustą per burokinę tarką, sutarkuoti morką smulkesne šiektiek nei burokinė tarka, smulkiai supjaustyti svogūną arba porą (poras man patinka labiau, kadangi greičiau iškepa) Kitame inde užmaišome ganėtinai tirštą blynų tešlą (pora kiaušinių, pienas arba vanduo, miltai, prieskoniai (as asmeniškai naudoju sultinį arba vegetą - tuomet man blynai skaniausi). Sumaišome tešlą su daržovėmis, dedame su šaukštu į keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepame blynelius ant silpnos ugnies. Kepant visada uždengiu dangtį, taip blynai greičiau iškepa. Skanaus P.S. iš kietų kopustų, kaip aš vadinu "akmeninių" turetu buti skanu
dar nukopinsiu viena recepta
tikiuos forumiete nesupyks Atradau labai skanų receptą, gal kam pravers, nes tai gana pigu, gražiai atrodo ir baisiai gardu: 400 gr morkų 1 kiaušinis + 1 baltymas 50 gr miltų 50 gr grietinėlės (galima ir pieną naudot jei nėra) 50 gr Parmezano sūrio (galima ir Rokiškio sūrį jei nėra) kmynų Padarom blynų tešlą iš visų produktų, įdedam stambiai sutarkuotas moras, išmaišom ir kepam. Galima valgyt su grietine, nors man ri be nieko super!
Išbandėm pietums pirmąjį kopūstinių kotl. receptą, kuris be tešlos. Valgėm su bulvių koše ir varškės, česnako padažu. Ir vaikučiai neblogai kirto
QUOTE(comep @ 2008 02 20, 11:59) oi-labai skanu kopustu kotletai,mmm... sutarkuoti kopusta per burokine tarka,imusti kiausiniu,paprieskoniuoti,padruskuoti,pipiriuoti,iberti saujele manu kruopu (cia risamoji medziaga,nepadauginti,berti is akies ir ziureti konsistencija),mase isminkyti,formuoti kotletukus,kepti keptuveje,patiekti su bulviu kosyte ir tokiu padaziuku-lygiom dalim grietine ir majonezas plius itarkuoti marinuota agurkeli griuk negyvas kaip skanu-noriu..... Svaikutes:) As gaminu siek tiek kitaip Susmulkinu kopusto ir lengvai ji apverdu (tiek, kad sumikstetu, bet i kose nepavirstu). Tada nupilu vandenuka ir atausinus dedu kiausini, sauja zalio farso (sese minejo, kad dare su smulkiai susmulkinta desra, bet as pati nebandziau), siek tiek miltu ir prieskoniu. Viska sumaisau ir dedu su saukstu i keptuve. QUOTE(comep @ 2008 02 20, 09:59) oi-labai skanu kopustu kotletai,mmm... sutarkuoti kopusta per burokine tarka,imusti kiausiniu,paprieskoniuoti,padruskuoti,pipiriuoti,iberti saujele manu kruopu (cia risamoji medziaga,nepadauginti,berti is akies ir ziureti konsistencija),mase isminkyti,formuoti kotletukus,kepti keptuveje,patiekti su bulviu kosyte ir tokiu padaziuku-lygiom dalim grietine ir majonezas plius itarkuoti marinuota agurkeli griuk negyvas kaip skanu-noriu..... galvoju visai neblogas receptukas,tik bijau jau bebandyti,nes praeita savaite bandziau ceburekus su kopustu ir morka,tai vidurius paleido
O aš nesu niekada ragavus tų daržovių kotletų
QUOTE(ingakyca @ 2008 03 30, 20:24) O aš nesu niekada ragavus tų daržovių kotletų Bandyk drąsiai. Nes bent kopustu kotletai ne iš tolo neprimena kopūstų. Mano vyriškoji šeimos dalis ypač MB pakankamai konservatyvūs, bet valgė su malonumu ir darbar laiks nuo laiko prašo. Kai pirmą kartą padariau, niekas neatspejo ka valgo - buvo vardinta varske, vistiena, grybai dar kazkas tik nepamenu
Aš Maximoj perku gatavus įvairių daržovių blynus, nu man tai superinis skonis
Kopustu kotletai
kopusta susmulkinti,itarkuoti morka,ideti cesnako ir svogunu.Viska istroskinti,atvesinus imusti kelis kaiusinius,ideti majonezo,priekoniu ir manu kruopu,leisti pastoveti kokia val. Tada kepti kaip blynus ( taip gaunasi greiciau,nereikia kotletu formuoti),paprasciausiai deti sauksta mases ( su kaupu) i ikatinta alieju. Niam,kaip skanu ![]()
tikrai skanu,ir as kartais tokius gaminu.tik iskeptus as dar patroskinu.
ale nuotraukos jau neberodo
kotletų yra daržovių receptuose ir prie vegetariškų receptėlių,
aš gaminu iš - kopūstų pagal aukščiau minėtą receptą (skoniui paįvairinti dedu - mėsos, dešros, grybų...), iš burokėlių kotų (na, čia tinka vasarą) - raudonų burokėlių kotai (kai jie dar minkšti, be siūlų), kiaušinis, manų kruopos, prieskoniai (primena žuvį), virtų bulvių-ryžių (virtos bulvės sumalamos mėsmale, virti ryžiai, kiaušinis, prieskoniai), dar gaminu iš avižų dribsnių bei grikių dribsnių (bet tai jau ne daržovės, ane?) O maximos daržovių kotletai man labiau primena įvairių daržovių blynus, bet irgi skanu (kiek suprantu, ten šiaudeliais pjaustyti kopūstau, bulvės, morkos, salierai, kiaušinis, ir tešlai manai ar miltai) dar prisiminiau tokius blynelius grybų-kopūstų. tai vat, grybai sūdyti ar švieži, kopūstai šiaudeliais pjaustyti - apvirti, kiaušinis, manų kruopos - masė tokia skystoka, kabinama šaukštu, kepama aliejuje.
As kaip tik dabar pietums valagau tuos kopustu blynukus
Man jie labai jau nesulimpa i mas, nes kepant man ima trukineti
as i juos dedu kiausini ir manu arba miltu,o kartais ivarau visko po truputi,ir netyzta visai.
Viena karta su cukinuja kepiau,nes tiek dauk ju turejau,tai ja sutakavau,mesytes,kiausiniu ir manu kruopu,kaip skaniai buvo
Kopūstų kotletai su obuoliais
Supjaustytus kopūstus patroškinti piene atskiestu vandeniu. Obuolius nulupti,išimti seklalizdžius,supjaustyti šiaudeliais ideti sviesto patroškinti. Paskui įberti manų kruopas,supilti išplaktą kiaušinį Viską gerai išmaišyti su kopustais ir padaryti kotletus. Apvolioti džiuvėsėliuose ir kepti. Patiekti su natūraliu jogurtu ,ar grietine,čia skonio pasirinkimas.
Vegetariški maltinukai
smulkiai supjaustytų grybų, vienas svogūnas,maža cukinija, viena morka, nesūdytų žemės riešutų,arba anakardžio riešutų šviesios duonos trupinių, du šaukštai sukapotų petražolių šaukštelis mielių ekstrakto,druskos,pipirų,smulkintų avižinių dribsnių arba miltų maltinukų formavimui. Keptuveje maišydami pakepinkite grybus be aliejaus ,kol išgaruos visi skysčiai Sudėite į kombainą virtuvinį svogūnus,cukonijas,morkas bei riešutus ir pamaišykite ,kol masė bus vientisa. Sudėkite grybus duonos trupinius, petražoles,mielių ekstraktą,pasūdykite,pagardinkite pipirais.IšmaišykiteSu miltais arba smulkintais avižiniais dribsniais suformuokite maltinius ir palaikykite šaltaiNesvylančioje keptuvėje arba ant karštų kepimo grotelių ,vieną kart apversdami kepkite maltinukus,kol gražiai paruduos.Aliejaus naudokite kuo mažiau Patiekite karštus .
Nezinau, ar nepasikartosiu, bet mano seimai labai patinka sis patiekalas:
Tarkuoju puse misinio bulviu, puse sviezio kopusto, per bulvine tarka abu, tada nusunkiu visa skystima ir nuo bulviu ir nuo kopustu, tada musu pora kiausiniu, dedu prieskoniu misinio. suformavus kotletukus apvolioju manu kruopose ir i keptuve su ne daug aliejaus ir skanu, ir gan greitas darbas jei kas neaisku i a.z. is manes prastas pasakotojas o atrodo taip: QUOTE(Mintibutė @ 2008 11 03, 16:22) kopusta susmulkinti,itarkuoti morka,ideti cesnako ir svogunu.Viska istroskinti,atvesinus imusti kelis kaiusinius,ideti majonezo,priekoniu ir manu kruopu,leisti pastoveti kokia val. Tada kepti kaip blynus ( taip gaunasi greiciau,nereikia kotletu formuoti),paprasciausiai deti sauksta mases ( su kaupu) i ikatinta alieju. kiek laiko troškint reikia kaži?? QUOTE(kipshe @ 2008 11 25, 02:21) Tarkuoju puse misinio bulviu, puse sviezio kopusto, per bulvine tarka abu, tada nusunkiu visa skystima ir nuo bulviu ir nuo kopustu, tada musu pora kiausiniu, dedu prieskoniu misinio. suformavus kotletukus apvolioju manu kruopose ir i keptuve su ne daug aliejaus ir skanu, ir gan greitas darbas įdomu kodėl šitam recepte troškint nereikia??
Aš darau avižinius blynus-kotletus su daržovėmis. Iš vakaro dribsnius (apie 8 šaukštus) užpilu 1 stikline sultinio. Kitą dieną į juos įtarkuoju didelį svogūną, smulkiai morką, įdedu truputį miltų (gal 2 šaukštus), 2 kiaušinius ir kepu. Mes su dukryte mėgstam, bet vyras iš tolo baidosi
Dar kažkada dariau burokėlių maltinius, bet viena juos ir valgiau 2-3 burokai, 1 šaukštas sviesto, 0,5 st. manų, 0,5 st. miltų. Virtus burokus sumalti, sudėti į puodą su ištirpintu sviestu, pasūdyti ir užvirinti. Sudėti manus ir maišant virti kol sutirštės. Atvėsinti, apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti
as kazkada savitarnos restorane valgiau grikiu blynelius, labai patiko
gal kas nors ka nors zinote?
Aš darau iš tarkuotų cukinijų, morkų, paprikos, na prieskoniukų negailių, kiaušinis , miltai. Visai skanu prie kokio buljono
Delfine,čia aš pagal knygutę "viskas iš grikių".
Grikių blyneliai: 200 g. grikių miltų, 300-400ml.vandens,0,5 pakelio mielių, 40g.kvietinių mmiltų, 0,5 arbatinio šasukštelio druskos, 2 šaukštai cukraus, sviesto ,ar aliejus kepimui Grikių miltus vandenyje pavirinti trumpai ir ataušinti .Įberti susmulkintų mielių ir20.min. palikti šiltai ,kad pakiltų .Poto suberti kvietinius miltus ,cukrų,druką,ir dar kartą palikti,kad pakiltų Kepti nedidukus blynelius karštuose riebaluose apie10min. Valgyt su uogiene, ar su grietine.
aciu
kažkada kepiau kotletus iš kopūstų, tai abu su vyru valgėm neištardami nei žodžio
Sveikos supermamos, siandien pirma karta kepiau kopustu kotletus
as tai kepu is virto kopusto,bulviu ir morku
vyras labai megsta
nu sudetis yra,bet vistiek as nesusigaudau. bandziau daryt bet nesigavo
o kaip tu darei, kad nesigauna??
beje, yra temelė panaši į tavo: http://www.supermama.lt/forumas/lofiversio...hp/t281241.html čia gal rasi įdomių idėjų, čia ir apie maximinius tuos blyns irgi kalbama QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 24, 10:07) beje, yra temelė panaši į tavo: http://www.supermama.lt/forumas/lofiversio...hp/t281241.html čia gal rasi įdomių idėjų, čia ir apie maximinius tuos blyns irgi kalbama dėkui už vertingą nuorodą, visą puslapį išsisaugojau
Perskaiciau ir as ta puslapi, bet tokio recepto lyg ir nebuvo, man tie blynai taip pat labai patinka, as juos darau taip, tarkim 4 bulves, 2 morkos, ir trecdalis nedidelio kopusto, 1 kiausinis, ir pora kupinu saukstu miltu, ir druskos, truputi pipiru, galima vegeta. Viska ismaisau, ir kepu ant mazos ugnies. Man labai skanu, ypatingai, kai buna salti
|