Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Daržovių kotletai-blynai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2
Mintibutė
Merginos,forume yra nemazai kotletu is darzoviu receptu,bet visi jie ismetyti po skirtingas temas...
Anksciau labai megdavau kotletukus is pupu,burokeliu,kopusti ir t.t,bet receptu neberandu/uzmirsau.
pasidalinkite savo ziniomis 4u.gif
Gustuke
va va ir man reikia tokio receptėlio, bet tokio kokio reikia neradau unsure.gif
Mintibutė
QUOTE(Gustuke @ 2008 02 18, 17:36)
va va ir man reikia tokio receptėlio, bet tokio kokio reikia neradau unsure.gif
*

o kokio reikia?
Gustuke
QUOTE(Mintibutė @ 2008 02 18, 18:03)
o kokio reikia?
*

nelbai ir atsimenu ar su kopūstais ar burokėliais buvo 4u.gif
Mintibutė
QUOTE(Gustuke @ 2008 02 18, 19:28)
nelbai ir atsimenu ar su kopūstais ar burokėliais buvo 4u.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Merginos,nejaugi niekas nedaro darzoviu kotletu smile.gif netikiu biggrin.gif
Nerytė
as netgi niekad ju nevalgius, ne tik nedarau cool.gif
Mintibutė
QUOTE(Nerytė @ 2008 02 19, 16:07)
as netgi niekad ju nevalgius, ne tik nedarau  cool.gif
*

as darydavau ir labai megdavau rolleyes.gif bet uzmirsau blush2.gif pamenu esu darius is bulviu/morku,tai MB mane kad is vistienos/morku padaryta smile.gif
Nerytė
QUOTE(Mintibutė @ 2008 02 19, 16:30)
as darydavau ir labai megdavau rolleyes.gif bet uzmirsau  blush2.gif pamenu esu darius is bulviu/morku,tai MB mane kad is vistienos/morku padaryta smile.gif
*

o man skanu siaip troskintos, garintos, keptos darzoves ax.gif
comep
oi-labai skanu kopustu kotletai,mmm...
sutarkuoti kopusta per burokine tarka,imusti kiausiniu,paprieskoniuoti,padruskuoti,pipiriuoti,iberti saujele manu kruopu (cia risamoji medziaga,nepadauginti,berti is akies ir ziureti konsistencija),mase isminkyti,formuoti kotletukus,kepti keptuveje,patiekti su bulviu kosyte ir tokiu padaziuku-lygiom dalim grietine ir majonezas plius itarkuoti marinuota agurkeli
griuk negyvas kaip skanu-noriu..... smile.gif
Mintibutė
QUOTE(comep @ 2008 02 20, 10:59)
sutarkuoti kopusta per burokine tarka,imusti kiausiniu,paprieskoniuoti,padruskuoti,pipiriuoti,iberti saujele manu kruopu (cia risamoji medziaga,nepadauginti,berti is akies ir ziureti konsistencija),mase isminkyti,formuoti kotletukus,kepti keptuveje,patiekti su bulviu kosyte ir tokiu padaziuku-lygiom dalim grietine ir majonezas plius itarkuoti marinuota agurkeli
*

aciu uz recepteli 4u.gif ,o ar nereikia pirma kopusta kiek patroskinti?
comep
QUOTE(Mintibutė @ 2008 02 20, 15:43)
aciu uz recepteli 4u.gif ,o ar nereikia pirma kopusta kiek patroskinti?
*

nea
nes jei troskinsi ciela kopusta-jo nesutarkuosi
jei tarkuota kopusta troskinsi-gausis kose
reikia daryti nestorus kotletukus ir kepti ne ant didziausios ugnies,na kaip ir mesos-tai kopustas iskeps
JaNNeTe
As kepu blynus iš daržovių, mums labai patinka wub.gif :

Reikia sutarkuoti kopustą per burokinę tarką, sutarkuoti morką smulkesne šiektiek nei burokinė tarka, smulkiai supjaustyti svogūną arba porą (poras man patinka labiau, kadangi greičiau iškepa)
Kitame inde užmaišome ganėtinai tirštą blynų tešlą (pora kiaušinių, pienas arba vanduo, miltai, prieskoniai (as asmeniškai naudoju sultinį arba vegetą - tuomet man blynai skaniausi). Sumaišome tešlą su daržovėmis, dedame su šaukštu į keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepame blynelius ant silpnos ugnies. Kepant visada uždengiu dangtį, taip blynai greičiau iškepa.
Skanaus smile.gif

P.S. iš kietų kopustų, kaip aš vadinu "akmeninių" biggrin.gif , kuriais šiuo metu daugiausiai prekiaujama aš šių blynų nekepu, ne tokie skanus gaunasi kaip iš šviežesnių. Tad reikia pirkti šviežesnius, kurie dar šiektiek žali smile.gif
Mintibutė
QUOTE(comep @ 2008 02 20, 14:57)
nea
nes jei troskinsi ciela kopusta-jo nesutarkuosi
jei tarkuota kopusta troskinsi-gausis kose
reikia daryti nestorus kotletukus ir kepti ne ant didziausios ugnies,na kaip ir mesos-tai kopustas iskeps
*

supratau 4u.gif
QUOTE(JaNNeTe @ 2008 02 20, 15:00)
As kepu blynus iš daržovių, mums labai patinka wub.gif :

Reikia sutarkuoti kopustą per burokinę tarką, sutarkuoti morką smulkesne šiektiek nei burokinė tarka, smulkiai supjaustyti svogūną arba porą (poras man patinka labiau, kadangi greičiau iškepa)
Kitame inde užmaišome ganėtinai tirštą blynų tešlą (pora kiaušinių, pienas arba vanduo, miltai, prieskoniai (as asmeniškai naudoju sultinį arba vegetą - tuomet man blynai skaniausi). Sumaišome tešlą su daržovėmis, dedame su šaukštu į keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepame blynelius ant silpnos ugnies. Kepant visada uždengiu dangtį, taip blynai greičiau iškepa.
Skanaus  smile.gif

P.S. iš kietų kopustų, kaip aš vadinu "akmeninių" biggrin.gif , kuriais šiuo metu daugiausiai prekiaujama aš šių blynų nekepu, ne tokie skanus gaunasi kaip iš šviežesnių. Tad reikia pirkti šviežesnius, kurie dar šiektiek žali smile.gif
*

turetu buti skanu rolleyes.gif
Mintibutė
dar nukopinsiu viena recepta
tikiuos forumiete nesupyks

Atradau labai skanų receptą, gal kam pravers, nes tai gana pigu, gražiai atrodo ir baisiai gardu:
400 gr morkų
1 kiaušinis + 1 baltymas
50 gr miltų
50 gr grietinėlės (galima ir pieną naudot jei nėra)
50 gr Parmezano sūrio (galima ir Rokiškio sūrį jei nėra)
kmynų

Padarom blynų tešlą iš visų produktų, įdedam stambiai sutarkuotas moras, išmaišom ir kepam. Galima valgyt su grietine, nors man ri be nieko super!

S.N.A.S
QUOTE(Mintibutė @ 2008 02 19, 17:30)
pamenu esu darius is bulviu/morku,tai MB mane kad is vistienos/morku padaryta smile.gif
*

o receptuką galima? mirksiukas.gif
vakar kaip tyčia akys maximoj už daržovių blynų užkliuvo, tai manau pasisdaryt reiktų..
Mintibutė
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 02 22, 15:14)
o receptuką galima? mirksiukas.gif
vakar kaip tyčia akys maximoj už daržovių blynų užkliuvo, tai manau pasisdaryt reiktų..
*

va cia ir beda,kad ne LT gyvenu,o receptu knygos/uzrasai ten liko unsure.gif tam sia tema ir uzvedziau,kad receptu gauti rolleyes.gif
S.N.A.S
doh.gif aišku.. lauksim, gal kas pametės kokį super-duper kotletukų receptuką.. unsure.gif
crocus
Išbandėm pietums pirmąjį kopūstinių kotl. receptą, kuris be tešlos. Valgėm su bulvių koše ir varškės, česnako padažu. Ir vaikučiai neblogai kirto
Grėtė
QUOTE(comep @ 2008 02 20, 11:59)
*

Svaikutes:)
As gaminu siek tiek kitaip ax.gif Jie nera 100% vegetariski, bet LABAI skanus. Pirma karta kai padariau, isgirdau n... variantu is ko tai padaryta, bet nieks neatspejo lotuliukas.gif
Susmulkinu kopusto ir lengvai ji apverdu (tiek, kad sumikstetu, bet i kose nepavirstu). Tada nupilu vandenuka ir atausinus dedu kiausini, sauja zalio farso (sese minejo, kad dare su smulkiai susmulkinta desra, bet as pati nebandziau), siek tiek miltu ir prieskoniu. Viska sumaisau ir dedu su saukstu i keptuve.

Auksesmama
QUOTE(comep @ 2008 02 20, 09:59)
*

galvoju visai neblogas receptukas,tik bijau jau bebandyti,nes praeita savaite bandziau ceburekus su kopustu ir morka,tai vidurius paleido lotuliukas.gif blush2.gif
comep
QUOTE(Auksesmama @ 2008 03 30, 03:49)
galvoju visai neblogas receptukas,tik bijau jau bebandyti,nes praeita savaite bandziau ceburekus su kopustu ir morka,tai vidurius paleido lotuliukas.gif  blush2.gif
*

na siaip as jautruole maistui bet del siu kotl dar nieko nenutiko.... rolleyes.gif
Auksesmama
QUOTE(comep @ 2008 03 30, 15:48)
na siaip as jautruole maistui bet del siu kotl dar nieko nenutiko....  rolleyes.gif
*

gal todel ,kad kopustu as apkepinau g.gif
ingakyca
O aš nesu niekada ragavus tų daržovių kotletų biggrin.gif ir kažkodėl bijau net bandyti daryti, nes gali tekti išmesti dėl neįprasto skonio doh.gif nes kepto kopūsto ar buroko niu neįsivaizduoju niekaip
Grėtė
QUOTE(ingakyca @ 2008 03 30, 20:24)
O aš nesu niekada ragavus tų daržovių kotletų  biggrin.gif ir kažkodėl bijau net bandyti daryti, nes gali tekti išmesti dėl neįprasto skonio  doh.gif nes kepto kopūsto ar buroko niu neįsivaizduoju niekaip
*

Bandyk drąsiai. Nes bent kopustu kotletai ne iš tolo neprimena kopūstų. Mano vyriškoji šeimos dalis ypač MB pakankamai konservatyvūs, bet valgė su malonumu ir darbar laiks nuo laiko prašo. Kai pirmą kartą padariau, niekas neatspejo ka valgo - buvo vardinta varske, vistiena, grybai dar kazkas tik nepamenu biggrin.gif
Aga
Aš Maximoj perku gatavus įvairių daržovių blynus, nu man tai superinis skonis thumbup.gif
Mintibutė
Kopustu kotletai
kopusta susmulkinti,itarkuoti morka,ideti cesnako ir svogunu.Viska istroskinti,atvesinus imusti kelis kaiusinius,ideti majonezo,priekoniu ir manu kruopu,leisti pastoveti kokia val. Tada kepti kaip blynus ( taip gaunasi greiciau,nereikia kotletu formuoti),paprasciausiai deti sauksta mases ( su kaupu) i ikatinta alieju.
Niam,kaip skanu 4u.gif

user posted image

user posted image
JOLKA999
tikrai skanu,ir as kartais tokius gaminu.tik iskeptus as dar patroskinu.
Mintibutė
ale nuotraukos jau neberodo unsure.gif ? ar kas mato?
Mrs. R
kotletų yra daržovių receptuose ir prie vegetariškų receptėlių, 4u.gif

aš gaminu iš - kopūstų pagal aukščiau minėtą receptą (skoniui paįvairinti dedu - mėsos, dešros, grybų...),
iš burokėlių kotų (na, čia tinka vasarą) - raudonų burokėlių kotai (kai jie dar minkšti, be siūlų), kiaušinis, manų kruopos, prieskoniai (primena žuvį),
virtų bulvių-ryžių (virtos bulvės sumalamos mėsmale, virti ryžiai, kiaušinis, prieskoniai),
dar gaminu iš avižų dribsnių bei grikių dribsnių (bet tai jau ne daržovės, ane?)

O maximos daržovių kotletai man labiau primena įvairių daržovių blynus, bet irgi skanu (kiek suprantu, ten šiaudeliais pjaustyti kopūstau, bulvės, morkos, salierai, kiaušinis, ir tešlai manai ar miltai)

dar prisiminiau tokius blynelius grybų-kopūstų. tai vat, grybai sūdyti ar švieži, kopūstai šiaudeliais pjaustyti - apvirti, kiaušinis, manų kruopos - masė tokia skystoka, kabinama šaukštu, kepama aliejuje.

4u.gif
Panele:)
As kaip tik dabar pietums valagau tuos kopustu blynukus thumbup.gif .
Man jie labai jau nesulimpa i mas, nes kepant man ima trukineti doh.gif , jau antra karta kepu ir vis tas pats gaunasi, nors si karta dejau daugiau manu kruopu g.gif
JOLKA999
as i juos dedu kiausini ir manu arba miltu,o kartais ivarau visko po truputi,ir netyzta visai.
Ashji
Viena karta su cukinuja kepiau,nes tiek dauk ju turejau,tai ja sutakavau,mesytes,kiausiniu ir manu kruopu,kaip skaniai buvo rolleyes.gif
regna
Kopūstų kotletai su obuoliais
Supjaustytus kopūstus patroškinti piene atskiestu vandeniu.
Obuolius nulupti,išimti seklalizdžius,supjaustyti šiaudeliais ideti sviesto patroškinti.
Paskui įberti manų kruopas,supilti išplaktą kiaušinį
Viską gerai išmaišyti su kopustais ir padaryti kotletus.
Apvolioti džiuvėsėliuose ir kepti.
Patiekti su natūraliu jogurtu
,ar grietine,čia skonio pasirinkimas.
regna
Vegetariški maltinukai
smulkiai supjaustytų grybų, vienas svogūnas,maža cukinija, viena morka, nesūdytų žemės riešutų,arba anakardžio riešutų šviesios duonos trupinių, du šaukštai sukapotų petražolių
šaukštelis mielių ekstrakto,druskos,pipirų,smulkintų avižinių dribsnių arba miltų maltinukų formavimui.
Keptuveje maišydami pakepinkite grybus be aliejaus ,kol išgaruos visi skysčiai
Sudėite į kombainą virtuvinį svogūnus,cukonijas,morkas bei riešutus ir pamaišykite
,kol masė bus vientisa.
Sudėkite grybus duonos trupinius, petražoles,mielių ekstraktą,pasūdykite,pagardinkite pipirais.IšmaišykiteSu miltais arba smulkintais avižiniais dribsniais suformuokite maltinius ir palaikykite šaltaiNesvylančioje keptuvėje arba ant karštų kepimo grotelių ,vieną kart apversdami kepkite maltinukus,kol gražiai paruduos.Aliejaus naudokite kuo mažiau
Patiekite karštus .
kipshe
Nezinau, ar nepasikartosiu, bet mano seimai labai patinka sis patiekalas:

Tarkuoju puse misinio bulviu, puse sviezio kopusto, per bulvine tarka abu, tada nusunkiu visa skystima ir nuo bulviu ir nuo kopustu, tada musu pora kiausiniu, dedu prieskoniu misinio. suformavus kotletukus apvolioju manu kruopose ir i keptuve su ne daug aliejaus ir skanu, ir gan greitas darbas

jei kas neaisku i a.z. is manes prastas pasakotojas

o atrodo taip:
S.N.A.S
QUOTE(Mintibutė @ 2008 11 03, 16:22)
kopusta susmulkinti,itarkuoti morka,ideti cesnako ir svogunu.Viska istroskinti,atvesinus imusti kelis kaiusinius,ideti majonezo,priekoniu ir manu kruopu,leisti pastoveti kokia val. Tada kepti kaip blynus ( taip gaunasi greiciau,nereikia kotletu formuoti),paprasciausiai deti sauksta mases ( su kaupu) i ikatinta alieju.
*

kiek laiko troškint reikia kaži??

QUOTE(kipshe @ 2008 11 25, 02:21)
Tarkuoju puse misinio bulviu, puse sviezio kopusto, per bulvine tarka abu, tada nusunkiu visa skystima ir nuo bulviu ir nuo kopustu, tada musu pora kiausiniu, dedu prieskoniu misinio. suformavus kotletukus apvolioju manu kruopose ir i keptuve su ne daug aliejaus ir skanu, ir gan greitas darbas 
*

įdomu kodėl šitam recepte troškint nereikia?? g.gif
Greta77
Aš darau avižinius blynus-kotletus su daržovėmis. Iš vakaro dribsnius (apie 8 šaukštus) užpilu 1 stikline sultinio. Kitą dieną į juos įtarkuoju didelį svogūną, smulkiai morką, įdedu truputį miltų (gal 2 šaukštus), 2 kiaušinius ir kepu. Mes su dukryte mėgstam, bet vyras iš tolo baidosi gun_rifle.gif
Dar kažkada dariau burokėlių maltinius, bet viena juos ir valgiau rolleyes.gif
2-3 burokai,
1 šaukštas sviesto,
0,5 st. manų,
0,5 st. miltų.
Virtus burokus sumalti, sudėti į puodą su ištirpintu sviestu, pasūdyti ir užvirinti. Sudėti manus ir maišant virti kol sutirštės. Atvėsinti, apvolioti džiūvėsėliuose ir kepti essen.gif
`delfine`
as kazkada savitarnos restorane valgiau grikiu blynelius, labai patiko ax.gif
gal kas nors ka nors zinote? ax.gif
mickute7
Aš darau iš tarkuotų cukinijų, morkų, paprikos, na prieskoniukų negailių, kiaušinis , miltai. Visai skanu prie kokio buljono ax.gif
regna
Delfine,čia aš pagal knygutę "viskas iš grikių".
Grikių blyneliai:
200 g. grikių miltų,
300-400ml.vandens,0,5 pakelio mielių,
40g.kvietinių mmiltų,
0,5 arbatinio šasukštelio druskos,
2 šaukštai cukraus,
sviesto ,ar aliejus kepimui
Grikių miltus vandenyje pavirinti trumpai ir ataušinti .Įberti susmulkintų mielių ir20.min. palikti šiltai ,kad pakiltų .Poto suberti kvietinius miltus ,cukrų,druką,ir dar kartą palikti,kad pakiltų
Kepti nedidukus blynelius karštuose riebaluose apie10min.
Valgyt su uogiene, ar su grietine.
`delfine`
aciu 4u.gif
vilega
kažkada kepiau kotletus iš kopūstų, tai abu su vyru valgėm neištardami nei žodžio smile.gif tik po kurio laiko pasakėme vienas kitam, kad nei vienam nei kitam nepatiko biggrin.gif gal aš kažką netaip padariau, kad buvo neskanu schmoll.gif
birucaite
Sveikos supermamos, siandien pirma karta kepiau kopustu kotletus rolleyes.gif , jauciau, kad bus skanu, bet kad taaaaip skanu,net neitariau. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif wub.gif aciuks.gif uz skanias idejas.
erika_jaz
as tai kepu is virto kopusto,bulviu ir morku thumbup.gif nu labai jau mums niam niam clap.gif clap_1.gif
wanile
vyras labai megsta
S.N.A.S
4u.gif o ten ant etiketės sudėties nerašo? Nes aš kažakada pirkau, tai rašė: bulvės, morkos, salierai... blush2.gif
wanile
nu sudetis yra,bet vistiek as nesusigaudau. bandziau daryt bet nesigavo
S.N.A.S
o kaip tu darei, kad nesigauna?? 4u.gif
beje, yra temelė panaši į tavo: http://www.supermama.lt/forumas/lofiversio...hp/t281241.html
čia gal rasi įdomių idėjų, čia ir apie maximinius tuos blyns irgi kalbama mirksiukas.gif
ganija
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 24, 10:07)
beje, yra temelė panaši į tavo: http://www.supermama.lt/forumas/lofiversio...hp/t281241.html
čia gal rasi įdomių idėjų, čia ir apie maximinius tuos blyns irgi kalbama mirksiukas.gif
*

dėkui už vertingą nuorodą, visą puslapį išsisaugojau 4u.gif
gelep
Perskaiciau ir as ta puslapi, bet tokio recepto lyg ir nebuvo, man tie blynai taip pat labai patinka, as juos darau taip, tarkim 4 bulves, 2 morkos, ir trecdalis nedidelio kopusto, 1 kiausinis, ir pora kupinu saukstu miltu, ir druskos, truputi pipiru, galima vegeta. Viska ismaisau, ir kepu ant mazos ugnies. Man labai skanu, ypatingai, kai buna salti smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.