Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: •Saldūs receptai su nuotraukomis•
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Povila$
Kuo daugiau kepam, gaminam ir, be abejo, tęsiam diskusijas toliau!

user posted image

DĖMЕSIO! Visos nuotraukos turi būti su RECEPTAIS, arba atvirkščiai - visi receptai su NUOTRAUKOMIS.
bigsmile.gif

davija

Sveikos atvykusios į naują temą 4u.gif

o jau foto kokia bigsmile.gif
QUOTE(Povila$ @ 2009 06 24, 22:21)
[
DĖMЕSIO! Visos nuotraukos turi būti su RECEPTAIS, arba atvirkščiai - visi receptai su NUOTRAUKOMIS.
bigsmile.gif
*

labai mėgstu tokias taisykles, trumpai ir aškiai 4u.gif

Viva7, klausei kieklakštų gaunas iš daividijos plikytos tešlos braškinio torto, tai man gavosi 22cm dydžio 9 lakštai, bet aš kitą kart ir darysiu truputį storesnius mirksiukas.gif
lile
As si savaitgali ir dariau plikytos teslos braskini torciuka. Siaip gavosi viskas labai gerai smile.gif Nebuvo jokiu negeru nutikimu smile.gif Mani fomr a26 cm isejo 7 lakstai ir dar papuosimui padariau apie 10 mazu plikytu pyragaiciu i kuriu vidu taip pat ipurskiau torto pertepimo. Lapai nusieme labai lengvai, kaip ir recepte rasoma, tiesiog kebdami jau atsokinedavo nuo popieriaus. Tiesa kiausinius dejau i atvesusia tesla, i karsta nebandziau, o ir gavau patarima, taip nedaryti, nes gali sutraukti baltyma. Net ir ploni lakstukai po truputuka graziai iskilo.

Man torukas skanus, tik gal siek tiek reiktu daugiau cukruiko. Taip labai gaivus, nesaldus. Riebumo nelabai jauciau smile.gif Gal del to, kad dejau nemazai braskiu.
daividija
Mergaites,smagu kam patiko tortas,ten braskes ir yra visas torto geris thumbup.gif
*B.A*
QUOTE(Viva7 @ 2009 06 24, 22:17)

labai skaniai atrodo jusu tortas, norejau paklausti, o kiek gaunasi lakstu? 4u.gif
*

man gavosi 9...25cm skermens bigsmile.gif

tortas buvo akimirksniu sudorotas!!!vaikam labai tiko,suvalge net o kelis gabalus wub.gif wub.gif wub.gif
Sikste
QUOTE(daividija @ 2009 06 25, 10:24)
Mergaites,smagu kam patiko tortas,ten braskes ir yra visas torto geris thumbup.gif
*

Prisikepiau as lakstu siam tortui ir neina nuo popieriaus atplesti doh.gif lotuliukas.gif jau kokia nevykele esu blush2.gif net geda, bet labai norejau pasiguosti blush2.gif pasidariau dar viena tesla, kepsiu tol kol viskas gausis lotuliukas.gif tik si karta tepsiu ant teflonines formos.
dar galvojau gal mano popierius netoks g.gif kuo skiriasi baking paper nuo greasproof paper? abu tos pacios spalvos- rudi,ir ant abieju galima kepti, ir nezinau koks dabar mano yra,senai nusipirkus buvau ir ipakavima ismeciau doh.gif
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
*B.A*
QUOTE(Sikste @ 2009 06 25, 16:24)
Prisikepiau as lakstu siam tortui ir neina nuo popieriaus atplesti doh.gif  lotuliukas.gif  jau kokia nevykele esu  blush2.gif  net geda, bet labai norejau pasiguosti blush2.gif  pasidariau dar viena tesla, kepsiu tol kol viskas gausis lotuliukas.gif tik si karta tepsiu ant teflonines formos.
dar galvojau gal mano popierius netoks g.gif  kuo skiriasi baking paper nuo greasproof paper? abu tos pacios spalvos- rudi, ir nezinau koks dabar mano yra,senai nusipirkus buvau ir ipakavima ismeciau doh.gif
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

net ir atsale neatplysta?? g.gif keista!!pas mane pats pigiausias kepimo popieriu baltas ir tai viskas gavosi bigsmile.gif
Sikste
QUOTE(*B.A* @ 2009 06 25, 16:25)
net ir atsale neatplysta??  g.gif keista!!pas mane pats pigiausias kepimo popieriu baltas ir tai viskas gavosi  bigsmile.gif
*

Zinok neatplysta, as juos ir padrekinti bandziau, bet veltui lotuliukas.gif cia tik man taip gali gautis lotuliukas.gif nieko dabar kepu naujus ir viskas gaunas thumbup.gif
*B.A*
QUOTE(Sikste @ 2009 06 25, 16:36)
Zinok neatplysta, as juos ir padrekinti bandziau, bet veltui lotuliukas.gif cia tik man taip gali gautis  lotuliukas.gif  nieko dabar kepu naujus ir viskas gaunas thumbup.gif
*

gerai kad bandai dar karta!!saunuole!! thumbup.gif
Sikste
As pasizadejau taip lengvai nepasiduoti, nes begalo graziai cia visu nuotraukos atrode 4u.gif
daividija
QUOTE(Sikste @ 2009 06 25, 13:24)
Prisikepiau as lakstu siam tortui ir neina nuo popieriaus atplesti doh.gif  lotuliukas.gif  jau kokia nevykele esu  blush2.gif  net geda, bet labai norejau pasiguosti blush2.gif  pasidariau dar viena tesla, kepsiu tol kol viskas gausis lotuliukas.gif tik si karta tepsiu ant teflonines formos.
dar galvojau gal mano popierius netoks g.gif  kuo skiriasi baking paper nuo greasproof paper? abu tos pacios spalvos- rudi,ir ant abieju galima kepti, ir nezinau koks dabar mano yra,senai nusipirkus buvau ir ipakavima ismeciau doh.gif
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

greasproof kepimui nelabai tinka,nebent aptepti ji riebalais.
baking popierius geras.
laumupė
Nu jetau koks skanus tas daividijos tortukas plykitinės tešlos su braškėmis. Nekaip atsivalgyti negaliu bigsmile.gif Nuotraukos nededu, nes tortuko papuošimas nevertas puplikavimo. Tiesa pertepimą dariau varškę sumaišius su išplakta grietinėle, pasaldinta cukraus pudra. Man mascarpone per riebus variantas.
Didelis ačiū daividijai už receptuką aciuks.gif thumbup.gif

Dabar mąstau kaip žiemą reikės tokį skonį pasigaminti, kai nebus šviežių braškių g.gif
~♥KaipTaiKaip♥~
QUOTE(laumupė @ 2009 06 25, 19:20)
Nu jetau koks skanus tas daividijos tortukas plykitinės tešlos su braškėmis. Nekaip atsivalgyti negaliu  bigsmile.gif  Nuotraukos nededu, nes tortuko papuošimas nevertas puplikavimo. Tiesa pertepimą dariau varškę sumaišius su išplakta grietinėle, pasaldinta cukraus pudra. Man mascarpone per riebus variantas.
Didelis ačiū daividijai  už receptuką aciuks.gif    thumbup.gif 

Dabar mąstau kaip žiemą reikės tokį skonį pasigaminti, kai nebus šviežių braškių  g.gif
*

O kokią varškę dėjai ir kiek?
Sikste
QUOTE(daividija @ 2009 06 25, 18:22)
greasproof kepimui nelabai tinka,nebent aptepti ji riebalais.
baking popierius geras.
*

aciu 4u.gif
ir dar didesnis aciu uz nuostabu tortuka 4u.gif dabar laukiu nesulaukiu kada galesiu ragauti, nes turi mano sesuo atvaziuoti. nuotraukele idesiu i pagyru puodus, parodysiu kad istikro iskepiau hihihi.gif
laumupė
QUOTE(Vaidullka @ 2009 06 25, 20:37)
O kokią varškę dėjai ir kiek?
*

Kadani seperuotos negavau varškės tai paprasčiausiai dėjau du pakelius 9% ir du pakelius liesos varškės, iš viso keturis varškės ir mažą indelį grietinėlės išplakus įmaišiau. Man tai labai skanu biggrin.gif

Va kas beliko user posted image
laurindre
Nooooooooooriu doh.gif Kad greičiau tie lakštai šsikeptų, galima būtų ir dažniau pasidaryti, bet labai jau ilgai prie jų sedeti reikia doh.gif
laumupė
QUOTE(laurindre @ 2009 06 25, 21:17)
Nooooooooooriu doh.gif Kad greičiau tie lakštai šsikeptų, galima būtų ir dažniau pasidaryti, bet labai jau ilgai prie jų sedeti reikia doh.gif
*

Aha, man irgi neužteko tų 8 minučių lakštams kepti kaip kad buvo nurodyta recepte. Gerokai ilgiau teko prakiurksoti prie orkaitės doh.gif bet buvo verta biggrin.gif
daividija
QUOTE(laumupė @ 2009 06 25, 16:59)
Kadani seperuotos negavau varškės tai paprasčiausiai dėjau du pakelius 9% ir du pakelius liesos varškės, iš viso keturis varškės ir mažą indelį grietinėlės išplakus įmaišiau. Man tai labai skanu  biggrin.gif

Koks skanus gabalelis essen.gif

Atnesu riesutiniu sausainiuku,recepta velgi atkasiau rusaiciu forume(saunuoles jos)
user posted image
Sniego pirsteliai
200g riesutu,
250g sviesto,
1 kiausinis,
80-100g grietines,
300g miltu.

riesutus smulkiai sukapoti arba sumalti mesmale(as juos kapoju svogunu kapokle),
Kiausini,grietine(gaunasi 3-4v,s grietines),minksta sviesta,cukru issukti mikseriu.Sumaisyti su riesutais,miltais,miltu gali reiketi daugiau,as dar idejau apie 200g,ziurint nuo teslos,turi buti minksta,bet nelipti prie ranku.
Is teslos suvolioti volelius(pirsto storio) ir kepti 180C 15-20min.skarda iskloti kepimo popieriumi.Dar karstus apvolioti cukraus pudra.
Twiggy

Sveikos,
gal ne itin tam tinkama tema, bet noreciau paklausti tokio dalykelio biggrin.gif Keliuose receptuose pastebejau, kad pries kepant avizinius sausainius, avizinius dribsnius reikia pakepti keptuveje. Ka tai duoda? smile.gif Gal jie buna traskesni?
Vikucce
QUOTE(Twiggy @ 2009 06 25, 21:25)
Sveikos,
gal ne itin tam tinkama tema, bet noreciau paklausti tokio dalykelio  biggrin.gif  Keliuose receptuose pastebejau, kad pries kepant avizinius sausainius, avizinius dribsnius reikia pakepti keptuveje. Ka tai duoda?  smile.gif  Gal jie buna traskesni?
*

Taip, būtent mirksiukas.gif
rugiagele26
O as siemet su braskemis jokio kepinio nedariau blush2.gif o kur tas receptas su plikyta tesla ir braskemis? blush2.gif ax.gif
Olesta
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 26, 16:24)
O as siemet su braskemis jokio kepinio nedariau  blush2.gif o kur tas receptas su plikyta tesla ir braskemis?  blush2.gif  ax.gif
*

kaip laikaisi, senai matyta?????? g.gif per šį savaitgalį tris Glacee braškių tortus turiu padaryti doh.gif vienas jau eigoje ax.gif snikersui ganašas stingsta šaldytuve, o kiek jį ten laikyti galas žino, puošti tai reikia šį vakarą, nu blogiausiu atveju ryt ryte unsure.gif kaip bijau ka nesigaus išplakti unsure.gif bet kažkodėl tikiu kad kaip visada rasiu sprendimą, jei net nepavyks blush2.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
rugiagele26
QUOTE(Olesta @ 2009 06 26, 16:52)
kaip laikaisi, senai matyta?????? g.gif per šį savaitgalį tris Glacee braškių tortus turiu padaryti doh.gif vienas jau eigoje ax.gif snikersui ganašas stingsta šaldytuve, o kiek jį ten laikyti galas žino, puošti tai reikia šį vakarą, nu blogiausiu atveju ryt ryte unsure.gif kaip bijau ka nesigaus išplakti unsure.gif bet kažkodėl tikiu kad kaip visada rasiu sprendimą, jei net nepavyks blush2.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Aij, po biskiuka laikausi... padariau viena torta gigantuka, ale vos vos padariau... noriu isbandyt ta jusu braskiu torta, ale cia glacee ir daividijos tai du skirtingi kaip suprantu??? Kuris skanesnis?
Olesta
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 26, 16:56)
Aij, po biskiuka laikausi... padariau viena torta gigantuka, ale vos vos padariau... noriu isbandyt ta jusu braskiu torta, ale cia glacee ir daividijos tai du skirtingi kaip suprantu??? Kuris skanesnis?
*

plikytukui tikiuosi atrasiu laiko išbandyti, visos čia labai gundo, o tas Glacee, tai fantastinis thumbup.gif
rugiagele26
QUOTE(Olesta @ 2009 06 26, 16:57)
plikytukui tikiuosi atrasiu laiko išbandyti, visos čia labai gundo, o tas Glacee, tai fantastinis thumbup.gif
*

As cia ne viska skaitau, tai gal galetum mestelt nuoroda, kur tas tortukas buvo?... blush2.gif atsilikus as cia nuo jusu labai...
Olesta
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 26, 17:01)
As cia ne viska skaitau, tai gal galetum mestelt nuoroda, kur tas tortukas buvo?...  blush2.gif atsilikus as cia nuo jusu labai...
*

Glacee braškių tortas ir Daividijos plikytukas braškių tortas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
rugiagele26
QUOTE(Olesta @ 2009 06 26, 17:08)

Aciu ax.gif
ciku_caku
QUOTE(laumupė @ 2009 06 25, 19:59)

Va kas beliko 

vaizdelis kerintis thumbup.gif
silke:)
sveikos, kepejeles. Turiu ant savo galvos dideli rupesti - esu ipareigota skubiai mergvakariui prikepti sausainiuku, na tokios ypatingos formeles - turi buti sausainiukai vyriski daikciukai doh.gif blush2.gif Ale, dabar galvoju, is kokios teslos cia man pavyktu sitoki reikaliuka nulipdyti? Galvoju ar kokia meduoline netiktu? g.gif Dekoju, jei kuri padesit...nes reikia jau rytojui... doh.gif
rugiagele26
QUOTE(silke:) @ 2009 06 26, 17:55)
sveikos, kepejeles. Turiu ant savo galvos dideli rupesti - esu ipareigota skubiai mergvakariui prikepti sausainiuku, na tokios ypatingos formeles - turi buti sausainiukai vyriski daikciukai  doh.gif  blush2.gif  Ale, dabar galvoju, is kokios teslos cia man pavyktu sitoki reikaliuka nulipdyti? Galvoju ar kokia meduoline netiktu? g.gif  Dekoju, jei kuri padesit...nes reikia jau rytojui... doh.gif
*

Zinai, meduoline tesla tikrai pats tas butu g.gif as issipiesciau "daikciuko" formele, issikirpciau, ir apsibraizyciau apie ja, ir deciau kepti g.gif paskui dar papaisyciau smile.gif
S.N.A.S
QUOTE(silke:) @ 2009 06 26, 17:55)
esu ipareigota skubiai mergvakariui prikepti sausainiuku,
*

blush2.gif būtų įdomu pamatyt galutinį rezultatą... įmesk foto, jei neišgraibstys mergvakario dalyvės biggrin.gif
labai įdomu, kaip tu suformuosi tą daiktą... g.gif
Sense
Sveikos,
Kadangi braškių metas,o jas trintas nebeįdomu vagyti, sugalvojau išsikepti pyragą. Ilgai galvojau kokį čia kepti, kad ilgai neužtrūkti, nes prisiruošiau tik vėlų vakarą. Šaldytuve neturėjau nei grietinėlės, nei varškės, dažniausiai receptuose naudojamų produktų, tai pasiskaičius keletą receptų ir atkeliavus naktinei kūrybos mūzai, štai ką prikūriau.
user posted image

Receptas:
pagrindui sluoksniuota tešla, kurią dar pakočiojau, kad gautųsi plonesnė.
Įdarui:
Braškės sutrintos su cukrumi. Naudojau blenderį, tačiau iki visiškos tyrės nereikia trinti, reik palikti tirštą su didesniais braškių gabaliukais.
Viršutinė tešla:
avižiniai dribsniai, smulkinti riešutai (geriausiai tinka lazdyno, graikiški, migdolai, bet tinka ir kiti. aš dėjau žemės riešutus ir migdolus),nedidelis gabaliukas sviesto.
Gamyba:
Iškočiojau pirktą sluoksniuotą tešlą. Įkaitinau orkaitę ir indą, kuriame ketinama kepti. Stambiai sutryniau braškes su cukrumi. Viršutiniam sluoksniui sumaišiau penkių grūdų avižinius dribsnius+turėjau sausu pusryčius, kuriuose yra visko ir šokolado gabaliukų ir razinų ir pan., tai įbėriau ir šitų. Į dribsnius su riešutais įdėjau gabaliuką sviesto ir sutryniau viską pirkštais, kad gautųsi trupiniai.
Į įkaitintą indą ir pateptą sviestu klojau kočiotą tešlą, palikau aukštus kraštus. Ant viršaus trintas braškes, o ant braškių - dribsnių trupinių mišinį. Ir į orkaitę. Atvėsusį pabarstome cukraus pudra.
Jei tešlą norite palikti storesnę ir nekočiosite, reikia ją subadyti šakute ir atskirai trumpai pakept.Tada dėti braškes ir trupinius ir vėl kepti.
Pyragas labai skanus gavos, gal labiau tiktų trupininio pyrago pagrindas, bet kadangi mėgstu sluoksniuotą tešlą, tai man pats tas wink.gif kepiau sau,tad nesistengiau padaryti labai gražius lygius tešlos kraštus. Dbar skanauju su kava thumbup.gif
user posted image
davija
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 26, 16:56)
*

Jie abu beproto skanūs wub.gif bigsmile.gif tik glacee pasidaro greičiau, iškepi biskvitą ir pertepi, o daividijos - tai jau reik kept atskirus blynus, užima ir laiko daugiau ir pastangų. Jei turi silikoninį paklotą kepimui, tada kepk ant jo, bus paprasčiau mirksiukas.gif

Merginos, bet aš pagalvojau, kad tuos tortus galės adaptuot ir avietėm ir mėlynėm g.gif wub.gif žodžiu tokie vasariški torčiukai ax.gif

daividija kokius riešutus naudojiai? jie tikriausi kietoki gaunas, bet tirpstantys burnoj - apie sausainukus kalbu ax.gif ar įkėlei juos į sausainukų temą mirksiukas.gif
daividija
QUOTE(davija @ 2009 06 27, 12:46)

daividija kokius riešutus naudojiai? jie tikriausi kietoki gaunas, bet tirpstantys burnoj - apie sausainukus kalbu ax.gif ar įkėlei juos į sausainukų temą mirksiukas.gif
*

Naudojau per puse graikiskus ir anakardziu riesutus,bet galima deti bet kokius,recepte buvo su zemes riesutais.
Burnoje tirpstantys tai Miseles riesutiniai,sitie biski kitokie-trapus,bet labai skanus,gavosi tikrai daug,trys dideles skardos,bet mes juos jau surijom. blush2.gif Nes suvalgai viena ir norisi antro ir taip eini ratais.

I sausainiuku tema neidejau,cia tiek daug temu,kad as net nesilankau visose. doh.gif
Vilmoshka
Pažiūrėjau tuos abu tortus, reiks bandyt... smile.gif Manau, turėtų būti nerealiai skanūs 4u.gif

QUOTE(silke:) @ 2009 06 26, 16:55)
sveikos, kepejeles. Turiu ant savo galvos dideli rupesti - esu ipareigota skubiai mergvakariui prikepti sausainiuku, na tokios ypatingos formeles - turi buti sausainiukai vyriski daikciukai  doh.gif  blush2.gif  Ale, dabar galvoju, is kokios teslos cia man pavyktu sitoki reikaliuka nulipdyti? Galvoju ar kokia meduoline netiktu? g.gif  Dekoju, jei kuri padesit...nes reikia jau rytojui... doh.gif
*

Oooi, geras biggrin.gif
Mirčiau iš juoko juos gamindama biggrin.gif
Tikrai, lauksim foto... smile.gif
inkariuke
QUOTE(Vilmoshka @ 2009 06 28, 01:15)
Pažiūrėjau tuos abu tortus, reiks bandyt... smile.gif Manau, turėtų būti nerealiai skanūs 4u.gif
Oooi, geras biggrin.gif
*

gal galit pagelbet .gal zinot kur klaipedoj galima nusipirkt valgomu dazu kiek ieskau niekur nerandu
miglicienta
TORTAS SU BRAŠKĖM

user posted image

Reikalingi produktai:
Papločiui:

250 g miltų;
150 g cukraus;
80 g cukraus;
kiaušinis;
kiaušinio trynys;
žiupsnelis druskos.
Kremui:

30 g želatinos;
450 g riebesnio jogurto;
150 g cukraus;
žalioji citrina;
200 g braškių.

Paruošimas:

Kiaušinį ir kiaušinio trynį ištrinti su cukrumi. Sudėti kambario temperatūros sviestą, suberti miltus, žiupsnelį druskos ir suminkyti tešlą. Valandai padėti į šaldytuvą.

Iškočioti lakštą ir įkloti į kepimo formą, kad kraštai užsilenktų į viršų. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių. Atvėsusį išimti iš formos.

Želatiną išbrinkyti su keliais šaukštais vandens. Jogurtą sumaišyti su cukrumi, žaliosios citrinos žievelėmis bei sultimis. Nuplautas braškes sutrinti šakute.

Išbrinkusią želatiną išlydyti karšto vandens vonelėje. Kai ims vėsti, ipilti šiek tiek jogurto kremo ir išsukti. Tada sumaišyti su likusiu jogurto kremu. Sudėti trintas braškes ir dar sykį atsargiai išmaišyti. Pradėjusi stingti kremą sukrėsti ant biskvito ir kelioms valandoms pastatyti jį į šaldytuvą.

user posted image

Labai skanus, gaivus "torčiukas".Puikiai dera braškės ir citrina. Beje,dėjau natūralų jogurtą, tačiau esu tikra, kad tiktų ir bet koks vaisinis.
Mupi
QUOTE(daividija @ 2009 06 25, 10:24)
*

Recptukas 10 balu 4u.gif Buvau niekad nebandzius daryti plikytios teslos, bet viskas pavyko thumbup.gif na zodziu rezultatas pranoko lukescius bigsmile.gif Manau, kad verta bandyti su avietem, gal net melynem g.gif
Elena
Visuotinė braškomanija lotuliukas.gif
Braškių želė ištirpinau, gerai išmaišiau, įpyliau į formą, ir įdėjau į šaldytuvą kad sustingtu.
Tada ištirpinau želatiną (pirma ją užpyliau šaltu virintu vandeniu ir palakiau 40 min), po to ant mažos ugnies maišydama laikiau kol visiškai ištirps.Palikau atvėsti.Paėmiau litrą šaltibarščių kefyro, išplakiau su cukraus pudra, supyliau želatiną ir gerai išmaišiau.Į formą kur buvo žėlė pridėjau braškių, ant viršaus užpyliau plaktą kefyrą.Vėl į šaldytuvą kad sustingtu.Papuošiau mėtomis.

user posted image
de_za_vu
QUOTE(Elena @ 2009 06 29, 09:42)
Visuotinė braškomanija  lotuliukas.gif

o jau kaip gaiviai atrodo thumbup.gif ir labai gražiai pateikta thumbup.gif
Vaiiva
QUOTE(Elena @ 2009 06 29, 08:42)
[color=darkviolet]Visuotinė braškomanija  lotuliukas.gif

*

Tokiai vasariškai karštai dienai kaip ši - tobulas desertas thumbup.gif bigsmile.gif Ir labai gražus, kas be ko, kaip ir visi Elenos patiekaliukai mirksiukas.gif
padima
pyragas ,,kai nieko neturi tai ir nereikia nieko...''
sudejau ka radau namie taigi:
dedame koki norit laksta biskvito apacioje formos(pas mane buvo20cm)
prideliojat pjaustytu braskiu kiek tik norisi,
uzpilui: grietines(kad ir pacios pigiausios as naudojau norfos)400g
pagal skoni idejau vanilinio cukraus ir cukraus pudros
dar dejau trintu braskiu
imam kaupina sauksta zelatinos(as dejau tos stipriosios dr.otker)isbrinkinau paskui i mikrobangu krosnele,kai atveso supyliau i grietines mase ir gerai ismaisiau.
viska supyliau ant biskvito ir i saldytuva,ir ka gi skanaus,tiesiog gaivuma!!!
user posted image
*B.A*
QUOTE(padima @ 2009 06 30, 13:11)
pyragas ,,kai nieko neturi tai ir nereikia nieko...''

*

pasaka thumbup.gif

pas mane is tos pacios serijos lotuliukas.gif norejos kazko skanaus ir gaivaus
user posted image

pakelis agrastu zeles
indelis naturalaus jogurto 360g
braskes
grietinele

agrastu zele istirpinau 140ml vandens,sumaisiau su jogurtu,padejau stingt,kai apstingo,paplakiau mixeriu ir supyliau i dubenelius,papuosiau braskem ir plakta grietinele bigsmile.gif

skanaus!!!!! rolleyes.gif
Olesta
eikit sau su tokiais gaivėsiais bigsmile.gif man dabar taip ne pro šalį būtų kokio gabalėlio popietei blush2.gif wub.gif
JOLKA999
tokia karsta diena tokie gaivinantys skanestai thumbup.gif
silke:)
rugiagele26, dekui uz operatyviai suteikta pagalba. 4u.gif

QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 26, 21:46)
blush2.gif būtų įdomu pamatyt galutinį rezultatą... įmesk foto, jei neišgraibstys mergvakario dalyvės biggrin.gif
labai įdomu, kaip tu suformuosi tą daiktą... g.gif
*

QUOTE(Vilmoshka @ 2009 06 28, 02:15)
Oooi, geras biggrin.gif
*

deja, mergaites, foto nebus...Nespejau benufotkinti, labai skubejau suspeti pagaminti. Pasipraktikavus gavos visai liuks - ir figuringi + puosiau sokoladu ir vyniojau i celofana su kaspinais. lotuliukas.gif Tiesa, kai kepiau, pataike sveciai atvaziuoti, tai mire visi is juoko... blush2.gif blush2.gif doh.gif
miglicienta
BRAŠKIŲ IR RABARBARŲ CRUMBLE

user posted image

Pasakiškai skanus "apkepas". Tiesą pasakius, lietuviškai jis turbūt skambėtų kaip "trupininis braškių ir rabarbarų apkepas", nes angliškam žodžiui crumble mes lyg ir neturim lygiaverčio atitikmens savo kalboje.

Reikalingi produktai:
1/4 puodelio cukraus;
2 šaukštai kukurūzų krakmolo;
1/2 šaukštelio cinamono;
3 puodeliai braškių (nuvalytų ir padalytų į keturias dalis);
2 puodeliai rabarbarų (supjaustytų 2cm dydžio kubeliais);
2/3 puodelio miltų;
2/3 puodelio avižinių dribsnių;
2/3 puodelio rudojo cukraus;
1 šaukštelis cinamono;
1/3 puodelio tirpinto sviesto.

Paruošimas:
Sumaišyti cukrų, krakmolą ir cinamoną dideliame dubenyje. Sudėti braškes ir rabarbarus ir gerai išmaišyti.

Kitame dubenyje sumaišyti miltus, avižinius dribsnius, rudąjį cukrų, cinamoną ir sviestą.

Sudėti braškių ir rabarbarų masę į kepimo indą. Ant viršaus supilti antrąjį mišinį.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje,kol pradės burbuliuoti ir paviršius pasidarys auksinės spalvos (apie 45 min).

Labai skanu valgyti su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

user posted image
user posted image
Schino
Sveikos mergaites 4u.gif Nu kadangi ilga laika jau nuo pat pirmos temos pradejau skaitinet recepciukus visokiu ir uzsirasinet i sasiuvinuka ( prisirasiau tai gyva bala jau biggrin.gif ) tai ir as apsireiksiu sioje temoje, siandien kaip tik kepiau ir isbandziau si recepta, kaskur kazkada radus buvau bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Taigi:

Vysniu pyragas

Ingridientai:
1. 400g vysniu ( be kauliuku ),
2. 200g miltu,
3. 180 sviesto,
4. 140g cukraus pudros,
5.4 kiausiniu,
6. 1 a.s. kepimo milteliu,
7. 1 a.s. vanilinio cukraus,
8. Ziupsnelio druskos.

Gaminimas:
Kambario temperaturos sviesta isplakite su cukraus pudra ir vaniles esencija. Po 1 imuskite kiausinius ir gerai ismaisykite po kiekvieno. Miltus sumaisykite su druska ir kepimo milteliais. Po truputi berkite miltus i sviesto mase ir maisykite. Kepimo forma istepkite sviestu ir sukratykite tesla i kepimo forma. Ant teslos suberkite vysnias, lengvai visas spustelkite i tesla.
Kepti ikaitintoje orkaiteje, 180C temperaturoje, apie 30 min. Iskepus apibarstyti cukraus pudra.

user posted image
user posted image

Na, o dabar mano pastebejimai biggrin.gif Pyragas gavosi skanus, seip kaip koks keksas sakyciau. smile.gif Kadangi as dariau is padidintos 1/2 normomis, tai kepti gavau 1h 10 min doh.gif biggrin.gif Su vysniom, tai puse teslos mases supyliau i kepimo forma ir puse vysniu sudejau i vidu ir uzpyliau likusia teslos mase, o kitas jau kaip pagal recepta, ant virsaus ( jei nebuciau puse i vidu sukisusi nezinau kaip jas butu reikeja ant virsaus sutalpint). Cukraus pudra pamirsau pabarstyt biggrin.gif Seip visumoj skanus pyragas gavosi, vysnios toki rugstuma duoda ( nu gal del to kad pirmosios kaip ir rolleyes.gif ). Tik niekaip nesuprantu, nu kodel, kai kepu viskas issikelia, o poto viskas, nu tiesiog viskas pasmenga unsure.gif
aslin
Aš kepiau Sausainius su baltymais, čia vieni iš mūsų skaniausių tongue.gif

user posted image

4 kiaušiniai
400-500 g miltų
4 šaukštai grietinės
10 šaukštų cukraus
200-250 g. sviesto ar margarino (kepiniams)
1 šaukštas acto

Miltus išberti ant stalo, burokine tarka į miltus sutarkuoti margariną. Ranka išmaišyti, kol miltai susimaišys su margarinu. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus pastatyti šaltai, trynius išsukti su grietine. Trynius su grietine supilti į miltus, sumaišytus su sviestu, supilti actą ir greitai suminkyti tešlą. padalinti į 7-8 rutuliukus (gali būti daugiau ar mažiau,maždaug sniego gniūžtės dydžio), atšaldyti.
Išplakti baltymus iki putų. po truputi berti cukrų ir plakti iki tirštos masės.
tešlos rutuliuką iškočioti apvaliai, ar ovalo formos (plonai 1milimetro) ir supjaustyti trikampiais. ant trikampio plačiojo galo dėti beveik šaukštelį (maždaug)baltymų kremo ir susukti. Dėti į skardą galima vieną arti kito, nes kyla į viršų. kepti 170-180 laipsnių apie 20-30 min, kol pagels.
Vilmoshka
Oooo, kaip viskas skanu... 4u.gif
Braškiniai skanėstai fantastiški thumbup.gif
O sausainiai su baltymais taip nerealiai skaniai atrodo, mmm wub.gif
Pulsim gaminti kai grįšim iš atostogų smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.