DĖMЕSIO! Visos nuotraukos turi būti su RECEPTAIS, arba atvirkščiai - visi receptai su NUOTRAUKOMIS.
Kuo daugiau kepam, gaminam ir, be abejo, tęsiam diskusijas toliau!
![]() DĖMЕSIO! Visos nuotraukos turi būti su RECEPTAIS, arba atvirkščiai - visi receptai su NUOTRAUKOMIS. Sveikos atvykusios į naują temą o jau foto kokia QUOTE(Povila$ @ 2009 06 24, 22:21) [ DĖMЕSIO! Visos nuotraukos turi būti su RECEPTAIS, arba atvirkščiai - visi receptai su NUOTRAUKOMIS. labai mėgstu tokias taisykles, trumpai ir aškiai Viva7, klausei kieklakštų gaunas iš daividijos plikytos tešlos braškinio torto, tai man gavosi 22cm dydžio 9 lakštai, bet aš kitą kart ir darysiu truputį storesnius
As si savaitgali ir dariau plikytos teslos braskini torciuka. Siaip gavosi viskas labai gerai
Man torukas skanus, tik gal siek tiek reiktu daugiau cukruiko. Taip labai gaivus, nesaldus. Riebumo nelabai jauciau
Mergaites,smagu kam patiko tortas,ten braskes ir yra visas torto geris
QUOTE(daividija @ 2009 06 25, 10:24) Prisikepiau as lakstu siam tortui ir neina nuo popieriaus atplesti dar galvojau gal mano popierius netoks QUOTE(Sikste @ 2009 06 25, 16:24) Prisikepiau as lakstu siam tortui ir neina nuo popieriaus atplesti dar galvojau gal mano popierius netoks net ir atsale neatplysta??
As pasizadejau taip lengvai nepasiduoti, nes begalo graziai cia visu nuotraukos atrode
QUOTE(Sikste @ 2009 06 25, 13:24) Prisikepiau as lakstu siam tortui ir neina nuo popieriaus atplesti dar galvojau gal mano popierius netoks greasproof kepimui nelabai tinka,nebent aptepti ji riebalais. baking popierius geras.
Nu jetau koks skanus tas daividijos tortukas plykitinės tešlos su braškėmis. Nekaip atsivalgyti negaliu
Didelis ačiū daividijai už receptuką Dabar mąstau kaip žiemą reikės tokį skonį pasigaminti, kai nebus šviežių braškių QUOTE(laumupė @ 2009 06 25, 19:20) Nu jetau koks skanus tas daividijos tortukas plykitinės tešlos su braškėmis. Nekaip atsivalgyti negaliu Didelis ačiū daividijai už receptuką Dabar mąstau kaip žiemą reikės tokį skonį pasigaminti, kai nebus šviežių braškių O kokią varškę dėjai ir kiek? QUOTE(daividija @ 2009 06 25, 18:22) aciu ir dar didesnis aciu uz nuostabu tortuka
Nooooooooooriu
QUOTE(laurindre @ 2009 06 25, 21:17) Nooooooooooriu Aha, man irgi neužteko tų 8 minučių lakštams kepti kaip kad buvo nurodyta recepte. Gerokai ilgiau teko prakiurksoti prie orkaitės QUOTE(laumupė @ 2009 06 25, 16:59) Kadani seperuotos negavau varškės tai paprasčiausiai dėjau du pakelius 9% ir du pakelius liesos varškės, iš viso keturis varškės ir mažą indelį grietinėlės išplakus įmaišiau. Man tai labai skanu Koks skanus gabalelis Atnesu riesutiniu sausainiuku,recepta velgi atkasiau rusaiciu forume(saunuoles jos) ![]() Sniego pirsteliai 200g riesutu, 250g sviesto, 1 kiausinis, 80-100g grietines, 300g miltu. riesutus smulkiai sukapoti arba sumalti mesmale(as juos kapoju svogunu kapokle), Kiausini,grietine(gaunasi 3-4v,s grietines),minksta sviesta,cukru issukti mikseriu.Sumaisyti su riesutais,miltais,miltu gali reiketi daugiau,as dar idejau apie 200g,ziurint nuo teslos,turi buti minksta,bet nelipti prie ranku. Is teslos suvolioti volelius(pirsto storio) ir kepti 180C 15-20min.skarda iskloti kepimo popieriumi.Dar karstus apvolioti cukraus pudra. Sveikos, gal ne itin tam tinkama tema, bet noreciau paklausti tokio dalykelio
O as siemet su braskemis jokio kepinio nedariau
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 26, 16:24) kaip laikaisi, senai matyta?????? QUOTE(Olesta @ 2009 06 26, 16:52) kaip laikaisi, senai matyta?????? Aij, po biskiuka laikausi... padariau viena torta gigantuka, ale vos vos padariau... noriu isbandyt ta jusu braskiu torta, ale cia glacee ir daividijos tai du skirtingi kaip suprantu??? Kuris skanesnis? QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 26, 16:56) Aij, po biskiuka laikausi... padariau viena torta gigantuka, ale vos vos padariau... noriu isbandyt ta jusu braskiu torta, ale cia glacee ir daividijos tai du skirtingi kaip suprantu??? Kuris skanesnis? plikytukui tikiuosi atrasiu laiko išbandyti, visos čia labai gundo, o tas Glacee, tai fantastinis QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 26, 17:01) As cia ne viska skaitau, tai gal galetum mestelt nuoroda, kur tas tortukas buvo?... Glacee braškių tortas ir Daividijos plikytukas braškių tortas QUOTE(laumupė @ 2009 06 25, 19:59) Va kas beliko vaizdelis kerintis
sveikos, kepejeles. Turiu ant savo galvos dideli rupesti - esu ipareigota skubiai mergvakariui prikepti sausainiuku, na tokios ypatingos formeles - turi buti sausainiukai vyriski daikciukai
QUOTE(silke:) @ 2009 06 26, 17:55) sveikos, kepejeles. Turiu ant savo galvos dideli rupesti - esu ipareigota skubiai mergvakariui prikepti sausainiuku, na tokios ypatingos formeles - turi buti sausainiukai vyriski daikciukai Zinai, meduoline tesla tikrai pats tas butu
Sveikos,
Kadangi braškių metas,o jas trintas nebeįdomu vagyti, sugalvojau išsikepti pyragą. Ilgai galvojau kokį čia kepti, kad ilgai neužtrūkti, nes prisiruošiau tik vėlų vakarą. Šaldytuve neturėjau nei grietinėlės, nei varškės, dažniausiai receptuose naudojamų produktų, tai pasiskaičius keletą receptų ir atkeliavus naktinei kūrybos mūzai, štai ką prikūriau. ![]() Receptas: pagrindui sluoksniuota tešla, kurią dar pakočiojau, kad gautųsi plonesnė. Įdarui: Braškės sutrintos su cukrumi. Naudojau blenderį, tačiau iki visiškos tyrės nereikia trinti, reik palikti tirštą su didesniais braškių gabaliukais. Viršutinė tešla: avižiniai dribsniai, smulkinti riešutai (geriausiai tinka lazdyno, graikiški, migdolai, bet tinka ir kiti. aš dėjau žemės riešutus ir migdolus),nedidelis gabaliukas sviesto. Gamyba: Iškočiojau pirktą sluoksniuotą tešlą. Įkaitinau orkaitę ir indą, kuriame ketinama kepti. Stambiai sutryniau braškes su cukrumi. Viršutiniam sluoksniui sumaišiau penkių grūdų avižinius dribsnius+turėjau sausu pusryčius, kuriuose yra visko ir šokolado gabaliukų ir razinų ir pan., tai įbėriau ir šitų. Į dribsnius su riešutais įdėjau gabaliuką sviesto ir sutryniau viską pirkštais, kad gautųsi trupiniai. Į įkaitintą indą ir pateptą sviestu klojau kočiotą tešlą, palikau aukštus kraštus. Ant viršaus trintas braškes, o ant braškių - dribsnių trupinių mišinį. Ir į orkaitę. Atvėsusį pabarstome cukraus pudra. Jei tešlą norite palikti storesnę ir nekočiosite, reikia ją subadyti šakute ir atskirai trumpai pakept.Tada dėti braškes ir trupinius ir vėl kepti. Pyragas labai skanus gavos, gal labiau tiktų trupininio pyrago pagrindas, bet kadangi mėgstu sluoksniuotą tešlą, tai man pats tas
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 06 26, 16:56) Aij, po biskiuka laikausi... padariau viena torta gigantuka, ale vos vos padariau... noriu isbandyt ta jusu braskiu torta, ale cia glacee ir daividijos tai du skirtingi kaip suprantu??? Kuris skanesnis? Jie abu beproto skanūs Merginos, bet aš pagalvojau, kad tuos tortus galės adaptuot ir avietėm ir mėlynėm daividija kokius riešutus naudojiai? jie tikriausi kietoki gaunas, bet tirpstantys burnoj - apie sausainukus kalbu QUOTE(davija @ 2009 06 27, 12:46) daividija kokius riešutus naudojiai? jie tikriausi kietoki gaunas, bet tirpstantys burnoj - apie sausainukus kalbu Naudojau per puse graikiskus ir anakardziu riesutus,bet galima deti bet kokius,recepte buvo su zemes riesutais. Burnoje tirpstantys tai Miseles riesutiniai,sitie biski kitokie-trapus,bet labai skanus,gavosi tikrai daug,trys dideles skardos,bet mes juos jau surijom. I sausainiuku tema neidejau,cia tiek daug temu,kad as net nesilankau visose.
Pažiūrėjau tuos abu tortus, reiks bandyt...
QUOTE(silke:) @ 2009 06 26, 16:55) sveikos, kepejeles. Turiu ant savo galvos dideli rupesti - esu ipareigota skubiai mergvakariui prikepti sausainiuku, na tokios ypatingos formeles - turi buti sausainiukai vyriski daikciukai Oooi, geras Mirčiau iš juoko juos gamindama Tikrai, lauksim foto...
TORTAS SU BRAŠKĖM
![]() Reikalingi produktai: Papločiui: 250 g miltų; 150 g cukraus; 80 g cukraus; kiaušinis; kiaušinio trynys; žiupsnelis druskos. Kremui: 30 g želatinos; 450 g riebesnio jogurto; 150 g cukraus; žalioji citrina; 200 g braškių. Paruošimas: Kiaušinį ir kiaušinio trynį ištrinti su cukrumi. Sudėti kambario temperatūros sviestą, suberti miltus, žiupsnelį druskos ir suminkyti tešlą. Valandai padėti į šaldytuvą. Iškočioti lakštą ir įkloti į kepimo formą, kad kraštai užsilenktų į viršų. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių. Atvėsusį išimti iš formos. Želatiną išbrinkyti su keliais šaukštais vandens. Jogurtą sumaišyti su cukrumi, žaliosios citrinos žievelėmis bei sultimis. Nuplautas braškes sutrinti šakute. Išbrinkusią želatiną išlydyti karšto vandens vonelėje. Kai ims vėsti, ipilti šiek tiek jogurto kremo ir išsukti. Tada sumaišyti su likusiu jogurto kremu. Sudėti trintas braškes ir dar sykį atsargiai išmaišyti. Pradėjusi stingti kremą sukrėsti ant biskvito ir kelioms valandoms pastatyti jį į šaldytuvą. ![]() Labai skanus, gaivus "torčiukas".Puikiai dera braškės ir citrina. Beje,dėjau natūralų jogurtą, tačiau esu tikra, kad tiktų ir bet koks vaisinis.
Visuotinė braškomanija
Braškių želė ištirpinau, gerai išmaišiau, įpyliau į formą, ir įdėjau į šaldytuvą kad sustingtu. Tada ištirpinau želatiną (pirma ją užpyliau šaltu virintu vandeniu ir palakiau 40 min), po to ant mažos ugnies maišydama laikiau kol visiškai ištirps.Palikau atvėsti.Paėmiau litrą šaltibarščių kefyro, išplakiau su cukraus pudra, supyliau želatiną ir gerai išmaišiau.Į formą kur buvo žėlė pridėjau braškių, ant viršaus užpyliau plaktą kefyrą.Vėl į šaldytuvą kad sustingtu.Papuošiau mėtomis. ![]() QUOTE(Elena @ 2009 06 29, 09:42) Visuotinė braškomanija o jau kaip gaiviai atrodo
pyragas ,,kai nieko neturi tai ir nereikia nieko...''
sudejau ka radau namie taigi: dedame koki norit laksta biskvito apacioje formos(pas mane buvo20cm) prideliojat pjaustytu braskiu kiek tik norisi, uzpilui: grietines(kad ir pacios pigiausios as naudojau norfos)400g pagal skoni idejau vanilinio cukraus ir cukraus pudros dar dejau trintu braskiu imam kaupina sauksta zelatinos(as dejau tos stipriosios dr.otker)isbrinkinau paskui i mikrobangu krosnele,kai atveso supyliau i grietines mase ir gerai ismaisiau. viska supyliau ant biskvito ir i saldytuva,ir ka gi skanaus,tiesiog gaivuma!!!
QUOTE(padima @ 2009 06 30, 13:11) pasaka pas mane is tos pacios serijos ![]() pakelis agrastu zeles indelis naturalaus jogurto 360g braskes grietinele agrastu zele istirpinau 140ml vandens,sumaisiau su jogurtu,padejau stingt,kai apstingo,paplakiau mixeriu ir supyliau i dubenelius,papuosiau braskem ir plakta grietinele skanaus!!!!!
eikit sau su tokiais gaivėsiais
tokia karsta diena tokie gaivinantys skanestai
rugiagele26, dekui uz operatyviai suteikta pagalba.
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 06 26, 21:46) labai įdomu, kaip tu suformuosi tą daiktą... QUOTE(Vilmoshka @ 2009 06 28, 02:15) deja, mergaites, foto nebus...Nespejau benufotkinti, labai skubejau suspeti pagaminti. Pasipraktikavus gavos visai liuks - ir figuringi + puosiau sokoladu ir vyniojau i celofana su kaspinais.
BRAŠKIŲ IR RABARBARŲ CRUMBLE
![]() Pasakiškai skanus "apkepas". Tiesą pasakius, lietuviškai jis turbūt skambėtų kaip "trupininis braškių ir rabarbarų apkepas", nes angliškam žodžiui crumble mes lyg ir neturim lygiaverčio atitikmens savo kalboje. Reikalingi produktai: 1/4 puodelio cukraus; 2 šaukštai kukurūzų krakmolo; 1/2 šaukštelio cinamono; 3 puodeliai braškių (nuvalytų ir padalytų į keturias dalis); 2 puodeliai rabarbarų (supjaustytų 2cm dydžio kubeliais); 2/3 puodelio miltų; 2/3 puodelio avižinių dribsnių; 2/3 puodelio rudojo cukraus; 1 šaukštelis cinamono; 1/3 puodelio tirpinto sviesto. Paruošimas: Sumaišyti cukrų, krakmolą ir cinamoną dideliame dubenyje. Sudėti braškes ir rabarbarus ir gerai išmaišyti. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, avižinius dribsnius, rudąjį cukrų, cinamoną ir sviestą. Sudėti braškių ir rabarbarų masę į kepimo indą. Ant viršaus supilti antrąjį mišinį. Kepti 180 laipsnių orkaitėje,kol pradės burbuliuoti ir paviršius pasidarys auksinės spalvos (apie 45 min). Labai skanu valgyti su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle. ![]()
Sveikos mergaites
Vysniu pyragas Ingridientai: 1. 400g vysniu ( be kauliuku ), 2. 200g miltu, 3. 180 sviesto, 4. 140g cukraus pudros, 5.4 kiausiniu, 6. 1 a.s. kepimo milteliu, 7. 1 a.s. vanilinio cukraus, 8. Ziupsnelio druskos. Gaminimas: Kambario temperaturos sviesta isplakite su cukraus pudra ir vaniles esencija. Po 1 imuskite kiausinius ir gerai ismaisykite po kiekvieno. Miltus sumaisykite su druska ir kepimo milteliais. Po truputi berkite miltus i sviesto mase ir maisykite. Kepimo forma istepkite sviestu ir sukratykite tesla i kepimo forma. Ant teslos suberkite vysnias, lengvai visas spustelkite i tesla. Kepti ikaitintoje orkaiteje, 180C temperaturoje, apie 30 min. Iskepus apibarstyti cukraus pudra. ![]() Na, o dabar mano pastebejimai
Aš kepiau Sausainius su baltymais, čia vieni iš mūsų skaniausių
![]() 4 kiaušiniai 400-500 g miltų 4 šaukštai grietinės 10 šaukštų cukraus 200-250 g. sviesto ar margarino (kepiniams) 1 šaukštas acto Miltus išberti ant stalo, burokine tarka į miltus sutarkuoti margariną. Ranka išmaišyti, kol miltai susimaišys su margarinu. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus pastatyti šaltai, trynius išsukti su grietine. Trynius su grietine supilti į miltus, sumaišytus su sviestu, supilti actą ir greitai suminkyti tešlą. padalinti į 7-8 rutuliukus (gali būti daugiau ar mažiau,maždaug sniego gniūžtės dydžio), atšaldyti. Išplakti baltymus iki putų. po truputi berti cukrų ir plakti iki tirštos masės. tešlos rutuliuką iškočioti apvaliai, ar ovalo formos (plonai 1milimetro) ir supjaustyti trikampiais. ant trikampio plačiojo galo dėti beveik šaukštelį (maždaug)baltymų kremo ir susukti. Dėti į skardą galima vieną arti kito, nes kyla į viršų. kepti 170-180 laipsnių apie 20-30 min, kol pagels.
Oooo, kaip viskas skanu...
Braškiniai skanėstai fantastiški O sausainiai su baltymais taip nerealiai skaniai atrodo, mmm Pulsim gaminti kai grįšim iš atostogų |