Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nėštukės cukrinukės (4 tema)
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
madmuazele
user posted image

Čia mes plepam ir dalinamės patirtimi apie viską, kas susiję su cukriniu diabetu ir nestuke.gif
Lai ligos debesėliai netemdo mūsų džiaugsmo ir nedaužo visų mūsų vilčių ir svajonių wub.gif Džiaugiamės mūsų svajonių išsipildymu bei remiame viena kitą, kai sunku ir neramu
user posted image

Tikimės, kad ši vasara bus vaisinga mūsų planuojančioms!!!

user posted image

Naudinga info
Diabetas ir nėštumas

Ankstesnės temos:
tema
1 tema
2 tema
3 tema
Kriste1978
Aciu madmuazelei uz naujus, grazius namucius gossip.gif
As irgi duriuosi ir i pilva ir i koja, ir i sedyne bandziau, bet i sedyne, tai dzinsai trinasi, skauda kartais. O adatele naudoju metaline, duriasi statmenai, bet kai metaline, tai idurti nesunku ir beveik neskauda. Kitokiu nebandziau.
Kriste1978
Ir dar, mums jau beveik 11 sav., o man jokie tyrimai nedaryti, nei kraujas imtas, nei slapimas, tik echo darytas sesiu savaiciu. 11-os sav. turejau eiti pas Birzieti, bet jis atostogauja. Man tai kazkaip nenormalu cia g.gif . Pasiskambinau i klinikas, tai artimiausiai liepos 3-iai uzrase pas perinatalogus. Tai gal dabar kas nors teigsis ka nors istirti, tada bus 12 sav., man kazkaip neramu schmoll.gif
Eudora
nu va, kaip mes čia operatyviai pribaigėm senąją temutę thumbup.gif
Ai, dar pasigirsiu blush2.gif šiandien namuose pasisvėriau savo zuiką - tai jau 5,2 kg ax.gif O iki vizito pas gydytoją dar pusantros savaitės turim thumbup.gif tai nusiraminau biškiuką, kad svoris auga, o tai mes pagal suvalgomą kiekį atsiliekam nuo bet kokių normų unsure.gif
Kriste1978
Tiek rasiau senojoj temoj, pokst ir uzrakino doh.gif . Tai is naujo pradesiu. Priedus insulino pompai man atveza is Vilniaus, is Abovitos, kuri ir pompa dave. Atveza i man arciausiai namu esancia vaistine. U zpriedus primoketi nieko nereikia. taip susitarem, kai pompa man atveze. Kaip tau, madmuazele , nezinau unsure.gif O pas seimos mane perrase i Kauno universitetines klinikas, tipo nestumo laikotarpiui ir pas Birzieti ( ginekologa su CD) prirase. Tai pas eimos buvau tik karta, parase kiek laiko nestumas ir tiek ziniu jokiu tyrimu nedare. O pas Birzieti irgi tik karta buvau, kai sesios savaites buvo, na zodziu auksciau ten as parasius kas ir kaip. Tai del to ir rupi g.gif
Papildyta:
QUOTE(Eudora @ 2009 06 25, 22:58)
nu va, kaip mes čia operatyviai pribaigėm senąją temutę  thumbup.gif
Ai, dar pasigirsiu  blush2.gif šiandien namuose pasisvėriau savo zuiką - tai jau 5,2 kg  ax.gif O iki vizito pas gydytoją dar pusantros savaitės  turim thumbup.gif tai nusiraminau biškiuką, kad svoris auga, o tai mes pagal suvalgomą kiekį atsiliekam nuo bet kokių normų  unsure.gif
*

Tai matyt nuo gimimo figura rupinasi lotuliukas.gif . Nieko, po truputuka ir isivaziuosit, jei jau svoris auga, vadinasi viskas thumbup.gif
Eudora
QUOTE(Kriste1978 @ 2009 06 25, 23:03)
O pas seimos mane perrase i Kauno universitetines klinikas, tipo nestumo laikotarpiui ir pas Birzieti ( ginekologa su CD) prirase. Tai pas eimos buvau tik karta, parase kiek laiko nestumas ir tiek ziniu jokiu tyrimu nedare. O pas Birzieti irgi tik karta buvau, kai sesios savaites buvo, na zodziu auksciau ten as parasius kas ir kaip. Tai del to ir rupi  g.gif

oi, labai gerai tave suprantu ir žinau, kad rūpi, bet patikėk - viskas pas jus gerai. Nes juk tu ir prieš pastodama ir dabar efektyviai kontroliuoji cukrus - o tai ir yra svarbiausia tavo leliui. O va nervai ir per didelis rūpinimasis - tikrai kenkia ax.gif taip kad relax ir džiaukis savo pilvuku.
Tai tau dabar ir insulinus, priedus ir juosteles irgi klinikose šeimos gydytojas turėtų išrašinėt. Bent jau man tai taip buvo - ale gerai, nereikėdavo nei registruotis, nei eilėse laukt thumbup.gif kaip nestuke.gif visada priimdavo be eilės, nebent dar kas nors su leliukais būdavo. Čia gal man pasisekė su šeimos gydytoja, kuri pati irgi buvo nestuke.gif tuo metu, bet manau, kad ir tau taip pat bus pas šeimos gydytoją, t.y. nereiks registruotis.

QUOTE(Kriste1978 @ 2009 06 25, 23:03)
Tai matyt nuo gimimo figura rupinasi lotuliukas.gif . Nieko, po truputuka ir isivaziuosit, jei jau svoris auga, vadinasi viskas  thumbup.gif

aha, musėt į manekenes taikosi g.gif labai jau ankstyva motyvacija lotuliukas.gif
madmuazele
Na žiūrėsiu kaip čia šiandien bus...

vėl atsikėliau su 16 g.gif iš vakaro buvo 7,2.
Eudora
QUOTE(madmuazele @ 2009 06 26, 08:24)

tai panašu, kad tau rytinėm valandom per mažai insulino. Tiesiog pasididink keliom dešimtosiom rytinę dozę nuo kokios 3 iki 7 val. Nes man tai būtent šitom valandom reikėdavo didesnės dozės. Bet tu pabandyk pradžiai pasididint po 0,1 kelioms valandoms ryte ir tada žiūrėk kas bus - arba reiks laiko intervalą praplėsti arba dar pasididinti vienetų skaičių mirksiukas.gif
madmuazele
Ačiū už pagalbą 4u.gif

Ale prieš tai rytas būdavo viskas gerai, net per žemas g.gif
Eudora
QUOTE(madmuazele @ 2009 06 26, 11:07)
Ačiū už pagalbą 4u.gif

Ale prieš tai rytas būdavo viskas gerai, net per žemas g.gif
*

nėr už ką mirksiukas.gif
bet tai gal pas tave tokiu atveju kažkurią valandą jis labai žemai krenta, o paskui vėl užkyla? g.gif Žodžiu, manau tau reiktų pasianalizuoti labai stipriai naktinius-rytinius cukriukus, kad galėtum galutinai susireguliuot
Kriste1978
QUOTE(Eudora @ 2009 06 25, 23:11)
oi, labai gerai tave suprantu ir žinau, kad rūpi, bet patikėk - viskas pas jus gerai. Nes juk tu ir prieš pastodama ir dabar efektyviai kontroliuoji cukrus - o tai ir yra svarbiausia tavo leliui. O va nervai ir per didelis rūpinimasis - tikrai kenkia  ax.gif taip kad relax ir džiaukis savo pilvuku.
Tai tau dabar ir insulinus, priedus ir juosteles irgi klinikose šeimos gydytojas turėtų išrašinėt.  Bent jau man tai taip buvo - ale gerai, nereikėdavo nei registruotis, nei eilėse laukt  thumbup.gif kaip  nestuke.gif visada priimdavo be eilės, nebent dar kas nors su leliukais būdavo. Čia gal man pasisekė su šeimos gydytoja, kuri pati irgi buvo  nestuke.gif tuo metu, bet manau, kad ir tau taip pat bus pas šeimos gydytoją, t.y. nereiks registruotis.
aha, musėt į manekenes taikosi  g.gif labai jau ankstyva motyvacija  lotuliukas.gif
*

Aciu, Eudora, truputi nuraminai smile.gif . Mano vyras irgi taip sako, jautiesi gerai, cukrus geras, tai ko cia stresuoji, vadinasi ir yra viskas gerai doh.gif
madmuazele
Ale, kad tingisi naktimis kilnotis.. blush2.gif Teks si savaitgali pasibudinti kas 2 val.
Kriste1978
QUOTE(madmuazele @ 2009 06 26, 08:24)
Na žiūrėsiu kaip čia šiandien bus...

*

Eudora teisi, tik kontrole pades issiaiskinti kodel taip yra. Man tai irgi rytais taip budavo, bet pries pompa. Tai viena vakara iki pat ryto kas dvi valandos matavausi doh.gif . Ir rezultatas sunkai suprantamas, sakykim vakare buvo 8, po dvieju valandu truputi maziau, dar po dvieju irgi viskas normaliai, 6-a ryto lygiai 6-i, o va jau 8-a ryto 11-a. Lygiai per dvi valandas toks soktelejimas, va ir suprask, kad nori blink.gif . Matyt vadinamasis ausros sindromas, kai paryciais sukyla. Pompa sitas problemas man issprende smile.gif . Taigi pasek cukriukus ir jeigu ka, didink baze i ryta.
Eudora
QUOTE(madmuazele @ 2009 06 26, 12:17)
Ale, kad tingisi naktimis kilnotis.. blush2.gif  Teks si savaitgali pasibudinti kas 2 val.
*

oi, aš irgi galvojau, kad niekaip nesugebėsiu naktim keltis ir matuotis kas kelias valandas, nes aš gi esu visiška miegapelė blush2.gif Bet žinok tikrai verta - pora naktų pavargsi ir matysi tikrąjį vaizdelį. Ir kai pagal jį susireguliuosi dozę - nebus jokių problemų. Ir ryte tikrai nebeatsikelsi su daugiau nei 10 (aišku, jei iš vakaro ko nors nepadauginsi arba tą kažką padengsi papildomu insulinu).
Papildyta:
QUOTE(Kriste1978 @ 2009 06 26, 12:16)
Aciu, Eudora, truputi nuraminai  smile.gif

na, kartais reikia, kad kas nors iš šono blaiviai į viską pažiūrėtų mirksiukas.gif , nes man pačiai tai sunkiai sekdavosi lotuliukas.gif Prisimenu, didžiausios parkės man buvo kai po 12 savaitės vizito kitą vizitą paskyrė tik 18 savaičių. Galvojau, nu blyn, kaip čia taip blink.gif taigi pusantro mėnesio nieko nežinosiu kas ir kaip, galvojau išdurnėsiu blush2.gif bet nieko, kažkaip susikaupiau ir pratempiau tą laiką (nors reikia pripažinti, kad vieną kartą skambinau B., kad paguostų ir nuramintų lotuliukas.gif )
aitiii
Eudora norejau paklausti dar pompa turi ? ar jau nebedraugauji su ja?
Eudora
QUOTE(aitiii @ 2009 06 26, 17:13)
Eudora norejau paklausti dar pompa turi ? ar jau nebedraugauji su ja?
*

dar turiu, bet jau atsijungus ax.gif vis niekaip nerandam su Jelena abiem tinkamo laiko, kad galėčiau atiduot ją.
Kriste1978
QUOTE(Eudora @ 2009 06 26, 19:06)
dar turiu, bet jau atsijungus  ax.gif vis niekaip nerandam su Jelena abiem tinkamo laiko, kad galėčiau atiduot ją.
*

Man irgi turbut reikes su pompa atsisveikint, kai jau zirniukas isvys pasauli, nes visgi brangu ja islaikyti doh.gif
madmuazele
Oi kokia diena šiandien doh.gif doh.gif Atsiprašiau iš darbo pusei dienos, kad nuvažiuoti į Santariškes pas gydytoją, kurią užsiregistravusi buvau . Tai ne tai, kad atvažiavusi virš valandos pralaukiau, bet prabuvau pas ją 2 min. doh.gif Pareiškė, kad komisija tik ketvirtadieniais ligoninėje...Maniau nusprogsiu vietoje... nei adatėlių turiu, nei dar kartą galiu iš darbo atsiprašinėti unsure.gif Paskui pusę Vilniaus apvažiavau-niekas tų adatėlių neturi, o daugelis net negirdėję apie jas doh.gif Tai susisiekiau su firmos atstove-surado ji man moterį, kuri paskolins kol aš gausiu, bet jai turėsiu atiduoti gi. O man vis viena trūkumas bus... Firmos atstovė sakė, kad galiu užsisakyti, bet tik 10 vnt. doh.gif doh.gif Žodžiu košmaras... vargas man ... keikiuosi... ir tikrai keisiu gydytoją, nu kažkokia man ji vėpla...
Kriste1978
QUOTE(madmuazele @ 2009 06 26, 21:46)
Oi kokia diena šiandien doh.gif  doh.gif  Atsiprašiau iš darbo pusei dienos, kad nuvažiuoti į Santariškes pas gydytoją, kurią užsiregistravusi buvau . Tai ne tai, kad atvažiavusi virš valandos pralaukiau, bet prabuvau pas ją 2 min. doh.gif Pareiškė, kad komisija tik ketvirtadieniais ligoninėje...Maniau nusprogsiu vietoje... nei adatėlių turiu, nei dar kartą galiu iš darbo atsiprašinėti unsure.gif Paskui pusę Vilniaus apvažiavau-niekas tų adatėlių neturi, o daugelis net negirdėję apie jas doh.gif  Tai susisiekiau su firmos atstove-surado ji man moterį, kuri paskolins kol aš gausiu, bet jai turėsiu atiduoti gi. O man vis viena trūkumas bus... Firmos atstovė sakė, kad galiu užsisakyti, bet tik 10 vnt. doh.gif  doh.gif  Žodžiu košmaras... vargas man ... keikiuosi... ir tikrai keisiu gydytoją, nu kažkokia man ji vėpla...
*

Eina sau gun_bandana.gif , keisk gydytoja ir kuo greiciau.
madmuazele
Man taip apmaudu, kad tiek laiko veltui praėjo verysad.gif
madmuazele
Na tikrai kokia diena doh.gif doh.gif Keičiau ampulę, tai visą insuliną ant savęs užsipyliau ph34r.gif Kaip smirda doh.gif

Beje, jei aš paimčiau naują adatą, o šlangelę 3 kartą panaudočiau rolleyes.gif
Eudora
QUOTE(madmuazele @ 2009 06 26, 22:31)
Na tikrai kokia diena doh.gif  doh.gif  Keičiau ampulę, tai visą insuliną ant savęs užsipyliau ph34r.gif Kaip smirda doh.gif

*

doh.gif Užuojauta dėl tokios šundaktarės doh.gif
bet čia ir yra nesigulimo į ligoninę blogumas kai dediesi pompą - nes kai guliesi, tai išrašo receptą toms dalims ir paskui šeimos gydytoja tik nukopijuoja tą receptą ir niekam nereikia sukt galvos. nu bet yra kaip yra.

o tavo atveju tai aš iki to ketvirtadienio visai nusiimčiau pompą - atkristų galvos skausmas dėl visų adatų, jų mainų ir trūkumo paskui. Jei turi lantuso (ar ką tu vietoj naudoji) tiesiog grįžk kuriam laikui prie seno režimo. o kai jau turėsi visus priedus - tada vėl prisijungsi pompą.
Kriste1978
QUOTE(madmuazele @ 2009 06 26, 22:31)
Na tikrai kokia diena doh.gif  doh.gif  Keičiau ampulę, tai visą insuliną ant savęs užsipyliau ph34r.gif Kaip smirda doh.gif

*

Ir gali panaudoti, nieko neatsitiks smile.gif . As isvis adata ir ta slangele keiciu ne kas trys paros kaip rekomenduojama, o kas penkios, nes nei ten guziukas atsiranda, nei ka, kai insulinas baigiasi, tai ir pasikeiciu viska mirksiukas.gif . O slangele irgi teko ne karta panaudot ir adata ta pacia galima perdurti i kita vieta, jei pvz. uz kokiu poros dienu ar dienos pradeda skaudeti. Isbandyta thumbup.gif
lauruciuxs
sveikos merginos 4u.gif
na va, siandien grizau is kliniku, pragulejau nuo penktadienio, padare reikalingus tyrimus. gydytojas Petrenko is ties fainas daktaras, labai gera ispudi padare, o gydziausi pas kita skyriuj, taipogi labai fainas daktaras. jau nuo antradienio man prikabino pompa. ir zinot ji niekiek man nemaiso - nei miegoti, nei myletis nei del kitu dalyku. is ties esu ja patenkinta. turiu dana firmos, labai maloni moteris prijunge, paaiskino, ir skambino vis kiekviena diena pasiteirauti kaip sekas. o sekas neblogai, aisku buna kad cukriukai pasokineja, ypac paskutiniu metu, na manau kad pavyks susireguliuoti. taipogi patikrino akis, joms viskas puiku. vakar apziurejo ginekologas, padare echoskopija. tik buvau ne pas Birzieti, nes jis atostogauja, buvau pas Cerniu, nu labai fainas daktaras, labai malonus. jis pasake kad vaisius vienas, mums jau 10 sav ir 5 dienos, pajudino kojyte (maciau echoskopijos metu, labai apsidziaugiau, net daktarelis issisiepe). esu viskuo patenkinta, dziaugiuosi kad mums viskas gerai.
oi kiek daugprirasiau, atsibos ir skaityti. tiesiog esu labai laiminga, kad viskas gerai smile.gif smile.gif smile.gif
Eudora
QUOTE(lauruciuxs @ 2009 06 27, 17:44)
sveikos merginos 4u.gif
na va, siandien grizau is kliniku

sveika sugrįžus 4u.gif
na va, kaip smagu girdėt, kad viskas pas jus gerai thumbup.gif o tu bijojai rolleyes.gif
taip ir toliau thumbup.gif
Kriste1978
sveikos merginos 4u.gif
na va, siandien grizau is kliniku, pragulejau nuo penktadienio, padare reikalingus tyrimus. gydytojas Petrenko is ties fainas daktaras, labai gera ispudi padare, o gydziausi pas kita skyriuj, taipogi labai fainas daktaras. jau nuo antradienio man prikabino pompa. ir zinot ji niekiek man nemaiso - nei miegoti, nei myletis nei del kitu dalyku. is ties esu ja patenkinta. turiu dana firmos, labai maloni moteris prijunge, paaiskino, ir skambino vis kiekviena diena pasiteirauti kaip sekas. o sekas neblogai, aisku buna kad cukriukai pasokineja, ypac paskutiniu metu, na manau kad pavyks susireguliuoti. taipogi patikrino akis, joms viskas puiku. vakar apziurejo ginekologas, padare echoskopija. tik buvau ne pas Birzieti, nes jis atostogauja, buvau pas Cerniu, nu labai fainas daktaras, labai malonus. jis pasake kad vaisius vienas, mums jau 10 sav ir 5 dienos, pajudino kojyte (maciau echoskopijos metu, labai apsidziaugiau, net daktarelis issisiepe). esu viskuo patenkinta, dziaugiuosi kad mums viskas gerai.
oi kiek daugprirasiau, atsibos ir skaityti. tiesiog esu labai laiminga, kad viskas gerai smile.gif  smile.gif  smile.gif
*

Kaip smagu tai girdeti. Aukit ir bukit sveikuciai 4u.gif
aitiii
lauruciuxssekmes jums, dziaugiuosi uz jus.

i gmaila imeciau pora nuotraukyciu, kad jau visai musu nepamirstumete smile.gif 4u.gif
Kriste1978
QUOTE(aitiii @ 2009 06 27, 21:01)
i gmaila imeciau pora nuotraukyciu, kad jau visai musu nepamirstumete smile.gif  4u.gif
*

Kaip noreciau paziureti nuotraukytes. Parasyk man i AŽ kur ten jas ir kaip Gmail'e paziureti blush2.gif
Eudora
i gmaila imeciau pora nuotraukyciu, kad jau visai musu nepamirstumete smile.gif

wub.gif
o šypsena kokia Domuko wub.gif (ir mamytė labai išgražėjus ir atsigavus blush2.gif )
madmuazele
Tuoj mano kantrybe jauciu truks unsure.gif Mesiu pompa lauk unsure.gif Ar cia karstis taip itakoja? Nakti matavausi-19, 12... doh.gif diena vel palyginti aukstas laikosi, nors insulino daugiau leidziuosi jau doh.gif

O karstis neitakoja jusu cukriuku?
Eudora
QUOTE(madmuazele @ 2009 06 28, 19:06)
Tuoj mano kantrybe jauciu truks unsure.gif Mesiu pompa lauk unsure.gif  Ar cia karstis taip itakoja? Nakti matavausi-19, 12... doh.gif  diena vel palyginti aukstas laikosi, nors insulino daugiau leidziuosi jau doh.gif

O karstis neitakoja jusu cukriuku?
*

na, man karštis tai neįtakoja schmoll.gif bet nervai tai visada įtakodavo blush2.gif
gal tau čia dėl to nervo, kad taip nesėkmingai viskas su ta gydytoja buvo?
o kitas dalykas - reik apžiūrėt ar adatėlė neišsitraukus, ar nėra burbulų, ar nėra guziuko dūrio vietoj. Jei viskas kaip turi būti, o vistiek cukrus aukštas - tai tada nežinau g.gif Nors man irgi panašiai buvo - adata tvarkinga, burbulų nėra, guzų irgi nėra, o cukrus grybą pjovė doh.gif tada gi aš nusiėmiau pompą ir paskambinus Jelenai pasakiau, kad nenoriu tos pompos, nes ji neveikia taip kaip turėtų. Po kurio laiko man ją pakeitė į visiškai naują ir ... problemos neliko. Tikrai nenoriu pasakyt, kad ir pas tave tas pats, bet matyt ta panaudota pompa, kurią buvau gavus, buvo jau susidėvėjus unsure.gif
madmuazele
Beje, tikrai...kaip tuos burbulus panaikinti?

Su adatele viskas tvarkoje, guziuko ir lyg nera, vat su tais burbuliukais... kai kur ju buna...

Pas mane nauja pompa...atrodo rolleyes.gif
lauruciuxs
i gmaila imeciau pora nuotraukyciu, kad jau visai musu nepamirstumete smile.gif  4u.gif
*

dekui merginos uz gerus linkejimus. kol kas esu patenkinta pompa, negaliu skustis ir netrukdo niekur. tik biski nervuoja kad tas Tegadermas (tas permatomas pleistras kur klijuojas ant virsaus) ilgai nelaiko, atsiklijuoja greit, nors oda ir sausa buna. bet cia tik smulkmena
Gvile
sveikos, aš ir vėl čia biggrin.gif 4u.gif
QUOTE(madmuazele @ 2009 06 25, 13:45)
Linkiu, kad viskas būtų gerai 4u.gif
*

ačiū 4u.gif

QUOTE(Eudora @ 2009 06 25, 17:06)
Gvile, viskas ne tik turi būti, bet ir bus gerai  mirksiukas.gif tikiuosi, kad ateisi pasidžiaugti gerais rezultatais.
*

tikėkimės 4u.gif

*

džiugios naujienos thumbup.gif man irgi šiek tiek yra tekę susidurt su Černium, tai toks visai nieko wink.gif

*

o kokie gražūūūs wub.gif wub.gif
Kriste1978
Oi, kokie jus visi ir visos grazus, net smagu ziureti wub.gif Taip ir toliau thumbup.gif
Papildyta:
Tie karsciai tai vargina, niekur is namu nesinori eiti, o ir energijos visai nera, net prie kompo tingiu prisesti blush2.gif
Gvile
QUOTE(Kriste1978 @ 2009 06 30, 16:08)
Oi, kokie jus visi ir visos grazus, net smagu ziureti  wub.gif  Taip ir toliau  thumbup.gif
*

o pati pasirodyt nežadi? smile.gif
Kriste1978
QUOTE(Gvile @ 2009 06 30, 20:36)
o pati pasirodyt nežadi? smile.gif
*

Butinai, pazadu pasitaisyti kuria dienele mirksiukas.gif
madmuazele
Negaliu pakesti karscio doh.gif
Ryt vaziuoju 12 val. i ta komisija...jau tikiuosi, kad rytoj tikrai gausiu teisetai ta pompa unsure.gif
Padidinau naktine baze-nu kur matyta cukrai nuo 12 iki 20 svyruoja...absurdas...
Klausykit, o jus valgot dabar uogas? As negaliu didesnio kiekio suvalgyti (nu pvz. 2 stikliniu zemuogiu), cukriukai milziniski...o insulino ir nesinori daug leistis... tad po kelias uogas valgau verysad.gif Norisi ziemai ir busimam nestumui vitaminu naturaliu prisikaupti blush2.gif
aitiii
labukas, o kodel tu nenori insulino leistis daugiau, jei cukriukai auksti.
as ir taip seniau galvojau , bet dabar galvoju, geriau daugiau leistis negu bludininti su dideliu cukriuku. budama su pompa isitikinau kad del mazo kasnelio uzkyla cukriukai l. aukstai.
o su toms uogoms tikrai nekas.as labai megstu o dabar kaip ju begales ivairiu. as juodu serbentu suvalgiau siandiem, na gal pusantros stiklines. cukrus 19 net nustebau blink.gif

labai noriu mesti svori po gimdymo, bet nzn kaip cia reikes suderinti maista ir insulina g.gif g.gif

madmuazele sekmes su pompa, nes l. reikia daug ideti pastangu, (daznai matuotis cukru) kad rastum viduriuka kiek su pompa reikia insulino, ir kiek vnt reikia betkokiam uzvalgymui.
super_wife
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=463648
MAMOS TAI LIECIA MUS VISAS, O NE TIK LUBAS!!!SIANDIEN LUBOS,O RYT %!!!!
Kriste1978
QUOTE(madmuazele @ 2009 07 01, 22:08)
Negaliu pakesti karscio doh.gif
Ryt vaziuoju 12 val. i ta komisija...jau tikiuosi, kad rytoj tikrai gausiu teisetai ta pompa unsure.gif
Padidinau naktine baze-nu kur matyta cukrai nuo 12 iki 20 svyruoja...absurdas...
Klausykit, o jus valgot dabar uogas? As negaliu didesnio kiekio suvalgyti (nu pvz. 2 stikliniu zemuogiu), cukriukai milziniski...o insulino ir nesinori daug leistis... tad po kelias uogas valgau verysad.gif Norisi ziemai ir busimam nestumui vitaminu naturaliu prisikaupti blush2.gif
*

As tai valgau uogas dideliais kiekiais essen.gif, nes pas pacius siemet gausybe braskiu ir naminiu avieciu. Jokiu vitaminu negeriu, manau ir nereikia, kai tiek uogu, o tuo labiau ekologiskai uzaugintu, be jokiu trasu ir purskalu. Jei cukrus zemas, tai isvis nedasileidziu, o jei norma, tai privalgius tiek, kad net kvepuot sunku pasidaro, reikia ne daugiau kaip triju vnt. insulino. Ir siaip as jo niekada netaupau, kiek noriu, tiek ir valgau, o nepagal kazkokias paskaiciuotas normas. Ir viskas puiku, tai manau ir nekenkia mirksiukas.gif
Papildyta:
madmuazele , o koks pas tave insulinas? Gal atejo laikas tiesiog pakeisti ji kitu g.gif . Nes tokie cukrai, tai doh.gif
lauruciuxs
QUOTE(Kriste1978 @ 2009 07 02, 16:16)
As tai valgau uogas dideliais kiekiais  essen.gif, nes pas pacius siemet gausybe braskiu ir naminiu avieciu. Jokiu vitaminu negeriu, manau ir nereikia, kai tiek uogu, o tuo labiau ekologiskai uzaugintu, be jokiu trasu ir purskalu. Jei cukrus zemas, tai isvis nedasileidziu, o jei norma, tai privalgius tiek, kad net kvepuot sunku pasidaro, reikia ne daugiau kaip triju vnt. insulino. Ir siaip as jo niekada netaupau, kiek noriu, tiek ir valgau, o nepagal kazkokias paskaiciuotas normas. Ir viskas puiku, tai manau ir nekenkia  mirksiukas.gif
Papildyta:
madmuazele , o koks pas tave insulinas? Gal atejo laikas tiesiog pakeisti ji kitu  g.gif . Nes tokie cukrai, tai  doh.gif
*

as taip pat uogas valgu dideliais kiekiais ir nepastebejau kad cukrus labai uzkiltu. o insulino tikrai nereikia taupyti, kiek reikia tiek leidies, nes su dideliais cukrais gi nevaiksciosi smile.gif
as vis dar savimi dziaugiuos ir stebiuosi kad man pompa niekur nemaiso. galvojau kad bus sunkumu darbe, bet nieko panasaus. ir kolegos domisi kas tai per daiktas smile.gif ir vyras joje susigaudo, nes dalyvavo ja pajungiant ir per apmokymus. kaip tik buvo kaune pasilikes, neisvaziavo i klaipeda.
Kriste1978
QUOTE(lauruciuxs @ 2009 07 02, 19:00)
as taip pat uogas valgu dideliais kiekiais ir nepastebejau kad cukrus labai uzkiltu. o insulino tikrai nereikia taupyti, kiek reikia tiek leidies, nes su dideliais cukrais gi nevaiksciosi smile.gif
as vis dar savimi dziaugiuos ir stebiuosi kad man pompa niekur nemaiso. galvojau kad bus sunkumu darbe, bet nieko panasaus. ir kolegos domisi kas tai per daiktas smile.gif ir vyras joje susigaudo, nes dalyvavo ja pajungiant ir per apmokymus. kaip tik buvo kaune pasilikes, neisvaziavo i klaipeda.
*

Smagu girdeti, kad tau viskas gerai thumbup.gif , tikekimes, kad ir madmuazelei viskas susitvarkys smile.gif .
Neraso siandien kazko ji, kazin kaip jai sekasi g.gif
lauruciuxs
QUOTE(Kriste1978 @ 2009 07 02, 19:09)
Smagu girdeti, kad tau viskas gerai  thumbup.gif , tikekimes, kad ir madmuazelei viskas susitvarkys  smile.gif .
Neraso siandien kazko ji, kazin kaip jai sekasi  g.gif
*

man ir labai idomu kaip jai sekas su ta pompa smile.gif
madmuazele
QUOTE(Kriste1978 @ 2009 07 02, 18:09)
Smagu girdeti, kad tau viskas gerai  thumbup.gif , tikekimes, kad ir madmuazelei viskas susitvarkys  smile.gif .
Neraso siandien kazko ji, kazin kaip jai sekasi  g.gif
*

QUOTE(lauruciuxs @ 2009 07 02, 19:04)
man ir labai idomu kaip jai sekas su ta pompa smile.gif
*

Tada as nieko nesuprantu... Kodel pas mane cukriukai milziniski nuo mazesniu kiekiu uogu verysad.gif
As nesusitvarkau su tuo diabetu ir jauciu nesusitvarkysiu schmoll.gif
Tikrai nesuprantu ka darau blogai... ir valgau palyginus nedaug, ir insulino leidziuosi g.gif
Pompa iformino, bet ryt vel vaziuoju-kad israsytu kompensuojamas dalis... doh.gif
Jauciuosi issunkta verysad.gif
Papildyta:
Beje, pasididinau naktine baze kas valanda po 0.1 vnt... siandien atsikeliau su 6.8 ax.gif Jau geriau.

O insulina Humalog leidziuosi.
Kriste1978
QUOTE(madmuazele @ 2009 07 02, 21:34)
Tada as nieko nesuprantu... Kodel pas mane cukriukai milziniski nuo mazesniu kiekiu uogu verysad.gif
As nesusitvarkau su tuo diabetu ir jauciu nesusitvarkysiu schmoll.gif
Tikrai nesuprantu ka darau blogai... ir valgau palyginus nedaug, ir insulino leidziuosi g.gif
Pompa iformino, bet ryt vel vaziuoju-kad israsytu kompensuojamas dalis... doh.gif
Jauciuosi issunkta verysad.gif
Papildyta:
Beje, pasididinau naktine baze kas valanda po 0.1 vnt... siandien atsikeliau su 6.8 ax.gif  Jau geriau.

O insulina Humalog leidziuosi.
*

Pas mane irgi Humalog. Na, kad kas valanda 0.1, tai nelabai isivaizduoju schmoll.gif . Dabar pas mane 0.8, o buvo lygiai 1 vnt. Ai, supratau doh.gif , tu gi pasidinai po 0.1. Na va matai, niekas kitas tau nenustatys tinkamiausios dozes, tai turi padaryti pati. Saunuole, nebijok ir paeksperimentuot truputi mirksiukas.gif
madmuazele
Siandien ryte 5.8 ax.gif
Jau geriau kiek jauciuosi blush2.gif O tai maniau kaip mesiu ta pompa rolleyes.gif
Kriste1978
QUOTE(madmuazele @ 2009 07 03, 07:11)
Siandien ryte 5.8 ax.gif
Jau geriau kiek jauciuosi blush2.gif  O tai maniau kaip mesiu ta pompa rolleyes.gif
*

Na, vadinasi viskas bus gerai ir dar geriau thumb_yello.gif . Siandien pas mane ryte 5.4 tongue.gif
Papildyta:
Siandien einu i Klinikas, 13 val., turetu echo daryti, kai grysiu, papasakosiu kas ir kaip smile.gif
aitiii
lauksim ziniu. 4u.gif

madmuazele eksperimentams pasiduok. cia dar visai mazai 0.1, jei bus aukstesni ir didink. paaukok 2 dienas kas 2val matavimosi, sek viska susirasyk. o kaip pritaikysi baze bus labai lengva. nepergyvenk. nebijok didinti, jei auksti cukriukai, tik trukumas insulino. pirmyn-sekmes.
Kriste1978
Nu va, as jau gryzau smile.gif . Viskas pas mus gerai, atitinkam laika 12 sav. ir trys dienos, paeme krauja, penktadieni bus atsakymas. Jau matesi kaip juda, judina rankytes ir kojytes, ir kaip sirdute plaka matesi wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.